Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz. 7 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-22, 15:04   #2851
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nadrobie zaraz...wybaczcie
Moja gwiazda siedzi twardo i nie wychyla sie jeszcze chociaz równo za dwa tyg termin szyjka miękka ale długa...na moje pytanie czy to, ze dkuga szyjka oznacza, ze nie urodze np pojutrze lekarz stwierdził, ze na tym etapie ciazy to niecna zbytniego znaczenia i moze mnie złapać nagle i juz takze czekam...moze bedzie to zaskoczenie, ktorego chciałam następna wizyta za tydzień...
Aaa no i dziwne rzeczy bo lekarz mowi, ze wazy 3400...ostatnio ważyła 2990 (10dni temu) a dziwne dlatego, ze ja schudłam niby 300gr...wiec sumując z tym co ona przybyła niby bym schudła prawie kg...w co nie wierze wiec USG raczej kłamie i ona jest mniejsza bo waga chyba nie oszukała
No i dziewczyny z De...ja za paciorkowca nie płaciłam
I za to moja modelka dostała zestaw do ubrania :p
Ok...zjem cos i nadrabiam...
Załącznik 5769942

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No faktycznie mała przybrała w takim tempie,ale może trochę mniej jednak waży. Choć wierząc w mądrość wujka Google przed porodem się podobno chudnie A ubranko śliczne masz gust

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

My po wizycie
Rozwarci jakiegokolwiek brak, szyjka się trochę skróciła i jest miękka. Miałam nie mieć USG, ale byłam pierwsza dzisiaj w kolejce, a ginka dostała nowy aparat i chciała wypróbować, więc pooglądałam troszkę Młodą
Dowiedziałam się, że od poniedziałku mogę zacząć myć podłogi, okna i ogólne porządki robić, może Mała będzie chciała wyjść. Na kolejną wizytę umówiłam się na 4 września, ale lekarka powiedziała, że ma nadzieję, że spotkamy się później
no super

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 15:08   #2852
Ana***
Zakorzenienie

Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz

Cytat:
Moja gwiazda siedzi twardo i nie wychyla sie jeszcze chociaz równo za dwa tyg termin szyjka miękka ale długa...na moje pytanie czy to, ze dkuga szyjka oznacza, ze nie urodze np pojutrze lekarz stwierdził, ze na tym etapie ciazy to niecna zbytniego znaczenia i moze mnie złapać nagle i juz takze czekam...moze bedzie to zaskoczenie, ktorego chciałam następna wizyta za tydzień...
Aaa no i dziwne rzeczy bo lekarz mowi, ze wazy 3400...ostatnio ważyła 2990 (10dni temu) a dziwne dlatego, ze ja schudłam niby 300gr...wiec sumując z tym co ona przybyła niby bym schudła prawie kg...w co nie wierze wiec USG raczej kłamie i ona jest mniejsza bo waga chyba nie oszukała
coś u nas na wątku same duże dzieci oby to błędy usg były:P

śliczny zestaw

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Ja tam uważam że na jakiś czas można tam dziecko wkładać. Nie dajmy się zwariować... To tak jak wyszło że chodziki szkodzą dziecku... Ja miałam i jakos wszystko ze mną w porządku... No nie wiem ale każdy zrobi jak uważa. Wiadomo że taki fizjoterapeuta zna się na potrzebach Malucha ale to tak jak z K.Bosacką... Lubię Ją oglądać ale czasem przesadza, kiedyś powiedziała że dobra kiełbasa czy wędlina musi kosztować dużo, ser też tani jest niezdrowy i tak można wymieniac i wymieniać ale z drugiej strony skąd na to wszystko nabrać pieniążków? Kurcze my na nas dwoje wydajemy kupę kasy na jedzenie bo jest coraz drożej a jak dojdzie jeszcze Maluch, który będzie jadł zupki i przecierki to już w ogóle. Także ja uważam że wszystko z umiarem i przede wszystkim nie dać się zwariować...
Kurcze ale esej napisałam hehe...

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
My po wizycie
Rozwarci jakiegokolwiek brak, szyjka się trochę skróciła i jest miękka. Miałam nie mieć USG, ale byłam pierwsza dzisiaj w kolejce, a ginka dostała nowy aparat i chciała wypróbować, więc pooglądałam troszkę Młodą
Dowiedziałam się, że od poniedziałku mogę zacząć myć podłogi, okna i ogólne porządki robić, może Mała będzie chciała wyjść. Na kolejną wizytę umówiłam się na 4 września, ale lekarka powiedziała, że ma nadzieję, że spotkamy się później

Gratuluję udanych wizyt, i trzymam kciuki za te, które się jeszcze dzisiaj odbędą (dużo nas dzisiaj wizytujących)
ale fajnie, że załapaliście się na dodatkowe usg

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Ana fajny ten artykul i cos moze w tym byc bo nasi znajomi ciągle trzymają tą małą w bujaczku,non stop... wiec mozna uzywac ale z glowa

kiedy masz ktg?

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
A w ogole...dzisiaj było dwóch lekarzy no i jeden tylko po niemiecku a ja do tego drugiego pełno pytań, pytanie o paciorkowca i w ogole byłam chyba męcząca a ten Niemiec w szoku w końcu do tego gin z pytaniem skad ja jestem tak poinformowana o przebiegu i wszystkim a ten Polak mowi mu "bo w Pl pacjentki musza sie same interesować swoim zdrowiem a tutaj sa przyzwyczajone, ze ubezpieczenie wszystko za nie zrobi" padlam
I śmiali sie ze widac, ze z Pl bo zapytałam o to jedzenie po porodzie zakończonym np o 23 i czy dają a oni w szoku i stwierdzili, ze to jest bardzo dobre pytanie Niemiec był pod wrażeniem polskiej przezornosci ogólnie było śmiesznie i chyba 40minut ta wizyta trwała
dobre
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 15:10   #2853
Aliszcze
Zakorzenienie

Ja miałam leżaczek i sobie chwaliłam, młodej nie zaszkodziło. Nie leżała w nim godzinami, ale np jak robiłam obiad to młoda leżała w nim i tak ją ustawiałam w progu, by mogła mnie widzieć, leżaczek przydał mi się własnie kiedy musiałam coś robić, np tez jak brałam prysznic albo myłam głowę, a młoda nie spała akurat to byłą w bujaczku by mnie widziała. Chodzika nie używałam. Jak byłam z młoda na usg bioderek to ortopeda mi powiedział, że chodzików nie zaleca, ale to jest tak, że jak dziecko zdrowe, nie ma jakiś wad to chodzik nie zaszkodzi w rozsądnych ilościach czasowych, natomiast jak dziecko ma jakieś wady to odradza chodzik. O leżaczek się nie pytałam. Ja uważam, że wszystko jest dla ludzi. A z tym rozleniwieniem to sama nie wiem, jak dziecko staje się mobilne (czy to pełza, czy raczkuje-moja mało raczkowała, przemieszczała się turlając, bardzo jej się to podobało, przez to późno raczkowała), to dziecko lubi się poruszac i samo odkrywać świat.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 15:20   #2854
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Gratki za udane wizyty dziewczyny

My też byłyśmy u gina.
Według niego to wynik wczorajszego badania ten śluz. Ktg w normie, mała spala
Jakby jednak śluz dalej by się pojawiał to mamy jechać na szpital. Także już z dwoma rzeczami mam tam jechać

A już myślałam że się zaczyna coś dziać

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 15:20   #2855
nmartyna
Zadomowienie

małaPaulina, dzanet2108, Metamfetaminax, Ana** dziękujemy
Z dodatkowego USG też się bardzo ucieszyłam, bo mogłam zobaczyć tą kruszynkę moją, nerwusek piąstki zaciskała strasznie

A co do czystości w domu, to hymm.... Z tym ciężko będzie, bo ostatnio mam strasznego lenia i po prostu nie chce mi się sprzątać a poza tym, ja nie mam zamiaru rodzić wcześniej niż we wrześniu Do tego jeszcze Tż od wczoraj remontuje korytarz, to już w ogóle w domu syf... Ale obiecał, że posprząta
08.09.2014 Lenka jest już z nami
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 15:32   #2856
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość

My też byłyśmy u gina.
Jakby jednak śluz dalej by się pojawiał to mamy jechać na szpital. Także już z dwoma rzeczami mam tam jechać

Heheh czy mi się wydaje czy już bardzo chcesz urodzić ? jeszcze chwilka !

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 15:37   #2857
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Heheh czy mi się wydaje czy już bardzo chcesz urodzić ? jeszcze chwilka !
Już, teraz, natychmiast

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 15:38   #2858
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Apropo pomylek z wagą określaną przez usg-ginek mi powiedział,że może się mylić 500g na minus i...na plus
Ale jestem nienormalna,tak długo czekalam na wolny weekend,kiedy babcia zabierze do siebie córę,a teraz jest mi strasznie smutno, jakoś tak cicho i pusto w domu

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 15:38   #2859
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Już, teraz, natychmiast

Ja juz zwatpilam w swój porod wiec moze chociaz Tobie sie uda

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 15:38   #2860
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
No i Ty tez nie czujesz zbytnio żadnych objawów prawda? Moze z nas dosłownie wyskocza? :p
no NIC zupelnie NIC
Tz mi wrózy że przenoszę...
a co do lekarzy to nieźle no ale gdzie Polska a gdzie Niemcy

Ana*** KTG 27.08. czyli dokladnie 38t 1d

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-08-22 o 15:40
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 15:52   #2861
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
no NIC zupelnie NIC
Tz mi wrózy że przenoszę...
a co do lekarzy to nieźle no ale gdzie Polska a gdzie Niemcy

No wlasnie ja tez nic...zero...powiedz swojemu tz, ze sie nie zna i my to po prostu zrobimy szybko i sprawnie z zaskoczenia

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 16:33   #2862
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:

My też byłyśmy u gina.

ale Ci spieszno

mi jak tylko zaczyna się coś spinać, boleć to puls mi ze strachu wzrasta momentalnie...
a jak się zacznie?? coś czuję że będą emocje... albo będe ryczeć albo śmiać się albo trzęś galotami

Cytat:
ja mam 1.09

ale wczoraj też miałam u swojego gina i miałam 4 skurcze w ciągu 20 min ale były one odpowiedzią na ruchy młodej. Mam wrażliwą macicę :P
Stary 2014-08-22, 16:41   #2863
88madziuszka88
Raczkowanie

Dziewczyny, zwłaszcza te które mają termin blisko mojego, mam pytanie: powiedzcie mi jak odczuwacie teraz ruchy Waszych maleństw? Czy zmieniło się coś u Was od 32 tygodnia? Chciałam sobie porównać, bo mój synek się uspokoił nieco i teraz głównie jest mocno wypięty i mniej kopie niż wtedy.
Stary 2014-08-22, 16:48   #2864
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Załącznik 5769942

Brawo za wizyte! Mala rosnie jak ba drozdzach moze usg sie myli, a moze sie nie myli i urodzisz za tydzien z taka waga
Sliczne ubranko i buciki!!!!

Ja tez juz po lekarzu. Tak jak myslalam: szyjka jeszcze dluga(ale nie wiem co wg niego znaxzy dluga), glowka nisko i napiera. Tyle wiem. Za tydzien kolejna wizyta.
Przez dwa tygodnie przytylam pol kilo. Nir jest zle. W czwartek umowilam sie na dodatkowe usg zeby zobaczyc jak jest ulozona i ile wazy. Ktg wyszlo "piekne" . Skurczy prawie brak. Mala aktywna. Czekamy.....
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 16:48   #2865
Asia19x
Zakorzenienie

Gratuluję wizyt dziewczyny
Asiu, super komplecik

Ania, tak, jestem pewna, że plecy... Teraz lepiej, ale w południe myślałam, że obgryzę ściany Mama mówi, ze może się bedzie działo coś na dniach

Magda dzieciaczki urosły dużo, więc wiadomo, że trudniej im w brzuszkach już. Moja lubi się wypinać prze cały dzień, a wieczorem szaleje jak wariat Ale te ruchy to częściej takie mocne "pukanie", przeciąganie się, walenie mnie po brzuchu nóżkami i wpychanie ich pod żebra Nie martw się, ale jeśli się czymś niepokoisz, zawsze możesz go gina zadzwonić

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 16:49   #2866
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 88madziuszka88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zwłaszcza te które mają termin blisko mojego, mam pytanie: powiedzcie mi jak odczuwacie teraz ruchy Waszych maleństw? Czy zmieniło się coś u Was od 32 tygodnia? Chciałam sobie porównać, bo mój synek się uspokoił nieco i teraz głównie jest mocno wypięty i mniej kopie niż wtedy.
Kopie mniej bo nie ma miejsca na kopa. Jedyne co to pewnie sie wierci i wypina. Tak? To normalne
Stary 2014-08-22, 16:50   #2867
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Ogarnął mnie przypływ energii, zrobiłam obiad, kosz dla babci bo jutro ma urodziny i teraz znowu padam.. W pierwszym trymestrze tez tak miałam a jeszcze chciałam kwiatka przesadzić i sprzatnac przynajmniej kurze i łazienkę... Czekam na przypływ energii ;-)
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 16:50   #2868
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana moje ruchy się zmieniły znacznie. Nie są to typowe kopniaki jak kiedyś, chociaż czasami się zdarzy dostać. Ale bardziej rozciąganie, przyciągnie, czasem brzuch faluje jak w tej reklamie mleka nan. Jak dużo się ruszam to mała bardziej spokojna, jak więcej się lenie to jest bardziej aktywna. I tez się wypina często. Szczególnie kolana i pupka

Skonczylam kobietki prasować. Dobrze, że na siedząco bo byłabym chyba sflaczala. Włączył mi się chyba syndrom wicia gniazda. Wypralam oslaniacz na łóżeczko (dziś za chiny sobie nie przypomnę jak to się nazywa fachowo) otulacze swaddle które wyglądają jak wielkie tetrówki, ale zamierzam ich używać flanelki, pościel do wózka i kocyk kolejny na wyjście ze szpitala i inne ☠☠☠☠☠bzdurki oo i baldachim.

Edytowane przez Latte88
Czas edycji: 2014-08-22 o 16:57
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 16:53   #2869
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Ooo Latte daj trochę mocy
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 16:56   #2870
Latte88
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47815055]Ooo Latte daj trochę mocy [/QUOTE]

To kiedy rodzimy Kochana? Razem z Asią (aa2)?
Stary 2014-08-22, 16:58   #2871
Ana***
Zakorzenienie

Asiu to może weź apap?
wszystko jest możliwe:P

Madziu moja też się bardziej wypina, czasami tak mocno że mam wrażenie że skóra mis strzeli w tym miejscu, strasznie nieprzyjemne
czasem kopniaczek, właściwie to porządny kopniak

Latte toś poszalała

Któraś pisała o braku energii... mnie też ostatnio jej brakuje, jakaś sflaczała jestem, senna i nic mi się nie chce...
Stary 2014-08-22, 17:01   #2872
88madziuszka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Kopie mniej bo nie ma miejsca na kopa. Jedyne co to pewnie sie wierci i wypina. Tak? To normalne
No faktycznie, mniej więcej tak wypina się nawet mocno, cały czas mogę obserwować serduszko.
Po prostu dziś miał taki moment, że jakkolwiek bym się nie ułożyła, to prawie nic, żadnego falowania. No to się przestraszyłam i postanowiłam pójść na IP, to wtedy znów zaczął się kręcić. Schizuję już z tego wszystkiego....
Latte, Asia, Karolinka, dziękuję Wam za wsparcie psychiczne , jak tylko będę mieć wątpliwości, to się udam na IP, mam do tego prawo, nie powinni odmówić badania.
Dzięki, Ania mam podobnie. Lubi się wypiąć zwłaszcza po lewej stronie.

Edytowane przez 88madziuszka88
Czas edycji: 2014-08-22 o 17:03
88madziuszka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 17:08   #2873
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Asiu to może weź apap?
wszystko jest możliwe:P
.
Już chcę rodzić wiesz, także niech się w niedzielę dzieje co chce

Mnie tak od środy boli, wcześniej rzadko kiedy, mam nadzieję, że nie odzywa się do mnie ta dyskopatia, bo jak w dniu porodu będzie bardzo boleć mają zrobić mi cc, bo inaczej ich do sądu podam
Położna mówiła, że teraz ten ból to norma, no, ale halo, ja mam predyspozycje do takich bóli, więc oby to tylko ta dyskopatia się nie odezwała na nowo, bo zejdę

Mama mówi, że jak rodziła moją sis to tydzień przed miała takie silne bóle

Dajcie mi energii
Chociaż i tak mam więcej, bo Tż dostał wypłatę i ma mi dać 5 dych na stanik

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-08-22, 17:13   #2874
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Już chcę rodzić wiesz, także niech się w niedzielę dzieje co chce

Mnie tak od środy boli, wcześniej rzadko kiedy, mam nadzieję, że nie odzywa się do mnie ta dyskopatia, bo jak w dniu porodu będzie bardzo boleć mają zrobić mi cc, bo inaczej ich do sądu podam
Położna mówiła, że teraz ten ból to norma, no, ale halo, ja mam predyspozycje do takich bóli, więc oby to tylko ta dyskopatia się nie odezwała na nowo, bo zejdę

Mama mówi, że jak rodziła moją sis to tydzień przed miała takie silne bóle

Dajcie mi energii
Chociaż i tak mam więcej, bo Tż dostał wypłatę i ma mi dać 5 dych na stanik
Hahhaahha jeppa! To sie ceni nie dam Ci energii bo nie mam, tzn mam ale jestem zla, a po co Ci to

Co do stanika to wczoraj siedzimy na kawie w kawiarni, moj S oglada gazete i mowi: kochanie znalazlem zlew na Twoje cycki..... W zalaczeniu. Az zrobilam zdjecie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (77,7 KB, 23 załadowań)
Stary 2014-08-22, 17:13   #2875
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
No faktycznie, mniej więcej tak wypina się nawet mocno, cały czas mogę obserwować serduszko.
Po prostu dziś miał taki moment, że jakkolwiek bym się nie ułożyła, to prawie nic, żadnego falowania. No to się przestraszyłam i postanowiłam pójść na IP, to wtedy znów zaczął się kręcić. Schizuję już z tego wszystkiego....
Latte, Asia, Karolinka, dziękuję Wam za wsparcie psychiczne , jak tylko będę mieć wątpliwości, to się udam na IP, mam do tego prawo, nie powinni odmówić badania.
Dzięki, Ania mam podobnie. Lubi się wypiąć zwłaszcza po lewej stronie.
Ale jak serduszko ?? Że serce czy dzidzie ??

Stary 2014-08-22, 17:15   #2876
allckarola
Zadomowienie

Jestem po wizycie ;-) wszystko dobrze Maja warzy około 2400 takze juz nie taka mała następna wiz za dwa tyg o ile nie urodze wcześniej tak mi powiedzial gin bo teraz to moge sie spodziewać w każdej chwili. A jak tylko bede czuć mniej ruchy to na IP ;-)
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 17:16   #2877
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Hahhaahha jeppa! To sie ceni nie dam Ci energii bo nie mam, tzn mam ale jestem zla, a po co Ci to

Co do stanika to wczoraj siedzimy na kawie w kawiarni, moj S oglada gazete i mowi: kochanie znalazlem zlew na Twoje cycki..... W zalaczeniu. Az zrobilam zdjecie
O nieeeee

A to dziękuję, złej nie chcę
Jakoś przeżyję. Często mam dzisiaj skurcze, nie boli, czuję jak mnie po prostu w pasie mocno spina

A co, niech daje ukochanej na waciki

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-08-22, 17:16   #2878
allckarola
Zadomowienie

Madzia mój gin mówił o tych ruchach ze lepiej jechać jak będą mniejsze jak masz jakieś obawy to jedź bo to juz 38 tyg
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 17:17   #2879
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie ;-) wszystko dobrze Maja warzy około 2400 takze juz nie taka mała następna wiz za dwa tyg o ile nie urodze wcześniej tak mi powiedzial gin bo teraz to moge sie spodziewać w każdej chwili. A jak tylko bede czuć mniej ruchy to na IP ;-)
Super Widzisz, niuńcia jednak podrosła, świetnie

A czemu możesz już w każdej chwili? Co tam Bożena nawywijała?

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-08-22, 17:21   #2880
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Gratuluję super, że waga poszła w górę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości