My jesteśmy młode damy, lecz o brzuszki się staramy :) - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-22, 16:57   #2071
k a j a
Zakorzenienie

Dot.: My jesteśmy młode damy, lecz o brzuszki się staramy :)

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
U mnie też Tż dwa razy więcej niż ja zarabia, no ale on jest szef wszystkich szefów więc co się dziwić I dobrze, w sumie jakoś nie mam z tym problemu, cieszę się, że jak ja nie dam rady finansowo to mogę na niego liczyć
Feministki to by mnie zabiły chyba

Mi też to jakoś strasznie nie przeszkadza..

Ale często mi gada, że jak zajdę w ciąże to mam isć na zwolnienie i obiady gotować

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:

A właśnie, Kaja, Twój Tż w Twoim wieku?
Tak, jesteśmy w tym samym wieku.. miedzy nami jest 3 dni róznicy, on z 12 a ja z 15
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 17:00   #2072
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość

Ale często mi gada, że jak zajdę w ciąże to mam isć na zwolnienie i obiady gotować

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Tak, jesteśmy w tym samym wieku.. miedzy nami jest 3 dni róznicy, on z 12 a ja z 15
Mój to samo... a ja się z niego śmieję i mówię że jak dobrze że dziecko na początku na cycu wisi, jakaś ze mnie słaba kura domowa hahahahah o mało co zamiast kura domowa nie napisałam (kur*wa domowa) Dzisiaj mam chyba kalafior zamiast mózgu

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 17:04   #2073
201606011622
Konto usunięte

Ja się napasłam przed chwilą kapusniaku. Aaaaah taka maciora, teraz się ruszyć nie mogę ;D
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 17:13   #2074
AgleRkowa
Rozeznanie

GG do AgleRkowa

Jezu dziewczyny nie bylo mnie tylko pare godzin! A juz tyle do nadrobienia. Czekam na TZ zeby zrobic jakis obiad.

czekanie...
AgleRkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 17:14   #2075
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
Ja się napasłam przed chwilą kapusniaku. Aaaaah taka maciora, teraz się ruszyć nie mogę ;D
Hahaha, chrum chrum - teraz bączki będziesz siała po kapuście

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Napisane przez AgleRkowa Pokaż wiadomość
Jezu dziewczyny nie bylo mnie tylko pare godzin! A juz tyle do nadrobienia. Czekam na TZ zeby zrobic jakis obiad.
No rozpędziłyśmy się trochę
A co będziecie gotować dobrego?

pierogowamama.com
Stary 2014-08-22, 17:56   #2076
201606011622
Konto usunięte

Pierozkowa , nie ma to jak bezpośredniość
Stary 2014-08-22, 18:02   #2077
She Wolf
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
SheWolf - nie obraziłaś mnie, nic z tych rzeczy! Ja po prostu się zapalam w trakcie takich dyskusji To normalne że się ekscytuję bardziej, niż jest to warte I przykro mi z powodu @. A tak w ogóle to byłaś na badaniach hormonów? Rezerwę jajnikową sobie zrobiłaś?
To sie ciesze, ja juz wyroslam z takich slownych sprzeczek, a bylam klotliwa oj bylam

Sluchaj ja juz tak bylam przebadana, ze szok i nic nie znalezli. Rezerwe jajnikowa robilam w kwietniu, jest w normie, jajek jeszcze troche we mnie siedzi
W pazdzierniku musze zrobic znowu tarczyce bo po poronieniu troche sie rozregulowalo.

Cytat:
A my w jednej firmie pracujemy więc oboje tego samego dnia mamy kasę
Ja juz to kiedys przerabialam pracujac razem z exem, ale zesmy koty darli! Oczywiscie to ja wymyslalam tematy sporow. W kazdym razie nie cierpialam jak mi mowil co mam robic

Juz po wizycie, dostalam skierowanie do ginekologa, maja zadzwonic ze szpitala na dniach zeby ustalic termin wizyty.
Troche sie przestraszylam, bo lekarka mowi, ze to moze byc cos zwiazanego z moim zabiegiem poprzednim ale to takie gdybanie, bo nie mogla mnie zbadac w czasie @, bo sie nie zgodzilam
No coz, oby mi to nie przeszkodzilo w starankach

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
Napisane przez AgleRkowa Pokaż wiadomość
Jak tak dalej bedzie szlo, to bedziemy sie przenosic do II czesci

23cs
Piotrus + 04.03.2014 (*)
She Wolf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 18:05   #2078
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Pierozkowa , nie ma to jak bezpośredniość
Hie hie a co sobie bede zalowac, jak to moja Babcia mawia: "Gdyby nie ten dech to by czlowiek zdechl" Hahaha

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

pierogowamama.com
Stary 2014-08-22, 18:09   #2079
201606011622
Konto usunięte

Ale jestem już z tyrana, niby wolne cały dzień ale wczoraj do północy mieszkanie ogarnialismy , plus się zarlismy przy okazji i tak płakałam z nerwów że masakra... A on do mnie nie wyj , niepotrzebnie się denerwujesz, przestan bo nie mogę patrzeć jak płaczesz itp. I on nie rozumie że przez to serce to ja mam takie ciśnienie i nerwy że nawet jak bardzo chce to płacze bo nie mogę przestać.

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Zwłaszcza że jak już trochę się uspokoiłam to znów mi dogadywal, i znów się denerwowałam, ale ani razu mu się nie odcięłam ani nic, a on potem do mnie czemu nie mogę się na niego wydrzec albo odpysknac żeby się coś nauczył, że w ogóle pierwszy raz tak zrobiłam.. I nagle się mnie pyta czy się go boję... Mówię że po prostu nie dość że bardzo byłam zdenerwowana to nie chciałam się kłócić bo już całkiem bym się ch.u.j.o.wo czuła. To potem mnie tylko głaskał ciągle i przytulał i przepraszał. Wkurza mnie to że zwykle narobi rabanu a dopiero potem mnie przeprasza i w ogóle, i nagle że mógł tego i tego nie robić lub tego i tego nie mówić. Szkoda że tak późno to stwierdza a ja przez ten czas omal nie zejde tak mi to serce z nerwów tłucze.
ale się rozpisałam.
Stary 2014-08-22, 18:14   #2080
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
A tego to nie wiedziałam, dzięki
No jednak pewne rzeczy które się wyniosło z wychowania głęboko siedzą w człowieku - pomimo tego, że Twoje argumenty są jak najbardziej racjonalne, i prawdziwe to jakoś jednak mam potrzebę to dziecko jako niemowlę ochrzcić, no jakoś tak muszę - nic nie poradzę, w niektórych kwestiach bywam konformistką niestety
Ja to gdybym co tydzień pizzę jadła to już bym była wielorybkiem
Ubolewam nad tym głęboko bo pizzę uwielbiam mniaaam

A dzisiaj idziemy na indyjskie - ostatnio byliśmy w kinie na filmie "Podróż na sto stóp" i od tamtej pory chodzi za nami indyjskie żarło
Jak kto woli, wolność na szczęście panuje
Ja niestety nie jem zbyt zdrowo, ale o dziwo pizza czy hamburgery mnie aż tak bardzo nie tuczą - najbardziej słodycze. Jak zjem paczkę żelków albo herbatników to od razu to na wadze widzę, jak jem "normalne" jedzenie to dużo mi płazem uchodzi na szczęście.
Cytat:
U nas z wypłata to i tak jest że ja swoją dostaje na swoją kartę, on swoją na jego kartę ale i tak ja mam obie karty. I ja rządze kasą, zawsze ja zakupy itp. No ale podejmujemy razem decyzję co do kupna czegoś do domu albo po prostu jak coś chce to mówię że może jakąś kiecke sobie kupie. Jak w ostatniej co kupiłam mnie zobaczył przed impreza jak jechalismy to się nie mógł nagapic w pokoju, tu chłopaki czekają bo po nas podjechali a ten mi się każe obracac w każda stronę i pokazywać każdy profil. ; d
My mamy niby osobne konta, ale na jednej karcie w banku czyli mam dostęp zarówno do swoich, jak i męża pieniędzy. I jako takiego podziału nie mamy. Mąż więcej ode mnie zarabia, ale nigdy tej różnicy nie odczułam.
Cytat:
jednak trochę jestem jego utrzymanką
Nie wiem czy w stałym związku albo małżeństwie można mówić o "utrzymance" - ostatecznie nie siedzisz i nie pachniesz i nie odpłacasz się seksem za pieniądze więc może bez przesady
Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość

Ja to lubię siedzieć w domu i obiady gotować więc perspektywa siedzenia w domu z dzieckiem/dziećmi mnie nie przeraża. O wiele gorzej znoszę okresy, w których bywam w domu spać z powodu nawału pracy.
Cytat:
Napisane przez She Wolf Pokaż wiadomość
To sie ciesze, ja juz wyroslam z takich slownych sprzeczek, a bylam klotliwa oj bylam

Sluchaj ja juz tak bylam przebadana, ze szok i nic nie znalezli. Rezerwe jajnikowa robilam w kwietniu, jest w normie, jajek jeszcze troche we mnie siedzi
W pazdzierniku musze zrobic znowu tarczyce bo po poronieniu troche sie rozregulowalo.
No może z racji wieku jeszcze się ze wszystkimi muszę poużerać, zanim machnę ręką
To dobrze że masz czas jeśli chodzi o jajeczka, bo w dobie wszechobecnych hormonów w jedzeniu nierzadko zdarzają się kobiety grubo przed 40, które dopada menopauza i wtedy już dupa blada.

Ja też jestem tarczycowcem, dlatego czekam na starania pełną parą do października i wizyty u endokrynolog która mi powie że możemy Teraz tak trochę z duszą na ramieniu
Stary 2014-08-22, 18:16   #2081
She Wolf
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale jestem już z tyrana, niby wolne cały dzień ale wczoraj do północy mieszkanie ogarnialismy , plus się zarlismy przy okazji i tak płakałam z nerwów że masakra... A on do mnie nie wyj , niepotrzebnie się denerwujesz, przestan bo nie mogę patrzeć jak płaczesz itp. I on nie rozumie że przez to serce to ja mam takie ciśnienie i nerwy że nawet jak bardzo chce to płacze bo nie mogę przestać.

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Zwłaszcza że jak już trochę się uspokoiłam to znów mi dogadywal, i znów się denerwowałam, ale ani razu mu się nie odcięłam ani nic, a on potem do mnie czemu nie mogę się na niego wydrzec albo odpysknac żeby się coś nauczył, że w ogóle pierwszy raz tak zrobiłam.. I nagle się mnie pyta czy się go boję... Mówię że po prostu nie dość że bardzo byłam zdenerwowana to nie chciałam się kłócić bo już całkiem bym się ch.u.j.o.wo czuła. To potem mnie tylko głaskał ciągle i przytulał i przepraszał. Wkurza mnie to że zwykle narobi rabanu a dopiero potem mnie przeprasza i w ogóle, i nagle że mógł tego i tego nie robić lub tego i tego nie mówić. Szkoda że tak późno to stwierdza a ja przez ten czas omal nie zejde tak mi to serce z nerwów tłucze.
ale się rozpisałam.
Nie martw sie, faceci sa zazwyczaj malo kontaktowi. Oni nas nie rozumieja a my ich.

A sluchaj, skoro Ty masz takie problemy z sercem to co Twoj gin powiedzial na Wasze starania o bobo? W koncu ciaza to duze obciazenie dla organizmu

23cs
Piotrus + 04.03.2014 (*)
Stary 2014-08-22, 18:24   #2082
201606011622
Konto usunięte

Chciałam na luzie się starać, a po pół roku pójść do gina i powiedzieć że się staram. A co do serca - mam arytmie. Były gorsze czasy, teraz to i tak jest wzglednie. Tylko jak mnie mocno coś pod.k.u.r.wi to wtedy jest kiepsko. Także jak zajde to chyba będą kazali mi w puchu leżeć żeby się nie denerwować.
Stary 2014-08-22, 18:27   #2083
She Wolf
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja niestety nie jem zbyt zdrowo, ale o dziwo pizza czy hamburgery mnie aż tak bardzo nie tuczą - najbardziej słodycze. Jak zjem paczkę żelków albo herbatników to od razu to na wadze widzę, jak jem "normalne" jedzenie to dużo mi płazem uchodzi na szczęście.

Ja to lubię siedzieć w domu i obiady gotować więc perspektywa siedzenia w domu z dzieckiem/dziećmi mnie nie przeraża. O wiele gorzej znoszę okresy, w których bywam w domu spać z powodu nawału pracy.

No może z racji wieku jeszcze się ze wszystkimi muszę poużerać, zanim machnę ręką
To dobrze że masz czas jeśli chodzi o jajeczka, bo w dobie wszechobecnych hormonów w jedzeniu nierzadko zdarzają się kobiety grubo przed 40, które dopada menopauza i wtedy już dupa blada.

Ja też jestem tarczycowcem, dlatego czekam na starania pełną parą do października i wizyty u endokrynolog która mi powie że możemy Teraz tak trochę z duszą na ramieniu
Ja staram sie jesc w miare zdrowo, ale uwielbiam chipsy itp, na szczescie nie mam problemow z waga. Teraz mi sie w koncu udalo troche przytyc, bo wygladalam jak wieszak na ubrania. Od razu mi lepiej. Ale jak sobie pozwole na jeden dzien troszke mniej zjesc to waga leci na leb na szyje, musze sie non stop faszerowac jedzonkiem

Tez nie mam nic przeciwko siedzeniu w domciu i bawieniu dzieci, a kiedys sie zapieralam, ze nigdy tak nie bedzie

Wlasnie dlatego zrobilam sobie ta rezerwe, bo sie zaczelam bac. Co do jedzonka to przestalam jesc mieso 2,5 roku temu, wiec mam nadzieje ze choc troszke to pomoze. Jem za to sporo rybek

A bierzesz jakies leki na tarczyce? Ja nic na to nie dostalam, w ciazy mialam wyniki ksiazkowe tylko anty TPO mi wyszlo wysokie, ale to byc moze nie bylo zwiazane z tarczyca.

Ale jestem glodna, a moj piekny zostaje dluzej w pracy, no nic nie czekam na niego tylko jem

23cs
Piotrus + 04.03.2014 (*)
Stary 2014-08-22, 18:28   #2084
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałam na luzie się starać, a po pół roku pójść do gina i powiedzieć że się staram. A co do serca - mam arytmie. Były gorsze czasy, teraz to i tak jest wzglednie. Tylko jak mnie mocno coś pod.k.u.r.wi to wtedy jest kiepsko. Także jak zajde to chyba będą kazali mi w puchu leżeć żeby się nie denerwować.
Ja też mam arytmię, ale spokojnie jakby było źle to by Ci dali leki. Jakoś się z tym da żyć chociaż jak akurat mi zacznie pikać nieregularnie to takie lekkie przerażenie mnie ogarnia ale do tej pory obie żyjemy więc chyba nie będzie tak źle.

I pamiętaj że na facetów nie ma się co denerwować, bo oni po prostu nie ogarniają, rzadko są złośliwi specjalnie (chyba nie są do tego zdolni)

I pamiętaj że stres szkodzi płodności a potem w ciąży to już w ogóle musisz być zen bo urodzisz znerwicowane dziecko.
Stary 2014-08-22, 18:31   #2085
She Wolf
Wtajemniczenie

Cytat:

Odwazna jestes, ja bym sie bala w takiej sytuacji na wlasna reke zachodzic w ciaze.
A jestes pod opieka kardiologa? Bierzesz jakies leki? Sorki ze tak wypytuje, ale martwi mnie to

23cs
Piotrus + 04.03.2014 (*)
Stary 2014-08-22, 18:38   #2086
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tez nie mam nic przeciwko siedzeniu w domciu i bawieniu dzieci, a kiedys sie zapieralam, ze nigdy tak nie bedzie

Wlasnie dlatego zrobilam sobie ta rezerwe, bo sie zaczelam bac. Co do jedzonka to przestalam jesc mieso 2,5 roku temu, wiec mam nadzieje ze choc troszke to pomoze. Jem za to sporo rybek

A bierzesz jakies leki na tarczyce? Ja nic na to nie dostalam, w ciazy mialam wyniki ksiazkowe tylko anty TPO mi wyszlo wysokie, ale to byc moze nie bylo zwiazane z tarczyca.
Ja nigdy nie miałam jakichś wybujałych marzeń o karierze, zresztą ciężko to znoszę, szczególnie pracę biurową od-do. Na biotechnologii sama sobie zawsze organizowałam pracę, teraz jak tłumaczę to mam jeszcze większą wolność.
Mam luksus nieźle zarabiającego męża, więc dla mnie ważne było, żeby praca dawała jako takie pieniądze jako zabezpieczenie dla domu i na ekstra wydatki no i sprawiała mi przyjemność.

Biorę Euthyrox 50. Ja mam o tyle dziwnie że wszystkie anty-TPO, anty-TG miałam w najnormalniejszej normie, tylko TSH wysokie więc mam diagnozę niedoczynność tarczycy o nieznanej przyczynie.
Cytat:
Odwazna jestes, ja bym sie bala w takiej sytuacji na wlasna reke zachodzic w ciaze.
A jestes pod opieka kardiologa? Bierzesz jakies leki? Sorki ze tak wypytuje, ale martwi mnie to
Właśnie ola ty masz zdiagnozowaną tą arytmię? Czy tak sobie sama się zdiagnozowałaś?
Powinnaś NAJPIERW odwiedzić lekarzy (pierwszego kontaktu, kardiologa, ginekologa) a potem zachodzić w ciążę bo to jednak duże obciążenie dla organizmu.
Stary 2014-08-22, 18:50   #2087
201606011622
Konto usunięte

Zdiagnozowana , odkąd szłam szkolnym korytarzem , słabo mi się zrobiło, zemdlałam, potem się okazało, że mnie reaniomowali. Brałam od tamtej pory leki, w październiku w zeszłym roku przestałam brać bo była poprawa, i miałam pójść na kontrol 3 miesiące później ale jakoś nie poszłam ( proszę, nie bijcie mocno ) , no i dopiero jakoś w zeszłym miesiącu znów zaczęłam się gorzej czuć. ( niż po tej poprawie ). Tz wczoraj się wydarł że do kardiologa też musowo mnie zagoni

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Ale powiedziałam sobie że teraz jak pójdę do gina to i od razu z tym sercem na kontrol i w ogóle myślałam wczoraj że sobie pójdę i na własną rękę zbadam te hormony. Bo pewnie skierowania i tak mi nie da od razu gin na badania.
Stary 2014-08-22, 18:52   #2088
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Zdiagnozowana , odkąd szłam szkolnym korytarzem , słabo mi się zrobiło, zemdlałam, potem się okazało, że mnie reaniomowali. Brałam od tamtej pory leki, w październiku w zeszłym roku przestałam brać bo była poprawa, i miałam pójść na kontrol 3 miesiące później ale jakoś nie poszłam ( proszę, nie bijcie mocno ) , no i dopiero jakoś w zeszłym miesiącu znów zaczęłam się gorzej czuć. ( niż po tej poprawie ). Tz wczoraj się wydarł że do kardiologa też musowo mnie zagoni

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Ale powiedziałam sobie że teraz jak pójdę do gina to i od razu z tym sercem na kontrol i w ogóle myślałam wczoraj że sobie pójdę i na własną rękę zbadam te hormony. Bo pewnie skierowania i tak mi nie da od razu gin na badania.
Ola Ola! Nie możesz w takim stanie w ciążę zachodzić bo jeszcze zejdziesz ty razem z dzieckiem! TŻ ma całkowitą rację że cię zaciągnie siłą. Takich rzeczy nie wolno zaniedbywać!

Ja połowę badań robię na własny koszt bo nie chce mi się czekać 3 miesiące na wizytę po której dostanę (albo i nie) skierowanie. A to nie są aż tak drogie badania.
Stary 2014-08-22, 19:01   #2089
She Wolf
Wtajemniczenie

Cytat:

Ola :at yaty: Dziewczyno, czy Ty chce swoje dziecko osierocic? Jazda do lekarza, przeciez nikt Ci nie zabroni sie starac, ale musisz byc pod opieka lekarza! Byc moze powinnas przyjmowac jakies leki w ciazy, nie mozna sobie tak tego lekcewazyc i twierdzic ze jakos to bedzie!

A co do hormonow, spytac mozesz, nikt Ci w gebe za to nie da

23cs
Piotrus + 04.03.2014 (*)
Stary 2014-08-22, 19:04   #2090
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Ola - do kardiologa marsz! Bo bacik na Ciebie wyciągnę
I staraj się tak nie denerwować, jak kłócicie się z Tż, to wyjdź z pokoju, powiedz że źle się czujesz i musisz się uspokoić - pogadaj z nim, żeby ograniczył docinki które doprowadzają Cię do takiego stanu

SheWolf - super, że dostałaś skierowanie i oby w badaniach nie wyszło nic co by Wam na drodze stanęło
Zazdroszczę tego, że możesz sobie pojeść i nie odbija Ci się to na wadze, ja taaak lubię jeść, ale niestety mam insulinooporność i muszę trzymać dietę cukrzycową, bo inaczej od razu mi się badania pogarszają i na metmorfinę mnie chcą wysyłać. Rzadko sobie mogę pozwolić na jakieś szaleństwa kulinarne

Owieczka - ja też nie mam jakiegoś ciśnienia na karierę, gdybym miała do wyboru dziecko albo super hiper pracę wybrałabym wiadomo co Oby na wizycie u endo wszystko było ok

pierogowamama.com
Stary 2014-08-22, 19:05   #2091
201606011622
Konto usunięte

Nie no nie ma tragedii. Po prostu lekarz mi mówił, że leków nie potrzebuje na tamtą chwilę, tylko żebym nie mieszała się w niepotrzebne nerwy, bo większość jest zwykle niepotrzebne, i to przez nie ten stan tego serca się pogarsza. W poniedziałek skocze na badania, akurat z dostępem do tego lekarza nie mam ciężko
Stary 2014-08-22, 19:09   #2092
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no nie ma tragedii. Po prostu lekarz mi mówił, że leków nie potrzebuje na tamtą chwilę, tylko żebym nie mieszała się w niepotrzebne nerwy, bo większość jest zwykle niepotrzebne, i to przez nie ten stan tego serca się pogarsza. W poniedziałek skocze na badania, akurat z dostępem do tego lekarza nie mam ciężko
No to dobrze, ale pamiętaj że fizycznie musisz być sprawna PRZED ciążą, bo stosowanie leków w ciąży jest bardzo trudne.

Aha zapomniałabym - gdzieś wcześniej w wątku któraś z Was napisała, ze bierze ketonal na @. Ostatnio brałam Ketonal forte po tym moim zabiegu i pamiętajcie, że może on zaburzać płodność, oto fragment ulotki:
"Lek Ketonal forte może utrudniać zajście w ciążę. Jeżeli pacjentka planuje ciążę, ma problemy z zajściem w ciążę lub jest poddawana badaniom w związku z niepłodnością, powinna koniecznie poinformować o tym lekarza. Lekarz może rozważyć zakończenie stosowania leku Ketonal forte."
Stary 2014-08-22, 19:13   #2093
201606011622
Konto usunięte

Często wychodzę z pokoju a on za mną i że jestem madralinska i nic mi nie można powiedzieć bo wychodzę i dalej to samo. On po prostu w czasie kłótni nie pamięta że źle to działa na serce, wiadomo nie chodzi żeby mi zligal ale mógłby inaczej te żale wylewac, bo dopiero się ogarnia jak już naprawdę źle się czuje. Ale ok, pójdę w poniedziałek do lekarza, chociaż może jutro da radę, bo nie pamiętam czy ta przychodnia jutro też działa. W każdym razie już nie krzyczcie, tak jak mówię, zamierzałam z chwilą jak pójde do gina pójść do kardiologa. Ostatnio próbę wysiłkową miałam niezłą. A to naturalne że przez ciążę nie przechodziłabym sama, bez opieki lekarza, za bardzo się boję o moje dziecko. To nieuchronne bo w ciąży leki jakieś na pewno będą, przynajmniej tak mnie lekarz uprzedzał wtedy, tak na zas.
Dobra, obiecuje, jutro a najpóźniej w poniedziałek melduje się u lekarza. Ale wydaje mi się, że w sobotę też działała ta przychodnia, zawsze byłam w tygodniu to nie pamiętam
Stary 2014-08-22, 19:14   #2094
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
No to dobrze, ale pamiętaj że fizycznie musisz być sprawna PRZED ciążą, bo stosowanie leków w ciąży jest bardzo trudne.

Aha zapomniałabym - gdzieś wcześniej w wątku któraś z Was napisała, ze bierze ketonal na @. Ostatnio brałam Ketonal forte po tym moim zabiegu i pamiętajcie, że może on zaburzać płodność, oto fragment ulotki:
"Lek Ketonal forte może utrudniać zajście w ciążę. Jeżeli pacjentka planuje ciążę, ma problemy z zajściem w ciążę lub jest poddawana badaniom w związku z niepłodnością, powinna koniecznie poinformować o tym lekarza. Lekarz może rozważyć zakończenie stosowania leku Ketonal forte."
!!!!!!!!!!!!!!!!!! Owieczko dzięki Ci po tysiąckroć za tą informację!!!!!!!!! Aj ja głupia baba już od dawna łykam ketonal na @, może nie dużo bo ze 2 tabletki w czasie całego okresu ale mimo wszystko, i się durna zastanawiam czemu w ciążę nie zachodzę!!! Ulotki to się czyta!!!

pierogowamama.com
Stary 2014-08-22, 19:16   #2095
201606011622
Konto usunięte

Na @ to biorę zwykle nurofen, ale to już ostatecznie. Tak to robię sobie okład z ciepłej butelki z woda, jak to nie pomaga to dopiero wtedy tabs. Czasami zdarzy mi się piwo wypić, to mi zwykle pomagało na ból, ale za to krew rozrzedzało. Ale to też piwo do minimalnego minimum teraz ograniczam, jedynie w ostatnia @ więcej bo jakoś tak klimat sprzyjał, ale teraz sobie obiecałam że co najwyżej jakieś lekkie smakowe walne, i to też tylko w czasie okresu.
Stary 2014-08-22, 19:18   #2096
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Często wychodzę z pokoju a on za mną i że jestem madralinska i nic mi nie można powiedzieć bo wychodzę i dalej to samo. On po prostu w czasie kłótni nie pamięta że źle to działa na serce, wiadomo nie chodzi żeby mi zligal ale mógłby inaczej te żale wylewac, bo dopiero się ogarnia jak już naprawdę źle się czuje. Ale ok, pójdę w poniedziałek do lekarza, chociaż może jutro da radę, bo nie pamiętam czy ta przychodnia jutro też działa. W każdym razie już nie krzyczcie, tak jak mówię, zamierzałam z chwilą jak pójde do gina pójść do kardiologa. Ostatnio próbę wysiłkową miałam niezłą. A to naturalne że przez ciążę nie przechodziłabym sama, bez opieki lekarza, za bardzo się boję o moje dziecko. To nieuchronne bo w ciąży leki jakieś na pewno będą, przynajmniej tak mnie lekarz uprzedzał wtedy, tak na zas.
Dobra, obiecuje, jutro a najpóźniej w poniedziałek melduje się u lekarza. Ale wydaje mi się, że w sobotę też działała ta przychodnia, zawsze byłam w tygodniu to nie pamiętam
Leć leć do lekarza a z Tż-tem też pogadaj, niech jednak stara się brać pod uwagę Twoje zdrowie Co Wy się tak w ogóle kłócicie?

pierogowamama.com
Stary 2014-08-22, 19:24   #2097
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
!!!!!!!!!!!!!!!!!! Owieczko dzięki Ci po tysiąckroć za tą informację!!!!!!!!! Aj ja głupia baba już od dawna łykam ketonal na @, może nie dużo bo ze 2 tabletki w czasie całego okresu ale mimo wszystko, i się durna zastanawiam czemu w ciążę nie zachodzę!!! Ulotki to się czyta!!!
To znaczy nie wiem czy dwie tabletki na okres to mają jakiś mega wpływ, ale lepiej tego cholerstwa nie łykać. Lepiej no-spa i paracetamol o wiele bezpieczniejszy
Ja mam zboczenie zawodowe na czytanie ulotek leków, w ogóle to polecam bo wiele leków stosowałam źle zanim przeczytałam ulotkę
Cytat:
Leć leć do lekarza a z Tż-tem też pogadaj, niech jednak stara się brać pod uwagę Twoje zdrowie Co Wy się tak w ogóle kłócicie?
No właśnie, cały czas jakieś spięcia - to co wy zrobicie jak Wam się zmęczenie pojawi nieprzespane noce?

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2014-08-22 o 19:29
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 19:32   #2098
She Wolf
Wtajemniczenie

Cytat:
SheWolf - super, że dostałaś skierowanie i oby w badaniach nie wyszło nic co by Wam na drodze stanęło
Zazdroszczę tego, że możesz sobie pojeść i nie odbija Ci się to na wadze, ja taaak lubię jeść, ale niestety mam insulinooporność i muszę trzymać dietę cukrzycową, bo inaczej od razu mi się badania pogarszają i na metmorfinę mnie chcą wysyłać. Rzadko sobie mogę pozwolić na jakieś szaleństwa kulinarne
Tez sie ciesze

O cholera, czy my wszystkie mamy jakies problemy zdrowotne?
Wspolczuje diety, ja bym chyba nie potrafila sie oprzec jedzeniu, ja ciagle glodna jestem

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
Kto sie lubi ten ....

23cs
Piotrus + 04.03.2014 (*)
Stary 2014-08-22, 19:33   #2099
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Tez sie ciesze

O cholera, czy my wszystkie mamy jakies problemy zdrowotne?
Wspolczuje diety, ja bym chyba nie potrafila sie oprzec jedzeniu, ja ciagle glodna jestem
Wiesz co kochana ja to i tak mam dużo szczęścia, tsh mam śliczne jak to lekarz powiedział bo 1,15 i na szczęście nie mam PCOS co jest częste przy insulinooporności, więc nie jest źle, no a już wolę trzymać dietę niż się faszerować tą metforminą która ma podobno okropne skutki uboczne

Owieczka - ja jako ciężki przypadek jeśli chodzi o sprawy ortopedyczne, dosyć często dostawałam ketonal i pewnie kiedyś tą ulotkę przeczytałam, no ale wiadomo, że wtedy się jeszcze zachodzeniem w ciążę nie interesowałam więc i z głowy wypadło. Wywalam cholerstwo!

pierogowamama.com
Stary 2014-08-22, 19:37   #2100
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co kochana ja to i tak mam dużo szczęścia, tsh mam śliczne jak to lekarz powiedział bo 1,15 i na szczęście nie mam PCOS co jest częste przy insulinooporności, więc nie jest źle, no a już wolę trzymać dietę niż się faszerować tą metforminą która ma podobno okropne skutki uboczne

Owieczka - ja jako ciężki przypadek jeśli chodzi o sprawy ortopedyczne, dosyć często dostawałam ketonal i pewnie kiedyś tą ulotkę przeczytałam, no ale wiadomo, że wtedy się jeszcze zachodzeniem w ciążę nie interesowałam więc i z głowy wypadło. Wywalam cholerstwo!
Kurcze co za szpital się zrobił - każdy na coś choruje!
Ja miałam drugie podejście do ketonalu, brałam już wcześniej i jakoś nie chciał działać - ale był blisko terminu ważności, więc wiedziałam ze to dlatego. Teraz dostałam go drugi raz i mam już pewność że na mnie on po prostu nie działa! 2x ibuprom albo pyralgin od razu daje ulgę.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości