Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz. 7 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-23, 07:26   #3031
allckarola
Zadomowienie

Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
No właśnie wczoraj M umyl łazienkę a do okien nie mam cierpliwości. No bo powiedz mi ilez można. .... tymi oknami, umyje i za dwa dni wygladaja tak samo. Chyba czas pomyśleć o firankach hehe to nie będzie sie tak w oczy rzucać. Uroki życia na wsi.

---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ----------

Ja śpię caly czas na lewym boku. Lewa reka wyciagnieta do góry na super mena prawa pod twarzą, zwitnieta kołdra wzdłuż ciała tak by lokiec byl wyżej i miedzy nogami tez ta zwitnieta kołdra. I tak spie juz ho ho ho
No tak mi też było tak fajnie di czasu aż mnie biodro zabolalo ciągle w jednej pozycji, przekrece sie na prawy bok to znów mała kopie tak ze mnie budzi na wznak długo nie pospie. Przez to ze spac nie moge co chwilę chodze do ubikacji

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

Oby ta jesień była ładna bo chce pochodzić z mała na spacery ;-) bo w zimie różnie może być na wsi te chodniki często słabo odsniezone
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 07:29   #3032
Niestabilna
Wtajemniczenie

Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
No tak mi też było tak fajnie di czasu aż mnie biodro zabolalo ciągle w jednej pozycji, przekrece sie na prawy bok to znów mała kopie tak ze mnie budzi na wznak długo nie pospie. Przez to ze spac nie moge co chwilę chodze do ubikacji

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

Oby ta jesień była ładna bo chce pochodzić z mała na spacery ;-) bo w zimie różnie może być na wsi te chodniki często słabo odsniezone
W pół siedzącej próbowałaś ??

Też mam taką nadzieję. Chociaż już zapowiadają ze lato wraca i u nas w regionie jest dość ciepło we wrześniu
Stary 2014-08-23, 07:31   #3033
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
ja też na to liczę nie chcę zabunkrować się w domu,wystarczy,że zimą może takiego szału ze spacerami nie być a jednak chce się pochodzić z głębokim wózeczkiem,bo potem wiosna to przejdziemy już na spacerówki
U nas może nie taka wieś ale też chodniki słabo odśnieżone...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 07:33   #3034
allckarola
Zadomowienie

Oby jeszcze było ciepło ;-) tamta zima była ładna może i ta bedzie ;-) moja kuzynka codziennie chodzila z mala bo było tak ładnie
Stary 2014-08-23, 07:38   #3035
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Ja w sumie nie pamiętam już jak było ale chyba nie aż tak najgorzej właśnie,bo po wigilii byłam z przyjaciółką na spacerze dosyć długim z reguły świąt nie lubię ale te w końcu nie będą smutne jak już maluszek będzie Bo tą wigilię przepłakałam,bo miała być już ona z dużym brzuszkiem a wyszło jak wyszło i akurat w święta zrobiliśmy kolejny brzuszek Taki prezent od Mikołaja chyba

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 07:40   #3036
allckarola
Zadomowienie

A na pół siedzaco spróbuje dzisiaj ;-) może uda sie wyspac

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Ja w sumie nie pamiętam już jak było ale chyba nie aż tak najgorzej właśnie,bo po wigilii byłam z przyjaciółką na spacerze dosyć długim z reguły świąt nie lubię ale te w końcu nie będą smutne jak już maluszek będzie Bo tą wigilię przepłakałam,bo miała być już ona z dużym brzuszkiem a wyszło jak wyszło i akurat w święta zrobiliśmy kolejny brzuszek Taki prezent od Mikołaja chyba
No w tamtym roku to ja na mikołaja dostałam okres Hehe ;-) ale za to pod gwiazdkę jaki prezent.
Każda na święta dostała prezencik ;-)
Stary 2014-08-23, 07:45   #3037
Niestabilna
Wtajemniczenie

Kocham takie poranki ♥
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1408772671050.jpg (77,7 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1408772711911.jpg (51,7 KB, 14 załadowań)
Stary 2014-08-23, 07:47   #3038
allckarola
Zadomowienie

Cytat:
Kocham takie poranki ♥
Ale pięknie ;-) takie masz widoki z okna ??
Stary 2014-08-23, 07:48   #3039
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Kocham takie poranki ♥
piekne widoczki

widze ze nie tylko ja mialam dzis problem ze spaniem normlanie koszmar do tego bol w bozenie jkaby wszystko sie rozciagalo. Nawet o 6 wstalam juz pochodzic i tz sie wystraszyl ze to juz a on musial jechac do pracy

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 07:50   #3040
allckarola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
piekne widoczki

widze ze nie tylko ja mialam dzis problem ze spaniem normlanie koszmar do tego bol w bozenie jkaby wszystko sie rozciagalo. Nawet o 6 wstalam juz pochodzic i tz sie wystraszyl ze to juz a on musial jechac do pracy
Mój też juz przeżywa mówił żebym nie rodziła jak on w pracy bedzie bo do domu ma koło 50 km. Heh ;-) śni mu sie juz poród
Stary 2014-08-23, 07:58   #3041
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale pięknie ;-) takie masz widoki z okna ??
Taki widok ma Justek z pokoju. Mam nadzieję ze nie będzie wstawal ze wschodem slonca hehe. A w sypialni mamy zachód. I tez szczere pole i dalej jakiś domek
Stary 2014-08-23, 08:00   #3042
allckarola
Zadomowienie

Cytat:
Taki widok ma Justek z pokoju. Mam nadzieję ze nie będzie wstawal ze wschodem slonca hehe. A w sypialni mamy zachód. I tez szczere pole i dalej jakiś domek
Ślicznie ;-) ja bede mieć takie widoki u siebie w domu bo u rodziców w koło sąsiedzi więc za pięknych widoków nie mam ;-)
Oj myślę ze i Justek i inne kruszynki będą grzeczne i bede wstawać tylko do przewijania i do jedzenia ;-)
Stary 2014-08-23, 08:03   #3043
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ślicznie ;-) ja bede mieć takie widoki u siebie w domu bo u rodziców w koło sąsiedzi więc za pięknych widoków nie mam ;-)
Oj myślę ze i Justek i inne kruszynki będą grzeczne i bede wstawać tylko do przewijania i do jedzenia ;-)
Oby
Stary 2014-08-23, 08:07   #3044
allckarola
Zadomowienie

Bedzie dobrze ;p Kurde ale mnie kuje w bozence...nie da mi pomalować sie bo chce do sklepu jechać
Stary 2014-08-23, 08:20   #3045
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Amelie przykro mi z powodu Twojego serduszka Ale tak jak dziewczyny pisały, dobrze że trzymałaś rękę na pulsie (dosłownie ) i nie dałaś się spławić. Wszystko posprawdzałaś i wyszło to teraz, a nie przy porodzie. Wszystko będzie dobrze Małemu nic nie jest, a Ciebie będą monitorować. Mój mąż jest po 3 ablacjach i śmiga żę aż miło Nie przejmuj się, nie płacz
Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Ale już jesień za oknem ale lubię taką pogodę przy której mogę leżeć pod ciepłym kocykiem z grubymi skarpetami...
Ja nie cierpię jesieni
Dzisiaj zauważyłam, że na mojej wiśni zostały już same puste badyle zaraz zaczną się wiecznie zachmurzone dni, deszcze i znów będzie ciemno o 16 nie znoszę tego!!
Cytat:
Zresztą właśnie mialam o to pytać bo od dwóch trzech dni czesto kreci mi sie w głowie i robi mi sie slabo nawet po zwyklych czynnościach tj przejscie sie do kuchni i z powrotem. Czy tez któraś tak ma ??
Ja też tak mam... ale trochę miałam już tak przed ciążą. Wtedy tłumaczyli to tym, żę mogę mieć złe wyniki krwi. Ale wyniki krwi mam dobre. Jak omdlałam raz w ciąży i poszłam do lekarza, to mi powiedziano właśnie standardowo, że w ciąży to już takie rzeczy mogą się zdarzać. Fakt faktem że teraz nasz organizm pracuje na podwójnych obrotach i może się zdarzyć, że zrobi się słabo np przy gwałtownej zmianie pozycji ciała
Cytat:
Macie jakieś dobre pozycję do spania. Bo ja sie wykoncze niedługo prawie w ogóle nie śpię
Oj współczuję Ja się już też męczę od jakiegoś czasu. Nie ma dla mnie jednej wygodnej pozycji. Ostatnimi dniami, pfu pfu, udaje mi się spać do 7 rano co uważam za dar z niebios, bo bywał noce kiedy spałam po 2-3h...
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-23, 08:54   #3046
NATALUSIA14
Rozeznanie

Dzień dobrej :-D życzę wszystkim miłej soboty. Ja zmykam odebrać wynik gbs i do hurtowni dziecięcej po wanienkę. ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 08:54   #3047
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Czy za zabójstwo koguta idzie się do więzienia???
Kurcze myślałam że jak mieszkam w mieście w dzielnicy domków to nie ma tu takich rarytasów i ludzie nie trzymają już takich zwierząt... A jednak... I to gdzieś blisko...
wiatrówka ma daleki zasięg - nikt się nie zorientuje kto strzelał. miłego polowania, he he

Cytat:
Kocham takie poranki 
marzenie [mieszkanka osiedla]
Stary 2014-08-23, 09:08   #3048
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej u nas ok, chociaż na weekend zostaje sama z cora. Tyle dobrze, że jutro mogę pojechać do mamy to trochę mi pomoże.

Amelie współczuję problemów z serduchem

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 09:11   #3049
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 88madziuszka88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kochane, tutaj Wam wklejam link odnośnie tego GBSa, ja też musiałam sama poczytać, bo mój ginekolog powiedział mi tylko że mam zaraz po zgłoszeniu się do szpitala pokazać te wyniki. I tyle. http://bibliotekafaktow.pl/index.php...i-neonatologii
według mnie jest tu fajnie opisane.
Jutro Was nadrobię, tymczasem wszystkim życzę spokojnej przespanej nocy bez problemów
Przeczytałam - fachowe podejście do tematu, podane źródła, opisane jasno i przejrzyscie. Dobrze, że tak wyszczególnili że profilaktyka zapobiega zakażeniu Dzięki madziuszka za ten materiał
Stary 2014-08-23, 09:12   #3050
aa2
Zakorzenienie

dzien dobryy
my juz na nogach czekamy na babcie bo młodego chce zabrac na wycieczke w góry, choć tak jak Melu babe lubi tak dzis od rana mówi ze zostaje w dou z babcia
plan taki ze wypija kawe, jak mały sie zdecyduje ze chce jechac to go wezma jak bedzie sie upierał z enei to zostaje w domu-nie bedziemy go zmuszac
czekam na nich jak na zbawienie bo kawy mi sie juz chce jak nei wiem

komu kawusia?
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 09:14   #3051
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
dzien dobryy
my juz na nogach czekamy na babcie bo młodego chce zabrac na wycieczke w góry, choć tak jak Melu babe lubi tak dzis od rana mówi ze zostaje w dou z babcia
plan taki ze wypija kawe, jak mały sie zdecyduje ze chce jechac to go wezma jak bedzie sie upierał z enei to zostaje w domu-nie bedziemy go zmuszac

komu kawusia?
Hehe
Super masz podejscie di Melka i bardzo lubie czytac jak piszesz o nim.
Ja podziękuję bo już wypiłam moja karmelowa latte
Stary 2014-08-23, 09:23   #3052
DorissiriD
Rozeznanie

Niestablina... idę po kawkę - ale na mnie wpłynęłaś
Stary 2014-08-23, 09:24   #3053
Niestabilna
Wtajemniczenie

do usług...
Stary 2014-08-23, 09:24   #3054
Amelie
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za ogromne wsparcie! Bardzo mi to wczoraj ciążyło dosłownie na sercu, dzisiaj jak się z tym przespałam i jestem na świeżo to emocje opadły i stres jakby się troszkę obniżył. Macie racje, tabletki już mam i nic tylko kulać się spokojnie ku końcowi, mam nadzieję że Gin nie będzie robił problemów z cc, w końcu w szpitalu w którym będę rodzić kilka cc przypada na jeden sn więc chyba się nie ociągają z taką decyzją (mam nadzieję ) I faktycznie Niestabilna masz racje, może bez ciąży nie dowiedziałabym się o tym i coś mogło by się stać, dobrze czasami wierzyć w takie zbiegi okoliczności, szczęście w nieszczęściu

Ana*** - systematycznie od dwóch miesięcy zaczął rosnąć mi puls przy dobrym ciśnieniu (leczę się tez na nadciśnienie), do puki nie przekraczał 100 było znośnie, później doszły problemy z wysiłkiem, duszności, uczucie miękkich nóg i zimne poty oraz uczucie trzepania od środka w rytm serca, lekarze to zbagatelizowali, ale do godziny 14 jestem w domu sama jak palec i zaczęłam się obawiać że stracę przytomność i uderzę się w brzuch... i stąd ta wizyta u kardiologa, oczywiście musiałam iść prywatnie w naszym cudownym kraju bo terminy są na styczeń (!)

Niestabilna - dla takich widoków warto wcześnie wstawać!

Dzięki jeszcze raz! Wyściskałabym wszystkie razem i każdą z osobna!
Stary 2014-08-23, 09:26   #3055
elffirka
Rozeznanie

Ja też lubię posty o Melku czytać... No i mimo Asia że nie znam Twojego synusia i widziałam Go tylko na zdjęciach to bardzo Go lubię, chyba tylko z opowieści, bo wydaje się być mądrym chłopcem który poradzi sobie w życiu i nie da sobie w kaszę nadmuchać...
Dzień dobryy... Jak zwykle się nie wyspałam ale na szczęście biodro boli ciut mniej... Pójdę jednak dzisiaj do apteki może mi coś na nie dadzą...
Idę robić kawkę, sniadanko i muszę z Babcią jechać po firanki do Jej mieszkania...
Miłego dnia ;-)
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 09:31   #3056
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Amelie Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za ogromne wsparcie! Bardzo mi to wczoraj ciążyło dosłownie na sercu, dzisiaj jak się z tym przespałam i jestem na świeżo to emocje opadły i stres jakby się troszkę obniżył. Macie racje, tabletki już mam i nic tylko kulać się spokojnie ku końcowi, mam nadzieję że Gin nie będzie robił problemów z cc, w końcu w szpitalu w którym będę rodzić kilka cc przypada na jeden sn więc chyba się nie ociągają z taką decyzją (mam nadzieję ) I faktycznie Niestabilna masz racje, może bez ciąży nie dowiedziałabym się o tym i coś mogło by się stać, dobrze czasami wierzyć w takie zbiegi okoliczności, szczęście w nieszczęściu

Ana*** - systematycznie od dwóch miesięcy zaczął rosnąć mi puls przy dobrym ciśnieniu (leczę się tez na nadciśnienie), do puki nie przekraczał 100 było znośnie, później doszły problemy z wysiłkiem, duszności, uczucie miękkich nóg i zimne poty oraz uczucie trzepania od środka w rytm serca, lekarze to zbagatelizowali, ale do godziny 14 jestem w domu sama jak palec i zaczęłam się obawiać że stracę przytomność i uderzę się w brzuch... i stąd ta wizyta u kardiologa, oczywiście musiałam iść prywatnie w naszym cudownym kraju bo terminy są na styczeń (!)

Niestabilna - dla takich widoków warto wcześnie wstawać!

Dzięki jeszcze raz! Wyściskałabym wszystkie razem i każdą z osobna!
Kochana daleko masz do Zabrza? Tam są na prawdę świetni specjaliści
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 09:33   #3057
Asia19x
Zakorzenienie

Elfirko ja tak mam. Jak mi spina brzuch to czasem nie mogę oddechu złapać, tak samo jak mała jest wysoko. Faktycznie może maluchy tak nam uciskają

Aniu, tak, swojego też nie mogę się doczekać, a co

Amelie przykro mi kochana,ale dobrze, że u Ciebie to wykryli i maluszkowi nic nie jest Jednak Twoje zdrówko też jest bardzo ważne, po porodzie wezmą się za badania i wszystko będzie dobrze

Metka mi jak pokazywał picie to wth nie widziałam nic, jakąś plamkę i nie wiem jak oni to rozpoznają

Słuchajcie... Wczoraj myślałam, że rodzę
Miałam skurcze takie delikatne co dwie minuty i tak mnie rozbolał kręgosłup, że nie ogarniałam. Brzuch lekko bolał, ale te plecy... Dałam sobie pół godziny i na szpital w razie czegoś, ale przeszło. W dodatku niesamowicie się trzęsłam i nie wiem dlaczego Nie było mi zimno, ani nie zestresowałam się mocno. Może podświadomie, nie wiem.. Tż miał oczy jak 5zł i tak panikował, a co będzie jak naprawdę zacznie się akcja Bałam się zasnąć z wrażenia, ale zasnęłam i brzuch już nie bolał, chociaż plecy tak. Już mam dość. I wiem, że dyskopatia się odzywa, bo wczoraj pobolewała mnie noga, czyli jak kiedyś Przepraszam, że marudzę na wstępie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
dzien dobryy

komu kawusia?
Uwielbiam Melka

Ja bym się napiła, bo przez to wstawanie w nocy ledwo żyję. Wstawanie jak wstawanie, ale potem męczenie się przez te plecy zeby zasnąć

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 09:35   #3058
aa2
Zakorzenienie

heh dzieki dziewczyny, no mam nadzieje ze da sobie moj robak rade w zyciu, z nami sobie daje wyśmienicie

kawa sie leje do was po drutach

Ania to miałas mała próbe przed własciwą akcja, kurcze im bliżej terminu tym chyba wszytki ebedziemy coś miały
ciekawe czy u mnie sie coś pojawi, czy jak prze Marcelu bede twarda jak beton hehe
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 09:40   #3059
Asia19x
Zakorzenienie

Ja tak jeszcze nigdy nie miałam, więc naprawdę przez myśl mi przeszło "Aśka, rodzimy!" No wczoraj napisałam, że już chcę, więc mam a tak serio, ciekawe jaki to musi być ból, mnie lekko ćmiło na dole i jakby w jajnikach, miałam wrażenie, że zaraz dostanę okres i nie było to fajne, a co dopiero sam poród. Poza tym wczoraj od rana coś za często mnie podbrzusze pobolewało, tak co dwie godziny przez chwilkę i mijało. Dzisiaj jak wstałam też ukłuło i czuję takie kłucia jakby w jajnikach. Ciekawe czy rzeczywiście coś zaczyna się dziać i za parę dni się rozkręci

Bo jeżeli długo nie boli i bardzo mocno to póki co jest okej? Jakby bardzo bolało i długo to wtedy cisnę do szpitala, ale jeśli to chwilowe i mija.. Do niedzieli Młoda niech się trzyma, jeszcze dwa dni

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 09:42   #3060
małaPaulina
Wtajemniczenie

carolciuska i allckarola i kachna za wizyty
Denaris super ze mały rośnie
Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Ze szczegółami
Ja czekam na opis Pauliny i jej "2" ki

opis ode mnie bedzie na pewno ze szczegolami
evelina33 spokojnie,nie denerwuj sie chociaz tez bym sie wkurzyla z takiej "niespodzianki"...
Antananariwa ja wczoraj weszłam do lidla po 3 rzeczy!jeszcze dokladnie 3 te same rzeczy,ludzie stali z wózkami i tez nikt mnie nie przepuscil.Jeszcze gadalam przez tel i mowie "tak caly czas stoje w tej kolejce"
anesh nie przejmuj sie tym wynikiem,moja kolezanka tez miala dodatni i podali antybiotyk i juz
Amelie przykro mi ale na pewno bedzie dobrze musi byc!!
elffirka mysle ze do więzienia nie trafisz,chociaz w tym kraju wszystko jest mozliwe

Witam się rozrywa mi pachwinę ale to nic nowego słonko świeci szkoda ze zimno jest brrr
Ja naleze do zmarzluchów i dla mnie moglaby byc tylko wiosna i lato nawet teraz mam lodowate stopy

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości