|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2010-08
Wiadomości: 88 432
|
Dot.: Śniadanie - co dziś jesz wizażanko? Część 8.
I domowa pełnoziarnista bułka z musztardą, sałatą lodową, kotlecikami sojowymi i pomidorkami koktajlowymi
__________________
|
|
|
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-03
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
Wiadomości: 2 936
|
Dot.: Śniadanie - co dziś jesz wizażanko? Część 8.
Często robisz owsiane placki albo gofry - dodajesz do nich zawsze jajko? Podasz przepis?
I Kanapki z domowym dżemem jabłko-aronia, z wege smalcem z fasoli i plastrami tofu + herbata roiboos II Sałatka z brokuła, papryki i pomidora, jabłko, brzoskwinia, wafel ryżowy z masłem orzechowym + zielona kawa |
|
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2010-08
Wiadomości: 88 432
|
Dot.: Śniadanie - co dziś jesz wizażanko? Część 8.
II omlet z twarogiem i pomidorkami
__________________
|
|
|
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2010-06
Wiadomości: 6 996
|
Dot.: Śniadanie - co dziś jesz wizażanko? Część 8.
omlet twarożkowy z jabłkiem, rodzynkami i cynamonem podany z domowymi powidłami i prażonymi płatkami migdałów; zielona herbata.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-08
Lokalizacja: Racibórz
Wiadomości: 22 740
|
Dot.: Śniadanie - co dziś jesz wizażanko? Część 8.
Kasza manna i płatki jęczmienne z ricottą, bananem, pestkami dyni i gorzką czekoladą.
|
|
|
|
#3246 | |
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2014-05
Wiadomości: 352
|
Dot.: Śniadanie - co dziś jesz wizażanko? Część 8.
Cytat:
Do gofrów zawsze dodaje jajko - inaczej moja gofrownica nie jest ich w stanie upiec. Do placków przeważnie dodaje, ale bez także wyjdą A robię je tak: 30 g płatków owsianych miksuje w młynku do kawy na mąkę, łączę je z łyżką mąki jaglanej, łyżką gryczanej i łyżką ryżowej (do gofrów dodaje jeszcze 2 łyżki poppingu z amarantusa). Do mąk dodaje ok. 100 - 150 ml mleka (przeważnie migdałowego), czasem jogurtu naturalnego, łyżkę oleju rzepakowego lub kokosowego, żółtko i mieszam całość. W przypadku placków z dynią dodałam do masy spory kawałek startej na tarce dyni, ale placki wyjdą chyba ze wszystkim :P i na koniec ubite białko. Smażę na patelni bez dodatku tłuszczu. Do gofrów nie dodaje raczej owoców i warzyw (sporadycznie gruszkę lub jabłko), a zamiast tego rodzynki lub żurawinę, nasiona i orzechy. Raz robiłam placki ze śliwkami bez jajka i wyszły mi bardzo dobre, ale z goframi ten eksperyment się nie udał, gdyż gofry rozdzieliły się w trakcie pieczenia :P---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- II surówka z kapusty pekińskiej, pomidora, papryki, kukurydzy z kolby, szczypiorku i jabłka z oliwą z oliwek, reszta jabłka, pumpernikiel z awokado |
|
|
|
|
#3247 |
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2014-05
Wiadomości: 352
|
Dot.: Śniadanie - co dziś jesz wizażanko? Część 8.
I Płatki owsiane i płatki jaglane z jabłkiem, migdałami, orzechami laskowymi, słonecznikiem, nutellą, syropem klonowym i wanilią.
|
|
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2011-02
Lokalizacja: Trójmiasto
Wiadomości: 37 317
|
Dot.: Śniadanie - co dziś jesz wizażanko? Część 8.
I-jogurt grecki, jabłko, gruszka, płatki owsiane, rodzynki, orzechy, gorzka czekolada
II-chleb z sezamem, ser żółty, ogórek
__________________
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
|
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2010-08
Wiadomości: 88 432
|
Dot.: Śniadanie - co dziś jesz wizażanko? Część 8.
I jogurt ze śliwkami, borówkami i musli
II topfenschmarrn z masłem orzechowym
__________________
|
|
|
|
#3250 |
|
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2009-05
Wiadomości: 1 212
|
Dot.: Śniadanie - co dziś jesz wizażanko? Część 8.
II owsianka z jabłkiem, cynamonem, lnem i odrobiną mleka
__________________
http://sailwithmex.blogspot.com/ <--- śniadaniuję, gotuję, oceniam i rozważam ![]() http://eattrainbehealthy.blogspot.com/ <--- blog fit! |
|
|
|
#3251 |
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2007-11
Wiadomości: 372
|
Dot.: Śniadanie - co dziś jesz wizażanko? Część 8.
I owsianka, serek wiejski, kawa z mlekiem
|
|
|
|
#3252 |
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2014-05
Wiadomości: 352
|
Dot.: Śniadanie - co dziś jesz wizażanko? Część 8.
II maliny, nektarynka, pół banana, gotowana kolba kukurydzy, pumpernikiem z awokado
|
|
|
|
#3253 |
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2012-11
Lokalizacja: Wrocław
Wiadomości: 45
|
Dot.: Śniadanie - co dziś jesz wizażanko? Część 8.
kanapki z twarożkiem, sałatą, pomidorem i rzodkiewką
|
|
|
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-03
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
Wiadomości: 2 936
|
Dot.: Śniadanie - co dziś jesz wizażanko? Część 8.
z tego przepisu
http://wegannerd.blogspot.com/2013/1...ki-smalec.htmlCytat:
I Tofucznica z pomidorem, wafle ryżowe z domowym dżemem jabłko-aronia + herbata z pokrzywy II Jabłko, nektarynka, wafle ryżowe z sosem pomidorowym i pomidorem, ciastka bonitki + zielona kawa |
|
|
|
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-10
Wiadomości: 5 793
|
Dot.: Śniadanie - co dziś jesz wizażanko? Część 8.
wczoraj:
I:kasza z domowym dżemem sliwkowym II: nektarynka, 2 kanapki z chleba żytniego z serem dojrzewającym, papryką, z salami, ogórkiem małosolnym, twarogiem i pomidorem.
__________________
http://penautbutter-peanutbutter.blogspot.com/ |
|
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-08
Lokalizacja: Racibórz
Wiadomości: 22 740
|
Dot.: Śniadanie - co dziś jesz wizażanko? Część 8.
Kakaowo-miętowa kasza jęczmienna z ricottą, bananem, śliwkami oraz orzechami włoskimi i laskowymi.
|
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2011-02
Lokalizacja: Trójmiasto
Wiadomości: 37 317
|
Dot.: Śniadanie - co dziś jesz wizażanko? Część 8.
kasza jaglana, morele, gorzka czekolada, orzechy
II-bagietka, żółty ser,pomidor
__________________
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
|
|
|
#3258 |
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2014-05
Wiadomości: 352
|
Dot.: Śniadanie - co dziś jesz wizażanko? Część 8.
I owsiane gofry z rodzynkami, maliny, kawa z mlekiem
|
|
|
|
#3259 |
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2012-11
Lokalizacja: Wrocław
Wiadomości: 45
|
Dot.: Śniadanie - co dziś jesz wizażanko? Część 8.
sernik w cieście czekoladowym, sok marchewkowo-jabłkowy
|
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2010-08
Wiadomości: 88 432
|
Dot.: Śniadanie - co dziś jesz wizażanko? Część 8.
I jogurt ze śliwkami, malinami, poziomkami, borówkami i ziarnami
__________________
|
|
|
|
#3261 |
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2007-11
Wiadomości: 372
|
Dot.: Śniadanie - co dziś jesz wizażanko? Część 8.
placki owsiane z jabłkiem + do picia kakao
|
|
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2010-08
Wiadomości: 88 432
|
Dot.: Śniadanie - co dziś jesz wizażanko? Część 8.
II wegański bananowy placek owsiany z masłem orzechowym i borówkami
__________________
|
|
|
|
#3263 |
|
Konto usunięte
Zarejestrowany: 2014-07
Wiadomości: 922
|
Dot.: Śniadanie - co dziś jesz wizażanko? Część 8.
Omlet z szynka ananasem i serem
|
|
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-08
Lokalizacja: Skierniewice
Wiadomości: 5 628
|
Dot.: Śniadanie - co dziś jesz wizażanko? Część 8.
póki co, tylko kawa... ale TŻ czai się na tajski omlet, tylko jeszcze nie wiem z czym
|
|
|
|
#3265 | |
|
Kawaii strona mocy
Zarejestrowany: 2011-08
Wiadomości: 8 943
|
Dot.: Śniadanie - co dziś jesz wizażanko? Część 8.
Owsianka z cukrem trzcinowym i borówkami. Przydałyby się jakieś migdały czy orzeszki, ale niestety w ramach ostatniej walki z molami musiałam wszystko wyrzucić
![]() Później resztę owoców zmiksują na smoothie ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3266 | |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-08
Lokalizacja: Skierniewice
Wiadomości: 5 628
|
Dot.: Śniadanie - co dziś jesz wizażanko? Część 8.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3267 |
|
Kawaii strona mocy
Zarejestrowany: 2011-08
Wiadomości: 8 943
|
Dot.: Śniadanie - co dziś jesz wizażanko? Część 8.
|
|
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-08
Lokalizacja: Skierniewice
Wiadomości: 5 628
|
Dot.: Śniadanie - co dziś jesz wizażanko? Część 8.
przed zabraniem się za niego polecam poszukać thai omelette na youtube. Jakbym tego wcześniej nie zobaczyła w tv, podczas smażenia chyba bym spanikowała, bo omlet tak rośnie, że prawie wychodzi z patelni
|
|
|
|
#3269 |
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2007-11
Wiadomości: 372
|
Dot.: Śniadanie - co dziś jesz wizażanko? Część 8.
II pieczona ciecierzyca
|
|
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-06
Wiadomości: 16 650
|
Dot.: Śniadanie - co dziś jesz wizażanko? Część 8.
I: owsianka na mleku ryżowym
II: pół bułki fitness, kawałek wędzonego halibuta, pomidor Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:29.






A robię je tak: 30 g płatków owsianych miksuje w młynku do kawy na mąkę, łączę je z łyżką mąki jaglanej, łyżką gryczanej i łyżką ryżowej (do gofrów dodaje jeszcze 2 łyżki poppingu z amarantusa). Do mąk dodaje ok. 100 - 150 ml mleka (przeważnie migdałowego), czasem jogurtu naturalnego, łyżkę oleju rzepakowego lub kokosowego, żółtko i mieszam całość. W przypadku placków z dynią dodałam do masy spory kawałek startej na tarce dyni, ale placki wyjdą chyba ze wszystkim :P i na koniec ubite białko. Smażę na patelni bez dodatku tłuszczu. Do gofrów nie dodaje raczej owoców i warzyw (sporadycznie gruszkę lub jabłko), a zamiast tego rodzynki lub żurawinę, nasiona i orzechy. Raz robiłam placki ze śliwkami bez jajka i wyszły mi bardzo dobre, ale z goframi ten eksperyment się nie udał, gdyż gofry rozdzieliły się w trakcie pieczenia :P








