|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Cytat:
co za matoły a jak sie teraz czujesz? |
|
|
|
|
#3212 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
hej
czytałam w miarę na bieżąco, ale wcięło mi wszystkie cytaty i już nie pamiętam co miałam komu odpisać... ![]() Amelie szczęście w nieszczęściu, że ci to teraz wykryli, będzie dobrze Meta, twój chłop zasługuje na lanie ![]() chociaż jeśli mam być szczera, to sama średnio się oszczędzam fakt, zakupów raczej nie dźwigam, ale zdarza mi się wcale nie rzadko nosić moją córcię 2-letnią, która waży ok 13kg wiadomo, ograniczam to jak mogę, ale czasem nie da się takich sytuacji uniknąć na szczęście na wizycie 11 sierpnia gin stwierdził, że szyjka długa i dobrze trzyma i póki co porodu nie przewiduje właśnie wciągnęłam pizzę i ledwo dycham, a jeszcze Bavaria w lodówce się chłodzi
|
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
Nic nie zrobili. Ani usg ani samolot. Dopiero w samochodzie zaczęłam myśleć o tym oczywiście. Miałam tam rodzic, ale teraz to nie wiem gdzie wyląduje. Może w domu opiekę będę miała taką samą.
Teraz czuję się lepiej, mała się trochę rozbujala, tez matkę straszyć jej się chce... Jedno mnie dziwi, że jak czułam skurcze to nie widziałam jakoś specjalnie żeby na ekranie się pisały. Do tego mam mega w☠☠☠☠ na męża. Za nic. Ale tak mnie irytuje swoją osobą. Nie wiem chyba powinnam wyjechać na bezludna wyspę. A rodzić to chyba pojadę do Grudziądza. |
|
|
|
#3214 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Masakra z tymi szpitalami! A byłaś w 'swoim' tam gdzie Twoja gin pracuje? Nie mogła poprosić żeby cię tam porządnie zbadali? Dla pocieszenia Ci powiem że Ja m całą ciąże twardy brzuch. W szpitalu wlewali we mnie magnes i ciągle go biorę bo ginka każe, ślę z małą nic złego się nie dzieje. Po prostu tak mam
|
|
|
|
|
#3215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra kochana połóz sie i odpocznij a meza dawaj to go przez kolano, no co on??? mam nadzieje ze sie ogarnie szybko i cie wesprze |
|
|
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47830392]Trzymaj sie kochana
Masakra z tymi szpitalami! A byłaś w 'swoim' tam gdzie Twoja gin pracuje? Nie mogła poprosić żeby cię tam porządnie zbadali? Dla pocieszenia Ci powiem że Ja m całą ciąże twardy brzuch. W szpitalu wlewali we mnie magnes i ciągle go biorę bo ginka każe, ślę z małą nic złego się nie dzieje. Po prostu tak mam [/QUOTE]Właśnie to jest dobre. Ze moja gin w tym szpitalu ma jakby wolontariat. Nie ma kontraktu etatu. Po prostu przychodzi do dziewczyn jak urodza i tyle. A ten mój też wiesz co masz mówić powiedz to powiedz tamto Nosz kuwmrwhsisuebehs. A co do czego to polazł faje palić. Tu się babie chwili, że on tez w szpitalu pracuje. Nie naprawdę wyślę go ja Marsa. Czasami bym chciała żeby był krok przede mną. Ale widzę, że trudne to jest. Jak czekałam na rejestrację to siedziała babka i mówiła ze jest juz od 18 i kazali jej czekać. Owszem miała mały brzuszek ale kurde coś ją niepokoi to chyba o czymś świadczy. A za mną przyjechała druga babka wysoko juz. I jak wyszłam z ktg to wody były na krzesłach. Tez się nikt nie kwapi sprzątnac. Jakbym mogła to tez bym sobie zapaliła. Naprawdę :/ |
|
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
Usg to może i nie muszą robić nie wiem jakie są procedury ale chyba na głupie badanie ginekologiczne można liczyć,przecież to nikogo nie zbawi
w sumie po takim czymś nie wiem czy bym chciała rodzić w tym szpitalu ale może się po prostu trafił taki dyżur
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
Latte dobrze,ze mała się rozskakała
![]() Odnośnie szpitala- brak słow! |
|
|
|
#3220 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc mamusie
Wybaczcie ze tak malo sie udzielam jakos to nie moj czas teraz. Ale czytam was na bierzaco i jestem z wami myslami ![]() Nie wiem jak u was ale mnie ostatnio o 21 lapie juz takie zmeczenie jakbym cala noc nie spala, a przeciez wstaje o 11 albo i pozniej. Dziewczynki siemie lniane podobno dobre na przyspieszenie drugiej fazy porodu, na skurcze parte, cos jak liscie malin albo wiesiolek. A poza tym wplywa dobrze na sluz oraz na jelita i trawienie ![]() Wy tak tutaj o porodach a ja mam coraz wiekszego stresa. Jak na poczatku siem mie balam tak teraz trzese portkami. Musze czasami przywolywac sie do porzadku. Aaa, musze sie pochwalic, dzis w koncu spakowalam torbe do szpitala. Normalnie jestem z siebie dumna hehe lepiej pozno niz wcale ![]() Dzanet melduje sie ze zyje hehe dobrze ze przetrwalas to spotkanie ![]() Amelie dobrze ze za wczasu to wykryli, zdrowka zycze ![]() Wszystkim dziewczyna gratuluje udanych wizyt
|
#3221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mecia przytulam
A dla Twojego chłopa ![]() ![]() Cytat:
Poza tym duży wpływ na moje podejście do jedzenia miało BLW. Nie było ścisłych norm wprowadzania pokarmów, w zasadzie od razu (za wyjątkiem orzechów, miodu i małych okrągłych owoców) można było dać wszystko. Cytat:
Mam nadzieję, że objawy przejdą
|
||
|
|
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również gratuluje udanych wizyt
.Cześć Mistic .Moja torba tez juz prawie spakowana .
|
|
|
|
#3223 |
|
Wtajemniczenie
|
anesh jezeli chodzi o tego gbsa to wczesniej nic nie musiala robic, w szpitalu tylko podali antybiotyk jak juz rodzila
![]() madziuszka nie rodze ![]() ja mam jednego kompa na spolke z Tztem takze w weekend roznie to bywa... musze sobie cos wziac na raty ech chociaz z drugiej strony jak maluszek bedzie to i czasu bedzie mniej Nauczylam sie nakładac kredke na górną powiekę takze z eyelinerem na razie daje spokoj bo wystarczy mi ze to ogarnelam Ja wam powiem dziewczyny ze tez dzis mi ciezko bylo, juz mi ten brzuch zaczal ciągnac,tak mi ciezko bylo a Tz nie chcial isc na rower a mi ruch zawsze pomaga,wiec poszlismy na spacer i mi lepiej
|
#3224 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny jestem
czytałam po troche w ciagu dnia ale z tz na głowie za nic nie dam rady odp bo non stop głowę zawraca Latte-dobrze, ze malutka sie wierci to wszystko z nia ok...tez by mnie trafiło na Twoim miejscu ale z porodem moze inaczej podchodzą do kobiet...no nie wiem...cieżko teraz podchodzić pozytywnie jak sie człowiek raz zawiódł ale jakos musisz bo to podobno połowa sukcesu Meta-ja ostatnio tez na pewniaka do sklepu wpadlam i kupiłam same pierdoły a pomimo tego, ze byłam autem to chciałam sie bić po głowie bo do mieszkania tez oczywiście wszystko na raz wnosiłam ciężkie taka niezależna chciałam byc a tz mnie prawie zabił wieczorem skad te zakupy No to dzień miły był wybraliśmy sie w miasto po buty tz...ale zaszliśmy najpierw do zary gdzie zrobiłam zakupy dla małej bo dali kilka rzeczy w cenach do przyjęcia jak na ten sklep no i kupiłam jej 3 koszulki, kurtkę zimowa i spodnie dresiki wszystko na 3-6 miesięcy oprócz jednej bluzeczki mniejszej No i mowię do tz, ze idziemy po buty jego teraz i cos do ubrania dla niego a tu teściowa dzwoni zeby przyjechać teraz, juz i natychmiast cos tam im napisać i wydrukować bo oni zaraz jadą do Pl (decyzja podjęta w ciagu 5min) No i odwiedzilismy po wszystkim Pl restauracje w innym mieście a pózniej spadł deszcz wiec w domku graliśmy w chińczyka i karty takze przyjemnie...No i wczoraj dzień intensywny...dzisiaj tez i teraz dosc często czuje cos chyba w szyjce...nie wiem czy to mała tam grzebie czy cos ale wrażenie nieprzyjemne i odczucie jakbym miała zrobic siku nagle Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3225 |
|
Wtajemniczenie
|
Latte wszystko jest dobrze na pewno
Misstic ja to w pełni spakuje torbe chyba dopiero jak bede jechac do szpitala
|
#3226 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Anesh
![]() Nie martw sie tym dodatnim gbs-em, z synkiem napewno wszystko bedzie dobrze Paulina mam dla ciebie pocieszenie.. Tak mi brzuch na dniach urosl i skora sie strasznie naciagnela, ze caly mam zorany czerwonymi rozstepami ![]() Na obiadek zrobilam dzisiaj iscie wigilijne danie barszcz z uszkami, a co! dlugo sobie potem nie pojem wiec musze korzystac
|
#3227 |
|
Konto usunięte
|
A dzisiaj koleżanka/przyjaciółka z Pl napisała jak sie czuje i przysłała mi fotę swojej Majeczki 1,5 rocznej i pytałam jej jak to z nia było bo zapomniałam na smierć czy ona w terminie rodziła i czy objawy miała wcześniej
Wiec ona mi napisała, ze tez myślała, ze w ciazy bedzie rok bo zero odczuć a złapało ja w nocy dzień przed terminem takze ze spokojem daje czas mojej gwiazdeczce malutkiej w końcu do terminu dwa tygodnie wiec nie panikuje, nie wyganiam i nie marudze juz na razie ona chyba szuka bocznego wyjścia bo brzuch mi momentami rozrywa a tz dostaje zawału bo jak mi nagle mała szarpnie brzuchem to mi sie krzyk wyrywa ze strachu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3228 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulinka ja mialam taka niemoc do pakowania jej ale dzisiaj przyszedl jakis taki impuls i postanowilam to wykorzystac hehe
udalo mi sie wszystko upchnac w sredniej wielkosci torbe podrozna, ale u mnie az tak duzo rzeczy nie wymagaja, bo u ciebie to masakra ![]() A do szpitala ktos was bedzie wiozl czy taksowke zamawiacie?
|
#3229 |
|
Wtajemniczenie
|
Misstic ja mam akurat wszedzie tylko nie na brzuchu... ale dla mnie wyglada to paskudnie
nie moge patrzec na swoj tylek i piersi nigdy nie sadzilam ze moje cialo sie tak zmieni w tak krotkim czasie.Co najlepsze mi wszystkie rozstepy wyszly tylko w 5m-cu i teraz robia sie juz takie "stare,pomarszczone": mur: normalnie skora wyglada 10lat starzej Odchodzi mi czopek Misstic mnie to Tz zawozi autem ja sie pakuje w jedna torbe podrozna,a reszta rzeczy lezy w szufladzie lozeczka i to mi Tz dowiezie a sporo tego jest
13.09.2014 Szymonek jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-08-23 o 22:11 |
|
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
Latte kochana
![]() Moje dziecko oszalało, tak wariuje, ze mi brzuch rozerwie zaraz ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- No nie mów! ![]() Dużo?
|
|
#3231 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dopiero napisałam, ze jestem cierpliwa w czekaniu a pierwsza myśl jaka miałam po przeczytaniu, ze Ci czopek odchodzi to "a mi dlaczego nie?" Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3232 |
|
Rozeznanie
|
DorissiriD podziel się przepisem na ten dżem z cukinii bo coś mi intuicja podopowiada, że da się go dostosować do cukrzycowej diety
proszę proszę proszę a u mnie dziś ciasto kruche z borówkami i pianką z białek... w wersji dietetycznej oczywiście ale i tak pyszne i 3 zdrowych się zajadało więc dumna siedziałam jak nie wiem co ![]() brzuch też mam dziś mega twardy i raczej nie od wysiłku bo poza tym ciastem i schabowymi robiłam dziś wielkie nic... mam nadzieję, że to nie jakieś początki bo ja w sierpniu nie rodzę choćby nie wiem co!
|
#3233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po malu cos sie zaczyna ![]() Dobrze ze Tz ma taka mozliwosc I wiesz co, chyba jednak bedziesz musiala szybciej spakowac ta torbe hehe ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Ciekawe jak tam sytuacja u Ani Moze juz urodzila i teraz cieszy sie malenstwem
|
|
#3234 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie tez strasznie ciazy na Bozenie.... Jakby mi ktos tone gruzu polozyl. Cytat:
tez chce ale nie sadze, ze go w ogole ujrze
|
||
|
|
|
#3235 | |
|
Konto usunięte
|
Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 ...
Cytat:
Myślisz, ze powinnam sie chwalić? No skoro nalegasz :p foty mam akurat bo mamie wysyłałam ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1408826337.824310.jpg ImageUploadedByWizaz Forum1408826351.013257.jpg ImageUploadedByWizaz Forum1408826368.115692.jpg ImageUploadedByWizaz Forum1408826381.225676.jpg Ogólnie na żywo i na stronie wszystko jest ładniejsze :p tylko ja zdjeć robić nie potrafię ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. A co do Bożeny to dzisiaj tak mi dziwnie, ze aż sie zmobilizowalam i podkład walnelam na łóżko 😉 Edytowane przez 201610121609 Czas edycji: 2014-08-23 o 22:41 |
|
|
|
|
#3236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiki modnisia!! Nie widzialam u nas tej kurteczki Ja lubie zare i zawsze tam cos znajde I tak tez zbankrutuje hahaha |
|
|
|
|
#3237 |
|
Zadomowienie
|
Witam
O 19:57 na świat przyszedł przez cc Mikolajek: ) Waży 3610g, 55 cm 10pkt apgar: )
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
Aida śliczne! A kurteczka to jest mistrzostwo świata!!! Wyobraziłam sobie w takiej moją Majeczkę.
|
|
|
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

lepiej pozno niz wcale

a mi ruch zawsze pomaga,wiec poszlismy na spacer i mi lepiej