|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Morelka i Angels gratulacje mamusie!
![]() Cytat:
![]() Czemu przy mm trzeba dopajać wodą/herbatką? Samo mleko nie wystarcza? Cytat:
Cytat:
![]() I też byłam w centrum handlowym z młodym, miałam mega ochotę na smoothiesa z burger kinga. I o ile cały spacer przespał to w centrum się na chwilę rozbudził i był mega niezadowolony więc szybko uciekliśmy. ![]() powodzenia z rodzicami!Laski o której godzinie kąpiecie swoje maluchy? My kąpiemy młodego ok 19-20 i potem mamy problem, żeby go uśpić, zwykle zasypia dopiero koło 23. Jak usypiacie dzieciaki po kąpieli? |
|||
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
Halinka mala nie chce wiecej, na poczatku robilam jej 90 ml bo tak pisze na mleku ale zawsse 30 zostawalo
teraz jak robie 60 to wypija wszystko i zazwyczaj od razu zasypia takze sie najadaKazde dziecko je inaczej i w swoim tempie Pewnie Twoj synus potrzebuje po prostu wiecejNo i przy mm trzeba dopajac bo nie ma tak jak w piersi ze najpierw leci pokarm zeby zaspokoic pragnienie a pozniej tresciwy tylko sam tresciwy dlatego trzeba dawac tez wode albo jakies herbatki/rumianki ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Halinka co do kapieli jeszcze to mysie staramy kapac kolo 20:30-21 , po kapieli bierzemy mala zawijamy w rozek, ja troche ogarniam i robie mleko a tz ja przytula/wycisza, pozniej je i albo zasypia sama albo tz ja kolysze ![]() Ja mam troche problem z odbijaniem bo Mela czesto zasypia juz pod koniec karmienia i pozniej za nic nie moge jej odbic...Macie jakies sprawdzone szybsze sposoby i pozycje na odbicie? Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4053 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie dajecie dzieciom smoczki? Ja właśnie wymiękłam i dałam bo mała tylko by wisiała na cycku i nie je tylko ciumka, aż mnie boli a w nocy usypiałam ją 2,5 godziny i namiętnie ssała mi palce. Od 8 rano spała niecałą godzinę i ciągle marudzi, a właśnie dałam smoka i moment usnęła...
|
#4054 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4055 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My byliśmy wczorajw supermarkecie ok 40min,mały spal caly czas. Tylko ja mam później wyrzuty ze to za szybko na takie wyjścia..ludzie,bakterie itp. Cytat:
![]() ![]() Witamy Emilko ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziś Tobi dal nam popalić,od 23 wstawał co godzinę,za każdym razem karmienie i kupa. Najdluzsza przerwę miał od 3.40..zasnal dopiero ok 5.50,tzn położyłam go pol przytomnego z oczami raz zamkniętymi,raz otwartmi i poszłam spac.. Zasnal wkonci sam i spal do 9.30.
|
|
#4056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
powodzenia i dawaj znać.Ja dziś przez ułamek sekundy miałam wrażenie, że mi się wody sączą, ale niestety, po prostu mi się tyłek pod kołdrą spocił |
||
|
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy kolejna księżniczkę
|
|
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pier****. Chcemy chrzcić małą jak już będziemy u siebie, nie tutaj. I właśnie się dowiedziałam że tam proboszcz powiedział żonie znajomego, żeby lepiej umierała w męczarniach, to może do nieba pójdzie, bo nie ma ślubu kościelnego i w dodatku wzięła faceta po ślubie kościelnym...
Oj będzie problem, ale jak w ogóle można komuś coś takiego powiedzieć? To się normalnie powinno gdzieś zgłaszać...
|
#4060 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Młodego kapiemy codziennie koło 19 i młody zawsze po idzie spać i śpi czasem nawet 5/6 godzin, więc to jedyna pewna rzecz w naszym dniu... |
|
|
|
|
#4061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no comment... szkoda słów na idotów.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe co my byśmy usłyszeli, bez ślubu kościelnego i jeszcze okazało się, że żadne z chrzestnych nie ma bierzmowania ;-)
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie by się ksiądz zapluł na śmierć.Mam zdjęcia! A z tego,co ona mi pisała, ma jakieś super łóżeczko nowe do noworodkowych. Ale wam fajnie, że już jutro macie sesję! |
|
|
|
|
#4064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się nie mogę doczekać jutra, mała strzela takie miny, że na pewno będzie super efekt trochę się tylko denerwuję organizacją, szczególnie jak ona od wczoraj taka marudna, a i karmienie nam najlepiej idzie na leżąco a nie na siedząco...
|
|
#4065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do karmienia, to mi ona proponowała zabranie butli z mm, bo po nim lepiej śpią maluchy, ale nie mam zamiaru tego robić, jeśli będę kp. Gosia, najwyżej się gdzieś tam walniesz u niej i na leżąco pokarmisz
|
|
|
|
|
#4066 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczoraj mieliśmy gości i młody tak się zmęczył, że jak goście wyszli to Go nakarmiłam około 23 i obudził się dopiero przed 6. Na zmianę z mężem wstawaliśmy i sprawdzaliśmy czy wszystko ok. Ale za to jak się rano przyssał to masakra. |
|
|
|
|
#4067 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wydaje mi się, że maluszki są tak 'skulone', że mniejsze rzeczy są ok Cytat:
Jak odciągnęłaś z dwóch piersi, to może odciągnęłaś tylko to pierwsze mleko, które ma zaspokajać pragnienie, a nie to treściwe? Dlatego się nie najadła? Może spróbowałabyś odciągać więcej mleka w nocy? wtedy jest bardziej pożywne i bardziej tłuste? Oczywiście, jeśli chcesz walczyć o kp, bo jeśli podjęłaś decyzję o mm, to spoko ![]() Cytat:
tylko niemowlaczkami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
takie teksty powalają na kolana.... A potem jest wielkie zdziwienie, że coraz więcej ludzi odwraca się od kościoła!Kurcze, dni z dzieckiem w domu mijają jak z bicza strzelił. Niesamowite. Ledwo wstanę, coś poogarniam, już popołudnie... a potem zaraz wieczór. |
|||||||||
|
|
|
#4068 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Morelka, Angels wielkie gratulacje mamusie!
I szybkiego rozkręcenia akcji dla tych, które są ciągle w dwupaku ![]() Cytat:
Jeśli podjęliście decyzję o mm, to też nie ma co się sugerować do końca schematami, i wymagać od dziecka by jadło dokładnie tyle, ile w tabelkach. Każde dziecko ma swój apetyt, a schematy są tylko schematami. Ważne, żeby Mela przybierała na wadze, robiła kupki i moczyła pieluszki Halinka, chłopcy chyba mają często ciut większy apetyt niż dziewczynki. Podczas 9 dni pobytu mojego Sebulka na oddziale intensywnej opieki bardzo zależało mi, by od poczatku był wyłacznie na mleku cycowym. W 2 dobie dostałam nawału i odtąd cycki miałam pełe więc jak nie mogłam Go akurat sama nakarmić, to odciagałąm i pielęgniarki karmiły Go z buteleczek. Miały jakies tabelki orientacyjne, ile dziecko powinno jeśc, wszystkie pory karmienia i ilości zjadanego mleka zapisywały w karcie. Generalnie,od prawie pierwszych dni zycia mój malutki noworodek pochłanial takie ilości mleka, że nie mogłam uwierzyć. W 3 i 4 dniu zycia na 1 posiłek wypijał ok 120 ml mleka cycowego z buteleczki, tyle samo ściagał z piersi, bo już wiedziałam, ile mam w cyckach. Seba brał często obie, albo jedną całą i trochę drugiej i padał jak bąk. Teraz ile zjada to nie wiem, bo już nie odciagam, ale bardzo przybiera na wadze. Ma prawie 4 kg w wieku 2 tyg, a waga urodzeniowa 3.63kg. Córcia tak ładnie nie jadła, przbierała w dolnej granicy i miałam pogryzione sutki. Seba od razu przystawił sie jak trzeba i ani smoczek, ani fakt że był karmiony z butli tego nie zmienił. Karmień wychodzi nam ok 7-8 na dobę i budzi się sam regularnie co ok 3-4 godż., czasem częsciej. Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2014-08-24 o 14:18 |
|
|
|
|
#4069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no, ja nie daję mm i na pewno nie będę tego robić na potrzeby zdjęć. W tygodniu mamy mieć wizytę u lekarza to jak stwierdzi że mała nie dojada to się zastanowimy. Ale położna była w piątek i mówiła że dziecko nie wygląda na głodne ;-) Cytat:
A ten smoczek to przechwaliłam, possała minutę, usnęła, zaraz jej wypadł i się obudziła i już nie chciała :-P ale chyba wymęczyła się rano bo jak w końcu usunęła to teraz wstała tylko na szybkie karmienie i od razu poszła dalej spać Zaczarowana, nosisz znowu kolczyk? ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Dziewczyny, widzę że wszystkie karmicie dzieci po kąpieli, a mi się zdaje że jak będzie głodna to będzie się wściekać i karmię przed..potem po kąpieli jeszcze dojada na dobranoc, tylko że moja je często krócej niż 10 minut, jakby jadła więcej to pewnie jeszcze w kąpieli by szła spać ;-)
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4070 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w takim razie zuken zwracam honor myślałam, że wszystkie dzieciaki jedzą mniej więcej tyle samo.Pytanie było do zaczarowanej ale ja też odpowiem, mam spowrotem wszystkie kolczyki: pępek, język, nos, warga, uszy. ![]() Myślicie, że mogę się już umawiać na tatuaż? |
||
|
|
|
#4071 |
|
Wtajemniczenie
|
Położna zrobiła mi drugi raz ten masaż. Rozwarcie się powiększyło podobno, ale główka nadal wysoko... Leci mi krew i przestraszyłam się
Zadzwoniłam do mojego szpitala, ale oni mówią, że to normalka i tak ma być... Umówiła mnie na indukcję na wtorek, gdyby nic się nie zadziało. Blady strach mnie obleciał. Boję się tego krwawienia...
|
|
|
|
#4072 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytałam Zaczarowanej, bo tylko u niej kojarzę że miała na 100% ;-) Cytat:
I się zaczęło na poważnie więc może i u Ciebie tak będzie
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
Po powrocie ze szpitala od razu założyłam kolczyk w pepku
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4074 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas chrzciny to burzliwy temat,właśnie z uwagi na chrzestnego. Cytat:
Cytat:
|
|
#4075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do bierzmowania to zależy od kościoła/księdza, my z mężem jesteśmy chrzestnym ośmiolatki, mąż nie ma bierzmowania a do kościoła musieliśmy tylko przedstawić 'zaświadczenie o religijności' ze swojej parafii i pójść do spowiedzi. W zeszłym roku z kolei ja byłam świadkiem na ślubie kościelnym, a sama jestem po cywilnym i niby też nie wolno, a wolno. I tym razem nic nie musialam dawać ani robić, po prostu ksiądz był uprzedzony o tym żeby nie podchodzić do mnie z komunią.
http://maleslodkosci.blogspot.com/ zapraszam do kuchni ![]() a tu inne moje dzieła https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post40551899 Edytowane przez gosia3103 Czas edycji: 2014-08-24 o 16:12 |
|
|
|
|
#4076 |
|
Zadomowienie
|
angels i morełka gratulacje
![]() Dajecie spac dziecku 5-6h w nocy bez karmienia? Smoczek jest u nas niezbedny Natus ma tak silny odruch ssania ze jednorazowo 3h na piersi to malo dla niego tyle ze jak sie najje to sie denerwuje ze młeko dalej leci i pluje nim na mnie...smoczek ratuje sytuacje i nic innego nie pomaga Po 2 nocach gdzie przez 8h krzyczal poddalam sie:p Jestesmy w szpitalu i mamy rezim sanitarny izolatke buuuuuii (( Glupia myslalam ze cos zle zjadlam i sie obwinialam i plakalam a on Zlapal wirusa. MA biegunke wymiotowal nie chcial jesc i lał sie przez rece Wpadal w straszna histerie i placz wiec spedzil 6h na rekach-noszony,podrzucany lulany albo z nim tanczylam Peka mi kregoslup ale on tak cierpial;( Do tego ma zapalenie oka;(Moge byc przy nim całodobowo bo kp ale jest tylko maly fotel do siedzenia.Toaleta poza oddzialem.Czekaja mnie trudne noce. Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-08-24 o 17:30 |
|
|
|
#4077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mało co mam ubranek na 56 które sa na niego idealneCiesze sie ze nie słuchałam rad "madrych kumpeli, aby kupić na 62 wszystko" bo nie miała bym w co dziecka ubrać ![]() angeles i morelka serdeczne gratulację! ![]() A ja wczoraj w końcu karmie bez osłonek! Piersi sie wygoiły, maść i karmienie w kapturkach pomogło I normalnie stał sie cud, jak zaczęłam karmić go piersia mały je góra pół godzinki i pięknie zasypia i minimum 2-3 gdz śpi Dziś jak ok 1 go karmiłam to dopiero po 6 wstał...zjadł, jak ok 7 zasnął, tak wstał przed 11 Cały dzionejk ma taki rytm spi od 2-3 gdz do pół gdz ssie cyca i śpi Tak myślę że może nie wygodnie jadło mu sie przez te osłonki...Jak po 2-3 gdz jadł...najzwyczajnbiej moze się nie najadał....Tym bardziej, że jak byłam ui pediatry w piatek to przybrał tylko 100gram przez tydzień, lekarz powiedział, że to za mało...W piatek kolejna wizyta jak mały nie przybierze minimum 200 gram to lekarz nastraszył mnie szpitalem... A ja byłam w szoku bo mały tak dużo jadł, a jak dałam mu butle z moim mlekiem, to spokojnie naraz potrafił zjeść 90ml, mimo, ż ewcześniej ssał cyca, ale otwierał buzię że jest głodny...A od wczoraj to widze że moje dziecko sie w końcu chyba najada Mam nadzieję ze przybierze...optymistka, ja nigdy nie dawałam, bo mój sie budził zawsze co2-3 godzin, a ze dzis sie nie obudził a ja byłam tak padnieta, że sobie spałam w najlepsze to mały miał dłuższą przerwę...A wiem ze jak dziecko śpi to co 3 godziny trzeba budzić
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-08-24 o 17:43 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4078 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też usypiam ok 20, mój do tej pory też jak został wykapany o 20 to ok 23 szedł spać, bo tyle ciagnał cyca, wczoraj dopiero poźno w nocy dałam mu swojego cyca bez osłonki..Wiec dziś po kąpieli bedzie pierwszy raz jak zje cyca, wiec zobaczymy jak dziś uśnie Mam nadzieję ze szybciej
|
|
|
|
|
#4079 |
|
Raczkowanie
|
24 sierpnia o 15.30 przyszedl na swiat Natan. 55 cm 3560.
Od 10.30 bylam podlaczona pod oxy. Rozwarcie i skurcze parte mialam juz od 14 ale maly ne wstawil sie dobrze glowka i musialam powstrzymywac parcie i to chyba bylo najgorsze ze wszystkiego.
|
#4080 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.

I o ile cały spacer przespał to w centrum się na chwilę rozbudził i był mega niezadowolony więc szybko uciekliśmy.
powodzenia z rodzicami!

Ciekawe, czy coś ruszy 

no comment... szkoda słów na idotów.
takie teksty powalają na kolana.... A potem jest wielkie zdziwienie, że coraz więcej ludzi odwraca się od kościoła!
Zadzwoniłam do mojego szpitala, ale oni mówią, że to normalka i tak ma być... Umówiła mnie na indukcję na wtorek, gdyby nic się nie zadziało. Blady strach mnie obleciał. Boję się tego krwawienia...
(( Glupia myslalam ze cos zle zjadlam i sie obwinialam i plakalam a on Zlapal wirusa. MA biegunke wymiotowal nie chcial jesc i lał sie przez rece Wpadal w straszna histerie i placz wiec spedzil 6h na rekach-noszony,podrzucany lulany albo z nim tanczylam Peka mi kregoslup ale on tak cierpial;( Do tego ma zapalenie oka;(