![]() |
#1051 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Trądzik-cz.4.
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1053 |
Raczkowanie
|
Zapraszam Was serdecznie na mój pinger traktujący o mych zmaganiach z trądzikiem oraz o stosowaną w związku z tym izotretynoiną.
http://gladkacera.pinger.pl/ Nazwa bloga taka a nie inna, co by myśleć pozytywnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1054 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia w kuracji ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1055 |
Zadomowienie
|
Ja też zwykle miałam na jednej stronie większy, w pewnym momencie lewy policzek idealny, a prawy okropny. Drobny szczegół - na prawym śpię. Zawsze.
Swoją drogą, suche usta mi przypomniały - najlepszym balsamem do ust EVER jest dla mnie Blistex w tubce. Nie jest na parafinie i naprawdę działa, a usta w pewnym momencie (połączenie długotrwałych, licznych zabiegów u dentysty ![]() Edytowane przez Lirriel Czas edycji: 2014-08-19 o 23:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1056 |
Raczkowanie
|
Właśnie ciągle zastanawia mnie to, dlaczego tylko ta jedna strona została zaatakowana. Tym bardziej, że od momentu, kiedy mnie tak na niej wysypało, staram się spać na tym drugim policzku :P Później była teoria, że chyba bardziej tą stroną przytulam się do kota, a jej sierść sprzyja rozprzestrzenianiu się bakterii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1057 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1058 |
Raczkowanie
|
No nie, właśnie na tym zdrowym śpię przez praktycznie większość nocy. Tak że nie wiem, o co może chodzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1059 |
Zakorzenienie
|
Ja tez jeden policzek mam ok a drugi masakra. Zawsze spie na tym, ktory jest ok...
Tez sie musze malowac, ale u mnie podklad chyba nie wplywa negatywnie bo teraz np mam urlop i sie nie maluje i jest gorzej. Mam za to gladkie czolo brode i nos haha Wyslane przez tapatalk 2 Edytowane przez chwast Czas edycji: 2014-08-20 o 18:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1060 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1061 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie malowałam się i rzeczywiście było lepiej,teraz używam podkładu Iwostine do cery trądzikowej, na razie to dopiero początki ale jest ok.
![]() |
![]() |
#1062 |
Zakorzenienie
|
Mhm... Ja też często miałam jeden policzek "gorszy" od drugiego, częściej prawy, ale różnica nie była tak kolosalna jak u WalkingOnADream
![]() Zawsze tak masz, czy to chwilowe? Bo naprawdę nie spotkałam się nigdy z taką różnicą. Jeśli chodzi o spanie na jednej stronie ciała - ja "dzięki" trądzikowi śpię od lat w pozycji ułożonych zwłok ![]()
![]() Edytowane przez --Olka-- Czas edycji: 2014-08-20 o 21:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1063 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1064 |
Zakorzenienie
|
Polecam sprawdzić czy zęby i migdałki są zdrowe, bo taki trądzik z jednej strony może być powodowany stanem zapalnym np. zęba
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1065 |
Zakorzenienie
|
zdrowe ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1066 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o dotykanie, pocieranie, spanie na tym jednym policzku itp., to od ponad roku jestem uczulona na to, aby szczególnie tej strony nie tykać i nie podrażniać.
visionAM, byłam ostatnio u dentystki - powiedziała, że z moimi zębami wszystko w porządku. Ale może te migdałki sprawdzę. Ale szczerze to wątpię, aby problem leżał po tej stronie, bo zmiany, które widoczne są po tej stronie policzka, to wynik zbliżającego się okresu bądź, jak to dzieje się od ostatnich dwóch miesiączek, w pierwsze jego dni. Więc ewidentnie problem jest z hormonami. Ale jaki, to też jest wielka niewiadoma, bo według badań wszystko jest ok. No nic, czekam na kolejną miesiączkę i mam nadzieję, że tym razem aż tak mnie nie wysypie :P --Olka--, problem z prawym policzkiem mam od jakiegoś roku. Najpierw trądzik pojawił się na samym środku policzka, a jakoś w styczniu tego roku na żuchwie. Przez cały ten czas lewa strona była czyściutka jak łza. Jakieś dwa miesiące temu stan bardzo się nasilił i, uwierzcie bądź nie, ale wyglądało to o WIELE gorzej niż na zdjęciach. Po prostu tę stronę miałam bordową, a i leków przeciwbólowych się nałykałam, bo każdy ruch głową stanowił dyskomfort i ból. No i miałam jakby gorączkę po tej stronie cały czas, tzn. lewa strona była chłodna w porównaniu do tej przeciwnej. Ale jest lepiej. Mam nadzieję, że ta apokalipsa już się nie powtórzy :P Edytowane przez WalkingOnADream Czas edycji: 2014-08-21 o 17:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1067 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie zrobiłam sobie badania hormonów, niedługo wyniki i jestem bardzo ciekawa, jakie będą. Może coś się w końcu wyjaśni...
![]() |
#1068 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() Myślałam, że jak wrócę do domu, użyję sprawdzonych środków, będę myła twarz tą samą wodą co zwykle i jadła to samo, to na pewno zniknie dziadostwo, ale gdzie tam. Mija już miesiąc, a sytuacja się nic a nic nie poprawia. Jutro lecę po Triacneal, i tak pogoda do dupy :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1069 |
Raczkowanie
|
atomheart, przede wszystkim - byłaś u lekarza? Może to jakaś reakcja alergiczna, nie wiem.
Ale powiem Ci, co mi pomogło na kaszkę. Ssę olej ![]() Ja ssę łyżkę stołową oleju słonecznikowego codziennie rano na czczo. Aha, i kupuj olej nierafinowany, czyli zdrowy. Pod żadnym pozorem z supermarketu, bo światło w supermarketach niezbyt dobrze działa na oleje - powinno trzymać się je w ciemnej butelce, z ograniczonym dostępem do światła. Ja kupuję je w sklepach ze zdrową żywnością. Resztę doczytasz sobie w artykule. ![]() Nawet jeśli ten olej nie pomoże Ci na tę kaszkę, to ssij profilaktycznie. Naczytałam się wielu pozytywnych opinii o tej metodzie, a i ja dostrzegłam poprawę na mojej twarzy. Moja mama natomiast pozbyła się nadmiernej potliwości związanej z przechodzenia z jednego pomieszczenia w drugie. Spróbuj ![]() Edytowane przez WalkingOnADream Czas edycji: 2014-08-22 o 08:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1070 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od lat imam się wszystkiego co może pomóc - a przy okazji nie powinno zaszkodzić - żeby pozbyć się trądziku, więc i olej mogę ssać. Chociaż wydaje mi się to niewyobrażalne, nie znoszę tego uczucie "oleistości" w ustach. Jak długo to robisz (w sensie ile minut i od jak dawna)? I jak? Na zasadzie płukania ust płynem? Za 3 dni kończę izo... Trzymajcie kciuki ![]() Chyba nie w porę, bo i tak będę się bała zmieniać teraz pielęgnację, ale zamówiłam sobie kosmetyki z serii Liść Manuka z Ziaji. visionAM wiem, że ty stosowałaś. C konkretnie? Zadowolona jesteś?
![]() Edytowane przez --Olka-- Czas edycji: 2014-08-22 o 15:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1071 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Na początku myślałam że to uczulenie, ale niestety nie. Lepiej nie pytać skąd wiem ![]() ![]() Kupiłam dzisiaj triacneal i zaraz rozpoczynam tortury. Mam nadzieję że powyciąga wszystko na wierzch, ale jak sobie pomyślę jak to będzie wyglądało... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1072 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1073 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wróciłam do normalnej diety, z tym że przestałam jeść mleko i cukier, a także wszystkie rzeczy bardzo przetworzone. Po roku wróciłam do tej diety i wytrzymałam już dwa tygodnie, od tamtej pory cera była nienaganna, aż do tego wyjazdu miesiąc temu... Mogę jeszcze dodać, że nigdy nie doświadczyłam etapu "detoksu" czy jakiegoś oczyszczania skóry, wszystko zatrzymało się po prostu z dnia na dzień ![]() Jakbyście miały jeszcze jakieś pytania to chętnie odpiszę, nie chciałam teraz Was zanudzać |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1074 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja ssę już od dwóch miesięcy codziennie po 20 min. każdego ranka od razu, jak się obudzę (na czczo). W trakcie myję się pod prysznicem, itp., ale unikam robienia wtedy śniadania, bo mam odruch połykający na widok jedzenia, które sobie przyrządzam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1075 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1077 | |
Raczkowanie
|
Jak teraz patrzę to chyba jednak nie na tym forum pisałam o mojej diecie, więc dopiszę trochę
![]() ![]() Aha i mogę Wam jeszcze polecić kaszę jaglaną, odkąd jem codziennie nie mam problemu z przesuszoną skórą na policzkach, co też bywało moją zmorą. Cytat:
![]() Tymczasem jestem po pierwszej nocy z triacnealem i czekam na wysyp po którym moje gładkie czoło powróci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1078 |
Rozeznanie
|
Juz Wam pisze:
tran z GAlA 2x dziennie po 2 tabletki cynk 1 tabletka dziennie Selen+E (na razie!) 2 x dziennie po 2 tabletki kapsułki olej z nasion wiesiołka, ale Oeparol femina(bo był tańszy) 3 x dziennie po 2 tabletki. Wiem, że kapsułki wiesiołka z GALA sa tańsze, ale one komletnie na mnie nie działaja, nie mam zielonego pojęcia dlaczego, moge je brać i brac i kompletnie nic(wiem, bo juz kiedyś brałam), dlatego zdecydowałam sie na oeparol. No i przede wszytskim przy tak duzych ilosciach szybko zauważycie lepsze nawilzenie skóry, jak pisałam wczesniej jeszcze wychodzą jakies niespodzianki na twarzy, ale bardzo szybko się goja i nie bolą. Choć bede czekać na okres i zobaczymy jak moja skóra sie wtedy zachowa, zobaczymy, czy te suplementy faktycznie działają.
![]() |
![]() |
#1079 |
Raczkowanie
|
Na mnie niestety diety nie działają.
Byłam na restrykcyjnej diecie pół roku - nie wpłynęła na stan skóry. Z resztą cały czas staram się jeść świadomie, nie kupować przetworzonych produktów. Więc szkoda, że u mnie to się ze sobą nie wiąże;/ Co do podkładu, o którym pisałam. Oczywiście, muszę go zmienić. Choć trochę żałuję, bo podkład ten naprawdę genialnie kryje. Ale moja skóra go nie toleruje. Także planuję zaopatrzyć się w podkład mineralny. Podobno też dobrze kryje (zależy od rodzaju) i pomaga w leczeniu trądziku. Ostatnio jestem tak wysypana, że wstydzę się z domu wyjść;/ Moja skóra w dotyku jest jak papier ścierny, bez makijażu nie wychodzę. A nie znoszę mieć podkładu. Idę jak najszybciej do dermatologa po Duac. Ostatnio bardzo mi pomógł. Z poprzedniej kuracji został mi Isotrexin, ale nic nie daje;/ Odczekałam trochę i próbuję ratować się kwasami czy Acne Derm, ale też lipa. Nic nie pomaga. I nie ma to związku z cyklem. W ogóle ostatnio zaczęłam bardziej wkręcać się we vlogi. Oglądam te wszystkie dziewczyny, które mają trądzik też kilkanaście lat i kuracje pomagają im tymczasowo i tracę już nadzieję. Jeśli jedynym wyjściem ma być zakrywanie tego wszystkiego, to chyba wolę brać Izo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1080 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.