Trądzik - cz. 4. - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Zdrowie ogólnie

Notka

Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-08-11, 13:04   #1051
MagdalenaSzs
Rozeznanie

Dot.: Trądzik-cz.4.

Cytat:
Napisane przez Kasjopeja 2am Pokaż wiadomość
Ja byłam na trzech kuracjach - po każdej trądzik wracał 2 tygodnie po odstawieniu leku;/
Moja koleżanka miała jakaś kurację uzupełniającą i jej nie wrócił (zabiegi, antybiotyki itp). Generalnie Izotek na wiele osób działa tylko w trakcie kuracji.

Zobaczyłam tę mapę twarzy - wg niej cała musiałabym być chora

Ciekawa rzecz z biotyną!
Mnie ostatnio strasznie wypadają włosy, więc kupiłam kurację zewnętrzną na włosy i jako uzupełnienie Gelacet - który ma biotynę przecież w składzie.
I od niedawna mam też straszne pogorszenie stanu skóry.
Z tym, że nie wiem czy do końca biotyna jest przyczyną. Bo też przy lekkim pogorszeniu kupiłam sobie podkład, żeby zakryć plamy i przebarwienia. I już pod wieczór, przy zmywaniu podkładu zauważyłam, że strasznie wysypało mnie na żuchwie - tak po bokach, na dole. Małe, podskórne grudki - nigdy wcześniej nie miałam takich krost. I od razu pomyślałam, że to wina podkładu. A kupiłam do skóry trądzikowej, zachwalany Pharmaceris.
Niestety teraz kręcę się w kółko - muszę zakrywać te krosty podkładem, bo korektor nie daje rady -> to nasila trądzik -> znów muszę maskować itd. Choć teraz już definitywnie wracam tylko do korektora - może przestaną te krosty wyskakiwać;/
I takie błędne koło, ale ja też tak muszę robić. A spróbuj odstawić ten gelacet na tydzień i zobaczysz, czy krosty znikają, bo ja musze powiedzieć, że po odstawieniu witamin, który miały w składzie biotyne, żadne stany zapalne się nie pojawiają wychodzą tylko pojedyńcze krostki, podejrzewam, że to pozostałości. A odstawiłąm witaminy dopiero 3 dni temu, oczywiście dalej wyglądam źle, ale już nie boli, nie szczypie, nie puchnie tylko wszytsko powolutku się goi, więc jestem zadowolona
Stary 2014-08-11, 18:18   #1052
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Ja byłam na trzech kuracjach - po każdej trądzik wracał 2 tygodnie po odstawieniu leku;/
Moja koleżanka miała jakaś kurację uzupełniającą i jej nie wrócił (zabiegi, antybiotyki itp). Generalnie Izotek na wiele osób działa tylko w trakcie kuracji.

Zobaczyłam tę mapę twarzy - wg niej cała musiałabym być chora

Ciekawa rzecz z biotyną!
Mnie ostatnio strasznie wypadają włosy, więc kupiłam kurację zewnętrzną na włosy i jako uzupełnienie Gelacet - który ma biotynę przecież w składzie.
I od niedawna mam też straszne pogorszenie stanu skóry.
Z tym, że nie wiem czy do końca biotyna jest przyczyną. Bo też przy lekkim pogorszeniu kupiłam sobie podkład, żeby zakryć plamy i przebarwienia. I już pod wieczór, przy zmywaniu podkładu zauważyłam, że strasznie wysypało mnie na żuchwie - tak po bokach, na dole. Małe, podskórne grudki - nigdy wcześniej nie miałam takich krost. I od razu pomyślałam, że to wina podkładu. A kupiłam do skóry trądzikowej, zachwalany Pharmaceris.
Niestety teraz kręcę się w kółko - muszę zakrywać te krosty podkładem, bo korektor nie daje rady -> to nasila trądzik -> znów muszę maskować itd. Choć teraz już definitywnie wracam tylko do korektora - może przestaną te krosty wyskakiwać;/
zmień podkład

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-19, 20:34   #1053
WalkingOnADream
Raczkowanie

Zapraszam Was serdecznie na mój pinger traktujący o mych zmaganiach z trądzikiem oraz o stosowaną w związku z tym izotretynoiną.

http://gladkacera.pinger.pl/

Nazwa bloga taka a nie inna, co by myśleć pozytywnie Zapraszam!
WalkingOnADream jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-19, 21:21   #1054
Wenus21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WalkingOnADream Pokaż wiadomość
Zapraszam Was serdecznie na mój pinger traktujący o mych zmaganiach z trądzikiem oraz o stosowaną w związku z tym izotretynoiną.

http://gladkacera.pinger.pl/

Nazwa bloga taka a nie inna, co by myśleć pozytywnie Zapraszam!
Ale dziwne, że masz problem tylko na prawej stronie twarzy a druga czyściutka
Powodzenia w kuracji
Stary 2014-08-19, 23:50   #1055
Lirriel
Zadomowienie

Ja też zwykle miałam na jednej stronie większy, w pewnym momencie lewy policzek idealny, a prawy okropny. Drobny szczegół - na prawym śpię. Zawsze.

Swoją drogą, suche usta mi przypomniały - najlepszym balsamem do ust EVER jest dla mnie Blistex w tubce. Nie jest na parafinie i naprawdę działa, a usta w pewnym momencie (połączenie długotrwałych, licznych zabiegów u dentysty i izoteku) miałam dramatyczne - głęboko popękane i krwawiące. Od pierwszego użycia była ulga, a po kilku dniach najgorsze było za mną. Polecam.

Edytowane przez Lirriel
Czas edycji: 2014-08-19 o 23:52
Lirriel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-20, 08:53   #1056
WalkingOnADream
Raczkowanie

Właśnie ciągle zastanawia mnie to, dlaczego tylko ta jedna strona została zaatakowana. Tym bardziej, że od momentu, kiedy mnie tak na niej wysypało, staram się spać na tym drugim policzku :P Później była teoria, że chyba bardziej tą stroną przytulam się do kota, a jej sierść sprzyja rozprzestrzenianiu się bakterii Już sama nie wiem. Dziwne.
Stary 2014-08-20, 14:36   #1057
monilkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie ciągle zastanawia mnie to, dlaczego tylko ta jedna strona została zaatakowana. Tym bardziej, że od momentu, kiedy mnie tak na niej wysypało, staram się spać na tym drugim policzku :P Później była teoria, że chyba bardziej tą stroną przytulam się do kota, a jej sierść sprzyja rozprzestrzenianiu się bakterii Już sama nie wiem. Dziwne.
A może śpisz na tym policzku?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 18:14   #1058
WalkingOnADream
Raczkowanie

No nie, właśnie na tym zdrowym śpię przez praktycznie większość nocy. Tak że nie wiem, o co może chodzić.
Stary 2014-08-20, 18:27   #1059
chwast
Zakorzenienie

Ja tez jeden policzek mam ok a drugi masakra. Zawsze spie na tym, ktory jest ok...
Tez sie musze malowac, ale u mnie podklad chyba nie wplywa negatywnie bo teraz np mam urlop i sie nie maluje i jest gorzej. Mam za to gladkie czolo brode i nos haha
Wyslane przez tapatalk 2

Edytowane przez chwast
Czas edycji: 2014-08-20 o 18:29
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-20, 18:51   #1060
TykajacaBomba
Raczkowanie

Cytat:
No nie, właśnie na tym zdrowym śpię przez praktycznie większość nocy. Tak że nie wiem, o co może chodzić.
podpieranie głowy ręką przy komputerze?
TykajacaBomba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-20, 20:48   #1061
doriiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Ja tez jeden policzek mam ok a drugi masakra. Zawsze spie na tym, ktory jest ok...
Tez sie musze malowac, ale u mnie podklad chyba nie wplywa negatywnie bo teraz np mam urlop i sie nie maluje i jest gorzej. Mam za to gladkie czolo brode i nos haha
Wyslane przez tapatalk 2
U mnie jest różnie - jeszcze o niedawna lewy miałam gładki, aż tu nagle w tydzień zrobił się koszmar, a drugi(ten gorszy) się wygładził...

Nie malowałam się i rzeczywiście było lepiej,teraz używam podkładu Iwostine do cery trądzikowej, na razie to dopiero początki ale jest ok.
Stary 2014-08-20, 21:00   #1062
--Olka--
Zakorzenienie

Mhm... Ja też często miałam jeden policzek "gorszy" od drugiego, częściej prawy, ale różnica nie była tak kolosalna jak u WalkingOnADream.
Zawsze tak masz, czy to chwilowe? Bo naprawdę nie spotkałam się nigdy z taką różnicą.

Jeśli chodzi o spanie na jednej stronie ciała - ja "dzięki" trądzikowi śpię od lat w pozycji ułożonych zwłok.

Edytowane przez --Olka--
Czas edycji: 2014-08-20 o 21:02
--Olka-- jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-20, 21:08   #1063
doriiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez --Olka-- Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o spanie na jednej stronie ciała - ja "dzięki" trądzikowi śpię od lat w pozycji ułożonych zwłok.
ja bym tak nie umiała, więc podziwiam
Stary 2014-08-20, 21:29   #1064
visionAM
Zakorzenienie

Polecam sprawdzić czy zęby i migdałki są zdrowe, bo taki trądzik z jednej strony może być powodowany stanem zapalnym np. zęba
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-20, 21:55   #1065
chwast
Zakorzenienie

zdrowe ;p
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-21, 17:06   #1066
WalkingOnADream
Raczkowanie

Jeśli chodzi o dotykanie, pocieranie, spanie na tym jednym policzku itp., to od ponad roku jestem uczulona na to, aby szczególnie tej strony nie tykać i nie podrażniać.

visionAM, byłam ostatnio u dentystki - powiedziała, że z moimi zębami wszystko w porządku. Ale może te migdałki sprawdzę. Ale szczerze to wątpię, aby problem leżał po tej stronie, bo zmiany, które widoczne są po tej stronie policzka, to wynik zbliżającego się okresu bądź, jak to dzieje się od ostatnich dwóch miesiączek, w pierwsze jego dni. Więc ewidentnie problem jest z hormonami. Ale jaki, to też jest wielka niewiadoma, bo według badań wszystko jest ok. No nic, czekam na kolejną miesiączkę i mam nadzieję, że tym razem aż tak mnie nie wysypie :P

--Olka--, problem z prawym policzkiem mam od jakiegoś roku. Najpierw trądzik pojawił się na samym środku policzka, a jakoś w styczniu tego roku na żuchwie. Przez cały ten czas lewa strona była czyściutka jak łza. Jakieś dwa miesiące temu stan bardzo się nasilił i, uwierzcie bądź nie, ale wyglądało to o WIELE gorzej niż na zdjęciach. Po prostu tę stronę miałam bordową, a i leków przeciwbólowych się nałykałam, bo każdy ruch głową stanowił dyskomfort i ból. No i miałam jakby gorączkę po tej stronie cały czas, tzn. lewa strona była chłodna w porównaniu do tej przeciwnej. Ale jest lepiej. Mam nadzieję, że ta apokalipsa już się nie powtórzy :P

Edytowane przez WalkingOnADream
Czas edycji: 2014-08-21 o 17:13
Stary 2014-08-21, 18:54   #1067
doriiska
Zakorzenienie

A ja właśnie zrobiłam sobie badania hormonów, niedługo wyniki i jestem bardzo ciekawa, jakie będą. Może coś się w końcu wyjaśni...
Stary 2014-08-21, 20:23   #1068
atomheart
Raczkowanie

Cześć dziewczyny Pierwszy raz tu piszę, bo szukam pocieszenia i wiem że tylko osoby z podobnym problemem mogą to zrozumieć. Miałam już całkiem wyleczony trądzik, kompletna cisza od 2 lat, wszystkie blizny i przebarwienia poznikały, aż tu nagle na wyjeździe wakacyjnym mnie wysypało na całym czole, nosie, nawet na skroniach i zaraz koło oczu Dawniej miałam takie okropne bolesne gule które siedziały tygodniami i myślałam że to najgorsze co mnie może spotkać. Tymczasem teraz mam coś co najłatwiej określić jako gigantyczną, mega-kaszkę. Siedzi to głęboko gdzieś pod skórą, a pod światło wygląda tak, że załamać się można
Myślałam, że jak wrócę do domu, użyję sprawdzonych środków, będę myła twarz tą samą wodą co zwykle i jadła to samo, to na pewno zniknie dziadostwo, ale gdzie tam. Mija już miesiąc, a sytuacja się nic a nic nie poprawia. Jutro lecę po Triacneal, i tak pogoda do dupy :/
atomheart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-22, 08:04   #1069
WalkingOnADream
Raczkowanie

atomheart, przede wszystkim - byłaś u lekarza? Może to jakaś reakcja alergiczna, nie wiem.
Ale powiem Ci, co mi pomogło na kaszkę. Ssę olej Jeśli byłabyś zainteresowana, to zapoznaj się z tematem chociażby tutaj: http://www.apetyt-na-zdrowie.pl/olej...cznikowym.html.
Ja ssę łyżkę stołową oleju słonecznikowego codziennie rano na czczo. Aha, i kupuj olej nierafinowany, czyli zdrowy. Pod żadnym pozorem z supermarketu, bo światło w supermarketach niezbyt dobrze działa na oleje - powinno trzymać się je w ciemnej butelce, z ograniczonym dostępem do światła. Ja kupuję je w sklepach ze zdrową żywnością. Resztę doczytasz sobie w artykule.
Nawet jeśli ten olej nie pomoże Ci na tę kaszkę, to ssij profilaktycznie. Naczytałam się wielu pozytywnych opinii o tej metodzie, a i ja dostrzegłam poprawę na mojej twarzy. Moja mama natomiast pozbyła się nadmiernej potliwości związanej z przechodzenia z jednego pomieszczenia w drugie. Spróbuj

Edytowane przez WalkingOnADream
Czas edycji: 2014-08-22 o 08:06
Stary 2014-08-22, 15:56   #1070
--Olka--
Zakorzenienie

Cytat:
Ale powiem Ci, co mi pomogło na kaszkę. Ssę olej Jeśli byłabyś zainteresowana, to zapoznaj się z tematem chociażby tutaj: http://www.apetyt-na-zdrowie.pl/olej...cznikowym.html.
Ja ssę łyżkę stołową oleju słonecznikowego codziennie rano na czczo. (...)
Nawet jeśli ten olej nie pomoże Ci na tę kaszkę, to ssij profilaktycznie. Naczytałam się wielu pozytywnych opinii o tej metodzie, a i ja dostrzegłam poprawę na mojej twarzy. Moja mama natomiast pozbyła się nadmiernej potliwości związanej z przechodzenia z jednego pomieszczenia w drugie. Spróbuj
Może uznacie, że jestem nienormalna, ale tego też spróbuję.
Od lat imam się wszystkiego co może pomóc - a przy okazji nie powinno zaszkodzić - żeby pozbyć się trądziku, więc i olej mogę ssać. Chociaż wydaje mi się to niewyobrażalne, nie znoszę tego uczucie "oleistości" w ustach.

Jak długo to robisz (w sensie ile minut i od jak dawna)? I jak? Na zasadzie płukania ust płynem?

Za 3 dni kończę izo... Trzymajcie kciuki.

Chyba nie w porę, bo i tak będę się bała zmieniać teraz pielęgnację, ale zamówiłam sobie kosmetyki z serii Liść Manuka z Ziaji.
visionAM wiem, że ty stosowałaś. C konkretnie? Zadowolona jesteś?

Edytowane przez --Olka--
Czas edycji: 2014-08-22 o 15:57
--Olka-- jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-22, 21:03   #1071
atomheart
Raczkowanie

Cytat:
atomheart, przede wszystkim - byłaś u lekarza? Może to jakaś reakcja alergiczna, nie wiem.
Ja ssę łyżkę stołową oleju słonecznikowego codziennie rano na czczo. Aha, i kupuj olej nierafinowany, czyli zdrowy. Pod żadnym pozorem z supermarketu, bo światło w supermarketach niezbyt dobrze działa na oleje - powinno trzymać się je w ciemnej butelce, z ograniczonym dostępem do światła. Ja kupuję je w sklepach ze zdrową żywnością. Resztę doczytasz sobie w artykule.
Dzięki za radę, o ssaniu oleju słyszałam i akurat tego nie robiłam, ale wszelkie metody oczyszczania nie są mi obce .Właśnie mój wieloletni trądzik wyleczyłam poprzednio dietą Dąbrowskiej (właściwie głodówką), a później rezygnacją z mleka i cukru. I właśnie to mnie teraz tak przeraża, że tym razem w diecie nie mam już czego zmieniać, więc muszę kombinować inaczej A ssać possę też z Wami, czemu nie
Na początku myślałam że to uczulenie, ale niestety nie. Lepiej nie pytać skąd wiem Szukałam na necie podobnego zdjęcia, ale nigdzie nie mogę znaleźć. Niestety "kaszka" to łagodne określenie, chodziło mi o te nierówności widoczne pod światło. Generalnie wygląda to tak jakby absolutnie każdy por na czole mi się zapchał na amen
Kupiłam dzisiaj triacneal i zaraz rozpoczynam tortury. Mam nadzieję że powyciąga wszystko na wierzch, ale jak sobie pomyślę jak to będzie wyglądało...
Stary 2014-08-22, 21:23   #1072
MagdalenaSzs
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez atomheart Pokaż wiadomość
Dzięki za radę, o ssaniu oleju słyszałam i akurat tego nie robiłam, ale wszelkie metody oczyszczania nie są mi obce .Właśnie mój wieloletni trądzik wyleczyłam poprzednio dietą Dąbrowskiej (właściwie głodówką), a później rezygnacją z mleka i cukru. I właśnie to mnie teraz tak przeraża, że tym razem w diecie nie mam już czego zmieniać, więc muszę kombinować inaczej A ssać possę też z Wami, czemu nie
Na początku myślałam że to uczulenie, ale niestety nie. Lepiej nie pytać skąd wiem Szukałam na necie podobnego zdjęcia, ale nigdzie nie mogę znaleźć. Niestety "kaszka" to łagodne określenie, chodziło mi o te nierówności widoczne pod światło. Generalnie wygląda to tak jakby absolutnie każdy por na czole mi się zapchał na amen
Kupiłam dzisiaj triacneal i zaraz rozpoczynam tortury. Mam nadzieję że powyciąga wszystko na wierzch, ale jak sobie pomyślę jak to będzie wyglądało...
Naprawde udało Ci sie wyleczyć trądzik dietą Dąbrowskiej?! Mozesz coś więcej napisać?
Stary 2014-08-22, 21:54   #1073
atomheart
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MagdalenaSzs Pokaż wiadomość
Naprawde udało Ci sie wyleczyć trądzik dietą Dąbrowskiej?! Mozesz coś więcej napisać?
Jasne Już o tym gdzieś tu na forum nawet chyba pisałam jeśli się nie mylę. Dwa lata temu byłam kompletnie zdesperowana, nic mi nie pomagało, a robiło się coraz gorzej. Chodziłam do dermatologów i słyszałam wiele teorii, nawet, że to opryszczka na całej twarzy i jadłam leki na nią, oczywiście trując się bez sensu. W końcu po latach bezskutecznych namów ze strony mojej mamy postanowiłam się wziąć za dietę, poczytałam trochę i stwierdziłam że winne może być mleko, które jadłam wtedy codziennie na śniadanie, albo słodycze. Podchodziłam do tego bardzo sceptycznie, ale nie chciałam już słuchać "a próbowałaś nie jeść mleka?". Przywaliłam więc z grubej rury i bez żadnego wstępu zastosowałam dietę Dąbrowskiej, na której nie je się praktycznie nic, kilka warzyw. Od pierwszego dnia na mojej twarzy nie pojawiło się nic nowego, co było niebywałe dla mnie. Wytrzymałam wtedy tylko tydzień, było naprawdę ciężko, ale ten tydzień pokazał mi, że jest dla mnie nareszcie jakaś szansa, bo nie wyskoczyło mi nic nowego, a blizny zbladły, nie były już takie zaognione jak wcześniej.
Wróciłam do normalnej diety, z tym że przestałam jeść mleko i cukier, a także wszystkie rzeczy bardzo przetworzone. Po roku wróciłam do tej diety i wytrzymałam już dwa tygodnie, od tamtej pory cera była nienaganna, aż do tego wyjazdu miesiąc temu... Mogę jeszcze dodać, że nigdy nie doświadczyłam etapu "detoksu" czy jakiegoś oczyszczania skóry, wszystko zatrzymało się po prostu z dnia na dzień
Jakbyście miały jeszcze jakieś pytania to chętnie odpiszę, nie chciałam teraz Was zanudzać
Stary 2014-08-22, 22:33   #1074
WalkingOnADream
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez --Olka-- Pokaż wiadomość
Może uznacie, że jestem nienormalna, ale tego też spróbuję.
Od lat imam się wszystkiego co może pomóc - a przy okazji nie powinno zaszkodzić - żeby pozbyć się trądziku, więc i olej mogę ssać. Chociaż wydaje mi się to niewyobrażalne, nie znoszę tego uczucie "oleistości" w ustach.

Jak długo to robisz (w sensie ile minut i od jak dawna)? I jak? Na zasadzie płukania ust płynem?

Za 3 dni kończę izo... Trzymajcie kciuki.

Chyba nie w porę, bo i tak będę się bała zmieniać teraz pielęgnację, ale zamówiłam sobie kosmetyki z serii Liść Manuka z Ziaji.
visionAM wiem, że ty stosowałaś. C konkretnie? Zadowolona jesteś?
Jeśli wyobrazisz sobie, że ten olej zadziała cuda na Twej twarzy, to i to uczucie oleju w ustach Ci się spodoba
Ja ssę już od dwóch miesięcy codziennie po 20 min. każdego ranka od razu, jak się obudzę (na czczo). W trakcie myję się pod prysznicem, itp., ale unikam robienia wtedy śniadania, bo mam odruch połykający na widok jedzenia, które sobie przyrządzam A jeśli chodzi o samą metodę ssania, to powinno się ssać olej tak, jak płucze się zęby wodą, tyle że dłużej. I nie można tego absolutnie połykać, bo ten olej ma za zadanie "wsiąknąć" toksyny z naszego organizmu, które nie powinny znów się do niego dostać m.in. poprzez połknięcie oleju :P U mnie efekty gładszej i bardziej świeżej twarzy pojawiły się po 2-3 tygodniach codziennego ssania.
Stary 2014-08-23, 09:10   #1075
MagdalenaSzs
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez atomheart Pokaż wiadomość
Jasne Już o tym gdzieś tu na forum nawet chyba pisałam jeśli się nie mylę. Dwa lata temu byłam kompletnie zdesperowana, nic mi nie pomagało, a robiło się coraz gorzej. Chodziłam do dermatologów i słyszałam wiele teorii, nawet, że to opryszczka na całej twarzy i jadłam leki na nią, oczywiście trując się bez sensu. W końcu po latach bezskutecznych namów ze strony mojej mamy postanowiłam się wziąć za dietę, poczytałam trochę i stwierdziłam że winne może być mleko, które jadłam wtedy codziennie na śniadanie, albo słodycze. Podchodziłam do tego bardzo sceptycznie, ale nie chciałam już słuchać "a próbowałaś nie jeść mleka?". Przywaliłam więc z grubej rury i bez żadnego wstępu zastosowałam dietę Dąbrowskiej, na której nie je się praktycznie nic, kilka warzyw. Od pierwszego dnia na mojej twarzy nie pojawiło się nic nowego, co było niebywałe dla mnie. Wytrzymałam wtedy tylko tydzień, było naprawdę ciężko, ale ten tydzień pokazał mi, że jest dla mnie nareszcie jakaś szansa, bo nie wyskoczyło mi nic nowego, a blizny zbladły, nie były już takie zaognione jak wcześniej.
Wróciłam do normalnej diety, z tym że przestałam jeść mleko i cukier, a także wszystkie rzeczy bardzo przetworzone. Po roku wróciłam do tej diety i wytrzymałam już dwa tygodnie, od tamtej pory cera była nienaganna, aż do tego wyjazdu miesiąc temu... Mogę jeszcze dodać, że nigdy nie doświadczyłam etapu "detoksu" czy jakiegoś oczyszczania skóry, wszystko zatrzymało się po prostu z dnia na dzień
Jakbyście miały jeszcze jakieś pytania to chętnie odpiszę, nie chciałam teraz Was zanudzać
Zaraz poszukam tej wypowiedzi Czyli wychodzi na to, że u Ciebie trądzik był spowodowany alergią pokarmową. Ja tez byłam na diecie Dąbrowskiej, ale wytrzymałam chyba niecałe 3 tygodnie i cóż niestety przez cały czas coś wyskawiwało. Ale powiem Wam, że ja byłam juz tak zdesperowana, że nawet przeszłam na GŁODÓWKE(włącznie z lewatywami ), ale taka prawdziwą na samej wodzie... Wiece jak z dnia na dzień poprawiała mi się skóra, nawet wszystkei świeże blizny zaczynały blednąć, mam też łuszczyce na skórze głowy, która się cofała z dnia na dzień, byłam w ogromnym szoku! W sumie przeszłam dwie głodówki, ale za pierwszym razem wytrzymałam chyba 5, czy 6 dni i odezwała się moja wątroba straszne przezycie! Później bałam się powtórki, bo potwornie spuchła, naprawdę bałąm się, że wyląduje w szpitalu;> ale po jaimś czasie jednak zdecydowałam się, na powtórkę i wytrzymałam 8, albo 9 dni, a powinno się minimum 10, wic znów dałam plamę. Może kiedyś uda mi się zrobić taką porządną i pozbedę się tego paskudztwa! Choć musze przyznać dziewczyny jak już wcześniej pisałąm zaczełam suplementacje z blogu Tłuste życie i jak do tej pory nic specjalnego się nie pojawia, a jeśli już to jakieś drobne wypryski, na które naprawdę nie zwracam specjalnej uwagi, bo w porównaniu do tego jak wyglądałam 2-3 tygodnie temu to mam naprawdę super buźke. To co jeszcze teraz wychodzi to są to jakies pojedyńcze zmiany, wiec podejrzewam, że są to jakies resztki zanieczyszczeń, które zostały pod skóra jeszcze po ostatnim najgorszym wysypie.
Stary 2014-08-23, 09:29   #1076
Wenus21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagdalenaSzs Pokaż wiadomość
Zaraz poszukam tej wypowiedzi Czyli wychodzi na to, że u Ciebie trądzik był spowodowany alergią pokarmową. Ja tez byłam na diecie Dąbrowskiej, ale wytrzymałam chyba niecałe 3 tygodnie i cóż niestety przez cały czas coś wyskawiwało. Ale powiem Wam, że ja byłam juz tak zdesperowana, że nawet przeszłam na GŁODÓWKE(włącznie z lewatywami ), ale taka prawdziwą na samej wodzie... Wiece jak z dnia na dzień poprawiała mi się skóra, nawet wszystkei świeże blizny zaczynały blednąć, mam też łuszczyce na skórze głowy, która się cofała z dnia na dzień, byłam w ogromnym szoku! W sumie przeszłam dwie głodówki, ale za pierwszym razem wytrzymałam chyba 5, czy 6 dni i odezwała się moja wątroba straszne przezycie! Później bałam się powtórki, bo potwornie spuchła, naprawdę bałąm się, że wyląduje w szpitalu;> ale po jaimś czasie jednak zdecydowałam się, na powtórkę i wytrzymałam 8, albo 9 dni, a powinno się minimum 10, wic znów dałam plamę. Może kiedyś uda mi się zrobić taką porządną i pozbedę się tego paskudztwa! Choć musze przyznać dziewczyny jak już wcześniej pisałąm zaczełam suplementacje z blogu Tłuste życie i jak do tej pory nic specjalnego się nie pojawia, a jeśli już to jakieś drobne wypryski, na które naprawdę nie zwracam specjalnej uwagi, bo w porównaniu do tego jak wyglądałam 2-3 tygodnie temu to mam naprawdę super buźke. To co jeszcze teraz wychodzi to są to jakies pojedyńcze zmiany, wiec podejrzewam, że są to jakies resztki zanieczyszczeń, które zostały pod skóra jeszcze po ostatnim najgorszym wysypie.
Co dokładnie łykasz?
Stary 2014-08-23, 09:44   #1077
atomheart
Raczkowanie

Jak teraz patrzę to chyba jednak nie na tym forum pisałam o mojej diecie, więc dopiszę trochę Żałuję że nie posłuchałam wcześniej mojej mamy i całe liceum przechodziłam z taką masakrą na twarzy, w najlepsze wcinając płatki z mlekiem... Męczyły mnie też wtedy potworne migreny, miałam je 2-3 razy w miesiącu, później coraz częściej aż na 1 roku studiów złapała mnie migrena w czasie sesji i trzymała cały tydzień. Żeby wyjść z domu musiałam szprycować się bardzo mocnymi lekami przeciwbólowymi po których złapałam zapalenie jelit. To i oczywiście koszmarny stan cery popchnęło mnie ostatecznie do zastosowania tej diety. Od tamtego czasu nie miałam też ani raz silnego bólu głowy Mogę więc polecić wszelkie głodówki i inne oczyszczacze jak najbardziej, jeśli ktoś jeszcze nie próbował a jest dosyć zdesperowany. Myślę, że tak jak piszesz MagdalenaSzs u mnie przyczyną była alergia pokarmowa, ale takie głodówki podobno działają regulująco na organizm, więc może mogą też pomóc przy innych problemach które powodują trądzik. Ja zauważyłam ogromny związek pomiędzy tym co jem, a moją skórą, co uczyniło mnie wręcz lekko fanatyczną na tym punkcie, ale wiem że wolę chuchać na zimne, niż po raz kolejny to przeżywać.
Aha i mogę Wam jeszcze polecić kaszę jaglaną, odkąd jem codziennie nie mam problemu z przesuszoną skórą na policzkach, co też bywało moją zmorą.

Cytat:
Co dokładnie łykasz?
Właśnie też chętnie się dowiem

Tymczasem jestem po pierwszej nocy z triacnealem i czekam na wysyp po którym moje gładkie czoło powróci

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-23, 11:32   #1078
MagdalenaSzs
Rozeznanie

Juz Wam pisze:
tran z GAlA 2x dziennie po 2 tabletki
cynk 1 tabletka dziennie
Selen+E (na razie!) 2 x dziennie po 2 tabletki
kapsułki olej z nasion wiesiołka, ale Oeparol femina(bo był tańszy) 3 x dziennie po 2 tabletki.
Wiem, że kapsułki wiesiołka z GALA sa tańsze, ale one komletnie na mnie nie działaja, nie mam zielonego pojęcia dlaczego, moge je brać i brac i kompletnie nic(wiem, bo juz kiedyś brałam), dlatego zdecydowałam sie na oeparol. No i przede wszytskim przy tak duzych ilosciach szybko zauważycie lepsze nawilzenie skóry, jak pisałam wczesniej jeszcze wychodzą jakies niespodzianki na twarzy, ale bardzo szybko się goja i nie bolą. Choć bede czekać na okres i zobaczymy jak moja skóra sie wtedy zachowa, zobaczymy, czy te suplementy faktycznie działają.
Stary 2014-08-24, 10:09   #1079
Kasjopeja 2am
Raczkowanie

Na mnie niestety diety nie działają.
Byłam na restrykcyjnej diecie pół roku - nie wpłynęła na stan skóry.
Z resztą cały czas staram się jeść świadomie, nie kupować przetworzonych produktów. Więc szkoda, że u mnie to się ze sobą nie wiąże;/

Co do podkładu, o którym pisałam. Oczywiście, muszę go zmienić. Choć trochę żałuję, bo podkład ten naprawdę genialnie kryje. Ale moja skóra go nie toleruje. Także planuję zaopatrzyć się w podkład mineralny.
Podobno też dobrze kryje (zależy od rodzaju) i pomaga w leczeniu trądziku.

Ostatnio jestem tak wysypana, że wstydzę się z domu wyjść;/ Moja skóra w dotyku jest jak papier ścierny, bez makijażu nie wychodzę. A nie znoszę mieć podkładu.
Idę jak najszybciej do dermatologa po Duac. Ostatnio bardzo mi pomógł. Z poprzedniej kuracji został mi Isotrexin, ale nic nie daje;/ Odczekałam trochę i próbuję ratować się kwasami czy Acne Derm, ale też lipa. Nic nie pomaga. I nie ma to związku z cyklem.

W ogóle ostatnio zaczęłam bardziej wkręcać się we vlogi. Oglądam te wszystkie dziewczyny, które mają trądzik też kilkanaście lat i kuracje pomagają im tymczasowo i tracę już nadzieję. Jeśli jedynym wyjściem ma być zakrywanie tego wszystkiego, to chyba wolę brać Izo.
Kasjopeja 2am jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-24, 19:23   #1080
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Na mnie niestety diety nie działają.
Byłam na restrykcyjnej diecie pół roku - nie wpłynęła na stan skóry.
Z resztą cały czas staram się jeść świadomie, nie kupować przetworzonych produktów. Więc szkoda, że u mnie to się ze sobą nie wiąże;/

Co do podkładu, o którym pisałam. Oczywiście, muszę go zmienić. Choć trochę żałuję, bo podkład ten naprawdę genialnie kryje. Ale moja skóra go nie toleruje. Także planuję zaopatrzyć się w podkład mineralny.
Podobno też dobrze kryje (zależy od rodzaju) i pomaga w leczeniu trądziku.

Ostatnio jestem tak wysypana, że wstydzę się z domu wyjść;/ Moja skóra w dotyku jest jak papier ścierny, bez makijażu nie wychodzę. A nie znoszę mieć podkładu.
Idę jak najszybciej do dermatologa po Duac. Ostatnio bardzo mi pomógł. Z poprzedniej kuracji został mi Isotrexin, ale nic nie daje;/ Odczekałam trochę i próbuję ratować się kwasami czy Acne Derm, ale też lipa. Nic nie pomaga. I nie ma to związku z cyklem.

W ogóle ostatnio zaczęłam bardziej wkręcać się we vlogi. Oglądam te wszystkie dziewczyny, które mają trądzik też kilkanaście lat i kuracje pomagają im tymczasowo i tracę już nadzieję. Jeśli jedynym wyjściem ma być zakrywanie tego wszystkiego, to chyba wolę brać Izo.
annabelle kryjące mi wsyztsko zakrywaly

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości