![]() |
#2311 |
Rozeznanie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
U mnie niestety nie tym razem
![]() Wiec trzeba walczy dalej
#2312 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jak długo staracie się o dziecko? Ile miesięcy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
Zadomowienie
|
My się staramy 22 cykle.
#2314 |
Zakorzenienie
|
miesiecy... lat mogę podać, to przynajmniej liczba jednocyfrowa będzie
![]() mam Hashimoto ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi tez lekarz ostatnio stwierdzil Hashi zanikowe, ale powiedział, ze i tak nic z tym nie zrobie... ale podpytam jeszcze w tym Białymstoku, jesli bedzie okazja pogadac z lekarzem. Odnośnie tarczycy, to dzisiaj odebralam badania i TSH znowu mi skoczylo: z 1,7 na 2,9 ![]() I okazalo sie, ze przewlekle mam za mało leukocytow... boję sie, ze to jakies świństwo ![]() My wlasnie kończymy 20. miesiąc starań... Wysłane z mojego HTC Desire C przy użyciu Tapatalka
![]() Edytowane przez Lea_ny Czas edycji: 2014-08-22 o 22:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2316 |
Zakorzenienie
|
Ley_ny odpuszczam, bo już nie mam siły... może będzie lepiej jak wyreguluje tą tarczycę... A jeśli teraz pójdę i potem zaraz zajdę, to nie wiem czy to ogarnę :-/ muszę najpierw się wczytać w temat Hashi, uregulować wszysko i potem dopiero doczytać co robić w ciaży z tym hashi... przeszłam już 2 poronienia, jedną ciężką ciąże, nie chce powtórki i stresu czy zrobiłam wszystko aby było ok. Ostatnio widzę to wszystko w czarnych barwach :-(
---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- a mi wyszła jeszcze d3 poniżej normy - badałaś? idziesz do hematologa? |
![]() ![]() |
![]() |
#2317 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2318 |
Zakorzenienie
|
Jesli mialabys sie stresowac, to może faktycznie lepiej na razie odpuscic...
![]() Faktycznie sporo przeszlas ![]() No wlasnie muszę zbadać tę wit. D, bo słyszałam, ze nieplodnosci często towarzyszą jej niedobory. Do hematologa oczywiście pójdę. Zobacze w przyszłym tygodniu jakie sa terminy na NFZ - ale w drugiej połowie roku, to juz pewnie może byc ciężko ![]() Wysłane z mojego HTC Desire C przy użyciu Tapatalka
#2319 |
Zakorzenienie
|
Przy Hashi masz praktycznie pewny niedobór d3 :-( tylko to badanie drogie jest :-/ ja płaciłam 60zł.
Za to ferrytyna wyszła mi ładnie, ale to pewnie przez łykanie kwasu foliowego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2320 | |
Zakorzenienie
|
Nanka, jestes pewna?
![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire C przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire C przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2321 |
Rozeznanie
|
Tak to pewne niestety Beta 0 i mam juz początki@
Znowu jestem na początku drogi ale trzeba walczyć Na pocieszenie powiem ze ja staram sie 4lata za sobą 3 In vitro także same widzicie jak jest cieżko Co do Wit D to przebadajcie sie koniecznie ja za badanie placilam 30 zł wiec spoko Jesli moge cos polecić to Koenzym q10 , omega i Wit, D to taki zestawik który warto brać przy staraniach
#2322 |
Rozeznanie
|
Nanka, i co teraz? Kiedy masz kolejne podejście?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2323 |
Rozeznanie
|
Nie wiem co dalej czy zostanę w tej klinice czy szukam czegoś innego
Najwcześniej moge próbować za 3 miesiące
#2324 |
Zakorzenienie
|
Wy planujecie ciąże latami itp...
A mi się okres spóźnia, oby to nie był zły znak... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Przed kochaniem się pare dni przed nadejściem okresu miałam dużo wydzieliny(czyli jak zawsze, wtedy kiedy ma być okres) a po seksie nic zero. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak rozumiem, w ciąży nie chcesz być, więc proponuję żebyś z kolejnymi pytaniami udała się na wątek dla wystraszonych wizją wpadki - bo czytanie o takich obawach w tym wątku nie jest fajne. Uwierz, kiedy ktoś stara się wiele miesięcy, nie wspominajac o latach, to "fenomen wpadki" jest ostatnią rzeczą o jakiej chce się słuchać ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2327 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a ja po namyśle postanowiłam ,ze odstawiam na razie metformax. od dzisiaj przez najbliższe kilka dni będę brać zmniejszoną dawkę (by nie wywołć w ograniźmie szoku) a potem odstawiam je całkowicie. będę się starać pilnować diety. Edytowane przez malosympatyczna Czas edycji: 2014-08-24 o 10:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2328 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też nie jestem jakos bardzo wierząca, ale nie chce dopuscic do ostatniego kroku jakim w naszej staraczkowej drodze jest in vitro, chce tego uniknac. Od czasu gdy mam ten pasek i poczytalam tez o tych historiach jakos inaczej do tego wszystkiego podchodze, mam wiecej czasu na przemyslenia. Dzis obejrzałam film "niebo istnieje naprawde" i historia oparta na autentycznych wydarzeniach jeszcze bardziej mną wstrząsnęła. Sama nie wiem, co o tym wszystkim myśleć.
![]() |
#2329 |
Zakorzenienie
|
Ja tam nie wierzę w takie rzeczy, ale każdy co kto woli
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2330 |
Raczkowanie
|
Hej!
My się staramy również 22 cykl. Połowa urlopu za nami ![]() Zaraz biegnę wykupić wyższą dawke euthoryxu, bo moja tarczyca szaleje. Nanka, może już pisałaś, ale nie pamiętam. Dlaczego trzeba czekać kolejne 3 miesiące na kolejną próbę? Miłego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
#2331 |
Rozeznanie
|
Dziadzia237 organizm musi sie zregenerować i dlatego te 3 miesiące
#2332 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
sorry, wku***łam się Kazda z nas trzyma sie czego tylko może, a ty tu wchodzisz i piszesz głupoty że byłoby zmartwienie gdybys zaszla w ciaze
![]() |
#2333 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2335 |
Zadomowienie
|
ciekawe w co ty wierzysz i czego szukasz na tym forum, może sposobu by się tego dziecka pozbyć?
#2336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2337 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyno masz milion innych forum po co siedzisz na wątku dla starających ? Sprawia ci to przyjemność ? Naprawdę nigdy nie wiesz kiedy Ty znajdziesz sie po drugiej stronie Nie zycze ci tego bo to poważna choroba jaka jest bezpłodność lub niepłodność Dlatego nie sprawiaj przykrości osoba z tego wątku i na przyszłość nie wysyłaj informacji co zrobić by nie zajść w ciąże na wątek dla staraczek
![]() |
#2338 |
Raczkowanie
|
Smerfetko rozumię że w wiosce smerfów jesteś jedyną kobietą, ale nie puszczaj się to nie będziesz mieć zmartwienia.
#2339 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() smerfetko, pisząc o Bogu wyraziłas się juz dość jasno, jednak dalsze Twoje komentarze sa tak samo zbędne jak te poprzednie, odpuść sobie i spłyn stad jak najprędzej. Nie spytam o wiek z grzecznosci, ale podejrzewam że pogubiłaś się w swoim świecie i szukasz porady, co zrobic by nie mieli Cie za niedojrzala i puszczalska a w dodatku pustą i naiwną (wiesz co to antykoncepcja?, jeśli nie to patrz wątek "niechciana ciąża...")
![]() |
#2340 |
BAN stały
|
Sorry ale nie rozumiem waszej spiny a co wam to robi za różnicę czy ktoś chce mieć dziecko czy nie? Jak jakaś kobieta wpadnie to trzeba ją nienawidzić bo jej się udało przypadkiem a wy chcecie i wam nie wychodzi... Dla mnie to jakaś zwykła, głupia, zawiść... Są osoby które chcą mieć dziecko i takie, które nie chcą i to jest ich sprawa, są osoby, które wierzą w Boga i takie, które nie wierzą i o co ten spór ?Nie rozumiem to co, że jej się przypadkiem udało to wam jakoś coś zmienia? Zmniejsza wasze szanse na zajście? Sorry ale dziewczyny weźcie się w garść bo leżałam na sali w wieku 17 lat z Paniami, które nie mogły zajść i miałam podejrzenie ciąży przez błąd wpisany w kartę przyjęć i ciągle słyszałam jak rzucały między sobą teksty w moją stronę "młode dupy zachodzą w kiblu na imprezie a porządne z mężem nie mogą" ... W końcu moja mama się wkurzyła i im przygadała "To może warto zmienić męża na kochanka"... Ja rozumiem, że wam przykro ale nie po prostu takie kobiety robią się wkurzające do granic... i bez urazy ale ja się wcale ich partnerom nie dziwię, że przez takie zachowanie je zdradzają albo od nich odchodzą, ŻADEN normalny człowiek tego nie zniesie.
Co do wątku, nosi nazwę planowanie ciąży a nie "staraczki" czy coś, planowanie ciąży to także jej odkładanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.