|
|
#2491 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marcowe 2015
Mama_kasia- polecam Camille Lackberg Czarną Serię kryminały ale nie jakieś krwawe jatki. Szybko sie czyta.
|
#2492 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2493 |
|
Zadomowienie
|
Witam w zimna niedziele...
wczoraj wyjatkowo dobrzr sie czulam. Caly dzien na swiezym powietrzu. Dzisiaj juz nie tak dobrze... Ja tez mam zal, ze nie jestem w stanie poswiecic tyle uwagi synkowi ile bym chciala. To dla mnie strata tym bardziej, ze za tydzien idzie juz do przedszkola...chociaz moze przynajmniej z rana sobie cos ugotuje, porobie i bede miala wiecej sil dla niego po poludniu...
|
#2494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mamy konika z fisher price, mlody uwielbia. Za niemowlaka nie wykazywal zainteresowania a teraz ladnie przy nim zasypia
|
#2496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Przy Grayu mialam tak- cz.1. Mnie wciagnela, cz.2.- zaczela nudzic bo ciagle to samo + odrobina akcji ale latwa do przewidzenja, cz.3.- juz na samym poczatku przewidzialam wiele wydarzen, sceny sexu juz mi sie tak opatrzyly ze je omijalam i na koncu przyklasnelam sobie jak dobrze przewidzialam zakonczenie i ogolnie spora czesc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2497 |
|
Zadomowienie
|
Skoro ten konik morski taki fajny to zaklepię na prezent dla maluszka
|
#2498 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z książek koleżanka polecała mi "Wpadka", o ciąży w klimacie bardziej do śmiechu i troszkie nawiązuje do naszej sytuacji, bo jeszcze będąc już w ciąży(o czym nie wiedziałam), byłam z kolegami ze studiów na piwie i mówiłam, że ja stawiał na karierę, a na dziecko będziemy mieli czas za dwa lata.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|||
|
|
|
#2499 |
|
Zadomowienie
|
Ja chcę przeczytać Położną Jannette Kalyta, czytałam dobre recenzje. Tylko muszę się do Empiku wybrac:/
|
#2500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajna książka, ukazuje realia położnictwa 20 lat temu i dzisiejszych czasów
|
|
|
|
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
A ja kupuje w tym tygodniu femibion natal 2 plus. Przeanalizowalam składy i ten ma chyba najwiecej składników.
Kiedy w końcu nie będzie mi niedobrze....? Bleh Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mamy tak samo rocznice ![]() Odnośie tej książki to ja chyba film oglądałam o takim tytule
|
|
#2503 |
|
Zadomowienie
|
Jesli chodzi o film Wpadka, to tez oglądałam i nie polecam, raczej podrzędne kino. Ale film z opowieści koleżanki to nie jest ekranizacja tej książk:P
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie się Wpadka poDoba uwielbiam katherine heigl i może dlatego
właśnie wróciłam z badań brrr cykam sie.Czy to normalne że mocz jest mętny i koloru cytrynowego jak lemoniada?
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja sie zbieram na lumpeksy |
|
|
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie ta klarownosc mnie martwi. Pierw myślałam że może za szybko nasiusialam do pojemnika więc wylałam i wzięłam z tego bardziej środkowego moczu ale też taki metny. Jutro wyniki zobaczymy
|
#2507 |
|
Wtajemniczenie
|
Ogolnie kiedys gin mi powiedziala jak prawidlowo pobrac probke moczu, a wiec trzeba sie porzadnie podmyc, wlozyc tampon (nie musi byc gleboko, chodzi o to zeby do moczu nie splywalo nic z drog rodnych) i siusiac z drugiego strumienia.
Wtedy wynik nie jest przeklamany.
|
#2508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2509 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej ja dzisiaj też byłam na badaniach musiałam powtórzyć mocz bo wyszły mi jakieś bakterie ale gin powiedziała że musiałam źle pobrać próbkę już nawet nie pamiętam czy wtedy był to pierwszy strumień czy środkowy i zrobiłam tą awidność IgG wyniki dopiero 01.09.
do tego czasu chyba oszaleje wczoraj skończyłam 12tc i zaczynam 13 tc ale po tych wynikach na toxo to doszukuje się już objawów obumarcia płodu bo oprócz bólu piersi nic mi nie dolega czasami coś mnie zakłuje i tyle jestem ciekawa czy też tak macie? Mój mąż mówi że wszystko sobie wmawiam i nie mam wariować. Dobrze że wizyte mam w środę bo inaczej bym naprawde zwariowała.
|
|
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
O tamponie też nie słyszałam za to ja dostawilam pOlejniczek bezpośrednio do cewki hehe
MAMUSKA!!!! W tyłek Ci dam!! Nie wolno tak myśleć!!!! Ciekawe jak mi toxo wyjdzie..
38/40 Szymuś- mój skarbek <3Edytowane przez smv Czas edycji: 2014-08-25 o 08:27 |
|
|
|
#2511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego wiele objawow z rozwojem ciazy mija. Mowi sje ze drugi trymestr jest super ( ja nie umiem porownac bo w pierwszyk tez mam ok). Ze kobieta czuje sie bardzo dobrze, ma mnostwo energii etc. A Ty za chwilke bedziesz w II trymestrze ![]() Rozumiem Twoj niepokoj, bo ja bez zadnych przyczyn czasami sie zastanawiam czy dalej ok i dalej sie dziecko dobrze rozwija ale fakt jest taki ze jedyne i najlepsze co mozemy zrobic dla dziecka to byc dobrej mysli. Nie da nam absolutnie nic stresowanie sie i rozwazanie zlych scenariuszy. Jesli zadzieje sie cos zlego to nie jest to nasza wina i na 99% nic nie moglysmy na to poradzic wiec lepiej w ogole o tym nie myslec za to starac sie byc pozytywnie nastawionym. Na pewno jest wszystko dobrze I dziecko mq sie super, a objawy ciazy juz normalne ze Ci mijaja. Szkoda tylko ze tak dlugo musisz czekac na wyniki. P.s. wierze ze okaze sie ze toxo to dawna sprawa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2512 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chociaż wierzę, że nie jest łatwo o tym nie mysleć ![]() Tak piszecie o badaniach, a ja na ostatniej wizycie tak się z gin zagadałam, ze w końcu nie powiedziałą mi jakie badania zrobić
|
|
|
|
|
#2513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2514 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a macie adapter do pasów bezpieczeństwa w samochodzie? Jeśli tak, to jakiś konkretny polecacie? Bo ja zamierzałam kupić jak będę miała jakiś brzuch (na razie prawie nic nie widać), ale wczoraj mieliśmy takie silniejsze hamowanie, bo nam gość wszedł przed samochód mając czerwone, i już się zestresowałam. Teraz boje się jechać autem zanim nie kupię
Edytowane przez JoaMro Czas edycji: 2014-08-25 o 09:21 |
|
|
|
#2515 |
|
Raczkowanie
|
Poradźcie mi proszę bo zaczynam się denerwować. teraz w piątek jedziemy z tż w góry na tydzień na obóz wędrowny, mamy do przejścia prawie 100 km. Ogólnie czuje się bardzo dobrze, jak już mdłości minęły to jakbym w ciąży nie była, nic mi nie dolega. Właśnie weszliśmy w 10 tc. i teraz martwię się że te góry to chyba nie najlepszy pomysł... a jak coś się stanie? A może do gina iść? sama nie wiem. Bardzo bym chciała iść, na tą wyprawę od roku się szykujemy...
Mamuśka ja też nie mam żadnych objawów ciąży i gdyby nie brak miesiączki i badanie USG na którym widziałam maluszka to bym nie uwierzyła Głowa do góry będzie dobrze
|
|
|
|
#2516 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny brakiem objawów nie ma się co aż tak przejmować. Wiem że łatwo powiedzieć, sama sobie wkręciłam na tydzień różne głupoty ale okazało się, że wszytko wporządku i tylko naszarpałam sobie nerwów - jak się okazało niepotrzebnie.
Oczywiście warto sprawdzić jak macie możliwość np na USG. U nie brzuszek się zaokrąglił, dziś się nawet ucieszyłam, bo mi się wszystkie fałdki wygładziły z ciąży spożywczej przechodzimy do ciąży prawdziwej hahahTeraz widzę jak ważny jest spokój matki by móc się cieszyć ciążą. Jak wariowałam z niepokoju to nawet na ubranka nie mogłam patrzeć. Teraz wiem, że dzieciaczek żyw i macha do mnie z brzucha, to super mogę się tym cieszyć. Wprawdzie USG genetyczne dopiero przede mną, ale juz się tak bardzo nie denerwuję. Mnie objawy minęły, jeżeli o mdłości i zachcianki. ale nadal bolą mnie piersi - tylko teraz inaczej, bardziej z powodu ich naglego wzrostu, zrobiły sie ciężkie i trochę mi przeszkadzają. ale co poradzić,
|
|
#2517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do wizyty juz niedlugo i na pewno wszystko jeet ok![]() Mnie tylko brzuch poboli i na tym koniec moich objawow ciążowych, noci jeszcze nocne sikanie mi doszlo ![]() Cytat:
|
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym chyba też zrezygnowała z takiego marszu zwłaszcza że pogoda różna deszcz zimno ciepło spocisz się przeforsujesz...takie moje zdanie
|
#2519 |
|
Raczkowanie
|
tylko że my z mężem sami idziemy, jak będziemy chcieli to w schronisku nawet na 2 dni możemy stanąć. Właściwie nie będę tez niczego niosła, tylko podręczne rzeczy w plecaku, resztę tż będzie miał w swoim. Gin nic na przeciw nie widzi ale trochę się waham, od lat nam się taka wycieczka marzy. Sama nie wiem...
|
|
|
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
To już wasza decyzja
my jedynie mówimy co byśmy zrobiły w takiej sytuacji
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

) takiego konika morskiego z fisher price, efekt taki że i ja i tż zasypialiśmy przy nim szybciej niż synek :P Ale jak szły mu zęby to był jego najlepszy "gryzak" na zasypianie 

07.07.2012 

do tego czasu chyba oszaleje wczoraj skończyłam 12tc i zaczynam 13 tc ale po tych wynikach na toxo to doszukuje się już objawów obumarcia płodu bo oprócz bólu piersi nic mi nie dolega czasami coś mnie zakłuje i tyle jestem ciekawa czy też tak macie? Mój mąż mówi że wszystko sobie wmawiam i nie mam wariować. Dobrze że wizyte mam w środę bo inaczej bym naprawde zwariowała.

do wizyty juz niedlugo i na pewno wszystko jeet ok