|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Cytat:
![]() Jak masz to w komplecie z braciszkiem bym chętnie zobaczyła ![]() Cytat:
![]() u nas też trochę pada.... a mąż pracuje dziś z domu 12h ![]() ![]() ![]() dobrze że to już ostatni raz... nie wiem co ja z dziećmi zrobię, przedwczoraj pracował 8h i miałam dość a jeszcze można było wyjść a dziś się nie zapowiada taka opcja ze względu na pogodę ![]()
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Warszawa także deszczowa
![]() Ale my sie deszczu nie boimy i na spacer wybieramy sie ![]() Wysłane z iPhone
![]() |
#213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jestem z cukru ![]() ![]() a jak sobie wyobraże samodzielną wędrówkę z wózkiem i 3 parasolami - takiej okazji moje dzieci nie przepuszczą, żeby iść bez parasola ![]() ![]()
![]() |
#214 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny pomocy! Igor zjadl i po jedzeniu mi zwymiotował:-( poszło mu noskiem i ustami. Jadł spokojnie trzymałam go żeby mu się odbiło a tu wymioty. Czyżby za dużo zjadł? Teraz śpi spokojnie. Ja już nie wiem co jest grane:-(
Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
jestem i ja
![]() mala wisi na mnie non stop tak wiec moje zycie jest wlasciwie leżące ostatnio nie chce smoka wiec jest masakra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
KULAREK kilku moich znajomych ma mazde, również i my
![]() ![]() AGATKA ja też nie lubię deszczu. Chyba że jest to ciepły, letni deszczyk i jest ochlodą w upalne dni, których też nie lubię ![]() ![]() Mała śpi a ja leżę i się na nią patrzę. Chyba zaczynam głupieć z miłości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Zadomowienie
|
Witam się po małej nieobecności,
troszkę Was podczytywałam ale nie było czasu pisać.. Fame zmartwiaś mnie z tą mazdą bo mój tż jest całkowicie zafiksowany na punkcie mazdy 6 (jak kularek) w kombiku oczywiście, o rdzy coś mówił że dobrze jest zaraz po kupnie jakoś zaimpregnować całe podwozie, znajomy mechanik mu o tym mówił.. jak to się robi nie mam pojęcia, ale ponoć są efekty choć koszt niemały. Ja nie wiem po co mu większe auto, jak narazie elegancko mieścimy się nawet z trójką dzieci i wózkiem do Yarisa ![]() ![]() joanna masakra z tym szpitalem ![]() ![]() ![]() mamaya kawał chłopaka ![]() ![]() ![]() bambusek poka chrzcinową Zuzię ![]() Mam nadzieję i trzymałąm kciuki ze pozostałe chrzciny się udały no i też czekamy na fociaki ![]() irsin może smoka w miodzie umocz ![]() ![]() ![]() ![]() Iris a często tak mu się zdaża? Ignaś jak miał ok 2 tyg też mi tak zwymiotował, ale zdarzyło się to tylko raz U nas dziś też deszczowo i wietrznie czyli generalnie szlaban na wyjście z domu ![]() Wczoraj mi się udało bo robiłam miniurodziny i pogoda była fajna i muszę się pochwalić że zrobiłam tort bezowy z daktylami i orzechami i wyszedł za..bisty ![]() ![]() ![]() ![]() W piątek byliśmy w Energylandii czyli ponoć pierwszym parku rozrywki w Polsce i jestem zachwycona (choć nie tak jak Matylda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z mniej przyjemnych spraw, Ignaś ma coraz więcej wysypki na buzi.. muszę spróbować tego krochmalu, wrzuci ktoś przepis? Nigdy nie robłam ![]() ![]() Ok dzieciaki powstawały więc uciekam, jutro odbieram wyniki bilirubiny, po południu pediatra, ciekawe co powie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- W ogóle czy któraś z Was tak miała, żeby telefon nie widział karty SIM? Jak byliśmy w Energylandzie, zapomniałam na wejściu wyłączyć GPSa i jak wieczorem zerknęłam na telefon okazało się że się rozładował, spróbowałam go włączyć wpisałam pin i padł znów, później już w domu podłaczyłam pod ładowarkę, włączam a tu się wyświetla brak karty sim, włożyłam do innego telefonu i to samo.. ;/ Zdaje mi się że nastał jej kres, na niej widnieje jeszcze napis Idea ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Zadomowienie
|
no to super, dzięki!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Rozeznanie
|
Do teraz od urodzin 3 razy w innych dniach nie tego samego. Przewaznie jak je zbyt lapczywie. Pediatra kazala sie nie martwic ze to normalne ale mimo wszystko ciezko mi z tym:-(
Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
Moje.dziecko albo nie spi caly dzien albo spi. Dzisiaj ma dzien spiocha, az sie boje nocy... praktyczniee cala.noc z jedna pobutka, spala.w kosciele tylko 2 razy zaplakala przez sen, pozniej troche zjadla i 3h, potem 10min jedzenia i z dziadkami na.godzinny spacer, pozniej tez spala.ale przebudzilam ja na zmiane.pieluchy i karmienie przed powrotem do domu. I teraz zasnela w.aucie..
To do niej takie niepodobne ze zaczelam sie zastanawiac czy nie jest chora ![]() Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Zadomowienie
|
No miłe to nie jest, ale nie oznacza nic poważnego także spokojnie
![]() Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Wtajemniczenie
|
Witam wieczornie, dziś miałam koszmarny dzień. Zmieniali Lauruni wklucie do antybiotyku i wyobraźcie sobie próbowali 6 razy. W końcu i tak założyli jej na główce. Jak patrzę na nią to mam łzy w oczach :-( Biedna taka mała a już tyle przeszła. Z tych lepszych wiadomości to wyniki się polepszyly tylko potas spadł ale może to od antybiotyku?
Malwiska wiem coś o tym, jak moja spała w dzień dużo to już bałam się nocy ha ha, będzie dobrze ;-) Debiś 1 szklanka wody do garnka i na gaz żeby zagotować , w połowie drugiej szklanki wody rozrabiasz 1 łyżkę mąki ziemniaczanej i robisz tak jak kisiel, jak za gesty do dolewasz wody jak się gotuje i mieszasz Ale wg uznania ;-) A teraz najlepsze, pokaże wam co mi przynieśli na kolację ha ha , jak ktoś ciekawy to ta papka to zmielony ryż z marchewką ha ha Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
juz sie troche uspokoilam ![]() Dzisiaj mieliśmy gości Igor był rozbity lekko bo rozwalilo to mu rytm dnia. Teraz spi jak aniolek ![]() Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kolacja ![]() Co to w ogole za jedzenie, chleb z maslem i ryz? ![]() ![]() ![]() ![]() debesciarka a w jakim miescie ten park rozrywki? Fajnie, ze wypad sie udal ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Zadomowienie
|
Kurde faktycznie z tego krochmalu wyjdzie kisiel, jutro spróbuję dzięki Asiu
![]() Rybko miejscowość zwie się Zator to jest tak pomiędzy Krakowem a Oświęcimiem ![]() Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 |
Rozeznanie
|
Witam Debis w moich stronach, mieszkam kilka km od energylandii. W zatorze jest też dinozatorland, mój synus bardzo go lubi
![]() Joanna, tak mi żal biednej Laury, dobrze ze nie będzie tego pamiętać, przechodziłam to dwa razy z Wojtkiem i niestety służba zdrowia wypada fatalnie, ciezko trafić na "ludzkiego" człowieka. Oby szybciutko wszystko wróciło do normy. ![]() My po chrzcinach. Wyszły super troche nerwow mnie to wcześniej kosztowało ale dzisiaj było super i co najważniejsze Kinga przeżyła ten dzien rewelacyjnie. Jak tylko dostanę zdjecia od foto to cos wstawie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pamiętam jak miałam kiedyś z lubieniem (deszczu nie lubiłam nigdy - nie lubię uczucia wilgoci...) ale teraz już nie jestem typowy Polak ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() my już drugi raz zmieniamy auto na większe ![]() ![]() moja Ola też często tak miała - normalnie nie ulewała wcale, ale jak już to jej wszystkim leciało i nosem i buzią, okropne, ale nic nie poradzisz, minie... za to Basia mi się krztusi często i to tak mocniej - poprzednio dzieci też się czasem krztusiły, ale zawsze dawały radę same - położna mówiła żeby nie zmieniać pozycji, bo to potęguje stres, tylko odczekać - tak robiłam i było ok... u Basi widzę że to nie pomaga, ona się wtedy zaczyna dusić - biorę ją wtedy do pionu i muszę pukać po pleckach inaczej dalej się krztusi..
![]() |
#232 |
Wtajemniczenie
|
Ponadrabiałam Was u nas chyba mm się szykuje od południa bunt na pokładzie piersi nie i koniec za zimne... Podgrzane z butli owszem. I to ewidentnie o temp. chodzi jak w butli za zimne to Lama pluje. To nowe imię Jagody...
![]() Co do Mazd Kularek Debeściara nam znajomy z serwisu "zabronił" kupować właśnie ze względu na rdzę jak Fame pisała.Kiedyś to była marka nie do zdarcia że firma prawie splajtowała, teraz odrobili lekcję :/ ale na każdy samochód coś znajdziesz wiec wiecie... |
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:05 ---------- Poprzedni post napisano o 02:03 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:08 ---------- Poprzedni post napisano o 02:05 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:11 ---------- Poprzedni post napisano o 02:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:17 ---------- Poprzedni post napisano o 02:11 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
Witam sie z nocnego karmienia. Bylismy na niedzielnej wycieczce w górach sowich. Pierwsze wieksze wojaze malutkiej. Cala droge oczywiscie spala, odwiedzilismy znajomych i zaliczylismy spacer w chuście (tatus sie dal zachustować).
Iris, mi mala raz robila bardzo intensywnie kupe po jedzeniu i jak zwrocila to fontanna przez usta i nos. Zalala mnie, siebie, kocyk i kanape. Tak to cidzienie ulewa ale mniej spektakularnie. Zauwazylam ze jak zechce smoka po jedzeniu to mniej ulewa.
#235 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Jimmek spał od 21:00 do 3:50, a pozniej od 4:30 do 6:30 ![]() Asia, żarcie koszmar ![]() Robaczek, super, ze wszystko sie udało ![]() Wysłane z iPhone
![]() |
#237 |
Rozeznanie
|
Śliczna Oliwka!
![]() Witam się porannie ![]() Wczoraj wrocilysmy do domu ![]() ![]() Oto ona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Wtajemniczenie
|
Ale fajne dziewczyny jak z obrazka
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#240 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Co do samochodów to ja mam mazdę 3 rocznik 2009, hm muszę się nachylić i sprawdzić co z tą rdzą ![]() Poza tym mojemu dziecku poprzestawiało się spanie. Śpi tylko kiedy jest lulana, na rękach, w wózku, w foteliku samochodowym...... Najgorsze że nie można odejść na chwilę bo się wybudza. Mam nadzieję że to okres przejściowy a trwa już tydzień, więc sklepy z garmażerką trochę na nas zarobią bo nie mam czasu nawet na ugotowanie obiadu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.