Grono mamuś powiększamy, intensywnie się staramy - cz. IV - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-24, 21:23   #2791
Franka321
Zadomowienie

Dot.: Grono mamuś powiększamy, intensywnie się staramy - cz. IV

Hmmm

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Napisane przez aneczka2238 Pokaż wiadomość
Mamy 52 gości

Tż wraca, więc się powoli zbieram stąd, do juterka, dobranoc
dobranoc
Franka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-24, 21:26   #2792
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Aneczka, India... dobranoc dziewczyny!

Czarnulka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-24, 21:33   #2793
Franka321
Zadomowienie

Dziewczyny pisalam wam ze mnie boli prawy cycek... spuchl mi tak jakos tak m,ie boli, i nad brodawka mam guzka takiego az odstaje mi normalnie czuje jak palcem przejezdzam, to gruczol ? po boku tez mnie bola te gruczoly ale zaczynam sie martwic . Czy to nie jakis guzek od paru cykli przed @ mnie boli i tylko prawy
Stary 2014-08-24, 21:35   #2794
paulinka6930
Raczkowanie

O dziewczyny dzisiaj idą szybko spać
Dobranoc wam

A mii strasznie burczy w brzuchuuu...
W ogóle czy zjem ,czy nie zjem to tak mi burczy ze w towarzystwie aż głupio hehe

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Franka321 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pisalam wam ze mnie boli prawy cycek... spuchl mi tak jakos tak m,ie boli, i nad brodawka mam guzka takiego az odstaje mi normalnie czuje jak palcem przejezdzam, to gruczol ? po boku tez mnie bola te gruczoly ale zaczynam sie martwic . Czy to nie jakis guzek od paru cykli przed @ mnie boli i tylko prawy
hmm...kurcze faktycznie dziwne..
Stary 2014-08-24, 21:36   #2795
Franka321
Zadomowienie

No dziwne, martwie sie

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

a jak bylam u gina to zapomnialam mu powiedziec
Stary 2014-08-24, 21:39   #2796
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meliska86 Pokaż wiadomość
ja sobie nie wyobrażam jakbym miała brać ślub jak Nati za 2 tygodnie

ja własnie dzisiaj w kościele musialam wyjśc bo i najlepsze poszłam na parking za kościół i jakaś baba co mieszka własnie koło tego parkingu mnie zbeształa że jak tak mam wierzyć w boga i stać za kościołem to lepiej żebym sobie poszła
to jej powiedziałam że jak nie chce zebym na nią narzygała to niech sama sobie idzie

teraz też nie jest za kolorowo, bo już obiad poszedł dawno w kanalizację
ale już bliżej niż dalej do magicznego II trymestru napewno będzie lepiej

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

dzieki aneczka własnie dziś w kościele widziałam taki maxi cosi i strasznie mi sie podobał
Szczerze,też sobie tego nie wyobrażam
Nie no żartuje,wierzę mocno w to że dzidzia się nade mną zlituje w tym dniu,a poza tym byle przetrwać kościół,potem w każdej chwili mogę wyskoczyć się poprzytulac z kibelkiem

A babie bardzo dobrze powiedziałaś! klask i:

Nadrobiłam wątek,gratuluję wszystkim dwóch kreseczek i z niecierpliwością czekam na resztę dziewczyn

India,nie trać nadziei,może we wtorek okaże się jednak ze jest piękny pęcherzyk :-*

Aneczko ciasto pewnie już upieklas, ale wydaje mi się ze chodzi albo o ekstrakt na bazie spirytusu/wódki,albo taki olejek jak są w sklepach do ciast o różnych aromatach przynajmniej ja to zawsze leje zamiast ekstraktu,bo oczywiście lasek wanilii nawiozlam z Egiptu ale coś przez te dwa lata mi nie po drodze,żeby je przerobić...

No i gratuluję wejścia w 6 miesiąc
Ja jutro zaczynam 3 miesiąc dopiero,chociaż z drugiej strony może i już, został tylko jeszcze miesiąc rzyganka teoretycznie

Nadrobiłam do końca i mogę iść spać,bo z samego rana lecę na badania krwi,a potem na praktyki. TZ teraz już nie ma,więc będę myślę w miarę na bieżąco tu z Wami moje kochane już

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-24, 21:41   #2797
kasica_89
Raczkowanie

Aneczka, India dobranoc dziewczynki

Franeczko ja też miałam podobnie, że pobolewała mnie lewa pierś z boku, właśnie te gruczoły na ok tydzień przed@ chociaż w tym cyklu tak samo, ale oby dwa

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-24, 21:41   #2798
Franka321
Zadomowienie

Nati no wlasnie zeby dzidzia sie zlitowala. Moja przyjaciolka w 6 miesiacu slub brala to ze stresu myslala ze urodzi w urzedzie
Stary 2014-08-24, 21:46   #2799
kocuro88
Zakorzenienie

natalko to juz 3 miesiac ale ten czas leci

kochane ide spac
jutro do pracy
i odliczanie do owulki
kolorowych snow
Stary 2014-08-24, 21:50   #2800
Franka321
Zadomowienie

Dobranoc Zanetko
Stary 2014-08-24, 21:52   #2801
kasica_89
Raczkowanie

Dobranoc Żanetko, oby to już było ostatnie odliczanie

Natalko a dopiero co świętowałyśmy Twoje II kreseczki gratulacje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-24, 21:55   #2802
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Natalko, pogadasz z dzidziulkiem to się zlituje Kiepsko by było jakby tak podczas przysięgi ... oj lepiej nawet nie myśleć

Franeczko, dziwne, ze tylko 1 pierś Ci cię powiększa... nigdy tak nie miałam to nawet nie wiem co Ci poradzić.
U mnie piersi się powiekszały zawsze na tydzień przed @... Zawsze bolące, gorące i ciężkie...
W tym cyklu bolały mnie od 2 dpo i takie właśnie powiekszone i ciężkie były...i stanik doprowadzał mnie do szału. A pare dni poźniej się miekkie zrobiły, ale cały czas sa powiększone i nabrzmiałe.... i rano mam zawsze strasznie wielkie zielono-niebieskie zyły biegnące do brodawek/sutków

Kocurku, owu już niedługo Śpij dobrze, dobranoc

Edytowane przez Czarnulka7891
Czas edycji: 2014-08-24 o 21:57
Stary 2014-08-24, 22:06   #2803
paulinka6930
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Czarnulka7891 Pokaż wiadomość
Natalko, pogadasz z dzidziulkiem to się zlituje Kiepsko by było jakby tak podczas przysięgi ... oj lepiej nawet nie myśleć

Franeczko, dziwne, ze tylko 1 pierś Ci cię powiększa... nigdy tak nie miałam to nawet nie wiem co Ci poradzić.
U mnie piersi się powiekszały zawsze na tydzień przed @... Zawsze bolące, gorące i ciężkie...
W tym cyklu bolały mnie od 2 dpo i takie właśnie powiekszone i ciężkie były...i stanik doprowadzał mnie do szału. A pare dni poźniej się miekkie zrobiły, ale cały czas sa powiększone i nabrzmiałe.... i rano mam zawsze strasznie wielkie zielono-niebieskie zyły biegnące do brodawek/sutków

Kocurku, owu już niedługo Śpij dobrze, dobranoc
No właśnie Ewelinka ja też dziś rano miałam jakie mega duże zielono-niebieskie żyły zaraz przy samych brodawkach!?? ale takie megaa...aż się zdziwiłam, nie miałam tak nigdy... ale potem znikły, tylko rano były.
Stary 2014-08-24, 22:10   #2804
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka6930 Pokaż wiadomość
No właśnie Ewelinka ja też dziś rano miałam jakie mega duże zielono-niebieskie żyły zaraz przy samych brodawkach!?? ale takie megaa...aż się zdziwiłam, nie miałam tak nigdy... ale potem znikły, tylko rano były.
Takie, że aż wychodzące na zewnątrz jak robaki?? To witaj w klubie... mam tak od 3 dni i rano.
Poza tym w piątek zauważyłam w pracy, że mam mocno widoczną na dekolcie siatkę żył....jakby moja skóra zrobiła się przezroczysta.

Stary 2014-08-24, 22:20   #2805
paulinka6930
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Czarnulka7891 Pokaż wiadomość
Takie, że aż wychodzące na zewnątrz jak robaki?? To witaj w klubie... mam tak od 3 dni i rano.
Poza tym w piątek zauważyłam w pracy, że mam mocno widoczną na dekolcie siatkę żył....jakby moja skóra zrobiła się przezroczysta.
Takiej siateczki żył nie mam, ale te mega z rana dziś były
Ogólnie to mnie piersi nie bolą jeszcze, ale dziś na wieczór miałam wrażenie jakby ktoś mi w nie coś wpuszczał, takie dziwne uczucie..
No i cały czas ciągnie mnie ten brzuchol na dole...

Dobra uciekam spać Dobranoc.
Stary 2014-08-24, 22:28   #2806
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka6930 Pokaż wiadomość
Takiej siateczki żył nie mam, ale te mega z rana dziś były
Ogólnie to mnie piersi nie bolą jeszcze, ale dziś na wieczór miałam wrażenie jakby ktoś mi w nie coś wpuszczał, takie dziwne uczucie..
No i cały czas ciągnie mnie ten brzuchol na dole...

Dobra uciekam spać Dobranoc.
No brzuch mnie też dalej ciągnie, ale juz nie tak mocno jak w 6/7 dpo a piersi... Noo w sumie mnie całe nie bolą tylko w okół sutka, zwłaszcza gdy mam te żyły na wierzchu.

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Dobranoc Paulinko

Stary 2014-08-24, 23:33   #2807
Franka321
Zadomowienie

Ekhm laski pamietacie jak pisalam ze bola mnie jajniki ?? i klocie w jajnikow z ktprego byla owulka? Moze to implantacja byla? bosz zwariuje. Walnijcie mnie. Nakrecilam sie
Stary 2014-08-24, 23:48   #2808
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Cytat:
Ekhm laski pamietacie jak pisalam ze bola mnie jajniki ?? i klocie w jajnikow z ktprego byla owulka? Moze to implantacja byla? bosz zwariuje. Walnijcie mnie. Nakrecilam sie
Pamiętamy, pamiętamy
w trakcie owu czułam lewy jajnik a potem 6 dni później lewy jajnik mnie ciągnął i aż piekł po czym miałam bóle jak na @... I też utożsamiam to z implementacją...
Więc kto wie, może tak być i u ciebie

---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ----------

Ja chyba oszaleje z tych nerwów

Stary 2014-08-25, 00:04   #2809
Franka321
Zadomowienie

Bozeee no zwariujee. Chyba jutro na bete polece myalicie ze by cos wyszlo? powinno chyba co?? Z obliczen czyli pierwszego dnia ost moesiaczki wychodziloby ze bylby to 4 tc... ale od owulki dopiero tak malo minelo...myslicie ze wyjdzie? przepraszam ze tak haotycznie ale jestem zdezorientowana bo z jednej strony to jakas fikcja ... kochalismy soe dzien przed owulka i potem juz nic kompletnie az do wczoraj. No i nie sadze a z drugiej strony ten belt w trakcie jazdy.no ale noe za szybko na belty? 4 tc to chyba za szybko boze nie wiem co robic, cieszylabym sie ze ojejuu ale to nie mozliwe przeciez ... aaaaa wariujeeeee !!!!

---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ----------

Pulsuje mi jajnik

---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ----------

Hahahaha czuje ruchy hahahaha

---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ----------

walnijcie mnieee i nie bede mogla spac znowu. To zbyt piekne by bylo prawdziwe...ehh kurde

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-25, 00:11   #2810
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Franka, chętnie bym ci podpowiedziala co masz robić, ale ja sama nie wiem...
Sama jestem zdezorientowana.... swoimi kreskami na testach...

Aleeee co najlepsze... Zbijecie mnie za to pewnie... 2 dni temu robiłam test owu z ciekawości.... Był negatywny i nie było wątpliwości . A teraz właśnie coś mnie pchnelo żeby test owu powtórzyć i co? Pozytywny. Więc Ok... Już wierzę-jestem ciężarówka teraz czekam do rana na kolejne potwierdzenie na teście ciążowym

Edytowane przez Czarnulka7891
Czas edycji: 2014-08-25 o 00:15
Stary 2014-08-25, 01:54   #2811
Franka321
Zadomowienie

Nie no ja wlasnie sie naczytalam i to po prostu fikcja. To nie mozliwe zebym miala objaw w postaci wymiotow, nie powiem bo korci zrobic bete ale bede przykladna staraczka i poczekam do dnia @ no chyba ze uroi mi sie kolejny objaw czyli np znow cos mi zaszkodzi i bede wymiotowac... ja raczej nie mam szczescia wiec koniec z marudzeniem doszukiwaniem sie. I powiem wam ze jesli tak sie czujecie ciezaroweczki moje jak ja dzis przed wymiotami to wspolczuje i juz nie zazdroszcze tzn zazdroszcze ogolnego stanu ale tych wymiotow i mdlosci juz nie

---------- Dopisano o 02:07 ---------- Poprzedni post napisano o 02:04 ----------

glupia baba 8 dpo wymioty hahaha ale ze mnie durna baba :P

---------- Dopisano o 02:54 ---------- Poprzedni post napisano o 02:07 ----------

Alez fajnie bylo byc chwile w ciazy hahahaha
Stary 2014-08-25, 05:15   #2812
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Franka koniecznie takie zmiany skonsultuj z lekarzem. Z naszymi cycusiami nie ma żartów

A jezeli miałoby Cię to w jakikolowiek sposób uspokoić to zrób test... zobaczysz czy cień szansy się pojawi. Jak będzie choć lekka II kreska pójdziesz sobie na betę.

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Szczerze,też sobie tego nie wyobrażam
Nie no żartuje,wierzę mocno w to że dzidzia się nade mną zlituje w tym dniu,a poza tym byle przetrwać kościół,potem w każdej chwili mogę wyskoczyć się poprzytulac z kibelkiem

A babie bardzo dobrze powiedziałaś! klask i:

Nadrobiłam wątek,gratuluję wszystkim dwóch kreseczek i z niecierpliwością czekam na resztę dziewczyn

India,nie trać nadziei,może we wtorek okaże się jednak ze jest piękny pęcherzyk :-*

Aneczko ciasto pewnie już upieklas, ale wydaje mi się ze chodzi albo o ekstrakt na bazie spirytusu/wódki,albo taki olejek jak są w sklepach do ciast o różnych aromatach przynajmniej ja to zawsze leje zamiast ekstraktu,bo oczywiście lasek wanilii nawiozlam z Egiptu ale coś przez te dwa lata mi nie po drodze,żeby je przerobić...

No i gratuluję wejścia w 6 miesiąc
Ja jutro zaczynam 3 miesiąc dopiero,chociaż z drugiej strony może i już, został tylko jeszcze miesiąc rzyganka teoretycznie

Nadrobiłam do końca i mogę iść spać,bo z samego rana lecę na badania krwi,a potem na praktyki. TZ teraz już nie ma,więc będę myślę w miarę na bieżąco tu z Wami moje kochane już
Dziekuję, no jutro zobaczymy co za niespodziankę jajnik mi przygotował

Trzymam kciuki żeby wymioty odpuściły.

Ja miałam dziś koszmary... buziłam się od 3 nad ranem. Oczywiście sny związane z kłopotami z zajściem w ciążę, z brakiem owu itp.
Jestem niewyspana.

A jeszcze dziś ciężki i stresujący dzień w pracy
Niech mnie ktoś ukryje...

Miłego dnia

Czy któraś dziś testuje?? Spodobały mi się ostatnie wyniki
Stary 2014-08-25, 05:30   #2813
dorotape1987
Wtajemniczenie

dobry
franiu ja bym polecala poczekac do srody bo tsk jhask kiedys pisalasm na tym etapie kazdy dzien jhest na wage zlota wyobrazam sobie jaka musisz byc podekscytowana wdech i wydech czekamy.. a co do tego cycorka to obserwuj sie bo tak dziwnie troszke
paulina i ewela te zylki to calkiem normalne teraz bedzie takze spoko loosik ja mam wszedzie bo cialo nabiera wiecej krwii hihi plusik jest niemam problemu z oddawanie krwii do badan bo mi przynajmniej zyly widac noi na bol jajcorow tez sie przygotujcie
aneczka gratuluje 6 miesiaca boooosze ale ten czas zapierdziela
nati jak cos to wsadzisz sobie gume to buzi albo jakiegos tic taca i przewalczysz ta godzinke w pt przed pogadaj z dzidzia moze poslucha
aaa ewela bo ty pacujesz fizycznie tam wiesz ostroznie teraz
nasza ksuwcia zaginela moze zaszalala weekendowo i w koncu odpoczela
india milego dzionka oby obylo sie bez wiekszych stresow
Stary 2014-08-25, 06:17   #2814
Meliska86
Wtajemniczenie

witam się i ja w pracy
o masakro
już rano myślałam że szkoda że moja gin dzisiaj nie przyjmuje bo poszłabym po L4

Aneczka ale ten czas leci wow
Córcia
Meliska86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 06:24   #2815
paulinka6930
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dorotape1987 Pokaż wiadomość
dobry
franiu ja bym polecala poczekac do srody bo tsk jhask kiedys pisalasm na tym etapie kazdy dzien jhest na wage zlota wyobrazam sobie jaka musisz byc podekscytowana wdech i wydech czekamy.. a co do tego cycorka to obserwuj sie bo tak dziwnie troszke
paulina i ewela te zylki to calkiem normalne teraz bedzie takze spoko loosik ja mam wszedzie bo cialo nabiera wiecej krwii hihi plusik jest niemam problemu z oddawanie krwii do badan bo mi przynajmniej zyly widac noi na bol jajcorow tez sie przygotujcie
aneczka gratuluje 6 miesiaca boooosze ale ten czas zapierdziela
nati jak cos to wsadzisz sobie gume to buzi albo jakiegos tic taca i przewalczysz ta godzinke w pt przed pogadaj z dzidzia moze poslucha
aaa ewela bo ty pacujesz fizycznie tam wiesz ostroznie teraz
nasza ksuwcia zaginela moze zaszalala weekendowo i w koncu odpoczela
india milego dzionka oby obylo sie bez wiekszych stresow
Ooo i jeszcze na jajcory mamy sie przygotować
Dzisiaj kochane chyba pojde na ta bete, tylko ciekawa jestem kiedy bedzie wynik
W ogole to stresuje sie troche bo też mam prace fizyczna tak jak Ewelina. I w dodatku wszystie srodki czystości sa strasznie mocne i żrące
Stary 2014-08-25, 06:31   #2816
dorotape1987
Wtajemniczenie

aa noi musze sie Wam pozalic ze mi waga podskoczyla do gory na przeciagu miesiaca nie jest tragicznie bo na ostatniej wizycie bylo 63 no a teraz jest 66 wiec gince nawet niema co mowic tylko ze ostatnio pisalam ze tylko 4.5 a teraz juz 6kg doslownie z dnia na dzien ja niewiem jak to sie stalo
Stary 2014-08-25, 06:32   #2817
kocuro88
Zakorzenienie

Witam się dziewczynki

Ciążóweczki czekamy na zdjęcia brzuszków

Melisko witamy w pracy
Natalko oby dzidzia dała Ci fory w dniu ślubu bo fajnie by było jakby jednak obyło się bez żebyście dobrze wspominali ten dzień.
W końcu troche na niego czekaliście i przezyjcie go w 100%

Franeczko otrzymujesz ode nie złoty medal za panikowanie
Juz chyba mnie przeskoczyłaś
Stary 2014-08-25, 06:34   #2818
dorotape1987
Wtajemniczenie

noo paula i to tak jakis miesiac beda pobolewac jak na @
a z tymi proszkami to tak uwazaj zeby sie nie nawdychac za bardzo i bedzie git noi nie dzwigac za bardzo
z beta to powiem Ci ze zalezy od laboratorium ja mialam wyniki na nastepny dzien a niektore babeczki w tym samym dniu

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

foto dodane teraz to juz spokojnie ja i moj brzuch
Stary 2014-08-25, 06:39   #2819
kocuro88
Zakorzenienie

Dorotko śłiczny brzuszek masz
Stary 2014-08-25, 06:43   #2820
paulinka6930
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dorotape1987 Pokaż wiadomość
noo paula i to tak jakis miesiac beda pobolewac jak na @
a z tymi proszkami to tak uwazaj zeby sie nie nawdychac za bardzo i bedzie git noi nie dzwigac za bardzo
z beta to powiem Ci ze zalezy od laboratorium ja mialam wyniki na nastepny dzien a niektore babeczki w tym samym dniu

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

foto dodane teraz to juz spokojnie ja i moj brzuch
a to jak moga mnie tak bolewac i to normalne to nie bede sie martwić
Właśnie wiem że musze sie teraz w tej pracy oszczędzać, chociaż czasami się nie da
Noo to pewnie zależy od labolatorium, z wynikiem.Zobacze wogole o ktorej tam dotre
Ale fajnie macie że te brzuszki maciee achh.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości