|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluję udanego karmienia i trzymam kciuki za dobry przyrost wagi! ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
http://maleslodkosci.blogspot.com/ zapraszam do kuchni ![]() a tu inne moje dzieła https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post40551899 Edytowane przez gosia3103 Czas edycji: 2014-08-24 o 17:56 |
|||
|
|
|
#4082 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
|
|
|
#4083 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4085 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4086 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To u mnie raczej nie przejdzie brak bierzmowania,chrzcimy w mojej starej parafii gdzie należy cala moja rodzina,brat mial religie z proboszczem i ten go pewnie znakomicie pamięta,nie wierze że chodził na wszystkie lekcje a i nie dokończył spotkań na bierzmowanie dlatego go nie dopuścił. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() zdrówka dla was.---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Dziewczyny ile trwa odciaganie mleka laktatorem ręcznym? Nie wiem czy ja coś zle robię ale dzis chciałam trochę odciagnc i nie bardzo mi to wychodzi. Mleko leci za każdym naciśnięciem? U mnie nie..
|
|
#4087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za wszystkie rady:-*
My juz zrezygnowalismy z kp Po mm mala jest innym dzieckiem, jest spokojniejsza, ladnie spi i nie ma takich atakow jak wczesniej... Takze jesli jej to mleko sluzy bardziej to sie nawet nie zastanawiam ![]() Ja wiem ze niby mleko matki jest zawsze najlepsze i nie moze byc zle a jednak zdarzaja sie takie przypadki jak moj i takie zachowania dzieci po kp... Kasia ta moja dieta 'chleb z maslem' nie trwala nawet dzien wiec to raczej nie to no i ja mleko mam, moze nie takie ilosci jak tutaj wiekszosc z Was bo z dnia na dzien zrecygnowalam z kp a piersi miekkie i nie za duzo w nich jest![]() Butter ja wczoraj to 70 ml sciagnelam z dwoch piersi ale z jednej jakies 60 i to bylo praktycznie wszystko... A z drugiej tak malo bo z tej pierwszej chcialam wiecej bo byla duzo wieksza Takze ten pokarm teoretycznie musial byc tresciwy... A jednak Mela zachowala sie jakby go wogole nie jadla ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4090 | |||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ale po co podkładasz ręke pod główke? dziecko powinno lezeć na płasko na tym samym poziomie co ty. tez karminy na leząco w nocy,a w dzien zależy jak mi sie akurat zachce ![]() Cytat:
ja robie dokładnie tak samo ![]() Cytat:
gratulacje
|
|
|
#4091 |
|
Wtajemniczenie
|
ja chciałam tylko sprawdzić czy potrafię ale albo ja coś zle robię albo laktator do du.py. Kilka razy czułam mocne zassanie i nagle lekkie i łapał powietrze. Po 5min mleko nawet dna kubka nie zakrylo. A chciałam sprawdzić czy dużo mam pokarmu,bo mały dzis jadł ponad 20min z jednej piersi,po czym nadal szukał a jak przykladalam do tej samej to wypluwal. Przylozylam go do drugiej,ciumkal jeszcze 10min i spal po tym 3.5h. Jak naciskalam na poerwsza pierś to niby coś leciało ale moze już jakieś resztki? Boje się ze sie nie najada biedaczek.
|
#4092 |
|
grozi wypollizowaniem
|
zapomnialam sie pochwalic ze moje dziecko przybrało 1500 w ciągu 4 tyg
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
Polly to super przybiera:brawo:
Patrycja wedlug mnie jakby sie nie najadal to by nie spal tak ladnie tylko by plakal albo sie zloscil takze mozesz byc spokojnaWysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tej pozycji próbowałam w szpitalu ale jakośs nam nie wyszło,chyba mam za mały biust,musiałam się mega nachylac nad malym zeby dosięgnął. Nam się najlepiej karmi na poduszce . Nie dociskam jej do brzucha tylko zostawiam dziurę ,ja opieram tylko łokcie,on sobie leży przytulony do brzucha i ciumka
|
|
#4095 | |||
|
Zakorzenienie
|
Optymistka, obyście szybko wyszli ze szpitala zdrowi i weseli
Cytat:
Mleko leci za każdym naciśnięciem. Ja naciskałam i trzymałam aż przestawało lecieć. Może masz jakiś do kitu laktator? Cytat:
Szkoda, że rezygnujecie z kp. Przeczytaj sobie ten wywiad: http://dziecisawazne.pl/magda-karpie...modyfikowanym/ Cytat:
Wow, żarłoczek mały Ale dobrze, niech przybiera
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4096 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ja zasypiam własciwie to przeciez o to własnie chodzi ![]() nie mozesz miec mniejszego niz ja , przed ciaza 70 A było duzawe w miskach ![]() nie moge sobie wyobrazic jak mozna sie nachylac leżąc... karmiac na leząco trzeba miec poduszke tylko pod głową, ramię juz musi byc na łozku, kładziesz dziecko obok, bokiem, tak zeby brzuszkiem dotykał twojego brzuszka
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2014-08-24 o 20:50 |
|
|
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
Butter no ale u mnie 60-70 ml z jednej piersi i koniec... Nawet jak przystawialam mala co chwile to sie tak zachowywala a na koncu byl krzyk, ja juz z nerwow sie trzeslam i ryczalam a ona juz nie chciala lapac sutka
Jak dla mnie takie nerwy i meczarnie nie sa lepsze dla dziecka... Dzieki za link ale juz sobie odpuszcze bo i tak juz u nas zostaje mm Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Patrycja co do laktatora to mi maks udalo sie sciagnac 60 ml z jednej piersi i to przez okolo godzine... Laktator mam reczny z aventu ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4098 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
To spisz z dzieckiem czy po karmieniu się budzisz i odkładasz do łóżeczka? Ja mam schizy Ze spaniem e łóżku,przykrywaniem za wysoko twarzy,układaniem na noc na boku.. Masakra! Także chyba bym się bala z nim spać, na początku kilka razy zasnęłam z nim na rękach,na pol siedząco i jak się obudziłam to bylam wystraszona. ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- laktator mam z aventu,wiec Zuken moze one sa do niczego I dlatego ciezko ci szlo odciaganie.
|
|
#4099 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Moja mała ma dziś 12 dni, a ja jestem mamą na pełen etat. Normalnie nie mam czasu na nic. Dobrze, że mama mi obiad ugotuje bo bym chyba tylko kromki z dżemem jadła. Choć i tak sniadania jem ok 11, bo z rana zanim nakarmie małą, przewine i sama sie umyje to już prawie południe. Masakra jak czas goni przy dziecku ![]() Piszecie o karmieniu piersią. My też się tego uczymy, bo w szpitalu zaczęłam karmić, ale nie miałam na tyle pokarmu więc córcia była dokarmiana mm, potem karmiłam przez nakładki, bo poraniła mi cyce, a jak przyszła położna na pierwszą wizytę, to mnie opitoliła ze "ciało obce" wsadzam dziecku do buzi i nauczyła małą i mnie przystawiania cyca. I o ile Lenka podłapała o co chodzi, to znowu poraniła mi sutki i jest problem. ;/ No i dalej mam mało pokarmu mi się wydaje, bo córa na cyckach wisi godzinę po czym i tak płacze, bo jest głodna i jeszcze ok 50ml wcząchnie. Raz z ciekawości nie karmiłam cały dzień i wieczorem odciągnęłam laktatorem tylko 50ml, więc malutko No i nie wiem jak Was, ale mnie piersi bolą - nie z przepełnienia, tylko od tego "miętolenia" przez Lenkę - też tak macie??????? Co do pępuszka to mała dalej ma kikutka i jak to położna stwierdziła jeszcze dobrze siedzi. ![]() PS. Dziś się ważyłam i został mi jeszcze kilogram, aby powrócić do wagi sprzed ciąży - super ![]() Gratulacje dla wszystkich nowych Mamuś - trzymajcie się zdrowo z maluszkami ![]() |
|
|
|
#4100 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Przepraszam za powtórki, telefon mi swiruje...
|
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4102 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Karmienie wydawałoby się takie proste,a tyle mamusiek ma problem. Cytat:
|
|
#4103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Butter
![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4105 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
na noc biore do naszego łózka, ale nie spi pod naszą kołdrą. zawijam w rozek-tak lekko, na same konce rzepów. ma to tez tę zalete ze jak nie zasne przy karmieniu a małą zasnie (zawsze zasypia w nocy przy cycu) to ją przekladam od razu na swoje miejsce-czyli od sciane w ten sposób ze przeciągam na beciku , nie musze jej podnosic i sie nie budzi, ani nawet nie kapuje ze cos z nia robie . no i jak mi ulewa to na becik a nie na wyrko
|
|
|
#4106 |
|
Wtajemniczenie
|
No i chyba mam coś x tym.mlekiem nie tak. Mały jadł z jednej piersi ok 15min,po chwili znowu 10 i zasnal na dosłownie 5min i znowu szukał. Dałam mu znowu tego samego cycola i nie chciał ciągnąć,prezyl się i marudził...wkoncu zasnal znowu na 5min i się obudził. Dałam mu druga pierś ciumkal ponad 10min i dopiero zasnal porządnie. Czyli z jednej się nie najada.. Teraz pytanie czy jak będę przykładać do dwóch przy każdym.karmieniu to czy nastepnego będę miala mleko w obu?
---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Karoseria rodzisz czy się obijasz??
|
#4107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny czym psikacie ranę po nacieciu krocza? Octanisept, tantum rosa? Smarujecie czyms zeby szybciej sie zagoilo? W szpitalu psikalam tantum rosa a teraz kupie chyba octanisept jutro.
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
|
#4108 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4109 |
|
Wtajemniczenie
|
czytam Teraz o wyrobieniu paszportu dla małego,okazuje się ze muszą być oboje rodzice a my tam mamy 2,5h jazdy w jedna stronę. Nie wiem jak ogarne tak dluga jazdę z mallym autem a po drugie ja teraz z nim siedzę z tylu a mam chorobę lokomocyjna. Wracalam wczoraj z parku 15min z tylu w aucie i już się zle czułam
|
#4110 |
|
Raczkowanie
|
Mam chwile to moze opisze porod.
23sierpnia stawilam sie na oddzial. Lekarz mnie zbadal i po tym badaniu mialam brunatna wydzieline. Polozne mowily ze tak moze byc. Pod wieczor bolaly mnie plecyi brzuch jak na okres. Na ktg bez skurczy. W nocy mialam uczucie ze ktos wbija mi igielki w brzuch. Rano na ktg byly niewielkie skuurcze napoziomie 20 ktore ja czulam. Po obchodzie zbadal mnie jakas stazystka i mowi ze 3 4cm rozwarcia. To lekarz tez mnie zbadal i mowi ze faktycznie 3 ale zbada mocniej. I tu myslalam ze zejde.... a on mi wiercil gmeral. I mowi to jest krwawienie podlaczymy oxy i zobaczymy czy cos ruszy. O 10 polozyli mnie na porodowej podpieli ktg i mialam swoje skurcze. Polozna zbaadala mowi ok idzie cos samo. O 10.30 podlaczyli oxy. Zwiekszali dawke a skurcze coraz mniejsze a mnie boli coraz gorzej. Ale polozna mowi ze cos tam postepuje i ze ladnie idzie. Ale przyszedl lekarz zbadal mnie jak krowe i mowi ze tu akcji to nie ma. Ja lekka zalamka no bo przeciez boli jak cholera. Przyszla inna polozna i przepiela te cos od ktg i zaczely sie pisac duze skurcze. Bolalo bardzo chcialam pochodzic ale maly sie nie ruszal i musialo byc ktg. Na szczescie pozniej ruszyl imoglam wstac. Poszlam umylam sie pod prysznicem i usiadlam na pilke. Ale czuje ze chce mi sie kupe mowie co jest? Poszlam do wc a tu nic. Polozna mnie bada i czuje takie cieplo. Pecherz wystawl juz z szyjki i dlatego parlo. I mialam jakies 6cm. I od odejscia wod zaczely sie porzadne skurcze. Dali mi gaz ale nie pomagal a wrecz robilo mi sie nie dobrze ale wdychalam bo odwracsl uwage od skurczu. O 14 mialam pelne rozwarcie i zaczely sie skurcze parte. Ale za szybko mi sie zrobilo rozwarcie a maly nie zdarzyl odwrocic glowki. Sprobowalam troche poprzec ale zabronili mi bo maly nie zszedl. Maz jeszcze powiedzial ze na ostatnim usg maly mial pepowine blisko szyji. I tak od 14 do prawie 15. 30 mialam parte a nie moglam przec. Maz sie smieje ze prawie wyrwalam oparcie od fotela. Polozna kazala mi usiasc maz mnie trzymal z przodu i dzieki temu udao sie malemu zejsc. I poczulam ze to to. Wszyscy przybiegli. Ja 3 skurcze i maly byl juz na brzuszku. Niestety musieli mnie naciac i mam wrazenie ze sporo no ape trudno. Maly i tak sie wymeczyl przez te skurcze parte wiec moze to i lepiej. Ma wybroczyny i zasinienie na glowce i taka smieszna glowke jak kosmita. Ale mowili ze przy takiej akcji to normalne. I faktycznie byl owiniety pepowina. Pogadalam sobie z lekarka ktora mnie szyla. I usmiechieta pojechalam na poporodowa. Dododam tylko ze na skurczach nie wydalam zadnego dzwieku. Tylko na tych powstrzymywanych troche jeczalam. Juz mialam tak dosyc ze nie chcialam tracic energi na krzyk. Przepraszam za literowki ale pisze z tel.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.

(( Glupia myslalam ze cos zle zjadlam i sie obwinialam i plakalam a on Zlapal wirusa. MA biegunke wymiotowal nie chcial jesc i lał sie przez rece Wpadal w straszna histerie i placz wiec spedzil 6h na rekach-noszony,podrzucany lulany albo z nim tanczylam Peka mi kregoslup ale on tak cierpial;( Do tego ma zapalenie oka;(
Mało co mam ubranek na 56 które sa na niego idealne

Po mm mala jest innym dzieckiem, jest spokojniejsza, ladnie spi i nie ma takich atakow jak wczesniej... 

Ale dobrze, niech przybiera 

Choć i tak sniadania jem ok 11, bo z rana zanim nakarmie małą, przewine i sama sie umyje to już prawie południe. Masakra jak czas goni przy dziecku