Listopad- Grudzień 2014- część IV :) - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-24, 20:21   #1561
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)

Cytat:
Napisane przez mgds Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny

Kończę 29 tc i jutro mam usg i zastanawiamy sie nad 3D/4D i pomyślałam, że zapytam Was, jak myślicie, warto? Chodzi juz nie tylko o pamiątke i o to,by zobaczyć dzieciaczka, ale o upewnienie się co do płci i o względy diagnostyczne. Doradzcie
Z tego co mówił mi lekarz to diagnostycznie 3D nie jest lepsze. Jak byłam na połówkowym to facet wszystkie pomiary, oglądanie poszczególnych narządów itd robił klasycznie a potem przełączył na 3d żeby zrobić zdjęcie buzi.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-24, 20:39   #1562
aleska
Raczkowanie

Mam pytanie, czy przy usztywnianym przewijaku na łóżeczko potrzebny jest jeszcze podkład ceratkowy? Bo taki przewijak jest przecież już z materiału "ceratkowego"? Już zgłupiałam.
I czy na taki przewijak kupować pokrowiec?

Chodzi mi przewijak tego typu:
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-24, 20:45   #1563
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Ja tak mam... Ciagle bym jadła, wszystko, słodycze śledzie, mąż już patrzy na mnie z przerażeniem w oczach

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Pizza mhmmmmm pycha, zjadlabym
Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość
I ja też się do żarłoków przyłączam!!!Jestem non stop głodna zwłaszcza słone i słodkie...najlepiej naraz hihi a no i kwaśne taaak
a juz myslalam ze jestem sama

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość
Mam pytanie, czy przy usztywnianym przewijaku na łóżeczko potrzebny jest jeszcze podkład ceratkowy? Bo taki przewijak jest przecież już z materiału "ceratkowego"? Już zgłupiałam.

cerati nie trzeba, pokrowiec jak chcesz sa na all frotkowe, ale mozna tez pieluszke pod dupke dziecka polozyc bo wiadomo ze ceratka zimna i jak dziecko gołą dupka poczuje to moze plakac

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-24, 20:51   #1564
manieczka1
Zakorzenienie

Mgds moja gin mi robi 2d i 3d na kazdym usg. Na tych najwazniejszych nagrywa plyte i to jest fajna pamiatka. Mam to w cenie, wiec nic dodatkowo nie place. Ale wszystkie pomiary i ogladanie czy z maluchem wszystko gra robi na zwyklym usg. Te 3d to raczej tak dla nas, zeby zobaczyc dokladnie maluszka
Aleska tak jak czekoladka pisze, sama ceratka jest zimna w dotyku, wiec albo pieluszka albo pokrowiec

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-24, 20:54   #1565
GoniaaaS
Rozeznanie

Mam zamiar wziąć się za zamówienie na gemini i tutaj pojawia się problem co wziąć do kąpieli dla Dzidziusia co polecacie?

A i czy kupujecie te jednorazowe, czy wielorazowe majtki poporodowe siatkowane?

Edytowane przez GoniaaaS
Czas edycji: 2014-08-24 o 20:58
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-24, 20:57   #1566
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
Mam zamiar wziąć się za zamówienie na gemini i tutaj pojawia się problem co wziąć do kąpieli dla Dzidziusia co polecacie?
Ja mam do kapieli hippa plyn i szampon w jednym. Ale w razie co tez oilatum. Kazde dziecko jest inne, musisz poprobowac

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-08-24, 21:03   #1567
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Z tego co mówił mi lekarz to diagnostycznie 3D nie jest lepsze. Jak byłam na połówkowym to facet wszystkie pomiary, oglądanie poszczególnych narządów itd robił klasycznie a potem przełączył na 3d żeby zrobić zdjęcie buzi.
Tak jest, tez tak czytalam i slyszalam, 3d to tylko fun dla rodzicow no ale fajny fun
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-24, 21:05   #1568
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
Ja bym nie kupowala... wolalabym kupic za 11zl teraz microlife owulacyjny i mierzyc w tylku (malutkim dzieciom naprawde swietnie sie mierzy temp w pupie ) a za jakis czas jak juz tych wydatkow tyle nie bedzie to pomyslec o bezdotykowym sprawdzonym (z tanszych - mam 2szt bezdotykowego silvercresta z lidla - kosztowal kolo 50zl i jest naprawde b.wiarygodny - tylko trzeba czekac az "rzuca w lidlu w promocji" )

Pisalam juz chyba ze kupilam kiedys topcoma za stowe z hakiem i byl do kitu :/ a wybralam go bo mialam nawilzacz tej firmy i byl swietny... ale termometr okazal sie wywalonymi pieniedzmi w bloto.
Ale on sie nadaje tylko do mierzenia temp. W tylku czy mozna tez w pachwinie ?
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-24, 21:08   #1569
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
a juz myslalam ze jestem sama

cerati nie trzeba, pokrowiec jak chcesz sa na all frotkowe, ale mozna tez pieluszke pod dupke dziecka polozyc bo wiadomo ze ceratka zimna i jak dziecko gołą dupka poczuje to moze plakac
Tez wiierniczam zwlaszcza slodkie :/

Co do przewijaka to warto cos podkladac jeszcze ze wzg na to ze jak sie maluch zsika na przewijak to sie rozlewaaaaa dookola albo w najlepszym razie wsiaka w ubranko i trzeba berbecia przebierac, a jak jest tetra / pokrowiec / podklad, to wsiaknie przede wszystkim w niego i jest szansa na uratowanie ciuchow dziecka i swoich przed zasikaniem

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Ale on sie nadaje tylko do mierzenia temp. W tylku czy mozna tez w pachwinie ?
Owulacyjny? On wyglada jak standardowy termometr elektroniczny "pod pache" takze mozna i w pachwinie
Stary 2014-08-24, 21:22   #1570
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

Dokladnie na 3d to tylko buzia, tylko i az
Nawet plci chyba nie pokazuja

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:

Ja kupie pokrowiec z frotki, wydaje mi sie ze to bedzie przyjemniejsze dla malca polozyc na pokrowcu ceratki juz nie, bo przewijak sam w sobie jest ceratka

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Tez wiierniczam zwlaszcza slodkie :/

Co do przewijaka to warto cos podkladac jeszcze ze wzg na to ze jak sie maluch zsika na przewijak to sie rozlewaaaaa dookola albo w najlepszym razie wsiaka w ubranko i trzeba berbecia przebierac, a jak jest tetra / pokrowiec / podklad, to wsiaknie przede wszystkim w niego i jest szansa na uratowanie ciuchow dziecka i swoich przed zasikaniem

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Owulacyjny? On wyglada jak standardowy termometr elektroniczny "pod pache" takze mozna i w pachwinie
Dzieki . Juz mam zapisany w koszyku gemini ale chcialam sie upewnic

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

A mnie dzisiaj w koncu udalo sie wyciagnac meza do Ikei, on nie przepada za tym sklepem, a ja wrecz przeciwnie i pare stowek poszlo..... komoda i jakies dodatki do pokoiku malej
A ludzi......ogrom.....wida c ze kiepska pogoda bo w Ikei tlumy heh
Stary 2014-08-24, 21:24   #1571
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:

ja tetrę podkładałam

Cytat:

ja wielorazowe siateczkowe

idę jutro do sklepu medycznego z Johnym po buty, które będą robić za kapcie do przedszkola... koślawi trochę nogi/stopy i ortopeda zalecał do przedszkola takie... plus wkładka w środku, która podnosi stopę, jej wewnętrzną część.... będzie wesoło z mierzeniem pewnie....
Stary 2014-08-24, 21:30   #1572
Kasia427
Wtajemniczenie

Kostka no ja mieszkam w Kołobrzegu i fakt, gofry tu smakują cudownie
Czekoladka jak robisz domową pizze? Ja też żrę ostatnie dni jak szalona..
Mgds jak masz mozliwosc to rób to 3d.. fajna pamiątka będzie ja mam robione na kazdej wizycie, ale tez za to nie płacę..
Gonia ja zadnych "majtów" poporodowych nie kupuje! Biore normalne bawełniane majtki.. po pierwszym porodzie się w te jednorazowe siatkowe zaopatrzyłam to myślałam że zwariuję takie to nie wygodne.. a ta podpacha mi latała na wszystkie strony.. brrrr.. jak sobie pomyślę o tym połogu to mnie trzęsie...

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Ale druga sprawa że u mnie w szpitalu można mieć bawełniane tak jak i spodnie do spania czy leginsy.. nie krzyczą za to..
Stary 2014-08-24, 21:44   #1573
ela_86
Wtajemniczenie

ryczę na Cast Away...
Stary 2014-08-24, 21:49   #1574
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
ryczę na Cast Away...
Lubie ten film . Tez ogladam
Stary 2014-08-24, 21:58   #1575
ela_86
Wtajemniczenie

patrzcie co znalazłam

http://allegro.pl/polspiochy-bezucis...460368318.html
Stary 2014-08-24, 22:04   #1576
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Bajeranckie!
Wzielabym, tylko obawiam sie ze moj syn nie bylby z nich zadowolony
Stary 2014-08-24, 22:07   #1577
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Bajeranckie!
hehehe no tak pewnie nie
ja je wezmę, jestem niewyżyta po Synku jeśli chodzi o falbanki, więc zaszaleję

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

w ogóle w tym tygodniu mam zamiar ogarnąć wyprawkę.......
zobaczymy jak mi pójdzie

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

a tymczasem, dobranoc
Stary 2014-08-24, 22:10   #1578
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Cudne
Stary 2014-08-24, 22:58   #1579
aleska
Raczkowanie

Dzięki wszystkim za pomoc i rady w kwestii przewijaka Robię akurat porządną listę wyprawkową w Excelu.

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Kostka no ja mieszkam w Kołobrzegu i fakt, gofry tu smakują cudownie
(...)
Gonia ja zadnych "majtów" poporodowych nie kupuje! Biore normalne bawełniane majtki.. po pierwszym porodzie się w te jednorazowe siatkowe zaopatrzyłam to myślałam że zwariuję takie to nie wygodne.. a ta podpacha mi latała na wszystkie strony.. brrrr.. jak sobie pomyślę o tym połogu to mnie trzęsie...[COLOR="Silver"]
Ale bym zjadła gofra. Z cukrem pudrem najlepiej

A to te majty jednorazowe takie niewygodne? Mówisz, że lepiej takie zwyklaki bawełniane mieć? Ale chyba jak coś w większym rozmiarze?

Ja wprawdzie nie mam doświadczenia, ale połóg bardziej mnie przeraża niż poród. Bleeh.
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 05:18   #1580
tiera
Raczkowanie

Ja już po spacerku Zdjęcie psiaka wstawię później bo bym musiała aparat uruchomić bo na tel.nie jestem zalogowana na wizazu

Też ciągle bym coś jadła, jestem non stop głodna- strasznie ciężko nad tym zapanować Zjadłabym gofra

Spakowałam już trochę torby do szpitala- na wszelki wypadek bo wiem że mąż nie ogarnie tematu w razie czego, ale mam nadzieję, że nie urodzę wcześniej i że zostało mi te dwa miesiące.

Też muszę kupić jakiś przebijak, ostatnio miałam taki zwykły ale teraz bym chciała jakiś z komodą albo coś stojącego. Chyba tak jest wygodniej jak stoi w jednym miejscu i nie trzeba go przestawiać.
tiera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 05:25   #1581
Frau Gizela
Rozeznanie

No, to pospałam do 4:45 jestem jeszcze w górach, dopiero dziś wrócę. Tz malował drzwi więc rąbie farbą, to po co mam się truć ;-) z soboty na niedzielę spalam od 21 do 7 tylko z jedną toaletą, no to dziś musiałam wrócić do normalnego rytmu :-/

Cytat:
mam nadzieje ze to tylko przeziebienie
jakos sie nie stresuje, chcialabym juz byc po

2 godziny to trwalo, a jaka zadowolona byla potem poszla z babcia bo chciala szalec pod sceną i nie chciala wracac do domu, a juz byla prawie 22, szybko ja wykapalam i pod kolderke , no to zaczely sie fajerwerki i tak sie wystraszyla ze sie poplakala bo praktycznie pod domem byl huk(mieszkam w centrum wsi)

rowniez zdrowka dla synka
ja bede za rok przezywac jak moja pojdzie do 1 klasy

mnie samej pare dni temu gardlo bolalo, a wczoraj jak wracalam do domu trzeslam sie z zimna i tak pomyslalam ze zamarznę na jesien bez cieplejszej kurtki

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

moze rzeczywiscie to ma zwiazek z ta opryszczka, teraz nie wiem czy isc do dermatologa czy do pediatry

jeeeeeesień...

Jest taka dobra maść na wykwity już, ale nie wiem czy nadaje się dla dzieci. Nazywa się chlorocyclinum 3% i jest na receptę. Rodzinny powinnien wypisać. Ja przy moich opryszczkowych szaleństwa tylko na to reaguję. Żadne haskoviry ani zoviraxy mi nie pomagają. Ewentualnie przed wykwitem to czosnek albo spiryts żeby zabić co się da ;-)

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Hejo

Alea - fajnie że się odezwałaś !! wózio super !

wczoraj TŻ skręcił już łóżeczko już chciał wczesniej to zrobić(widziałam że bardzo chce zobaczyć jak będzie wyglądać bo go nie widział na żywo )...ale wczoraj nawet nic nie mówił tylko poszedł i skręcił teraz będzie stać i się kurzyć

A tak w ogóle to chciałam się z wami podzielić kilkoma ciekawostkami z ostatnich zajęć z SR, może nie wszystkie to wiedzą było o laktacji i kp
- karmienie powinno trwać od 15 -do max 30 minut, wynika to z tego że mleko ma swoje "fazy" najpierw jest I węglowodanowa, jak to położna powiedziała "herbatka", II -białkowa, a III - tłuszczowa . Jak dzieć ssie cyca tylko 5 minut to mamy pewność, że to tej III fazy nie dojadł i pije tzw "herbatkę" i może nam nie przybierać na wadze...także warto nawet jak przysypia po 5 minutach troche go rozbudzić żeby jeszcze possał
- dzidzia powinna przybierać 120g /tygodniowo średnio, oczywiscie są rózne dzieci i tu moga być wahnięcia .. .
- noworodek zaraz po urodzeniu ma pojemność żołądeczka równą około 10 ml, to jakieś półtora łyżeczki z każdym dniem żołądek się powiększa ciutkę...więc jak po urodzeniu nam pociumka troche to mamy sie nie martwić że nie pojadł bo on wie najlepiej ile może. Położna nam opowiadała że zmartwione mamy przychodziły po butelki z mm bo dzidziol tylko troszke possał i już nie chciał, a potem mu dawały 30 ml mm, żołądek się za szybko rozepchał i ulewanie gwarantowane plus dzidzol niespokojny bo brzuszek boli...
- mówiła też ze w nocy warto karmić bo mleko ma najwiecej tłuszczy
- było też o technice karmienia, ogólnie buzinka ma obejmowac całą brodawkę z otoczką i jeśli dziecku robią się "dołeczki" podczas ssania to źle bo ssie za płytko i może nas boleć..
- ogólnie karmi się "na żądanie" ale powinno się karmić nie rzadziej niż co 5 h ..czyli jak będziemy mieć śpioszka to jednak powinnyśmy go zbudzić na to karmienie

Ogólnie najciekawsze to z tymi fazami mleka... myślałam że dziecko pociumka ile chce i tyle... a tu jednak te 15 minut musi być żeby wypił pełnowartościowe mleczko i był na dłużej najedzony

Może się komuś przydadzą te informacje

też pamiętam, że pierwsze to cienkie, to picie, a jedzenie to potem, właśnie po 10 minutach ciumkania mniej wiecej. No i na początku trzeba mega uważać, bo jak piersi i dzieć się ze sobą zgrywają to spiochy mogą zaserwować mamom zastój. Ja tak miałam raz i potem M.już w ogóle nie chciała z tej zastanej piersi pić. Wykarmiłam ją do roku jedną ;-)

Cytat:
Anuszka rtęciowego nie już kilka lat temu były wycofane ze względu na normy unijne (rtęć jest bardzo szkodliwa, oszczywiscie po rozbiciu jak sie wyleje - szkoda tylko ze tyle lat dobrze funkcjonowały i jakoś ludzie sie masowo nie truli) teraz sa szklane ale z jakimś żelem w środku który działa podobnie do rtęci

miałam taki super owulacyjny i akurat jak mi się przy strzepywaniu potrzaskał i przeszłam na microlifa no to nam się dzieć pojawił ;-)

Cytat:
mnie się wydaje, że nie najgorzej jeśli chodzi o te bezdotykowe... mam nadzieję, że się sprawdzi

aa Kasia dzięki za odp co do szerokości kół
naprawdę coraz bardziej mi się podoba ten wózek
zielony jest ładny

my też mamy zielony, tyle że ze starej kolekcji. Jest cudny ;-)

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Bardzo fajna, my juz jestesmy chyba 5 rok na helu w sierpniu i pierwszy raz trafilismy na parade.

I daje rade niemowlakowi takim zmierzyc? Gdzie?

Ja wierze tylko w rteciowe ot może chemiczne naleciałości i znalazlam rteciowe na all jakis rok temu i zrobilam zapas 4 sztuki mam tez galowy ale ciezko sie go "strzepuje" poczekam z kupowaniem czy uda mi sie takim mierzyc..

Bylam w biedrze bo chmury przyszly i z plazy narazie nici, i kupilam te pudeleczka na ☠☠☠☠☠☠☠ki ktore czekoladka pokazywala bardzo fajne

Pupa jest spoko do mierzenia. Chyba tam najszybciej idzie, zwłaszcza u malucha, tyle że trzeba potem odjąć ok.pół stopnia, bo w pupie najcieplej ;-)

Cytat:

ten doc u którego miałam prenatalne twierdzi, że i tak najlepsze pomiary są w 2d a 3d jest za drogie w ogóle. Trochę w tym racji jest. Nfz nie refunduje prenatalnych w 3d, pewne twierdzą, że to fanaberia jak znam tą organizację ministerialną :-/

Cytat:

No no, takie frotowe właśnie, żeby nie było zimno i nie kleiło się do ciałka.

A właśnie wczoraj myślałam co u Kiary i jak jej nerka. Dobrze, że się odezwałaś :rosi:

Uściski z gór, gdzie mi właśnie wschodzi słońce!

Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 06:15   #1582
mgds
Raczkowanie

Dzięki za podpowiedzi

Cytat:
Śliczne!

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 07:24   #1583
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Anuszka rtęciowego nie już kilka lat temu były wycofane ze względu na normy unijne (rtęć jest bardzo szkodliwa, oszczywiscie po rozbiciu jak sie wyleje - szkoda tylko ze tyle lat dobrze funkcjonowały i jakoś ludzie sie masowo nie truli) teraz sa szklane ale z jakimś żelem w środku który działa podobnie do rtęci
teraz w termometrach jest gal

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
wlasnie się zastanawiam, czy te 120zl to dużo za termometr? jak myślicie? ile powinien kosztowac?
Dla mnie to dużo, szczególnie jeśli potem ma nie działać jak należy, chyba, że naprawdę sprawdzony i chwalony przez wszystkich.

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
I daje rade niemowlakowi takim zmierzyc? Gdzie?
Można w pachwinie albo pod paszką spokojnie
parę razy mierzyłam też w pupie ale pediatra mi odradził, żeby tam nic nie uszkodzić, jeszcze może zależy jaka końcówka w termometrze jest, np. w zwykłym elektronicznym mam taką, że nie włożyłabym jej maluszkowi do pupy :/

Cytat:
U mnie w piekarniku siedzi domowa pizza
O, też miałam wczoraj robić ale zrobię dzisiaj
Podaj proszę przepis na ciasto jeśli masz sprawdzony, ja mam jeden, z którego zawsze robię, w sumie jest w porządku ale może jakiś lepszy gdzieś jest ( pewnie tak)

Cytat:

Miałam identyczny przewijak przy starszej, taki sam wzór
Ja nic nie podkładałam i mała nigdy nie płakała od tej ceratki ale fakt faktem- siuśki nie raz pływały po całym, może teraz zgapię pomysł z tetrą

Ja się wczoraj zastanawiałam jak będę usypiać dzieci, starsza w dzień jeszcze śpi ale sama nie zaśnie, tak samo wieczorem, nie wiem jak to pogodzę
Dziewczyny jak sobie radziłyście?

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 07:33   #1584
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
ryczę na Cast Away...
Nie gadaj ja to juz kilka razy oglądałam i łez we mnie nie wzbudza

Cytat:
Śliczne!!! Też mam niedosyt falbanek po chłopakach

Cytat:
A to te majty jednorazowe takie niewygodne? Mówisz, że lepiej takie zwyklaki bawełniane mieć? Ale chyba jak coś w większym rozmiarze?

Ja wprawdzie nie mam doświadczenia, ale połóg bardziej mnie przeraża niż poród. Bleeh.
Wiesz co, musisz sie dowiedziec jak to w Twoim szpitalu wygląda bo może nie wolno mieć normalnych majtek, tylko te siateczkowe więc musiałabyś się przemęczyć :P może wtedy mniejszy rozmiar tych siateczkowych, żeby się ciaśniej na tyłku trzymały i żeby ten podkład poporodowy tak się nie przesuwał...
Co do połogu to ja wspominam tragicznie... po pierwszym dziecku miałam aż 9 tygodni połóg, po drugim chyba 5 więc już nie było tak źle, ale i tak ten dyskomfort bede pamiętać do końca życia

Dzień dobry tak w ogóle
Miałam jechać na morfo i się najadłam ciasta z rana i dooopa... pojadę jutro..
Stary 2014-08-25, 07:37   #1585
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Ja się wczoraj zastanawiałam jak będę usypiać dzieci, starsza w dzień jeszcze śpi ale sama nie zaśnie, tak samo wieczorem, nie wiem jak to pogodzę
Dziewczyny jak sobie radziłyście?

A ile teraz ma i w jaki sposob zasypia?

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Połóg o nieeeeeee.... kurde porod to pikus bo chociaz po tych kilkunastu / kilkudziesieciu godzinach sie konczy a ten cholerny polog trwa i trwa i trwa :/ u mnie trwal rowno 6 tygodni i to byl chyba najgorszy moj okres w zyciu :/
Stary 2014-08-25, 07:39   #1586
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam jedno opakowanie takich i jedno takich, nie umiałam podjąć decyzji które kupić, bo ile kobiet rodzących tyle opinii więc sama przetestuję oba rodzaje heh a bawełniane jakieś tez wezmę, ja tam lubię mieć zapas

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
A ile teraz ma i w jaki sposob zasypia?

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Połóg o nieeeeeee.... kurde porod to pikus bo chociaz po tych kilkunastu / kilkudziesieciu godzinach sie konczy a ten cholerny polog trwa i trwa i trwa :/ u mnie trwal rowno 6 tygodni i to byl chyba najgorszy moj okres w zyciu :/
a może by tak jakieś pozytywne opinie dot. połogu ? bo straszycie :P
Stary 2014-08-25, 07:43   #1587
manieczka1
Zakorzenienie

Dzien dobry! Moj leniuszek ma 4 leniwy dzien...niby bylo rano 10 ruchow, ale polowa to takie, ze jakbym reki nie przylozyla to bym nie wyczula...pol nocy nie spalam. Mam nadzieje, ze zacznie szalec wkrotce wole obijanie mojego pecherza niz taka cisze

23.06.2011
01.06.2013

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-25, 07:44   #1588
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam jedno opakowanie takich i jedno takich, nie umiałam podjąć decyzji które kupić, bo ile kobiet rodzących tyle opinii więc sama przetestuję oba rodzaje heh a bawełniane jakieś tez wezmę, ja tam lubię mieć zapas
Ja tez mam takie i takie, te jednorazowe sa luzne w tylku ale maja scisle gumki i mnie te gumki odparzaly... i w srodku mialam wrazenie, ze wcale nie jest przewiewnie... z kolei wielorazowe sa sztuczne, z takich gumek i mnie bylo w nich niekomfortowo, przyklejaly sie, odparzaly po calosci... jedne i drugie wspominam zle bawelnianych w moim szpitalu nie mozna bylo miec, zreszta na te jednorazowe i siatkowe tez bardzo krzywo patrzyli... preferowali najbardziej tradycyjny model, czyli w lozku pod polodkryta koldra bez niczego, a chodzic bez gaci "na chinke". To dopiero niekomfortowe :/ ale ja tak lazilam bo tylko w ten sposob mialam wrazenie ze mi sie tylek nie zaparza

Jesli gacie bawelniane, to tez warto zwrocic uwage zeby nie mialy ciasnych gumek ani na brzuchu ani w pachwinach, bo jak si ktorejs trafi cc to nie ma nic gorszego niz ciasna guma na brzuchu tak mysle ze np.te ciazowe canpola "pod brzuch" bylyby bardzo dobre... moze sobie dokupie
Stary 2014-08-25, 07:53   #1589
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Bajeranckie!
Ja podobnie

Cytat:
Mnie jednak bardziej porod...co w połogu moze byc gorszego od porodu, moze tylko to, ze dluuugo trwa.
W porodzie oprocz bolu to chyba boje sie szpitala bo mialam stycznosc tylko raz w zyciu...

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Dzien dobry! Moj leniuszek ma 4 leniwy dzien...niby bylo rano 10 ruchow, ale polowa to takie, ze jakbym reki nie przylozyla to bym nie wyczula...pol nocy nie spalam. Mam nadzieje, ze zacznie szalec wkrotce wole obijanie mojego pecherza niz taka cisze

Lekarz kazal Ci liczyc ruchy?
Mnie moj gin. nie mowil nic w tym temacie pyta tylko zawsze czy czuje i tyle, ale mam wrazenie, ze Mlody teraz rusza sie prawie caly dzien tylko, ze jakby lzej to czuc...moze ma juz mniej miejsca
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 07:55   #1590
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:

a może by tak jakieś pozytywne opinie dot. połogu ? bo straszycie :P

Hahaha, no ja wychodze z zalozenia ze lepiej sie przygotowac na najgorsze a potem sie milo zaskoczyc, ze nie bylo tak zle, niz sie nastawic ze bedzie spoko a potem miec armagedon

Tak naprawde wszystko zalezy jak przebiegnie porod. Mam kolezanke u ktorej po 2 tygodniach juz byla po pologu, smigala tylko z wkladka zwykla, wygladala bosko, bez trudu wbijala sie w przedciazowe ciuchy... ale nie byla nacinana, szew miala jeden "kosmetyczny", nie miala wiekszych problemow podczas porodu i po nim.

Ja mialam krwotok, po porodzie anemie (erytrocyty 2,5, hgb 8, a plytek krwi chyba z 50 /norma 150-450/) wiec nie bylam nawet sama w stanie chodzic, bo mdlalam, rany mi sie nie goily tygodniami bo plytek duuuuzo za malo, szwow na zewnatrz mialam tylko 6, za to w srodku (pekniecia scian pochwy) chyba ponad 20, i to wlasnie sie nie goilo, ogolnie to mialam porod szybki i fajny ale mnie nie oszczedzilo nic a nic i potem odpokutowalam
Takze szanse na lagodny polog zawsze sa, ale ja z wlasnego doswiadczenia nie jestem w stanie nic dobrego o pologu powiedziec
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości