![]() |
#1561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Z tego co mówił mi lekarz to diagnostycznie 3D nie jest lepsze. Jak byłam na połówkowym to facet wszystkie pomiary, oglądanie poszczególnych narządów itd robił klasycznie a potem przełączył na 3d żeby zrobić zdjęcie buzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1562 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie, czy przy usztywnianym przewijaku na łóżeczko potrzebny jest jeszcze podkład ceratkowy? Bo taki przewijak jest przecież już z materiału "ceratkowego"? Już zgłupiałam.
I czy na taki przewijak kupować pokrowiec? Chodzi mi przewijak tego typu: ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1563 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() cerati nie trzeba, pokrowiec jak chcesz sa na all frotkowe, ale mozna tez pieluszke pod dupke dziecka polozyc bo wiadomo ze ceratka zimna i jak dziecko gołą dupka poczuje to moze plakac
![]() |
#1564 |
Zakorzenienie
|
Mgds moja gin mi robi 2d i 3d na kazdym usg. Na tych najwazniejszych nagrywa plyte i to jest fajna pamiatka. Mam to w cenie, wiec nic dodatkowo nie place. Ale wszystkie pomiary i ogladanie czy z maluchem wszystko gra robi na zwyklym usg. Te 3d to raczej tak dla nas, zeby zobaczyc dokladnie maluszka
![]() Aleska tak jak czekoladka pisze, sama ceratka jest zimna w dotyku, wiec albo pieluszka albo pokrowiec ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1565 |
Rozeznanie
|
Mam zamiar wziąć się za zamówienie na gemini i tutaj pojawia się problem co wziąć do kąpieli dla Dzidziusia co polecacie?
A i czy kupujecie te jednorazowe, czy wielorazowe majtki poporodowe siatkowane? Edytowane przez GoniaaaS Czas edycji: 2014-08-24 o 20:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1569 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do przewijaka to warto cos podkladac jeszcze ze wzg na to ze jak sie maluch zsika na przewijak to sie rozlewaaaaa dookola albo w najlepszym razie wsiaka w ubranko i trzeba berbecia przebierac, a jak jest tetra / pokrowiec / podklad, to wsiaknie przede wszystkim w niego i jest szansa na uratowanie ciuchow dziecka i swoich przed zasikaniem ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1570 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokladnie na 3d to tylko buzia, tylko i az ![]() Nawet plci chyba nie pokazuja ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
Ja kupie pokrowiec z frotki, wydaje mi sie ze to bedzie przyjemniejsze dla malca polozyc na pokrowcu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- A mnie dzisiaj w koncu udalo sie wyciagnac meza do Ikei, on nie przepada za tym sklepem, a ja wrecz przeciwnie ![]() ![]() ![]() A ludzi......ogrom.....wida c ze kiepska pogoda bo w Ikei tlumy heh ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1571 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
idę jutro do sklepu medycznego z Johnym po buty, które będą robić za kapcie do przedszkola... koślawi trochę nogi/stopy i ortopeda zalecał do przedszkola takie... plus wkładka w środku, która podnosi stopę, jej wewnętrzną część.... będzie wesoło z mierzeniem pewnie....
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1572 |
Wtajemniczenie
|
Kostka no ja mieszkam w Kołobrzegu i fakt, gofry tu smakują cudownie
![]() Czekoladka jak robisz domową pizze? Ja też żrę ostatnie dni jak szalona.. Mgds jak masz mozliwosc to rób to 3d.. fajna pamiątka będzie ![]() Gonia ja zadnych "majtów" poporodowych nie kupuje! Biore normalne bawełniane majtki.. po pierwszym porodzie się w te jednorazowe siatkowe zaopatrzyłam to myślałam że zwariuję takie to nie wygodne.. a ta podpacha mi latała na wszystkie strony.. brrrr.. jak sobie pomyślę o tym połogu to mnie trzęsie... ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Ale druga sprawa że u mnie w szpitalu można mieć bawełniane tak jak i spodnie do spania czy leginsy.. nie krzyczą za to..
#1573 |
Wtajemniczenie
|
ryczę na Cast Away...
#1574 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1575 |
Wtajemniczenie
|
patrzcie co znalazłam
![]() http://allegro.pl/polspiochy-bezucis...460368318.html
#1576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wzielabym, tylko obawiam sie ze moj syn nie bylby z nich zadowolony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1577 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja je wezmę, jestem niewyżyta po Synku jeśli chodzi o falbanki, więc zaszaleję ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- w ogóle w tym tygodniu mam zamiar ogarnąć wyprawkę....... zobaczymy jak mi pójdzie ![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- a tymczasem, dobranoc ![]()
![]() |
#1578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1579 | |
Raczkowanie
|
Dzięki wszystkim za pomoc i rady w kwestii przewijaka
![]() Cytat:
![]() A to te majty jednorazowe takie niewygodne? Mówisz, że lepiej takie zwyklaki bawełniane mieć? Ale chyba jak coś w większym rozmiarze? Ja wprawdzie nie mam doświadczenia, ale połóg bardziej mnie przeraża niż poród. Bleeh. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1580 |
Raczkowanie
|
Ja już po spacerku
![]() Też ciągle bym coś jadła, jestem non stop głodna- strasznie ciężko nad tym zapanować ![]() ![]() Spakowałam już trochę torby do szpitala- na wszelki wypadek bo wiem że mąż nie ogarnie tematu w razie czego, ale mam nadzieję, że nie urodzę wcześniej i że zostało mi te dwa miesiące. Też muszę kupić jakiś przebijak, ostatnio miałam taki zwykły ale teraz bym chciała jakiś z komodą albo coś stojącego. Chyba tak jest wygodniej jak stoi w jednym miejscu i nie trzeba go przestawiać. |
![]() ![]() |
![]() |
#1581 | |||||||
Rozeznanie
|
No, to pospałam do 4:45
![]() Cytat:
jeeeeeesień... Jest taka dobra maść na wykwity już, ale nie wiem czy nadaje się dla dzieci. Nazywa się chlorocyclinum 3% i jest na receptę. Rodzinny powinnien wypisać. Ja przy moich opryszczkowych szaleństwa tylko na to reaguję. Żadne haskoviry ani zoviraxy mi nie pomagają. Ewentualnie przed wykwitem to czosnek albo spiryts żeby zabić co się da ;-) Cytat:
też pamiętam, że pierwsze to cienkie, to picie, a jedzenie to potem, właśnie po 10 minutach ciumkania mniej wiecej. No i na początku trzeba mega uważać, bo jak piersi i dzieć się ze sobą zgrywają to spiochy mogą zaserwować mamom zastój. Ja tak miałam raz i potem M.już w ogóle nie chciała z tej zastanej piersi pić. Wykarmiłam ją do roku jedną ;-) Cytat:
miałam taki super owulacyjny i akurat jak mi się przy strzepywaniu potrzaskał i przeszłam na microlifa no to nam się dzieć pojawił ;-) Cytat:
my też mamy zielony, tyle że ze starej kolekcji. Jest cudny ;-) Cytat:
Pupa jest spoko do mierzenia. Chyba tam najszybciej idzie, zwłaszcza u malucha, tyle że trzeba potem odjąć ok.pół stopnia, bo w pupie najcieplej ;-) Cytat:
ten doc u którego miałam prenatalne twierdzi, że i tak najlepsze pomiary są w 2d a 3d jest za drogie w ogóle. Trochę w tym racji jest. Nfz nie refunduje prenatalnych w 3d, pewne twierdzą, że to fanaberia jak znam tą organizację ministerialną :-/ Cytat:
A właśnie wczoraj myślałam co u Kiary i jak jej nerka. Dobrze, że się odezwałaś :rosi: Uściski z gór, gdzie mi właśnie wschodzi słońce! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1582 | |
Raczkowanie
|
Dzięki za podpowiedzi
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1583 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Można w pachwinie albo pod paszką spokojnie ![]() parę razy mierzyłam też w pupie ale pediatra mi odradził, żeby tam nic nie uszkodzić, jeszcze może zależy jaka końcówka w termometrze jest, np. w zwykłym elektronicznym mam taką, że nie włożyłabym jej maluszkowi do pupy :/ O, też miałam wczoraj robić ale zrobię dzisiaj ![]() Podaj proszę przepis na ciasto jeśli masz sprawdzony, ja mam jeden, z którego zawsze robię, w sumie jest w porządku ale może jakiś lepszy gdzieś jest ![]() Cytat:
![]() Ja nic nie podkładałam i mała nigdy nie płakała od tej ceratki ale fakt faktem- siuśki nie raz pływały po całym, może teraz zgapię pomysł z tetrą ![]() Ja się wczoraj zastanawiałam jak będę usypiać dzieci, starsza w dzień jeszcze śpi ale sama nie zaśnie, tak samo wieczorem, nie wiem jak to pogodzę ![]() Dziewczyny jak sobie radziłyście? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1584 | ||
Wtajemniczenie
|
Nie gadaj
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do połogu to ja wspominam tragicznie... po pierwszym dziecku miałam aż 9 tygodni połóg, po drugim chyba 5 więc już nie było tak źle, ale i tak ten dyskomfort bede pamiętać do końca życia ![]() Dzień dobry tak w ogóle ![]() Miałam jechać na morfo i się najadłam ciasta z rana i dooopa... pojadę jutro..
![]() |
#1585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ile teraz ma i w jaki sposob zasypia? ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Połóg o nieeeeeee.... kurde porod to pikus bo chociaz po tych kilkunastu / kilkudziesieciu godzinach sie konczy a ten cholerny polog trwa i trwa i trwa :/ u mnie trwal rowno 6 tygodni i to byl chyba najgorszy moj okres w zyciu :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1586 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1587 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry! Moj leniuszek ma 4 leniwy dzien...niby bylo rano 10 ruchow, ale polowa to takie, ze jakbym reki nie przylozyla to bym nie wyczula...pol nocy nie spalam. Mam nadzieje, ze zacznie szalec wkrotce
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jesli gacie bawelniane, to tez warto zwrocic uwage zeby nie mialy ciasnych gumek ani na brzuchu ani w pachwinach, bo jak si ktorejs trafi cc to nie ma nic gorszego niz ciasna guma na brzuchu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1589 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W porodzie oprocz bolu to chyba boje sie szpitala bo mialam stycznosc tylko raz w zyciu... ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
Mnie moj gin. nie mowil nic w tym temacie pyta tylko zawsze czy czuje i tyle, ale mam wrazenie, ze Mlody teraz rusza sie prawie caly dzien tylko, ze jakby lzej to czuc...moze ma juz mniej miejsca |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1590 |
Zakorzenienie
|
Hahaha, no ja wychodze z zalozenia ze lepiej sie przygotowac na najgorsze a potem sie milo zaskoczyc, ze nie bylo tak zle, niz sie nastawic ze bedzie spoko a potem miec armagedon ![]() Tak naprawde wszystko zalezy jak przebiegnie porod. Mam kolezanke u ktorej po 2 tygodniach juz byla po pologu, smigala tylko z wkladka zwykla, wygladala bosko, bez trudu wbijala sie w przedciazowe ciuchy... ale nie byla nacinana, szew miala jeden "kosmetyczny", nie miala wiekszych problemow podczas porodu i po nim. Ja mialam krwotok, po porodzie anemie (erytrocyty 2,5, hgb 8, a plytek krwi chyba z 50 /norma 150-450/) wiec nie bylam nawet sama w stanie chodzic, bo mdlalam, rany mi sie nie goily tygodniami bo plytek duuuuzo za malo, szwow na zewnatrz mialam tylko 6, za to w srodku (pekniecia scian pochwy) chyba ponad 20, i to wlasnie sie nie goilo, ogolnie to mialam porod szybki i fajny ale mnie nie oszczedzilo nic a nic i potem odpokutowalam ![]() Takze szanse na lagodny polog zawsze sa, ale ja z wlasnego doswiadczenia nie jestem w stanie nic dobrego o pologu powiedziec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.