Mamusie Kwietniowe 2015!:) - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytul ma nosic II czesc naszego watku?
o zarciu gadamy, na maluchy czakamy 1 3,13%
rączki, nóżki rozwinięte, a kopniaki są następne, mamusie kwietniowe 2015 0 0%
juz bym chciala byc mamusią a tu dzidziuś kopie w brzusio 0 0%
O wyprawkach rozprawiamy i na kwietniowe maluszki czekamy 0 0%
lipiec i sierpień minął nam I trymestry odchodzą w dal. Kwietniowe mamusie 2015 3 9,38%
Lato, jesień zima i na wiosnę kwietniowy bociek do nas zawita 0 0%
Ogorkowa, potem pawik, w kwietniu z brzucha wyjdzie szkrabik 4 12,50%
paw kolorowy już prawie za nami teraz do kwietnia czekamy 0 0%
ogórkowa, schab, pierogi, w kwietniu dzidzia sie urodzi 2 6,25%
Rosną nam brzusie, to my Kwietniowe mamusie! 10 31,25%
Mamusie Kwietniowe 2015! cz.II 21 65,63%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-25, 08:12   #1951
malinka1984
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015!:)

Witajcie.Ja jeszcze nadaje z łóżka ale brzuszek już głodny więc za chwilkę czas wstać.Za oknem piękne słońce więc dziś plan pospacerowania i mam zamiar jechać do bio sklepu po małe zakupy.
Udanego dnia kobietki.Nie stresujcie Waszych dzieci.Buźka
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 08:20   #1952
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
moje libido nigdy nie bylo wysokie, wrecz przeciwnie, kupe lat bralam tabletki antykoncepcyjne, za to u meza odwrotnie. teraz bedac w ciazy do drugiej wizyty u ginekologa nie pozwolilam sie tknac teraz jest troche lepiej, chociaz nie szalejemy codziennie czy co drugi dzien nadal sie boje...

---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ----------

spokojnej pracy, oby szybko zlecialo

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ----------

dziewczyny wspolczuje zlego samopoczucia, trakie uroki ciazy (całe szczescie narazie nie u mnie), ale mam nadzieje, ze szybkom wam przejdzie
Blackberry daj znac co i jak po lekarzu jesli pojdziesz.
Przespalam sie i jest lepiej, tzn czuje ze mi jeździ cos ale nie jest zle. Przeglodze sie z 2h i powinno byc dobrze
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 08:23   #1953
czajelka
Rozeznanie

FlightlessBird i Soniuska dzieki dziewczyny
buziaki dla Was i dla Waszych Fasolek

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Witajcie.Ja jeszcze nadaje z łóżka ale brzuszek już głodny więc za chwilkę czas wstać.Za oknem piękne słońce więc dziś plan pospacerowania i mam zamiar jechać do bio sklepu po małe zakupy.
U mnie pochmurno i slonca nie widac i nie słychać za to na deszcz sie zapowiada.. korzystaj jak najwiecej ze sloneczka poki masz i miłego spacerowania

II kreseczki 30.07.2014

Czekamy na nasza Malutką Miłość
czajelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 08:29   #1954
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Witam Z wielką chęcią bym dołączyła Dziś rano zobaczyłam dwie kreseczki Ale o tym, że coś się dzieje czułam już od poniedziałku Według daty ostatniej miesiączki termin bym miała na 26 kwietnia Tak się cieszę... ale jednocześnie boje, że to tylko jakiś sen Miałam torbiel na jajniku i boje się, że nie jestem w ciąży tylko ta torbiel dała pozytywny wynik.... Czy ktoś miał może też taki problem ? Choć mam typowe objawy jak ból brzucha jak na okres od poniedziałku, a okres miałam mieć w ten piątek i ból jajników Do tego non stop bym spała, toaletę odwiedzam non stop takie parcie na pęcherz i mam lekkie mdłości Tak się ciesze ale boję się zawodu Idę jutro do lekarza ogólnego i zrobię sobie test z HCG z krwi i wtedy mam nadzieję, że będę pewna Pozdrawiam wszystkie mamuśki i mam nadzieję, że wszystko wyjdzie ok

p.s. Mój tż bardzo się cieszy ale jeszcze nie może przyswoić do siebie wiadomości, że będzie tatusiem, a staramy się od 3 miesiecy i cały czas mi mówi, ze na pewno to ciąża a nie torbiel
Hej, ja mam właśnie podobnie ( a może gorzej?;P) bo test wyszedł pozytywny i od razu pobiegłam do lekarza, na usg nie widać pęcherzyka, tylko torbiel ;(. Lekarz mówi, że może ciąża jeszcze młoda i trzeba zaczekać. Idę (jak tylko wmuszę w siebie śniadanie) robić betę, tak się boję, że nic z tego nie będzie i to tylko torbiel dała dwie kreski :/
Ale @ nie mam dalej ( a powinien być 15.08.2014r.), piersi jak kamienie, podbrzusze pobolewa i straaasznie śpiąca jestem... oby było dobrze;/

O ile się uda u mnie maluszek by się pojawił 24 kwietnia
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 08:44   #1955
gossip_girl21
Zakorzenienie

Hej dziewczynki czytam i czytam skrobiecie tu bardzo dużo nadążyć nie idzie mam do Was pytanko to jest moja pierwsza ciąża.
Borykam się z paroma kwestiami. Jedną z nich jest to iż mieszkam w Niemczech za jakiś nie cały miesiąc jedziemy na urlop do Polski możecie mi powiedzieć jak można przetrwać 10 godzinną podróż bez problemów jak się przygotować do niej? wczoraj jechaliśmy do kościoła jakieś 50km i mdliło mnie okropnie!!! ;( nie wiem jak sobie poradzę w trasie ponad tysiąc kilometrów już się boję;/ a druga kwestia mieszkam w górach i jak pojadę z nizin w góry w ostre powietrze może być coś nie tak ze mną? proszę o jakieś rady jak cokolwiek wiecie

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 08:48   #1956
rybcia2309
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki czytam i czytam skrobiecie tu bardzo dużo nadążyć nie idzie mam do Was pytanko to jest moja pierwsza ciąża.
Borykam się z paroma kwestiami. Jedną z nich jest to iż mieszkam w Niemczech za jakiś nie cały miesiąc jedziemy na urlop do Polski możecie mi powiedzieć jak można przetrwać 10 godzinną podróż bez problemów jak się przygotować do niej? wczoraj jechaliśmy do kościoła jakieś 50km i mdliło mnie okropnie!!! ;( nie wiem jak sobie poradzę w trasie ponad tysiąc kilometrów już się boję;/ a druga kwestia mieszkam w górach i jak pojadę z nizin w góry w ostre powietrze może być coś nie tak ze mną? proszę o jakieś rady jak cokolwiek wiecie
Ja właśnie wracałam z nad morza 9h masakra bardzo źle sie czułam polecam dlatego jwchac nocą choc mi i tak skończyło i zaczęło żyganiem
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 09:04   #1957
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
pij duzo wody niegazowanej, zrob sobie na droge w termos ciepla miete i popijaj, gdy zrobi sie niebobrze zjedz pare krakersow lub chipsow ziemniaczanych solonych, jak juz zaspokoja troche zoladek sprobuj zjesc cos lekkiego, najgorzej jest dopuscic do pustego zoladka. potwierdzam ze najlepiej jechac w nocy, moze jak zasniesz bedzie ci lepiej. mysle, ze klimat nie powinien zaszkodzic, choc ekspertem nie jestem, mysle ze jedynie bol glowy ze wzgledu an inne cisnienie gwarantowany.
pozdrawiam

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Przespalam sie i jest lepiej, tzn czuje ze mi jeździ cos ale nie jest zle. Przeglodze sie z 2h i powinno byc dobrze
nie glodz sie, zjedz cos lekkiego, chociaz sucharki z ciepla herbata

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
u mnie tez dzis pieknie a wczoraj padalo caly dzien. tez mam ochote na spacer choc nie wiem czy po pobudce o 5.30 mam na to sile, tym bardziej ze ja lubie i musze pospac.

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Soniuska jeśli nie ma przeciwskazań typu plamienia to mozna działać
Wiemy, ze mozna. u mnie lekarz to potwierdzil, tylko tu chyba bardziej o psychike chodzi

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-25, 09:10   #1958
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Justyna0827 Pokaż wiadomość

No i potencjalnie chcielibyśmy 3 dzieci. W Polsce nie byłoby na to szans. Bo wykonując ten sam zawód niemąż musiałby pracować 10 dni w tygodniu po 30h Żeby utrzymać rodzinę A plan mamy taki, że dopóki moja mama tutaj się nie sprowadzi to ja prowadzę dom i wychowuję dzieci. Jak mama przyjedzie to ona mi pomoże a ja wrócę do pracy. Zobaczymy jak realizacja tego wyjdzie))

A Szkocję kocham Dla mnie to taka bajkowa kraina
Heheheheh.Moj ma podobnie z praca w tym samym zawodzie by zarobil 7 razy mniej o ile wogole by znalazl prace, o ile na jakas cywilizowana umowe.

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Ja też, choć zawsze chodziłam regularnie to od 2 lat wiem dokładnie po co tam idę I nie tylko w niedzielę
To ja bezboznica nie chodze wcale od 10 lat (wczesniej chodzila tylko dlatego, ze mnie rodzice zmuszali), nie mam slubu koscielnego i nie chrzcze dzieci.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 09:10   #1959
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
Ja właśnie wracałam z nad morza 9h masakra bardzo źle sie czułam polecam dlatego jwchac nocą choc mi i tak skończyło i zaczęło żyganiem
[QUOTE=MaŁa_Sylwia;4784666 9]pij duzo wody niegazowanej, zrob sobie na droge w termos ciepla miete i popijaj, gdy zrobi sie niebobrze zjedz pare krakersow lub chipsow ziemniaczanych solonych, jak juz zaspokoja troche zoladek sprobuj zjesc cos lekkiego, najgorzej jest dopuscic do pustego zoladka. potwierdzam ze najlepiej jechac w nocy, moze jak zasniesz bedzie ci lepiej. mysle, ze klimat nie powinien zaszkodzic, choc ekspertem nie jestem, mysle ze jedynie bol glowy ze wzgledu an inne cisnienie gwarantowany.
pozdrawiam

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

nie glodz sie, zjedz cos lekkiego, chociaz sucharki z ciepla herbata

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Dziękuję Wam kochane jakby Wam się cos przypomniało to piszcie na pewno sie w woreczki zaopatrze :P póki co nie żygałam jeszcze w ciąży
(i Bogu za to dziękuje, kończę 6 tydzień) bo nie umiem żygac nie lubie i zawsze wpadam w panike po zyganiu z płaczem w życiu może z 3 razy żygałam... i mam nadzieję że mnie to ominie, choć mdli czasem okropnie i naciąga ale bronie się jak mogę ;P

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2014-08-25, 09:25   #1960
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Sonia- ziemniaczki w skórkach z piekarnika pyszne, nawet lepsze niż moje
.
Ja mam straszna faze na ziemniaku w kazdej postaci, najlepiej plackow.

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
no tak tyle szczescia choc na podatki pojde pomoc jeszcze we wrzesniu.

kochane w zalaczniku wysylam liste skladnikow z kosmetykow ktorych nie mozna stosowac -powiem Wam ze jestem w szoku bo wszystkie kosmetyki ktore mam musze wymienic :/

dobranoc :-*
Mysle, ze to troche przesada z tymi kosmetykami.
Na pewno nie mozna uzywac z retinolem i ttych antycellulitisiwych, odchudzajacych.

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
Słyszałam opinie, że kobiety są mniej delikatne :/ W sumie facet mi nie przeszkadza
:
Ja zaliczylam 3 kobiety i nie narzekalam, moze mi sie tak trafilo.

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Witam Z wielką chęcią bym dołączyła Dziś rano zobaczyłam dwie kreseczki Ale o tym, że coś się dzieje czułam już od poniedziałku Według daty ostatniej miesiączki termin bym miała na 26 kwietnia Tak się cieszę... ale jednocześnie boje, że to tylko jakiś sen Miałam torbiel na jajniku i boje się, że nie jestem w ciąży tylko ta torbiel dała pozytywny wynik.... Czy ktoś miał może też taki problem ? Choć mam typowe objawy jak ból brzucha jak na okres od poniedziałku, a okres miałam mieć w ten piątek i ból jajników Do tego non stop bym spała, toaletę odwiedzam non stop takie parcie na pęcherz i mam lekkie mdłości Tak się ciesze ale boję się zawodu Idę jutro do lekarza ogólnego i zrobię sobie test z HCG z krwi i wtedy mam nadzieję, że będę pewna Pozdrawiam wszystkie mamuśki i mam nadzieję, że wszystko wyjdzie ok

p.s. Mój tż bardzo się cieszy ale jeszcze nie może przyswoić do siebie wiadomości, że będzie tatusiem, a staramy się od 3 miesiecy i cały czas mi mówi, ze na pewno to ciąża a nie torbiel
Witaj, mam nadzieje, ze ciaza, beta rozwieje watpliwosci.

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Oooo cola to był mój jedyny nałóg i musiałam odstawić. Ale czego się nie robi dla maleństwa
No ja tez tak mialam, cole light pilam litrami.

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Ja narazie sie boję i wolę nie, choć ochotę mam.

Laski ja wlasnie wstalam i mam biegunkę i mdłości ale czuje ze żołądek mnie boli... Cos złapałam. Czy mogę wziac wegiel czy nie bardzo?
Mozesz wziac wegiel.
Stary 2014-08-25, 09:29   #1961
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]
nie glodz sie, zjedz cos lekkiego, chociaz sucharki z ciepla herbata [COLOR="Silver"]
Po sucharki musiałabym sie do sklepu pofatygowac bo sama w domu jestem. Zaraz cos przegryze.
Pawcio 13.04.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-25, 09:38   #1962
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Ja zaliczylam pare takich podrozy (7-8 godz Niemcy -Polska)w pierwszej ciazy i mozna przetrwac, chociaz strasznie meczace to jest.Jak ciaza przebiega prawidlowo, nie ma krwawien, boli czy zadnych ekscesow dzidziusiowi nie zagraza.Rozlozysz sobie fotel i bedziesz lezec, wez ze soba ubezpieczenie w razie czego.
Zmiana klimatu nie powinna tez zaszkodzic.Przyjemne to nie bedzie, ale nie niebezpieczne.

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Justyna0827 Pokaż wiadomość

Ja na sex mam ochotę, ale do drugiego trymestru nie mam szans namówić TŻa. On jest jeszcze bardziej zestresowany jak ja. Dopóki w 12 tc na USG nie powiedzą, że wszystko gra, to mogę sobie pomarzyć
Umie z seksem taki sam problem.

Tesciowa mnie wczoraj wkurzyla, pierdzieli, ze powinnismy zmienic antykoncepcje, bo jak biore pigulki to zawsze zachodze w ciaze.I nie dociera do niej, ze nie bralam ich teraz 2 miesiace bo chcialam zajsc w ciaze, ale nie wierzy, mysli ze to wpadka.To ze ona nie miala jaj by sie na drugie dziecko zdecydowac(I teraz tego zaluje) to mysli, ze wszyscy tak maja.
I jeszcze chce przyjechac na urodziny stwora, myslalam, ze sobie upieczemy jedno ciasto i zjemy we trojke, a ona pierdzieli, jaka to na roczek trzeba wielka bibe robic, naprawde nie mam ciekawszych problemow niz szykowanie imprezy.Dziecko i tak nic z tego nie zakuma wiec chce miec impreze chyba dla siebie, bo na pewno nie dla malego.
Stary 2014-08-25, 09:42   #1963
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Ja zaliczylam pare takich podrozy (7-8 godz Niemcy -Polska)w pierwszej ciazy i mozna przetrwac, chociaz strasznie meczace to jest.Jak ciaza przebiega prawidlowo, nie ma krwawien, boli czy zadnych ekscesow dzidziusiowi nie zagraza.Rozlozysz sobie fotel i bedziesz lezec, wez ze soba ubezpieczenie w razie czego.
Zmiana klimatu nie powinna tez zaszkodzic.Przyjemne to nie bedzie, ale nie niebezpieczne.

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Umie z seksem taki sam problem.

Tesciowa mnie wczoraj wkurzyla, pierdzieli, ze powinnismy zmienic antykoncepcje, bo jak biore pigulki to zawsze zachodze w ciaze.I nie dociera do niej, ze nie bralam ich teraz 2 miesiace bo chcialam zajsc w ciaze, ale nie wierzy, mysli ze to wpadka.To ze ona nie miala jaj by sie na drugie dziecko zdecydowac(I teraz tego zaluje) to mysli, ze wszyscy tak maja.
I jeszcze chce przyjechac na urodziny stwora, myslalam, ze sobie upieczemy jedno ciasto i zjemy we trojke, a ona pierdzieli, jaka to na roczek trzeba wielka bibe robic, naprawde nie mam ciekawszych problemow niz szykowanie imprezy.Dziecko i tak nic z tego nie zakuma wiec chce miec impreze chyba dla siebie, bo na pewno nie dla malego.
Walnij teściowa w łeb moze sie opamięta Jakby moja mi tak wpierala swoje mądrości to bym jej pocisnela. Chyba wasza sprawa ile macie dzieci?
Ja mam wrażenie ze wszyscy myślą ze tez mamy wpadkę bo jak mówimy ze szybko sie udalo (1cs) to każdy ma niedowierzanie w oczach :-(
Pawcio 13.04.2015
Stary 2014-08-25, 09:46   #1964
nancy822
Zadomowienie

Witajcie Dziewczyny!
Ale sobie pospałam I sałatkę na śniadanie zjadłam, w łóżku, a co! Idę dzisiaj zwiedzić przychodnię która poleciła mi koleżanka, prywatna ale przyjmują też na NFZ i mają bardzo dobry standard i paru ginekologów do wyboru. Koleżanka polecała mi kobietę bo sama do niej chodziła ale ja się jeszcze zastanowię.

A co do seksu w ciąży to mój tż jest ogólnie niewyżyty I już się psychicznie przygotowuje, że po porodzie seksu nie będzie przez jakiś czas A teraz to ja się troszkę boje o maleństwo ale od czasu do czasu trzeba się trochę wyżyć

Cytat:
na pewno uda sie zdrzemnac ja do pracy
Miłej pracy!

Cytat:
Napisane przez _Madison_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja dziś też od 3 rano wymiotuje, mdłości męczyły niemiłosiernie, ale zjadłam pół paczki krakersów i o dziwo jest dużo lepiej
Idę sobie jeszcze mięte zrobię, dziewczynkom śniadanko i jako tako się ogarnę puki Marcello śpi.

Miłego!!
Jak ja się cieszę, że mdłości nie mam

Cytat:
Dalam juz kierowniczce znać, po południu jadę do gina. Groszek najważniejszy

Sent from my Nokia Lumia 520 przy użyciu Tapatalk
Powodzenia! Będzie dobrze

Cytat:
Zaraz jajecznice będę jadła

Sent from my Nokia Lumia 520 przy użyciu Tapatalk
Też bym zjadła

Cytat:
Napisane przez czajelka Pokaż wiadomość
Witam wszytkie nowd mamusie)

wczoraj od tesciow wrocilismy bardzo późno, i juz nic mi sie nid chcialo położyłam sie i lezelam...

U mnie ostatnio tez dziwne sny, sni mi sie ze krwawie i to tak jak by sie dzialo naprawde, wybudzam sie i okazuje sie ze to sen, tez xny nad grobem mojego Kubusia ze stiomy z Tż i jest jeden wielki placz...

jutro mam po poludniu do lekarza oby wszystko dobrze, moze ta wizyta tak sie stresuje i takie sny... nie wiem sama
Też miałam jeden sen w tamtym tygodniu po którym nie mogłam dojść do siebie Że niby poszłam do lekarza o on mi mówi, że tam nic nie ma i mi wielką igłę wkłada do środka... Brrrrr...

Cytat:
Heheheheh.Moj ma podobnie z praca w tym samym zawodzie by zarobil 7 razy mniej o ile wogole by znalazl prace, o ile na jakas cywilizowana umowe

To ja bezboznica nie chodze wcale od 10 lat (wczesniej chodzila tylko dlatego, ze mnie rodzice zmuszali), nie mam slubu koscielnego i nie chrzcze dzieci.
To u nas podobnie. Chociaż my jeszcze żadnego ślubu nie mamy ale kościelnego na pewno nie planujemy i chrzcić dzieci też nie będziemy.
nancy822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 09:53   #1965
gossip_girl21
Zakorzenienie

Kordelka85
ogólnie czuje się dobrze tzn mam mdłości bóle brzucha są raz mniejsze raz większe ale podobno to normalne... przynajmniej tak lekarz powiedział.... boli jak przy okresie jajniki, plecy itd zależy od dnia... czasem mam takie wzdęcia że aż pierdnięcie boli ale wiem że musze sobie leginsy kupić lub dresy bo ściśnięty brzuch jeansami mi a raczej maleństwu nie pasuje

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2014-08-25, 09:56   #1966
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Dziewczyny!
Ale sobie pospałam I sałatkę na śniadanie zjadłam, w łóżku, a co! Idę dzisiaj zwiedzić przychodnię która poleciła mi koleżanka, prywatna ale przyjmują też na NFZ i mają bardzo dobry standard i paru ginekologów do wyboru. Koleżanka polecała mi kobietę bo sama do niej chodziła ale ja się jeszcze zastanowię.
ja od tygodnia jem sniadania w lozku i bardzo mi z tym dobrze
daj znac jak wrazenia po zwiedzaniu.

JAŚ

Stary 2014-08-25, 09:58   #1967
FlightlessBird
Zakorzenienie

Ja juz w jeansach nie potrafie chodzic, ze względu na wzdęcia wlasnie niech żyją leginsy

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 10:00   #1968
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Kobietki..
myślałyście juz o szkole rodzenia?
ja do tej pory nie, ale odwiedzialam wczoraj bratowa (mama 1,5 rocznego Kubusia) i mowila, ze naprawde warto, ze oprocz podstawowoych informacji odnosnie samego porodu, pologu mozna wiele innych ciekwych i przydatnych rzeczy dowiedziec. coraz bardziej zaczynam sie zastanawiac..
dziewczyny majace juz dzieciaczki- macie jakies doswiadczenia z tym zwiazane?

JAŚ

Edytowane przez MaŁa_Sylwia
Czas edycji: 2014-08-25 o 10:02
Stary 2014-08-25, 10:09   #1969
nancy822
Zadomowienie

Cytat:
Kobietki..
ja do tej pory nie, ale odwiedzialam wczoraj bratowa (mama 1,5 rocznego Kubusia) i mowila, ze naprawde warto, ze oprocz podstawowoych informacji odnosnie samego porodu, pologu mozna wiele innych ciekwych i przydatnych rzeczy dowiedziec. coraz bardziej zaczynam sie zastanawiac..
Ja wczoraj przeglądałam forum o krakowskich szpitalach i tam dziewczyny doradzały, żeby chodzić do szkoły rodzenia przy szpitalu w którym chce się rodzić. Można wtedy zwiedzić całą porodówkę, poznać położne, dziewczyny były zadowolone. Ja chyba chciałabym chodzić na takie zajęcia i chyba już nawet wiem gdzie chce rodzic

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-25, 10:14   #1970
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
ja od tygodnia jem sniadania w lozku i bardzo mi z tym dobrze
daj znac jak wrazenia po zwiedzaniu.
Ja tez jem w łóżku

Cytat:
Kobietki..
No ja mam w planach chodzić do szkoły rodzenia ale jeszcze nie wiem gdzie bede rodzic czy w moim miescie czy w sąsiednim 40km ode mnie. Zależy jak moje serducho bedzie sie w ciąży zachowywać.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2014-08-25, 10:16   #1971
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Kobietki..
Ja w pierwszej ciazy chodzilam i w miare zadowolona jestem,chociaz te wszystkie techniki oddychania mozna sobie wlozyc miedzy bajki.
Ale teraz nie ide, nie widze potrzeby.
Stary 2014-08-25, 10:25   #1972
FlightlessBird
Zakorzenienie

Do gina dopiero na 20, ma dzis dużo pacjentek

Stary 2014-08-25, 10:25   #1973
nancy822
Zadomowienie

Ja uciekam, idę pooddychać świeżym, krakowskim smogiem
Miłego dnia dziewczyny!
Stary 2014-08-25, 10:45   #1974
ladyinred85
Rozeznanie

Czesc dziewczyny,
Od jakiegos czsu Was podczytuję, miałam się przedstawić, niestety dziś piszę do Was ze szpitala rano dostałam brązowego plamienia, pojechaliśmy na izbe przyjęć. Piewszy lekarz źle mnie nastawił, powiedział ze bardzo niedobrze to wygląda, także nastawiłam sie niestety psychicznie że już po wszystkim potem mialam usg ( pierwsze, bo 1 wizyte mialam miec za tydzien dopiero- om 15 lipca) i ten lekarz z kolei powiedzial ze wsztstko wyglada ok, jest dzidzia i serce. Zostawili mnie w szpitalu, pobrali krew i czekam. Trzymajcie kciuki, chociaż ja jakoś mam zle przeczucia.
To nasza pierwsza ciąża, mam 29 lat.
ladyinred85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 10:51   #1975
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladyinred85 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny,
Od jakiegos czsu Was podczytuję, miałam się przedstawić, niestety dziś piszę do Was ze szpitala rano dostałam brązowego plamienia, pojechaliśmy na izbe przyjęć. Piewszy lekarz źle mnie nastawił, powiedział ze bardzo niedobrze to wygląda, także nastawiłam sie niestety psychicznie że już po wszystkim potem mialam usg ( pierwsze, bo 1 wizyte mialam miec za tydzien dopiero- om 15 lipca) i ten lekarz z kolei powiedzial ze wsztstko wyglada ok, jest dzidzia i serce. Zostawili mnie w szpitalu, pobrali krew i czekam. Trzymajcie kciuki, chociaż ja jakoś mam zle przeczucia.
badz dobrej mysli mocno trzymamy kciuki

JAŚ

Stary 2014-08-25, 10:53   #1976
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc dziewczyny,
Kciuki
Pawcio 13.04.2015
Stary 2014-08-25, 10:58   #1977
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc dziewczyny,
trzymaj się, będzie dobrze
i już seerduszko ma dzidzia

Stary 2014-08-25, 10:59   #1978
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Soniuska jeśli nie ma przeciwskazań typu plamienia to mozna działać

Czajelka juz trzymam za wizytę

hehe ale dzialac mi sie nie chce hehe

Cytat:
Napisane przez czajelka Pokaż wiadomość
FlightlessBird i Soniuska dzieki dziewczyny
buziaki dla Was i dla Waszych Fasolek

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

U mnie pochmurno i slonca nie widac i nie słychać za to na deszcz sie zapowiada.. korzystaj jak najwiecej ze sloneczka poki masz i miłego spacerowania

u mnie nawet ladnie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Hej, ja mam właśnie podobnie ( a może gorzej?;P) bo test wyszedł pozytywny i od razu pobiegłam do lekarza, na usg nie widać pęcherzyka, tylko torbiel ;(. Lekarz mówi, że może ciąża jeszcze młoda i trzeba zaczekać. Idę (jak tylko wmuszę w siebie śniadanie) robić betę, tak się boję, że nic z tego nie będzie i to tylko torbiel dała dwie kreski :/
Ale @ nie mam dalej ( a powinien być 15.08.2014r.), piersi jak kamienie, podbrzusze pobolewa i straaasznie śpiąca jestem... oby było dobrze;/

O ile się uda u mnie maluszek by się pojawił 24 kwietnia

bedzie dobrze!!!

Cytat:
Ja mam straszna faze na ziemniaku w kazdej postaci, najlepiej plackow.

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Mysle, ze to troche przesada z tymi kosmetykami.
Na pewno nie mozna uzywac z retinolem i ttych antycellulitisiwych, odchudzajacych.

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Ja zaliczylam 3 kobiety i nie narzekalam, moze mi sie tak trafilo.

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Witaj, mam nadzieje, ze ciaza, beta rozwieje watpliwosci.

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

No ja tez tak mialam, cole light pilam litrami.

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Mozesz wziac wegiel.

na pewno przesada ale ja juz sie boje i bede wymieniac

Cytat:
Kobietki..
ja bede chciala chodzic

Ladyinred hej bedzie dobrze

ejjj zjadlabym pierogi ruskie z cebulka smazona i zagryzla hot dogiem z kapusta kiszona!!! mimo ze mi niedobrze!
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 11:06   #1979
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:

ejjj zjadlabym pierogi ruskie z cebulka smazona i zagryzla hot dogiem z kapusta kiszona!!! mimo ze mi niedobrze!
a hot doga bym zjadła Po wizycie poproszę TŻ żeby po drodze gdzieś kupił

Stary 2014-08-25, 11:14   #1980
rybcia2309
Wtajemniczenie

Ja plamilam właśnie fakt ze to data wypadajacej miesiaczki, wezme luteinke, ale siedze teraz u mamy a do siebie mam na 4 piętro...a zamowilam sobie właśnie łóżeczko w komisie 125 regulowane, turystyczne z przewijakiem, melodyjkami, itd
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości