Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-24, 10:30   #4411
Klaudenc
Moderator

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Od wczoraj chodzi za mną grzywka na prosto tylko nie wiem, czy warto. mam wysokie czoło, okulary, pociągłą twarz. Ostatni raz taką grzywkę miałam w podstawówce
Zrób sobie symulację. Ja ściągnęłam sims 4 demo i tam ludki można zrobić bardzo podobne do siebie - dzięki temu mogę sprawdzić jaka fryzura mi pasuje lub makijaż. Nie jest to idealnie ale ogólnie da się i np. widzę że proste włosy do ramion kompletnie mi nie pasują a koki lub bob już tak, czy loki
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-24, 10:48   #4412
Joanku
Zadomowienie

Dot.: Zniszczone, kręcone włosy

klaudencu, nie przesadzasz Ty czasem? Sama mówisz, że te blond włosy Ci wypadają w końcu, z, reszta Lato jest, mogło Ci tak słońce rozjaśnić. Naturalsy, naturalsy a teraz będziesz męczyć farbą?
Dziewczyno, to nie jest tak, że masz siwe czy coś! Nie szkoda Ci?
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-24, 10:57   #4413
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
klaudencu, nie przesadzasz Ty czasem? Sama mówisz, że te blond włosy Ci wypadają w końcu, z, reszta Lato jest, mogło Ci tak słońce rozjaśnić. Naturalsy, naturalsy a teraz będziesz męczyć farbą?
Dziewczyno, to nie jest tak, że masz siwe czy coś! Nie szkoda Ci?
Farbę i tak już zamówiłam, zrobię na jednym pasemku najwyżej, zobaczę jak to będzie. Zimą mi zawsze mocno ciemnieją a odrosty są bardzo ładne i ciemne, tylko sporo tych lichych włosków co leci jest właśnie blond : / źle się zwyczajnie czuję z czymś takim. Nie chodzi mi o regularne farbowanie, jedynie o jednorazowe przyciemnienie jeśli juz bym się zdecydowała tak jak w lutym robiłam
Stary 2014-08-24, 11:39   #4414
201605161428
Konto usunięte

Skad demo The Sims 4?!
Ja bym odpuscila farbe na twoim miejscu, to tylko kilka wloskow, nikt poza toba tego pewnie nawet nie widzi.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-24, 11:53   #4415
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
Skad demo The Sims 4?!
Ja bym odpuscila farbe na twoim miejscu, to tylko kilka wloskow, nikt poza toba tego pewnie nawet nie widzi.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
https://www.origin.com/pl-pl/store/free-games/demos-betas tu masz, tlyko konto sobie musisz tam założyć i zainstalować ten origin, chwila roboty. ja jestem simomaniak od 10 lat więc pierwszego dnia jak dali to pobrałam ;D

no właśnie nie kilka, ich jest dużo i są takie dłuższe już co daje efekt refleksów i takich pasemek ^^ a mi sie podoba taka typowa czerń..
Stary 2014-08-24, 11:58   #4416
Klaudenc
Moderator

Dot.: włosy kręcone

Typowe pytanie, wiele dziewczyn z czymś tkaim przychodzi ;D Zapraszam tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post47834810

i na czytanie pigułki o olejowaniu wosów, polecanych maskach oraz pielęgnacji dostosowanej do kreciołów - kwestia tylko tego czy chcesz o włosy zadbać bo wymaga to trochę czasu
Stary 2014-08-24, 12:15   #4417
Joanku
Zadomowienie

No to skoro już się pojawiły to uwierz mi, że wyjdą i nowe.
'Sporo Lichych włosków co leci jest blond' -skoro i tak lecą to zostaw je w spokoju, mówisz, że walczysz z przeproteinowaniem..
Na pewno nie pomoże Ci teraz jeszcze dofarbowywwanie ich skoro mówisz, że są suche i trudno w nich zatrzymać wilgoć.
Unlike ma racje, zostaw te farbe.
nie po to ścinałas się na krótko i mówiłaś, że chcesz mieć całą długość swoim kolorze żeby teraz farbą mazać
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-24, 12:24   #4418
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
No to skoro już się pojawiły to uwierz mi, że wyjdą i nowe.
'Sporo Lichych włosków co leci jest blond' -skoro i tak lecą to zostaw je w spokoju, mówisz, że walczysz z przeproteinowaniem..
Na pewno nie pomoże Ci teraz jeszcze dofarbowywwanie ich skoro mówisz, że są suche i trudno w nich zatrzymać wilgoć.
Unlike ma racje, zostaw te farbe.
nie po to ścinałas się na krótko i mówiłaś, że chcesz mieć całą długość swoim kolorze żeby teraz farbą mazać
No to zostawię je na razie. Ściemnieją może z czasem, kiedyś miałam brąz a potem czarne się zrobiły jak diabeł cierpliwym trzeba być spróbuje z domowymi sposobami, wiem że orzech włoski przyciemnia, te łupiny ale nie wiem gdzie to cudo dorwać. Amla zarówno olej jak i maseczka okropnie wysuszają, ale może kawa i herbata się nada

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-08-24 o 12:32
Stary 2014-08-24, 12:54   #4419
Karen15
Zakorzenienie

Teraz to sama nie wiem, co z tą grzywką. na tych wszystkich symulacjach wyglądam wyglądam okropnie w każdej fryzurze
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-24, 13:26   #4420
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
No to zostawię je na razie. Ściemnieją może z czasem, kiedyś miałam brąz a potem czarne się zrobiły jak diabeł cierpliwym trzeba być spróbuje z domowymi sposobami, wiem że orzech włoski przyciemnia, te łupiny ale nie wiem gdzie to cudo dorwać. Amla zarówno olej jak i maseczka okropnie wysuszają, ale może kawa i herbata się nada
olej rycynowy też podobno przeciemnia a Ty go dużo chyba używasz...
Nie farbuj,szkoda włosów.Może to jest przejsciowe.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-24, 13:53   #4421
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
olej rycynowy też podobno przeciemnia a Ty go dużo chyba używasz...
Nie farbuj,szkoda włosów.Może to jest przejsciowe.
Teraz raz na tydzień go używam ale tylko na skórę głowy bo coś ostatnio mnie wysuszył. Myślę nad meceratem z jakiegoś oleju z herbatą i kawą, to chyba byłby dobry pomysł wzięłam też olejek z gp z arganem, ciekawa jestem jego działania.

Tak, przejściowe - osłabienie i tyle. Najgorsze już przeszło na szczęście.

Wczoraj zapakowałam wszystkie buble i wystawiłam, ktoś sobie wziął. Fajne to jest w Anglii, że jak coś nie potrzebujesz i nie masz komu oddać to możesz wystawić i nie wyrzucać
Stary 2014-08-24, 15:08   #4422
miaudoczka
Przyczajenie

no dobrze ale tam nie ma w tej pigułce nic o prostowaniu włosów, poza tym ten wątek też jest poświęcony pięlegnacji a nie po prostu sprawieniu żeby były proste, serio nie ma nic co sprawi, że włosy nie będą sztywne?
miaudoczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-24, 15:13   #4423
Klaudenc
Moderator

Będą miękkie po pielęgnacji (sama posiadam od bobasa bardzo sztywne włosy, takie druciaste ale teraz są bardziej miękkie i podatne na układanie), ale nie wyprostują się raczej skoro są kręcone. Jeśli już to mogą być bardziej pdoatne i wtedy możnaby je modelować za pomocą płaskiej szczotki, jednak lepiej je zapuścić i dbać, a będą zn ich ładne loki. W codzienniku są zdjecia dziewczyn z takim jakby afro i robią wrażenie.

Ten wątek jest o pielęgnacji i stylizacji kręciołów oraz wydobywaniu z nich skrętu, a nie o sprawianiu by były proste
Stary 2014-08-24, 15:16   #4424
miaudoczka
Przyczajenie

Cytat:
Ten wątek jest o pielęgnacji i stylizacji kręciołów oraz wydobywaniu z nich skrętu, a nie o sprawianiu by były proste

to po co mi to podsyłasz?
Stary 2014-08-24, 15:19   #4425
Klaudenc
Moderator

'Stąd mam pytanie, skoro włosy to martwa tkanka to czy da się sprawić jakoś żeby stały się bardziej miękkie i podatne na stylizację? nie chcę całe życie mieć kuli z włosów na głowie i chcę się dowiedzieć czy są jakieś specyfiki które coś pomogą?
'

chciałam pomóc odpowiadając na te pytania - jeśli oczekujesz odpowiedzi na to jak sprawić by kręcone włosy były proste no to niestety nie potrafię pomóc. większosć dziewczyn trafia do zakręconych by z kopki sianka wydobyć miękkie, zdrowe loki.
Stary 2014-08-24, 15:24   #4426
miaudoczka
Przyczajenie

ja nie mam kopki siana, nie ma włosów zniszczonych, łamliwych, z rozdwajającymi się końcówkami ani nie wypadają mi. Nie mam z nich żadnych problemów poza tym, że się kręcą i nikt kto je widział na żywo nie ma odwagi powiedzieć, że kiedyś będą proste. Całe życie tnę się na jeża średnio co miesiąc lub częściej bo nic z nimi się nie da zrobić a w końcu chciałbym mieć dłuższe włosy. No cóż
Stary 2014-08-24, 15:35   #4427
Klaudenc
Moderator

Bo mało prawdopodobne jest, że będą, genetyki nie zmienisz. Tu dużo dziewczyn ma długie i kręcone włosy - ale skoro nie chcesz mieć kręconych to nie wiem co Ci doradzić. Można spróbować zabiegu encanto, jednak na włosach baaadzo kręconych jest ciężko. Spróbuj może zrobic encanto samodzielnie, możesz pcozytać o tym tutaj:
http://www.anwen.pl/2010/08/normal-0...lse-false.html

anwen właśnie robiła sobie encanto 2 razy myślę, że jest sposób tlyko trzeba poeksperymentować.

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Jeśli chodzi o środki pwodujące więskze wygładzenie i elastycznosć włosa to z pewnością olejowania, odżywki oraz maski z zawartością olei i wygładzaczy silikonowych - to moze pomóc rozprostować Twoje włoski.
Stary 2014-08-24, 15:35   #4428
miaudoczka
Przyczajenie

o keratynie już wiem od dawna, mam na głowie po wyciągnięciu włos o długości ok 5 cm więc nie wiem czy to ma już sens ale dziękuję bo nie wiedziałam, że samotnie też się da :3
Stary 2014-08-24, 15:38   #4429
Klaudenc
Moderator

Ja mam włoski długości ok. 17 cm, obecnie możesz zapuść je jeszcze trochę i zrób sobie takie encanto. Wiadomo, zabieg trzeba powtarzać jak włosy odrastają bo odrastać będą kręcone jednakże jest to jakiś sposób jeśli marzysz o długich i prostych włosach.

miałam krótkie bo w maju cięłam i fryzurka ładna, ale tył mi stał dęba i postanowiłam zapuścić chociaż na boba, teraz podrosły to trochę 'siadły' i już wyglądam jak człowiek. Przy sztywnych i kręconych włosach ciężko jest utrzymać krótszą fryzurę niestety.

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-08-24 o 15:44
Stary 2014-08-25, 11:35   #4430
Curly81
Wtajemniczenie

Dzisiaj umyłam włosy szamponem pilomax do blondu oczyszczającym,potem odzywka pilomax do blondu i jest szał.Bardzo ładny skręt.Kupiłam duże opakowanie 480g i pierwszy raz cieszę się,że takie duże..Ostatnio tak się ciszyłam z dużej Isany,ktora została niestety wycofana.Byłąm kilka dni temu w sklepie i pytałam babkę.Niestety wycofali ją u nas i nie będzie zamiennika.

Stary 2014-08-25, 11:45   #4431
Klaudenc
Moderator

Też mam pilomaxa, jestem w połowie dużego opakowania i już tesknię mimo że jeszcze mam, haha ^^ Ten do blondu też ładnie pachnie? Mam do ciemnych i pachnie mi sorbetem jagodowym, czy czymś takim *,* Liczę że z duzego biowaxu też będę tak zadowolona, składowo myślę że mi przypasuje.
Będę w Polsce to kupię tego pilomaxu na zapas bo tu drogi okropnie.
Stary 2014-08-25, 12:09   #4432
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Też mam pilomaxa, jestem w połowie dużego opakowania i już tesknię mimo że jeszcze mam, haha ^^ Ten do blondu też ładnie pachnie? Mam do ciemnych i pachnie mi sorbetem jagodowym, czy czymś takim *,* Liczę że z duzego biowaxu też będę tak zadowolona, składowo myślę że mi przypasuje.
Będę w Polsce to kupię tego pilomaxu na zapas bo tu drogi okropnie.
zapach taki sobie,raczej chemiczny ale nie odrzuca.

Stary 2014-08-25, 12:22   #4433
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
zapach taki sobie,raczej chemiczny ale nie odrzuca.
Jedynie niechemiczne zapachy to póki co czuję tylko w dr organic - typowy miodek i druga taka mięta z cynamonem, bardzo świeży. Biowax z keratyną też przyjemnie pachnie. Masz może biovax do blondu? Boję się czy mi włosów nie rozjaśni
Stary 2014-08-25, 12:39   #4434
201708250935
Konto usunięte

Cytat:
Jedynie niechemiczne zapachy to póki co czuję tylko w dr organic - typowy miodek i druga taka mięta z cynamonem, bardzo świeży. Biowax z keratyną też przyjemnie pachnie. Masz może biovax do blondu? Boję się czy mi włosów nie rozjaśni
ten do blondu ma miod w skladzie i nic wiecej

edit: ma jeszcze wcyiag z drzewa hennowego (ale ja uzywalam i mi nie rozjasnil wlosow ) i wyciag ze skorki cytrynowej

Edytowane przez 201708250935
Czas edycji: 2014-08-25 o 12:42
201708250935 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 12:52   #4435
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez nagomiko Pokaż wiadomość
ten do blondu ma miod w skladzie i nic wiecej

edit: ma jeszcze wcyiag z drzewa hennowego (ale ja uzywalam i mi nie rozjasnil wlosow ) i wyciag ze skorki cytrynowej
No biowaxy składowo są podobne - gliceryna,henna, olej z migdałów lanolina są w każdej i miód, do tego jakieś ekstrakty. To dobrze jak nie rozjaśnia bo organic miodowy trochę rozjaśnia włosy i się właśnie obawiałam
Stary 2014-08-26, 11:23   #4436
zagubiona94
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nagomiko Pokaż wiadomość
na pierwszym zdjeciu cudowna dlugosc <3 marzy mi sie taka
Mi również się taka marzy, albo jeszcze dłuższe
W końcu taką długość osiągniemy
Stary 2014-08-26, 12:07   #4437
blanczi
Raczkowanie

Dzięki za odpowiedzi dot. żelu aloesowego. Teraz moja pielegnacje ograniczyłam do minimum (nic przed, płyn facelle, odżywka d/s, żel lniany i plunking koszulka)... Niestety, nie mam czasu, za 2 dni wyjeżdżam na MŚ i prawie codziennie mam treningi, przez co nie mam w ogole czasu i sily na cokolwiek innego... Ale od września jade z koksem! Kupie w końcu to, czego jeszcze mi brakuje, czyli jakiegoś Kallosa (nie mogę się zdecydować którego), Joanne Naturie b/s, skrzyp (herbate albo zioło), kilka półproduktów, muszę znaleźć jeszcze coś fajnego na porost (boje się tego nowego jantara, mialam stary i był ok, ale ja byłam niesystematyczna, więc nie było efektu wow) i będę walczyc o piękne falowane włoski.
blanczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 12:32   #4438
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam wax do blondu ale cieżko mi powiedziec czy Tobie nie rozjasni wlosow.wydaje mi sie, ze on podkreśla włosy juz rozjasnione albo naturalny blond.

Stary 2014-08-26, 13:11   #4439
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez blanczi Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedzi dot. żelu aloesowego. Teraz moja pielegnacje ograniczyłam do minimum (nic przed, płyn facelle, odżywka d/s, żel lniany i plunking koszulka)... Niestety, nie mam czasu, za 2 dni wyjeżdżam na MŚ i prawie codziennie mam treningi, przez co nie mam w ogole czasu i sily na cokolwiek innego... Ale od września jade z koksem! Kupie w końcu to, czego jeszcze mi brakuje, czyli jakiegoś Kallosa (nie mogę się zdecydować którego), Joanne Naturie b/s, skrzyp (herbate albo zioło), kilka półproduktów, muszę znaleźć jeszcze coś fajnego na porost (boje się tego nowego jantara, mialam stary i był ok, ale ja byłam niesystematyczna, więc nie było efektu wow) i będę walczyc o piękne falowane włoski.
A co tam ciekawego trenujesz?

Curly - Myślę, że będzie ok. Jak troszkę ociepli kolor to się nic nie stanie - z natury mam zimny kolorek
Stary 2014-08-26, 13:53   #4440
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Dziewczyny - mam takie pytanie. Czy podczas nakładania odżywki/oleju powinnam wcierać specyfik też w skalp? Tak się ostatnio zastanawiałam bo w sumie zawsze omijałam te rejony..

Siedzę teraz w oleju lnianym na łbie i nafcie na skórze głowy stąd te pytanie.
ShrinkingViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości