|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Moderator
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Cytat:
a koki lub bob już tak, czy loki
|
|
|
|
|
#4412 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
klaudencu, nie przesadzasz Ty czasem? Sama mówisz, że te blond włosy Ci wypadają w końcu, z, reszta Lato jest, mogło Ci tak słońce rozjaśnić. Naturalsy, naturalsy a teraz będziesz męczyć farbą?
Dziewczyno, to nie jest tak, że masz siwe czy coś! Nie szkoda Ci?
|
|
#4413 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4414 |
|
Konto usunięte
|
Skad demo The Sims 4?!
Ja bym odpuscila farbe na twoim miejscu, to tylko kilka wloskow, nikt poza toba tego pewnie nawet nie widzi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4415 | |
|
Moderator
|
Cytat:
no właśnie nie kilka, ich jest dużo i są takie dłuższe już co daje efekt refleksów i takich pasemek ^^ a mi sie podoba taka typowa czerń..
|
|
|
|
|
#4416 |
|
Moderator
|
Dot.: włosy kręcone
Typowe pytanie, wiele dziewczyn z czymś tkaim przychodzi ;D Zapraszam tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post47834810 i na czytanie pigułki o olejowaniu wosów, polecanych maskach oraz pielęgnacji dostosowanej do kreciołów - kwestia tylko tego czy chcesz o włosy zadbać bo wymaga to trochę czasu |
|
|
|
#4417 |
|
Zadomowienie
|
No to skoro już się pojawiły to uwierz mi, że wyjdą i nowe.
'Sporo Lichych włosków co leci jest blond' -skoro i tak lecą to zostaw je w spokoju, mówisz, że walczysz z przeproteinowaniem.. Na pewno nie pomoże Ci teraz jeszcze dofarbowywwanie ich skoro mówisz, że są suche i trudno w nich zatrzymać wilgoć. Unlike ma racje, zostaw te farbe. nie po to ścinałas się na krótko i mówiłaś, że chcesz mieć całą długość swoim kolorze żeby teraz farbą mazać
|
|
#4418 | |
|
Moderator
|
Cytat:
cierpliwym trzeba być spróbuje z domowymi sposobami, wiem że orzech włoski przyciemnia, te łupiny ale nie wiem gdzie to cudo dorwać. Amla zarówno olej jak i maseczka okropnie wysuszają, ale może kawa i herbata się nada
Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-08-24 o 12:32 |
|
|
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz to sama nie wiem, co z tą grzywką. na tych wszystkich symulacjach wyglądam wyglądam okropnie w każdej fryzurze
|
|
|
|
#4420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie farbuj,szkoda włosów.Może to jest przejsciowe. |
|
|
|
|
#4421 | |
|
Moderator
|
Cytat:
wzięłam też olejek z gp z arganem, ciekawa jestem jego działania.Tak, przejściowe - osłabienie i tyle. Najgorsze już przeszło na szczęście. Wczoraj zapakowałam wszystkie buble i wystawiłam, ktoś sobie wziął. Fajne to jest w Anglii, że jak coś nie potrzebujesz i nie masz komu oddać to możesz wystawić i nie wyrzucać
|
|
|
|
|
#4422 |
|
Przyczajenie
|
no dobrze ale tam nie ma w tej pigułce nic o prostowaniu włosów, poza tym ten wątek też jest poświęcony pięlegnacji a nie po prostu sprawieniu żeby były proste, serio nie ma nic co sprawi, że włosy nie będą sztywne?
|
|
|
|
#4423 |
|
Moderator
|
Będą miękkie po pielęgnacji (sama posiadam od bobasa bardzo sztywne włosy, takie druciaste ale teraz są bardziej miękkie i podatne na układanie), ale nie wyprostują się raczej skoro są kręcone. Jeśli już to mogą być bardziej pdoatne i wtedy możnaby je modelować za pomocą płaskiej szczotki, jednak lepiej je zapuścić i dbać, a będą zn ich ładne loki. W codzienniku są zdjecia dziewczyn z takim jakby afro i robią wrażenie.
Ten wątek jest o pielęgnacji i stylizacji kręciołów oraz wydobywaniu z nich skrętu, a nie o sprawianiu by były proste
|
|
|
|
#4424 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4425 |
|
Moderator
|
'Stąd mam pytanie, skoro włosy to martwa tkanka to czy da się sprawić jakoś żeby stały się bardziej miękkie i podatne na stylizację? nie chcę całe życie mieć kuli z włosów na głowie i chcę się dowiedzieć czy są jakieś specyfiki które coś pomogą?
' chciałam pomóc odpowiadając na te pytania - jeśli oczekujesz odpowiedzi na to jak sprawić by kręcone włosy były proste no to niestety nie potrafię pomóc. większosć dziewczyn trafia do zakręconych by z kopki sianka wydobyć miękkie, zdrowe loki. |
|
|
|
#4426 |
|
Przyczajenie
|
ja nie mam kopki siana, nie ma włosów zniszczonych, łamliwych, z rozdwajającymi się końcówkami ani nie wypadają mi. Nie mam z nich żadnych problemów poza tym, że się kręcą i nikt kto je widział na żywo nie ma odwagi powiedzieć, że kiedyś będą proste. Całe życie tnę się na jeża średnio co miesiąc lub częściej bo nic z nimi się nie da zrobić a w końcu chciałbym mieć dłuższe włosy. No cóż
|
|
|
|
#4427 |
|
Moderator
|
Bo mało prawdopodobne jest, że będą, genetyki nie zmienisz. Tu dużo dziewczyn ma długie i kręcone włosy - ale skoro nie chcesz mieć kręconych to nie wiem co Ci doradzić. Można spróbować zabiegu encanto, jednak na włosach baaadzo kręconych jest ciężko. Spróbuj może zrobic encanto samodzielnie, możesz pcozytać o tym tutaj:
http://www.anwen.pl/2010/08/normal-0...lse-false.html anwen właśnie robiła sobie encanto 2 razy myślę, że jest sposób tlyko trzeba poeksperymentować.---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Jeśli chodzi o środki pwodujące więskze wygładzenie i elastycznosć włosa to z pewnością olejowania, odżywki oraz maski z zawartością olei i wygładzaczy silikonowych - to moze pomóc rozprostować Twoje włoski. |
|
|
|
#4428 |
|
Przyczajenie
|
o keratynie już wiem od dawna, mam na głowie po wyciągnięciu włos o długości ok 5 cm więc nie wiem czy to ma już sens ale dziękuję bo nie wiedziałam, że samotnie też się da :3
|
|
|
|
#4429 |
|
Moderator
|
Ja mam włoski długości ok. 17 cm, obecnie możesz zapuść je jeszcze trochę i zrób sobie takie encanto. Wiadomo, zabieg trzeba powtarzać jak włosy odrastają bo odrastać będą kręcone jednakże jest to jakiś sposób jeśli marzysz o długich i prostych włosach.
miałam krótkie bo w maju cięłam i fryzurka ładna, ale tył mi stał dęba i postanowiłam zapuścić chociaż na boba, teraz podrosły to trochę 'siadły' i już wyglądam jak człowiek. Przy sztywnych i kręconych włosach ciężko jest utrzymać krótszą fryzurę niestety. Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-08-24 o 15:44 |
|
|
|
#4430 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj umyłam włosy szamponem pilomax do blondu oczyszczającym,potem odzywka pilomax do blondu i jest szał
.Bardzo ładny skręt.Kupiłam duże opakowanie 480g i pierwszy raz cieszę się,że takie duże..Ostatnio tak się ciszyłam z dużej Isany,ktora została niestety wycofana.Byłąm kilka dni temu w sklepie i pytałam babkę.Niestety wycofali ją u nas i nie będzie zamiennika |
|
|
|
#4431 |
|
Moderator
|
Też mam pilomaxa, jestem w połowie dużego opakowania i już tesknię mimo że jeszcze mam, haha ^^ Ten do blondu też ładnie pachnie? Mam do ciemnych i pachnie mi sorbetem jagodowym, czy czymś takim *,* Liczę że z duzego biowaxu też będę tak zadowolona, składowo myślę że mi przypasuje.
Będę w Polsce to kupię tego pilomaxu na zapas bo tu drogi okropnie. |
|
|
|
#4432 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4433 |
|
Moderator
|
Jedynie niechemiczne zapachy to póki co czuję tylko w dr organic - typowy miodek i druga taka mięta z cynamonem, bardzo świeży. Biowax z keratyną też przyjemnie pachnie. Masz może biovax do blondu? Boję się czy mi włosów nie rozjaśni
|
|
|
|
#4434 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() edit: ma jeszcze wcyiag z drzewa hennowego (ale ja uzywalam i mi nie rozjasnil wlosow ) i wyciag ze skorki cytrynowej
Edytowane przez 201708250935 Czas edycji: 2014-08-25 o 12:42 |
|
|
|
|
#4435 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4436 |
|
Raczkowanie
|
Mi również się taka marzy, albo jeszcze dłuższe
W końcu taką długość osiągniemy
|
|
#4437 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedzi dot. żelu aloesowego.
Teraz moja pielegnacje ograniczyłam do minimum (nic przed, płyn facelle, odżywka d/s, żel lniany i plunking koszulka)... Niestety, nie mam czasu, za 2 dni wyjeżdżam na MŚ i prawie codziennie mam treningi, przez co nie mam w ogole czasu i sily na cokolwiek innego... Ale od września jade z koksem! Kupie w końcu to, czego jeszcze mi brakuje, czyli jakiegoś Kallosa (nie mogę się zdecydować którego), Joanne Naturie b/s, skrzyp (herbate albo zioło), kilka półproduktów, muszę znaleźć jeszcze coś fajnego na porost (boje się tego nowego jantara, mialam stary i był ok, ale ja byłam niesystematyczna, więc nie było efektu wow) i będę walczyc o piękne falowane włoski.
|
|
|
|
#4438 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam wax do blondu ale cieżko mi powiedziec czy Tobie nie rozjasni wlosow.wydaje mi sie, ze on podkreśla włosy juz rozjasnione albo naturalny blond.
|
|
|
|
#4439 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Curly - Myślę, że będzie ok. Jak troszkę ociepli kolor to się nic nie stanie - z natury mam zimny kolorek
|
|
|
|
|
#4440 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny - mam takie pytanie. Czy podczas nakładania odżywki/oleju powinnam wcierać specyfik też w skalp? Tak się ostatnio zastanawiałam bo w sumie zawsze omijałam te rejony..
Siedzę teraz w oleju lnianym na łbie i nafcie na skórze głowy stąd te pytanie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

tylko nie wiem, czy warto. mam wysokie czoło, okulary, pociągłą twarz. Ostatni raz taką grzywkę miałam w podstawówce
a koki lub bob już tak, czy loki

cierpliwym trzeba być