Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIII - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-25, 09:45   #2881
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
klamiesz
głupol serio serio, jeszcze wyżej napisałam inne czynniki

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 09:48   #2882
doughnut_agg
Zadomowienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
czeszko...
ale nocka za nami, maly budzil sie 1500190 razy...bez kitu... w ogole to ostatnio je w nocy co 3 h jak jakis niemowlak, a juz po 2 h od jedzenia kreci sie i wierci... no a potem w dzien jesc nie chce...

pytanie mam... ile wam zajela nauka BLW? bo maly od 2 polowy czerwca dostaje praktycznie codziennie cos do jedzenia ta metoda, poczatkowo byly to najczesciej sniadanka bo to i tak zapijal mlekiem, no ale teraz coraz czesciej daje mu obiadki i jakies owocki...tylko co z tego jak maly wiekszosc rozrzuci, kanapki jeszcze jakos mu ida, ale wczoraj np zrobilam placuszki z cukini wg Tassi i maly napychal tego do buzi, nie przezuwal wcale, potem wypluwal.... reszte rozrzucil, sprzatania bylo duzo a w brzuszku pusto, bo zjadl potem cala flaszke mm... no srednio mu idzie to BLW i nie wiem jak go nauczyc przezuwac i polykac...a papek juz nie chce...

a 2 problem to pranie mi smierdzi... rzeczy malego piore ok 2 razy w tygodniu, w dobrym niemieckim buahaha proszku, a kurna wala mi po praniu wymiocinami.... Bartek ma tendencje uwalania sie kazdym posilkiem, posilek = zmiana ubrania, ubrania natychmiast plukam, zapieram i na balkon suszyc, po czym z powrotem do pralki i piore.... i kurna cuchna!! ja pierdu.... w polsce nigdy mi tak pranie nie walilo jak tutaj, a tutaj jest duza wilgotnosc i capi...
co do blw moja tak obiadow nie jada, jedynie kanapke, chrupki to ja nie pomoge.
problem 2 to moze pierz w proszku i w plynie do plukania ? ja tak piore i ciuszki sa pachnace
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 09:57   #2883
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
głupol serio serio, jeszcze wyżej napisałam inne czynniki
pozyjemy zobaczymy, ale rozumiem cie w pelni niestety zazwyczaj dzieci im starsze tym bardziej charakterek pokazuja Blanke to ja mam czasem ochote za drzwi wystawic, bo sie pyskata zrobila, a skad to u niej to nie mam pojecia Amela tez ma swoje za uszami
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 09:59   #2884
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
co do blw moja tak obiadow nie jada, jedynie kanapke, chrupki to ja nie pomoge.
problem 2 to moze pierz w proszku i w plynie do plukania ? ja tak piore i ciuszki sa pachnace
plynu tez uzywam musze chyba sprobowac namaczac albo kurna wyzszej temperatury, ale boje sie ze poniszcze ubranka... piore w 40 stopniach, to za malo?
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 10:02   #2885
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
pozyjemy zobaczymy, ale rozumiem cie w pelni niestety zazwyczaj dzieci im starsze tym bardziej charakterek pokazuja Blanke to ja mam czasem ochote za drzwi wystawic, bo sie pyskata zrobila, a skad to u niej to nie mam pojecia Amela tez ma swoje za uszami
ano właśnie
fajnie się planuje drugiego bobaska jak pierwszy ma 6-9 miesięcy,już jest nieco ogarnięty a jednak jeszcze niewiele wymagający prawdziwe kłopoty i wychowywanie przychodzi później...

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 10:06   #2886
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ano właśnie
fajnie się planuje drugiego bobaska jak pierwszy ma 6-9 miesięcy,już jest nieco ogarnięty a jednak jeszcze niewiele wymagający prawdziwe kłopoty i wychowywanie przychodzi później...
no to już w takim razie moje pierwsze i ostatnie dziecko
poza tym ja chyba nie dojrzałam do drugiego dziecka swoja drogą bo póki co to okres ciąży by mnie bardziej cieszył niż dziecko samo w sobie

ja się dziwię mojej mamie, że zrobili mojego brata bo ja tez byłam opętana- zrzuciłam drzwi z zawiasów darłam pierwsze 3 miechy japę itd. może kusiła ich chęć posiadania syna, którym już ja miałam być

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-08-25 o 10:09
Stary 2014-08-25, 10:09   #2887
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
plynu tez uzywam musze chyba sprobowac namaczac albo kurna wyzszej temperatury, ale boje sie ze poniszcze ubranka... piore w 40 stopniach, to za malo?
ja zawsze piore w 40. raz wypralam w 60 i pozalowalam szybko, ubranka sie skurczyly

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-25, 10:11   #2888
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ja zawsze piore w 40. raz wypralam w 60 i pozalowalam szybko, ubranka sie skurczyly
ja prałam w 60 a nawet 90 i nic się nie skurczyło

Stary 2014-08-25, 10:15   #2889
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
ja prałam w 60 a nawet 90 i nic się nie skurczyło
nie wiem co cie tak bawi. mowie tylko jak bylo u mnie. jeszcze ustawilam na dluzsze pranie tak sie chcialam plam pozbyc
Stary 2014-08-25, 10:27   #2890
MsLullaby
Zakorzenienie

My zaraz się zbieramy i jedziemy, trochę się martwię bo Bartek będzie śpiący ale może nie będzie marudził trzymajcie kciuki żeby dobrze to zniósł

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 10:38   #2891
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
My zaraz się zbieramy i jedziemy, trochę się martwię bo Bartek będzie śpiący ale może nie będzie marudził trzymajcie kciuki żeby dobrze to zniósł

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-25, 10:42   #2892
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dziś swoją miesięcznicę obchodzi:

Oluś, który kończy 11 miesięcy
Wszystkiego Najlepszego dla Solenizanta

U nas noc niestety okropna teraz na szczęście nie ma gorączki
Udało mi się złapać 20 ml siuśków do woreczka. Kamil już poszedł zanieść

Dziękuję Wam za odzew w tej sprawie
Cytat:
znowu gorączka wysypki brak
Wszystkiego najlepszego Olus

Super, ze udalo sie pobrac mocz
Widze, ze goraczka znowu sie pojawila jak wysoka?
to juz jest 4 doba?
u nas akurat przy trzydniowce goraczka sie skonczyla po 4 dobie wlasnie.
ale to juz dlugo i zglosilabuym sie chyba do lekarza.
kiedy macie wyniki moczu?
dostaliscie tez na morfologie i crp? moze warto by bylo zrobic, zeby zobaczyc, czy jakiegos stanu zapalnego nnie ma?
zdrowka

Mam pytanko
czy dawaliscie maluchom zupe zaprawiana smietana? bo gotuje dla siebie kalafiorowa i chcialabym dac tez na obiad malemu. i nie wiem czy odlozyc przed, czy dac wlasnie zaprawiona
Stary 2014-08-25, 10:47   #2893
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość

Wszystkiego najlepszego Olus

Super, ze udalo sie pobrac mocz
Widze, ze goraczka znowu sie pojawila jak wysoka?
to juz jest 4 doba?
u nas akurat przy trzydniowce goraczka sie skonczyla po 4 dobie wlasnie.
ale to juz dlugo i zglosilabuym sie chyba do lekarza.
kiedy macie wyniki moczu?
dostaliscie tez na morfologie i crp? moze warto by bylo zrobic, zeby zobaczyc, czy jakiegos stanu zapalnego nnie ma?
zdrowka

Mam pytanko
czy dawaliscie maluchom zupe zaprawiana smietana? bo gotuje dla siebie kalafiorowa i chcialabym dac tez na obiad malemu. i nie wiem czy odlozyc przed, czy dac wlasnie zaprawiona
ja podaje caly czas ze smietana.
Stary 2014-08-25, 10:53   #2894
ewacia85
Wtajemniczenie

wita córka marnotrawna
niestety nie nadrobie ani tu ani k. sebka coś dopadło nie wiem jeszcze co więc czekam...wczoraj wrzeszczał pół nocy ...a to że wrzeszczał to mało powiedziane ....bolał go brzuszek bo jak masowalam to purtał i była ulga, żadnego leku prrzeciwbólowego nie byłam w stanie mu podac bo jak tylko zbliżałam sie z woda czy czymkolwiek to ryk nie z tej ziemi wiec kimał na mnie w pozycji pionowej na kangurka....jejciu nawet jak malutki był to tak nie było. o 4 goraczkował i tak zamiennie raz jest tempka raz nie ma ...i rano wstał okupkany cały a ja nie zauważyłam i wziełam na rece i poszłam po pieluszke a w tym czasie wysmarował sobie całą główke i moją tez kupajką tak wiec wylądowaliśmy pod prysznicem
w tej chwili ma już drugie spanie a praktycznie nic nie jadł ;/

Edytowane przez ewacia85
Czas edycji: 2014-08-25 o 10:56
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 11:42   #2895
butterfly20
Zakorzenienie

Najlepszego dla dzisiejszych solenizantów!!

Cytat:
no to już w takim razie moje pierwsze i ostatnie dziecko
poza tym ja chyba nie dojrzałam do drugiego dziecka swoja drogą bo póki co to okres ciąży by mnie bardziej cieszył niż dziecko samo w sobie

ja się dziwię mojej mamie, że zrobili mojego brata bo ja tez byłam opętana- zrzuciłam drzwi z zawiasów darłam pierwsze 3 miechy japę itd. może kusiła ich chęć posiadania syna, którym już ja miałam być
mam dokłądnie tak samo i koleżanka mi mówi,że nie dojrzałam do drugiego dziecka.
do ciąży tak,ale nie do dziecka.

ja mam non stop takie myśli,że chciałabym jak rok temu mieć luz, pobyć zupełnie sama...
a potem co?rodzice mi wzięli wczoraj Tusię na 3 godziny, a mi się po 15 minutach chciało ryczeć,że za nią tęsknię. także porypane to jest...ale zmęczona to ja jestem jednak.
no i tak ciągle myślę,że może jednak poczekać z drugim jeszcze dłużej, ale im dalej tym pewnie gorzej się zdecydować, starszak coraz bardziej daje popalić. a ja nie chcę dużej różnicy między dziećmi...no i ten, tak to...

że nie wspomnę,że ciągle mam myśli,że jak będzie chłopiec to go nie pokocham tzn. lubię cudzych chłopców, ale nie wyobrażam sobie sama mieć takowego...

jak jest tak jak mówicie to mi się ten kalendarz się sprawdza

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2014-08-25 o 11:46
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 12:02   #2896
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ano właśnie
Jakie kłopoty?
My dziś znowu zarwana noc, prawie każda taka jest. Kiedy wyjdą te wszystkie zęby. Nic mu nie pomaga. Po takich nocach mówię, Adaś będzie jedynym dzieckiem. Ale czasem nachodzi mi taka myśl, za kilka lat. Teraz to napewno nie, bo nowa praca. Mąż też chciałby zmienić. Większe mieszkanie. Wczoraj miałam dobry humor, bo Adaś spał całą noc. Ja mam takie marzenie, by codziennie spał całą noc. Kiedy to nastąpi.
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 12:06   #2897
kaska87
Zakorzenienie

Motyl przestań, ja już głupia nie jestem no pomyśl czym by się Niki różnił od Tusi? tym, że nosi spodenki, a nie spódniczki i tuniczki
masz Tuśkę to co Ci w sumie za różnica wg mnie bombowo mieć parkę

a jeśli chodzi o te myśli to już tylko Twoja decyzja, ja ostatnio sporo kminiłam i jednak nie czas za dużo bym sobie wzięła na łeb na raz spraw do ogarnięcia a nie chcę później myśleć, że gdyby nie dziecko to bym zrobiła to czy tamto-wiesz o co chodzi
a poza tym chyba lepiej jedno posłać do przedszkola w razie gdyby drugie bobo okazało się takim cycoholikiem jak Miki i ogólnie masz te kilka godzin z jednym

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-08-25 o 12:09
Stary 2014-08-25, 12:20   #2898
ja-ika
Zakorzenienie

Dzwoniłam do laboratorium i powiedzieli, że jest dużo leukocytów i jakaś bakteria, która może wskazywać na zapalenie pęcherza. Na 15:50 idę z wynikami do lekarza. Pewnie będzie antybiotyk, ale lepsze to, niż niewiedza

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Anutka najwyższa temperatura była w nocy 39,6 rano 38,7
Stary 2014-08-25, 12:26   #2899
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Najlepszego dla dzisiejszych solenizantów!!

mam dokłądnie tak samo i koleżanka mi mówi,że nie dojrzałam do drugiego dziecka.
do ciąży tak,ale nie do dziecka.

ja mam non stop takie myśli,że chciałabym jak rok temu mieć luz, pobyć zupełnie sama...
a potem co?rodzice mi wzięli wczoraj Tusię na 3 godziny, a mi się po 15 minutach chciało ryczeć,że za nią tęsknię. także porypane to jest...ale zmęczona to ja jestem jednak.
no i tak ciągle myślę,że może jednak poczekać z drugim jeszcze dłużej, ale im dalej tym pewnie gorzej się zdecydować, starszak coraz bardziej daje popalić. a ja nie chcę dużej różnicy między dziećmi...no i ten, tak to...

że nie wspomnę,że ciągle mam myśli,że jak będzie chłopiec to go nie pokocham tzn. lubię cudzych chłopców, ale nie wyobrażam sobie sama mieć takowego...

jak jest tak jak mówicie to mi się ten kalendarz się sprawdza
Rozumiem twoje obawy bo ja bylam zawiedziona ze bede miec chłopca. To jest przykre ale tak bylo... nie lubie synów koleżanek nigdy ich nie zagadywałam bo nie wiedziałam o czym mam z nimi gadać dziewczynki to inna sprawa bo mam super kontakt... ale jak Leos sie pojawił to moje obawy minęły.uważam ze jest najslodszy i najpiękniejszy hehe poza tym jak wczoraj mąż przyniósł narzędzia bo robił ta bramkę na schody to tak slodko bylo jak leos musiał razem z tata trzymać młotek i wszystkie narzędzia, taki mały facecik z niego i widze juz go w roli starszego brata który bedzie sie opiekował bobaskiem.

Cytat:
Napisane przez agusiowata84 Pokaż wiadomość
Jakie kłopoty?
My dziś znowu zarwana noc, prawie każda taka jest. Kiedy wyjdą te wszystkie zęby. Nic mu nie pomaga. Po takich nocach mówię, Adaś będzie jedynym dzieckiem. Ale czasem nachodzi mi taka myśl, za kilka lat. Teraz to napewno nie, bo nowa praca. Mąż też chciałby zmienić. Większe mieszkanie. Wczoraj miałam dobry humor, bo Adaś spał całą noc. Ja mam takie marzenie, by codziennie spał całą noc. Kiedy to nastąpi.
Współczuję i życzę duzo siły na zaś napewno niedługo sie poprawi.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-25, 12:26   #2900
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
wita córka marnotrawna
niestety nie nadrobie ani tu ani k. sebka coś dopadło nie wiem jeszcze co więc czekam...wczoraj wrzeszczał pół nocy ...a to że wrzeszczał to mało powiedziane ....bolał go brzuszek bo jak masowalam to purtał i była ulga, żadnego leku prrzeciwbólowego nie byłam w stanie mu podac bo jak tylko zbliżałam sie z woda czy czymkolwiek to ryk nie z tej ziemi wiec kimał na mnie w pozycji pionowej na kangurka....jejciu nawet jak malutki był to tak nie było. o 4 goraczkował i tak zamiennie raz jest tempka raz nie ma ...i rano wstał okupkany cały a ja nie zauważyłam i wziełam na rece i poszłam po pieluszke a w tym czasie wysmarował sobie całą główke i moją tez kupajką tak wiec wylądowaliśmy pod prysznicem
zdrowka

Cytat:
Dzwoniłam do laboratorium i powiedzieli, że jest dużo leukocytów i jakaś bakteria, która może wskazywać na zapalenie pęcherza. Na 15:50 idę z wynikami do lekarza. Pewnie będzie antybiotyk, ale lepsze to, niż niewiedza

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

No to wysoko goraczkuje
trzymam za wizyte. oby to nie bylo nic powaznego
Stary 2014-08-25, 12:52   #2901
passion80
Zakorzenienie

a ja im jestem starsza tym bardziej lubię jesień, deszczowa też uwielbiam mieć szyję otuloną chustą, szalem i wdychać perfumy z nosem w nie schowanym lubię ciepłe ubranka, koce, swetry, kasztany, ciepłą aromatyczną herbatę, nastrojową muzykę w ciemne wieczory z wiekiem robię sie nostalgiczna i uważam, że jesień jest bardzo zmysłowa

[/QUOTE]zgadzam się

Cytat:
dziewczyny sprawdziło wam się to? http://dzidziusiowo.pl/planujemy-cia...c-plec-dziecka

moja koleżanka mówi,że u wszystkich jej znajomych się sprawdziło

bo według tego jak chcę mieć dziecko na luty/marzec 2016 to byłby to chłopak
nie sprawdziło się

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Adam przeszedł samego siebie w weekend. W sobotę spal do 8:15, a dzis go obudzilismy 8:45. Chodzi spac o 20. W rezultacie skrocila mu sie drzemka dzienna do jednej i wieczorem bylo niestety mega-marudzenie.
Dzis po raz pierwszy niezbyt smakowal mu obiad - łosoś ze szpinakiem i śmietaną hipp. Faktycznie, mdłe to było. Mąż posolil i poslodzil trochę i poszło.
Dalismy tez trzy razy po trochu kaszke na mleku smakija (tu trzeba uwazac na rodzaj, nie kazda ma prosty sklad, np cynamonowa jest ok). Jest tam sporo mleka, ale nic mu nie bylo
Idę spać. Rano do pracy, nie lubię poniedziałku jutra będzie na 2-3h przychodzic opiekunka i mąż będzie wyjaśnial jej co i jak. Szczerze wątpię, by Adas stwarzal problemy, ale zobaczymy we wrześniu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
to powodzenia z tą opiekunką

Cytat:
Jak moja t pojechała to usiadłam na łóżku i się popłakałam ze szczęścia najgorszy czas w moim życiu. Nawet nie chce o tym już myśleć NIGDY WIĘCEJ

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

kurde, jedna się sprawdziło, policzyłam sobie 28 a nie miałam jeszcze skończonych

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
no serio, mam jeszcze do paździocha opłacone 28dni i później walę to, tylko mózg takie planowanie lasuje a i tak wpływ na to żaden bo te teorie się u jednych potwierdzają a u innych nie
jak będzie drugi chłopiec to będzie i już co zrobię- nie będę musiała kasy na ubrania trwonić

a druga sprawa, że w sumie nie wiem jednak czy ja się nadaję do bycia matką 2 dzieci od kiedy Mikiego opętało to czasem tracę cierpliwość i wychodzę do łazienki/pokoju i mówię- "nigdy więcej dzieci" tak jak był grzeczny to teraz jest obrót sprawy o 180stopni

no i jeszcze ten kurs musze zrobić, mieszkanie kupić itd. nie wiem czy czas będzie przed menopauzą
też mam czasem dośc, pewnie jak większośc z nas.
Ale bardzo bym chciała, żeby miała rodzeństwo, zbyt długo i wnikliwie neima co analizować bo nigdy się nei zdecydujemy

Cytat:

oby się w końcu wyjaśniło

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

tarczycówki
macie powiększoną tarczycę przy Waszych nieprawidłowościach?
dzisiaj usłyszałam, że mam powiększoną i żeby zrobić usg, robiłam 2 lata temu.
Stary 2014-08-25, 12:58   #2902
Poziomkowa89
Zakorzenienie

A ja zamówiłam fotelik na rower niestety nie mialam tyle kasy na te polecane, mam nadzieję ze ten tez bedzie ok. Jutro ma przyjść także będziemy śmigać to oznacza dla mnie nowa jakość życia bo do centrum wsi mam za daleko zeby isc nogami a do samochodu nie zawsze mi sie chce pakować i jechac. A tak to rowerkiem będziemy jeździć na plac zabaw i do sklepu i bedzie super

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-08-25, 13:03   #2903
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
no serio, mam jeszcze do paździocha opłacone 28dni i później walę to, tylko mózg takie planowanie lasuje a i tak wpływ na to żaden bo te teorie się u jednych potwierdzają a u innych nie
jak będzie drugi chłopiec to będzie i już co zrobię- nie będę musiała kasy na ubrania trwonić

a druga sprawa, że w sumie nie wiem jednak czy ja się nadaję do bycia matką 2 dzieci od kiedy Mikiego opętało to czasem tracę cierpliwość i wychodzę do łazienki/pokoju i mówię- "nigdy więcej dzieci" tak jak był grzeczny to teraz jest obrót sprawy o 180stopni

no i jeszcze ten kurs musze zrobić, mieszkanie kupić itd. nie wiem czy czas będzie przed menopauzą
Ja nie mam tego dylematu, bo drugiego nie planuję Dasz radę, ja mam za soba trzy kursy w SKwP, papier na usługowe prowadzenie ksiag i prawie skończony biegly. W planach ACCA. Tematy mieszkaniowe zalatwiane dwukrotnie a do menopauzy jeszcze trochę czasu mam. Kilkoro dzieci bym dała radę trzasnac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-08-25, 13:06   #2904
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Larysa 8* mowil ze nie ma sensu tych dodatkowych 300zl za duofixa wykladac bo ten nasz na pasy dobrze trzyma my mamy kidzona, mini nie btalam pod uwage bo w razie W chcialam miec opcje posadzenia go przodem-mam nadzieje, ze nie bedzie takiej koniecznosci
DZIĘKUJĘ

Cytat:
Laryska a ja wzielam kidzofixa (to to samo co duofix), bo nie mial gosciu na stanie kidzona, a ja potrzebowalam fotelik na juz. mial jeszcze duofixa ale juz nie chcialam przeplacac.

swoja droga musze pochwalic serwis maxi cosi. wyslalam im tobiego z prosba o wycene naprawy, bo juz dawnooo po gwarancji bylo. zadzwonili ze wymienili pas krokowy i ze jedyny koszt to za kuriera 20 zl wiec fajnie, fotelik naprawiony i bedzie u dziadkow zebym nie musiala axkida przekladac, a Blanka w tobim ma jeszcze sporo miejsca, a niby fotel do 4 lat
również DZIĘKUJĘ!
i super z tobim zawsze w razie w będzie do użytku

Cytat:
eeee nieee, jest kilka sklepów w Pl prowadzących sprzedaż.
ale generalny dystrybutor to jest osoba u której te inne sklepy w Polsce się zaopatrują ja to tak kminie na podstawie firmy znajomych, też byli w USA podpisali dystrybutorstwo tak jak pan 8* i teraz inne firmy z Polski nie zamówią z USA tego towaru tylko od tej firmy znajomych która zaopatruje się w USA

Cytat:
udanego spotkania

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Mam pytanko
ja tak

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
wita córka marnotrawna
oj zdrówka dla Sebcia oby go nic nie złapało
a historia z kupką...
Stary 2014-08-25, 13:07   #2905
misia332
Zakorzenienie

Ależ macie rozkminy... czasem myślę, że chyba lepiej wpaść. Bo nigdy nie ma odpowiedniego czasu na 1 dziecko, a tym bardziej na 2. I chodzimy myślimy, analizujemy, i planujemy.
A jak zaliczymy "wpadkę" to jednak już nie ma co myśleć, że musze zrobić to i to, że muszę mieć to i to.

Pewnie gdybym nie wpadła, to tez bym sie zastanawiała nad drugim. Ja tak bardzo kocham Kornela, że cały czas mi się wydaje, ze nie będę w stanie pokochać drugiego.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 13:08   #2906
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
A ja zamówiłam fotelik na rower niestety nie mialam tyle kasy na te polecane, mam nadzieję ze ten tez bedzie ok. Jutro ma przyjść także będziemy śmigać to oznacza dla mnie nowa jakość życia bo do centrum wsi mam za daleko zeby isc nogami a do samochodu nie zawsze mi sie chce pakować i jechac. A tak to rowerkiem będziemy jeździć na plac zabaw i do sklepu i bedzie super
o super sprawa i dla Ciebie dobrze na kondycję uwielbiam jeździć rowerem ja za rok kupię i rower i fotelik
oby Leonkowi się też spodobało
Stary 2014-08-25, 13:12   #2907
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
ja podaje caly czas ze smietana.

A niedawno pisalas, ze Twoje dziecko obiadów nie je. No to jak to jest?

Ja-ika, dobrze, ze się wyjaśniło.

A wiesz, ze jeśli to zapalenie pęcherze pęcherza, to teraz co miesiąc będziesz musiała zbierać jej mocz i sprawdzać czy nie nawraca? O ile pierwsze zapalenie zazwyczaj jest objawowe,o tyle każde kolejne może przejść bezobjawowo.

Zdrowka dla Emi
Stary 2014-08-25, 13:12   #2908
Larysa88
Zakorzenienie

ok, decyzja na 90% podjęta będzie najprawdopodobniej kidzone
napisałam też maila do pana 8* ciekawe czy mi odpisze

tylko skąd ja wezmę tą kasę
a i ciekawe czy do mojego auta się zmieści nie no myślę że tak a jak coś to z przodu ...
niby plany zmiany auta są, ale nie wiem dokładnie kiedy
Stary 2014-08-25, 13:18   #2909
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Ja mam wstręt do grzybów..a to przez to ze kiedyś rodzice ugotowali zupę na suszonych.Jedzac zdałam sobie sprawę ze pływa w niej ogromną ilość białych robaków..blee . ogólnie to ja mam pecha jeśli chodzi o tego typu robale.raz jadłam u mojej św pamięci babci obiadek . po pewnej chwili zauważyłam że razem z kurczakiem zjadam ruszające się larwy..od razu poleciałam do wc ..babcia stwierdzila ze nic w tym kurczaku nie widzi i wrzucila go do pomidorowki.. miała juz wtedy początki(jeszcze nie podejzewalismy) Alzheimera a ja nie wnikałam czy ten obiad był świeży bo dziecko byłam . od tamtego momentu nie cierpię much. mam głupią schizę ze zaraz gdzieś w moim mieszkaniu złoża jaja i z których powstaną te obrzydliwe robale.bllllee
przepraszam..
Cytat:
Emilka dziś też miała gorączkę wieczorem 38,4. Dałam nurofen przy kolacji, zasnęła na pół godz i obudziła się spocona, ale bez gorączki. Kueczę co to może być Z pozytywów, to odkryłam dziś 8 ząbka Druga dolna dwójeczka się wykluła, także mamy komplet
Jak nie przejdzie Jej do poniedziałku, to idę do pediatry, no chyba, że jutro się pogorszy, oby nie
Stary 2014-08-25, 13:27   #2910
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
o super sprawa i dla Ciebie dobrze na kondycję uwielbiam jeździć rowerem ja za rok kupię i rower i fotelik
oby Leonkowi się też spodobało
Tak ja uwielbiam jeździć rowerem i to jedyny plus wsi ze nie musze sie przeciskać chodnikiem tylko jadę albo polna albo mam ala deptak do centrum gdzie nikt mi sie nie bedzie kręcił pod kołami. Leo kocha rowerzystów zawsze sie musimy zatrzymać bo musi sie dokładnie przyjrzeć. Raz nad morzem wypożyczyliśmy to byl przeszczęśliwy ale to z tz jechał a ja obok niego. Śmiał sie cala drogę.
Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
ok, decyzja na 90% podjęta będzie najprawdopodobniej kidzone
napisałam też maila do pana 8* ciekawe czy mi odpisze

tylko skąd ja wezmę tą kasę
a i ciekawe czy do mojego auta się zmieści nie no myślę że tak a jak coś to z przodu ...
niby plany zmiany auta są, ale nie wiem dokładnie kiedy
No spory wydatek... a ty wracasz do pracy?

Czekamy na dzidziusia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości