|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: studia pielęgniarstwo
Cytat:
![]() W niedziele bylam w slupsku i mam ten pokoj co chcialam. Mega sliczny ale z ceny nie zeszli.
|
|
|
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1383 |
|
Raczkowanie
|
Chyba poczekam do października. Po co zmarnować 200zł . Kupie sobie dobre buty na praktyki w zamian
![]() Co tu taka cisza? :P
|
|
#1384 |
|
Raczkowanie
|
Już prawie wszędzie zapanowała cisza , chyba dlatego że na większości uczelni zakończyła się rekrutacja
|
|
|
|
|
#1385 |
|
Zadomowienie
|
PUM Szczecin- wszyscy przyjeci, 141 osób
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Halo halo, poszukiwana wizaznka ktora sie wahala czy skladac do nas do Szczecina. Zapomnialam nicku Jak zadecydowałaś?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1386 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cześć gruniaa, ho, ho i tak wszystkich przyjęli, jak leci? i tylko było 141 osób chętnych?, ciekawe o co chodzi... Ja w końcu ze względu na odległość do Szczecina nie złożyłam. Złożyłam do Łdz i Bydgoszczy i jeszcze nad PWSZ w Płocku myślę. Jutro cokolwiek odnośnie Bydgoszczy będę wiedzieć. W Łodzi niestety zrobili jeszcze jedną rekrutacje, nie zmniejszając progu punktowego, także... minimalna szansa. A też z czasem mam nie fajnie, bo już powolutku powinnam się za jakimś lokum rozglądać, a tu nic nie wiadomo!. Ps. myślę, że wątek tutaj ruszy na początku października, kiedy każda rozpocznie swoją przygodę!
|
|
|
|
|
|
#1387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przynajmniej 3 moje znajome z innych kierunkow na WNoZ tak sobie przebimbaly studia.
|
|
|
|
|
|
#1388 |
|
Przyczajenie
|
Możliwe, że takowe pytanie juz bylo, ale w kilkunastu ostatnich stronach nie nie wpadłam, a mianowicie - czy praktyki są od 2go roku dopiero?
|
|
|
|
|
#1389 |
|
Raczkowanie
|
Na UM we Wroclawiu pod koniec pierwszego roku sa w ZOLu oraz wakacyjne praktyki w szpitalu.
|
|
|
|
|
#1390 |
|
Przyczajenie
|
Myslisz ze to bedzie tak albo lipiec albo sierpien czy oba? Bo dostalam propozycje pracy na jeden z tych miesiecy i nie wiem czy na starcie odrzucic, czy jest szansa...?
|
|
|
|
|
#1391 |
|
Raczkowanie
|
Z tego co wiem po pierwszym roku praktyki są na każdej uczelni. Tzw. "wakacyjne". U mnie 200 godzin
|
|
#1392 |
|
Raczkowanie
|
Głowy sobie nie dam uciąć ale wydaje mi się , że cały jeden miesiąc to zajmuje
napewno wypowiedzą się bardziej doświadczone wiżażystki |
|
|
|
|
#1393 |
|
Raczkowanie
|
Na mojej uczelni było 5 tygodni na 1 roku
W tygodniu 40 h, tylko tu godzina jest liczona jako 45 min. Czyli jest 8 godzin a naprawdę jest 6 zegarowych , chociaz miałam też po 7,5 h ale to juz w kolejnych latach.
|
|
|
|
|
#1394 |
|
Raczkowanie
|
Cześć,
Dziewczyny, jak to jest z badaniami?. Czy wystarczyła jedna wizyta ( na podpisanie), czy jeszcze musiałyście odwiedzać innych specjalistów?. Pytam, bo będe musiała odpłatnie wykonać badania i już sie zastanawiam, na jakie koszty będę "narażona". |
|
|
|
|
#1395 |
|
Rozeznanie
|
Znacie jakies blogi studentek pielegniarstwa? bo ja jak na razie natrafilam na 2. Chetnie poczytalabym o perypetiach zwiazanych ze studiami i praktykami
|
|
|
|
|
#1396 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Koszty takich badań to zazwyczaj ok. 50-90zł. mietowka84 mogłabyś podlinkować te strony? Z góry dziekuję
|
|
|
#1397 |
|
Raczkowanie
|
Chodzi Ci o lekarza medycyny pracy? Jak dobrze pamiętam robią tylko bilirubine (chociaż i to pewnie nie wszędzie...)
|
|
|
|
|
#1398 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1399 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje mietowka84
![]() Na skierowaniu mam zaznaczoną biochemię krwi: ALAT i bilirubina całkowita. Nigdy nie robiłam tych badań i boję się, że coś nie bedzie w normie.... chyba we wojsku badają właśnie bilirubinę i przez za wysoki poziom nie przyjmują na służbę. Czy na pielęgniarstwie też tak jest?
|
|
#1400 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze nasza koleżanka z wizażu
![]() http://cuteandskilled.blogspot.com/ |
|
|
|
|
#1401 |
|
Zadomowienie
|
Witam
też będę dumną studentką pielęgniarstwa. Ja tylko składałam dokumenty+wizyta u lekarza medycyny pracy. Co do badań to moja lekarka dała mi skierowanie na morfologię i HBS. Wiadomo też, że trzeba będzie wyrobić książeczkę sanepidowską i to tyle.
|
|
|
|
|
#1402 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1403 |
|
Zadomowienie
|
Czy na studia potrzebny bedzie mi stetoskop? Jedni mowia ze trzeba miec swoj i nosic, inni ze absolutnie. Wiadomo ze na kazdej uczelni inaczej ale jak bylo u Was?
|
|
|
|
|
#1404 |
|
Zadomowienie
|
Jak napisałaś- to zależy od uczelni, ale lepiej mieć swój
|
|
|
|
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My przed mierzeniem ciśnienia odkażamy ten oddziałowy i każda jeszcze żyje
|
|
|
#1406 |
|
Raczkowanie
|
Też nie wiem czy kupić bo są stetoskopy za 400zł jak i za 20zł. Czym się różnią oprócz ceny też trzeba wiedzieć
. Też wolałabym mieć swój, no ale w ciągu roku można sobie też zamówić, od czego jest internet ![]() Tani : http://allegro.pl/stetoskop-dwuglowi...472539508.html Drogi: http://allegro.pl/stetoskop-littmann...508776404.html princess18 witamy jakie miasto?
http://www.youtube.com/watch?v=thzmoo19rPs Edytowane przez JoannaIrminaTitina Czas edycji: 2014-08-26 o 13:09 |
|
|
|
|
#1407 |
|
Zadomowienie
|
Mi kolezanka mowila ze u nas trzeba miec raczej swoj ale nie jakis genialny a pokazala taki za ok. 40 Zl na allegro i mowila ze spokojnie wystarczy.
|
|
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, jak się postaracie to i bez tego stetoskopu ciśnienie zmierzycie, więc można kupić np. zabawkowy stetoskop
|
|
#1409 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kurcze coś mnie podkusiło o czytaniu opinii o pielęgniarstwie. Wszyscy gadają o psich zarobkach i braku szacunku ![]() . Nie wiem jak to jest w innych rejonach ale tu gdzie mieszkam pielęgniarek szukają a praca jest od zaraz i to podobno (opinia studentek, które zaraz po lic. szły do pracy) nie jest najniższa krajowa. Zauważyłam, że opinie z 2008 są tragiczne a im dalej tym korzystniejsze. Czasami to już nie wiem .... ![]()
|
|
|
#1410 |
|
Zadomowienie
|
Dziwi mnie trochę podejście co niektórych. Idziecie na pielęgniarstwo, a macie problem z myciem pacjenta
Większość by chciała czystą robotę w papierach, podawanie leków itp. Pielęgniarka ma przede wszystkim pielęgnować pacjenta. Jeśli 'mycie pupek' to coś poniżej waszych ambicji i liczycie na to, że ktoś będzie wykonywał to za was, to wybierzcie inną drogę.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.

napewno wypowiedzą się bardziej doświadczone wiżażystki
. Koszty takich badań to zazwyczaj ok. 50-90zł.