Dla tych co czekają na oświadczyny- zniecierpliwione,zdespero wane,wyluzowane cz.2! - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-25, 15:58   #901
tinyheart
Rozeznanie

Dot.: Dla tych co czekają na oświadczyny- zniecierpliwione,zdespero wane,wyluzowane c

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Dzięki

Jasne,oto on,a właściwie ona.
http://cudaniewidy.pl/
Wow! Zdjęcia super Trzymam mocno kciuki i mam nadzieję, że niedługo będziemy relacje z szukania sukni czytały

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 15:59   #902
aguleekk
Zakorzenienie

Dot.: Dla tych co czekają na oświadczyny- zniecierpliwione,zdespero wane,wyluzowane c

Kiedys sie troche zaglebialam w ten temat i o ile czekanie do slubu jeszcze rozumiem tak juz tych 'zasad' obowiazujacych po slubie juz nie bardzo. Nie wiem czy wiecie ze wedlug Kosciola po slubie mozna seks uprawiac ale oczywiscie bez zabezpieczenia z finalem zawsze w srodku. Wszelkie inne formy zaspokajania tez sa ok ale tylko wtedy gdy facet konczy w srodku inaczej to grzech ciezki.

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 15:59   #903
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Lolusl - fajna data! A kamerzyste macie wybranego i chcecie?
PannaBlack - ja mam.dlugie okresy abstynencji, ale mimo wszystko nie umialabym czekac. No ale my niewierzacy.

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 16:01   #904
PannaBlack
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aguleekk Pokaż wiadomość
Zycze Ci jak najlepiej ale ja balabym sie jak to bedzie z tym po slubie..
A dziękuję za życzenia i mimo wszystko się nie boję Bo znamy się na tyle dobrze i w tych tematach, że wiem, że będzie za☠☠☠iście O ile go nie zgwałcę przed ślubem i się nie obrazi
PannaBlack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 16:03   #905
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Wow! Zdjęcia super Trzymam mocno kciuki i mam nadzieję, że niedługo będziemy relacje z szukania sukni czytały
Wlaśnie kocham takie zdjęciaA ta laska ze mną studiuje na uczelni.
Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Lolusl - fajna data! A kamerzyste macie wybranego i chcecie?
PannaBlack - ja mam.dlugie okresy abstynencji, ale mimo wszystko nie umialabym czekac. No ale my niewierzacy.
Chcemy kamerzystę,ale nie mam wybranego i boję się.Bo z tego co widzę,to straszna lipa.
Moja koleżanka z grupy ma firmę,ale w sumie 4000bierze,wiec dużo.
TU jej stronka,ładne filmy ma.
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 16:04   #906
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PannaBlack Pokaż wiadomość
Inne formy też są be
Ja wiem, że to takie trochę naciągane Po prostu z jednej strony, by się chciało zostawić sobie coś wyjątkowego na "po ślubie", a z drugiej jak to zauważyła lolusl się chce podupcyć i wychodzi takie czekanie - nieczekanie
No jakoś tego nie mogę zrozumieć Ty chcesz podupcyć, on czekać. Mnie by tego bardzo frustrowała i w życiu nie mogłabym być z facetem z takimi poglądami.
Stary 2014-08-25, 16:04   #907
201701300922
Konto usunięte

Cytat:
Nie no, nic to bym chyba umarła
Po prostu zero prawdziwego seksu, co mnie doprowadza do szału
A czy mega wierzący... Raczej bardzo, ale nie nie w skrajnym stylu. Nie robi nic skrajnego, ale ma mocny system wartości. Powinnam być dumna Tymczasem zamiast wspierać, to go gołymi cyckami deprawuję
Czyli coś tam jednak działacie?
Nie napiszę nic nowego. Zgadzam się z dziewczynami, że jak jest taki wierzący to powinniście ze wszystkimi zachowaniami seksualnymi poczekać do ślubu, a nie że jakieś macanki są, a seksu już nie ma bo to jest be. Zalatuje hipokryzją.
201701300922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 16:05   #908
Madzialena7
zniemczona peema

Cytat:
To tylko ja taki odmieniec, że czekam z seksem do ślubu haha Aczkolwiek czasem mam taką ochotę, że wychodzę z siebie i staję obok
podziwiam, ja bym nie wytrzymała tyle.

Cytat:
Napisane przez Lenka_007 Pokaż wiadomość
Madzialena jak znajdziesz jakiś sposób walki to się podziel też zawsze jadę na silnych prochach:/
Narazie jestem bezradna . Sama czekam na jakieś złote rady .

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;47848718]A co Cię boli?[/QUOTE]

@ mnie nie oszczędza. I nie wiem- albo ja jestem tak wrażliwa na ból, albo tak mnie boli, ale jak nie wezmę w porę tabletki (i to bardzo silnej, bo Ibuprom nawet na mnie nie działa) to w kilka minut potrafi mnie tak brzuch rozboleć, że autentycznie prawie mdleje.. Zemdlałam tak naprawdę tylko 2 razy, ale znam już ten stan i jak mi zaczyna piszczeć w uszach i ćmić się przed oczami, jest mi zimno a pot się ze mnie leje to wiem co się święci i idę pod okno, biorę tabletkę i tak leżę dopóki mnie nie puści . A te tabletki akurat działają po godzinie.

"..i że Cię nie opuszczę aż do śmierci.."-> 27.08.2016
,,Bo magia jest wtedy gdy splatamy dłonie,
a nasze spojrzenia mówią więcej niż słowa"
Madzialena7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 16:05   #909
PannaBlack
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aguleekk Pokaż wiadomość
Kiedys sie troche zaglebialam w ten temat i o ile czekanie do slubu jeszcze rozumiem tak juz tych 'zasad' obowiazujacych po slubie juz nie bardzo. Nie wiem czy wiecie ze wedlug Kosciola po slubie mozna seks uprawiac ale oczywiscie bez zabezpieczenia z finalem zawsze w srodku. Wszelkie inne formy zaspokajania tez sa ok ale tylko wtedy gdy facet konczy w srodku inaczej to grzech ciezki.
Też tych zasad nie rozumiem Gadaliśmy o tym i oboje uważamy, że są ułomne Także aż tak się trzymać nie planujemy
Stary 2014-08-25, 16:05   #910
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
A dziękuję za życzenia i mimo wszystko się nie boję Bo znamy się na tyle dobrze i w tych tematach, że wiem, że będzie za☠☠☠iście O ile go nie zgwałcę przed ślubem i się nie obrazi
O właśnie! A co jak dojdzie do seksu przed ślubem? TŻ rozstanie się z Tobą?
Stary 2014-08-25, 16:12   #911
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
Też tych zasad nie rozumiem Gadaliśmy o tym i oboje uważamy, że są ułomne Także aż tak się trzymać nie planujemy
No to co sztuka dla sztuki i pobawmy się zobaczymy ile wytrzymamy? Tak to widze i szczerze jest to conajmniej dziwne.

A taka pewna bym nie była, że seks po ślubie będzie świetny. Bo owszem może być dobry, ale również może być do tylka, facet wytrzyma Ci dwie minuty czy inne takie.
Jak dla mnie lepiej sprawdzić

To nie ja zjadam literki tylko mój LG.
Stary 2014-08-25, 16:13   #912
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorotti66 Pokaż wiadomość
No to co sztuka dla sztuki i pobawmy się zobaczymy ile wytrzymamy? Tak to widze i szczerze jest to conajmniej dziwne.

A taka pewna bym nie była, że seks po ślubie będzie świetny. Bo owszem może być dobry, ale również może być do tylka, facet wytrzyma Ci dwie minuty czy inne takie.

Dokładnie!
Stary 2014-08-25, 16:14   #913
Madzialena7
zniemczona peema

Ja tam musiałam sprawdzić TŻ-ta . I jak nasze początki były raczej średnie, tak teraz jest .
U mnie TŻ też na początku nie chciał, bo bał się, że pomyślę, że zależy mu tylko na jednym, a ja miałam takie libido że to ja go w końcu dopadłam i od tej pory to ja muszę się opędzać .

Stary 2014-08-25, 16:16   #914
PannaBlack
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
No jakoś tego nie mogę zrozumieć Ty chcesz podupcyć, on czekać. Mnie by tego bardzo frustrowała i w życiu nie mogłabym być z facetem z takimi poglądami.
Wiesz co... To tez trochę tak, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia Ja mam naprawdę ciężki charakter czasami i mimo to TŻ mnie jeszcze nie zostawił, a TŻ nie chce seksu przed ślubem, więc to chyba są po prostu takie nasze ukłony wzajemne Szlag mnie czasem trafia i mam ochotę go za to zabić, ale z drugiej strony kocham go dokładnie takim jaki jest, prawie od dnia w którym go poznałam i mam świadomość, że gdyby nie miał takich, a nie innych zasad - nie byłby kim jest a skoro to jest tego konsekwencją to jakoś łatwiej idzie to znieść bo dzięki temu wiem też, np. że naprawdę zrobi i robi wszystko żeby między nami było prawie idealnie, albo to, że nigdy nie zażąda rozwodu, bo po prostu w niego nie wierzy. Zamiast tego stanie na głowie żebyśmy się dogadali A w dzisiejszych czasach pewność, że ktoś nie zostawi Cię, bo będziesz chora, albo pokaże się jakaś młodsza to naprawdę dużo

Cytat:
Napisane przez Dysia1990 Pokaż wiadomość
Czyli coś tam jednak działacie?
Nie napiszę nic nowego. Zgadzam się z dziewczynami, że jak jest taki wierzący to powinniście ze wszystkimi zachowaniami seksualnymi poczekać do ślubu, a nie że jakieś macanki są, a seksu już nie ma bo to jest be. Zalatuje hipokryzją.
Trochę to jest hipokryzja Ale udajemy, że tego nie widzimy A tak serio... To jest hipokryzja, ale spróbuj ponad 4 lata nie uprawiać nic
Stary 2014-08-25, 16:17   #915
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Co jako co śle seksu trzeba się nauczyć i to trochę zajmuje. Nie ma tak, że od razu jest idealnie, zwłaszcza gdy się jest dziewica.

Stary 2014-08-25, 16:25   #916
Madzialena7
zniemczona peema

Cytat:
Co jako co śle seksu trzeba się nauczyć i to trochę zajmuje. Nie ma tak, że od razu jest idealnie, zwłaszcza gdy się jest dziewica.

Dokładnie . Może jakieś wyjątki się zdarzają, że odrazu jest cudownie, ale ja osobiście takich nie znam. Nam samym takie dotarcie się zeszło 3 lata i dopiero teraz mogę powiedzieć, że jest cudownie (ale cały czas pracujemy nad tym, żeby było jeszcze lepiej) więc jeśli się tyle czeka na tą chwilę, to gdy nadejdzie może być lekkie rozczarowanie, że jednak nie było tak fajnie jak się spodziewaliśmy.. Trening czyni mistrza .

Stary 2014-08-25, 16:26   #917
PannaBlack
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
O właśnie! A co jak dojdzie do seksu przed ślubem? TŻ rozstanie się z Tobą?
Haha Ej... nie jesteśmy robotami, tylko normalnymi ludźmi Staramy się jak możemy tego nie zrobić, bo wiem, że mu zależy, ale nie róbcie z nas jakiś oszołomów...
Oczywiście, że by mnie nie zostawił, nawet gdybym w ciążę zaszła to nie byłby wielki problem w tylu "ło matko, idziemy do piekła"Po prostu mielibyśmy bobasa

Cytat:
Nie sztuka dla sztuki, ale kurczę dziewczyny Strasznie skrajnie to widzicie Albo ktoś jest religijny -> ręce tylko na kołdrze, albo robi to jak króliki
Może ja mam też trochę inny charakter, że poza białym i czarnym widzę też szare. Ok, nie trzymanie się zasad do końca nie jest do końca fair-religijnym rozwiązaniem, ale jest lepsze niż ogólne ich olanie. A trzymanie się ich stricte po prostu nie wychodzi, bo jesteśmy ludźmi i też mamy ochotę Wbrew opiniom i TŻ jest człowiekiem i też ma chcicę
A fakt, że po ślubie może być i dobrze i źle z seksem... Fakt. Ale nie ma zbyt wielu rzeczy, których nie można naprawić odpowiednią pozycją, czy praktyką I zaraz będzie lawina "są!". Haha
A jeśli na początku nie będzie najlepszy? Trudno. Mam faceta, za którego dosłownie oddałabym życie, gdyby było trzeba, więc jakoś zniosę słabe początki
Stary 2014-08-25, 16:39   #918
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
Haha Ej... nie jesteśmy robotami, tylko normalnymi ludźmi Staramy się jak możemy tego nie zrobić, bo wiem, że mu zależy, ale nie róbcie z nas jakiś oszołomów...
Oczywiście, że by mnie nie zostawił, nawet gdybym w ciążę zaszła to nie byłby wielki problem w tylu "ło matko, idziemy do piekła"Po prostu mielibyśmy bobasa

Nie sztuka dla sztuki, ale kurczę dziewczyny Strasznie skrajnie to widzicie Albo ktoś jest religijny -> ręce tylko na kołdrze, albo robi to jak króliki
Może ja mam też trochę inny charakter, że poza białym i czarnym widzę też szare. Ok, nie trzymanie się zasad do końca nie jest do końca fair-religijnym rozwiązaniem, ale jest lepsze niż ogólne ich olanie. A trzymanie się ich stricte po prostu nie wychodzi, bo jesteśmy ludźmi i też mamy ochotę Wbrew opiniom i TŻ jest człowiekiem i też ma chcicę
A fakt, że po ślubie może być i dobrze i źle z seksem... Fakt. Ale nie ma zbyt wielu rzeczy, których nie można naprawić odpowiednią pozycją, czy praktyką I zaraz będzie lawina "są!". Haha
A jeśli na początku nie będzie najlepszy? Trudno. Mam faceta, za którego dosłownie oddałabym życie, gdyby było trzeba, więc jakoś zniosę słabe początki
Ale to nie chodzi o skrajności jakie wypisałaś, ale o to że to hipokryzja z jego strony. To po co się zarzeka, ze będzie czekał z tym do ślubu skoro próbuje innych zabaw i kiedyś w końcu nie wytrzyma? Po co to wszystko? Ci co chcą czekać do ślubu czekają, nie robiąc nic związanego z seksem. A niektórzy mówią jedno a robią drugie i to jest hipokryzja. Tyle ode mnie w tym temacie, róbcie co uważacie ale dla mnie to dziwne.

Stary 2014-08-25, 16:41   #919
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Wlaśnie kocham takie zdjęciaA ta laska ze mną studiuje na uczelni.

Chcemy kamerzystę,ale nie mam wybranego i boję się.Bo z tego co widzę,to straszna lipa.
Moja koleżanka z grupy ma firmę,ale w sumie 4000bierze,wiec dużo.
TU jej stronka,ładne filmy ma.
Ja też bardzo lubię takie klimaty. 4000 wydaje mi się normalną stawką, ale popisz do różnych kamerzystów bo są tacy na prawdę fajni, którzy biorą mniejsze sumy. Radzę wejść na YT i sobie pooglądać duuużo filmików no i popisać do tych, którzy Ci się podobają.

You're all I ever wanted
Stary 2014-08-25, 16:46   #920
PannaBlack
Rozeznanie

Cytat:
Ale to nie chodzi o skrajności jakie wypisałaś, ale o to że to hipokryzja z jego strony. To po co się zarzeka, ze będzie czekał z tym do ślubu skoro próbuje innych zabaw i kiedyś w końcu nie wytrzyma? Po co to wszystko? Ci co chcą czekać do ślubu czekają, nie robiąc nic związanego z seksem. A niektórzy mówią jedno a robią drugie i to jest hipokryzja. Tyle ode mnie w tym temacie, róbcie co uważacie ale dla mnie to dziwne.
Bo by chciał, ale ja aż tak bardzo nie dam rady Ja tam to rozumiem, bo robi to trochę dla mnie
Stary 2014-08-25, 16:48   #921
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Ja też bardzo lubię takie klimaty. 4000 wydaje mi się normalną stawką, ale popisz do różnych kamerzystów bo są tacy na prawdę fajni, którzy biorą mniejsze sumy. Radzę wejść na YT i sobie pooglądać duuużo filmików no i popisać do tych, którzy Ci się podobają.
A masz może jakichś do polecenia?
It never fails.
Stary 2014-08-25, 16:50   #922
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
A masz może jakichś do polecenia?
Zaraz wychodzę na sesje zdjęciową Ale jak wrócę wieczorem to odkopie maile stare i Ci podeśle od razu z cennikiem na priv

You're all I ever wanted
Stary 2014-08-25, 16:51   #923
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Zaraz wychodzę na sesje zdjęciową Ale jak wrócę wieczorem to odkopie maile stare i Ci podeśle od razu z cennikiem na priv
Ozłocę Cię!
It never fails.
Stary 2014-08-25, 16:52   #924
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
Bo by chciał, ale ja aż tak bardzo nie dam rady Ja tam to rozumiem, bo robi to trochę dla mnie
No ale człowiek albo sie trzyma swoich przekonań i żyje zgodnie z nimi albo jest chorągiewka na wietrze pod wpływem kogoś. Ale skoro mu się zasady jego wiary nie podobają i tak robi większość rzeczy po swojemu to czemu sobie nie da z tym spokoju?

Stary 2014-08-25, 17:05   #925
PannaBlack
Rozeznanie

Cytat:
No ale człowiek albo sie trzyma swoich przekonań i żyje zgodnie z nimi albo jest chorągiewka na wietrze pod wpływem kogoś. Ale skoro mu się zasady jego wiary nie podobają i tak robi większość rzeczy po swojemu to czemu sobie nie da z tym spokoju?
Myślę, że sporo z nas tu to katoliczki, albo choć kilka, a uprawiają seks, a przecież niby wiara ta sama, nie? Tak samo znam wielu praktycznie niewierzących, którzy biorą ślub kościelny, bo chcą mieć białą suknie.
Nie chodzi o to, że się nie podobają... I nie jest jak chorągiewka... Staramy się, ale po prostu nie zawsze idealnie wychodzi. To jak z seksem. Niby wiesz, że zawsze masz to robić w gumce, ale czasem dasz się ponieść.
Nie rozumiem tego sprowadzania tego do białe albo czarne. Kurcze chyba nie znam, ani jednej osoby, która będąc na diecie nie zjadła ciastka, albo rzucając fajki, ani razu w trakcie nie zapaliła... Lepiej polec - próbując, niż poddać się bez walki o coś w co się wierzy.

Edytowane przez PannaBlack
Czas edycji: 2014-08-25 o 17:06
Stary 2014-08-25, 17:11   #926
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Myślę, że sporo z nas tu to katoliczki, albo choć kilka, a uprawiają seks, a przecież niby wiara ta sama, nie? Tak samo znam wielu praktycznie niewierzących, którzy biorą ślub kościelny, bo chcą mieć białą suknie.
Nie chodzi o to, że się nie podobają... I nie jest jak chorągiewka... Staramy się, ale po prostu nie zawsze idealnie wychodzi. To jak z seksem. Niby wiesz, że zawsze masz to robić w gumce, ale czasem dasz się ponieść.
Nie rozumiem tego sprowadzania tego do białe albo czarne. Kurcze chyba nie znam, ani jednej osoby, która będąc na diecie nie zjadła ciastka, albo rzucając fajki, ani razu w trakcie nie zapaliła... Lepiej polec - próbując, niż poddać się bez walki o coś w co się wierzy.
A tu sie zgodze. Warto byc szczerym i nie byc hipokryta. Macie ode mnie duzego plusa za to, ze sie staracie malo jest takich osob, wiecej jest takich co seks uprawiaja, mieszkaja ze soba a potem slub koscielny bo inaczej nie mozna

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 17:18   #927
PannaBlack
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
A tu sie zgodze. Warto byc szczerym i nie byc hipokryta. Macie ode mnie duzego plusa za to, ze sie staracie malo jest takich osob, wiecej jest takich co seks uprawiaja, mieszkaja ze soba a potem slub koscielny bo inaczej nie mozna
A dziękuję
Stary 2014-08-25, 17:26   #928
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Ja podziwiam, że jeszcze dajecie radę ze swojej strony powiem tylko tyle: jestem wierząca, chodzę do kościoła, obecnie się nie spowiadam, bo muszę do tego dojrzeć. I nie wierzę, że Bóg, który jest Miłością, miałby potępić mnie za seks z człowiekiem, którego kocham, z którym chcę być do końca życia i za którego oddałabym życie. Możecie mówić mi, że mam wybiórcze podejście, wisi mi to jeszcze mi trochę zejdzie, zanim w końcu dojdę do porozumienia ze sobą i Bogiem w 100%, ale staram się.
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 17:31   #929
PannaBlack
Rozeznanie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;47853483]Ja podziwiam, że jeszcze dajecie radę ze swojej strony powiem tylko tyle: jestem wierząca, chodzę do kościoła, obecnie się nie spowiadam, bo muszę do tego dojrzeć. I nie wierzę, że Bóg, który jest Miłością, miałby potępić mnie za seks z człowiekiem, którego kocham, z którym chcę być do końca życia i za którego oddałabym życie. Możecie mówić mi, że mam wybiórcze podejście, wisi mi to jeszcze mi trochę zejdzie, zanim w końcu dojdę do porozumienia ze sobą i Bogiem w 100%, ale staram się.[/QUOTE]

Ja Cię nie potępiam, bo rozumiem Łatwo jest psioczyć, ciężej jest się starać, więc szanuję
Stary 2014-08-25, 17:43   #930
Sowilo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez askawtn
Ja podziwiam, że jeszcze dajecie radę ze swojej strony powiem tylko tyle: jestem wierząca, chodzę do kościoła, obecnie się nie spowiadam, bo muszę do tego dojrzeć. I nie wierzę, że Bóg, który jest Miłością, miałby potępić mnie za seks z człowiekiem, którego kocham, z którym chcę być do końca życia i za którego oddałabym życie. Możecie mówić mi, że mam wybiórcze podejście, wisi mi to jeszcze mi trochę zejdzie, zanim w końcu dojdę do porozumienia ze sobą i Bogiem w 100%, ale staram się.
Ooo, mam tak samo. Może poza tym kawałkiem, że jestem wierząca. Bo bardziej kieruję się stwierdzeniem "wiem, że nic nie wiem". Ale chodzę do kościoła i lubię słuchać kazań pewnego księdza z mojej parafii, bo mówi bardzo z sensem i życiowo.

08.06.2010 ♥ 08.08.2016 ♥ ??.??.????
Sowilo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości