|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: My jesteśmy młode damy, lecz o brzuszki się staramy :)
moje beda po 18 hahaha. wykorzystam znowu tak zeby rano marudzil ze sie nie wyspal!! ja w trakcie robienia papryk… wstawie potem zdjecia niech Wam slina leci!!!!
btw tak zmieniajac temat zboczuszki moje jak juz uda sie Wam zaciazyc to chcecie jak najdluzej pracowac? czy wolicie isc na l4? i odpoczac przed ogromnym wyzwaniem?ja bym chciala pracowac, moze nie koniecznie na full time ale chcialabym byc w jakis sposob niezalezna nawet bedac juz potem z maluszkiem w domu. i mysle nad kursami... czy jakiegos nie zrobic zeby potem pracowac w domku... ale kompletnie nie mam pomyslu, kiedys robilam paznokcie biznes sie krecil ale zeby wyrobic certyfikat musialabym troche kasy wylozyc :/ Sent from my KFTT using Tapatalk
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstaawww i jak będzie pycha to poproszę o przepis ![]() Ja w pierwszej ciąży pracowałam 3 miesiące. to była dla mnie katorga, non stop spałam, chodziłam otumaniona, nieprzytomna.. Wolałam spać i oglądać trudne sprawy i te wszystkie pamietniki z wakacji. Potem miałam zalecane oszczędzanie wiec byłam na l4. To było zimą, więc wychodziłam tylko co dwa tygodnie na zjazdy do szkoły A tak to leżałam jak ten wieloryb w kwietniu i na początku maju zaczęły sie spacerki, które zajmowały mi trochę czasu A teraz.. nie wiem jak bym się czuła.. jak tak samo tępa, a do tego jedno dziecko + dom.. nie wiem czy bym dała radę ![]() Wiadomo ze nie od razu l4 ale nie wahałabym sie go użyć jeśli bym tego potrzebowała. No i napewno nie chodziłabym do pracy ze sporym brzuszkiem bo ja siedząca praca to bym pękła chyba. Edytowane przez k a j a Czas edycji: 2014-08-25 o 15:50 |
|
|
|
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wszystko będzie ok to nie mam nic przeciwko pracy
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#2404 |
|
Rozeznanie
|
No ja z mila checia posiedzialabym w domu... tylkl ze niestety nie mam dobrych doswiadczen zwiazanych z tym ze jedna osoba przynosi do domu pieniadze, a druga musi sie podporzadkowac.
bylo tak u mnie w domu, mama byla ze mna w domu az do czasu kiedy poszlam do szkoly - i ciagle miala to wypominane w ustach ojca. nie chcialabym zeby u mnie sie to powtorzylo, mimo ze z tz zyjemy razem i kocham go z calego serca chce byc chociaz w malym stopniu od niego niezalezna. glupio mi np gdy prosze go zeby mi cos kupil z kosmetykow bo potrzebuje jak nie dostalam jeszcze przelewu. ale on sam mowi ze nie powinnam sie tak czuc w koncu zyjemy razem - to fakt, ale ja tego wytlumaczyc nie umiem. btw she_wolf, orientujesz sie jak tutaj jest z zasilkiem macierzynskim? slyszalam ze jesli z ciaza wszystko jest ok to najwczesniej mozna isc na urlop macierzynski dopiero po 29tyg. nie wyobrazam sobie charowac tak jak teraz z brzuchem np 28tygodniowym. wiesz cos na ten temat? Sent from my KFTT using Tapatalk ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Ja z tymi moimi jajnikami ktore wygladaja na PCOS nie wiem czy uda mi sie miec normalna zdrowa ciaze. Lekarz kazal mi sie nastawic ze moge ciaze przelezec. Choc nie wiem dlaczego? Myslalam ze to tylko utrudnia zajscie w ciaze. Sent from my KFTT using Tapatalk ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Ja niestety sprzatam - wiec sobie pracy tachajac ciezkie worki z smiecmi, albo odkurzacz po schodach domu 4 pietrowego nie wyobrazam. Nawet na poczatku gdy zazwyczaj organizm oswaja sie z sytuacja i nie jest za ciekawie. Ale... moze do tego czasu uda zmienic mi sie prace na ten full time w Debenhams, wiec z wieszakami i ukladac ubrania moge nawet pol ciazy xD Sent from my KFTT using Tapatalk
|
#2405 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ech, trzeba zacisnac nogi i czekac Cytat:
![]() T. chce zebym nie spieszyla sie po porodzie do pracy a mi to pasuje a w ciazy tez nie mam zamiaru sie przepracowywac. Moja praca jest fizyczna wiec nie chce sie narazac na komplikacje Na macierzynskie mozna isc najwczesniej 11 tyg przed spodziewanym porodem. Ale mozna przeciez isc na chorobowe wczesniej, tylko oczywiscie w zaleznosci od zakladu pracy rozne sa przepisy dotyczace zaplaty za chorobowe
|
|
|
#2406 |
|
Rozeznanie
|
uploadfromtaptalk1408977951035.jpg smacznego!
Sent from my KFTT using Tapatalk
|
#2407 |
|
Rozeznanie
|
jesli jestem dobrze poinformowana to ja chorobowe mam bezplatne bo jestem na samozatrudnieniu
|
#2408 |
|
Konto usunięte
|
troszki oswoiłam dzikuski teściowej. :P
łapcie zdjęcia. :P |
|
|
|
#2409 |
|
Konto usunięte
|
dzikuski
|
|
|
|
#2410 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do PCOS to może chodzić o zaburzenia hormonalne w trakcie ciąży, ale nie znam się na tym aż tak dobrze. Cytat:
ola jakie słodkie kociaki Ja zdecydowanie jestem bardziej kociara niż psiara więc na mnie to działa o tak
Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2014-08-25 o 17:29 |
|||
|
|
|
#2411 |
|
Konto usunięte
|
nie bardzo da się do nich podejść, ale zanęciłam ich słoninka to ten bury juz mi prawie na kolanach siedział
![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- ten czarno biały najładniejszy
|
|
|
|
#2412 |
|
Rozeznanie
|
mi moj facet powiedzial ze nie ma z tym zadnego problemu i moge byc na jego utrzymaniu, tylko chodzilo mi o to ze siedzi mi to w glowie przez moich rodzicow.
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
Ale slodziutkie kociaczki
![]() Ja też mam chorobowy płatny także ok. Dla tz jasne że kasa dzieli na dwoje bo juz to przerabialismy, ale nie chce tak już..;p Tz udobruchany
|
|
|
|
#2414 |
|
Rozeznanie
|
kaja byl lodzik? mi moj marudzi nad uchem ze mam mu zrobic a ja dopiero co zjadlam ten obiad i troche sie boje hahahaha.
|
#2415 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2416 |
|
Rozeznanie
|
mysza, nie boj sie ja czasami jak caly dzien jestem w pracy i wieczorem siadam do czytania to az sie za glowie lapie ile mam do nadrobienia
![]() Sent from my KFTT using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- jeszcze raz tyle samo postow i bedziemy tworzyc 2 czesc :p Sent from my KFTT using Tapatalk
|
#2417 |
|
Konto usunięte
|
cos mnie brzuch boli.... : /
|
|
|
|
#2418 |
|
Rozeznanie
|
a mnie o dziwo nic nie boli tylko piersi mam jak bomby, ale nie bola tylko sa takie nabrzmiale ze az tz nie umie sie nimi zadziwic
![]() Sent from my KFTT using Tapatalk
|
#2419 | |
|
Zakorzenienie
|
K
Cytat:
g |
|
|
|
|
#2420 |
|
Konto usunięte
|
wgl jakos od tej owulki/płodnych dziwnie się czuję... :/
|
|
|
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#2422 |
|
Rozeznanie
|
Zobaczymy w czwartek :p
|
#2423 |
|
Konto usunięte
|
ja najwcześniej 1 lub 2 września mogę zatestowac :/
|
|
|
|
#2424 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Si si si si
![]() Cytat:
No to z tej okazji, że mam zapędy to masz Jestem za To jest najlepsze.... ![]() Cytat:
Cytat:
postaraj.... Cytat:
Ja to czuję, że aby patrzeć na bezrobociu wyladuję i w związku z tym bedę siedzieć w chałupie... Cytat:
![]() Cytat:
Co do ciuchów to tez wszystko zalezy jak się bedziesz czuła A z tym pcos mi gin mówiła, że może tak być, że bedę miała zagrożoną ciąże i trzeba będzie łykac leki na podtrzymanie a co za tym idzie- najlepiej leżeć plackiem i nic nie robić Ola ale masz suwaczek! Wyczaiłam dopiero ![]() Znowu mi wszystkiego nie zacytowało ![]() Ja już w domku Muszę obiad zrobić ale nie mam natchnienia ![]() W pracy dziś miałam tyyyyle roboty, że padam A tu jeszcze nie wyspanie itp
|
|
#2425 |
|
Konto usunięte
|
a no zrobiłam sobie dziś, a co sobie będę żałować
|
|
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
Aloha!
Niunia - już z dala przeglądając wątek widzę znowu że dogadzasz swoim bacikowym zapędom!! Co ja poradzę że mój Tż taki dobrze uposażony że się w pełnej krasie do samochodu nie zmieści Nie chciałabym żeby sobie kopię ukruszył ![]() I coś tam miałam jeszcze do napisania, ale wzięłam i zapomniałam
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
#2427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas bzykanie w samochodzie to za młodu odchodziło jak z własną miejscówką był problem, ostatnio jakoś nie bardzo. Obecnego samochodu chyba nawet nie ochrzciliśmy że się tak wyrażę.
|
||
|
|
|
#2428 |
|
Rozeznanie
|
Polozylismy sie z TZ po obiedzie na chwilke I dopiero teraz sie przebudzilam a TZ dalej spi. :p
|
#2429 |
|
Konto usunięte
|
Siemka siemka!
Pierożek jesteś the best z tymi swoimi powiedzeniami ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- My też dawno w aucie się nie tentegocili ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Ja właśnie siedzę z paskami na zębach. ☠☠☠☠☠☠☠☠ się non stop odkleja |
|
|
|
#2430 |
|
Rozeznanie
|
A jakie masz paski? Bo ja sie rozgladam za czyms... ale nie umiem sie zdecydowac
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:36.

jak juz uda sie Wam zaciazyc to chcecie jak najdluzej pracowac? czy wolicie isc na l4? i odpoczac przed ogromnym wyzwaniem?

A tak to leżałam jak ten wieloryb 
ech, trzeba zacisnac nogi i czekac

?
?

Żona męża swego...