Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-25, 14:59   #691
Ollliwka
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość

Oliwka ja bede miala skonczony 28 azaczety 29 bo bedize wtedy 28t0d chyba jak sie nie myle.
to w tym tygodniu idziesz tak?
Stary 2014-08-25, 15:11   #692
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
to w tym tygodniu idziesz tak?
pojutrze w srode

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Ale mam ochote na kurczaka magnagets z mc donalda ale nikomu sie nie chce jechac.
Stary 2014-08-25, 15:12   #693
19Inka90
Wtajemniczenie

Roksape a ty przypadkiem nie mialas jednego porodu sn a jednego cc ?? Jesli tak moglabys jakos tak racjonalnie,nie straszac porownac ??

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Alekaz w aplikacji Mcdonalds sa teraz do pobrania kupony na zestaw z nugetsami za 10 zl tak tylko mowie jakbys chetnych znalazla

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 15:19   #694
alekaz1
Zakorzenienie

Inka wiem o tym wlasnie ale nie chce mi sie jechac a bym zjadla
Stary 2014-08-25, 15:28   #695
LoLcIa123
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny. Niestety wrocilam bez krazka.. crp cisnie w gore dostalam dumox i na infekcje intymna cos..jutro mam wrocic po krazek. Niestety szyjka miekkawa i krotsza o 8mm.. strasznie sie boje ze zaraz urodze

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 15:35   #696
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość

Alekaz w aplikacji Mcdonalds sa teraz do pobrania kupony na zestaw z nugetsami za 10 zl tak tylko mowie jakbys chetnych znalazla
i po co o tym żeś wspominała? Czasami żyć w błogiej nieświadomości a tak to dziś będąc u rodziców na 100 % o maka zachaczę :P

Linka i jak kotka?
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 15:42   #697
Suqub
Zakorzenienie

Właśnie czytam Skarb bo jest dodatek- Szkoła narodzin. Znając życie zaraz będę panikować

Lolcia i nic nie powiedzieli na tą szyjke? Skoro się skraca to muszą coś z tym zrobić.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-25, 15:43   #698
Linka1984
Zakorzenienie

Mja kotka..uwaga uwaga ma ruję. Została rok temu dokladnie wysterylizowana - na usg nie ma jajników bo az wetka sama sobie nie dowierzała. Powiedziała ze 2 raz w zyciu coś takiego widzi - i zwala na moją ciąze. Dostała tabletki provere i mam co tydzien jej dawać...po 3 tyg minie i nie powinno wrócic. No zwariowałam...

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 15:45   #699
Justyssia87
Rozeznanie

lolcia- to wspołczuje, ale myśle ze jak założa Ci ten krązek to juz nie bedzie się skracac i bedzie git leż z nogami w górze

-inka- to nie zazdroszcze no chyba ze jednak wolisz cc to masz sie fajnie hehe.

dla mnie cc było bolesne i długo dochodziłam do siebie, wstawałam na 3dzien dopiero, i zrosty na bliźnie mi się porobiły któe doprowadziły do 2,5rocznego bólu brzucha!! nigdy wiecej cc! co sie najeździłam po lekarzach z tym brzuchem ehh...

Patrzcie co kupiłam dzis w lumpku 2zł za sztuke w szoku jestem ze taki tani lumpek, poprzendie co jeździłam to jak za nowe rzeczy chcieli aaa ubranka dla dziewczynki a jak wiecie ja bede mieć syna, ale co tam haha ... na żywo jakos lepiej te rzeczy wyglądają :/ są naprawde ładne

linka- ale jaja kotce sie udzielił klimat :P i nie strasz, moja tez wykastrowana a jakos czasami mrauczy jak wariatka :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lumpek.jpg (64,2 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lumpek2.jpg (93,6 KB, 23 załadowań)

Edytowane przez Justyssia87
Czas edycji: 2014-08-25 o 15:47
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 15:50   #700
LoLcIa123
Zakorzenienie

Tak, jutro bede miala zakladany pessar, ale mialam miec juz dzis. Jednak dostalam jakis lek dopochwowy ktory aplikuje sie ze strzykawki i dopiero jutro wieczorem mam sie zjawic.
Ogolnie to mam juz mega dola

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-08-25, 15:56   #701
Ollliwka
Zakorzenienie

Wy też taki apetyt macie??
jeszcze napisałyście teraz o tych kurczakach i nie wiem co mam zrobić ze sobą bo mc Donalda to ja mam akurat daleko i tż i tak ze mną nie pojedzie specjalnie

linka ruja u kotki to tak jak urojona ciąża u suczki?? nigdy kota nie miałam i obce to są mi tematy

justyssia i dla kogo te ciuszki teraz będą?
ja może cc aż tak źle nie wspominam bo podniosłam się na drugi dzień, ale chodziłam w pół zgięta kilka dni...blizna też ładnie się goiła, miałam octeniseptem psikaną

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-25, 16:00   #702
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość

linka ruja u kotki to tak jak urojona ciąża u suczki?? nigdy kota nie miałam i obce to są mi tematy
no mniej wiecej tak jajniki wycięte ale nadnercza przejeły pracę i produkują śladową ilość żeńskich hormonów...natura to jednak jest dziwna i nieprzewidywalna

Ide do rossmana na spacer...moze kupie coś ciekawego

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-08-25, 16:02   #703
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny ktore chca miec cesarke,powiedzcie mi jedno nie boicie sie tego o czym pisala Justysia ?? Bo u mnie zapowiada sie ze bede miala jednak cc,i szczerze dopiero teraz jestem przerazona... Tak jak sn sie nie boje tak cc juz spedza mi sen z powiek...
Ja ogólnie jak zaszłam w ciążę to cały czas mówiłam, że urodzę naturalnie i to jeszcze bez żadnych znieczuleń (wtedy jeszcze nie wiedziałam, że szpitale nawet nie są skore do dawania znieczuleń :p) i koleżanka, która dokładnie 4 tyg po mnie zaszła w ciążę zaczęła dopytywać naszego wspólnego lekarza o poród. On powiedział, że jest to oczywiście kwestia indywidualna każdej kobiety, ale że ona taka szczupła więc zaleca cc (choć może się to zmienić w czasie ciąży i np okazałoby się że lepiej dla niej i dziecka jest sn). Przeraziłam się okropnie tym, bo jesteśmy podobnej budowy ciała, pół nocy nie spałam.. Na kolejnej wizycie sama zaczęłam dopytywać o poród.. Mi powiedział to samo - zobaczymy co będzie lepsze dla mnie i dla dziecka, choć z moją budową dziecko może mi po prostu nie przejść przez kanał rodny, zacznie brakować dziecku tlenu i na gwałt cc... Więc ustaliliśmy wspólnie, że zobaczymy co nam los pokaże, ale tak na 80% cc bo mam wielkie dziecko (75centyl wagowo na ostatnim badaniu). Teraz już się przekonałam do cc i jestem tak nastawiona, że co by nie było - jakie bóle później i w ogóle to choćby buzią ale wydam na świat to dziecko. Także ja jestem nastawiona pozytywnie

Lolcia
uszy do góry i trzymam mocno kciuki
Stary 2014-08-25, 16:03   #704
19Inka90
Wtajemniczenie

Justysia chyba wlasnie jestem dziwna bo sn jeszcze niedawno pisalam ze wogole sie nie boje a teraz jak sie okazuje ze jednak najpewniej bede miala cc to jestem przerazona...

Oliwka ruja u kotki to tak jak cieczka u suczki Czyli kotka Linki skoro wysterylizowana to nie powinna jej miec uwazaj Linka zeby potem nie chciala sobie Jagody przywlaszczyc skoro jej sie udziela

Madziaqqq wybacz tego maca

Emilka
Stary 2014-08-25, 16:05   #705
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość

Ide do rossmana na spacer...moze kupie coś ciekawego
ja niestety odcięta od kasy na ten czas a szkoda
łowczyni promocji

alekaz zapomniałam napisać, że ładne rzeczy kupiłaś dla Natalki. Super sprawa taki leżaczek
Stary 2014-08-25, 16:06   #706
19Inka90
Wtajemniczenie

OOO wlasnie Hasiap dobrze ze mi przypomnialas czy ktoras z Was moglaby mnie nauczyc poslugiwac sie siatka centylowa juz czytalam na internecie i dalej nie rozumiem jak to sie odczytuje....
Ten budyn zamiast mozgu...

Emilka
Stary 2014-08-25, 16:15   #707
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Mja kotka..uwaga uwaga ma ruję. Została rok temu dokladnie wysterylizowana - na usg nie ma jajników bo az wetka sama sobie nie dowierzała. Powiedziała ze 2 raz w zyciu coś takiego widzi - i zwala na moją ciąze. Dostała tabletki provere i mam co tydzien jej dawać...po 3 tyg minie i nie powinno wrócic. No zwariowałam...
linka to masz przeboje

oliwka dziekuje

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cos mnie zab zaczol pobolewac grrr.
Czekam na kuriera niby dzis ma przyjechac byl w piatek i nikogo nie zastal i dzis niby ma byc jak nie bedzie to bede zla bo jutro mnie nie bedzie prawie pol dnia.
Stary 2014-08-25, 16:28   #708
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Roksape a ty przypadkiem nie mialas jednego porodu sn a jednego cc ?? Jesli tak moglabys jakos tak racjonalnie,nie straszac porownac ??

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Hmm... Szczerze ? Oba porody trzeba przeboleć. Sn z tego powodu, że przeważnie przy pierwszym dziecku się nacina, ale i u mnie trzeba było, bo mały miał 3510 i nawet na szyjce miałam szwy. Bolał mnie tyłek, zwłaszcza po lewej stronie tu gdzie byłam nacięta. Źle się chodziło, siedziało, pierwszy tydzień ból był praktycznie dla mnie taki sam. Po tygodniu z każdym dniem było lepiej, a po dwóch latałam jak bym rodziła z rok temu. Połóg był bardziej obfity jak po cc.

Cc... 12 h leżenia to masakra. Dają w kroplówkach leki przeciwbólowe i na początku oksytocynę na obkurczenie. Ta oksytocyna jest nieprzyjemna, bo boli pomimo leków, ale później już jest ok. Nie można nawet głowy do góry wziąść, można na bok się przewrócić... ja próbowałam to zrobić to wydawało mi się, że jestem ciężka jak kamień, suwałam się tylko z boku na bok łóżka. Po 12 h jak mnie postawili to zapragnęłam się znowu położyć, ból był silny i mocno ciągneło, umyła mnie pielęgniarka i przebrała. Rano musiałam już sama wstać i przenieść się do normalnej sali. Ból był duży jak trzeba było wstawać, bo jak się rozchodziłam to praktycznie znikał i mało leżałam w łóżku. Wyprostowałam się też na następny dzień, bo wcale mi to zgarbienie nie pomagalo tylko pogłębiało ból kręgosłupa.Na trzeci dzień już nie prosiłam o przeciwbólowce. Bardziej to mnie w sumie kręgosłup bolał. Brzuch był opuchnięty i dyskomfortem było noszenie ubrań. Nie mogłam w szafie znaleźć czegoś w czym było by mi wygodnie. Jedyny komfort jest siedzenie na tyłku, a to naprawdę dużo blizna mi się ładnie zagoiła, nie stosowałam żadnych preparatów na te blizny co reklamują...

Jednak nie chciała bym mieć drugiej cc, chociaż raczej będę ją mieć, bo to jest jednak operacja a ja się boję operacji. Niby przy drugiej cc szybciej się dochodzi do siebie, ale i przy drugim porodzie sn dziewczyny potrafią chodzić następnego dnia jak by dawno temu rodziły.
Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny. Niestety wrocilam bez krazka.. crp cisnie w gore dostalam dumox i na infekcje intymna cos..jutro mam wrocic po krazek. Niestety szyjka miekkawa i krotsza o 8mm.. strasznie sie boje ze zaraz urodze
Lolcia ile Twoja szyjka miała na ostatniej wizycie ? Będzie dobrze wykurujesz się i założą Ci krążek ja miałam wizytę w pt i miała 14 mm, a pessar założono mi dopiero w środę i kto wie pewnie też się skróciła, a w necie czytałam, że nawet na 0,5 cm szyjkę zakładają więc no stres !! Nie panikuj tyle, bo z tego stresu też tych twardnien dostajesz. Będzie dobrze donosimy obie położne mi w szpitalu mówiły, że jeszcze nie było takiego przypadku żeby krążek sam wypadł, pacjentki przychodziły dopiero na zdjęcie.
Cytat:
to dopiero historia udzieliły jej się Twoje hormony i zrodził się instynkt macierzyński

Cytat:
Tak, jutro bede miala zakladany pessar, ale mialam miec juz dzis. Jednak dostalam jakis lek dopochwowy ktory aplikuje sie ze strzykawki i dopiero jutro wieczorem mam sie zjawic.
Ogolnie to mam juz mega dola
Nie dołuj się kochana będzie dobrze
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 16:31   #709
Justyssia87
Rozeznanie

niom te ciuszki będa na gift dla siostry mojej i kuzynki bo mają córy

hasiap- ja uważam że lekarz nie powinien takich głupot gadać, że drobna budowa ciała i nn zaleca cc każdy powinien mieć szanse urodzić, pozatym mam koleżanki co są szczupłe i nawet bardziej ode mnie, naprawde szczuplasy i urodziły sn i to bez problemu, poród błyskawiczny 3h i po robocie. Może i u szczupłych faktycznie jest większe prawdopodobieństwo cc ale każdy powinien mieć szanse, w końcu cc to operacja. A w ogóle można być szczupłym ale można mieć szerokie biodra więc

Mam pytanie do Was, ile tyjecie? Ja jakoś mało 6mcy za mną a przytyłam 5kg a poprzedniej ciąży przytyłam 16kg, to skoro zostały mi 3mce do końca to ok 4kg na miesiac powinnam tyć traz a nie ma szans!! nawet nie ma szans zeby 2kg na miech tyć...bez sens..chciałam wiecej przytyć, zła jestem.
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-25, 16:36   #710
alekaz1
Zakorzenienie

Przyszedl kurier to juz coraz wiecej mam dla Natalki fakt ze to tylko przescieradla klin pod materac zestaw do pazurkow i aspirator do nosa
Stary 2014-08-25, 16:41   #711
19Inka90
Wtajemniczenie

Justysia po co chcialas wiecej przytyc ? Ja tez jestem 5kg na plusie to znaczy bylam trzy tygodnie temu... Jutro mam wizyte tozobacze czy cos mi przybylo...na poczatku sie martwilam ze malo tyje,ale w sumie moja mam przytyla ze mna tylko 6kg przez cala ciaze !!

Emilka
Stary 2014-08-25, 16:43   #712
alekaz1
Zakorzenienie

Oj nie mowcie nic o tyciu heh. Ja mam do tego tendencje i mam 9 na plusie a w czwartek okaze sie ile w miesiac przytylam bo wizyta.
Stary 2014-08-25, 17:05   #713
Basjenia
Zadomowienie

mnie o dziwo na mc nie bierze chociaż wieśmaka to pewnie bym wciagnęła w minute:/ ale mam taki apetyt....mogłabym z kuchni nie wychodzić! na całe szczęście była u mnie mama w weekend i przywiozła a to śliwki, jabłka brzoskwinie... staram się owocami zajadać ale ciastka są takie dobre!!
póki co na wadze 5kg więcej... z tego co czytam to teraz możemy dopiero wystrzelić z waga bo dziecko będzie intensywnie rosnąć

Lolcia-nie stresuj się! to też dobrze nie wpływa, jutro załatwisz sprawę i zobaczysz że donosisz co do dnia!

i dorzucam ciekawy filmik...wiadomo że doświadczona położna ale mysię boimy że maleństwu woda w oczy się naleje....http://www.popularnie.pl/magiczna-kapiel-noworodka/

Edytowane przez Basjenia
Czas edycji: 2014-08-25 o 17:08
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-25, 17:07   #714
alekaz1
Zakorzenienie

A ja chyba tz namowilam by pojechal mi do mc
Stary 2014-08-25, 17:09   #715
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
spokojnie będzie dobrze, do jutra sytuacja się diametralnie nie zmieni - gdyby było takie zagrożenie to by Cię bez krążka do domu nie puścili

Cytat:
o kurcze - niezły numer

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 17:13   #716
LoLcIa123
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny pocieszycielki
Leze w lozku plackiem i lykam leki. Nie podnosze sie nawet bo nie chce zeby mi ten lek wylecial..
Roksi szyjka mi sie skrocila od ost wizyty o 8mm w ciagu 4 dni. Bylo 3.38 jest 3.30 martwi mnie tylko, ze jest 'miekkawa' jak to pow. Pani Dr.
Mam nadzieje, ze sytuacja nie jest jeszcze beznadziejna.. trzeba byc dobrej mysli jutro o 19 juz bede po wszystkim

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-08-25, 17:23   #717
Suqub
Zakorzenienie

Justysia ja ważę mniej niż na początku ciąży. Na ostatniej wizycie wyszło, że niby przytyłam lekko ale się śmiałam, że wystarczyłaby wizyta w WC i by już tego nie było No ale ja startowałam z minimalną nadwagą więc chyba nie będę rozpaczać jak nie przytyję za dużo a Mała ma wagę w normie.
U mnie dziś wisielczy humor
Dobrze, że u mnie w mieścinie nie mam takich fast foodów. Najwięcej kebabów jest ale nie mam ochoty na takie rzeczy.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 17:35   #718
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Leze w lozku plackiem i lykam leki. Nie podnosze sie nawet bo nie chce zeby mi ten lek wylecial..
Roksi szyjka mi sie skrocila od ost wizyty o 8mm w ciagu 4 dni. Bylo 3.38 jest 3.30 martwi mnie tylko, ze jest 'miekkawa' jak to pow. Pani Dr.
Mam nadzieje, ze sytuacja nie jest jeszcze beznadziejna.. trzeba byc dobrej mysli jutro o 19 juz bede po wszystkim
chyba o 0,08 a nie 8 mm...

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-08-25, 18:11   #719
Ringo6
Zadomowienie

Witam, dawno mnie nie było. Byłam dzisiaj robić krzywą cukrową... glukoza, nie jest wspaniała, bo strasznie słodka, ale nie taki diabeł straszny (10x gorsze są elektrolity -tego nie jest się w stanie na raz wypić). Co do wagi, ja przytyłam 6 kg od początku, a przez ostatni miesiąc 2 kg, ale ostatnio miałam większy apetyt, ale po dzisiejszym dniu, chyba mi przeszło.
Kopniaczki 19/40
12.12.14r. <3N<3
Ringo6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 18:16   #720
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
To jeszcze jest bardzo dobrze daleko Ci do moich 14 mm nie panikuj mam gorzej hehe

Proszę nic nie mówić o mcdonaldzie najbliższy mam w Zamościu a to 70 km ode mnie ja chcę fastfooda !!!
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości