Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-25, 18:19   #721
Ringo6
Zadomowienie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

Mam pytanie, czy jest jakiś fizyczny objaw skracania się szyjki? Bo mam ostatnio taki dziwny, ciągnący ból brzucha, który przechodzi, lub wrażenie, że dziecko mi "opada" na krocze.
Kopniaczki 19/40
12.12.14r. <3N<3
Ringo6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 18:25   #722
19Inka90
Wtajemniczenie

Zaraz zwariuje chciałam zamówić komode już w weekend ale TŻ mówi w poniedziałek zamowimy przez aplikacje mobilna allegro to dostaniemy rabat 20zl na nastepne zakupy... No dobra... Dzisiaj zamowilismy... Tylko przez to cale zamieszanie z ta głupią aplikacją nie podalismy nowego adresu wiec pójdzie na stary adres do dziadków TŻ a to jest 50km od nas... I jeszcze będzie trzeba po nią jechać .... Noszz...

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 18:25   #723
Suqub
Zakorzenienie

Ja co dzień rano mam taki dziwny ból w kroczu jak chodzę. Śmiałam się wcześniej do męża ze chyba jak śpię to On sobie coś majstruje
Czyżby rozszerzalo mi się tam?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 18:35   #724
Ringo6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Ja co dzień rano mam taki dziwny ból w kroczu jak chodzę. Śmiałam się wcześniej do męża ze chyba jak śpię to On sobie coś majstruje
Czyżby rozszerzalo mi się tam?

Ja za to się pytam mojego czy nie czuje, czy jest szerzej i już mu się odniechciewa. Wszystkie mamy chyba schiza.
Kopniaczki 19/40
12.12.14r. <3N<3
Stary 2014-08-25, 18:37   #725
alekaz1
Zakorzenienie

Moje dziecko jest wredne jak tz przyklada reka to sie nie rusza nawet jak lezy poprostu przytulony do mnie to coreczka ma go gdzies i nie chce kopac
Stary 2014-08-25, 18:38   #726
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
chyba o 0,08 a nie 8 mm...
Haha no tak sory :d nie wiem skad mi sie wzielo 8 mm
Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
To jeszcze jest bardzo dobrze daleko Ci do moich 14 mm nie panikuj mam gorzej hehe

Proszę nic nie mówić o mcdonaldzie najbliższy mam w Zamościu a to 70 km ode mnie ja chcę fastfooda !!!
Juz wyluzowalam troche , leze i zaraz sobie jakas komedie zapodam
Mozecie cos polecic ??).
Ja bym zjadla pizze hut, ale nie dowioza do mnie wiec lipa
Cytat:
Napisane przez Ringo6 Pokaż wiadomość
Mam pytanie, czy jest jakiś fizyczny objaw skracania się szyjki? Bo mam ostatnio taki dziwny, ciągnący ból brzucha, który przechodzi, lub wrażenie, że dziecko mi "opada" na krocze.
Tez tak mam, ale oprocz tego mam bolesne twardnienia i taki sciskajacy bol wewnatrz. Jak jestes drobna to pewnie to jest powodem, a nie szyjka .
Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Zaraz zwariuje chciałam zamówić komode już w weekend ale TŻ mówi w poniedziałek zamowimy przez aplikacje mobilna allegro to dostaniemy rabat 20zl na nastepne zakupy... No dobra... Dzisiaj zamowilismy... Tylko przez to cale zamieszanie z ta głupią aplikacją nie podalismy nowego adresu wiec pójdzie na stary adres do dziadków TŻ a to jest 50km od nas... I jeszcze będzie trzeba po nią jechać .... Noszz...
W koncu wyjdziecie na minus haah tez tak zawsze wychodze na rabatach :p

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 18:52   #727
19Inka90
Wtajemniczenie

Emilka wieczorami tak kopie tatusia po rekach jak zasypiamy ze wczoraj aż się śmiał ze zaraz mi cos dosłownie bokiem wyjdzie

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Lolcia jeżeli jeszcze nie ogladalas to polecam gorąco "Rodzinne Rewolucje" Ja ogladalam w weekend i strasznie się usmialam

Emilka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-25, 18:53   #728
Ringo6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość

Juz wyluzowalam troche , leze i zaraz sobie jakas komedie zapodam
Mozecie cos polecic ??).
Ja bym zjadla pizze hut, ale nie dowioza do mnie wiec lipa

Tez tak mam, ale oprocz tego mam bolesne twardnienia i taki sciskajacy bol wewnatrz. Jak jestes drobna to pewnie to jest powodem, a nie szyjka .

W koncu wyjdziecie na minus haah tez tak zawsze wychodze na rabatach :p
Kurcze, dopiero za tydzień się dowiem, czy wszystko ok. Rzadko w prawdzie mnie boli, ale raz zabolał mnie brzuch tak, że aż się przestraszyłam, bo oddechu nie mogłam złapać (właśnie taki ściskający ból), od tego momentu raczej tak delikatnie, raz na jakiś czas zaboli, ale jednak. Chciałabym, żeby to była wina budowy. Drobna to bym o sobie nie powiedziała, ale mam wąskie biodra (a raczej prawie w ogóle nie mam bioder).

A co do kopniaków, to mój mąż już poczuł kopniaki, ale za to moje dziecko przeszło samo siebie dzisiaj. Łaskotało mnie od środka, tak, że nie mogłam wytrzymać. I nie przestawało nawet jak się śmiałam.
Kopniaczki 19/40
12.12.14r. <3N<3
Stary 2014-08-25, 19:21   #729
Justyssia87
Rozeznanie

ringo- ja mam podobnie, mam wrażenie że już jest w kanale rodnym tak go czuje fuj :/ i udeża mi w jajniki, a lekarz mowi ze mały jest wysoko wiec nie wiem jak to możliwe

inka- nic straconego, zadzwoncie do kuriera i po prostu zmieńcie adres, my tak co chwile robimy i nie ma nigdy problemu z tym.

a mnie tak rozbolał żołąd teraz i brzuch, z jedzenia..masakra zachciało mi sie znow tłuścin!! ide poleżec w wannie moze przejdzie..a potem gra o tron!!!

basjenia-ten filmik super...zrelaksowałam sie samym oglądaniem na szczescie ja nigdy strachu przed kąpaniem malucha nie miałam ale tak mi sie nigdy nie zrelaksował
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 19:24   #730
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Moje dziecko jest wredne jak tz przyklada reka to sie nie rusza nawet jak lezy poprostu przytulony do mnie to coreczka ma go gdzies i nie chce kopac
moje robi dokladnie tam samo jak ja przykladam to kopie a mąż to cichnie

Cytat:
0,08 mm to nic z badania na badanie tak moze byc

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 19:46   #731
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:

Lolcia jeżeli jeszcze nie ogladalas to polecam gorąco "Rodzinne Rewolucje" Ja ogladalam w weekend i strasznie się usmialam
Ee byłam na tym w kinie myślałam, że mi brzuch pęknie ze śmiechu ale ściągnęłam sobie 'inna kobieta' i zaraz zabieram się do oglądania

Cytat:
0,08 mm to nic z badania na badanie tak moze byc
Wiem ale gdyby mi się tylko skracała, a była twarda to byłabym spokojniejsza nie ma jednak co gdybać, jutro idę się zapiąć pessarem i będzie dobrze

Tymoteusz
23.11.2014r

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-25, 19:53   #732
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
a pisałaś/dzwoniłaś do sprzedawcy ? może się da jeszcze to zmienić.

Ja też czasem czuję jak mi dziecko kopie po szyjce, to takie "kłujące", nieprzyjemne uczucie.

Słuchajcie, dzisiaj siedziałam prawie cały dzień, dosłownie siedziałam. oprócz tego, jedyne co to miałam lapka na kolanach, no i porobiłam trochę zdjęć to trochę posiedziałam na podłodze... a tak to nie wiele, nawet z córcią się bawiłyśmy jak coś to na kanapie. i co ? brzuch mnie boli, stawia się :/

Szukam torby do wózka, bo swoją od wózka oryginalną dałam bratowej mamy, jak im się dzidziuś urodził, więc nie będę jej już zabierać, zresztą ta oryginalna z xlandera co mieliśmy, była mega nie funkcjonalna :/
Wypatrzyłam sobie... ale cena? 239 zł

http://allegro.pl/skip-hop-toba-do-wozka-duo-dash-deluxe-4-kolory-i4528885615.html

Może macie coś fajnego, tańszego? pochwalcie się.

Edytowane przez Karo89
Czas edycji: 2014-08-25 o 19:55
Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 19:58   #733
19Inka90
Wtajemniczenie

Lolcia mnie najbardziej rozwalaly w tym filmie teksty tej malej słodkiej dziewczynki

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Karo a kiedy masz wizytę ?? Może warto skonsultować te twardnienia ??
Noo TŻ zadzwonił do właściciela tej firmy powiedział ze jutro zobaczy co da się zrobić

Ogólnie jak uslyszalam w radiu przed chwila ze wypuścili parę dni temu pedofila z wiezienia i dzisiaj znowu skrzywdził jakieś biedne dziecko to myslalam ze radio rozwale... Kara śmierci cholera jasna a nie mydlenie oczu o równym prawie do życia....

Emilka
Stary 2014-08-25, 19:59   #734
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Lolcia mnie najbardziej rozwalaly w tym filmie teksty tej malej słodkiej dziewczynki

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Noo TŻ zadzwonił do właściciela tej firmy powiedział ze jutro zobaczy co da się zrobić

Ogólnie jak uslyszalam w radiu przed chwila ze wypuścili parę dni temu pedofila z wiezienia i dzisiaj znowu skrzywdził jakieś biedne dziecko to myslalam ze radio rozwale... Kara śmierci cholera jasna a nie mydlenie oczu o równym prawie do życia....
A mnie jak ta matka ciągle waliła głową swojego syna jak go niosła do łóżka

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-08-25, 20:03   #735
alekaz1
Zakorzenienie

Ja tez musze torbe poszukac i chce jeszcze mufki( chyba tak to sie nazywa) te rekawiczki co do raczki wozka sie przyczzepia
Stary 2014-08-25, 20:08   #736
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość

Szukam torby do wózka, bo swoją od wózka oryginalną dałam bratowej mamy, jak im się dzidziuś urodził, więc nie będę jej już zabierać, zresztą ta oryginalna z xlandera co mieliśmy, była mega nie funkcjonalna :/
Wypatrzyłam sobie... ale cena? 239 zł
Cytat:
Ja tez musze torbe poszukac i chce jeszcze mufki( chyba tak to sie nazywa) te rekawiczki co do raczki wozka sie przyczzepia
mi sie podobaja torby babyono - dotykałam w hurtowni i sa dobrej jakości , bardzi pojemne i w miare tanie o takie

http://allegro.pl/babyono-torba-styl...531888336.html

albo kutnik , jest droższy , wiekszy i duzo pojemniejszy
http://www.kutnik.eu/grafika/prod/torby3.jpg

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 20:28   #737
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ringo6 Pokaż wiadomość
Hmm... raz, że brzuch twardnieje i pobolewa jak na @ co jest powodem skracania aczkolwiek są kobiety co mają takie twardnienia a ich szyjka ani drgnie. Jeszcze jest taki objaw, że kłuje tam środku. Tylko nie wiem czy to objaw skracania czy rozwierania, bo takie kłucia wręcz bolesne czułam przed porodem z córką, gdzie na porodówce okazało się, że mam już 4 cm rozwarcia

Karo89 no to nie fajnie z tymi twardnieniami :/ może skonsultuj się z lekarzem, albo przyśpiesz wizytę. Pisałaś, że magnez i lutkę bierzesz, ale o no-spie nie pisałaś, jak coś to bierz, bo działa rozkurczowo

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Moja szwagieka miała torbę graco od kumpeli dostała, ale bardzo mi się podobała, była pojemna i miała sporo przegródek. Muszę jutro popatrzeć na all, czy jest jeszcze taki typ to zapodam link...
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 20:37   #738
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:

Co do pedofilii to niestety stosunkowo małe co do czynu są kary więzienia a resocjalizacja jest śmieszna bo na tych stanowiskach siedzą ludzie którzy nir mają pojęcia o tej pracy i zwyczajnie im się nie chce.

Przypomniło mi się, że jak byłam młodsza (10-11lat) to chciałam mieć dziecko aby...móc prowadzić wózek tak lubiłam to robić.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 20:44   #739
Ringo6
Zadomowienie

Ja oprócz pojemnej torby, to z gadżetów na pewno kupię sobie uchwyt na kubek na ciepłą herbatkę na spacery, bo piję niczym słoń.
Kopniaczki 19/40
12.12.14r. <3N<3

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-25, 20:54   #740
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:

no mam zalecenia od lekarza na te twardnienia. wizyta 6 września.

co Ty mówisz

Cytat:
mammooni.pl wiem, że miała mufki bardzo fajne. dalekiej znajomej sklep, ale produkty bardzo dobrej jakości. polecam.

Cytat:
mi sie podobaja torby babyono - dotykałam w hurtowni i sa dobrej jakości , bardzi pojemne i w miare tanie o takie

http://allegro.pl/babyono-torba-styl...531888336.html

albo kutnik , jest droższy , wiekszy i duzo pojemniejszy
http://www.kutnik.eu/grafika/prod/torby3.jpg
o fajne,! ta z baby ono podoba mi się, bo ma taki kuferkowy kształt.

Kiedyś widziałam tego typu, ale nie było koloru, wózek xlandera mam zielony, a baby joggera zaś czerwono szary, czyli potrzebuję najlepiej szarej/czarnej żeby była neutralna.

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Hmm... raz, że brzuch twardnieje i pobolewa jak na @ co jest powodem skracania aczkolwiek są kobiety co mają takie twardnienia a ich szyjka ani drgnie. Jeszcze jest taki objaw, że kłuje tam środku. Tylko nie wiem czy to objaw skracania czy rozwierania, bo takie kłucia wręcz bolesne czułam przed porodem z córką, gdzie na porodówce okazało się, że mam już 4 cm rozwarcia

Karo89 no to nie fajnie z tymi twardnieniami :/ może skonsultuj się z lekarzem, albo przyśpiesz wizytę. Pisałaś, że magnez i lutkę bierzesz, ale o no-spie nie pisałaś, jak coś to bierz, bo działa rozkurczowo

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Moja szwagieka miała torbę graco od kumpeli dostała, ale bardzo mi się podobała, była pojemna i miała sporo przegródek. Muszę jutro popatrzeć na all, czy jest jeszcze taki typ to zapodam link...
o widzisz!!! nospa! zapomniałam o niej! jutro polecę do apteki.

Dzięki Roksi

Ringo nie wiem czy o coś takiego Ci chodzi, ale my kupiliśmy już do spacerówki taki organizer, właśnie na piciu, do schowania jakieś chusteczki, telefon, klucze etc. Ta środkowa kieszonka jest zapinana, niby termiczna ale jakoś super nie trzyma, ale zawsze coś.

http://scandinavianbaby.pl/product-p...PcIaAp8I8P8HAQ

ja co sobie muszę kupić to kubek termiczny jakiś porządny

Stary 2014-08-25, 21:00   #741
LoLcIa123
Zakorzenienie

karo ja biorę nospe, magnez (6tab) i luteinę 2x1 , choć nie wiem czy mogę teraz wziąć bo zaaplikowałam gynazol.. chyba się wstrzymam :/

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-08-25, 21:08   #742
sasia25
Rozeznanie

alekaz mogłabys podac namiary na to badanie 3d/4d?
mufki są często w tkmaxx.

Linka fajne te torby babyono, one ciągle gdzieś pojawiają mi się z boku w reklamach, ale jakoś nie widze z taką mojego TZ

Podczytuję Was i padam na twarz.
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 21:17   #743
maczuma
Rozeznanie

Dziewczyny, w wolnej chwili posłuchajcie tej piosenki. Ja się wzruszyłam, ciągle ostatnio się wzruszam... Facet napisał ją po ujrzeniu swojego synka na usg po raz pierwszy

Stary 2014-08-25, 21:24   #744
TheN4ti
Rozeznanie

Ja tez mam juz torbe, to byla pierwsza rzecz, ktora kupilam Ach baba i torebki Jest dosc neutralna wiec maz tez bedzie z nia smigal.
Wczoraj maz przystawil ucho do mojego brzucha, chcial sprawdzic czy uslyszy cos wiecej niz moje flaczki, no i maly go w to ucho kopnal. Hahaha kara za podsluchiwanie, ale sie smialismy
Stary 2014-08-25, 21:33   #745
sasia25
Rozeznanie

Nati, pokaż swoją torbę a wiesz może czy wszystkie torby pasują do wszystkich wózków? tzn one mają jakieś zaczepy czy co? bo ja tak z bliska nie oglądałam żadnej i nie wiem w jaki sposób utrzymują się na rączce wózka?

a kopniak w ucho najlepszy
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 21:34   #746
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
alekaz mogłabys podac namiary na to badanie 3d/4d?
mufki są często w tkmaxx.

Linka fajne te torby babyono, one ciągle gdzieś pojawiają mi się z boku w reklamach, ale jakoś nie widze z taką mojego TZ

Podczytuję Was i padam na twarz.
przypomnij mi jutro to ci wysle linka bo na tablecie nie mam ale jest to na ku sloncu.
Stary 2014-08-25, 21:36   #747
bimbunia_
Raczkowanie

W Warszawie można chodzić do przyszpitalnej szkoły rodzenia od 26 tc za darmo i z partnerem jak najbardziej mile widzianym. Ja zamierzam chodzić tam gdzie i rodzić żeby zrobić rozeznanie w terenie To fajny sposób na spędzenie jesiennych wieczorów, tym bardziej że ze znajomymi się zapisujemy.

Sesję fotograficzną to ja też już mam ustawioną ale czekam na brzuch. Gdybyście widziały jakieś fajne, nawet bardzo odjechane sesje ciążowe to wrzucajcie linki w ramach inspiracji bo chcemy zfotografem troche zaszaleć

Cytat:
Napisane przez promolcia Pokaż wiadomość
co to dokładnie znaczy, bo nie słyszałam o takim patencie a zaciekawił mnie...przed zamknięciem przecierasz szyjkę słoika wacikiem nasączonym spirytusem ???
Tak, i ten wacik wkładasz do środka podpalasz i szybko zamykasz. Słoik ię wtedy ładnie zassie i powietrza w środku nie będzie a lekko nadpaloną watkę się potem wywala
bimbunia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 21:56   #748
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
karo ja biorę nospe, magnez (6tab) i luteinę 2x1 , choć nie wiem czy mogę teraz wziąć bo zaaplikowałam gynazol.. chyba się wstrzymam :/
ja 3 x magnez, 2x lutkę. nospę muszę dodać. a bierzecie dziewczyny tą zwykłą czy forte?! wiem, że forte kiedyś była na receptę. ale odkąd po pierwszym porodzie, bóle menstruacyjne zniknęły, to nie biorę tego typu tabletek więc nawet nie wiem czy jeszcze w aptekach są do dostania

Stary 2014-08-25, 22:11   #749
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
Czesc dziewczyny. Niestety wrocilam bez krazka.. crp cisnie w gore dostalam dumox i na infekcje intymna cos..jutro mam wrocic po krazek. Niestety szyjka miekkawa i krotsza o 8mm.. strasznie sie boje ze zaraz urodze
Chyba Ci sie humor poprawil jak odkryłaś że o 0,08 a nie 8mm leż i nie sprzątaj, w bałaganie leż trudno!

Jak ja bym chciała mieć tak daleko jak Wy, ja włąściwie w promieniu 200 metrów mam makdonalda, subweya przeróżne burgery rossmana hebe h&m i pierdylion innych rzeczy, nic tylko wziąć worek hajsu iść i żreć i kupować i żreć i kupować... przysięgam Wam że to męczące ciągle ze sobą walczyć.
bimbunia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 22:21   #750
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Bierz lutkę bierz. Ja to sobie aplikuję rano 2 lutki i wieczorem 2 lutki i jakiś macmirror forte czyli 5 tabsów na dobę no i raczej do porodu trzeba te od infekcji brać, bo łatwiej się syfu nabawić
Cytat:
Napisane przez TheN4ti Pokaż wiadomość
Ja tez mam juz torbe, to byla pierwsza rzecz, ktora kupilam Ach baba i torebki Jest dosc neutralna wiec maz tez bedzie z nia smigal.
Wczoraj maz przystawil ucho do mojego brzucha, chcial sprawdzic czy uslyszy cos wiecej niz moje flaczki, no i maly go w to ucho kopnal. Hahaha kara za podsluchiwanie, ale sie smialismy
Hehe dziecko ma racje, zero prywatności, podsłuchiwać by chcieli :p
Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
ja 3 x magnez, 2x lutkę. nospę muszę dodać. a bierzecie dziewczyny tą zwykłą czy forte?! wiem, że forte kiedyś była na receptę. ale odkąd po pierwszym porodzie, bóle menstruacyjne zniknęły, to nie biorę tego typu tabletek więc nawet nie wiem czy jeszcze w aptekach są do dostania
Mam przypisaną no-spę forte w razie bólu 3x1
Cytat:
Napisane przez bimbunia_ Pokaż wiadomość
Chyba Ci sie humor poprawil jak odkryłaś że o 0,08 a nie 8mm leż i nie sprzątaj, w bałaganie leż trudno!

Jak ja bym chciała mieć tak daleko jak Wy, ja włąściwie w promieniu 200 metrów mam makdonalda, subweya przeróżne burgery rossmana hebe h&m i pierdylion innych rzeczy, nic tylko wziąć worek hajsu iść i żreć i kupować i żreć i kupować... przysięgam Wam że to męczące ciągle ze sobą walczyć.
Blisko mieszkać źle i daleko od takich miejsc też źle, bo by si€ chciało pochodzić i pojeść ale masz racje na to wszystko trzeba worek hajsu
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości