![]() |
#2821 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Dzisiaj dodatkowo pokłóciłam się z TŻ, on się obraził o duperelę i wielka awantura. Podejrzewam, że jest zdenerwowany tym, że zostanie sam z L., wiem że się boi i streesuje jak ją uśpi bez uu i jak wytrzyma bez uu tyle godzin. Ale nie zmienia to faktu, że jestem na niego wściekła, bo zamiast porozmawiać to popsuta cała niedziela.
Poradźcie jeszcze - jaki kubek kupić L. do picia? Niekapek aventu z miękkim ustnikiem mamy, przecieka, musze kupić coś innego, nic problematycznego, nie chce jej uczyć pić z kubka, musi być na teraz do picia. Ze słomki próbowała pić, nawet coś tam ciągnie, więc może? Tylko który? Mamy niekapek z twardym ustnikiem - porażka, więc szukam czegoś innego. http://allegro.pl/avent-philips-kube...501602509.html http://allegro.pl/avent-kubek-niekap...503659847.html http://allegro.pl/tommee-tippee-kube...539620447.html http://www.calineczka.pl/sklep/lovi-...i-p-12494.html cały czas myślę jak dam radę z pracą, gotowaniem (m.in dla L, żeby coś zjadła) i domem i wszystkim.... Mam jeszcze pytanie - czy możecie porównać to, co L. zjadła dzisiaj z menu Waszych dzieci? W sensie czy to jakiś ułamek tego, co jedzą Wasze dzieci, czy połowa czy bardziej 1/4 ? Tak mniej więcej kolejność przypadkowa pół banana, 200 ml kefiru 5 łyżeczek kaszy jaglanej z malinami zupa warzywna (pół szklanki ) ok 5 gryzów nektarynki kawałek kotleta schabowego (kawałek 2 cm x 2 cm) 2 gryzy cytryny ![]() dżem porzeczkowy (zlizany z moich 3 kanapek) Oczywiście w międzyczasie kp
![]() |
#2822 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() dobra nadrobiłam, piszcie dużo, jadę dziś już z rana do Berlina wracam w czwartek, trzymacie kciuki żebyśmy znaleźli fajne mieszkanie i załatwili wszystko co mamy, pozdrawiamy
![]() |
#2823 |
Zakorzenienie
|
Jestem wysmarowana mascia rozgrzewajaca ( mamusia czekala na mnie az wroce
![]() Slodkich snow No i Milego nowego Tygodnia ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#2824 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
Zdrówka ![]()
![]() |
#2825 | ||
Zakorzenienie
|
czesc
![]() z nasza randka była .... no małą katastrofą . najpierw obierzelismy film " zniewolony " o niewolnictwie ... beczałam ![]() potem zjadłam strasznie dużo kawałów sushi - 50 .... i prawie beczałam z bólu brzucha ![]() nadrabiam Despa - zdrówka dla WAS wszystkich ![]() Kasia - zdrówka ![]() BYou - Zosia jest cudowna ![]() Tyż miałas zakwasy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A nocka z kiepskim spaniem R była jednorazowa na szczęście . Pani - no nareszcie jesteś ![]() ![]() moi teście chętnie by wysłuchali "jak do Tego doszło" ![]() ![]() ![]() W sprawie żłobkowej nic nie pomoge .zero doświadczenia na szczęście . Mysle ,ze to strasznie trudna sparawa ... Cytat:
![]() co do kubka ja nie pomoge .u nas się żaden nie sprawdził ,ani ten lovi 360 ,ani niekapki .za to jak przy starszakach sprawdziły się małe butelki wody mineralnej ze sportowym ustnikiem .... Teraz kupuje taką wode https://www.e-piotripawel.pl/zakupyp...egory/4/page/1 bo dodatkowo to nie kapek .wiec super ! Polecam bardzo . (choć jak dziecko uparte i chce koniecznie wylac to i tak znajdzie sposób ![]() ![]() co do jedzenia to nie wiem ...dzieci jak my dorośli maja różne potrzeby .... mój R ma tak - -kp (pije dużo bo przez godzine ![]() -owsianka - pół jabuszka + płatki owsiane - 120 ml mm , miseczka malin - przekaska - kanapka , lub banan,itp -obiad ok.130 g łososia ,ok. 6 swiderków makaronu orkiszowego ,cała marchewka mniejsza . - jakas przekaska (czasem nic nie chce) -120 ml mm -miseczka kaszki . -kp przed snem . teraz ranne kp chce zamienic na mm Cytat:
![]() Wiecie ,bo ja niedoswiadczona z mm ..myślałam ze pucha Hippa 800 g starczy na dłużej ... wyliczyłam ze starcza nam dokładnie na pełne 2 tygodnie . a teraz ranne kp chce zastapic mm wiec taka pucha starczy nam na krócej .... Na ile Wam starcza ? bo z tego wychodzi ze niedługo będę potrzebować co tydzień puszki Hippa 800 g , a pieluchy tez u nas szybko ida ... R je pięknie ale przemianę odziedziczył po mnie bo tego w ogole nie widać ....kupa za kupą . Kazdego dnia przynajmniej 3 ogromne kupy ..takie ze trzeba czasem przebierać az . Oliwko ![]() ![]()
![]() |
#2826 |
MBZ♥
|
Dragusiu mocne
![]() Cathlyn współczuję ząbkowania ![]() Co do kubków to u nas najlepiej się sprawdza lovi 360, potem butelka po kubusiu water z korkiem niekapkiem, doidy i od niedawna kubek ze słomką z canpola. Jak miałabym wybierać z tych Twoich linków to wybrałabym tt. Co do jedzenia to mi się wydaje, że ok-bo jest jeszcze uu. Nestelle, ![]() ![]() ![]() Ja nie patrzę na ile dniowo wystarcza mleka bo zamawiam 12 opakowań i domawiam w razie potrzeby. Zoś pije rano wieczorem. Pieluch nam idzie sporo bo choć qpka do nocnika i też tyle razy co u ROszka to siuśków masa. Zosia bardzo dużo pije, kilka lovich plus na spacerze butelka po kubusiu water pęka. Pani dobrze, że jesteś ![]() trzeba było kupić sztukę kochania Wisłockiej przypomnieć/kupić ![]() Jak się czujesz? |
![]() ![]() |
![]() |
#2827 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
T. nie mówi, ale pokazuje jak kocha. Obejmuje sam siebie i mruczy pod nosem kogo (najczęściej "Babiś"). jak zjem 20 kawałków to pękam, a mała nie jestem ![]() ![]() Cytat:
![]() net mi właśnie powiedział, że 10tc, ale chyba kłamie ![]() lepiej sprawdź czy nie masz w saloonie kamerek ![]() książkę?! no co Ty ![]() ![]() Nestelle, nam też Hipp starcza na dwa tygodnie. w ogóle mam kosmiczny problem z T. w nocy pije jak smok. a że on wodę to jednym zębem, to już mam wizje próchnicy, zaburzeń snu, otyłości itp. lepiej było na cycu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2828 |
Zakorzenienie
|
Hej - wlasnie wstalam
![]() Dzieki za zyczenia zdrowka - mam nadzieje ze to "chwilowe" chociaz dzis nie udalo mi sie dostac do lekarza bo byl obladowany - ale jutro o 8.30 mam dzwonic i mi powiedza na ktora mam isc. Oczywiscie zadzwonilam do szefa zs jutro nie bede mogla pracowac ( mialam zamykac ) po glosie wyczulam ze niezbyt sie ucieszyl ![]() No nic trza sie jakos uszykowac i po Milusia do przedszkola - dzis bedzie mial niespodzianke bo starsza siostra bedzie go ze mna odbierala ( bo akurat konczy zlecenie blisko nas i jest juz wolna, wiec zachaczy ). To na razie tyle z pamietaniczka PANI :roza : witaj. Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#2829 |
Zadomowienie
|
Kasiu, zdrowka!
Pani, jeszcze raz gratulacje! ![]() BYou, Zosia slodka<3 Jak pytam Kinge czy mnie kocha to najpierw zwykle mówi NIE a potem stoi, myśli, zaczyna ruszac głową w gore i w dol i mowi TAK. Hehe. Takie wyznanie trzeba przemyśleć. Cat, my mamy kubek /bidon ze słomka z canpol babies. Jest ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#2830 |
Zakorzenienie
|
panika tęskniłam
![]() ![]() Cathlyn dziekuje ![]() ![]() nie wiem dlaczego, ale razem z Toba mocno przezywam Twoj powrot do pracy ![]() ilosciowo nie zapisuje, ale M. chyba juz wiecej zjada dziennie niz L., postaram sie odpisac wieczorem nasz dzisiejszy bilans ![]() A czy to ty zawsze karmisz L.? czy moze Twoj maz rowniez? Bo ja zauwazylam, ze przy mezu/z mezem M. jada jakby troche lepiej, przyklad: zrobilam surowke z marchewki i jablka, ze mna nie chcial, wiec wieczorem dalam miske mezowi, zeby sam zjadl, to wtedy M. sie chetnie przylczyl i zjadl kilka lyzek ![]() Mam nadzieje, ze pod Twoja nieobecnosc rowniez L. chetnie bedzie jesc ![]() Przesle Ci mailem wycinek z ksiazki Searsow zasypianie bez placzu, Nocne karmienia i odstawienie od piersi - tam byl fragment o sposobach zasypiania bez piersi, ktore na pewno tez z powodzeniem moznaby zastosowac przy drzemce - choc nie wiem, czy to nie za pozno, bo raczej to dluzszy proces. Z kubeczkiem nie pomoge, my korzystamy juz tylko z normalnych kubkow - a moj avent 360 zaczal przeciekac ![]() ![]() ------------------------------------ Wczoraj na placu zabaw pewna pani zapytala po kim M. ma uszy - z radoscia odpowiedzialam, ze chyba po mnie ![]() ![]() ![]() Skad ludzie maja prawo do takich komentarzy.. w sklepie tez ostatnio pan udal, ze stawia jogurt na glowie mojego dziecka (siedzial w wozku) i mowi do niego, ze bedzie teraz balansowal ![]() czy moje dziecko to wlasnosc publiczna? dotykanie po brzuchu i rozsmieszanie go, glaskanie po wlosach, po policzku (swego rodzaju mile, ale moze wypadaloby chociaz zapytac, czy mozna?), czy komentarze biegnij do mamy, bo Cie zabiore ![]() raz sie rozczulilam, gdy starszy pan o lasce powiedzial: chcialbym jeszcze moc tak szybko biegac (widzac M. szczesliwego biegnacego przed siebie) - tak szybko sie starzejemy ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-08-25 o 14:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2831 | |
Zakorzenienie
|
smaczki tam nie istnieją. sama proza życia
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() phi. olej ciepłym moczem ![]() aaa, i miałam dawno zapytać. co ze szparą między jedynkami Marsela?? chyba tak samo "panikowałyśmy" ![]() ![]() Kasia, zdrówka ![]() Cath, dopóki Michał był cycowy nie przejmowałam się gdy nie miał apetytu. Zawsze cycem nadrobił ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2832 |
Zakorzenienie
|
panika a czasami nie fantasy?
![]() szpara miedzy jedynkami nadal spora, ale M. ma nadal az 6 zebow, 4 na gorze ![]() ![]() cathlyn spisalam menu M. - apetyt mial spory - zwlaszcza wieczorem po długim spacerze ![]() pół placuszka owsianego, pół parówki, żółtko jajka perliczki, kawałek batonika owocowego, kilka łyżeczek zupy z warzywami w kostke (kasza jęczmienna, ziemniak, marchewka), caly placuszek owsiany, rodzynki, mus owocowy 90g, pół kotlecika ryzowo-warzywnego, kawalatek mięsa, kilka łyżeczek grysiku na mleku, ugotowana śliwka, duży plaster sera koziego, plasterek szynki, kawalek bułki, kakao ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- panika mialam juz wczesniej pytac, ale jak to cztery butle w nocy? ![]() U nas na razie fajne nocki, karmie srednio raz plus nad ranem - jestem zadowolona ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kubka mam chyba wszystkie na rynku - sprawdził się jedynie zwykły z normalną słomką jednorazówką. Przynajmniej nie muszę się chrzanic z myciem zakamarków.
![]() |
#2834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przezy;am pierwszy dzien w pracy!Dziwie sie,że mialam tyle sily,ze poszlam biegaci piewszy raz 30min biegalam, a nie przeplatałam amrszm ![]() pani wotaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
J. też ma dobrą przemianę materii, ale czeka aż posadzę go na nocnik, więc.. idzie nam 5 pieluch na dobę, czasem 4 jeśli mniej pije. ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cath - J. ostatnio żywi się pieczywem... jako, że jesteśmy na wczasach nie mam możliwości gotowania mu i wymyślania, a on naszymi obiadami gardzi, więc żywi się czym popadnie. Dziś: z bułki pokrojonej na kromeczki zjadł 4 z bieluchem, popił 100 ml mm, pod schroniskiem zjadł ponad pół drożdżówki z serem, w restauracji słoiczek obiadowy, 250g, poprawił kilkoma kęsami naszego obiadu i musem owocowym 120g, skubnął trochę kupionego w cukierni deseru z okazji 17 m-cy (bita śmietana, mus malinowy, biszkopty), na kolację kasza na 210 ml wody + 7 miarek mm. Po powrocie będę go odchudzać chyba. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas okresy lepsze i gorsze sie przeplataja, chociaz zauwazylam, ze tych lepszych mamy ostatnio duzo wiecej ![]() jeszcze okolo 2 miesiace temu tez M. wolal cyca czesto w nocy, budzil sie, wiercil, spal niespokojnie, az nagle sie unormowalo i byly dwa karmienia, teraz mamy w nocy srednio jedno plus nad ranem pomiedzy 5-7 (tu ssie czasami czesto, nawet co pol godziny, a czasami raz) - a tydzien temu mielismy 2 dni gorsze, gdzie rowniez noce byly niespokojne i czeste uu ![]() ahh i bardzo sie ciesze, ze jednak zdecydowalam sie na spanie z dzieckiem, bo tylko dzieki temu sie wysypiam - wystawiam cyc i spie dalej, gdybym musiala w nocy kilkakrotnie wstawac, rozbudzac sie, uspokajac dziecko, karmic i znowu zasypiac, to nie wiem, czy bym dala rade w ogole w dzien funkcjonowac. uwaga link, tylko dla zainteresowanych. Fajny artykul o nie-przesypianiu nocy ![]() http://mataja.pl/2014/08/ja-cie-koch...cy-na-swiecie/ Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-08-26 o 08:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2838 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() no dziś wypił mniej ![]() porażka po całej linii. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() daj trochę energii ![]() konkubent zawiózł Michasia a ja byłam u gina. powiedział, że jestem na zakupach. wróciliśmy z szampanem ![]() ![]() eee, spaceruje po górach, dolinach, wdycha klimatyczne, to i więcej pary potrzebuje ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2839 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() calkiem niezle menu ![]() a jak wczasowanie? J. nadal chory? Cytat:
za biegi ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2840 |
Zakorzenienie
|
Panika
- nie no Szampana pod pomidorowa ![]() ![]() Jak ta czytam co wasze dzieci jedza To Milus chyba zjada najmniej - jeszcze mi wczoraj w przedszkolu powiedzieli Ze On W Ogole tam nie chce jesc - i ze ledwo ledwo co zje kanapke max 2 na tule godzin co tam siedzi, nawet juz nie chce kaszki jesc. A w domku jak wroci to potrafi nawet 300zupy opedzlowac - wczoraj zjadl zupe ( mama ugotowala jakas wazywna z grysiekiem ) a potem o 19.30 dopchal sie kanapka z pasztetem ![]() ![]() Czekam u lekarza. Jazda byla lekka bo nie moglam sie dodzwonic a przeciez kazali - wiec ubralam sie i lece ( mam jakies 5min busem ) i gadam ze dzwonje ciagle sygnal zajetu ze napisalam smsa ( laska dopiero zajarzyla zem go wyslala ) no ale lekarza mnie przyjmnie - pobrali krew z palca i czekam - bule nie wiecznosc haha Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#2841 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ahh calkiem sie odstawil? ja jeszcze pamietam ostatnie info, ze w nocy dwa razy pil - moze ze wzgledu na rodzenstwo ![]() ![]() za kilka miiesiecy bedziesz miec kolejnego ssaka na piersi ![]() dlaczego porazka? z sokiem czy w ogole z nocnym piciem? ja tam uwazam, ze to tylko zmiana, jakos trzeba sie dopasowac do nowej sytuacji, na pewno w swoim czasie wypracujecie plan ![]() moze sprobuj z woda święconą ![]() ![]() panika wlasnie jestem przygotowana, ze takie nocki moga nie potrwac wiecznie i jeszcze pewnie wejdziemy w stan nierownowagi ![]() szampan z pomidorowka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- panika a jakie emocje u gina na usg? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2842 | |||
Zakorzenienie
|
![]() skund mielismy wiedzieć co będzie na obiad ![]() ![]() Cytat:
![]() było. jedne wielkie sprowokowane przez konkubenta. nie znoszę wymuszonej konfrontacji. wyrzuciłam z siebie kilka kwestii zapalnych (kp, wychowanie, zasady, dieta), ale to było całkiem bez sensu, bo to jest grochem o ścienę. nic konstruktywnego. gadka dla gadki. i tylko niesmak pozostał. Cytat:
z taką ilością słodkiego picia. on przed snem pije 330 ml mm. podczas snu kolejne 330 ml mm (z połowy porcji mleka, ale jednak). no i soki z wodą. musiałam pampersy 6ki zakupić, bo się potopy zdarzały :/ to nie jest halo. zwłaszcza, że ostatni czas na cycu był taki normalny. ![]() ![]() Cytat:
masakra. nie potrafię na spokojnie. cała się telepię i ryczę. jednak AM to stan umysłu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2843 |
Zadomowienie
|
Pani, z tym szmpanem to prawdziwy rozmach! ;-)
Czy tylko u nas nie bylo jeszcze ani jednej dobrej nocki? (Pisząc dobra mam na myśli max 2 pobudki)... |
![]() ![]() |
![]() |
#2844 |
Zakorzenienie
|
Vilga
- Milus srednio budzi sie 2 razy - za 1pokreci sie posteka orzytuli zabawke i idzie soac dalej. Za 2 ok 4-5 jest krzyk i trza butke szykowac budzi sie jak w zegarku o 6.45 haha. No i ja juz po lekarzu - tzw 3dniowka wirusowa - zwolnienie do konca tygodnia ale sie wybycze ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#2845 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a mm leci bardzo szybko, niestety ![]() Pani super że już jesteś ![]() ![]() ![]() Dzień dobry ![]() jesień pełną gębą ![]() Kamil nie reaguje na kocham Cie i inne takie, ale daje buziaka (nawet przez smoczek) mi gdy jeszcze śpie ![]() ![]() ostatnio ma szał na muzykę, jakąkolwiek chodźby trwała 2 sekundy. Rozróżnia rytm i naśladuje to co widzi ![]() Tak sobie ostatnio myślę, napewno pamiętacie jak dawniej pisałam że Kamil jest poważny, że się nie uśmiecha itd. i teraz patrze że niemożliwe jest jak Kamil się zmienił. Już ani trochę nie jest poważny, ciągle uśmiechnięty wręcz rozchichrany. Na osiedlu każdy go uwielbia bo takie cuda robi, popisuje się strasznie ![]() Jednak coś w tym, że był poważny jest napewno, bo prawie codziennie ktoś mi mówi "ale on się zmienił, już nie jest taki poważny", "oo uśmiecha się, a nie tak jak dawniej". Takie słowa sprawiają mi przykrość, bo on nie jest teraz lepszy, jest inny... ale kiedyś też był super... ludzie zachowują się tak jakby poważne dziecko było gorsze ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() o kurczak, jednak poszlo spiecie ![]() (starszemu pokoleniu jednak ciezko jest oddac paleczke wychowania rodzicom ![]() moze z tym piciem sie unormuje, musi sie wszak cala logistyka przestawic ![]() tak, masz racje, to stan umyslu, AM zostaje sie na zawsze ![]() przy okazji zapytam, jezeli szukacie rady, to pytalyscie kiedykolwiek swoich rodzicow? ![]() villga no niestety noce alergika nie naleza do tych spokojnych ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- M. dzis po raz pierwszy podjal decyzje, jakie buty chce zalozyc na spacer - pelne buty odrzucil, nie dal sobie zalozyc, przyniosl mi i wcisnal do reki swoje sandalki - wiec dzis spacer w sandalach w skarpetach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2847 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny!
u nas już typowo jesienna pogoda ;/ w czwartek wyruszamy do Polski na urlop i mam nadzieję, że pogoda dopisze, przynajmniej tak obiecują pogodynki ![]() tym bardziej, że teraz już wszystko robię dla dwojga ![]() ![]() ![]() tak! jesteśmy już w czwórkę ![]() no to się pochwaliłam ![]() nadrabiam forum ale jest ciężko.. najczęściej w nocy kiedy męczy mnie bezsenność ![]() gratuluję nowym mamusiom ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2848 |
Zakorzenienie
|
JolanT gratulacje!
![]() Masz juz ustalona pierwsza wizyte u gina? Jak znosiz pierwsze tygodnie? Pewnie jeszzce bezobjawowo? Milego urlopu! U nas tez zimno, jesiennie... Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-08-26 o 11:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2850 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ----------- A my mamy cięzki orzech do zgryzienia - imie dla małej. Teściom się Wiktoria nie podoba ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.