|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Hejka
My juz po wizycie, szybko wróciliśmy bo tz do pracy by nie zdążył. Z Juliuszka robi się chlopisko waży juz 2640 ruszał się jak zawsze tak ze zdjęcia nie dali się zrobić, ale przynajmniej na monitorze podziwialiśmy jak rączkami cały czas majstruje przy pyszczku i macha rączkami i nóżkami szyjka się nie skraca i miałam juz też pobrany wymaz na paciorkowca ![]() Przepraszam,że nie cytuje a z chęcią bym to zrobiła ale pisze z tel w kuchni bo myszka która się jeszcze nie złapała jest w salonie a tam komputer - a tam nie wejde Pigratuluje jeszcze nowych tygodni i FARMINKO SUPER ZE WYCHODZISZ
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
#482 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może Tobie pomoże.
|
|
#483 |
|
Zadomowienie
|
wodaqua duży już synek! gratki za udaną wizytę
![]() Lilotka świetny obrazek, aż się wierzyć nie chce, że już takie duże te nasze maluszki ![]() Gosia za udaną wizytę ![]() Współczuje Wam tej rwy. Mnie plecy bolą między łopatkami, ale w porównaniu z rwą to pikuś. No i się zaczeło, lekkie ochłodzenie i Łucja już smarka.. Bierzemy już od prawie dwóch tygodni tran, ale widać nie działa. Mam nadzieję, że mnie nie zarazi |
|
|
|
#484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
WOW gratulacje dla wielkiego chłopaka chociaż pamiętaj, że to tylko orientacyjna waga, może się wahać +/- 0,5kg no urodzić takiego chłopa to będzie wyzwanie
|
|
#485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gosiakk23 Duży chłopczyk Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2014-08-25 o 14:40 |
|
|
|
|
#486 |
|
Raczkowanie
|
Nowa, farminka gratuluję powrotu do domciu!!!
Klio mała dzielna i super sobie radzi! Dużo sił dla was! A jak ty po porodzie doszłaś już di siebie w miarę? Wodaqua dużo zdrowia dla was! Popisze dokładnie jak do domciu wrócę bo z tel nie wygodnie ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Gosiak o to ci maluch rosnie!! Co do mysz to witaj w klubie!! Już sie zimna zbliża bo myszy do domu przychodzą
|
#487 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oli chyba też, bo często w nie kopie![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
Tylko się cieszyćCytat:
![]() Widzę, że dzisiaj mamy dzień dobrych wieści Oby tak dalej. Farminka, Nowa całe szczęście, że będziecie już w domu Klio podziwiam za wytrwałość
|
|
#488 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny podczytujecie wrześniówki? Ja czasem zaglądam. Całkiem się już tam rozkręciły z rodzeniem
A my następne w kolejce |
|
|
|
#489 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#490 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
możliwe, że skład PL a DE się różni jak pisała siuska, co prawda to są stare plamy, ale to nie zmienia faktu, że kupię i wypróbuje Gosiak dla synka za dobry przyrost na wadze
|
|
#491 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() o tym samym pomyślałam, często słyszałam jak dziewczyny mówiły, że chcą już urodzić bo nie mają już siły, ale ja tego tak nie odczuwam ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Lilotka kiedyś widziałam to mydełko, muszę spróbować, mąż tak się brudzi jak małe dziecko, więc powinno się przydać
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam je właśnie ze względu na mojego męża. Bo on po każdym obiedzie ma plamę na ubraniu. Kurcze szkoda, ze wyrzuciłam opakowanie, bo bym zrobiła zdjęcie w celu porównania składu mydełka w PL i DE.
|
|
|
|
#493 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja podglądam i czytam też opisy porodów
|
|
|
#494 |
|
Raczkowanie
|
hejo
podeślecie linka do wrześniówek? widzę, że dziś całkiem udany poniedziałek Ja dziś poszalałam na ciuchach, ale jestem mega zadowolona ![]() Wpinkalam winogron i Wasz czytam
|
|
#495 |
|
Zadomowienie
|
ale się najadłam zjadłam talerz lecza i cztery naleśniki
|
#496 | |
|
Raczkowanie
|
A mają tam jakoś oddzielnie opisy porodu pododawane czy trzeba przeszukać wątek ??
![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
link do wrześniówek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=773487
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w domku. Maz robi rosolek a ja lezakuje. Jak dobrze byc w domu.
Gosia super waga malego.
|
#498 | |
|
Zadomowienie
|
Zależy od nastroju
![]() Opisów się boje i omijam Cytat:
![]() Zgubiłam gdzieś paczke rzeczy dla malucha. Miałam tam podkłady do przewijania, karuzelke i jeszcze parę drobiazgów, nawet nie pamiętam co i nie mogę nigdzie znaleźć |
|
|
|
|
#499 |
|
Rozeznanie
|
Ja podczytuje i wrzesniowki i sierpniowki
oglądam zdjęcia Malutkow i napatrzeć się nie moge czytam też opisy porodów szczególnie tych SN - CC też nie moge wykluczyć bo nie wiadomo co wyniknie w trakcie porodu.. Pojadlam też ziemniaczki fasolka szparagowa i jajko sadzone a poprawiłam to wszystko kawałkiem ciasta I najlepsze jest to ze ja w ciągu miesiąca przytyłam tylko 300g
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
#500 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuje za wsparcie ![]() Farminka ! I dla Ciebie ogromne uściski, teraz dużo odpoczynku i będzie ok ! ![]() Klio, Rita już nie taka malusia ! Rośnie jak na drożdżach ale pewnie jeszcze trochę musi przybrać na wyjście. Jesteście bardzo dzielne, na pewno bliżej niż dalej wyjścia ![]() Cytat:
Wiesz jak jest w ciązy, tyle emocji a jak jeszcze nie ma najbliższej osoby to w ogóle jest problem...Najbardziej łapie wieczorem, nie umiem od tego odejść całkowicie ale staram sobie jakoś radzić. Z Wami na pewno jest raźniej ! Gosiak, Julek kawał chłopa. Pewnie Twoje torty mu w tym pomagają Super, że wszystko dobrze ! ![]() Ja dziś się pokręciłam po kumpelach, później sr i laktacja. A na obiad zrobiłam zapiekankę z makaronem, kurczakiem, pieczarkami i warzywami w sosie beszamelowym Myślałam, że mi na kolacje zostanie ale mama z tatą dojedli resztę ![]() Idę nakarmić moje bestie, znaczy się psiaki, bo rodzice pojechali na grzyby. A później poleniuchuję
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
Purblanca rzuc przepisem
|
#502 |
|
Wtajemniczenie
|
Gotujesz makaron, najlepiej jakieś muszelki małe, kolanka, czy rurki na aldente. Smażysz pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka, przypraw solą, pieprzem, papryką słodką i trochę ziół prowansalskich. Dorzucasz pokrojone w kostkę pieczarki. Gotujesz brokuła ale na bardzo aldente, ja dziś na gorącą wodę wrzuciłam mieszankę warzyw (brokuł, kalafior, małe marcheweczki) z biedronki na gorącą wodę i po chwili odcedziłam.
No i partie: na dno makaron, na to kurczak z pieczarką, na to warzywa. Zalewasz wszystko sosem beszamelowym (masło, mąka, mleko, sól, pieprz i gałka muszkatołowa) i posypujesz twardym żółtym serem dobrym do rozpuszczenia. Pieczesz pod przykryciem jakieś 15 minut, później odkrywasz, żeby ser się z góry zapiekł i jesz Na prawdę pyszota
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze piersi mnie bola bardzo. Nie wiem czemu kurcze i mam takie nabrzmiale. A/siara to mnie zalewa wrrr
---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
Zaslinilam sie
|
|
#504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#505 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mniam, pychota a dużo tego sosu beszamelowego i możesz podać proporcje, bo nigdy go nie robiłam
|
|
#506 |
|
Wtajemniczenie
|
Na prawdę polecam
A co do sosu, to wiedziałam, że któraś zapyta o proporcje I nie będzie w tym nic dziwnego jak napiszę, że ja robię na oko- nigdy konkretne proporcje.Najpierw do garnuszka daję masło- dziś dałam ok 1/4 kostki. Rozpuściłam na malutkim gazie. Dodałam mąki, rozmieszałam, żeby nie było grudek, tylko nie przypalamy mąki, ma się tylko połączyć z masłem !! Do tego wlałam mleka, akurat miałam resztkę więc wlałam wszystko. Było tego z 3/4 szklanki. Do tego pieprz i sól do smaku no i gałka muszkatołowa musowo ! Ja starłam taką w kulkach Ale też niewiele jej. To się nie może ani zagotować ani mocno zgęstnieć. Ma trochę się przemieszać i takie lejące wlewacie do zapiekanki. A ilość? Dziewczyny, zależy od ilości pozostałych składników. Ja makaronu dałam niecałe pół opakowania, czyli jakieś 200 g, pół piersi z kurczaka, z 10 pieczarek i dobre dwie garści warzyw, bo zapiekanka miała być tylko dla mnie i mamy. Ja na prawdę robię wszystko na oko. A jak wkładacie do piekarnika pod przykryciem, to najlepiej termoobieg z góry i z dołu A dziś w sr był przedstawiciel Medeli i namawiał nas na laktatory tej firmy. Mam nadzieję, że nie będę w ogóle potrzebować, z resztą mam dostać od kuzynki, ale na prawdę fajnej jakości te rzeczy z Medeli. Nie tylko laktatory ale i butelki i inne takie. Ale ceny też trochę powalają...
Mój największy Sukces. Oli- 23.10.14 Edytowane przez PurBlanka Czas edycji: 2014-08-25 o 19:51 |
|
|
|
#507 |
|
Wtajemniczenie
|
PurBlanka, tez slyszalam o Medeli ze robia laktatory dobre, ale za to bardzo często psuja się... serwis podobno działa bez problemu, naprawiają migusiem, ale stwierdziłam, ze poszukam alternatywy i stanelo na TT.
|
#508 |
|
Rozeznanie
|
Odnośnie laktatorów to ja się zastanawiam nad elektryczym z Canpola, słyszałyście jakieś opinie o nim?
|
|
#509 |
|
Zadomowienie
|
cześć kochane
wybaczcie że nie cytuje - brak weny kciuki i gratki za wyjścia do domu i za kolejne tygodnie u mnie brak nowości zapisałam sie na dodatkowe usg prywatnie na 05.09 i mam nadzieję że Dominik do tego czasu będzie większym kawalerem ![]() mam nadzieję że nadrobi ![]() pozatym dzis mija nam 2 lata po ślubie jutro przygotowujemy sobie kolacyjke bo mąż dziś w pracy pranie prawie całe zrobione- zostały pieluchy i pościel część juz poprasowana a co do zakupów to kosmetyki i apteka i będziemy w domu
|
|
|
|
#510 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w kwestii laktatorów się nie wypowiem. Dostanę po kuzynce, nawet nie wiem jakiej firmy, mam włączone pozytywne myślenie, że nie będę go w ogóle potrzebować. A jeśli będę, to przyda się ten sprezentowany
Spineczka, gratulacje z okazji rocznicy Daj znać co dobrego przygotowałaś do jedzonka jutro ! A Domiś na pewno zdrowo rośnie Dajcie znać, czy któraś robiła zapiekankę i jak wyszła ! Ja musiałam się pocieszyć bułą z nutellą bo mi wyjedli ![]() Kładę się powoli spać. Jutro muszę pomyć poskręcane meble no i trzeba je jakoś poustawiać. I może już powkładać ciuszki... ![]() Jak to na wieczór, łapie mnie dół. Nic nowego Nie będę smęcić. Dziś się wszystkie gdzieś pochowały. A jak coś, ostatnio podałam mój numer Gosi. I ona mi swój też, mam już go w telefonie. Jakby któraś miała ochotę się wymienić, zapraszam na pv Dobranoc Brzuszunie !
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:25.

My juz po wizycie, szybko wróciliśmy bo tz do pracy by nie zdążył. Z Juliuszka robi się chlopisko waży juz 2640
ruszał się jak zawsze tak ze zdjęcia nie dali się zrobić, ale przynajmniej na monitorze podziwialiśmy jak rączkami cały czas majstruje przy pyszczku i macha rączkami i nóżkami
Pigratuluje jeszcze nowych tygodni i FARMINKO

Myślałam, że mi na kolacje zostanie ale mama z tatą dojedli resztę
Na prawdę pyszota