9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-26, 07:27   #301
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Podałam i czekamy...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
to my kciuki trzymamy
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 07:30   #302
simka234
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
Mój teść umarł będziemy musiały na kilka dni pojechać z Izą do moich rodziców
Wspolczuje kondolencje dla waszej rodziny

Cytat:
Hej dziś trzymajcie kciuki żeby się udało małej polknać lek ale z tego co pamiętam to zinat jest obleśny i wątpię że połknie 4 ml.
Wczoraj na kolację dostałam chleb z kiełbasą i ogórki kiszone, jakiś porąbany ten szpital i jeszcze lekarka źle wpisała receptę a pani w aptece się śmiała że nie wie o co jej chodzi i co ma sprzedać bo nie ma takich dawek :-/ oczywiście żeby podali małej lek to muszę go kupić żenada. Jak nie połknie to zostajemy i mogę go wyrzucić do śmietnika bo jest rozrabiany :-/ Pomocy wyląduje w psychiatryku blok dalej!

No nie dziwi ci się, porabane to wszystko! NFZ powinni zlikwidować!
Zenada jakaś
Chcesz się leczyć musisz mieć zdrowie

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 07:47   #303
Domi_00
Rozeznanie

Fame, kondolencje i wyrazy współczucia dla Ciebie i rodziny

Joanna, nfz jest straszny... mam nadzieję że Malutka dobrze zareaguje na lek i wyjdziecie do domku

Moje dziecko dziś przesadzilo, spała od 22 do 7 bez przerw na karmienie. W dzień za to 3 drzemki po 20 minut, a potem w ryk. Chce żeby z nią rozmawiać i tulic i bawić się i rozmawiać i tak w kółko o dziwo nie przepada za noszeniem w pozycji leżącej. Za to noszenie tak by mogła oglądać świat, no w to jej graj w ogóle musimy uważać bo bardzo długo utrzymuje główkę i skubana nie lubi jak jej się ogranicza ruchy. Co będzie jak zacznie się przemieszczać, wole nie myśleć... juz zastanawiamy się jak ogarnąć kable z komputerów Tż, bo pewnie to będzie pierwsze miejsce do którego zawędruje. Wasze Bobosany tez są takie ruchliwe? Moja zapowiada się na małego sportowca.

Polecacie jakąś matę edukacyjną? My jeszcze nie kupiliśmy, a przydałoby się znaleźć jakieś zajęcie dla Młodej.

Haha i moje dziecko kocha Arctic Monkeys i Coldplay no i rytmy latino (to już nie wiemy skąd się wzięło, bo my latino ni w ząb ) jak tylko usłyszy to uśmiech i przebiera witkami
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 07:51   #304
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość
hej ho pamięta mnie ktoś? dawno mnie nie było, ale melduję się

nadrobiłam Was na odchowalni i widzę smutne wieści ...

Fame wyrazy współczucia - trzymajcie się tam dobrze że możesz jechać z małą do rodziców

joanna strasznie mi przykro z powodu szpitala trzymam mocno kciuki żeby jak najszybciej wypuścili Was do domu, bo obie z maleńką się namęczycie ... kciuki za antybiotyk jedzenie - OMG ohyda, a cena za pobyt z dzieckiem co najmniej wygórowana ...

I like it - Sońka prześliczna

malwiska, Domi - słodkie Wasze śmieszki

mamaya - fajnego masz przystojniaka

kularek - super że chrzciny udane, i fajnie że szczepienie z głowy ... biedny maluszek

termometr - ja mam bezdotykowy medisana, spoko jest

i na razie zmykam, bo mi się młoda budzi miłego dnia Mamuśki
ja pamiętam i witam
Cytat:
Podałam i czekamy...

Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
Fame, kondolencje i wyrazy współczucia dla Ciebie i rodziny

Joanna, nfz jest straszny... mam nadzieję że Malutka dobrze zareaguje na lek i wyjdziecie do domku

Moje dziecko dziś przesadzilo, spała od 22 do 7 bez przerw na karmienie. W dzień za to 3 drzemki po 20 minut, a potem w ryk. Chce żeby z nią rozmawiać i tulic i bawić się i rozmawiać i tak w kółko o dziwo nie przepada za noszeniem w pozycji leżącej. Za to noszenie tak by mogła oglądać świat, no w to jej graj w ogóle musimy uważać bo bardzo długo utrzymuje główkę i skubana nie lubi jak jej się ogranicza ruchy. Co będzie jak zacznie się przemieszczać, wole nie myśleć... juz zastanawiamy się jak ogarnąć kable z komputerów Tż, bo pewnie to będzie pierwsze miejsce do którego zawędruje. Wasze Bobosany tez są takie ruchliwe? Moja zapowiada się na małego sportowca.

Polecacie jakąś matę edukacyjną? My jeszcze nie kupiliśmy, a przydałoby się znaleźć jakieś zajęcie dla Młodej.

Haha i moje dziecko kocha Arctic Monkeys i Coldplay no i rytmy latino (to już nie wiemy skąd się wzięło, bo my latino ni w ząb ) jak tylko usłyszy to uśmiech i przebiera witkami
moja przy odbiciu nie położy główki tylko trzyma cały czas, pare dni temu na brzuszku podniosła się troszkę na przedramionach, nie wiem czy już powinna
Stary 2014-08-26, 08:01   #305
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
ja pamiętam i witam

moja przy odbiciu nie położy główki tylko trzyma cały czas, pare dni temu na brzuszku podniosła się troszkę na przedramionach, nie wiem czy już powinna
Malwiska to znaczy ze Malutka jest silna. Nasza tez tak ma i czasem buja przy tym śmieszne głową, jak taka figurka pieska, kiedyś takie w każdym aucie były

Eydrith, witamy napisz co u Was w wolnej chwili

Edytowane przez Domi_00
Czas edycji: 2014-08-26 o 08:02
Stary 2014-08-26, 08:03   #306
elcia_
Raczkowanie

Fame wyrazy współczucia

Agatka nie rezygnujcie z tego becikowego tylko dowiedzcie się bo jest coś takiego jak dochód utracony (czyli u ciebie ta jednorazowa fucha a u tżta niższe dochody) może nic straconego

Cytat:
Hej dziś trzymajcie kciuki żeby się udało małej polknać lek ale z tego co pamiętam to zinat jest obleśny i wątpię że połknie 4 ml.
Wczoraj na kolację dostałam chleb z kiełbasą i ogórki kiszone, jakiś porąbany ten szpital i jeszcze lekarka źle wpisała receptę a pani w aptece się śmiała że nie wie o co jej chodzi i co ma sprzedać bo nie ma takich dawek :-/ oczywiście żeby podali małej lek to muszę go kupić żenada. Jak nie połknie to zostajemy i mogę go wyrzucić do śmietnika bo jest rozrabiany :-/ Pomocy wyląduje w psychiatryku blok dalej!

Trzymam kciuki żeby zinat się przyjął bo moja Nadia wymiotowała godzinę po podaniu, trzeba było zmieniać na inny

Eydrith
elcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 08:09   #307
debesciara
Zadomowienie

joanna Zinnat jest bardzo często przepisywany, też go brałyśmy polecam podawać go przez strzykawkę (taką jak jest np przy nurofenie dla dzieci), bo podawanie łyżeczką takiemu maluchowi to masakra tylko jak coś to wyciskaj stopniowo, nie wszystko na raz Oczywiście trzymam mocno kciuki żeby się udało wyjść do domu Aha no i toże antybiotyk rozrobiony nie znaczy że musisz wyrzucać Trzeba tylko przechowywać w lodówce
A służba zdrowia.. bez komentarza
Fame współczuję Wam w sumie dobrze że chociaż miał okazję wnuczkę poznać... Trzymajcie się, dobrze że możesz "uciec" do rodziców

Czytam na bieżąco, ale później więcej popiszę, bo nie mam czasu dziś nasze lokalne święto Matki Boskiej Częstochowskiej i śmigam niedługo do kościoła

aaa wczoraj odebrałam wyniki Ignasia no i niestety bilirubina 5,6 a norma jest do 1,2 moja pediatra będzie dopiero w czwartek i nie wiem co o tym myśleć.. wydaje mi się że to wysoki poziom w 7 tyg. ...
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 08:35   #308
Iza188
Rozeznanie

fame wyrazy współczucia dla całej rodziny.
joanna trzymam kciuki za szybkie wyjście
debesciara a moze Zadzwon do jakiejkolwiek przychodni/szpitala i zapytaj czy możesz spokojnie czekać na swojego pediatrę czy lepiej działać juz teraz.
Moja siostrzenica miała tak, ze juz po wyjściu ze szpitala polozna na wizycie zauważyła, ze jest żółta i wyszło ze ma bilirubiny ponad 20!!!! Potem co prawda okazało sie, ze było ok. 12 tak naprawdę, no ale do szpitala musiała sie zgłosić.
A czekają cie jakies szczepienia w najbliższym czasie? Bo to chyba ważne zeby byc zdrowym .
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 08:46   #309
malwiska
Zakorzenienie

a jak się robi poziom bilirubiny?? nam nic nie kazali robic ... no chyba że w czwartek w poradni patologi noworodka zrobią nam
Stary 2014-08-26, 08:51   #310
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iza188 Pokaż wiadomość
fame wyrazy współczucia dla całej rodziny.
joanna trzymam kciuki za szybkie wyjście
debesciara a moze Zadzwon do jakiejkolwiek przychodni/szpitala i zapytaj czy możesz spokojnie czekać na swojego pediatrę czy lepiej działać juz teraz.
Moja siostrzenica miała tak, ze juz po wyjściu ze szpitala polozna na wizycie zauważyła, ze jest żółta i wyszło ze ma bilirubiny ponad 20!!!! Potem co prawda okazało sie, ze było ok. 12 tak naprawdę, no ale do szpitala musiała sie zgłosić.
A czekają cie jakies szczepienia w najbliższym czasie? Bo to chyba ważne zeby byc zdrowym .
Zadzwonię do mojej położnej 12 to miał jak wychodził ze szpitala w 6 dobie.. i od tego czasu tak widać że schodzi ta żółtaczka ale bardzo mozolnie W szpitalu to raczej nic mi nie zrobią, przy takim raczej niegoźnym poziomie... Za to ja pobyt tam bym odchorowała Muszę tylko więcej małego w bujaczek i do słońca.. a staram się za dużo o w bujaczku nie kłaść bo to jednak idealnie na płasko a łóżeczko młody ma w ciemnym kącie No i wózek, muszę z nim częściej wychodzić Szkoda że nie ma na to jakiegoś leku, podać i z głowy
Stary 2014-08-26, 08:53   #311
Domi_00
Rozeznanie

Dziewczyny z Warszawy, polecacie jakiegoś dobrego ortopede? Mam umowiona prywatna wizytę z usg, ale jeśli macie kogoś zaufanego, z podejściem do dzieci to dajcie znać, proszę. Opinie lekarza do którego mamy iść są różne i trochę się martwię...
Stary 2014-08-26, 09:12   #312
debesciara
Zadomowienie

malwiska krew się pobiera i to jest tzw biochemia krwi, jak Oliwka nie jest żółta to nie ma sensu robić tego badania, ja u Ignasia cały czas tą żółć widzę.. pediatra na pierwszy rzut oka nie widziała, dopiero jak go rozebrała i wzięła do okna to stwierdziła, że faktycznie jeszcze trochę żółty jest.. no i wynik potwierdził

Iza szczepić powinniśmy tydzień temu.. i właśnie przez tę żółtaczkę zwlekam ze szczepieniem... bo wiem że mały musi być super zdrowy

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

aga_tka, ecencia dobrze prawi, jesli złożycie wniosek o becik do końca października wezmą pod uwagę wasze dochody z 2012, jeśli złożycie wniosek po 1 listopada uwzględnią dochody z 2013, więc jeśli w ubiegłym roku mieliście mniejsze dochody to warto się wstrzymać
A jeżeli nawet nie to elcia też słusznie mówi, że te ekstra dochody to dochód utracony, też nie powinni go brać pod uwagę
malwiska, Domi, i like it cudne śmieszki a Sonia w tej czapeczce skradła moje serce
Domi ale masz śpiszkę, zamień się na jedną noc chociaż u nas dziś tragedii nie było 22:30-5:15, da się żyć
Eydrith cześć co tam u Was?
Celebrinfea Twoja Jagódka jest wymagającym smakoszem a próbowałaś podgrzewać piersi suszarą przed podaniem? Może wtedy Twoje piersi sprostałyby wymaganiom małego ssaka
malwiska takie kleksiki to faktycznie dylemat Może fakttycznie dobre rozwiązanie to co dziewczyny piszą z tymi wkładkami, bo co chwilę pieluchy zmieniać to maskara i kupa kasy w błoto (żeby nie pwoiedzieć w gó..o )

Gratuluję chrzcin, w większości widać się udały, super Czekamy na fotki odświętnych maluchów

Matę mam Tiny Love jest ok, kolorowa z bajerami, ale jakoś nie powala, wydaje mi się że są fajniejsze także nic nie polecę..

Ignaś też z dnia na dzień coraz silniejszy i chętnie główkę trzyma Rozwijają nam się pociechy w mgnieniu oka Domi dobre porównanie z tym pieskiem w aucie

Gratulacje też udanych wizyt biderkowych My też mamy już skierowanie, muszę się umówić na wizytę
Stary 2014-08-26, 09:12   #313
kularek
Zadomowienie

joanna - szczerze to zinat jest obrzydliwy :/ ale może da radę - starszemu synkowi podawałam go taką miarką jak mają syropy na gorączkę i dawał radę tylko od razu musiał popić wodą z sokiem - a jak tak nie chciał to porcja leku do filiżanki i rozrobiłam z wodą z sokiem -jak nie pomyliłam teraz z innym lekiem -ale chyba nie - a czemu nie pozwoliła z mlekiem ? a na ulotce czasem nie pisze, że można ?

Eydrith -

Debeściara - buziaki dla Ignasia

nasz wyjazd nad morze oddala się coraz bardziej
po szczepionce już raczej ok - żeby nie zapeszyć
za to starszemu synkowi zrobiła się ropa pod ząbkiem i nie chce schodzić a do dziś miała już zejść jeśli nie to antybiotyk - i od rana tak płakał, że już pojechali - po skończeniu go trzeba raczej wyrwać a wujek powiedział, że on tego nie zrobi bo więcej do niego nie przyjdzie ale na szczęście kolega jego się podejmie - tylko, że to taka trauma dla takiego malca - bardzo ciężko się takie ząbki wyrywa -już bym ja mogła i 2 wyrwać żeby jego nie bolało
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 09:18   #314
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
ja pamiętam i witam
Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
Eydrith, witamy napisz co u Was w wolnej chwili
Cytat:
Napisane przez elcia_ Pokaż wiadomość
Eydrith

dzięki, u nas spoko, mała rośnie, rozwija się, coraz więcej zaciesza strasznie się w niej zakochałam i na początku każdą chwilę poświęcałam tylko jej, ale już wróciłam do jakiej-takiej równowagi jest zdrowa i raczej mało problematyczna, na szczęście ominęły nas kolki, mała ma czasem problemy z brzuszkiem, jak większość maluchów w tym wieku, ale nie nagminnie ... zdarzają się też gorsze dni, jak wczoraj np, miałam ręce do samych kolan ale ogólnie nie narzekam.

u nas też się trochę uspokoiło, bo mieliśmy przemarsz gości i dłuższy pobyt mojej mamy, miłe to było bardzo, ale już trochę miałam dość jednak nie ma jak 'sam na sam' z TŻ
a z negatywów to pralka nam właśnie padła i musimy coś jak najszybciej kupić bo małej się czyste ubranka kończą widziałam że polecacie samochody, może polecicie nam jakąś pralkę? najlepiej w bardzo przystępnej cenie, bo lodówka też już dogorywa

współczuję Wam bardzo choróbsk i szpitali, pobyt w szpitalu z takim maluchem musi być straszny, trzymam kciuki żeby wszystko jak najszybciej wróciło do normy
Stary 2014-08-26, 09:26   #315
Iza188
Rozeznanie

debesciara, malwiska

Jak nie będziecie pewne czy dzieciaczki sa żółte, to nacisnijcie palcem skore np. na czole i na tym śladzie po naciśnięciu lepiej widać czy jest biały czy żółty. Szczególnie na ciemnej karnacji to pomoga.

Tak piszecie o tych matach, ze aż poczułam potrzebę posiadania takowej

A sa takie maty zeby brzdąca mozna było układać i na plecach, i na brzuszku, tak zeby cos ciekawego miał przed sobą...?

Edytowane przez Iza188
Czas edycji: 2014-08-26 o 09:28
Stary 2014-08-26, 09:46   #316
Marianna 54
Raczkowanie

Witam Mamusie

I like it, Malwiska, Domi śliczne dziewczynki

Mamaya uroczy synuś

Agatka składaj o becikowe, dochody liczą się z 2012 roku, zawsze lepiej spróbować niż odpuścić .

Maliwska też zawsze mam dylemat co do kelksów czasem mysle sobie że nie zmienie "bo szkoda" ale za chwilę dopada mnie myśl że lepiej zmienić niż ma dostać zapalenia cewki, albo jakieś odparzenie także ja zmieniam zawsze.

Domi nasza też udaje takiego pieska z kiwającą głową i długo tą główkę utrzymuje, wczoraj całe badanie u pediatry trzymała w górze. A nosić to tylko na pionowo lubi.

Joanna trzymam kciuki za Laurkę, żebyście szybko wyszły do domu, w domu lepiej i szybciej się zdrowieje, Dużo siły dla Ciebie

Moje szczęscie dzis kończy 7 tygodni, wczoraj byliśmy na szczepieniu, wybraliśmy 5 w 1 nie płakała wcale, ale za to jak żółtaczkę pielęgniarka podawała to strasznie płakała i nie mogliśmy jej uspokoić jeszcze długo :/. Wogóle jak wyszliśmy ze szczepienia to ja się popłakałam, czy dobrą szczepionke wybrałam i czy dziecku krzywdy nie robie ehh.
Młoda ładnie przybiera na wadze mimo ulewania, więc pediatra kazała się nie przejmować ulewaniem Waży 4525 g i ma 56 cm.

Iza własnie sobie pomyślałam że Ula waży już tyle co Twój Mikuś 7 tygodni temu może coś z tego będzie Ile ma teraz Mikołaj ?

Edytowane przez Marianna 54
Czas edycji: 2014-08-26 o 09:49
Marianna 54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 10:03   #317
simka234
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
joanna Zinnat jest bardzo często przepisywany, też go brałyśmy polecam podawać go przez strzykawkę (taką jak jest np przy nurofenie dla dzieci), bo podawanie łyżeczką takiemu maluchowi to masakra tylko jak coś to wyciskaj stopniowo, nie wszystko na raz Oczywiście trzymam mocno kciuki żeby się udało wyjść do domu Aha no i toże antybiotyk rozrobiony nie znaczy że musisz wyrzucać Trzeba tylko przechowywać w lodówce
A służba zdrowia.. bez komentarza
Fame współczuję Wam w sumie dobrze że chociaż miał okazję wnuczkę poznać... Trzymajcie się, dobrze że możesz "uciec" do rodziców

Czytam na bieżąco, ale później więcej popiszę, bo nie mam czasu dziś nasze lokalne święto Matki Boskiej Częstochowskiej i śmigam niedługo do kościoła

aaa wczoraj odebrałam wyniki Ignasia no i niestety bilirubina 5,6 a norma jest do 1,2 moja pediatra będzie dopiero w czwartek i nie wiem co o tym myśleć.. wydaje mi się że to wysoki poziom w 7 tyg. ...
Podobno u dzieci karmionych KP może dłużej się utrzymywać
Mój Malý w 7 tyg miał 8.98 także dużo więcej..
Trafilismy do szpitala dali mu kroplowy na wyplukanie birulubiny i w domu kazali przepajac woda z glukoza zęby się wyplukalo..
Tydz temu szczepilismy a był jeszcze żółty trochę w tym tyg mamy powtórzyć badania..
A i podaje mu witaminę E żeby krwinki się tak szybko nie rozpadaly i dawały rade z ta birulubina..
Widzę ze dużo mu juz zeszło, jemu na oczkach dlugobsie utrzymywało..
Także spokojnie z tym nic szybko nie da się niestety zrobić

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 10:13   #318
mamaya
Zakorzenienie

9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

Kurczę, jak czytam, ze Wasze Maluchy maja żółtaczkę po dwa miesiace to jestem - szczerze mówiąc - naprawde w ciężkim szoku. Jimmy miał żółtaczkę przez jedna dobę w szpitalu.
Kiedyś nie wypuszczali ze szpitala jak Dziecku nie zeszła żółtaczka.

Domi, ja ortopede odpuściłam prywatnie, bo wszędzie indziej chodzimy prywatnie. I byliśmy na bioderkach w Reh - Medica na Mlądzkiej. Bardzo kompetentna babeczka wykonywała USG. Na następna wizyte mamy zglosic sie jak Jimmek zacznie juz chodzić, ale ze nie ma limitu wizyt ortopedycznych to zapisałam Nas na grudzień na Nieklanska Tam sa świetni specjaliści
Z reszta pewnie juz większość z Was zauważyła, ze ja wszystko co dotyczy Jimmka konsultuje kilka razy z różnymi lekarzami
Niestety na Nieklanska nie dostaniesz sie wcześniej jak w grudniu, także polecam Ci te Reh - Medice z czystym sumieniem

Wysłane z iPhone

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-08-26 o 10:15
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 10:40   #319
Iza188
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marianna 54 Pokaż wiadomość
Witam Mamusie

I like it, Malwiska, Domi śliczne dziewczynki

Mamaya uroczy synuś

Agatka składaj o becikowe, dochody liczą się z 2012 roku, zawsze lepiej spróbować niż odpuścić .

Maliwska też zawsze mam dylemat co do kelksów czasem mysle sobie że nie zmienie "bo szkoda" ale za chwilę dopada mnie myśl że lepiej zmienić niż ma dostać zapalenia cewki, albo jakieś odparzenie także ja zmieniam zawsze.

Domi nasza też udaje takiego pieska z kiwającą głową i długo tą główkę utrzymuje, wczoraj całe badanie u pediatry trzymała w górze. A nosić to tylko na pionowo lubi.

Joanna trzymam kciuki za Laurkę, żebyście szybko wyszły do domu, w domu lepiej i szybciej się zdrowieje, Dużo siły dla Ciebie

Moje szczęscie dzis kończy 7 tygodni, wczoraj byliśmy na szczepieniu, wybraliśmy 5 w 1 nie płakała wcale, ale za to jak żółtaczkę pielęgniarka podawała to strasznie płakała i nie mogliśmy jej uspokoić jeszcze długo :/. Wogóle jak wyszliśmy ze szczepienia to ja się popłakałam, czy dobrą szczepionke wybrałam i czy dziecku krzywdy nie robie ehh.
Młoda ładnie przybiera na wadze mimo ulewania, więc pediatra kazała się nie przejmować ulewaniem Waży 4525 g i ma 56 cm.

Iza własnie sobie pomyślałam że Ula waży już tyle co Twój Mikuś 7 tygodni temu może coś z tego będzie Ile ma teraz Mikołaj ?
Mikołaja wazylam w tamtym tygodniu, z tym ze nie robię tego dokładnie bo nie mam jak i zeby sprawdzać czy przybiera na wadze, to w ubranku i na zasadzie odejmowanie wagi nasza wspólna minus moja to wychodziło 5700 podejrzewam, że najbidniej 5500 ważył- teraz pewnie jeszcze wiecej 7 tyg bedzie miał w czwartek.

Ja tego tak nie widze, ale polozna jak przychodzi to cały czas mówi ze urósł od poprzedniej wizyty.

Możemy Uli i Mikołajowi zorganizować jakas randkę w ciemno hehehe . daleko masz do wąwozu Jana PawłaII? tam jesteśmy prawie codziennie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-26, 10:49   #320
joanna2228
Wtajemniczenie

Był ordynator i zostaje na jeszcze jedna dawkę do 16 godz jak do 17 nic się nie stanie to 18-19 do domu. Mała dostaje 1 ml bo wtedy coś pomieszaly i źle napisane było.
Kularek powiedzieli że jak dodam mleka to rozrzedze i większe prawdopodobienstwo że zwróci.
Dzięki dziewczyny za miłe słowa o kciuki. Teraz trzymajcie podwójne ;-)

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Ach i mała waży teraz 4730 g a jak przyszliśmy w środę to 4420 g

przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 10:50   #321
mamaya
Zakorzenienie

Asia, trzymamy razem z Jimmkiem kciuki

Wysłane z iPhone
Stary 2014-08-26, 10:52   #322
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Asia, trzymamy razem z Jimmkiem kciuki

Wysłane z iPhone
Nie dziękuję narazie ;-)

przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 10:57   #323
mamaya
Zakorzenienie

Asiulka, nie dziękuj, nie dziękuj Choc na pewno bedzie dobrze i Was wypuszczą.
W domku zupełnie inaczej dochodzi się do siebie. A takie Maluchy to juz w ogole

Wysłane z iPhone

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-26, 11:13   #324
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Domi my do Sionka chodzimy. Jak szybszy termin potrzebujesz to dzwoń do Arki na Sokołowskiej tam tylko maluszki przyjmują więc terminy w miarę szybko.
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 11:21   #325
Fame
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny

Ja tak na chwilę.. Ratujcie!!
Mala ma chyba ciemieniuche nie mam jak pójść teraz do lekarza. Co mogę zrobić? Czymś smarować??
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 11:51   #326
mamaya
Zakorzenienie

Fame, kup Olejuszke w aptece Jest super.

Wysłane z iPhone
Stary 2014-08-26, 11:51   #327
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny

Ja tak na chwilę.. Ratujcie!!
Mala ma chyba ciemieniuche nie mam jak pójść teraz do lekarza. Co mogę zrobić? Czymś smarować??
Ciemieniucha to normalna rzecz idz do apteki kup olejuszke i smaruj lub nawet zwykla oliwka wcieraj w glowke jak sie to nawilzy wez nowa szczoteczke o sredniej twardosci do zebow i masuj delikatnie pozniej przy kapieli umyj glowke i szczoteczka do wloskow wyczesuj. Nam tak poradzila lekarka i zaczyna malemu juz schodzic.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 11:54   #328
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Kurczę, jak czytam, ze Wasze Maluchy maja żółtaczkę po dwa miesiace to jestem - szczerze mówiąc - naprawde w ciężkim szoku. Jimmy miał żółtaczkę przez jedna dobę w szpitalu.
Kiedyś nie wypuszczali ze szpitala jak Dziecku nie zeszła żółtaczka.

Domi, ja ortopede odpuściłam prywatnie, bo wszędzie indziej chodzimy prywatnie. I byliśmy na bioderkach w Reh - Medica na Mlądzkiej. Bardzo kompetentna babeczka wykonywała USG. Na następna wizyte mamy zglosic sie jak Jimmek zacznie juz chodzić, ale ze nie ma limitu wizyt ortopedycznych to zapisałam Nas na grudzień na Nieklanska Tam sa świetni specjaliści
Z reszta pewnie juz większość z Was zauważyła, ze ja wszystko co dotyczy Jimmka konsultuje kilka razy z różnymi lekarzami
Niestety na Nieklanska nie dostaniesz sie wcześniej jak w grudniu, także polecam Ci te Reh - Medice z czystym sumieniem

Wysłane z iPhone
Na mlądzkiej juz dawno nie ma miejsc, próbowałam umówić się ma wizytę jakiś miesiąc temu i niestety w ogóle strasznie trudno było się tam dodzwonić...
Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Domi my do Sionka chodzimy. Jak szybszy termin potrzebujesz to dzwoń do Arki na Sokołowskiej tam tylko maluszki przyjmują więc terminy w miarę szybko.
Wysłałam zapytanie ze strony internetowej i zaraz też zadzwonię

Dziękuję Dziewczyny

Młoda właśnie zasnęła na moim brzuchu wiec jestem unieruchomiona
Co do ciemieniuchy to chyba są jakieś specjalne olejki do tego, widziałam w sklepach

My na szczepienie idziemy pojutrze, 5w1, boję się jak Młoda zareaguje, ale jestem dobrej myśli.
Stary 2014-08-26, 11:59   #329
debesciara
Zadomowienie

Joanna
Fame spokojnie, ciemieniucha to chtba nic poważnego, czasem mam wrażenie że Ignaś też na ale pediatra nic nie mówiła więc to chyba tylko moja wyobraźnia... Jak masz obawy to wybierz się do pediatry, ale myślę że możesz spokojnie przeczekać te trudne dni i pójść jak będzie wzgledny spokój. .
Simka no właśnie przy kp dłużej się utrzymuje a ja głównie karmie mm
Mamaya nie każde dziecko ma zoltaczke, choć to schorzenie częste u noworodków... W szpitalu chyba bym urodziła jeża jakbym miala czekać aż się zoltaczka wyzeruje, w moim szpitalu wypuszczają jak bilirubina jest na poziomie 10-12 i ma tendencję spadkowa.. później leczyć można spokojnie w domu promieniami slonecznymi i dopajajac wodą z glukoza po okiem położnej lub pediatry, szpitalne leczenie niewiele się różni tylko zamiast słońca są lampy a zamiast dopajania glukoza dożylnie

Stary 2014-08-26, 12:02   #330
Fame
Zakorzenienie

Dzięki!
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości