|
|
#1921 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Manicure hybrydowy ?
|
|
|
|
#1922 |
|
Przyczajenie
|
No co Ty gadasz ?
Ja właśnie robiłam tak jak Ty opisałaś i zaraz mi odpadły (cyrkonie).:/ Na kropelkę najlepiej się trzymają (nakładam na kolor i później top) I łatwo schodzi podczas usuwania hybrydy.![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#1923 |
|
Raczkowanie
|
hej
Zrobiłam dziś stemple na hybrydzie zwykłym czarnym lakierem na przetartym, utwardzonym kolorze, nałożyłam top i utwardziłam po 3-4 minuty żeby się wszystko trzymało i lipa.. Przetarłam cleanerem i wzorki się pościerały. Nie całe ale pewnie jakbym tarła mocniej to i całe by się starły. Kolor hybrydy firmy estetiq a top Tiftona. Co robię nie tak?? ;/ Edytowane przez wiolka94 Czas edycji: 2014-08-22 o 21:41 |
|
|
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwykły lakier się do tego nie nadaje,bo top go rozpuszcza
|
|
#1925 |
|
Raczkowanie
|
Nie mogę się zgodzić, bo tydzień wcześniej robiłam kumpeli złotym lakierem z Essence stemple i jej trzymało bez zarzutu.
|
|
|
|
#1926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to nie wiem,jak robiłas tak samo to powinno się trzymac,jak nie,to wina tego lakieru prawdopodobnie,metaliczne lakiery pewnie nieco różnią się formułą od zwykłych,może dlatego poszło inaczej.
|
|
#1927 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, co mozna zrobic z paznokciami peknietymi po bokach, oprocz obciecia na krotko? Sa jakies kleje do paznokci? Mozna nalozyc na to zel+hybryde?
|
|
|
|
#1928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozna załozyc tak zwaną łatke akrylową,zel czesto nie spawdza sie w takich przypadkach
|
|
#1929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na to hybryda i nie widać a trzyma. Dwa palce mam w ten sposób poratowane już od kilku tygodni
|
|
|
|
|
#1930 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=BettyNails;47829083]a gdzie to kupic? na allegro nie znalazlam...
.. no nie kupisz tego,trzeba samemu akryl w postaci takiej łatki w problematycznych miejscach nałozyc.
|
#1932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc jak najbardziej sie nada
|
|
|
|
|
#1933 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=dark01;47829126]
Cytat:
eM_Ka_, dzieki ![]() A co do zeli - jaki wybieracie pod hybryde? Chcialam kupic jeden, zeby utwardzac nim problematyczne paznokcie i nie moge sie zdecydowac - jaka firma? Kolor - najlepiej przezroczysty czy jakis cielisty moze? Edytowane przez BettyNails Czas edycji: 2014-08-23 o 23:12 |
|
|
|
|
#1934 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lakier hybrydowy a ozdoby
Cytat:
zauwazylam, ze rekawiczki z talkiem wplywaja na trwalosc manicure i to chyba wlasnie one w moim przypadku sa winowajcą. Jutro sprobuje na klej
|
|
|
|
|
#1935 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
miałam hybrydę już kilka razy i maksymalnie utrzyma się 3 tygodnie i to jest dużo bo średnio się trzyma do 2 to nie jest tak, że tylko odrosty sa problemem ale należy również wsiać pod uwagę, że hybryda traci swoje właściwości co potwierdziłam u kosmetyczki i sama na sobie gdyż pod koniec 3 tygodnia z hybrydą miałam jeden odprysk |
|
|
|
|
#1936 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jeśli chodzi o pęknięcia po bokach to można nałożyć włókno jedwabne - fiberglass
na klej do tipsów, myślę że efekt to coś takiego jak pisałyście wczesniej o torebce do herbaty. zdecydowanie polecam fiberglass bo ratuje pazury
|
|
|
|
#1937 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jaki żel wybieracie pod hybryde? Chcialam kupic jeden, zeby utwardzac nim problematyczne paznokcie i nie moge sie zdecydowac - jaka firma? Kolor - najlepiej przezroczysty czy jakis cielisty moze? |
|
|
|
|
#1938 |
|
Wtajemniczenie
|
zastanawiałam się nad tym włóknem ale byłam pewna że do tego trzeba jeszcze kupić resine i aktywator. Na kleju trzyma bez problemu?
|
|
|
|
#1939 |
|
Raczkowanie
|
tak, trzeba resine i aktywator... faktycznie nie wspomniałam o tym. ale najpierw klei się go na klej do tipsa. takze jest pewien wydatek zeby na początek to kupic ale raczej to się szybko nie zużywa bo nigdy nie robimy wszystkich paznokci tylko pojedyńcze.
w sumie skoro mozna skleić paznokieć na torebkę od herbaty to w sumie moze daloby sie skleić go też tym włóknem jedwabnym bez dodatku resiny i aktywatora? nie próbowałam
|
|
|
|
#1940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie wystarczy dać np to np akryl? zamiast resiny
|
|
#1941 |
|
Wtajemniczenie
|
z tym włóknem jedwabnym to faktycznie dobra sprawa bo wiem że można nim nawet przedłużać leciutko paznokcie. Tyle że to jednak wydatek, samo włókno nie jest drogie, gorzej z resiną i aktywatorem
jeszcze jest inna metoda ratowania paznokci, ale dokładnie nie pamiętam o co w niej chodziło. Kiedyś ktoś tu na forum pisał i nawet był podany link do tego zestawu, koszt chyba ok 20/30 zł.Jak spróbujesz czy włókno trzyma tylko na kleju to daj znać |
|
|
|
#1942 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Samoprzylepny jedwab przykleić do paznokcia. Nałożyć bazę, tak aby przesiąknęła przez włókno. Utwardzić i dalej jak zwykle. Przy niewielkich pęknięciach wytrzymuje wystarczająco i lepiej trzyma niż na kleju. Mam tu na myśli małe "łatki", nie plaster na całą płytkę. W razie czego można dać drugą warstwę bazy. Resine i aktywator są potrzebne, jeśli chcemy paznokieć przedłużyć lub znacząco utwardzić. Na resine hybryda trzyma kiepsko, bardzo się ściera. |
|
|
|
|
#1943 |
|
Raczkowanie
|
Macie jakis sprawdzony plyn do zmywania hybryd? Potrzebuje killera, zeby pozbyc sie Semilaca
Ostatnio mialam aceton wlasnie z DC, ale szalu nie bylo.
|
|
|
|
#1944 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i zgadzam się z koleżanką że faktycznie jeśli pazura nie przedłużamy to przejdzie samo włókno na kleju do tipsów lub samo włókno samorzylepne
|
|
|
|
|
#1945 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lakier hybrydowy a ozdoby
Cytat:
|
|
|
|
|
#1946 |
|
Wtajemniczenie
|
w takim razie musze zainwestować w te włókno, najlepiej samoprzylepne bo torebki coraz gorzej mi trzymają :P pytanie do dziewczyn, które widziały, stosowały itd - jakiś sprawdzony sprzedawca? Będę wdzięczna za pomoc
|
|
|
|
#1947 |
|
z pazurem
|
nie prosciej i szybciej nareperowac peknietego paznokcia porcelana?link w watku ze sprawdzonymi sprzedawcami.
|
#1948 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziś widziałam też tutaj: http://starnail.pl/component/virtuem...&view=category |
|
|
|
|
#1949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak trudno sciagnac hybryde semilaca? ja odmaczam wszystkie hybrydy w migdałowym płynie z mollonahmm zamówiłam Semilac jucy orange i teraz bede miec zagadkę baze i top mam gelish
![]() |
Nowe wątki na forum Manicure hybrydowy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

Ja właśnie robiłam tak jak Ty opisałaś i zaraz mi odpadły (cyrkonie).:/ Na kropelkę najlepiej się trzymają (nakładam na kolor i później top) I łatwo schodzi podczas usuwania hybrydy.

zauwazylam, ze rekawiczki z talkiem wplywaja na trwalosc manicure i to chyba wlasnie one w moim przypadku sa winowajcą. Jutro sprobuje na klej
tak trudno sciagnac hybryde semilaca? ja odmaczam wszystkie hybrydy w migdałowym płynie z mollona