Listopad- Grudzień 2014- część IV :) - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-26, 10:06   #1741
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Witam w ten deszczowy dzien
Anuszka wracaj do zdrowia szybko

Mam pytanko czy Wy wszystko pierzecie? Tzn chodzi mi o kombinezony, bo one nie bedą miały bezpośredniej styczności z ciałem dzidzusia a jak sie ej wypieprze to chyba tracą trochę swoje właściwości cieplne

Wozeczek juz spakowany w foliach i schowany bo zajmuje miejsca duzo.

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2014-08-26 o 10:07
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 10:07   #1742
sloneczko_1201
Zadomowienie

Dziewczyny gratulacje kolejnych tygodni, coraz więcej trójeczek z przodu, już bliżej niż dalej

Anuszka zdrowiej szybciutko zrób sobie ciepłą herbatkę z cytryną, ewentualnie miodem. Na gorączkę to apap, ale u ciężarnych gorączkę chyba zaliczają dopiero od 38 stopni czy jakoś tak.

Ja ochraniacz zamówiłam taki krótszy tylko raczej na główkę, bo chcę widzieć dziecko między szczebelkami jak będę leżała w łóżku, a taki przybiorniczek mama mi uszyje, bo też chcę mieć wszystko pod ręką.

Też często piję kakao w ciąży zastępuje mi kawkę przeważnie

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 10:11   #1743
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
się uśmiałam narobiłaś mi ochoty na kakao i skąd ja do jasnej cholerki wezmę kakao w pracy????

mój mi kiedyś też dogryzał z tym, że mała będzie czarna ale już nie pamiętam dokładnie o co chodziło najlepsze było jak ja dowaliłam, tylko też nie pamiętam konkretnego sensu rozmowy ale skwitowałam to "że drugie dziecko chcę mieć z nim" . To było jakieś pomerdanie z poplątaniem ale nie zapomnę jego miny heheh ale się uśmiałam, do dziś mi wypomina, że to nie jego ale będzie kochał jak swoje bo drugie będę już miała z nim
przepraszam, że narobiłam smaka nadrobisz w domu :P

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość

Też często piję kakao w ciąży zastępuje mi kawkę przeważnie
ja w ciąży wypiłam więcej kakao niż chyba wcześniej przez rok
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 10:20   #1744
Kasia427
Wtajemniczenie

Zanet a pijesz z zimnym czy ciepłym mlekiem? Ja to z zimnym uwielbiam
Anuszka zdrowiej!

Ja nie wiem co dzisiaj na obiad zmajstrować....
Stary 2014-08-26, 10:21   #1745
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Kropki mi się bardzije podobają. Za to ta księżniczka jakoś porządniej wygląda.

Dostałam taką poduszkę od teściowej. No prawie taką bo 140x40. Poszewki nie udało mi się kupić niestety. No i mam wrażenie, że ona jest trochę za krótka. Jakbym miała sama kupować to wybrałabym inną chyba.
Trzymam kciuki za unormowanie się tych cukrów

ela_86 życzę Ci cierpliwości. Powoli dacie radę.

Frau Gizela życzę zdrówka

Tylko jak Ty tż to wytłumaczysz?

Złożyliśmy wczoraj komodę dla małej. Włożyłam tam ciuszki i okazuje się, że ledwo 1 szufladę zajęły. Teraz widzę jak mało tego mam.
ja dziś porozkładałam ciuszki,które mam, poobcinałam metki, porozdzielałam rozmiarami i kurde, okazuje się, że mam DUŻO..... nawet nie wiem kiedy i skąd to się wzięło
a jeszcze tż przywiezie jakieś ciuszki od bratowej w weekend, więc w ogóle chyba aż za dużo będzie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
Wieczorkiem bede pisac wiecej z kompa, a teraz tylko o tych pizamach:
Zaznacze ze moja tez od 2urodzin w dzien nie spala i troche sie obawialam ze beda problemy z lezakowaniem.
Pizama w przedszkolu to chyba kwestia standardowa, w kazdym razie w panstwowych chyba wszedzie wymagaja pizamek. Sa ku temu powody:
1) dziecko uczy sie samodzielnie przebierac, z czasem skladac ubranie i ukladac na krzesle - wielu trzylatkow nie potrafi sie jeszcze samemu ubrac ani rozebrac i ta pizama jest m.in po to zeby rodzicow w tej nauce wyreczyc
2) pizama, stroj na zmiane na lezakowanie jest potrzebna w celach higienicznych. Dzieci lataja w ciuchach po dworze, grzebia sie w piaskownicy, i niefajnie jest, jakby potem mialy w tym wlazic w posciel. Zwiekszaloby to ryzyko zagniezdzenia pasozytow w poscieli, trzebaby ja czesciej prac i tak dalej. Fajniej jest wlezc w czysta w posciel w czystej pizamie. U mnie przynajmniej, w znanych mi przedszkolach dzieciaki spia w poscieli, a nie w "golym" kocu.
3) dziecko w przedszkolu ma zupelnie inny poziom bodzcow i intensywnosc doznan i czesto okazuje sie ze nawet te dzieci ktore w domach juz od dawna nie spia - w przedszkolu po obiedzie zasypiaja jak susly na tę godzinkę. Moja sie akurat idealnie wpisala w ten schemat. Tu gdzie (jeszcze) pracuje tez widze, ze w maluchach na lezakowani spi 100proc. dzieci. W sredniakach juz coraz mniej, od 70 do 40proc.
4. Lezakowanie juz nie jest takie samo jak przed 30 laty teraz sie dzieciom czyta na lezakowaniu bajki, puszcza sluchowiska, puszcza muzyke. Nudno nie jest. Moja bardzo lubi przedszkolne lezakowanie i dzieci widze u siebie, ze chetnie sie rozbieraja i owijaja w posciel. Nie ma strachu
5) pizama nie musi byc standardowa. Wazne zeby bylo cos na zmiane. Dres to moze za ciepla propozycja, bo w przedszkolach zwyczajowo jest cieplo. Ale koszulka i spodenki - jak najbardziej. a dla dziewczynek to juz w ogole sa pizamki z helołkiti z falbankami itd, ktore wcale nie wygladaja jak pizamy, tylko jak tuniki z legginsammi, czyste szalenstwo

Podsumowujac: nie demonizowalabym tej pizamy
nie ma to jak fachowe wytłumaczenie!
teraz już rozumiem
bez kitu nie zastanawiałam się nad tym dogłębniej, a tu tyle różnych aspektów
to może i mój zaśnie.... ?

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ja mam , niby wisial na lozeczku ale nie korzystalam, jedynie lezaly w kieszonkach grzechotki i gryzaki ktore corka dostala, teraz nie wiem czy wogole bede go wieszac

Gratuluje kolejnych tygodni

Niech juz mloda idzie do tego przedszkola bo nie wytrzymuje juz z nia, co taka nieznosna sie zrobila
hehehe

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Witam w ten deszczowy dzien
Anuszka wracaj do zdrowia szybko

Mam pytanko czy Wy wszystko pierzecie? Tzn chodzi mi o kombinezony, bo one nie bedą miały bezpośredniej styczności z ciałem dzidzusia a jak sie ej wypieprze to chyba tracą trochę swoje właściwości cieplne
jak z sh to na pewno wyprać, a jak ze sklepu..... ja bym nie prała.....
Stary 2014-08-26, 10:23   #1746
ela_86
Wtajemniczenie

a ja mam organizer z ikei tego typu, kupiłam na zabawki drobne, książeczki dla Johnego w zeszłym roku
ale tak piszecie o tych organizerach to zawieszę go małej, przyda się bardziej, bo u Johnego się nie sprawdził, za duże już ma zabawki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (41,3 KB, 22 załadowań)
Stary 2014-08-26, 10:24   #1747
paulina119a
Zadomowienie

Hejka

Chorowitkom życzę szybkiego powrotu do zdrowia !!!

Ela nie rezygnuj ! Daj Wam więcej czasu a będzie dobrze

Dziś jakby lepiej... tfu tfu ! aby nie zapeszyć !!! Brzuszek mniej się napina a jak się napina to na chwilkę i puszcza ufff Ale od dziś zwiększam magnez do 4 tabletek dziennie + 2 Nospy.

Dzis jestem żywym trupem Za oknem leje jak diabli, ciśnienie jest do bani a ja nie mam siły wstać z łóżka. Nie znosze takiej pogody. Musze się podnieść i coś ugotować na obiad... No właśnie CO MACIE DZIŚ NA OBIAD ????

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-26, 10:31   #1748
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Anuszka zdrowiej!

raczej z ciepłym, zwłaszcza w taką pogodę
Stary 2014-08-26, 10:32   #1749
Kasia427
Wtajemniczenie

No właśnie?? Co robicie na obiad??

Paulina dobrze, ze brzuch nie boli..
Stary 2014-08-26, 10:38   #1750
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Anuszka zdrowiej!

zawsze z zimnym mlekiem! nie znosze cieplego nawet do musli

a na obiad - od wczoraj zupka brokulowa, TZ caly dzień nie ma, wiec nie musze mu nic dodatkowego pichcić będę się zastanawiala, co na jutro - ale pewnie piers z kurczaka, brokuły ( bo mam faze )

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 10:43   #1751
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
ja dziś porozkładałam ciuszki,które mam, poobcinałam metki, porozdzielałam rozmiarami i kurde, okazuje się, że mam DUŻO..... nawet nie wiem kiedy i skąd to się wzięło
a jeszcze tż przywiezie jakieś ciuszki od bratowej w weekend, więc w ogóle chyba aż za dużo będzie
ja chyba też już mam sporo wczoraj wlazłam jeszcze do sh wracając z badania, bo wiedziałam że wystawili nową kolekcję jesienną na części "waga", choć zawsze mało było....ale wczoraj masakra jakaś była no troszkę przytaszczyłam do domu ale już mi zdecydowanie wystarczy, niech inni też coś pokupują małej :P

jak wyschnie, bo prałam wczoraj, to wrzucę fotki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-26, 10:43   #1752
dysia
Raczkowanie

Smile Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)

Witajcie dziewczyny

Jeśli chodzi o obiad to ja też dzisiaj skromnie. Nie ma Tż więc będzie zupa ogórkowa
dysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 10:47   #1753
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dysia Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny

Jeśli chodzi o obiad to ja też dzisiaj skromnie. Nie ma Tż więc będzie zupa ogórkowa
Witamy nową koleżankę napisz coś o sobie więcej

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Mała mnie tak w prawe żebro kopie że nie jestem w stanie chodzic, zgiąć się albo położyć na plecach.. :/ tylko jak na lewym boku leże to odpuszcza kopanko :/
Stary 2014-08-26, 10:48   #1754
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
No właśnie?? Co robicie na obiad??
U nas knedle ze śliwkami. Mama zrobiła i zamroziła dla nas spory zapas

Co do mleka - u mnie też króluje zimne. Ciepłe to tylko kakao mogę pić
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 10:54   #1755
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość

ja w ciąży wypiłam więcej kakao niż chyba wcześniej przez rok
hehe ja tak samo

przyszedl mi sweterek ktory wylicytowalam na all, pokazywalam wam i jest swietny!! nie wygladal na fotkach ze jest taki gruby , takze nie musze kupowac, juz nie zmarzne w chlodna jesien a do tego wyprany , pachnacy wogole nie widac sladu noszenia no jak nowka , zero zmechacenia
do tego mama mi dala swoj , ona go ma taki obszerny a na mnie pasuje swietnie , na guziczki z duzym golfem i jeszcze sporo miejsca mam

no to zaoszczedzilam
aa szlafroczek z dzianiny tez mi mama pozyczy i pizamke ze spodniami, miala kupione specjalnie do szpitala jak w maju byla, a teraz lezy bo ona tylko w koszulach spi, ja sobie kupilam koszule do szpitala jak Werka rodzilam i oddalam mamie , a teraz znowu od niej pozycze

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2014-08-26 o 10:57

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-26, 10:56   #1756
ela_86
Wtajemniczenie

u mnie pichci się zupka na swoim kurczaku
i wyjęłam pierś z kurczaka do ziemniaczków i pomidorki do tego

wszystko swoje pycha

witaj Dysia
prosimy jakieś info o Tobie
Stary 2014-08-26, 10:56   #1757
dysia
Raczkowanie

Cytat:
Witamy nową koleżankę napisz coś o sobie więcej

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Mała mnie tak w prawe żebro kopie że nie jestem w stanie chodzic, zgiąć się albo położyć na plecach.. :/ tylko jak na lewym boku leże to odpuszcza kopanko :/
witam
Podczytuje Was od jakiegoś czasu, odkąd jestem na zwolnieniu.Bardzo ciekawych rzeczy się od Was do wiedziałam,bo nie mam kompletnie żadnego doświadczenia z dziećmi ale wychodzę z założenia, że będzie dobrze i jakoś to wszystko ogarnę
Mam 33 lata, to będzie moje pierwsze dziecko - synek
Termin wg OM mam na 15 listopada
Stary 2014-08-26, 10:56   #1758
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
mój mi kiedyś też dogryzał z tym, że mała będzie czarna ale już nie pamiętam dokładnie o co chodziło najlepsze było jak ja dowaliłam, tylko też nie pamiętam konkretnego sensu rozmowy ale skwitowałam to "że drugie dziecko chcę mieć z nim" . To było jakieś pomerdanie z poplątaniem ale nie zapomnę jego miny heheh ale się uśmiałam, do dziś mi wypomina, że to nie jego ale będzie kochał jak swoje bo drugie będę już miała z nim

Ja też nie znoszę ciepłego mleka. Sam zapach mnie odrzuca. Pamiętam jak w dzieciństwie zmuszali mnie do picia ciepłego mleka prosto od krowy bleeee

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 10:57   #1759
paulina119a
Zadomowienie

Witamy nową mamusię

Zupa dziś odpada bo ostatnio były po kolei: jarzynowa, ogórkowa, barszcz biały... Miałam fazę na zupki
Dziś muszę jakiś konkret zrobić...
ooo a może placki ziemniaczane z sosem grzybowym lub mysliwskim.... nie głupi pomysł tylko, że mąż będzie na mnie krzyczał, że stoję przy garach a mam leżeć więc odpada na dziś...
Wyglada na to, że znowu zupa... pomidorowa ze swieżych pomidorów... no bo co innego na szybko ???

Futbolowa knedle ze śliwkami

Czekoladko w końcu który ten sweterek kupiłaś? Bo o ile dobrze kojarzę to pokazywałas kilka.... zgadza się?
Ja siedzę na all od kilku dni i poszukuję swetra...

Edytowane przez paulina119a
Czas edycji: 2014-08-26 o 10:59
paulina119a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-26, 10:57   #1760
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość

Dziś jakby lepiej... tfu tfu ! aby nie zapeszyć !!! Brzuszek mniej się napina a jak się napina to na chwilkę i puszcza ufff Ale od dziś zwiększam magnez do 4 tabletek dziennie + 2 Nospy.

Ja wygrzebałam z szafki sos słodko- kwaśny, więc będzie cycek po chińsku z ryżem oczywiście

Ale mam syfek w domu... TŻ maluje sypialnie, i po południu z moim tatą bedą malowac białe pasy i wieszać karnisz, może już łóżeczko wstawimy a biurko tż do salonu trzeba będzie wynieść

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 10:58   #1761
Frau Gizela
Rozeznanie

Dzięki Silesianna, wszystkie argumenty przyjmuję. Jak najbardziej jestem za tym, że dziecko musi się przebrać i tak dalej, skoro wchodzi pod kołdrę, raczej chodzi mi o to, w co ma się przebrać, no ale w sumie masz rację, sporo tych piżam teraz jest coraz mniej piżamowatych. Widziałam ostatnio w reserved kids poprzeceniane i do domu bym jej tego nie dała do spania, bo chyba by ją w kroku mogły szwy pić, ale na majty do przedszkola to już całkiem całkiem. Jak trochę mi te zatoki zejdą to chyba pod koniec tygodnia pojadę kupić i będzie wilk syty i owca cała

z tego wszystkiego i siedzenia w łóżku dziś jeszcze nawet sobie kawy nie zrobiłam, tylko tą herbatę z malinami i miodem piję (wczoraj jeszcze robiłam z TŻ słoiki - wyszło 12 po 0,33 l.), to już trzecia partia więc mam nadzieję, że jesteśmy zabezpieczeni na zimę. Już nie mam gdzie tych słoików trzymać, bo zeszłorocznych dżemów wszystkich nie przejedliśmy jeszcze no i teraz klops.

BTW, Wasze chłopy też bywają nieznośne i niezdatne do współpracy? Ja proszę, żeby zrobił jedną konkretną rzecz, a on mi się wtrynia do czegoś innego, a tego o co proszę nie zrobi. Ja mu, żeby mi wyparzył nakrętki a on mi do rozlewania soku się zabiera. A potem mi mówi, że jestem marudna, aaaaaa! nosz te chłopy!
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 11:01   #1762
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
witam
Podczytuje Was od jakiegoś czasu, odkąd jestem na zwolnieniu.Bardzo ciekawych rzeczy się od Was do wiedziałam,bo nie mam kompletnie żadnego doświadczenia z dziećmi ale wychodzę z założenia, że będzie dobrze i jakoś to wszystko ogarnę
Witamy

To termin też już nie taki całkiem odległy
Stary 2014-08-26, 11:02   #1763
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
witam
witam i gratuluje

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-08-26, 11:02   #1764
dysia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
U nas knedle ze śliwkami. Mama zrobiła i zamroziła dla nas spory zapas

Co do mleka - u mnie też króluje zimne. Ciepłe to tylko kakao mogę pić
Ja się na kledle ze śliwkami czaję juz kilka dni,tez miałam dzisaj robić albo skoro nie mam Tż i wróci późno to okładam na jutro, ale jutro to już na pewno je zrobię
Poza tym skończyły mi się ziemniaki i jak patrzę za okno to nie chce mi się wychodzi do sklepu na dole.
Stary 2014-08-26, 11:06   #1765
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Czekoladko w końcu który ten sweterek kupiłaś? Bo o ile dobrze kojarzę to pokazywałas kilka.... zgadza się?
Ja siedzę na all od kilku dni i poszukuję swetra...
kupilam uzywany na all i o nim zapomnialam , a w koncu przyszedl i juz nie kupuje innego
http://allegro.pl/show_item.php?item=4508627190

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-08-26, 11:07   #1766
dysia
Raczkowanie

Cytat:
witam i gratuluje
dziękuję
Stary 2014-08-26, 11:10   #1767
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
kupilam uzywany na all i o nim zapomnialam , a w koncu przyszedl i juz nie kupuje innego
fajny kojarzę go, pokazywałaś po wygraniu aukcji
super zakup

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-26, 11:18   #1768
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
witam
Witaj To mamy podobne terminy bo u mnie na 17 listopada.

Cytat:
Fajny

Ja chyba zrobię dziś na obiad zupę z botwinki. I tylko nie wiem co na drugie.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 11:27   #1769
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Ja się na kledle ze śliwkami czaję juz kilka dni,tez miałam dzisaj robić albo skoro nie mam Tż i wróci późno to okładam na jutro, ale jutro to już na pewno je zrobię
Poza tym skończyły mi się ziemniaki i jak patrzę za okno to nie chce mi się wychodzi do sklepu na dole.
Część i czołem! A skąd jesteś?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 11:28   #1770
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
witam
witamy i gratuluje

brrr, ale u mnie deszcz... miałam wyjść na ryneczek, popołudniu koleżanki wpadają, a tu nic nie naszykowane jeszcze. lenia mam. najchętniej pod kocyk, ksiazka i spokoj

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości