Kosmetyki Faberlic! - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-07-06, 17:45   #211
mileta
Przyczajenie

Dot.: Kosmetyki Faberlic!

Jeśli chodzi o lakierowy błyszczyk to mam GG1003-beżowe pragnienie GG1002-różowe wyznanie i GG1008-magnetyczny pomarańczowy. Wszystkie odcienie są bardzo naturalne - pierwszy to odcień beżowo-brązowy najbardziej widoczny na ustach, drugi delikatny różowy i trzeci określiłabym jako brzoskwiniowy. Nadają ustom ładny połysk. Jedyny minus, że się kleją, ale dzięki temu długo trzymią się na ustach.
mileta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-06, 22:36   #212
Ducky Duck
Raczkowanie

Katalog sierpniowy już na stronie Faberlica Zaraz będę oglądać. Okładka zapowiada się ciekawie.

No, dopisuję parę słów po chwili. Dziewczęta, naprawdę, ściągajcie najnowszy katalog - obejrzałam go i jest po prostu najlepszy z dotychczasowych katalogów Faberlica. Pod względem estetyki jest to chyba szczytowe osiągnięcie, a promocje też bardzo ciekawe i bardzo dużo nowości jest zarówno z dziedziny pielęgnacji, jak i kolorówki.

Oj, szykuje się spore zamówienie na sierpień

Edytowane przez Ducky Duck
Czas edycji: 2007-07-06 o 22:50 Powód: dopisane po chwili
Ducky Duck jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-07, 16:57   #213
Fenris
Czekam na Ragnarok

Mnie z sierpniowego zainteresował balsam do wlosów farbowanych Krasa i lód w sprayu (ale cudo). Do tego ciągle intrygują mnie wody kolońskie.

Chciałam wziąć na początku lipca kilka próbek, ale są niedostępne (mimo, że były na formularzu). O'Feerique (obydwa) - szkoda, bo zależy mi na przetestowaniu tych zapachów.

Mist ponoć w lipcu miał być ostatni raz w katalogu, a w sierpniu jest normalnie. Dziwne.

Od kilku dni myję się żelem pod prysznic 8 Element i jest całkiem fajny. Dobra konsystencja, kolor przezroczysto-zielony, ładny delikatny zapach. Odświeża.

Krem-żel Balans wciąż mi się podoba, smaruję nim twarz na noc, nie wysusza.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-07, 21:57   #214
Ducky Duck
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość

Od kilku dni myję się żelem pod prysznic 8 Element i jest całkiem fajny. Dobra konsystencja, kolor przezroczysto-zielony, ładny delikatny zapach. Odświeża.

Krem-żel Balans wciąż mi się podoba, smaruję nim twarz na noc, nie wysusza.
Ciekawe, że wspominasz o tym żelu 8 Elements - chciałam go sobie zamówić , zrezygnowałam jednak z niego na rzecz szamponu i odżywki (ustanawiam sobie taki próg cenowy, którego w zamówieniu nie mogę przekroczyć ). Rzeczy, które zamówiłam wrzuciłam zawczasu do KWC, pewnie w poniedziałek się pokażą.

Cieszę się, że przekonałam Cię do kremu FM-4 i mam nadzieję, że będzie służył jak najlepiej. Od jakiegoś czasu próbuję skłonić do niego moją koleżankę, ale coś bezskutecznie
Stary 2007-07-08, 12:40   #215
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez Ducky Duck Pokaż wiadomość
Ciekawe, że wspominasz o tym żelu 8 Elements - chciałam go sobie zamówić , zrezygnowałam jednak z niego na rzecz szamponu i odżywki (ustanawiam sobie taki próg cenowy, którego w zamówieniu nie mogę przekroczyć ). Rzeczy, które zamówiłam wrzuciłam zawczasu do KWC, pewnie w poniedziałek się pokażą.

Cieszę się, że przekonałam Cię do kremu FM-4 i mam nadzieję, że będzie służył jak najlepiej. Od jakiegoś czasu próbuję skłonić do niego moją koleżankę, ale coś bezskutecznie
8 Element polecam

FM-4 ma tylko jedną wadę, o której już pisałam - oczy po nim pieką. A największa zaleta to tropikalny zapach (kokos).

Jakoś na dniach (pewnie ok 14.07) będę składała kolejne zamówienie. Nie wiecie na jaki żel mam się pokusić? Czy ktoś już widział ten afrodyzjak?
Stary 2007-07-08, 14:17   #216
Ducky Duck
Raczkowanie

Dla mnie kuszące wydają się te żele z serii RU - każdy z osobna ciekawi mnie swoją kompozycją zapachową i właściwościami. Nie wiem, może w przyszłym miesiącu zamówię, ale biorąc pod uwagę, że na mojej wannie stoją 3 różne żele pod prysznic, zaś dwie tubki peelingu zmierzają do końca, najwyraźniej skuszę się na peeling - nowość katalogu sierpniowego.
Stary 2007-07-09, 10:22   #217
Fenris
Czekam na Ragnarok

Wezmę żel Słonecznik & Miodunka.
Jaki tonik do twarzy polecacie? Zastanawiam się nad A-3. Mam skórę suchą + przetłuszczający się nos.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-07-09, 10:39   #218
maat7
Raczkowanie

Cytat:
8 Element polecam

Jakoś na dniach (pewnie ok 14.07) będę składała kolejne zamówienie. Nie wiecie na jaki żel mam się pokusić? Czy ktoś już widział ten afrodyzjak?
Cytat:
Wezmę żel Słonecznik & Miodunka.
Jaki tonik do twarzy polecacie? Zastanawiam się nad A-3. Mam skórę suchą + przetłuszczający się nos.
Fenris ja mam ten żel-afrodyzjak Tylko że ze mną jest coś nie tak, bo zapachowo to właściwie czuję daleko, daleko, za górami i lasami drzewne akcenty, ale nic w tym żelu nie ma z róży, ani bergamotki może odrobina kwiecistości, ale nie potrafię jej zdefiniować bo jest strasznie słabowita. W ogóle wszystkie żele Faberlic jak dla mnie prawie nie pachną - ani biała herbata, ani 8 element - kupiłam go mężowi i on jest z niego super zadowolony - kolor, opakowanie, mydlenie, bardzo poręczne otwarcie nawet będąc uciapcianym w mydlinach, no po prostu wszystko mu odpowiada jak nigdy dotąd Natomiast ten afrodyzjak prócz zapachu, którego nie czuję jest bardzo przyzwoity - ma dobrą niezbyt płynną konsystencję, wystarczy go odrobina, tak więc będzie wydajny, ładnie się pieni, no i ma bardzo atrakcyjne opakowanie - pasuje mi do łazienki jak żadko który kosmetyk

A jeśli chodzi o toniki, to zamówiłam sobie ten C3 dla cery dojrzałej i ten kosmetyk pachnie bardzo intensywnie, trochę jak dawne kremy mojej matki, które podkradałam jako dziecko, to było albo Polleny albo Miraculum, generalnie kwieciście i perfumiarsko - taki drobny misz-masz Mi to nie przeszkadza, ale ostatnio coś złego dzieje mi się ze skórą, bo mocno mi się poirytowała, tak więc odkładam wszystkie tzw. nowości do momentu kiedy mi się unormuje i będę testować który kosmetyk mi ją podrażnił. Toniku wykluczyć nie mogę, ale w kolejce jest kilku innych "winnych"
maat7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-09, 11:06   #219
Fenris
Czekam na Ragnarok

maat7 - dziękuję za odp. Wezmę Słonecznik & Miodunka, tak jak pisałam wcześniej. Afrodyzjak wydaje się być ciekawy (drzewne akcenty), ale jest troszkę*drogi.
Napewno mogę polecić żel Orchidea 500ml - pięknie pachnie, tak kwiatowo-słodko i zapach długo pozostaje na ciele. Do tego jest wydajny.

Pomadka nawilżająca sprawuje się świetnie (choć nie wiem czy nawilża, bo zawsze używam bezbarwnej pod), ale żałuję, że nie wzięłam innego odcienia. Lekki Beż jest śliczny, ale do mojej urody zbyt delikatny.

Jak narazie nie polecam:
- żelu Deser Jagodowy (choć jeśli ktoś lubi taki zapach to jest ok)
- pomadki Spełnienie Marzeń (jest ok, ale za cenę 12,90zł nie warto)
- żel do twarzy Aromage jest dobry, ale zbyt drogi, bo tylko dobrze myje i nic więcej
- EDT Znak Subtelności (bardziej męski)

Najbardziej polecam:
-serię 8 Element (boski zapach i w ogóle wszystko udane)
-żele Natural Emotion
-pomadkę nawilżającą
-żel do higieny intymnej
-EDT Donna i Uomo Felice
-EDT Primavera
-miękką konturówkę do powiek
-żel liftingujący do biustu

Oprócz pytania o różowy tonik, mam jeszcze o farbę do włosów - ktoś coś wie?
Stary 2007-07-09, 13:01   #220
maat7
Raczkowanie

[quote=Fenris;4739349]
Jak narazie nie polecam:
- żelu Deser Jagodowy (choć jeśli ktoś lubi taki zapach to jest ok)
- pomadki Spełnienie Marzeń (jest ok, ale za cenę 12,90zł nie warto)
- żel do twarzy Aromage jest dobry, ale zbyt drogi, bo tylko dobrze myje i nic więcej
- EDT Znak Subtelności (bardziej męski)

Ten żel jagodowy przy najbliższym zamówieniu kupię - wszystkie dziewczyny na forum chwalą albo ganią jego zapach za intensywność - jeśli go nie poczuję to będę wiedziała, że przynajmniej Faberlicowe żele są jak dla mnie bezwonne i zrezygnuję z nich na rzecz tych, które mi pachną intensywnie. No bo to w końcu ma być również zabieg terapeutyczny skoro wstaję skoro świt i idę pod prysznic to muszę mieć odrobinkę przyjemnośći choćby i zapachowej

A co do Znaku Subtelności miałaś Fenris 100% rację. Kupiłam próbkę i samej wody NIGDY nie kupię - męska to fakt, później trochę łagodnieje, ale nie mogę sie w niej doszukać tej subtelności, bo jak dla mnie to ma posmak takiego "chamskiego" płynu odświeżającego, który można jeszcze wywąchać u fryzjera męskiego starej daty. Przynajmniej mój ojciec tak pachnie jak wraca od fryzjera, więc bardzo niedobrze mi się kojarzy

Ale w lipcu już poszalałam i zamówiłam Donne Felice (dezodorancik dołączany jest całkiem fajny i przy braku upałów nawet się sprawdza w roli antyperspiranta), no i w ciemno wziełam O Feerique klasyczną. Póki co jeszcze jej nie przetestowałam bo mam cały czas wersję sensuelle (piękna nadal i całkiem trwała, bo psikam się nią do 3-4 razy w tygodniu i zużyłam dopiero trochę ponad 1/2 flakoniku). Ale jak tylko ją obwącham to się podzielę wrażeniami
Stary 2007-07-09, 13:01   #221
Ducky Duck
Raczkowanie

Moja siostra używa toniku z serii Q i jest z niego zadowolona - tonik ma delikatny zapach, nie powinien też podrażniać (siostra ma skórę skłonną do alergii i na ten tonik nie narzekała). Sama zastanawiam się, który tonik kupić sobie i chyba zdecyduję sie na ten z serii FM, bo ostatnio jest w dużych promocjach.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-09, 13:24   #222
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

Ja mam tonik B16. Jest dobry jesli chodzi o moją tłusta strefę T. Nos najbardziej sie swieci i są na nim wągry. Po toniku zrobiły sie mniej widoczne a teraz mam sporadycznie.A o wypryskach na nosie mogę zapomnieć Niestety strasznie wysusza moje policzki dlatego omijam je. Policzki mam suche i po jednym zastosowaniu tego toniku strasznie sie przesuszyły. Ale mam zawsze maseczkę nawilżającą w pogotowiu
A teraz pytanko do Was. Ile jest próbek w zestawie?Chciałam zamówić parę próbek zapachów bo wogóle nie orientuje się jak pachną. Są po 3zł ale ile ich tam jest.

Od 14.12.2008 Nasza Kochana Amelka jest z nami

Petitka4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-09, 18:08   #223
maat7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ducky Duck Pokaż wiadomość
Moja siostra używa toniku z serii Q i jest z niego zadowolona - tonik ma delikatny zapach, nie powinien też podrażniać (siostra ma skórę skłonną do alergii i na ten tonik nie narzekała).
Ducky Duck - myślałam też o tym toniku, a teraz tym bardziej go wezmę skoro Alergika nie uczulił, to może da wytchnąć mojej skórze

Cytat:
Napisane przez Petitka4 Pokaż wiadomość
Ja mam tonik B16. Jest dobry jesli chodzi o moją tłusta strefę T. Nos najbardziej sie swieci i są na nim wągry. Po toniku zrobiły sie mniej widoczne a teraz mam sporadycznie.A o wypryskach na nosie mogę zapomnieć Niestety strasznie wysusza moje policzki dlatego omijam je. Policzki mam suche i po jednym zastosowaniu tego toniku strasznie sie przesuszyły. Ale mam zawsze maseczkę nawilżającą w pogotowiu
A teraz pytanko do Was. Ile jest próbek w zestawie?Chciałam zamówić parę próbek zapachów bo wogóle nie orientuje się jak pachną. Są po 3zł ale ile ich tam jest.
Petitka - z tymi próbkami to jest tak, że na stronie internetowej Faberlica w zamówieniu masz podgląd zapachów, które oferują w próbkach (zupełnie na końcu listy), ale niestety nie zawsze są dostępne. Ja np. zamówiłam Poeticę i ... nie było jej ani na fakturze, ani w przesyłce. Fenris wspominała wcześniej, że chciała obie wersje O Feerique i też nie wyszło. Możesz też spróbować dodać swoje życzenie "próbkowe" w uwagach - jak będą mieli to na pewno dorzucą i wyfakturują
Stary 2007-07-10, 07:35   #224
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez Petitka4 Pokaż wiadomość
1 sztuka jest za 3zł. Polecam Donna Felice.
Stary 2007-07-10, 10:30   #225
Ducky Duck
Raczkowanie

Cytat:
1 sztuka jest za 3zł. Polecam Donna Felice.
Ja też polecam Donna Felice Dzisiaj powinien do mnie przyjść cały flakon.

No, edytuję ten post, bo wczoraj przyszły kosmetyki, zdążyłam się z nimi już dobrze zapoznać i mogę parę słów napisać:

- nawilżająco-zmiękczający krem do rąk KR-1 - nic nadzwyczajnego dla moich suchych rąk. Jest bardzo lekki, błyskawicznie się wchłania i koi suchą skórę, ale uczucie nawilżenia jest bardzo krótkotrwałe ... Mam ochotę powtarzać aplikację co 30 minut, a to nie wpłynie dodatnio na wydajność. Nie podoba mi się, że opakowanie jest takie miękkie - znacznie bardziej od zwykłych tubek. Bałabym się włożyć je do torebki z obawy, że jakimś trafem zdoła się przedziurawić. Zapach typowy dla kremu do rąk, neutralny.

- chłodzący żel - dezodorant do stóp KN-2 - ciekawy kosmetyk ... wodnisty żel o świeżym, mentolowym zapachu baaardzo szybko się wchłania i pozostawia stopy wolne od wszelkiej wilgoci. Przyjemnie będzie zastosować go przed założeniem letnich klapek, gdyż skutecznie zneutralizuje pocenie. Efekt chłodzenia, jeśli występuje to jest prawie niewyczuwalny. Podoba mi się kolorystyka tubki, szkoda, że ponownie jest ona bardzo miękka.

- szampon "Intensywny kolor" SL-2 - spodobało mi się poręczne opakowanie i ciekawy, landrynkowy zapach. Klapka nie otwiera się najłatwiej, ale z czasem pewnie się wyrobi. Szampon jest odpowiednio gęsty, ma lekko różowy kolor, jest wydajny. Dobrze się pieni i równie dobrze spłukuje. Nie plącze włosów i nie sprawia, że podczas mycia wydają się sianowate. Jestem z niego zadowolona.

- balsam nadający połysk "Intensywny kolor" SL-7 - zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. Doskonale uzupełnia efekt nadawany przez szampon - włosy po jego zastosowaniu są śliskie, łuski włosowe wydają się domknięte. Po spłukaniu włosy dużo łatwiej jest rozczesać. Po wyschnięciu ładnie się układają i wyglądają zdrowo. Seria "Intensywny kolor" ogólnie więc przyjemnie mnie zaskoczyła. Zapach balsamu zbliżony do zapachu szamponu.

- ultra perłowy błyszczyk do ust You Nova MG10xx - co prawda kiedyś już o nim pisałam, ale tym razem, dzięki promocji otrzymałam inny kolor - MG1005, będący dość jaskrawym odcieniem czerwieni. Oczywiście właściwości ma podobne do innych z tej serii, ale chciałam wspomnieć o zapachu - kosmetyk pachnie zupełnie jak aromat do ciasta.

- Donna Felice CT-1 - zapach już opisywałam, teraz czas na butelkę: jest wykonana ze szkła - powierzchnia jest matowa i chropowata. Efekt może nie jest piorunujący, ale wykonanie chociaż jest w miarę OK. Zapach oczywiście zniewalający

- dezodorant antyperspiracyjny Donna Felice - dostałam wraz z wodą perfumowaną Dopiero dzisiaj go użyłam i jak na razie mogę stwierdzić, że ma piękny zapach, tak samo jak EDP i - jak większość kulek - długo się wchłania.

Z niecierpliwością czekam, aż będę mogła złożyć zamówienie z katalogu sierpniowego

Edytowane przez Ducky Duck
Czas edycji: 2007-07-11 o 13:50 Powód: dopisane na drugi dzień
Ducky Duck jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-07-11, 13:20   #226
mrowkamrowka
Raczkowanie

GG do mrowkamrowka

Jestem oburzona! Faberlic jets gorszy od avonu o stokroć. Wyobrażcie sobie. Złożyłam zamówienie za 260 zł więc dostałam 5 błyszczyków każdy za 1.50 (promocja od 7do9lipca) i co? patrzę, co one takie dziwne. szukam daty produkcji...2002!!!!!!! 2 wyprodukowane w 2002, dwa w 2004 i tylko jeden jets jeszcze wazny bo wyprodukowany z 2006...wkurzyli mnie niemiłosiernie...
Okej...gratisy.
Ale zamówiłam ten zestaw za 9zł - peeleing i krem do cery trądzikowej...peeling równiez przeterminowany.

Byłam zachwycona tymi kosmetykami, jednak teraz nie mam ochoty nawet katalogu przejrzeć.
mrowkamrowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-11, 13:57   #227
Fenris
Czekam na Ragnarok

mrowkamrowka - współczuję. Może błyszczyki mają 3 lata ważności (jak Avon), więc 3 byłyby dobre

Ja składam zamówienie w piątek (żel miodunka, tonik różowy i takie tam...)
Stary 2007-07-11, 14:51   #228
mrowkamrowka
Raczkowanie

GG do mrowkamrowka

Fenris - te nowe żele powinny ci się spodobać bo mją delikatniejsze zapachy. Midunka pachnie miodowo, a wrzos i lilia wodna kwiatowo (liliowo i wrzosowo)
Stary 2007-07-11, 14:54   #229
Ducky Duck
Raczkowanie

Owszem, te błyszczyki mają 36 miesięcy ważności od daty produkcji. Do mnie przyszedł 1, gdyż miałam niewielkie zamówienie, ale został wyprodukowany w 2006 roku, więc OK. Wiem co czujesz, mrowkamrowka, bo pamiętam, jak raz zamówiłam takie dwa zestawy - niespodzianki po 15zł każda (po 5 kosmetyków)i połowa z tego była po terminie. Powinni bardziej tego pilnować. Może zadzwoń i powiedz im o tym? Ciekawe, jaka będzie odpowiedź.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-11, 15:13   #230
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez mrowkamrowka Pokaż wiadomość
Fenris - te nowe żele powinny ci się spodobać bo mją delikatniejsze zapachy. Midunka pachnie miodowo, a wrzos i lilia wodna kwiatowo (liliowo i wrzosowo)
Nie lubię miodu, ale jakoś mam ochotę na żel o tym zapachu Naewno mi się spodoba.

Narazie wykańczam 8 Element mojego mężczyzny
Stary 2007-07-11, 22:33   #231
mrowkamrowka
Raczkowanie

GG do mrowkamrowka

Ducky Duck...nie chce mi się upominać ciagle o swoje. Czy naprawdę inaczej już na tym świecie nie można? Można zrobiż wyprzedaż kosmetyków tracżcych niedlugo ważność (jak w marketach) a nie wciskać ludziom z uśmiechem na twarzy. Nie podoba mi się taka filozofia. Mogę oczywiście zwrócić te błyszczyki, ale więcej sobie narobię kłopotu niż im...a ich marketingu to nie zmieni. Napiszę im maila, żeby chociaz wiedzieli, że ludzie zwracają na to uwagę.

Abstrahując już od tego tematu:
Wąchałam dziś wodę Aora i Alizes...gdzieś już czułam te zapachy - są mi dobrze znane. pachną dzieciństwem, tzn starymi perfumami 'babć i cioć' Przez to mi się podobają

Krem na odciska chyba działa. Zastosowałam go raz a już mi się odciski zaczęły 'obierać'. to chyba dobrze
Stary 2007-07-12, 13:36   #232
Ducky Duck
Raczkowanie

mrowkamrowka, zapewne masz rację - cóż innego mogliby zaproponować, jeśli nie odesłanie tych kosmetyków, co istotnie sprawiłoby więcej kłopotu Tobie, niż firmie. Najgorzej, jeśli coś, co straciło ważność miało trafić do którejś z klientek ... Niezbyt przyjemne jest informowanie, że niestety produktu nie możesz sprzedać, gdyż przyszedł przeterminowany :/
Stary 2007-07-14, 18:06   #233
Fenris
Czekam na Ragnarok

Ducky Duck - szkoda, że mi się nie udało załapać na ultraperłowy błyszczyk You Nova. Uwielbiam zapach aromatów do ciasta.

Natomiast załapałam się na kosmetyczkę i żel za 2zł (dali mi bambusowy, ciekawe czy 500ml?). Wszystko przyjdzie w poniedziałek Jak użyję to opiszę.

Cały czas zwodzi mnie moja "dyrektorka". Pamiętacie jak kilka tygodni temu napisałam, że dostanę za daną ilość punktów gratis zapach Faberlica? Miał wyjść od dyrektorki w ciągu kilku dni. Zadzwoniłam po tygodniu, że nie doszedł, na co otrzymałam niemiłą odpowiedź (coś w stylu, że jestem upierdliwa) i zapewnienie, że został wysłany. Po dwóch tygodniach zadzwoniłam znowu i pani po chwili miała oddzwonić,*żeby powiadomić mnie kiedy dokładnie go wysłała. Nie oddzwoniła. Zadzwoniłam w tą środę (po 3 czy 4 tygodniach!), a babka strasznie miła i radosna do mnie z tekstem: "właśnie miałam dzwonić, przede mną leży spakowana paczka, dzisiaj wyślę". Co za bezczelność. Wysłała (ponoć) w środę, a jeszcze nie ma. Zobaczymy.
Stary 2007-07-15, 13:36   #234
Ducky Duck
Raczkowanie

Grrr ... nie dziwię się, że się wkurzyłaś - nie dość, że zostałaś wprowadzona w błąd, to jeszcze nawet nie usłyszałaś słów wyjaśnień :/

Ja zaczynam się zastanawiać nad kolejnym zamówieniem ... Wzięłabym któryś lakier, ale chyba któryś z tańszych, bo o tych droższych czytałam ostatnio niepochlebną opinię.

Powoli mogę się nieco szerzej wypowiedzieć o ostatnio otrzymanych kosmetykach. Otóż krem do rąk KR-1 jest lepszy, niż myślałam, bo naprawdę wygładza dłonie i za to należy mu się wielki plus. Poza tym po wchłonięciu nie ma tendencji do "przypominania o sobie" w upalne popołudnie - dłonie nie pocą się tak, jak przy innych kremach.

Antyperspirant Donna Felice ładnie pachnie, ale niestety nie jest zbyt skuteczny, jeśli chodzi o ochronę przed poceniem. Używam go 5 dni z rzędu i przyznam, że nie poradził sobie z zapobieganiem nieprzyjemnemu zapachowi nawet podczas chłodniejszych dni. Dziś jest prawdziwy upał, chyba więc sięgnę po coś sprawdzonego
Stary 2007-07-15, 17:27   #235
mrowkamrowka
Raczkowanie

GG do mrowkamrowka

Fenris...ja nie mam żadnej koordynatorki czy dyrektorki nad sobą więc nigdy nic za punkty nie dostanę - bo nie mam od kogo zapisałam się na stronie faberlica.

Już się nie mogę doczekać kosmetyków z sierpniowego zamówienia - kolejny żel z ZERO KALORII w promocji - tym razem czekoladowo-wisniowy. Jak to może pachnieć?
Stary 2007-07-15, 18:07   #236
Ducky Duck
Raczkowanie

Ten czekoladowo-wiśniowy pachnie bardzo ładnie, apetycznie Ale mi osobiście chyba bardziej się podoba ten jagodowy ... No ale gusta nie podlegają dyskusji
Stary 2007-07-15, 19:22   #237
Fenris
Czekam na Ragnarok

mrowkamrowka - ja też zapisałam się internetowo, a na nst dzień zadzwoniła babka, która powiedziała, że będzie moją dyrektorką. I się potoczyło.

Też mnie kusił czekoladowy żel, ale po przygodzie z jabolem... Wolę nie ryzykować.

Teraz czekam na słonecznikowy. Przyjdzie jutro
Stary 2007-07-15, 19:45   #238
kolmanka
Wtajemniczenie

możecie mi podać linka do katalogu? można zamówić coś przez internet? czy to działa podobnie do Avonu i Ori???
kolmanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-15, 21:45   #239
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez kolmanka Pokaż wiadomość
możecie mi podać linka do katalogu? można zamówić coś przez internet? czy to działa podobnie do Avonu i Ori???
Strona oficjalna Faberlic, czyli faberlic.pl - tam jest katalog. Działa podobnie do Avonu i Oriflame, jest to sprzedaż bezpośrednia, czyli u konsultantki. A skąd jesteś?

EDIT:

Dostałam paczkę

Szampon 2w1 "Siła i miękkość" pachnie gorzej od szamponu do włosów normalnych. Ziołowo-szamponowo
Tonik A-3 pachnie ładnie, kwiatową wodą. Nie powoduje podrażnień, ale bardzo delikatne uczucie ściągnięcia, dobrze zmywa makijaż i oczyszcza.
Lakier do paznokci Najczystszy Blask "różowy nokturn" - śmierdzi spirytusem, kolor niepodobny do katalogowego - beżowo-brązowy, nie jest jasny. Osobiście mi się nie podoba.
Żel słonecznik&miodunka - ekstra Zaraz go wyróbuję. Pachnie jak Palmolive "miód&mleko", tylko z dodatkiem kwiatów i słabiej. Ślicznie. Edit: pozostawia śliczny zapach na skórze, ma bardzo ładne opakowanie z "przygaszonego" plastiku, świetna konsystencja. Ogólnie cud, miód i orzeszki, polecam jak najbardziej!
Czerwona kosmetyczka - strasznie śmierdzi. Ogólnie fajna na drobiazgi.
Żel Bambus - pachnie jak słodki/winogronowy spirytus, zaraz wypróbuję, ale raczej mi się nie spodoba. Edit: jednak pachnie jak winogrono+skórka z owocu+spaliny. Beznadziejny zapach. Na skórze nie pachnie. Totalne przeciwieństwo pięknej Orchidei.
EDT 8 Element - delikatny, męski, świeży zapach. Całkiem kuszący
EDT Znak Silnej Woli - pachnie jak delikatna woda kolońska, paskudztwo. Słodko-ziołowy.

Edytowane przez Fenris
Czas edycji: 2007-07-16 o 12:47 Powód: po wypróbowaniu
Stary 2007-07-19, 06:56   #240
off-wietrzka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mrowkamrowka Pokaż wiadomość
no to może rzeczywiście odświeżymy ten wątek.
Co do kosmetyków. Stanowczo odradzam tonik do demakijazu oczu. Strasznie mnie piecze i podrażnia skórę wokół oczu.
Cudowny jets natomiast żel pod prysznic DESER JAGODOWY...to jest cudo, jeszcze za tą śmieszną cenę - 5,90. Mam zamówienie na 10 tych żeli

czy ktoś wie co jest prezentem niespodzianką?
hey! a o którym mowa? bo ja mam taki z fioletowej serii z bławatkiem i chyba planktonem (??) i uważam, że bardzo fajny!! dobrze zmywa makijaż oka, nie podrażnia (noszę soczewki kontaktowe) i ładnie delikatnie pachnie...
off-wietrzka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości