|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Poduszka elektryczna
Witam. Z każdym dniem jest coraz zimniej i zaczęłam zastanawiać się nad kupnem poduszki elektrycznej. Czy ktoś ma takie urządzenie i może coś o nim powiedzieć? Zainteresowała mnie poduszka Beurer za ok 145zł. Co o tym sądzicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
BAN stały
|
Dot.: Poduszka elektryczna
Cytat:
Jeśli do ogrzewania łóżka to lepiej i taniej wychodzi termofor/gumowy pojemnik na gorącą wodę/. Poduszkę elektryczną miała kiedyś moja teściowa, ogrzewała sobie kolana, miała reumatyzm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Poduszkę chce używać do ogrzewania się pod kocykiem. Mam termofor, ale on zbyt szybko traci ciepło. Pomyślałam, że taka poduszka to będzie świetne rozwiązanie na chłodne wieczory.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Ja bym zainwestowała w ciepłą kołdrę, wełnianą zamiast kocyka , może skarpety obszerniejsze do spania, ciepłą piżamę. I tak przygotowana wchodziła do ogrzanego termoforem łóżka. Termofor przesuwać po prześcieradle aby ogrzał wszystko pod kołdrą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Miałam to samo napisać ale sobie darowałam. Nadal sądzę, że można się cieplej ubrać do snu itp. Sama mam lodowate mieszkanie i sypialnię. Nie marznę. Pierzyna i gruby koc oraz skarpetki. Polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Właśnie zobaczyłam, że moja poduszka jest z 1978 roku, a grzeje jak funkiel nówka
![]() ![]()
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wątek był o poduszce elektrycznej a nie o wełnianej kołdrze. Edytowane przez britnay Czas edycji: 2014-08-26 o 11:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
a ja się zastanawiam, czy kiedykolwiek komuś taka poduszka zapaliła się w łóżku?
![]()
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
mam taki jakby kocyk elektryczny, można się nim owinąć np w pasie i ma 3 stopnie regulacji temperatury
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Taka poduszka może służyć nie tylko do spania, ale również do ogrzewania się, kiedy siedzi się np. przy komputerze.
A poza tym wyłącza się co 90 min. dla bezpieczeństwa, gdyby ktoś przy niej usnął. ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- czyli jesteś zadowolona? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie wydaje mi się aby poduszka dała radę w dzień ogrzać osobę aby czuła komfort cieplny na całym ciele nawet przekładając ja z miejsca na miejsce na ciele. Poza tym nie da się z nią przemieszczać , ogranicza długość kabla. Lecz próbuj, kup ją , może chociaż troszkę będzie ci cieplej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kładziesz poduszkę na kolana, przykrywasz się kocem i siedzisz np. przed kompem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Ohh, ja nie lubię tych elektrycznych cudów. Ciepła kołderka, szflaroczek, skarpetki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Jak się zdecydujesz, to daj znać czy fajna! Sama jestem zmarzluch, a zanim skumuluję moje własne ciepełko pod kołdrą to mijają wieki - jesienią by była jak znalazł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
właśnie zastanawiam się czy lepsza byłaby poduszka czy koc. Tylko koce dobrej firmy typu Beurer są strasznie drogie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Ja mam takie cudo
http://pearl24.pl/pl/p/Elektryczny-t...8-x-38-cm/1194 To taka poducha-termofor, mam już ją drugi sezon i w zimę sobie nie wyobrażam bez niej życia. Zresztą u mnie wszyscy domownicy do niej lgną, łącznie z kotem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() 10 kilo, wielkość optymalna, mało karmożerny, świetnie grzeje. Edytowane przez ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee Czas edycji: 2015-10-16 o 14:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.