Listopad- Grudzień 2014- część IV :) - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-26, 11:29   #1771
dysia
Raczkowanie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
Część i czołem! A skąd jesteś?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Tak generalnie to jestem z Lublina ale, że miłość nie wybiera to teraz mieszkam w Grójcu pod Warszawą.
dysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 11:30   #1772
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Dziś jakby lepiej... tfu tfu ! aby nie zapeszyć !!! Brzuszek mniej się napina a jak się napina to na chwilkę i puszcza ufff Ale od dziś zwiększam magnez do 4 tabletek dziennie + 2 Nospy.

Dzis jestem żywym trupem Za oknem leje jak diabli, ciśnienie jest do bani a ja nie mam siły wstać z łóżka. Nie znosze takiej pogody. Musze się podnieść i coś ugotować na obiad... No właśnie CO MACIE DZIŚ NA OBIAD ????
super, że z brzucholem lepiej!!! mój tez ostatnio coś zaczyna świrować i zastanawiam się czy mogę tak na własną rękę brać magnez?
Jak mojej gin wspominałam że mam taki jakby ciężki brzuch to mi skwitowała, że to normalne i nic nie kazała brać.
A Ty jak siły nie masz to leż! Obiad tż zrobi hihih

Cytat:
Napisane przez dysia Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny

Jeśli chodzi o obiad to ja też dzisiaj skromnie. Nie ma Tż więc będzie zupa ogórkowa
cześć

Cytat:
BTW, Wasze chłopy też bywają nieznośne i niezdatne do współpracy? Ja proszę, żeby zrobił jedną konkretną rzecz, a on mi się wtrynia do czegoś innego, a tego o co proszę nie zrobi. Ja mu, żeby mi wyparzył nakrętki a on mi do rozlewania soku się zabiera. A potem mi mówi, że jestem marudna, aaaaaa! nosz te chłopy!
chopy są nieznośne tego się nie da ukryć, mój często też nie robi tego o co się go prosi a łapie się za co innego
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 11:41   #1773
fiorella22
Zadomowienie

Trochę Was nadrobiłam, ale nie do końca. Naskrobałyście przez weekend

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość

A te poduszki będą na 145x40 i za 39,99zl. tylko nie będzie do nich poszewek i mysle czy kupic, bo potem gdzie poszewke się dostanie na taki wymiar?

a ja znow musze się wyzalic, zla jestem na siebie, calymi dniami jak na mnie chodze glodna, po kolacji mierze cukier, a tu 174! 54 ponad norme! zjadłam dwa kawałki chlebka zytniego bez masla z gotowanym kurczakiem w formie wędliny i polowe ogorka zielonego... masakra z ta cukrzyca ciazowa! aaaa, chyba mnie insulina czeka, ale jak to po prostu nie mam już sily na to.
tam jest napisane, że całą ta poduszkę można prać. Tylko nie wiadomo, jak ona zachowa się po praniu. Zawsze taką poszewkę można uszyć... albo poszukam na allegro- może są.

Martha, dasz radę - jeszcze tylko 2 miesiące. I musisz się wdrożyć w te produkty- później będzie latwiej

Cytat:

mam do Was takie przedszkolne pytanie. M. od poniedziałku rusza na przedszkolną przygodę. Dzwoniłam do przedszkola i pytałam, co mam dzieciowi spakować i pani powiedziała, że oprócz papci mam jej dać piżamę, bo oni na leżakowaniu przebierają się w piżamy. Trochę mnie wcięło i raczej mam do tego dystans, choć znajoma, której dziecko tam chodzi mówiła, że dzieci chętnie się przebierają i układają, ale mnie to nie przekonuje. M. od roku nie śpi w ciągu dnia, chyba, że w aucie po południu jedziemy to jej się zdarzy kimnąć, no i poza tym kurde, jak w piżamach? W domu dziecko się nie przebiera w piżamę w ciągu dnia, to jest strój nocny, który zakłada się po kąpieli, myciu zębów i innych takich czynnościach. Spotkałyście się z czymś takim? Może ja tak tylko nieufnie do tej sprawy podchodzę? Rozumiem jakiś wygodny dres, leginsy, koszulka czy coś, ale piżama?
Co do leżakowania. U mnie w przedszkolu dzieciaczki spały - wśród maluchów na grupę 28 osobową może z dwoje dzieci nie spało.
Przedszkole rządzi się swoimi prawami, jest inaczej niż w domu. Dziecko przebywając w przedszkolu od godz. 7-8 bawi się, bierze udział w zajęciach, wychodzi na spacer/ podwórko - ciągle jest aktywne,w hałasie i ruchu. Układ nerwowy takiego dziecka jest jeszcze wrażliwy i ono potrzebuje odpoczynku. Spać nie musi, ale godzinka czy dwie wyciszenia na pewno nie zaszkodzą.
Ja jako nauczycielka czytałam dzieciom bajki, włączałam kołysanki, muzykę relaksacyjną itp. U mnie piżamy są obowiązkowe, do tego rodzice przynoszą koc powleczony w poszewkę. Kto chciał przynosił poduszkę, maskotkę do spania.
Rytm dnia jest taki, że dzieci idą na dwór, wracają do przedszkola, jedzą obiad, myją zęby (takie maluszki 3-latki, pewnie nie będą od razu myły zębów- pewnie wychowawczyni zarządzi przyniesienie szczoteczki i pasty w drugim półroczu). I na tym leżakowaniu dzieci padają po połowie dnia i zapewniam, że większość śpi

You are not alone
I am here with you...
MJ

Edytowane przez fiorella22
Czas edycji: 2014-08-26 o 11:43
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 11:43   #1774
esti87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
płacz i zgrzytanie zębami....
plus dwa razy dostałam poduszką....
potem zrobił siku, ale dopiero jak dałam mu piciu...
zrobił ze 3 łyki wody, ale cos czuję, że to wystarczy... i posika się do rana....
25 minut wyjęte....

żałuję, że się za to zabrałam
ale sobie moment wybrałam
mało stresów będzie miał
głupia matka
no i co, mam wrócić do pampków? ale już mu powiedziałam, że nie ma już pampków, to mi potem nie uwierzy, że będę po niego wracać do przedszkola....

na co mi to było
co to grzech wielki, że sikał w nocy w pieluchy?!
do wszystkiego sam dochodził, trzeba było i tu mu pozwolić....

doszłam do ściany
nie wiem co robić
ela,nie poddawaj sie teraz..juz i tak jestes dalej niz blizejmlody przyzwyczai sie do nowej sytuacji,potrzeba jednak czasu.
Syn mojego kuzyna za tydz ma 3 lata i dalej w pampikach.jak delikatnie sie sugerowalo jego matce by wcielila w zycie nocnik to przchnela i stwierdzila,ze ma jeszcze czas by sie tak brudzic teraz ponoc dostala prace i malego chce dac do prezdszkola,tylko ze jego tam nie chca przez ten pampera

Cytat:
dobranoc
może uda mi się zasnąć, bo poki co się nie zanosi na to....
do rana
martha,glowa do gory..bd dobrzewiem,ze ci ciezko z ta dieta ale to dla dobra Twojego maluszka..i pomysl ye niebawem wizyty i sie dowiemy ile waza

Cytat:
tak mi się jakoś skojarzyło ;-)

a TV nie mam, więc nie mam co sobie pooglądać, chyba że w sieci. Poza tym przynajmniej teraz na spokojnie poczytam tą magisterkę znajomego ;-)

mam do Was takie przedszkolne pytanie. M. od poniedziałku rusza na przedszkolną przygodę. Dzwoniłam do przedszkola i pytałam, co mam dzieciowi spakować i pani powiedziała, że oprócz papci mam jej dać piżamę, bo oni na leżakowaniu przebierają się w piżamy. Trochę mnie wcięło i raczej mam do tego dystans, choć znajoma, której dziecko tam chodzi mówiła, że dzieci chętnie się przebierają i układają, ale mnie to nie przekonuje. M. od roku nie śpi w ciągu dnia, chyba, że w aucie po południu jedziemy to jej się zdarzy kimnąć, no i poza tym kurde, jak w piżamach? W domu dziecko się nie przebiera w piżamę w ciągu dnia, to jest strój nocny, który zakłada się po kąpieli, myciu zębów i innych takich czynnościach. Spotkałyście się z czymś takim? Może ja tak tylko nieufnie do tej sprawy podchodzę? Rozumiem jakiś wygodny dres, leginsy, koszulka czy coś, ale piżama?
Frau,to tylko chodzi o odpoczynek poobiedni i o nauke czynnosci samoobslugowych.dzieci bardzo chetnie u nas angazowaly sie w przygotowania do lezakowania a ile bylo smiechu jak sie przebieraly..biedactwa czasem sie plataly w tych spodniach..

manieczka a jak Twoj Franio?moj sie aktywowal...i zdecydowanie to sa inne ruchy..mniej bolesne i nie dale mi juz po zebrach ale bardzo wyczuwalne

ja wczoraj kupilam Rozek minky http://allegro.pl/wielofunkcyjny-roz...536927038.html turkus szary zygzak.. a oprocz tego wyielam ten zestaw.. nr 5. http://allegro.pl/11cz-posciel-dla-d...492759854.html i dodatkowo te ozdoby nad lozeczko i takie lozeczko...http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...508065774.html jak wszystko przyjdzie to zostana mi tylko pampiki do kupienia..

ja tez sie ciagle masakrycznie czuje..ciompy z nosa i gardlo boli..ajj..a ta [pogoda.. ciezko mi uwierzyć w to ocieplenie
Stary 2014-08-26, 11:44   #1775
Beata Marcina :0
Raczkowanie

martha zamówiłam właśnie taki organizer, nawet na tej podlinkowanej aukcji. Dzisiaj mam dostać paczkę, to dam znać jak się to przedstawia. Pewnie lepsze są takie duże na 6 kieszeni, ale mój jeśli już będzie wisiał na kołysce, więc o dużym nie ma mowy, nie wiem nawet czy ten się przyda...
Beata Marcina :0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 11:44   #1776
Kasia427
Wtajemniczenie

No dobra, ja idę na łatwiznę i zrobię naleśniki z serem...
Stary 2014-08-26, 11:46   #1777
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:
witam
Podczytuje Was od jakiegoś czasu, odkąd jestem na zwolnieniu.Bardzo ciekawych rzeczy się od Was do wiedziałam,bo nie mam kompletnie żadnego doświadczenia z dziećmi ale wychodzę z założenia, że będzie dobrze i jakoś to wszystko ogarnę
Mam 33 lata, to będzie moje pierwsze dziecko - synek
Termin wg OM mam na 15 listopada
Witaj!
oj tak nasz wątek to skarbnica wiedzy ! w dużej mierze dzięki doświadczonym mamuśkom

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 11:47   #1778
Zanet84
Zakorzenienie

ja ruszam płodzić coś do kuchni
miłego i możliwie słonecznego popołudnia
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 11:50   #1779
dysia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość
ela,nie poddawaj sie teraz..juz i tak jestes dalej niz blizejmlody przyzwyczai sie do nowej sytuacji,potrzeba jednak czasu.
Syn mojego kuzyna za tydz ma 3 lata i dalej w pampikach.jak delikatnie sie sugerowalo jego matce by wcielila w zycie nocnik to przchnela i stwierdzila,ze ma jeszcze czas by sie tak brudzic teraz ponoc dostala prace i malego chce dac do prezdszkola,tylko ze jego tam nie chca przez ten pampera

martha,glowa do gory..bd dobrzewiem,ze ci ciezko z ta dieta ale to dla dobra Twojego maluszka..i pomysl ye niebawem wizyty i sie dowiemy ile waza

Frau,to tylko chodzi o odpoczynek poobiedni i o nauke czynnosci samoobslugowych.dzieci bardzo chetnie u nas angazowaly sie w przygotowania do lezakowania a ile bylo smiechu jak sie przebieraly..biedactwa czasem sie plataly w tych spodniach..

manieczka a jak Twoj Franio?moj sie aktywowal...i zdecydowanie to sa inne ruchy..mniej bolesne i nie dale mi juz po zebrach ale bardzo wyczuwalne

ja wczoraj kupilam Rozek minky http://allegro.pl/wielofunkcyjny-roz...536927038.html turkus szary zygzak.. a oprocz tego wyielam ten zestaw.. nr 5. http://allegro.pl/11cz-posciel-dla-d...492759854.html i dodatkowo te ozdoby nad lozeczko i takie lozeczko...http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...508065774.html jak wszystko przyjdzie to zostana mi tylko pampiki do kupienia..

ja tez sie ciagle masakrycznie czuje..ciompy z nosa i gardlo boli..ajj..a ta [pogoda.. ciezko mi uwierzyć w to ocieplenie
Widzę ze mamy bardzo podobny gust bo też chcę kupić ten rożek tylko myślę nad kolorem.Łóżeczko tez chce takie jak Twoje Tę pościel tez oglądałam i bardzo mi się podoba ale wstrzymam się na razie z pościelą bo mam dwa śpiworek i myślę że mi na początek wystarczą.
Daj proszę info jak dostaniesz te rzeczy, czy z jakością wszystko ok.
dysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 11:55   #1780
esti87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
hehe ja tak samo

przyszedl mi sweterek ktory wylicytowalam na all, pokazywalam wam i jest swietny!! nie wygladal na fotkach ze jest taki gruby , takze nie musze kupowac, juz nie zmarzne w chlodna jesien a do tego wyprany , pachnacy wogole nie widac sladu noszenia no jak nowka , zero zmechacenia
do tego mama mi dala swoj , ona go ma taki obszerny a na mnie pasuje swietnie , na guziczki z duzym golfem i jeszcze sporo miejsca mam

no to zaoszczedzilam
aa szlafroczek z dzianiny tez mi mama pozyczy i pizamke ze spodniami, miala kupione specjalnie do szpitala jak w maju byla, a teraz lezy bo ona tylko w koszulach spi, ja sobie kupilam koszule do szpitala jak Werka rodzilam i oddalam mamie , a teraz znowu od niej pozycze
bedziesz brala taki zwykly szlafrok?ja wlasciwie to sie wybraniam bo wygladam w takich jak stara malenka

Cytat:
witam
Podczytuje Was od jakiegoś czasu, odkąd jestem na zwolnieniu.Bardzo ciekawych rzeczy się od Was do wiedziałam,bo nie mam kompletnie żadnego doświadczenia z dziećmi ale wychodzę z założenia, że będzie dobrze i jakoś to wszystko ogarnę
Mam 33 lata, to będzie moje pierwsze dziecko - synek
Termin wg OM mam na 15 listopada
witaj dysia

Cytat:
kupilam uzywany na all i o nim zapomnialam , a w koncu przyszedl i juz nie kupuje innego
http://allegro.pl/show_item.php?item=4508627190

a ja mam podobny..kupilam w Housie za 69mam rozmiar M ale brzuszek i tak trochu wystaje przez ta dziurke pod wiayaniem..ja myslalam o nim by go wziasc zamiast szlafroka..

ja dzis nie mam sily na wymyslny obiad..dla mnie kopytka y twarogiem dla tz kluski z farszem z indyka
Stary 2014-08-26, 12:01   #1781
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
tam jest napisane, że całą ta poduszkę można prać. Tylko nie wiadomo, jak ona zachowa się po praniu. Zawsze taką poszewkę można uszyć... albo poszukam na allegro- może są.

Martha, dasz radę - jeszcze tylko 2 miesiące. I musisz się wdrożyć w te produkty- później będzie latwiej

esti!

a co do poszewek, to na all nie ma, przeszukałam już i bezskutacznie. także można się zastanowię.

Cytat:
Napisane przez Beata Marcina :0 Pokaż wiadomość
martha zamówiłam właśnie taki organizer, nawet na tej podlinkowanej aukcji. Dzisiaj mam dostać paczkę, to dam znać jak się to przedstawia. Pewnie lepsze są takie duże na 6 kieszeni, ale mój jeśli już będzie wisiał na kołysce, więc o dużym nie ma mowy, nie wiem nawet czy ten się przyda...

daj znac jak z jakoscia z tej firmy bo znalazłam jeszcze jednego fajnego sprzedającego i jestem ciekawa. a zamowie po wyplacie, wiec mam trochę czasu do namysłu

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-26, 12:02   #1782
esti87
Rozeznanie

Cytat:
Widzę ze mamy bardzo podobny gust bo też chcę kupić ten rożek tylko myślę nad kolorem.Łóżeczko tez chce takie jak Twoje Tę pościel tez oglądałam i bardzo mi się podoba ale wstrzymam się na razie z pościelą bo mam dwa śpiworek i myślę że mi na początek wystarczą.
Daj proszę info jak dostaniesz te rzeczy, czy z jakością wszystko ok.
rozek ma byc do konca tygodnia,ten zestaw poscieli pewnie dopiero w nastepnym bo sprzedajacy ma urlop,taka jest informacja na jego stronie moj tz jest dzis na wyjezdzie i wlasnie dzwonil z Katowic,kazalam mu skoczyc do Ikei poogladac lozeczka,jak nic mu nie wpadnie to klikam kup teraz na te w/w i finito dysia w tym komplecie poscieli nie ma przescieradla,ja zamowilam u tego samego sprzedawcy co rozek,i dodatkowo pokrowiec na przewijak,za jedna przesylka
Stary 2014-08-26, 12:04   #1783
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

super zakupy no to wyprawka z glowy

zdrowka kochana

a odnosnie szlafroka to ja mam gruby miskowy taki wlasnie zwykly typowy szlafrok, ale moj ulubiony dostalam od znajomych pod choinke i prawie codziennie go zakladam wieczorem bo fajnie mi w nim cieplo
a ten od mamy to jest dzianina w szarym kolorze, rekawe 3/4 , ma tylko jakas aplikacje z przodu , calkiem fajny

wczoraj w esotiqu ogladalam fajne szlafroki tez dzianinowe- podobal mi sie granatowy z czerwonym w takim marynarskim stylu i jeszcze z promocji

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 12:06   #1784
aleska
Raczkowanie

Cześć Dysia

Pozdrawiam ciepło wszystkie zakatarzone i cierpiące na bezsenność.
Ja dziś usnęłam dopiero przed 4 rano, obudziłam się około 7 i nie spałam z godzinę (mojej kotce zachciało się biegać i skakać ), po czym kimałam "jak zabita" do 11. Jestem dopiero po śniadaniu i porannej kawie, a wy tu o obiedzie

Kotka chyba się wściekła, że nie chciałam się o 7 przyłączyć do jej zabawy, jakimś cudem wyciągnęła z zamkniętego pudła kilka wkładek higienicznych i postanowiła na nich wyładować swoją energię. Rano (tj. o 11) łaziłam po mieszkaniu i zbierałam masakrycznie pogryzione wkładki

Czytam, że niektóre z was mają ropne i krwawe "smarki" (pardon my french). Lekarz mnie uspakajał, że w ciąży to nie musi oznaczać zapalenia zatok, tylko po prostu tak w ciąży może być. Ale zawsze warto sprawdzić, czy to aby nie zatoki.

Miałam telefon ze sklepu, że dziś lub jutro wysyłają zakupiony wózek Mam nadzieję, że do końca tygodnia się nim tutaj pochwalę.

Jak dobrze pójdzie, to do końca tygodnia będę miała też całą wyprawkę ciuszkową dla malucha.

Mam ochotę upiec ciacho ze śliwkami. Ma któraś was jakiś ciekawy przepis?
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 12:07   #1785
paulina119a
Zadomowienie

Czekoladko i wszystko jasne. Moja krótka pamięć mnie przeraża Oczywiście, że go pokazywałaś Fajowy jest i włąśnie taki wiązany i nie za długi sama szukam...

Justana niestety nie da rady z tym obiadem... jak by mąż go robił to mielibyśmy co najwyżej kanapki do skonsumowania Ma totalnie dwie lewe ręce !!!! Za to baaardzo pomaga mi w sprzataniu więc go rozgrzeszam Ja z kolei kocham pichcić więc się uzupełniamy

Ok, pomidorowa zrobiona... Zachwytu nie będzie bo... znowu zupa ale jest wybór - z ryżem bądź z makaronem
Stary 2014-08-26, 12:14   #1786
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Hej dziewczynki
Wstałam o 11 i jestem zamulona na maksa... W ramach pocieszenia zamówiłam parę rzeczy u tego sprawdzonego sprzedawcy na all HealthWorld, przewijak, pieluchy i pierdółki. Normalnie jak przez 2 tygodnie nic nie zamówię to jestem chora

A i chyba w końcu zdecydowałam się na wózek http://sklepmati.pl/wielofunkcyjne/5...e-eco-3w1.html chciałabym biały, wiem wiem, będzie się brudził, niepraktyczny, ale co tam, praktyczna będę przy drugim dziecku

Za to dalej nie możemy wybrać imienia. Dylemat jak 150!

U mnie dzisiaj na obiad cielęcina w sosie masala, narobiłam słoików w zeszłym roku tego sosu i teraz mam na szybko, tylko mięsko dorzucę Jak ktoś lubi hinduskie smaki to jest rewelacja, a przepis prosty tylko trzeba mieć przyprawy nietypowe, później może wrzucę przepis na bloga jakby któraś z Was miała ochotę poeksperymentować
Stary 2014-08-26, 12:14   #1787
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość

Miałam telefon ze sklepu, że dziś lub jutro wysyłają zakupiony wózek Mam nadzieję, że do końca tygodnia się nim tutaj pochwalę.

Jak dobrze pójdzie, to do końca tygodnia będę miała też całą wyprawkę ciuszkową dla malucha.

super
a kupowalas stacjonarnie czy przez neta?

Cytat:
Czekoladko i wszystko jasne. Moja krótka pamięć mnie przeraża Oczywiście, że go pokazywałaś Fajowy jest i włąśnie taki wiązany i nie za długi sama szukam...

:
dupke przykrywa , co prawda brzuszek mi z niego wychodzi ale jak zawiaze to jakos wyglada

u nas caly czas pada, a mialam isc z corka do przedszkola bo maja dni otwarte, chciala zobaczyc nowe kolezanki bo do innej grupy bedzie chodzic, no nic moze jutro pojdziemy

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-08-26, 12:15   #1788
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
a co do poszewek, to na all nie ma, przeszukałam już i bezskutacznie. także można się zastanowię.
Ja też nie znalazłam na all poszewek na taki wymiar. Aż dziw, że nikt nie szyje skoro popularne sklepy sprzedają takie poduszki. Jakbym potrafiła szyć to chyba wykorzystałabym lukę i otworzyła biznes

Cytat:
Justana niestety nie da rady z tym obiadem... jak by mąż go robił to mielibyśmy co najwyżej kanapki do skonsumowania Ma totalnie dwie lewe ręce !!!! Za to baaardzo pomaga mi w sprzataniu więc go rozgrzeszam Ja z kolei kocham pichcić więc się uzupełniamy

Ok, pomidorowa zrobiona... Zachwytu nie będzie bo... znowu zupa ale jest wybór - z ryżem bądź z makaronem
Mój też nie gotujący. Ale jak pracowałam w ciąży to ja leżałam na kanapie a on działał wg moich wskazówek albo przepisu. Okazało się, że nawet dawał radę.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 12:18   #1789
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
Wstałam o 11 i jestem zamulona na maksa... W ramach pocieszenia zamówiłam parę rzeczy u tego sprawdzonego sprzedawcy na all HealthWorld, przewijak, pieluchy i pierdółki. Normalnie jak przez 2 tygodnie nic nie zamówię to jestem chora

A i chyba w końcu zdecydowałam się na wózek http://sklepmati.pl/wielofunkcyjne/5...e-eco-3w1.html chciałabym biały, wiem wiem, będzie się brudził, niepraktyczny, ale co tam, praktyczna będę przy drugim dziecku

Za to dalej nie możemy wybrać imienia. Dylemat jak 150!

U mnie dzisiaj na obiad cielęcina w sosie masala, narobiłam słoików w zeszłym roku tego sosu i teraz mam na szybko, tylko mięsko dorzucę Jak ktoś lubi hinduskie smaki to jest rewelacja, a przepis prosty tylko trzeba mieć przyprawy nietypowe, później może wrzucę przepis na bloga jakby któraś z Was miała ochotę poeksperymentować
mi sie podobaja wozki tako , a to najnowszy model i ta cena
wczoraj widzialam babke z tym wozkiem, robi wraznie

Dominika 04.11.2014

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-26, 12:28   #1790
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:

ale super że juz tyle masz, ja narazie mam tylko ciuszki, zabieram się za te wszystkie kosmetyczne sprawy ale coraz bardziej zaczyna mi się podobać opcja z tymi poduszkami, daj znać jak przyjdą jak to wyglada zastanawiam się czy nie będą za dużo miejsca w łóżeczku zajmować??

Cytat:
Kotka chyba się wściekła, że nie chciałam się o 7 przyłączyć do jej zabawy, jakimś cudem wyciągnęła z zamkniętego pudła kilka wkładek higienicznych i postanowiła na nich wyładować swoją energię. Rano (tj. o 11) łaziłam po mieszkaniu i zbierałam masakrycznie pogryzione wkładki

haha kocica dobra mój lubi się tamponami bawić
ja juz z góry gratuluję bliskiego końca wyprawki)

Cytat:

hehe no to faktycznie z dwojga "złego" lepsza pomidorowa i to jeszcze z możliwością wyboru
za to u nie w kuchni jest odwrotnie, mój pichci mniamuśnie, zdecydowanie lepiej ode mnie nie wiem czy link się odpali ale kiedyś wrzucąłam na fb jego "twórczość"

https://www.facebook.com/anna.machel...0615058&type=3

tak Was czytam, że co któraś bez tż po tygodniu się nie widzi, ja to bym chyba tak nie dała rady;/ chyba jestem uzależniona
Lilianna 27.11.2014 r.
Stary 2014-08-26, 12:31   #1791
aleska
Raczkowanie

Czekoladka - kupowałam przez sklep, który sprzedaje na allegro. Ten użytkownik: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=3322041 9
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 12:50   #1792
Raczkowanie

Właśnie dostałam paczkę od tego sprzedawcy:
http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=17460638

-z rożka Minky jestem bardzo zadowolona, materiał bardzo dobry, wykonanie też i bardzo mi się podoba że ma klapkę na ostrym rzepie dzięki czemu można go będzie używać jako maty czy kocyka.
-pościel disney z wypełnieniem do kołyski lub wózka też super. Mąż wybrał niebieskiego kubusia puchatka, niech ma
-pieluszki flanelowe i tetrowe ok
-fajnym gadżetem mogą być pieluszki flanelowe z ceratką, myślę, że się przydadzą
-przybornik 3 kieszenie też dobrze zrobiony i wydaje mi się że tani. Jeśli ktoś planuje drewnianą kołyskę to akurat rozmiar dobry żeby powiesić na boku.
-okrycia kąpielowe to jedyne do czego mam zastrzeżenia. Nie są złe ale za cenę 34zł mogły by być trochę grubsze, a są dosyć cienkie np. porównując z ręcznikami dla dorosłych z lidla.

Ogólnie sprzedawcę mogę polecić, bardzo szybka wysyłka, towar zgodny z opisem, cenowo dosyć atrakcyjnie.

aleska
u mnie ostatnio królują śliwki z kruszonką kilogram śliwek węgierek odpestkowuje i połówki układam w naczyniu żaroodpornym, robię zwykłą kruszonkę (1cz. masła, 1cz. cukru, 2 cz. mąki), posypuje i piekę aż się zarumieni. Pyszne, prawie jak ciasto, robi się 10 minut i brudzi tylko jedną rękę Jak lubisz kwaśne to wybierz małe śliwki, jak słodsze albo masz problem z nadwrażliwością zębów (jak ja) to lepsze są te duże mięsiste, "nie wykręca ryja" za przeproszeniem

Ja zaczynam produkcję suszonych pomidorów, od razu się mieszkanie nagrzeje, bo zamarzam w tą pogodę...

Edytowane przez Beata Marcina :0
Czas edycji: 2014-08-26 o 13:04
Stary 2014-08-26, 13:04   #1793
paulina119a
Zadomowienie

Czekoladko i o to chodzi, żeby dupkę przykrywał ale nie był za długi aby nie wystawał spod kórtki. A jeszcze jak jest cieplutki to już super

Aleksandretta mój nie ma przede wszystkim cierpliwości...

Sweet superowy wózek. Biały na pewno niepraktyczny ale śliczny

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Justana nie dość że masz chłopa uzdolnionego kulinarnie to jeszcze z jaką fantazją do dekorowania hi hi hi

BeataMarcina brzmi baaardzo apetycznie Kruszonkę po prostu robisz tak, że wszystko razem ucierasz czy masz na to inny patent? Wiem, ze niektórzy robią kruszonkę na ciepło w sensie, ze masłoz cukrem rozpuszczają i do tego ciepłego dodaja mąkę... a Ty jak robisz?

Edytowane przez paulina119a
Czas edycji: 2014-08-26 o 13:25
paulina119a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 13:28   #1794
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
[/COLOR]Justana nie dość że masz chłopa uzdolnionego kulinarnie to jeszcze z jaką fantazją do dekorowania hi hi hi
hihih no to muszę mu przyznać czyli jednak dało się podejrzeć bo nie pamiętałam czy nie mam zblokowanej galerii
Lilianna 27.11.2014 r.
Stary 2014-08-26, 13:28   #1795
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Czekoladko i o to chodzi, żeby dupkę przykrywał ale nie był za długi aby nie wystawał spod kórtki. A jeszcze jak jest cieplutki to już super

tylko ze ja go bede nosci zamiast kurtki

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-08-26, 13:29   #1796
Raczkowanie

ja robię z masła w temp. pokojowej, po prostu zagniatam, warto jest też dodać cukier puder, łatwiej się robi i po upieczeniu nie strzela w zębach, ale kryształ też może być

Ja te śliwki to uwielbiam na ciepło jeść, a na drugi dzień też w mikrofali podgrzewam

No i wydaje mi się że takie śliwki są mniej kaloryczne niż ciasto jeśli dla kogoś to istotne, bo tej kruszonki nie ma dużo i głównie się je śliwki upieczone, a w ciastach jest na odwrót.

Edytowane przez Beata Marcina :0
Czas edycji: 2014-08-26 o 13:31
Stary 2014-08-26, 13:42   #1797
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Cześć Dysia

Pozdrawiam ciepło wszystkie zakatarzone i cierpiące na bezsenność.
Ja dziś usnęłam dopiero przed 4 rano, obudziłam się około 7 i nie spałam z godzinę (mojej kotce zachciało się biegać i skakać ), po czym kimałam "jak zabita" do 11. Jestem dopiero po śniadaniu i porannej kawie, a wy tu o obiedzie

Czytam, że niektóre z was mają ropne i krwawe "smarki" (pardon my french). Lekarz mnie uspakajał, że w ciąży to nie musi oznaczać zapalenia zatok, tylko po prostu tak w ciąży może być. Ale zawsze warto sprawdzić, czy to aby nie zatoki.

Niestety u mnie to przewlekłe zapalenie zatok potwierdzone tomografią więc jak tylko jestem odrobinę nieostrożna to zaraz mam zajęte zatoki :-(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 13:47   #1798
manieczka1
Zakorzenienie

martha ja właśnie dziś zamówiłam ochraniacz na łóżeczko, mały organizer, śpiworek, komplet pościeli (póki co jej nie będę używać, ale chciałam, aby pasowała do ochraniacza), rożek i kołderkę do wózka wszystko w tym samym wzorze
przykładowo:
pościel stąd: http://allegro.pl/show_item.php?item=4515844405
a przybornik taki: http://allegro.pl/show_item.php?item=4508405507 - chciałam mały, bo będę miała osobno półkoprzewijak
wzór wszystkiego: brązowe paseczki

Lola tak będę prała wszystko bez znaczenia czy ciuszki ze sklepu czy nie

Ela no to tylko się cieszyć, że ciuszków dużo

dysia witaj

na obiadek miałam zapiekankę z ziemniakami, mięsem mielonym i cukinią

esti ja nie mogę Ty chyba moją bliźniaczką jesteś mam ten sam kocyk - ten sam wzór a Franio tak dalej ospale może troszkę lepiej niż wczoraj, sama nie wiem ilość ruchów w normie, więc czekam do wizyty może po prostu już taki spokojny zostanie
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 13:47   #1799
LolaMontez
Wtajemniczenie

Tak piszecie o jedzeniu, sumienia nie macie!!!
Ja teraz ciagle bym coś jadła, aż strach na wagę stanąć :-/
Od wczoraj mam ochotę na budyń ale dzis to już masakra, poszłabym ale ta pogoda mnie zniechęca :-/, wyślę męża jak będzie szedł wieczorem z psem
Póki co jem lody grycan owoce leśne
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 13:49   #1800
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
hihih no to muszę mu przyznać czyli jednak dało się podejrzeć bo nie pamiętałam czy nie mam zblokowanej galerii
Udało się

Cytat:
tylko ze ja go bede nosci zamiast kurtki
O Boże dopiero teraz zobaczyłam jakiego byka ortograficznego walnełam.... O ludzie trzymajcie mnie

Na pewno zda egzamin jako kurtka... ale jak będzie juz zimniej to i pod kurtkę będzie git

Cytat:
Napisane przez Beata Marcina :0 Pokaż wiadomość
ja robię z masła w temp. pokojowej, po prostu zagniatam, warto jest też dodać cukier puder, łatwiej się robi i po upieczeniu nie strzela w zębach, ale kryształ też może być

Ja te śliwki to uwielbiam na ciepło jeść, a na drugi dzień też w mikrofali podgrzewam

No i wydaje mi się że takie śliwki są mniej kaloryczne niż ciasto jeśli dla kogoś to istotne, bo tej kruszonki nie ma dużo i głównie się je śliwki upieczone, a w ciastach jest na odwrót.
Dziekuję na pewno zrobie i mozliwe ze dziś na wieczór bo coś słodkiego za mna chodzi a mam śliwki w nadmiarze... myslałam, ze upieke francuskie ze sliwkami ale Twój pomysł mi bardziej pasuje... nie będzie az taką bombą kaloryczną

Lola za mną też chodzi słodkie dziś Ale lody odpadają bo za zimno jak dla mnie.
Biore się za te śliwki z kruszonką !!!! Az mam ślinotok !!!!!!

Edytowane przez paulina119a
Czas edycji: 2014-08-26 o 13:54
paulina119a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości