|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. III
Wróciłam z wizyty u gina. Wszystko jest ok. Lekarz musiał dwa razy mierzyć dzidziusia, bo za pierwszym razem wyszło o 3 tygodnie do przodu
Zaproponował mi antybiotyk na tę moją chorobę, ale pozwolił też wziąć syrop Drosetux lub Mucosolvan lub Stodal. Może spróbuję jeszcze z tym syropem. sweetbe to dobrze, że lepiej się czujesz eirene też raz młodych rodziców zjechałam, bo stali na dwie kolejki z małym dzieckiem ( w tym w kasie uprzywilejowanej) jedno w jednej kolejce (matka z dzieckiem), drugie w drugiej (tatuś w kasie dla uprzywilejowanych bez dziecka) I tak skakali między kasami. Wkurzyłam się, bo z małą byłam i mówię: albo pan korzysta z przywileju i stoi z dzieckiem, bo jeżeli nie z dzieckiem to proszę mnie przepuścić. Druga sytuacja. Mała miała ze 2-3 miesiące. Była zamotana w chuście. A przede mną ciśnie się baba, bo ona ma tylko 3 rzeczy, a ja cały koszyk. Wkurzyłam się, powiedziałam, żeby najpierw oczy otworzyła, a później ośmieszyłam ją, bo miała co najmniej z 10 rzeczy, a nie 3, powiedziałam na głos „miała Pani kiepskiego nauczyciela z matematyki, bo nie nauczył liczyć do dziesięciu, wychowawcę też, bo nie nauczył panią uprzejmości i tolerancji” Kasjerka zaczęła się śmiać, ludzie też, a baba puściła buraka. Chociaż ostatnio w carrefourze kobieta poświęciła 2 minuty swojej przerwy, aby skasować mi zakupy. Bardzo jej podziękowałam. alb ja już dokręcałam tę butelkę, a i tak przeciekała. Widocznie trafiła mi się taka seria. smerfetka jak trafisz okazję to kupuj spodnie, bo Tobie będzie rósł brzuch, a nie cała reszta ![]() charliss tak jak pisała alb. Musisz mieć dziecko zapisane w przychodni na NFZ. Jak chcesz te lepsze szczepionki to płacisz. Ja za tę 5w1 (Infanrix IPV Hib) płaciłam 3 lata temu ok. 140zł. Te darmowe to są 3 wkłucia. Ważne jest tylko to, aby pediatra „dopuścił” czyli pozwolił na szczepienie dziecka, reszta już w Twojej gestii. Tzn, szczepisz jakimi chcesz. LindaC udanego wypoczynku, gratulacje chłopczyka ![]() olena gratuluję ruchów ![]() Kinqaa a Ty z czego chcesz schudnąć Pomyliłaś wątki :P Ale rozliczasz wszystkie ![]() Montanka nie dawałam linka do legginsów chyba nie
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
Lilijka a u ciebie wiadomo co będzie ?
![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Fashion ja mam juz raczej upatrzony. Tani,nowy i będzie miał gwarancję na dwa lata. Żyć nie umierać ale ja mieszkam w uk.
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
Kinqaa cicho
coś mignęło na usg, ale potem plecy pokazało
|
#2764 |
|
Raczkowanie
|
Hej.
Zdaje relacje z dzisiejszej wizyty. Malenstwo wazy 362 g. Wszystkie parametry sa prawidlowe. No i prawdopodobnie bedzie coreczka ale lekarz nie daje jeszcze 100 % pewnosci. Caly czas czulam ze to dziewczynka . Jesli chodzi o moje wyniki to morfologia ok, ale tsh mi podskoczylo z ok. 4 do 8,2 :-( wiec zwiekszyl mi dawke euthyroxu z 50 na 75. Mam nadzieje ze bedzie w koncu poprawa. Biore sie zaraz za nadrabianie was z calego dnia.
|
|
|
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
Lilijka czyli siusiak ?
Jak jeszcze niepewne to nie będę oznaczać spoko
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
Kinqaa bingo, masz przeczucie, powiedział, że chłopak, ale nie daje 100% pewności
Miał taki tajemniczy uśmieszek.
|
#2767 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
a no ja Ci powiem, że Kingi znam tylko dwie, za jedną nie przepadam, za to druga to śmieszna fajna babka ![]() sweetbe będzie dobrze!!! fashionaddicted ja na razie wiem, że trzeba uwagę zwracać na wymiary gondoli, bo często w wózkach są bardzo małe te gondole... i później na wymiary spacerówki, by dziecko się nie garbiło, nie było mu niewygodnie, tak więc naturalna selekcja i zostały mi dwa typy, zapewne zmienię zdanie 6465656654 razy ![]() lilijka super, że wszystko ok ![]() justyna84x brawa za wizytę no i kolejna dziewczynka, niech te dziewczynki nadrabiają, bo z kim się będą ci mali mężczyźni umawiać?
|
|
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
Bajlaga ta śmieszna babka to ja?
W sumie fajnie mialam ,bo w klasie bylam zawsze tylko jedna
|
#2769 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2770 |
|
Raczkowanie
|
tak lipemia, ale mnie to nic nie mówi, nie słyszałam o tym
wczoraj jak byłam na badaniach m.in glukozy, to przyjechałam za 15min siódma, i siedziałam w aucie bo było zimno, wietrznie a że jeszcze nie wyzdrowiałam wolałam nie stać na dworze, zwłaszcza że już robiła się tam długa kolejka ,bo ok 20 osobowa kolejka, z charlającymi dziadkami, punkt 7:00 wyszłam z auta i udałam się od razu pod drzwi co już wprowadziło zamieszanie, bo Oni nie wiadomo jak długo zanjmowali kolejke a ja od razu pod drzwi, ale olałam to, weszłam jak drzwi otwarli za 3 dziadkami , którzy mnie nie chcieli przepuścić i udałam się pod labor, tam szybko weszłam zanim za nim się ustawili w kolejce. wyszłam i usiadłam , bo musiałam czekac te 2 godz do następnego pobrania krwi, oczywiście wszyscy patrzyli na mnie spod byka, a na drzwiach pisze , że na badanie glukozy wchodzą bez kolejki, i że kobiety w ciązy bez kolejki, po 1 godz siedzenia przyszła jakas starsza Pani, i oczywiście wlazła bez kolejki, od razu inne starsze Panie się oburzyły zaczęly po nas -osobach w kolejce krzyczeć, że jak pilnują kolejki, jak starsza Pani wyszła to od razu inne Panie w jej wieku ja zaatakowały! po badaniu pojechałam na zakupy bo przez te moje długie chorowania to nie tylko lodówka ale i zamrażalnik świecil pustakmi, byliśmy w auchanie, kolejki do kas po 10 osob, dzień emeryta :d bo to poniedziałek! każdy oczywiście w wozku ma po same brzegi zakupów łącznie ze mną, nie dość, że byłam nie wyspana, po badania glukozą, pobraniu 2 razy krwi, słaba! to oczywiście jak poszłam do kolejki uprzywilejowanej i stanęłam od razu za taśma, wcisłam się, to od razu wszyscy z atakim, tu jest kolejka! a ja, że jestem w ciązy a to kasa do ciężarnych, oczywiście jakaś babcia zaczęła się drzeć , ze ona jest chora, ale po jej wyglądzie wyglądał jedynie na chora na wscieklizne, obróciłam się pupa i olałam to, ale jak mąż w kolejce na samym końcu zauważył jeszcze dziadka, który też próbował stanąc bez kolejki i miał w wózku ze 4 rzeczy, w ręce kartę niepełnosprawnego, i wiek co najmniej 90 lat, cały się trząsł, nawet nie potrafił wyciagnac tych zakupów ani portfela, mąz mu pomógł , wsadził na następną osobę do kasowania to wściekły tłum dopiero się wkurzył! i zaczełi narzekac, wiekszośc poszła do innych kas ale olałam to, złe się czułam, mam nadciśnienie, nie wyzdrowiałam do końca a przede wszystkim mam już brzuch jak w 8 miesiącu i jest mi ciężko stac, to jeszcze nie chcą Cie wpuścić nawet tam gdzie masz do tego prawo, trzeba na chama i się nie przejmować, ale jak pomysle jacy są ludzie....... musiałam to napiac, bo taka wściekłośc mnie wziela i smutek, że musze się tak zachować, wciś się bo inaczej nie ustoj, należe do spokojnych osob ale powoli ludzie robią mnie zła ![]() życzenia na czwartek! niech maluszek jest zdrowy i ja! i niech Daniel okaże się Natalia, ALicja,
21.08.2011 Nasz ślub ![]() Edytowane przez sweetbe Czas edycji: 2014-08-26 o 19:29 |
|
|
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
Bajlaga dobra! Przebilas mnie!
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2772 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja będę 1 kupować max 2 mam nadzieję że mi się uda piersią karmić ![]() Cytat:
no pięknie pięknie! pogratulować więc jednak aż taka zła nie była takiego masz niejadka? hej hej ![]() Cytat:
no chyba mu odmówiłaś przyjścia? Cytat:
![]() dobrze że tata byl i zdążył Cię złapać ja też zawsze z mężem chodzę na oddawanie krwi bo kto wie jak to się skończy ![]() Cytat:
![]() a co do krost to wiem cos o tym bo mam na szyi a do szybkiego wstawania to ile razy muszę się zatrzymać jak za szybko wstanę bo aż mi ciemno się robi przed gałkami ![]() Cytat:
o mnie też mój denerwuje jak mówi że nie lubi a nie jadł Cytat:
|
|
#2773 |
|
Zadomowienie
|
sweetbe matko, co za ludzie!
Kinqaa wygrałam! ![]() ostatnio się zaniedbałam z piciem wody muszę bardziej o to zadbać |
|
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene, cała przyjemność po mojej stronie
![]() Lilijka, a jak mi dupsko urośnie? ![]() i za wizytę że wszystko oki zresztą co by miało być nie tak? ![]() co do mojego imienia to miałam 3 w podstawówce w klasie oczywiście w gimnazjum była mnie 1 w LO już 2 się pojawiły Sweetbe, co za ludzie to są jaja jakie te dziadki są okropne nie do uwierzenia że kiedys oni byli młodzi wcale Ci się nie dziwie że musiałaś się wygadać
wreszcie z nami Synek 03.01.2015 Edytowane przez smerfetka2808 Czas edycji: 2014-08-26 o 19:40 |
|
|
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dostalam smsa z zaproszeniem na urodziny koleżanki młodej
i znów wydatek będzie :P na 6 września. Smerfetka tak. Straszny niejadek. Ale powoli się przekonuje. Ostatnio faszerowane kabaczki nawet jadla..ale muszę ja ją karmić jedyne co sama je to jak ugotuję ziemniaki z czymś jeśli chodzi o kwestie obiadow Mialam identycznie ,z tym, że ona kocha jeść owoce i mięso. Ja tolerowalam kurczaka czasami,a szynka to było ble... jedynie co ja jadlam to jajka...w każdej postaci,serki homo i topione,ser żółty i to chyba tyle.
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
Kinqa, uuu to znowu imprezka
![]() ojj to widzę że Nelka to cala mamusia jest i figlarna i niejadek
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
Smerfetka później się uspokoilam
No doobra. Flakow bym nie zjadla
|
#2778 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wydawało mi się, że to Ty dawałaś linka na all ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To kciuki za dziewuszkę ![]() Miałam dziś pierwszą zachciankę. Chipsy. Ale musiałam je zjeść natychmiast, tak przynajmniej czułam, bo nie zjadłam ich do teraz. Mąż na podwórku z synem działkę ogarniali i nie chciałam im zawracać gitary. To przez Ciebie Kinga te chipsy z pieca paprykowe za mną czasem chodzą, ale dziś to już mega chęc była
|
|
|
#2779 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja ostatnio spokojniejsza jestem ale wkurzam się w środku i tłumię to... super że ok i może faktycznie siusiak mignął fajnie by było - parka ![]() Cytat:
że wszystko ok i że prawdopodobnie dziewczynka ![]() Cytat:
a teraz nie przepadam za nimi
|
|
#2780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Justyna super kolejna dziewczynka
też uwielbiam ten zapach Cytat:
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
nie mogę
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
Montanka one za mną tez chodzą. ..chociaż dzisiaj kupilam mala paczuszke laysow zielona cebulka. :P
A zaraz idę kolacje robic.. plus do tego herbatka malinowa
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
Kinqa, haha mówisz że ciąża dopiero Twoją łobuziarę zmieni?
![]() bleee flaki fuj! a miałam pytać jak te roladki? dobre wyszly? Eirene, pewnie się przejadłaś tymi plackami jak tyle ich jadałaś ![]() a w przedszkolu z innymi dziećmi na pewno mu lepiej smakuje Montanka, bo tu jest istna zaraza jeśli o zachcianki chodzi i tak długo wytrzymałaś ![]() Ellyunia, szaleństwo
|
|
#2784 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene ja co chwile na młodą krzycze. .. odkad sa wakacje ona siedzi nam na głowie. ..nie potrafi pójść do pokoju swojego na dluzsza chwile i sama sie pobawić. Strasznie to uciążliwe. Idę właśnie ją kłaść , bo chodzila ciagle po schodach i marudzila. Koniec koncow powiedziała, ze chce juz spać
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
Kinqa, buahahaha
skąd Ty takie rzeczy bierzesz?
|
#2786 |
|
Wtajemniczenie
|
W Morrisonie sa po £10 tez? Bo ja kupiłam niedawno te niebieskie ale za 14, ale to i tak ok bo orginalnie ponad 20.
|
|
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
Smerfetka broń Boże niech ona nie zaciaza. Najlepiej po 30
I między innymi dlatego chce chlopaka. Chociaz mi z brzuchem jak cos nie wroci do domu Roladki smaczne. Ale przesolilam do nich ziemniaki. Nie wiem co mi jest ostatnio,ze wszystko przesalam ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Elvira tak. Są różowe ,niebieskie lub białe do wyboru po 10f. Są tez maty te z zabawkami,ale takie zwykłe. Po 10f. Widzialam też breast pump z Avent ale nie pamiętam ceny. Są tez krzeselka do karmienia (ale wydaje mi się to na razie zbędne) a także smoczki talerzyki i butelki takie juz dla większych dzieci te przerozne niekapki.---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Na facebooku
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
chłopak zawsze z dzieckiem urodzonym może przyjść do chałupy ![]() aaa no tak fejsbuk prawdę Ci powie
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluję dziewczynom udanych wizyt lekarskich
zazdroszczę że ja wczoraj nie przyszłam z tak dobrymi wiadomościami.
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
Smerfetka oj tam chłopak zawsze moze olac i płacić alimenty
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.

Pomyliłaś wątki :P Ale rozliczasz wszystkie
chyba nie 

coś mignęło na usg, ale potem plecy pokazało

dziecko zjadlo miche zupy...
no pięknie pięknie! pogratulować 

gorzej niż dziecko!
nie mogę