|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Zadomowienie
|
Dot.: "Postaw na siebie", czyli zrzućmy kilogramy aby znów cieszyć się życiem!
Psotka spokojnie mozesz wymieniac bo ja takie sado macho , haha
ja nawet takie pianki lubie co w lidlu sa, 3 kolory czekolady na tych piankach. te niemieckie czekolady oj moglabym wymieniac ![]() Madzia nawet jak nie walczysz , objadasz sie tona slodyczy i innych rzeczy to chcemy cie tutaj bo jestes cudowna dziewczyna!! ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- w ogole to masz szczescie dziewczyno ze mieszkam daleko bo bys lanie od cioci A dostala! a ja z tych co dzieci swoich nie bija nigdy wiec zobacz jaka juz zla jestem ze zniknelas, tesnimy za toba |
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Wtajemniczenie
|
Szkrabus dzięki za linka i daj znać jak z jakością
![]() ![]() Psotka ja też wolę lidla, ale biedra bardziej po drodze i mam ich aż 3 w obrebie tras spacerowych ![]() Z Lidla ze słodyczy lubię chałwę, sezamki, biszkopty podłużne, ciastka maślane, czekolady - szczególnie miętową w batonikach, batoniki a'la Kinder Bueno tylko takie trójkątne, żelki, wafelki a'la Knopers, podróbki M&M's, cukierki kukułki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2673 |
Zakorzenienie
|
Wafelki a'la Knoppers! Jak kupię, to w dwa dni zjadam wszystkie
![]() Dziewczyny, jestem królową spontanicznych zakupów! Byliśmy na mini wycieczce, poszliśmy po ciastka (zjadłam jedno małe kruche, bo nic więcej nie było ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2674 |
Wtajemniczenie
|
ROWER
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez gianna Czas edycji: 2014-08-26 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc nie wiem, jaki to model
![]() http://www.kross.pl/pl/2014/city/tenuto Ale ma na pewno więcej przerzutek, bo to było nasze podstawowe kryterium ![]() Jutro pójdę na rower, tralalalala! Dziś miałam biegać, ale chyba zrobię sobie jakieś cardio z kompa, może banisha z Jillian, bo nigdy nie udało mi się tego spróbować, a zawsze byłam ciekawa ![]()
#2676 |
Zadomowienie
|
Psotka ale ci zazdroszcze roweru, serio
Gianna powiem o ciuchach tak, bluzeczki fajne a co do leginsow to nie maja takiego grubszego materialu, wole te z H&M , kappahl czy zary ale te kosztuja przynajmniej 2 razy tyle wiecej powiem po praniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję roweru! Obyś miała pogodę, bo u nas leje, leje, leje ![]() zachciało mi się szyć na wieczór to się tylko owku...iałam i tyle ![]() ![]() złamałam dwie igły i zostawiłam na blacie niech stoi grrrrrrr ![]() laski podrzućcie przepisem na dietetyczną szarlotkę ![]() na taką pogodę tak mi się zamarzyło na ciepło zjeść takiej pycha ![]() dobrze, że leje bo bym już dziś leciała do sklepu po jabłka. ![]() drugi dzień bez słodyczy done! ![]()
![]() |
#2678 |
Wtajemniczenie
|
Psotka ja banisha kiedyś robiłam dość często - takie długie cardio :p Próbuj
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Szkrabus dzięki za info o ubrankach ![]() Mooonik co szyłaś ? Ja nie umiem maszyny obsługiwać ![]() ![]() Gratuluje kolejnego dnia bez słodyczy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2679 |
Zadomowienie
|
Monika ja w kokilkach czy jak to sie zwie ukladam tarte jablka , posypuje cynamonem i na to kruszonka
lub tu masz przepis Platki owsiane gorski, 1 czubata szklanka kwasne jablka, 4 duze Bialka z jaj, 3 szt cynamon, 2 duze lyzki Mleko 0-1 %, 1,5 szkalanki Cukier brazowy NISKOKALORYCZNY, 2 lyzki woda, 1/2 szklanki Platki owsiane gorskie wsypujemy do garnuszka,zalewamy mlekiem i gotujemy okolo 15-20 min.Po ugotowaniu odstawiamy do przestygniecia. Jablka obieramy ze skorki,wykrawamy gniazda nasienne,kroimy w plastry.Do garnuszka wlewamy wode,wsypujemy przygotowane jablka,dodajemy cynamon i gotujemy okolo 15 min (czas gotowania zalezy od tego jaka mase jablek lubimy w szarlotce).Po uzyskaniu odpowiedniej masy pozostawiamy do perzestygniecia. Z bialek i cukru ubijamy pianke. Niewielka foremke wykladamy papierem do pieczenia. Do foremki wkladamy warstwami przestudzone platki,jabla i pokrywamy ubita pianka. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 st.C Wkladamy foremke i pieczemy przez 30 min. Po upieczeniu pozostawiamy w piekarniku do przestygniecia (okolo 30 min). ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- ja mam 3 dzien bez slodyczy |
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() maszynę mam właśnie od mamy, stara ponad 20lat pewnie ma i ma swoje humory jak to mówi mama ![]() ![]() chcę jeszcze uszyć komplet czapeczkę plus komin, mam nadzieję że dojdziemy do porozumienia ![]() ![]() będę wdzięczna za przepis ![]() a robiłam ten upper dziś, jak wstanę z łóżka jutro to będzie cud ![]() ![]() Cytat:
ooo Szkrabuś dziękuję ![]() ![]() białka mam zamrożone, akurat się przydadzą ![]() nie mam kokilek, myślisz że forma na mufiny się nada? ![]() mam też formę na tartę 20 i 24cm bodajże. Na tę większa pewnie za małe będzie? aa w temacie Lidl - Biedronka to ja mam tylko Biedronkę do dyspozycji i to też w ograniczonym czasie, czyli jak mężowy wróci, a najczęściej raz w tygodniu jedziemy na większe zakupy ![]() ale co lubię to lody takie śmietankowo-cytrusowe na patyku, lody sernikowe mega! ![]() kiedyś trafiłam takie serki homo cytrynowo-limonkowe, były super, niestety więcej ich nie widziałam. A tak to nie wiem, jakoś nic szczególnie mi się nie przypomina ![]() Do Lidla musielibyśmy na Kraków jeździć to bez sensu ![]()
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2014-08-26 o 20:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | ||
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc sama sobie zazdroszczę
![]() ![]() Za to pralka nam cieknie, więc dobry czas sobie wybrałam na nieplanowane wydatki :P Cytat:
![]() http://smakuje.blox.pl/2013/10/Szarl...glutenowa.html Mi tam kruchego ciasta nic nie zastąpi, ale na słodogłoda może być ![]() A chlebek też gdzieś z netu - szklanka mąki (u mnie żytnia razowa), pół szklanki kefiru (dałam jog. nat.), 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, przyprawy (u mnie tylko sól) - wyrabiasz ciasto, formujesz cienkie placki (4) i wrzucasz po jednym do mikrofali (tylko posyp dobrze talerz mąką, bo za pierwszym razem mi się cały przykleił) na max moc na 2 minuty z jednej strony i potem z drugiej na 1-2. Fajny taki placek delikatnie chrupki wychodzi, a jak nie ma w domu chleba to pieczywko w 5 minut ![]() Pogodę na razie mamy niezłą, wczoraj trochę padało, ale i tak dwa razy udało się wyjść, dzisiaj nie spadła ani kropla ![]() ![]() Cytat:
![]() Na rower wsiadłam tylko na chwilę, ale wydaje się super - siedzę sobie prawie wyprostowana, wszystko takie wysokie, no szał (przypominam, że mam 180cm, zawsze miałam siodełko na maxa wyciągnięte, do kierownicy zgięta w pół, a tu taka odmiana). Mięciutkie rączki, przerzutki, chyba wygodne siodełko, powinno być ok ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Tak piszecie o tych ćwiczeniach że aż się ciekawa robię ![]() I tych lodów sernikowych muszę wreszcie spróbować! Szyć niestety też nie umiem i ubolewam nad tym faktem ![]()
![]() |
#2682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie sie miejskie podobają, ale tu na nasze ścieżki to lepsze jednak górskie ![]() dzięki za przepisy ![]() powiedz mi ile kaszy surowej da 3szklanki ugotowanej? ![]() mam pół opakowania, jakieś 200gram tylko w domu, a tu na wsi istnieje duże prawdopodobieństwo, że mogę jej nie dostać w sklepie ![]() muszę zapamiętać określenie słodogłód ![]()
![]() |
#2683 |
Zakorzenienie
|
Hmmm, nie pamiętam, chyba ugotowanej jest 2x więcej.
#2684 |
Wtajemniczenie
|
Madziulek hop hop!!!
![]() ![]() Mooonik ja robiłam kiedyś tą: http://feed-me-better.blogspot.com/2...a-owsiana.html ale te dziewczyn bardziej dietetyczne ![]() Psotka trzeba było Maxa jakiegoś odpalić jak chciałaś się zmęczyć. Ten Banish ciąąągnie się strasznie (w sensie, że długi, a mało intensywny) ![]() Pokręciłam jeszcze 55 minut na rowerku stacjonarnym ![]() 9. dzień bez słodyczy
Edytowane przez gianna Czas edycji: 2014-08-26 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze się aż tak za Maxami nie stęskniłam
![]()
#2686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() brawo za dzień 9 ![]() powiem Wam jak mi młoda dziś odpowiedziała jak zaczynałam szyć, mąż mi przyniósł maszynę na stół, wyciągnęłam pudełeczko z nićmi, igłami itp. Złapała w rękę szpulkę z wbitą igłą akurat. Mówię "Isia zostaw te nici, proszę, jest w nich igła, żebyś sobie krzywdy nie zrobiła" a ta do mnie- "skoro tak mówisz" ![]()
![]() |
#2687 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój dziś rozłożył się na łóżku i mówi: "Dobra mama, dawaj mleko!", ja lekko skonsternowana do niego: "Olek, tak nie mówimy. Mówimy: po..." chciałam, żeby powiedział poproszę, a on nic, więc powtarzam: "Mówimy po... (i czekam, żeby dokończył), po...." i usłyszałam z ust syna: "Hipopotam" i uśmiech od ucha do ucha ![]() Ostatnio też jedziemy autobusem, Młody w wózku, ale kręci się cały czas, siedzi na brzegu, najchętniej wstałby i wyglądał na samochody, więc trzymam go z tyłu za bluzę, a on do mnie na cały autobus: "Mama tak mnie nie ciągnij, bo zaraz kaptur mi urwiesz i będziemy mieli kłopot!". Mina ludzi - bezcenna ![]()
Edytowane przez gianna Czas edycji: 2014-08-26 o 22:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z 'proszę' u nas też bywa różnie. Choć ostatnio zaczyna pytać właśnie o coś i dodając 'ploseee' na końcu. Najczęściej jest to takie pytanie - 'mogę to tu wylać. plooosę' np herbatę z kubka na ciastolinę. Albo 'mogę to ci lozwiązać, ploooooosę' o moich butach do ćwiczeń. Albo 'mogę to sobie zablać? plooosę' np. łyżeczkę, noże z kuchni do swojej 'kuchenki' w piaskownicy. No ale, myślę, że jesteśmy na dobrej drodze ![]()
![]() |
#2689 |
Zakorzenienie
|
Wstawać śpiochy
![]() my po owsiance szarlotkowej dziś na śniadanie ![]() na obiad będą pulpeciki w sosie pomidorowym. I ciągle się waham czy ubierać się do sklepu po jabłka ![]()
![]() |
#2690 |
Zakorzenienie
|
Ja już dawno nie śpię :p na śniadanie miałam obłędne ciasto owsiane gruszkowo-borówkowe z ricottą
![]() ![]() ![]() Rano padało, ale teraz już ani jednej chmurki. Oby wieczorem było ładnie!
#2691 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Ja odpiero wstałam ![]() ![]() ![]() Cała góra, łącznie z brzuchem, zakwaszona ![]() Nigdy nie jadłam ricotty - muszę kupić ![]() Ja już po treningu - dziś Lower Fix. Fajny ![]() ![]() ![]() ![]() Coraz bardziej podobają mi się te treningi - czuć, że mięśnie pracują, ale ćwiczenia są nieudziwnione i nie wykańczają. Jak ćwiczę rano, to wieczorem mam ochotę na kolejną dawkę ruchu ![]() ![]() A na wadze - w końcu wróciłam do wagi z końcówki Insanity ![]()
Edytowane przez gianna Czas edycji: 2014-08-27 o 09:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Zakorzenienie
|
yhym, u mnie znowu pada
![]() Gianna ja mam takie zakwasy, że ledwo chodzę. Nie bardzo widzę dzisiejszy trening ![]()
#2693 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 |
Zakorzenienie
|
spróbować, spróbuję
![]() ![]() już miałam w poniedziałek Wam pisać, co mi się spodobało w tych filmikach to to, że pierwszy raz jest grubsza osoba, a nie same umięśnione i wyrzeźbione laski ![]()
#2695 |
Zakorzenienie
|
Ale kusicie tymi zakwasami
![]() ![]()
#2696 |
Zakorzenienie
|
Psotka ściągaj
![]()
#2697 |
Zakorzenienie
|
Ściągnęłam Upper, wygląda fajnie, jutro zrobię
![]() Dawajcie znać, które jeszcze szczególnie fajne (zakwaszające ![]() A ja się dziś wcisnęłam w spódnicę 36 ![]() ![]() ![]()
#2698 |
Wtajemniczenie
|
Psotka brawo Chudzielcu
![]() ![]()
#2699 |
Zakorzenienie
|
Ale wiesz, to tak raczej w drodze wyjątku, w spodnie 36 bym pewnie nawet jednej nogi nie wcisnęła
![]() ![]()
#2700 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.