|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Raczkowanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode, jesteście?? cz.II
Dziewczynki co prawda już kiedyś pytałam ale spróbuję raz jeszcze.Prosze o namiary na poradnie do których chodziłyscie.W moim kościele spotkania odbywaja sie w dniu w ktorym nie mozemy sie zgłosic a czas goni...proszę o ewentualne numery tel i adresy, z góry dziękuję .A może któraś chodziła do takiej "bezstresowej"poradni
#1142 | ||
Konto usunięte
|
Lubelskie Panny Młode, jesteście?? cz.II
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny, jesli możecie napiszcie jeszcze raz nr do tego skrzypka. dzięki! Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-07-16 o 18:09 Powód: 3 posty pod sobą |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1143 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=d8be20e97d4cbff40238ea5 9da6e881f8d1ed430_660c8e3 ec8645;4783543]Dziewczyny, jesli możecie napiszcie jeszcze raz nr do tego skrzypka. dzięki![/quote] wysyłam na PW
![]() |
#1145 |
Przyczajenie
|
Czy któraś z Was słyszała cokolwiek o zespole Dzinos Band? Tam gra aż 5 osób i wydaje mi się, że podejrzanie mało biorą jak na taki skład. Jeszcze raz proszę o informacje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Raczkowanie
|
Sylwia Dzinosi grali wczoraj u Freci!! pisz do niej!! miejmy nadzieję, że się szybko pojawi juz jako ŻONA
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Przyczajenie
|
Wiem, w Robertino... Frecia_28 mamy nadzieję,że wszystko poszło po Twojej myśli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Widzę, że doszliśmy dziś po naradzie do podobnych wniosków - bus jednak będzie, żeby się niepotrzebnie nie stresować. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
EMIL Edytowane przez anadun Czas edycji: 2007-07-15 o 16:20 Powód: literówka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1150 |
Zakorzenienie
|
[1=d8be20e97d4cbff40238ea5 9da6e881f8d1ed430_660c8e3 ec8645;4783135]Tola,dziękuję Ci bardzo za informację.
![]() ![]() Ks. Roman ma po prostu taki styl bycia. Ale tak naprawdę jest bardzo sympatyczny, w ogóle nie powinnaś się go obawiać. Jeśli w znaczeniu "przygotowywał" chodzi Ci o nauki przedmałżeńskie to owszem, chodziliśmy do mojej parafii, ale ślubu udzielał nam mój przyjaciel ksiądz. Skupienia niestety w naszej parafii zrobić nie można. Byliśmy więc na Podwalu, w parafii pw. św. Wojciecha. Było bardzo fajnie i krótko. [1=d8be20e97d4cbff40238ea5 9da6e881f8d1ed430_660c8e3 ec8645;4783297]Tola, i jeszcze jedna rzecz. Trochę mi niezręcznie pytać....:/ Bo bardzo jestem ciekawa ile sobie ksiądz od Was zażyczył za ślub, i jak to jest z organistą, kościelnym.Ciągle o tym myślę i nie mogę się doczekać do 2 sierpnia i spotkania z księdzem, żeby się wszystkiego dowiedzieć.Boję się, że wyjedzie do nas z jakąś kosmiczną sumą i wolę się na to przygotować psychicznie ![]() ![]() Ja też się trochę obawiałam tej kwoty, bo nie miałam się kogo spytać ile "się daje" w naszej parafii. Ale jak poszliśmy spisywać protokół, to spytaliśmy się pary, która była w kancelarii przed nami i oni nam powiedzieli, że u nas w parafii "co łaska" znaczy dokładnie "co łaska". I faktycznie, pytaliśmy się kilkakrotnie księdza, ile mamy dać i ciągle powtarzał "co łaska". Tamta para mówiła, że jak przymusili księdza, to im powiedział, że tak dają 200, 300 zł. My więc daliśmy 300 zł i było ok. Kościelny nie bierze nic. Organista ma ustaloną przez proboszcza stawkę i bierze 150 zł, ale to się jemu płaci osobiście i z nim osobiście się wszystko omawia, a nie w kancelarii. Organista zresztą jest przemiłym człowiekiem! Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam. ![]() Jolinek! Odnośnie Twojej PW: próbowałam z 10 razy wysłać Ci zdjęcia na maila, ale ciągle przychodzą mi zwrotki. Chyba musisz oczyścić skrzynkę...
Edytowane przez tola3804 Czas edycji: 2007-07-15 o 20:51 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Zakorzenienie
|
hello
![]() ![]() hmmm, na pewno zbiorę się w ciągu najbliższych dni, i napiszę dokładniej co i jak, ale na świeżo powiem tak - trzeba znaleźć jakiś sposób żeby wyluzować, naprawdę, nie wiem jak.... ja nie wyluzowałam i czułam się za wszystko odpowiedzialna - co mnie cholernie zmęczyło ![]() ![]() i moja ogromna rada- jeśli wybieracie starszych, wybierzcie kogoś naprawdę obrotnego i odpowiedzialnego kto pomoże wam przejść przez ten dzień bez zajmowania sobie myśli pierdołami (u nas wyszło i dobrze i źle, ale o tym później), acha - i obsługa - warto jest ustalić wszelkie najdrobniejsze szczegóły z obsługą, bo ja tego nie zrobiłam (twierdzili że maja doświadczenie w organizowaniu wesel, ale wątpię, naprawdę), i naprawdę parę niedociągnięć niepotrzebnie wyprowadziło mnie z równowagi... prawda jest taka, że oczekujemy, że na własnym weselu będzie tip-top, i tak powinno być ![]() ale najważniejsze, że goście twierdzą, że bawili sie świetnie, że jedzonko było dobre, że mój stary ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1152 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1153 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki... po kilku dniach nieobecności nadrobiłam wszystko...
WSZYSTKIM mężatkom życzę POGODY DUCHA słonecznych DNI, I dużo dużo szczęścia.... ![]() a MY JAK ZWYKLE PROBLEM Z TEśCIOWA KTóRA NIE JEST ZACHWYCONA ZMIENIONą DATą śLUBU BO STWIERDZIłA żE MOGłOBY BYć JESZCZE DALEJ.. ALE MY SIę JUż TYM NIE PRZEJMUJEMY.... NASZ SLUB TO 20 PAźDZIERNIK I TERAZ TO JUż BEZ WZGLEDU NA TO CZY KOMUś PASUJE CZY NIE. sTRASZNIE JEST MI PRZYKRO BO MOJA STARSZA (SIOSTRA CIOTECZNA) Z KTóRą DOGADUJę SIę śWIETNIE NIESTETY WYJEźDżA za granicę i nie będzie mogła być na ślubie.. strasznie jest mi przykro z tego powodu i naprawdę jestem w tarapatach bo nie wiem kogo wziąść na starsza jakoś nie widzę wokół siebie rozsądnej osoby na to miejsce.. ale nie będe was zadreczać już tym... cieszę sie że wszystkie przygotowania u was ida dobrze a nawet jesli coś nie wychodzi to pamiętajmy "CO NAS NIE ZABIJE TO NAS WZMOCNI" ![]() Już za dwa tygodnie jedziemy zaprosić moją chrzestną ( czy może to za wcześnie bo gdzieś słyszałam że chrzestnych zaprasza sie 3 miesiace przed slubem ![]() Co do naszej małej wizażanki to zgadzam sie ze wszystkimi opiniami na jej temat... na wizażu nie jest trudno założyć drugiego konta a tak namieszała i tyle.... ja myślę że ona sie świetnie bawiła tutaj i wcale żadnego ślubu nie planowała.... przepraszam jeśli kogoś uraziłam.... ojojoj kończe już bo sie strasznie rozpisałam.. ale nie macie mi tego za złe? a pojawiło sie ze pan Mikulski nie ma strony otóż ma nowa www.filmik.eu |
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Raczkowanie
|
Cześć Kochane! Wracam do Was po ślubie
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Was gorąco ![]()
#1155 |
Rozeznanie
|
Hej młode męzatki, jak tam wesela??? Wszystko udało sie jak chciałyście? Zdajcie koniecznie realcję i podeslijecie zdjątka!!!!!
Freciu jak smakował totr ze Zbyszka? Eemila czy załatwiliscie organiste w sw. Krzyzu? Ja juz od 3 tygodni poluje na organite lub organistke i d.....! Chór wiecznie zamkniety. Jak masz moze namiary na którs z nich to bede wdzieczna. Pozdrawiam
#1156 |
Zakorzenienie
|
Mila bardzo przepraszam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do oczepin, zawsze można tylko zbierać na wózek. Wtedy każdy ma szanse zatańczyć z parą młodą i nikt nikogo nie wyciąga na siłe, bawi się kto chce... Cytat:
![]() A co do światków to faktycznie warto poprosić osoby, które będą mogły faktycznie odciążyć Was w niektórych kwestiach bo bardzo trudno jest w tym dniu o wszystkim pamiętać. Ja poprosiłam koleżankę, która jest bardzo zaradna i jestem pewna że moje wesele wyglądałoby zupełnie inaczej gdyby śwadkowa na nim była. A niestety po obiedzie poszła do domu bo w nocy przed ślubem zmarł jej tata ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Raczkowanie
|
Nie rozumiem przecież 14 była całkiem piękna pogoda.......w porównaniu do 7-go
#1159 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do podpinania faktycznie trzeba to bedzie jakos sprawdzic i miec gdzies zapasowe guziczki niteczke i igle, kurde ale jest goraco,ale przynajmniej się troche opalam kosząc trawę,hihi.a zaraz wskoczę do wody się ochłodzic |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1160 |
Zakorzenienie
|
co z welonem jeśli nie ma oczepin, bo przyjęcie weselne ma być tylko dancingiem bez całej weselnej szopki z oczepinami (raptem 3 panny na przyjęciu)?
kiedy mam go zdjąć ? po ceremonii ślubnej? czy jakoś koło północy gdzieś ukradkiem zrzucić? i ponawiam pytanie ??? gdzie profesjonalnie wyczyścić suknię, żeby aplikacje na niej zostały ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Raczkowanie
|
Witajcie Wizażystki
![]() ![]() trochę smutno, że tak szybko się wykruszacie ![]() ![]() ![]() Od razu wszystkiego najlepszego wszystkim młodym mężatkom ![]() ![]() ![]() Pola_m wyglądasz przepięknie w tej sukience i moim skromnym zdaniem welon z koronką pasuje idealnie. nadaje tej delikatnej i skromnej sukni uroku i wdzięku ![]() ![]() ![]() ![]() Magdulecnajserdeczniejsze gratulacje Pani Magister ![]() ![]() ![]() Szczęśliwa, Tola, Paticzko i inne Mężatki o których zapomniałam (z góry przepraszam ![]() ![]() ![]() ![]() *kasieńka*przepiękna księga ![]() ![]() tak jeszcze wrócę do wątku o poszukiwaniu i organizacji wesela ![]() ![]() ![]() ![]() Bazanówno proszę nawet nie spodziewałam się że jesteśmy "królikami doświadczalnymi" ![]() ![]() ![]() ![]() Sylwia 1985 witam nową koleżankę i mam nadzieję że wspólnie miło spędzimy czas w trakcie przygotowań i późniejszych doznań i doświadczeń ![]() ![]() teraz w końcu mogę poopowiadać co u mnie ![]() umowę z fotografem i w czwartek idziemy na pierwsze spotkanie związane z naukami ![]() czytając Wasze posty coraz bardziej zaczynam przeżywać całe przygotowania ślubno-weselne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Rozeznanie
|
Tak sobie przeglądam rózne wątki i na jednym ktoś wkleił zdjęcie Toli! Tolu, zajrzyj na stronke i poczyn odpowiednie kroki. Nie wiem czy Ci to odpowiada dlatego daje cynk!
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=198136
#1163 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Rzeczywiście!!! No ciekawe czy to taka samowolka czy za pozwoleniem Toli? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Widzę, że dziewczyny z "naszego wątku" powędrowały na tamten oglądać moje zapaskudzone zdjęcie. Wiecie może jak mogę zgłosić tą sprawę do moderatora? Co za bezczelność!
Edytowane przez tola3804 Czas edycji: 2007-07-16 o 11:50 Powód: dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Raczkowanie
|
Tolu moderatorami forum "Na ślubnym kobiercu" jest m.a.r.t.a, Taverney i zlosliwiec, więc może napisz wiadomość priv do nich
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Zadomowienie
|
tola3804 przy każdym poście jest po lewej stronie na dole taki trójkąt z wykrzyknikiem - jak go klikniesz to możesz zgłosić naruszenie do moderatora. A zastanawiam się skąd ta osoba wzięła Twoje zdjęcie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1167 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() annabel_lee dziękuje za zdjęcia śliczne ![]()
![]() |
#1168 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczynki, wysłałam do Was pierwsze zdjątka ze ślubu i wesela, bardzo amatorskie, bo sesja z panem Zomerem dopiero jutro(mam nadzieję, ze nie popłynę w tym upale). Co do przebiegu całego dnia, to nie życzę Wam Kochane takich nerwów, jakie ja przeżyłam ![]() ![]() Druga sprawa, która wyprowadziła mnie z równowagi, to fakt, ze suknia okazała się za długa... Potykałam się o nią cały czas, przydeptywałam, zobaczycie na zdjęciach. Przejrzałam teraz zdjęcia z ostatniej przymiarki i wszystko było w porządku. Wszystko wskazuje na to, że po prostu koronka się rozciągnęła ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozdrawiam i dzięki za rady!
![]() |
#1170 |
Zadomowienie
|
annabel_lee serdeczne gratulacje
![]() A co do sukienki to może po prostu schudłaś przed samym ślubem i ona "poszła w dół" ? tola3804, kurcze, nie za Ciekawie. Ja bym na Twoim miejscu zgłosiła moderatorom, to jest wyraźne nadużycie z jej strony. Jak można bez zgody wstawiać czyjeś zdjęcia? :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.