|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
|
|
|
|
|
#4232 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2 Moze probuj dalej ? Jak ci zalezy na kp. Jakas poradnia laktacyjna czy cos ? ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- No wlasnie. Ja mialam ktg w pon nastepne dopiero w piatek. Chyba pojde do tego drugiego szpitala. Koelzanka miala ja przy porodzie, odeszly jej wody, dali kroplowki po 3h nic sie nie ruszylo wiec zalatwila jej odrazu cesarke. Dala 500zl ale to przyjechala specjalnie po dyzurze. Przygotuje sie finansowo ale chyba nie wyskocze odrazu z kasa ![]() Kasia, ty masz nadcisnienie tak ? I co ci w szpitalu mowia ? Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
|
|
#4233 |
|
Zakorzenienie
|
Wcześniej mówili, że będę mieć wywołanie w dniu terminu, ale niestety potem zobaczyli moją tabelkę z pomiarami ciśnień i stwierdzili, że mam za dobre wyniki i nie trzeba się spieszyć. Jutro idę na ktg, zobaczymy, co mi powiedzą ostatecznie, ale niestety obstawiam, że od piątku ktg co drugi dzień i czekanie na naturalną akcję lub 9. dzień po terminie- wywołanie. Ale spotykam się z moją położną jutro i chcę jakoś z nią zagadać, żeby mi to przyspieszyła.
|
|
|
|
#4234 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2 Ja sie boje wywolywania, podobno bardziej boli, o ile porod moze jeszcze bardziej bolec wolalabym zeby samo sie ruszylo. Nie chce cesarki mimo ze wszyscy mnie na nia namawiaja . Ja chce zobaczyc jak to jest urodzic dziecko tak naturalnie .Polozna sie toba zajmie. Ja nie mam nikogo w szpitalu bo nie znalazlam dobrego lekarza. Moja mama miala cukrzyce ciazowa i przyszla do szpitala 7dni po terminie i powiedziala ze majanja przyjac bo ona sie stad nie rusza. I zostala.w nocy urodzila sama z siebie . To bylo 6lat temu wiec wcale nie az tak dawno
http://www.suwaczki.com/tickers/3jgx43r841wbslz2.png Edytowane przez damcilapke Czas edycji: 2014-08-26 o 16:12 |
|
|
|
|
#4235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4236 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2 Nie ma w szpitalu wifi wiec nie bede miec jak . To czekanie w coazy jest chyba najgorsze. Jeszcze jak wszyscy prawie juz po, moga tulic swoje bobaski a ja tylko patrze jak mi sie brzuch rusza. rano budze sie zla ze nic sie przez noc nie wydarzylo. jeszcze troche.. sasiadka miala termin na 28.08 i urodzila pod koniec czerwca wczesniaczka. 1760g, takie malenstwo. na szczescie ze wszystko z nim w porzadku.. miesia temu myslalam ze o tej porze bede miec juz 2tygodniowego szkraba a tu cisza
|
|
#4237 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4238 |
|
Rozeznanie
|
ok. postaram sie
jutro przed 9 bede w szpitalu Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
|
#4239 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moze nie poddawaj sie jeszcze i odciagaj ile mozesz i dokarmiaj mm ? Ja sie balam, ze mały sie nie najada, dzis polozna u nas byla, po wazeniu okazalo sie, ze mały przybrał przez tydzień 340g. Położna była bardzo zadowolona i dwa razy pytała czy go nie dokarmiamy mm
|
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
Damcilapke, słusza decyzja. Po co czekać tyle po terminie?! Szczególnie jak łożysko może się starzeć.
Nie rozumiem jedynie reakcji Twojego TŻ Powinien jeździć z Tobą, gdzie Ci się zachce!!!! TheFall, przykro mi z powodu laktacji. Nie chcesz spróbować z doradcą laktacyjnym jeszcze się skonsultować? Kurcze, a mi się przypałętał jakiś okropny ból prawego nadgarstka... boję się, że to zespół cieśni nadgarstka Aż mi ciężko małą wyciągać z łóżeczka ![]() Chyba pójdę jutro do lekarza... |
|
|
|
#4241 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4242 |
|
Zadomowienie
|
Mamuska pytalas o komory. Mała miala robione usg przez ciemiaczko i wada potwierdzila sie - agenezja ciala modzelowatego. Oprocz tego wyszlo, ze w mozgu ma torbielki, jeden 0,4mm a drugi prawie az 0,5cm
wyszlo cos jeszcze z rogami przednimi i tylnymi mozgu. Wczesniej nic takiego nie wyszlo. Po wizycie u neurologa moze bedziemy wiedziec cos wiecej. wiktoria zachowuje sie jak kazdy noworodek. Az ciezko uwierzyc, ze moze byc cos nie tak. A jak u was? Jak glowka?
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
#4243 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4245 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2 a jakie to ma konsekwencje w rozwoju malej ? mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze ! ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- jutro mam byc na czczo i sie stawic na oddzial. przebadaja mnie i zobaczymy. chyba ze moj synek zrobi mi psikusa i cos sie rozkreci w nocy ... ale watpie Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
coś o skokach: http://tatapad.pl/dziecko/marudzi-i-...kok-rozwojowy/
|
|
|
|
#4247 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dzisiaj już czuję się super, pierś już nie boli, gorączki też nie mam, ale strasznie się pocę. Wczoraj wieczorem prawie 40 stopni miałam Wczoraj zadzwoniła do mnie koleżanka czy nie chce ubrań po jej synku, więc dzisiaj pojechałam i wybrałam duży karton, prawie 2 h przeglądałam te ubrania, od rozmiaru 62 do 74. Ma policzyć ile wyszło i zaraz jadę jej zapłacić i odebrać. Ubranka z zary, reserved, h&m, smyka i cocodrillo ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- wszystkie dzieciaczki śliczne ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Ktoś pytał o opiękę: mój tz miał 2 tyg opieki na mnie, wystawionej przez mojego gina po powrocie ze szpitala i jest ona 100% płatna. Przywiozłam duży karton ubrań+ 2 reklamówki, w sumie zapłaciłam 670 zł więc nie dużo.
|
|
|
#4248 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
The fall, nie wiem czy ta polozna ma na pewno racje....Pewnie wszystko to kwestia indywidualnego przypadku, ale napisze Ci jak bylo u mnie za 1 razem. Otoz karmilam corke piersia, ale w pewnym momencie musialm isc na kilka dni do szpitala. W wyniku tego, wlasciwie stracilam pomarm, nic mi z cyckow nie lecialo, zrobily sie miekkie i w zasadzie prawie puste. Nie zniechecilo mnie to, podawalam piers dalej, ile wypila tyle wypila, reszte dokarmialam z butli. Po kilku dniach laktacja wrocila do normy, piersi zaczely sie wypelniac. Nie bylam jednak nastawiona bojowo, postanowilam ze jak nic z tego to bedzie najwyzej mm. Zycze Ci, zeby mleczko wrocilo, jesli Ci bardzo zalezy na kp, ale im bardziej bedziesz sie tym stresowac, tym gorzej dla Ciebie i dziecka. Najwazniejsze, zeby mialo usmiechnieta mame!
Mysia, gratulacje z okazji narodzin coreczki! Ladne imie wybraliscie Za kilka dni powinnam zostac mamusia chrzestna malej panienki, ktora tak samo bedzie miala na imie jak Twoja ;-)
|
|
|
|
#4249 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny urodzilam! dzisiaj wieczorem po wielu godzinach meczarni przyszla na swiat Ninka. 3700g ale dluga, nie wiem dokladnie ile cm, bo nie mierza :-P Komplikacji bylo duzo, skurcze 2 doby... ledwo zyje :-P
Wysyłane z mojego GT-S5300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi ze tyle się meczylas ale mala Ci wszystko wynagrodzi
|
|
|
|
|
#4251 |
|
Zadomowienie
|
Karoseria gratulacje!!
![]() Zwykle o tej porze karmilam małego butla i cala akcja zajmowała 20-30 minut. Dzisiaj debil pomyślałam, ze spróbuje cycka. Półtora godziny psu w dupe a on nadal głodny i nie spi... Nie mam siły już do tych moich cyckow.
|
|
|
|
#4252 | |
|
Rozeznanie
|
Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
KAROSERIA gratuluje
![]() DANCILAPKE dobra decyzje podjechałas idź tam gdzie sie tobą szybciej zajmą szczególnie ze nic cie nie trzyma w starym szpitalu a Tż sie wcale nie przejmuj i tak przyjedzie ![]() THE FALL przykro mi z powodu laktacji nieraz tak bywa ale najważniejsze zeby dziecko było najedzone i zadowolone ZUKEN dzięki za link to by wyjaśnialo dlaczego mała wariuje od soboty ![]() Cytat:
Przykro mi ze diagnoza sie potwierdziła i wyszły tez inne problemy ale najważniejsze ze mała zachowuje sie normalnie i ze bedzie pod opieka neurologa bo gdyby tylko cos sie zaczęło dziać to dzisiejszych czasach potrafią naprawde duzo wad skutecznie leczyć takze nie martw sie na zapas ![]() U mojej Natalki niestety tez sie potwierdzilo to co było czyli bardzo rozszerzone komory i skrzepy krwi w tyle glowki no i niestety tez wyszły inne wady - brak przegrody przezroczystej w mozgu i nerwy wzrokowe przesunięte i mniejsze niz powinny byc ale mimo tych wszystkich problemów mała zachwowuje sie normalnie dlatego ja jestem dobrej myśli i wierze ze taki mały organizm jest bardzo silny i skoro przeżył i dał rade w moim brzuszku to i da rade teraz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:58 ---------- Poprzedni post napisano o 04:50 ---------- ja dalej karmie kp ale byłam dzis u lekarza i dostałam receptę na nutramigen i moge mała dokarmiać w razie potrzeby...jak narazie w większości dalej tylko cyc jest ale jak długo mi sie spi i jest niespokojna i zje juz dwa cyce to wtedy dojada 40ml....zobaczymy jak to bedzie, dalej ma wysypkę wszedzie nie wiem moze ma tez alergie na gluten ja miałam jak byłam mała juz glopieje naprawde bo dwoch tygodni nie jem zadnych alergenów w tym mleka i jaj Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-08-27 o 05:54 |
|
|
|
|
#4253 |
|
Zakorzenienie
|
Karoseria gratulacje
![]() Halinka moj mały tez niby je i je, a dzisiaj musialam dokarmic do dwa razy. Wieczorem wypił 150 mleka ![]() Od kilku dni jest jakis niespokojny, nie moze zabardzo spać. Nie wiem juz sama czy to ten skok rozwojowy czy cos innego
|
|
#4254 |
|
Rozeznanie
|
karoseria :thumbup:
![]() zostalam pierwsza na liscie. mieszkanie z tesciami to zlo. stwierdzili ze zdziwiam z ta zmiana szpitala, nastawili przeciwko meza i teraz wyszlo ze jestem ta zla bo chce po prostu jechac sprawdzic. jak bedzie wszystko ok to wole poczekac w domu narazie. maz stwierdzil ze jade tam zeby odrazU mnie wzieli na stol, zrobili cesarke bo maja zamiar mnie ciac.napewno.... w ciazy zrobilam sie placzliwa i wszystko :/ Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
|
#4255 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja stwierdzilam, że mój synek ma czasem dni, że jest aniołkiem, a czasem strasznie marudzi! Dzisiaj ma 3 tygodnie i wreszcie wchlonal się krwiak, który miał od porodu na główce ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4256 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() u nas w miare ok karmie kp wczoraj mała wazyla 3kg ale potrafi dlugo wisiec na cycku wczoraj 3 godzIgorek okazuje sie jak narazie super braciszkiem ale przy dwojce brakuje mi czasu na wizaz ![]() mamusiom w dwupakach zycze szybkich akcji porodowych, jeszcze chwila i wy bedziecie mialy swoje malenstwa
|
|
#4257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odpoczywaj jak najwięcej, żebyś szybko doszła do siebie
|
|
#4259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
Karoseria gratulacje
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.

. Ja chce zobaczyc jak to jest urodzic dziecko tak naturalnie
Powinien jeździć z Tobą, gdzie Ci się zachce!!!! 

28.06 

klask i: