Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-26, 21:00   #841
alekaz1
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

Chyba przepadne tak czytam teraz o woskach i swieczkach YC kurde fajne to noze byc i chyba niedlugo sobie jakis wosk na probe zakupie i bedzie ladnie pachniec w mieszkaniu.
Stary 2014-08-26, 21:03   #842
bimbunia_
Raczkowanie

A jak zamierzacie spać na początku. Kupujecie łóżeczka bo niby to oczywista sprawa ale jak zaczęłam się sama rozglądać to zgłupiałam. Chcę być blisko dziecka a nie z daleka w osobnych łóżkach (chociażby po to żeby nie wstawać w nocy). W łóżku z dzieckiem spać się boję więc to nie wchodzi w grę. Łóżeczka dostawne niby są spoko ale są małe więc na krótko i cholernie drogie zwykle, poza tym jak nie będzie przymocowane na stałe do łóżka naszego to jeszcze dziecko spadnie... Kosz mojżesza może? Ale on też nie dość że drogi to w sumie nie wiem czym się różni od tego żeby dziecko kolo łóżka w wózku w gondoli miało spać... HELP !
bimbunia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 21:04   #843
skrzatek24
Rozeznanie

Jussi ja mam dwa psy. Co prawda nie w domu, ale biegają sobie po działce. Miały po 4 miesiące jak pojawił się synek. Na początku obwąchały dzieciaczka, zaglądały zaciekawione do wózka i nie miały problemu z zaakceptowaniem nowego członka rodziny. Może dlatego, że były młode.

Jestem dziś po wizycie u lekarza. Poszłam "na jana", bo zapomniałam się zarejestrować od razu po poprzedniej wizycie, a dwa tygodnie przed kolejną nie było szans na zapisanie się. Ale lekarka zgodziła się mnie przyjąć. Póki co jest ok. Wyniki w większości w normie, szyjka zamknięta, odrobinke skrócona, ale ginka twierdzi, że spokojnie wytrzyma. Obdarowała mnie pudelkiem witamin Pregnaker. Po raz pierwszy sie z nimi spotkałam. Rozdawała, bo termin sie kończy w październiku i poradnia dostała, żeby upłynnić.

Edytowane przez skrzatek24
Czas edycji: 2014-08-26 o 21:10
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 21:33   #844
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusssi Pokaż wiadomość
Oj i mnie męczy zgaga. Pomagam sobie migdałami...

Mówiłyście o przewijakach, ja myślałam do tej pory że poradzę sobie z takim miękkim, zwyczajnym, które położę na swoje łóżko (komodę mam za wąską).
Ale jak dzisiaj zobaczyłam moje psy, które z impetem na to łóżko wskakują to zmieniłam zdanie. Kupię usztywniany przewijak na łóżeczko. Szczerze to się przestraszyłam. One niby spokojne, nieduże, ale nigdy nie miały do czynienia z tak kruchą istotą. Zdarza im się nie pomyśleć i skoczyć, gdzie popadnie.
Swoją drogą, macie zwierzaki? Przygotowujecie je jakoś?
ja mam dwa koty...jeden mega spokojny i niegroźny drugi dość agresywny . Jak sie przygotowuje?? już jestem po rozmowie ze znajoma weterynarką..kot na dzien dobry bedzie na uspokajaczach , mała natomiast nie bedzie zostawała bez opieki na podłodze , pierwszy miesiąc bedzie w bardzo wysokim leżaczku - gdzie kot nie ma dostępu. Dzięki Bogu jest gruby i nie umie wejść nawet na niski mebel - wiec do lozeczka nawet choćby bardzo chciał nie doskoczy a ze jest ochraniacz to nie wsadzi łapy z pazurami miedzy szczebelki. Po miesiąc powoli bede kladła mała na mate ale bede ja przy tym a jak nie da rady kupimy kojec i tam mate wladuje i tyle. Kota nie wywale. Najwyzej bedziemy korzystac z rad behawiorysty

Cytat:
Napisane przez bimbunia_ Pokaż wiadomość
A jak zamierzacie spać na początku. Kupujecie łóżeczka bo niby to oczywista sprawa ale jak zaczęłam się sama rozglądać to zgłupiałam. Chcę być blisko dziecka a nie z daleka w osobnych łóżkach (chociażby po to żeby nie wstawać w nocy). W łóżku z dzieckiem spać się boję więc to nie wchodzi w grę. Łóżeczka dostawne niby są spoko ale są małe więc na krótko i cholernie drogie zwykle, poza tym jak nie będzie przymocowane na stałe do łóżka naszego to jeszcze dziecko spadnie... Kosz mojżesza może? Ale on też nie dość że drogi to w sumie nie wiem czym się różni od tego żeby dziecko kolo łóżka w wózku w gondoli miało spać... HELP !
ja mam łozeczko 1,5 metra od naszego łożka w koncu ale wstępnie miała byc kołyska przy samym łożku - fajny spodob dziecko póki nie podnosi się może w tym spac http://www.sosrodzice.pl/media/uploa...bocian_0_b.jpg

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 22:00   #845
jusssi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
ja mam dwa koty...jeden mega spokojny i niegroźny drugi dość agresywny . Jak sie przygotowuje?? już jestem po rozmowie ze znajoma weterynarką..kot na dzien dobry bedzie na uspokajaczach , mała natomiast nie bedzie zostawała bez opieki na podłodze , pierwszy miesiąc bedzie w bardzo wysokim leżaczku - gdzie kot nie ma dostępu. Dzięki Bogu jest gruby i nie umie wejść nawet na niski mebel - wiec do lozeczka nawet choćby bardzo chciał nie doskoczy a ze jest ochraniacz to nie wsadzi łapy z pazurami miedzy szczebelki. Po miesiąc powoli bede kladła mała na mate ale bede ja przy tym a jak nie da rady kupimy kojec i tam mate wladuje i tyle. Kota nie wywale. Najwyzej bedziemy korzystac z rad behawiorysty
Linka, ja kota też mam. Ale tu akurat nie mam obaw. Z premedytacją nic nie zrobi, a też przypadkowo raczej nie ma takiej "mocy" Ja nawet o wywalaniu zwierząt nie myślałam, toż to moje słodziaki najkochańsze. Właśnie jeden chrapie mi w łóżku i zasnąć nie mogę. Sama rozpieściłam psiaki i chyba nie pozostaje nic innego, jak wzmożona uwaga. Ja nie obawiam się agresji moich psów, bardziej ich nieopanowania pozytywnych emocji. Kojec to dobry pomysł, gdy dziecko bawi się na dywanie.
jusssi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 22:01   #846
Basjenia
Zadomowienie

Bimbunia ja od początku chce bobo tylko w łóżeczku. boję się że ja lub TŻ moglibyśmy się machnąć w nocy lub naciągnąć kołdrą.... poza tym may wąskie łóżko i już i tak nam mało miejsca.
ale wrzuciłaś przepisy....i jak zdrowo!amarantus jest super!tylko za kaszą manną nie przepadam...czuć ją w ciastku?czy ew. myślisz że można ją czymś zastąpić?chyba się jutro skusze na to ciastko...
ostatnio dostałam też śliwki i zastanawiałam się co z nimi zrobić to poszły do brzunia tradycyjnie na "sucho" a te ciastka wydają się też rewelacyjną alternatywą na obżarstwo....
chociaż raz jak zrobiłam dietetyczną szarlotkę to prawie połowa poszła do wywalenia...ciasto chyba jednak musi mieć jakąś domieszkę masła lub innego tłuszczu
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 22:13   #847
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
ja mam łozeczko 1,5 metra od naszego łożka w koncu ale wstępnie miała byc kołyska przy samym łożku - fajny spodob dziecko póki nie podnosi się może w tym spac http://www.sosrodzice.pl/media/uploa...bocian_0_b.jpg
Znajomi mieli taką kołyske. Bardzo chwalili sobie. Ale tak jak mówisz dopóki dziecko się nie podnosi. Oni trochę przeciagneli i Mała zaczęła akrobacje w kołysce i by wypadła.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 22:36   #848
skrzatek24
Rozeznanie

Jeżeli którasz Was w tym momencie spozywa posiłek niech nie czyta tego poniżej
Jussi radzę dobrze chronić zużyte pieluchy przed psami. Nasze na początku zjadały ich zawartość...

Bimbunia podejrzewam, że podobnie jak przy pierwszym dziecku, maluszek na początku wyląduje w naszym łózku
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 23:48   #849
TheN4ti
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bimbunia_ Pokaż wiadomość
Trzy przepisy z mojej ulubionej strony na wieczór:

ciastka jaglane sklejane bananami
http://smakuje.blox.pl/2014/08/Batoniki-jaglane.html

ciastka owsiane sklejane świezymi śliwkami
http://smakuje.blox.pl/2014/08/Ciast...-sliwkami.html

a ja właśnie konsumuję to czekoladowe cudo, które zrobiłam w 4 minuty
http://smakuje.blox.pl/2014/01/Czeko...arantusem.html
Bimbunia super przepisy, koniecznie spróbuję
Stary 2014-08-27, 05:09   #850
sasia25
Rozeznanie

alekaz ostrzegam przed tym rozmiarem świeczek http://3.bp.blogspot.com/-92qzvhBL8L...ide+treats.JPG
Kupiłam, bo takie małe i myślałam, że akurat na kilka razy i zapach mi się nie znudzi wiec wzięłam chyba 5 różnych. Niestety w ogóle ich nie czuć. TZ wraca z pracy i pytam czy czuje jakąś świeczkę i zawsze mówi, że nie jak odpalam te małe g..no
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 07:07   #851
katherine13
Raczkowanie

GG do katherine13

Cześć ja od początku ciąży przytyłam 7 kg ale przez ostatni pobyt w szpitalu 1,5 kg schudłam co do tych buli i skracającej się szyjki trafiłam ostatnio do szpitala bo właśnie szyjka mi sie skracała i już z rozwarciem a te pobolewania to ponoć były skurcze porodowe, w każdym razie mam leżeć, nie przemęczać się, lekarz mówił że mojej Hani aż tak się nie śpieszy bo kroplówki i leki pomogły, narazie wróciłam do domu i czekają mnie częstsze wizyty kontrolne witaminki i luteina a co do porodu ja jestem drobnej budowy chce naturalnie aa i podejrzewali, że mi się wody sączą ale jak mi przynieśli wkładkę do sprawdzenia to z tego stresu już nic więcej mi nie poleciało, w każdym razie na usg wyszła mi ilość wód prawidłowa a do domku kupiłam test na wody bo mój gin powiedział, że dobrze by było gdybym taki na wszelki wypadek zawsze miała przy sobie
katherine13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-27, 07:10   #852
jusssi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
alekaz ostrzegam przed tym rozmiarem świeczek http://3.bp.blogspot.com/-92qzvhBL8L...ide+treats.JPG
Kupiłam, bo takie małe i myślałam, że akurat na kilka razy i zapach mi się nie znudzi wiec wzięłam chyba 5 różnych. Niestety w ogóle ich nie czuć. TZ wraca z pracy i pytam czy czuje jakąś świeczkę i zawsze mówi, że nie jak odpalam te małe g..no
Dziewczyny, świeczek rzeczywiście prawie nie czuć. Co innego z woskami/tartami! Ona naprawdę mają moc. Wrzuca się do podgrzewacza i cała chata pachnie. Autentycznie. W czasie ciąży wszystkie zapachy mnie odrzucają, ale za parę miesięcy wrócę do pięknego domu

Cytat:
Napisane przez skrzatek24 Pokaż wiadomość
Jeżeli którasz Was w tym momencie spozywa posiłek niech nie czyta tego poniżej
Jussi radzę dobrze chronić zużyte pieluchy przed psami. Nasze na początku zjadały ich zawartość...

Bimbunia podejrzewam, że podobnie jak przy pierwszym dziecku, maluszek na początku wyląduje w naszym łózku
Hihi słyszałam od takich psich upodobaniach. Moje psiaki, jak przeprowadziły się z miasta na wieś, to się w końskich kupach zakochały. Także doświadczenie mam

U mnie spanie z bobasem w łóżku odpada totalnie. Ze względów bezpieczeństwa. My dwoje + rozpuszczone psy + delikatne dziecko = katastrofa
jusssi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 07:16   #853
Suqub
Zakorzenienie

Hej
Co do spania z dzieckiem, bądź blisko dziecka. Moi znajomi tak przyzwyczaili swoje. Spali z dzieckiem, to znaczy oni na swoim, dziecko miało takie dostawiane aby mamusi łatwiej było karmić. Wyjmie co trzeba i może sobie leżeć bez żadnych zbędnych ruchów. Dzieciak 2 lata i dalej przy nich śpi bo inaczej nie zaśnie. Z wygody rodzica czasami naprawdę są problemy.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 07:19   #854
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine13 Pokaż wiadomość
Cześć ja od początku ciąży przytyłam 7 kg ale przez ostatni pobyt w szpitalu 1,5 kg schudłam co do tych buli i skracającej się szyjki trafiłam ostatnio do szpitala bo właśnie szyjka mi sie skracała i już z rozwarciem a te pobolewania to ponoć były skurcze porodowe, w każdym razie mam leżeć, nie przemęczać się, lekarz mówił że mojej Hani aż tak się nie śpieszy bo kroplówki i leki pomogły, narazie wróciłam do domu i czekają mnie częstsze wizyty kontrolne witaminki i luteina a co do porodu ja jestem drobnej budowy chce naturalnie aa i podejrzewali, że mi się wody sączą ale jak mi przynieśli wkładkę do sprawdzenia to z tego stresu już nic więcej mi nie poleciało, w każdym razie na usg wyszła mi ilość wód prawidłowa a do domku kupiłam test na wody bo mój gin powiedział, że dobrze by było gdybym taki na wszelki wypadek zawsze miała przy sobie
uważaj na siebie dobrze, że leki pomogły.

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 07:48   #855
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Hej
Co do spania z dzieckiem, bądź blisko dziecka. Moi znajomi tak przyzwyczaili swoje. Spali z dzieckiem, to znaczy oni na swoim, dziecko miało takie dostawiane aby mamusi łatwiej było karmić. Wyjmie co trzeba i może sobie leżeć bez żadnych zbędnych ruchów. Dzieciak 2 lata i dalej przy nich śpi bo inaczej nie zaśnie. Z wygody rodzica czasami naprawdę są problemy.
w zupełności się zgadzam. Każda z nas zrobi tak jak jej jest wygodnie, ale my nie mamy zamiaru trzymać łóżeczka w swojej sypialni. Dziecko będzie miało swój pokój i w nim będzie spało. Jak będzie trzeba wstawać w nocy to trudno przemęczymy się jakoś, ale później nie będziemy mieli problemu z odzwyczajeniem dziecka od spania z nami. Nie wyobrażam sobie 2 latka śpiącego w mojej sypialni co z prywatnością i intymnością wiadomo jak ma się jeden pokój albo kawalerkę to inna sprawa ale jak dziecko ma swój pokój a śpi z rodzicami to też jest już inna sprawa.
Stary 2014-08-27, 08:03   #856
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Chyba przepadne tak czytam teraz o woskach i swieczkach YC kurde fajne to noze byc i chyba niedlugo sobie jakis wosk na probe zakupie i bedzie ladnie pachniec w mieszkaniu.
Woski i swiece Yc sa genialne ale uwaga uzależniają ja juz nie umiem przejść obok sklepu i chociaz jednego wosku nie dokupić do kolekcji. Teraz wyszlo 5 nowych zapachow jesiennych i sa oblędne. Wczoraj właśnie testowałam w domku. Ah cudo
Ps. Co do tych malych swieczek (samplerow) one faktycznie jako zapalona swieczka pachna slabo ale juz ucieta lub ukruszona roztopiona w kominku jak wosk pachnie intensywnie.

Ja po wczorajszej wizycie jestem spokojna bo wszystko jest w idealnym porzadku, szyjka twarda, bez rozwarcia, malutka miesci sie we wszystkich normach idealnie wiec jest super. A ja narazie mam na +2 kg ale startowalam z lekka nadwaga wiec mnie to cieszy Milego dzionka kochane mamuski

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014

Edytowane przez Sweet Olcia
Czas edycji: 2014-08-27 o 08:05
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 08:08   #857
Justyssia87
Rozeznanie

Hejo
ja do łóżeczka będę mieć metr, więc b.blisko ale innej możliwości nie ma nie wyobrażam sobie mieć malucha włożku, never, niewyspałabym sie pozatym co to za wstawanie, metr sie nachylic i wziąć dziecko No moja siostra też przyzwyczaiła swoje dziecko i 2lata z nimi spała ..nie wiem czy nawet teraz nie śpia razem,ale tego sie nie dowiem juz

ta wanienka..hm dla mnie zupełnie nie trafione, musiałabym przewijać dziecko w łązience za każdym razem? My kapalismy w zwykłej wanience, która stała na stole w pokoju, potem hops do recznka i na kanapie juz małego pielęgnowałam, było b. wygodnie Teraz tez tak będzie

Teście wczoraj byli z wizytą po wakacjach i tak jak myslałam, ani słowa o nasze maleństwo ja coś tam zagadywałam..ale zero reakcji wiec olałam temat, szkoda.

Dzisiaj jade szukać kurtki dla mnie bo ciagle pada a ja nie mam co wlozyc na siebie, ale obawiam sie ze i tak nic nie kupie bo będę szukac w lumpku kompletnie nie mam kasy zeby kupic teraz kurtke za 100zł czy wiecej 3mcie kciuki za udane łowy

basjenia-ciasteczka wypróbuje Ale ten amarantus to wiem ze rybi posmak ze wzgledu na duza zawartosc omega 3,6 ..to chyba jednak nie taki smaczny?
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 08:12   #858
madziqqq
Rozeznanie

dziewczyny czy przeciwbólowego mogę wziąć coś mocniejszego niż apap? zaraz mi głowę rozsadzi chyba a do tego jeszcze kreci mi się w niej mam jakieś czarne plamy i zdrętwiała mi ręka twarz i język nie wiem co jest grane :/
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 08:16   #859
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sweet Olcia Pokaż wiadomość
Woski i swiece Yc sa genialne ale uwaga uzależniają ja juz nie umiem przejść obok sklepu i chociaz jednego wosku nie dokupić do kolekcji. Teraz wyszlo 5 nowych zapachow jesiennych i sa oblędne. Wczoraj właśnie testowałam w domku. Ah cudo
Ps. Co do tych malych swieczek (samplerow) one faktycznie jako zapalona swieczka pachna slabo ale juz ucieta lub ukruszona roztopiona w kominku jak wosk pachnie intensywnie.
A gdzie kupujesz te świece? Zastanawiam się czy je dostanę w swojej dziurze czy będę musiała zamówić w internecie

Edytowane przez Paulinkus
Czas edycji: 2014-08-27 o 08:17
Paulinkus jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-27, 08:16   #860
Justyssia87
Rozeznanie

madziqq- mozesz wziac pyralgine, ale objawy brzydka brzmia, moze idz do lekarza?
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 08:19   #861
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Ja je kupuje w poznaniu na garbarach jest oficjalny sklep albo w city center jest sklepik z bibelotami do domku i Pani tez prowadzi sprzedaz. Bedac ostatnio w Gdyni w Riwierze widzialam dobrze wyposazona wyspe z woskami i na bank jest strona internetowa i ceny maja takie same jak w sklepie i wysylka do domu. Poszukam adres stronki i wam wrzuce

http://swiatzapachow.pl/mobile/pl tu mozna zamowic woski swiece kominki itp ale z własnego doświadczenia wiem ze wystarczy zwykly kominek za 10 zl i tez super sie sprawuje . Minus jest taki ze na stronie nie powachasz ; (

Edytowane przez Sweet Olcia
Czas edycji: 2014-08-27 o 08:25
Stary 2014-08-27, 08:44   #862
mysza88
Rozeznanie

witajcie!
jesli chodzi o łóżeczko to ja będę miała blisko i nie będę musiała kłaść dziecka razem z nami. moja siostra tak nauczyła swoją córkę, że dalej śpi z nimi a ma ponad 4 lata!!! do tego teraz urodziła synka i karmi go w nocy też w łóżku. ja nie wiem jak oni się tam wszyscy mieszczą. poza tym co to za spanie i prywatność z takim dużym dzieckiem, dla mnie to nie do przyjęcia ale cóż...

madziqq nie wiem co mogłabys wziąć ale może lepiej w przypadku takich dolegliwości skonsultuj to jakoś z lekarzem.

justysia trzymam kciuki za łowy! ja ostatnio znalazłam dwa ciepłe swetry na zime po 7 zł
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 08:46   #863
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sweet Olcia Pokaż wiadomość
Ja je kupuje w poznaniu na garbarach jest oficjalny sklep albo w city center jest sklepik z bibelotami do domku i Pani tez prowadzi sprzedaz. Bedac ostatnio w Gdyni w Riwierze widzialam dobrze wyposazona wyspe z woskami i na bank jest strona internetowa i ceny maja takie same jak w sklepie i wysylka do domu. Poszukam adres stronki i wam wrzuce

http://swiatzapachow.pl/mobile/pl tu mozna zamowic woski swiece kominki itp ale z własnego doświadczenia wiem ze wystarczy zwykly kominek za 10 zl i tez super sie sprawuje . Minus jest taki ze na stronie nie powachasz ; (

Super dzięki niestety będę musiała zamówić przez internet możesz mi polecić jakiś fajny zapach? Zależy mi na czymś co byłoby czuć po wejściu do mieszkania świece, wosk? Laik ze mnie w tym temacie
Stary 2014-08-27, 08:51   #864
LoLcIa123
Zakorzenienie

Hejo
Już jestem z pessarem zakładanie bolało mnie jak diabli, naprawdę myślałam, że zrobię dwójkę na tym fotelu nie wiadomo czemu nie chciał zbytnio wejść a i tak zamówiłam najmniejszy jaki jest .
Na szczęście trwało to dość krótko ok. 5 min .
Teraz leki, leżakowanie i tak aż do ściągnięcia, miałam dużo pytań do Pani Dr. a z tego wszystkiego nie zapytałam totalnie o NIC.
Szczęście, że w recepcji gdy zapytałam :
-ile płacę?
Usłyszałam
-Pani Doktor poinformowała nas, że w dniu dzisiejszym nie przyjmie już od Państwa żadnych pieniędzy.
Uff.. 200zł w kieszeni .
Biorę antybiotyk na crp i coś mnie żołądek boli, a w dodatku zaczęło mnie gardło boleć paradoksalnie haha .
Jestem już dobrej myśli, mam nadzieje że donoszę .
Teraz trzeba pooglądać jakiś odmóżdżający film, wczoraj zapodałam sobie "dziewczyna z sąsiedztwa" brrrr ten film mną wstrząsnął!
Nie jest to ta komedia słynna, tylko dramat/kryminał z 2007.
Po prostu nie mogłam już niektórych scen oglądać i musiałam przewijać.. .
Nie ma to jak sobie umilić czas .

Tymoteusz
23.11.2014r

Edytowane przez LoLcIa123
Czas edycji: 2014-08-27 o 08:53
LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 08:56   #865
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
ta wanienka..hm dla mnie zupełnie nie trafione, musiałabym przewijać dziecko w łązience za każdym razem? My kapalismy w zwykłej wanience, która stała na stole w pokoju, potem hops do recznka i na kanapie juz małego pielęgnowałam, było b. wygodnie Teraz tez tak będzie
każdy oczekuje czegoś innego ja mam w pokoju koło 18 stopni , mimo grzania na maxa 19 stopni i kąpiel była by...nie teges. A sama po cc nie bee lazić poza tym z wanienką z woda
Potem dziecko chlapie wiec i tak sie zazwyczaj przenosi do lazienki

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 09:06   #866
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Paulinkus wosk to te okrągłe plaskie do roztopienia w kominku bez knota swieczki to takie jak chyba sasia wstawila ale tak jak pisalysmy rozpalone przez knot pachna slabo ale skruszone w kominku daja czadu woski sa lepsze tylko nir wrzucaj calych od razu tylko krusz po kawalku na dluzej wystarcza z zapachow takich uniwersalnych delikatnych polecam clean cotton zapach swiezo wypranych ubran bardzo fajny, baby powder tak w naszym klimacie tez delikatny, z owocowych super jest black cherry pachnie jak lizak chuppa chups wisniowy uwielbiamy go z Tz ; p black plum blossom zapach kwiatu czarnej sliwki bardzo interrsujacy. Z kwiatowych honey blossom i gardenia sweet pea. Boskie sa tez lake sunset, pink sands, black coconut, november rain, i teraz z jesiennych z nowej limitowanki troche korzenne ale po rozpaleniu sa bardzo fajne amber moon, ginger dusk, honey glow i wild figg mowilam ze mam swira na ich punkcie tego jest tyle ze na mizna by w nieskończoność pisac wymienilam Ci takie ktore sama mam w domu i ktore juz sprawdzilam mam nadzieje ze na cos sie zdecydujesz

Stary 2014-08-27, 09:07   #867
sasia25
Rozeznanie

jak mówicie, że woski sa spoko, to zrobię chyba jeszcze jedno podejście, tylko muszę zaopatrzyć się we wszystko
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-27, 09:11   #868
Basjenia
Zadomowienie

ja jestem fanką dobrze wywietrzonych pomieszczeń i zapachu z zewnątrz. w sensie świeżego powietrza. w lecie żeby komary nie wlatywały i inne dziadostwa paliłam tealighty i dolewałam parę kropel olejku goździkowego. mam też drzewo herbaciane które dokrapiam sobie do kąpieli często...
koszt takiego olejku 6zł a tealighty....w ikea za 100szt chyba 8-10zł?

dzień dobry!
poranek lekko przymglony ale słoneczny...zapowiada się ładny dzień!
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 09:16   #869
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Sasia wystarczy kominek ceramiczny, tealighty i wosk tylko wosk palcie jakies 1.5 h max żeby byl zapach bo potem po zbyt długim paleniu olejki eteryczne sie ulotnia i zostaje zapach samego wosku co nie kazdemu sie podoba. Kwestia prob

Stary 2014-08-27, 09:26   #870
TheN4ti
Rozeznanie

Dzień dobry Właśnie za to Lubie jesień i zimę, za świeczki, gruby koc i ciepła herbatę a i gorąca zupa tez nie pogardze. Co do spania z dzieckiem to u nas odpada, ma własne łóżeczko i własny pokój. Jedynie zastanawiam się czy na początek nie postawić obok naszego łóżka koszyka mojzeszowego, będzie mi łatwiej karmić w nocy? Jak myślicie? Czy wy od samego początku będziecie uczyć spać we własnym pokoju (o ile się taki ma oczywiście)?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości