|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dla tych co czekają na oświadczyny- zniecierpliwione,zdespero wane,wyluzowane c
Cytat:
|
|
#1022 | |
|
zuy mod
|
Dot.: Dla tych co czekają na oświadczyny- zniecierpliwione,zdespero wane,wyluzowane c
Cytat:
pajakow tez sie tak boje
|
|
|
#1023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się trochę obawiam porodu ale jesli to będzie możliwe to chce naturalnie
|
#1025 |
|
Konto usunięte
|
Ja chciałabym rodzić siłami natury, ale zdaję sobie sprawę z tego, że mam bardzo wąskie biodra, które mogą mi to uniemożliwić...
|
|
|
|
#1026 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja też chciałabym zrobić sobie tatuaż. I tak będę w pracy chodzić w kitlu, więc potencjalny pracodawca nie będzie miał żadnego "ale". Chłop chciałby sobie zrobić rękawy Cóż, najpierw warto zastanowić się nad wzorem/motywem. Ty masz już jakiś pomysł?
|
|
|
|
|
#1027 |
|
zuy mod
|
Fobia jest zla
z pajakami i tak sie zaczynam oswajac, wczesniej bylo tak ze potrafilam zaczac plakac jak widzialam pajaka. Jak kiedys zobaczylam ze po moim eks lazi pajak to wpadlam w taka histerie ze nikt mnie nie mogl uspokoic, a eks zblizac sie nie mogl ![]() A tak z innej beczki - ma ktoras z Was tatuaz?
|
|
#1028 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja po pełnym wrażeń dniu
Byłam dziś pierwszy dzień pracy. Powiedzmy ze ten tydzień mam szkolenie (za szkolenie też powinnam dostać zapłatę, prawda?). Matko, tyle nowych rzeczy muszę zapamiętać, że ja nie wiem jak ja to ogarnę. Pierwsze myśli po wyjściu czy ja sie do tego nadaje i było zostać w domu ![]() Wysłałam promotorowi prace. Zmienił mi prawie cały wstęp i wprowadzenie ale i tak go lubię, bo zrobił to sam, a nie mi kazał poprawiać. Złoty człowiek także mogę już ją drukować:PPoród na tapecie. Ja też się go bardzo boję i chyba wybrałabym CC. Zresztą mam sporą wadę wzroku a to chyba jest jedno z przeciwwskazań do porodu naturalengo Będę maltretować okulistę żeby mi dał zaświadczenie czy co tam potrzebne. I tak już jestem ślepa, a nie chce być jeszcze bardziej
|
|
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję takich fobii.
![]() Mam, ale malutki. Planuję jeszcze jakiś. Za to TŻ ma sporo.
|
|
|
|
#1030 |
|
Konto usunięte
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;47875924]Ja chciałabym rodzić siłami natury, ale zdaję sobie sprawę z tego, że mam bardzo wąskie biodra, które mogą mi to uniemożliwić...[/QUOTE]
Mam ten sam problem... Ale wąskie biodra ma też moja mama i jakoś poradziła sobie przy 2 porodach. Niestety były długie i mnie pewnie też to czeka |
|
|
|
#1031 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;47875924]Ja chciałabym rodzić siłami natury, ale zdaję sobie sprawę z tego, że mam bardzo wąskie biodra, które mogą mi to uniemożliwić...[/QUOTE]
A to nie jest powiedziane w ciąży ciało się zmienia, między innymi biodra się poszerzają. Przed porodem kobieta jest mierzona takim śmiesznym cyrklem (miednicomierzem), ważone jest dziecko i wtedy można stwierdzić czy poród naturalny wchodzi w grę. Można mieć zmniejszone wymiary miednicy, niewielkie dziecko i świetnie sobie poradzić przy porodzie naturalnym ![]() Cytat:
ale podobają mi się delikatne czarne tatuaże, jakieś listki, sowy, ptaszki itp ![]() Cytat:
|
|
#1032 |
|
❤ bee happy ❤
|
Jaki?
Też chcę malutki Boziu wy tu o porodach ![]() Ja raczej będę skazana na CC, ale w sumie się cieszę.
|
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie to na wszystko jest boom na sluby i
dzieci najwiecej.. Witam nowe ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1034 |
|
Zadomowienie
|
Też bym chciała jakiś malutki tatuaż ale po pierwsze: boje się bólu, a po drugie co jakiś czas zmienia mi się ulubione miejsce na tatuaż, więc obawiam się, że gdzieś bym go zrobiła a potem za rok myślała, że mogłam go zrobić w innym miejscu bo te jest be
|
|
|
|
#1035 |
|
Konto usunięte
|
Ja, jako fanka symetrii pewnie walnęłabym sobie na między łopatkami, albo trochę wyżej. Na pewno na środku, a nie po boku
|
|
|
|
#1036 |
|
zuy mod
|
Ja bym chciała kolorowy
Icannotfly - pochwal się!
|
|
#1037 |
|
Konto usunięte
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;47876201]Mam ten sam problem... Ale wąskie biodra ma też moja mama i jakoś poradziła sobie przy 2 porodach. Niestety były długie i mnie pewnie też to czeka
Moja mama to samo, dała radę z 3 dzieci. Ale teraz dzieci rodzą się coraz większe no i podobno lekarze się tak nie certolą tylko zalecają CC i finito. Ile w tym prawdy to nie wiem z jednej strony fajnie, unikamy rozklapiochy a z drugiej ciężko się opiekować noworodkiem z przeciętymi powłokami brzucha
|
|
|
|
#1038 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
|
|
|
#1039 |
|
Konto usunięte
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;47877315]Moja mama to samo, dała radę z 3 dzieci. Ale teraz dzieci rodzą się coraz większe no i podobno lekarze się tak nie certolą tylko zalecają CC i finito. Ile w tym prawdy to nie wiem
z jednej strony fajnie, unikamy rozklapiochy a z drugiej ciężko się opiekować noworodkiem z przeciętymi powłokami brzucha [/QUOTE]Warto uważać z jedzeniem podczas ciąży. Nie wiem czy ludzie się teraz obżerają, czy jak? Duży dzieciak to większe prawdopodobieństwo cukrzycy ciążowej (szczególnie przy kolejnych ciążach), która może nie minąć po porodzie. Dlatego warto przez zaplanowaniem potomstwa zadbać o swoje ciało i zdrowo odżywiać się również podczas ciąży (dużo kobiet sobie folguje, mimo iż wcale nie powinny "jeść za dwoje"). A żeby nie było "rozklapiochy" trzeba ćwiczyć mięśnie kegla
|
|
|
|
#1040 | |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
.Ja chciałabym urodzić naturalnie,ale boję się że ból będzie nie do zniesienia i poród będzie trwał kilka, kilkanaście godzin. ![]() Co do tatuaży,nie cierpię tatuaży,żadne mi się nie podobają. Moim zdaniem, zeszpecają piękno naturalnego ciała człowieka. A już w ogóle obrzydzają mnie tatuaże na całym ciele : oraz tego typu: http://martusiamartusia.wrzuta.pl/ob...ypdcEUa/tatuaz Ale to tylko moje zdanie .Witamy nową koleżankę! . Zaraz dopisuje.Mam w ogóle do Was prośbę,te dziewczyny, które chcą być na I stronie,a ich nie ma, to niech napiszą mi nick i datę rozpoczecia związku. Przepraszam,że nie dopisywałam ostatnio nowych osób, ale byłam zalatana i nie miałam głowy do tego,poza tym na wizażu bywam przelotnie. ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
Widok, normalny,ale żeby pokazywać to w internecie czy na portalach społecznościowych?! ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- [1=70b85980c8422d286b7d90a bea622f9bb1d75747_6189ba4 501cb8;47873923]O, nieźle w pełnym makijażu i jak szybko Mam podobne podejście Chociaż na razie to ja się nie zastanawiam nad dzieckiem i porodem. Mam nadzieję, że najpierw doczekam się zaręczyn i ślubu, a dopiero później potomstwa.[/QUOTE] Wiecie co mnie śmieszy w filmach?Że po porodzie od razu, wychodzi czyściutkie dziecko, nie płacze, uśmiechnięte,bez przebarwień itd. no i wygląda na NIEMOWLAKA a nie noworodka <facepalm>. |
|
|
|
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
To wy młodziutkie, a ja stara krowa i taki staż z TŻtem
na nas też wszyscy naciskali, bo mam dużo znajomych pozaręczanych, czy po ślubach a są o wiele krócej w związku. My i tak dużo rozmów przeszliśmy o ślubie, przyszłości, że potem pomyślałam, że po co mi te zaręczyny, kasa na pierścionek skoro to tylko formalność no ale uklęknął przede mną, i nawet było tak jak sobie marzyłam więc fajnie
|
#1042 |
|
Konto usunięte
|
Nie, to Chylińska u Wojewódzkiego
![]() [1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;47877451]Warto uważać z jedzeniem podczas ciąży. Nie wiem czy ludzie się teraz obżerają, czy jak? Duży dzieciak to większe prawdopodobieństwo cukrzycy ciążowej (szczególnie przy kolejnych ciążach), która może nie minąć po porodzie. Dlatego warto przez zaplanowaniem potomstwa zadbać o swoje ciało i zdrowo odżywiać się również podczas ciąży (dużo kobiet sobie folguje, mimo iż wcale nie powinny "jeść za dwoje"). A żeby nie było "rozklapiochy" trzeba ćwiczyć mięśnie kegla [/QUOTE]podobno duże dzieci to wina licznych suplementacji w czasie ciąży, których kiedyś nie było. Moja mama zawsze powtarza, że w ciąży nie wolno jeść ZA dwóch, tylko DLA dwóch czyli wartościowe, zdrowe jedzenie o normalnej kaloryczności
|
|
|
|
#1043 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja porozmawiałam z przyjaciółkami i jakoś mi lepiej, przestałam się dręczyć, że wszystko zepsułam i gdybym nie gadała to pewnie coś by niedługo było. Jeżeli będzie chciał się oświadczyć to na pewno to zrobi, a jeżeli nie będzie chciał to na pewno nie zamierzam go do tego zmuszać. Skoro już wcześniej mu się chciało to pewnie kiedyś to nastąpi. Odpuszczam temat i mam nadzieje, że myśli też, bo to był mój największy problem - dręczenie się, że trzeba było siedzieć cicho
Edytowane przez Sadie_ Czas edycji: 2014-08-27 o 08:05 |
|
|
|
|
#1044 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dzisiaj TŻ wraca, ale będzie późno więc pewnie się nie zobaczymy Pęcherz mnie boli od dwóch dni [1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;47877451]Warto uważać z jedzeniem podczas ciąży. Nie wiem czy ludzie się teraz obżerają, czy jak? Duży dzieciak to większe prawdopodobieństwo cukrzycy ciążowej (szczególnie przy kolejnych ciążach), która może nie minąć po porodzie. Dlatego warto przez zaplanowaniem potomstwa zadbać o swoje ciało i zdrowo odżywiać się również podczas ciąży (dużo kobiet sobie folguje, mimo iż wcale nie powinny "jeść za dwoje"). A żeby nie było "rozklapiochy" trzeba ćwiczyć mięśnie kegla [/QUOTE][1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;47878714]Nie, to Chylińska u Wojewódzkiego ![]() podobno duże dzieci to wina licznych suplementacji w czasie ciąży, których kiedyś nie było. Moja mama zawsze powtarza, że w ciąży nie wolno jeść ZA dwóch, tylko DLA dwóch czyli wartościowe, zdrowe jedzenie o normalnej kaloryczności [/QUOTE]Dokładnie, wszystkie wcinają witaminki od samego początku i masz 4,5kg. Witaminy powinno się jeść gdy ma się niedobory lub nie jest się w stanie dostarczyć ich w jedzeniu. A tak w zupełności przez całą ciąże wystarczy zdrowo jeść "dla dwoje". Plus w pierwszym trymestrze kwas foliowy. Cukrzyca ciążowa to inna bajka i w zasadzie wcale nie zależy od tego co aktualnie jemy np. mamy ciężarną która sobie szaleje w ciąży, bo przecież całe życie była na diecie, a teraz może. Cytat:
Pierwiastka może rodzić 12-18h, a wieloródka 6-12h (mówię tutaj o czasie rozwierania szyjki macicy).
|
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, co do ciazy i porodu mama i siostra rodzily szybko,moze tez nie bede miec problemu.
Ostatnio Tz zapytal mi sie jak ma sie oswiadczyc.. to mu powiedzialam ze przeciez na Giewoncie sie nie ma oswiadczac ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chcę namówić tżta, żeby wesela nie robić ![]() A co do zaręczyn to nie wiedział jak chcę, bo z nim o tym nie rozmawiałam :P ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
Juz bym wolala morze hehe, ogolnie dla mnie to nie musi byc jakies na wypasie
moze mnie na kolacje zabrac albo w lozku tylko zebym jakas pizamke miala a nie tiszert hehe ![]() Mama Tz stwierdzila ze mamy sie zareczyc.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się oświadczył w Tatrach właśnie nad Doliną Pięciu Stawów, ale ja góry kocham oboje z resztą. choć jak wchodziłam tam to myślałam, że już nie zejdę bo zapowiadali burze z piorunami i bałam się strasznie, że biegłam jak poparzona tam
|
|
#1049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w gory ogolnie bym pojechala moze za rok zobaczymy ![]() To romantyczne zareczyny ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1050 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To dobrze o nim świadczy Ja też mojemu nie mówiłam jak chce, akurat to jest owiane tajemnicą. O resztę niestety sam pytał.Widzę, że wiele nas łączy - priorytetem jest dla nas kupno mieszkania, bo najważniejsze żebyśmy mieli gdzie mieszkać. Mamy na ten cel już sporo odłożone, mieszkanie upatrzone i teraz najważniejsze to podjąć decyzję. No i też nie zamierzamy robić wesela. Myślałam o obiedzie dla najbliższych i pewnie tak będzie, ale najchętniej chyba wyjechałabym do Rzymu i tam wzięła potajemny ślub Na jakim etapie jest wasza budowa? ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.

kiedys to przepracuje z psychologiem zeby nie reagowac lekiem na porody w filmach 

z pajakami i tak sie zaczynam oswajac, wczesniej bylo tak ze potrafilam zaczac plakac jak widzialam pajaka. Jak kiedys zobaczylam ze po moim eks lazi pajak to wpadlam w taka histerie ze nikt mnie nie mogl uspokoic, a eks zblizac sie nie mogl 

.
ale chcę namówić tżta, żeby wesela nie robić