Mamusie Kwietniowe 2015!:) - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytul ma nosic II czesc naszego watku?
o zarciu gadamy, na maluchy czakamy 1 3,13%
rączki, nóżki rozwinięte, a kopniaki są następne, mamusie kwietniowe 2015 0 0%
juz bym chciala byc mamusią a tu dzidziuś kopie w brzusio 0 0%
O wyprawkach rozprawiamy i na kwietniowe maluszki czekamy 0 0%
lipiec i sierpień minął nam I trymestry odchodzą w dal. Kwietniowe mamusie 2015 3 9,38%
Lato, jesień zima i na wiosnę kwietniowy bociek do nas zawita 0 0%
Ogorkowa, potem pawik, w kwietniu z brzucha wyjdzie szkrabik 4 12,50%
paw kolorowy już prawie za nami teraz do kwietnia czekamy 0 0%
ogórkowa, schab, pierogi, w kwietniu dzidzia sie urodzi 2 6,25%
Rosną nam brzusie, to my Kwietniowe mamusie! 10 31,25%
Mamusie Kwietniowe 2015! cz.II 21 65,63%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-27, 08:13   #2371
blackberry89
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015!:)

Agnieszka, super ze w pracy dobrze zareagowali :-D
Ja dzis do lekarza na 14.20...
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 08:37   #2372
_Madison_
Zadomowienie

BLACKBERRY no to kciuki za wizytę

MAKINKO według mnie też ten czas zasuwa mu już dziś zaczeliśmy 10tydz i koniec pierwszego trym zbliża się wielkimi krokami, a co za tym idzie badania genetyczne

Super, że kojec Ci przyszedł. Ale to taki dla dzidzi tak? Kurcze sama bym chętnie coś kupiła, ale poczekam do poznania chociaż orientacyjnie płci. No i powoli u mnie remont poddasza chyli się ku końcowi więc swoją zakupową manie będę mogła wykorzystac do urzadzenia pokoju synka i córeczek )
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF
_Madison_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 08:39   #2373
kordelka85
BAN stały

Mam wiadomosc od Nati. Mowila, ze jej nie bedzie jakis miesiac, nie ma czasu, ale potem wroci i prosila zeby ja nie wywalac z listy.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 08:43   #2374
malinka1984
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015!:)

Madison nie, nie kojec Motherhood do spania Co do zakupów to czekamy do genetycznego czyli jeszcze dokładnie 27dni
blackberry89 kciuki za wizytkę
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015

Edytowane przez malinka1984
Czas edycji: 2014-08-27 o 09:29
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 08:44   #2375
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Mafison nie, nie kojec Motherhood do spania Co do zakupów to czekamy do genetycznego czyli jeszcze dokładnie 27dni
blackberry89 kciuki za wizytkę
Dzieki :-*
Tez juz chetnie kupilabym cos dla dzidzi ale poczekam do genetycznego.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2014-08-27, 08:54   #2376
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Justyna0827 Pokaż wiadomość
Ja jestem gruba:P Więc zanim zacznie u mnie coś widać, to się musi przebić przez tłuszcz[COLOR="Silver"]

)
Ja tez.Wygladam jak w 5tym miesiacu.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
A ja zrobilam przysmak zjadl synek a ja nektarynki jestem z siebie dumna czy wam tez marzną na noc stopy i dlonie, nie moge ich ogrzać ja vhyba mam cos z krazeniem. Ale ja w sumie ogólnie jestem hipohondryczka hehe
Ja mam zawsze zimne stopy, spie w skarpetachimam zawsze problem z butami zimowymi bo jak je potrzebuje to jeszcze nie ma w sklepach.

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Dostałam "zjoby" od Tż że ciągle na kompie siedzę :/ poszedł spać i nie widzi że znów weszłam :P zjadłam kiełbasę na gorąco i mi się odbija a można w ciąży seks oralny uprawiać?
Jak nie rzygniesz przy tym
Stary 2014-08-27, 08:55   #2377
gossip_girl21
Zakorzenienie

Dzień dobry ja już po śniadaniu sąsiedzi jak zwykle mnie obudzili
musiałam wstać o 4 do kibelka i kurde iść do kuchni bo zrobiłam się głodna i mnie mdlić zaczęło zjadłam kromkę chleba na pół śpiąca i popiłam maślanką... uwielbiam takie wycieczki muszę dziś posprzątać :/ zrobić zakupy i bd robiła zapiekankę z ziemniaków, kiełbasy, cebuli
mniammm

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-27, 09:00   #2378
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Jej, na pewno czas strasznie wolno płynie... ja do poniedziałku (USG) chyba oszaleję...

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Witaski.
Ja od rana zawitałam do wampirowni, pobrali krew na pogesteron i jak wynik będzie zadowalająco wysoki odstawiamy luteinę-yupi
Samopoczucie dobre,za oknem piękne słońce, poranny spacer i poranne zakupy na ryneczku zwiększyły ilość endorfin-I like it..
Wczoraj byłam u sąsiadów i 1.5 tygodniowej Poli.Jest taka urocza, ma śliczne czarne włoski,takie maleńkie rączki i całkiem spore stópki. Jak spała to jak aniołek a jak była głodna to z aniołka wychodził mały diabełek ale też do schrupania.
Pomyśleć że za parę miesięcy my przytulimy takie maleństwo
Pola to takie ładne imię Moja prababcia, która zmarła 7 lat temu właśnie tak się nazywała i była super kobietą, tak sobie pięknie umiała radzić w życiu i bardzo bym chciała tak nazwać maleństwo. Za to TŻet nie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Agnieszak zalezy wszystko kiedy byla owulka i ile trwa Twoja faza lutealna normalnie. nie przejmuj sie beta.teraz juz bys ja miala w tysiacach.
kochana ja niestety spioch straszny teraz w ciazy jestem..

Pavlinecka smacznego nie bpj sie bety,czekamy i kciuki

Nancy milego dnia

Malinko haha wampirownia niezle
np taki spacer z rana to ja podziwiam.
oj musze wstac cos zjesc bo padam z glodu a dopiero wstalam.dzis co 2h siusialam w nocy:/

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Dzięki i tak się boję, jeszcze prawie godzina buuu

Niezawsze to Tzta do pionu postaw!
Cytat:
Napisane przez _Madison_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Na wstępie to chciałam przywitać nowe mamy i serdecznie im pogratulować
Nocki prawie nie przespałam i po wczorajszym rzyganiu jestem do niczego. Miałam dziś jechać do Gdańska ostatnie zakupy zrobić do przedszkola, kupić sobie ten telefon a wyszło z tego tyle, że mama przyjechała zawiozła panny do przedszkola, i zabrała Marcello do siebie

No a ja nadaje z łóżka i ani myślę z niego wychodzić :p

PAVLINECKA, &&& za betę!!!!

AGNIESZAKK, super, że reakcja w pracy była ok teraz możesz być spokojna. Którego teraz masz wizytę u gina??

MALINKO, dobra wampirownia nie jest zła ja w piątek idę do internisty by mi skierowanie wypisał n podstawową morfologię i mocz i za tydzień też idę dać wyssać krew

Gdzieś mi się przewinął temat seksu oralnego, ale nie bardzo pamiętam kto pytał ale napiszę, że mi gin mówił, że jeżeli nie ma przeciwskazań do zwykłego seksu to wolno. Ale jeżeli są to nie wolno. I on nie mówił o żadnych bakteriach tylko o orgaźmie bo to on jest groźny przy zagrożonej ciąży gdyż powoduje skurcze macicy to tyle co ja wiem na ten temat

BOLECZKA gdzieś czytałam, że masz wysoką betę super jak pięknie będzie to będą trzy podwójne ciężarówki
Daj znać kiedy masz usg

Ja dziś na obiad mam rosół, a wcale nie mam na niego ochoty ;p chodzi za mną karmi... MNIAM

Miłego!!!
Dzięki ja też lapka pod kocyk zabrałam i sobie leżę, dziś nic nie robię, tylko czekam
Cytat:
BLACKBERRY no to kciuki za wizytę

MAKINKO według mnie też ten czas zasuwa mu już dziś zaczeliśmy 10tydz i koniec pierwszego trym zbliża się wielkimi krokami, a co za tym idzie badania genetyczne

Super, że kojec Ci przyszedł. Ale to taki dla dzidzi tak? Kurcze sama bym chętnie coś kupiła, ale poczekam do poznania chociaż orientacyjnie płci. No i powoli u mnie remont poddasza chyli się ku końcowi więc swoją zakupową manie będę mogła wykorzystac do urzadzenia pokoju synka i córeczek )
Też bym coś urządziła, ale niestety mamy problemy lokalowe, nie myśleliśmy wcześniej nawet o dzidzi o strasznie się boję, że skończy się na mieszkaniu u teściowej, przynajmniej przez parę miesięcy.
I poleje się krew....
Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Ja tez.Wygladam jak w 5tym miesiacu.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Ja mam zawsze zimne stopy, spie w skarpetachimam zawsze problem z butami zimowymi bo jak je potrzebuje to jeszcze nie ma w sklepach.
Mój brzuchol też robi się pokaźny, oponkę już miałam, ale jednak musiało mi przybyć, jak mama wczoraj mnie pytała, czy ja na pewno wcześniej w tę ciążę nie zaszłam

U mnie też się wypogodziło, jakbym nie była nie wykąpana i w piżamie, z brudnymi włosami i dziwnie głodna to wyprowadziłabym jamniora.... Może mnie jeszcze przekona
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 09:05   #2379
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
Ceny na rzeczy dziecięce mają w tym naszym pięknym kraju masakryczne :/
To jeszcze nie wiesz jakie sa w Niemczech.
Ja wyprawke dla synka ciagalam w Polski bo tutaj bym3 razy wiecej zaplacila.

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnieszakk Pokaż wiadomość
Czesc kochane dziewczyny dwa dni mnie nie bylo a tu tyyyle do czytania, macie tempo
Jak tylko przeczytam wszystko to sukcesywnie odpowiem

W poniedzialek z dusza na ramieniu pojechalam do pracy, wszyscy mysleli ze juz wrocilam do pracy powiedzialam szefowe, ona powiedziala drugiemu czlonkowi zarzadu. Jak glupia poplakalam sie podczas rozmowy, po prostu chyba to cale napiecie, emocje itd puscily. Moja szefowa mi pogratulowala i zaczelysmy omawiac jak, komu i kiedy mam przekazac moja prace. Narazie pracuje zdalnie z lozka z domu, ale wiadomo, ze nie bede tego robic przez cala ciaze. Ostatecznie powiedziala mi, ze mam sie nie denerwowac i ciagnac zwolnienie, normalnie dziewczyny, mowie Wam, taaaaaka ulga!
Teraz tylko modle sie zeby moje dwa groszki grzecznie rosly, bo o ciazy w pracy powiedzialam 5wd3, wiec baaardzo wczesnie ( ze wzgledu na okolicznosci).
Ale suma sumarum - jest dobrze trzymajcie kciuki, zeby tak zostalo

---------- Dopisano o 01:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ----------

Jutro napisze wiecej, teraz zmykam spac bo jutro musze zdalnie z domu jeden projekt dokonczyc i musze wstac o 6. Dobranoc kochane !

Aa, zapomnialabym - gratuluje nowym Mamom!

Dziewczyny, powiedzcie mi jeszcze, jak w 30 dc ( 18 dni po owulacji) robilam bete i wyszla 80 ( t tc) to nie jest jakos za nisko? Piszecie o kilku tysiacach czasem i zaczynam siezastanawiac. Nastepne usg mam za dwa i pol tygodnia i rozwaza, powtorzenie bety, a z drugiej strony nie hće siac paniki. Jak myslicie?

---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:21 ----------

Niezawsze, madison, jess, soniuska - jak u Was ?

---------- Dopisano o 02:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ----------

Mialam spac, jednak niecspie. Jakas bezsennosc mnie ostatnio ogrania i popadam ze skrajnosci w skarajnosc.
W ogole jakos malo spie odkad dowiedzialam sie o ciazy, sa momenty ze mnie wprost rozpiera energia i w ogloe zuje sie jakbym w ciazy nie byla ( tfu, tfu). Wlasńie zaladowalam zmywarke i bawie sie z psem w lozku ktos jezcze nie spi ?
Fajnie ze wszystko dobrze poszlo, martwilam sie.

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Dziewczyny mam taka prosbe jak piszecie o jedzeniu mozecie zaznaczyc to innym kolorem?
Bo mi naprawde strasznie niedobrze jak trafiam na takie posty, a tak je po prostu omine.
Stary 2014-08-27, 09:19   #2380
gossip_girl21
Zakorzenienie

Kordelka85 współczuję Ci
Dziewczyny ja nawet nie wiem jaką mam ta bete
jak chodzę do lekarza to ze znajomą bo nie gadam po niemiecku tzn. nie na tyle żeby zrozumieć lekarza
Byłam zaraz po zrobieniu testu i pozytywnym wyniku. Akurat się złożyło w jeden dzień, zrobił mi USG dopochwowe wymacał mnie po brzuchu i nerkach, cyckach a że nic nie wykazało zrobili mi krew i znajoma akurat kilka dni po mnie miała wizytę i powiedział jej żeby mi pogratulowała bo jestem w ciąży
Potem byłam tydzień później, znów usg dopochwowe i był pęcherzyk z ziarenkiem w środku to było 5w1d a mówił że duży jak na 5w3d
I następna wizytę mam 30 września i to będzie koniec jakoś pierwszego trymestru bo teraz jestem w 7w2d brzuszek mały na wieczór mam większy ot i cała moja historia i zastanawiam się czy to normalne że tak późno bede mieć dopiero badania i wtedy też dostanę tą kartę mamusiek ? koleżanka mówiła że normalne ale pytam każdego kogo mogę

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2014-08-27, 09:25   #2381
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Kordelka85 współczuję Ci
Dziewczyny ja nawet nie wiem jaką mam ta bete
jak chodzę do lekarza to ze znajomą bo nie gadam po niemiecku tzn. nie na tyle żeby zrozumieć lekarza
Byłam zaraz po zrobieniu testu i pozytywnym wyniku. Akurat się złożyło w jeden dzień, zrobił mi USG dopochwowe wymacał mnie po brzuchu i nerkach, cyckach a że nic nie wykazało zrobili mi krew i znajoma akurat kilka dni po mnie miała wizytę i powiedział jej żeby mi pogratulowała bo jestem w ciąży
Potem byłam tydzień później, znów usg dopochwowe i był pęcherzyk z ziarenkiem w środku to było 5w1d a mówił że duży jak na 5w3d
I następna wizytę mam 30 września i to będzie koniec jakoś pierwszego trymestru bo teraz jestem w 7w2d brzuszek mały na wieczór mam większy ot i cała moja historia i zastanawiam się czy to normalne że tak późno bede mieć dopiero badania i wtedy też dostanę tą kartę mamusiek ? koleżanka mówiła że normalne ale pytam każdego kogo mogę
Ja chodze z mezem bo tez sier nie dogadam.
A nie pobrali Ci badan na grupe krwi, morgologie itp?Bo mi juz pobrali przy widocznym pecherzyku i mezowi tez.
Mutterpas nie pamietam kiedy dokladnie dostalam jakos na drugiej wizycie w pierwszej ciazy.Tam jest miejsce na 2 ciaze wiec tewryz nie mam nowego.
A dali ci taka ankiete do wypelnienia?
Stary 2014-08-27, 09:28   #2382
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
BOLECZKA gdzieś czytałam, że masz wysoką betę super jak pięknie będzie to będą trzy podwójne ciężarówki
Daj znać kiedy masz usg
Wlasnie sie umowilam na jutro na 11! Ale super, myslalam ze dostane na za tydzien albo wiecej. A zwiazku z tym mam do was pytanie moge wejac ze swoim facetem na to usg dopochwowe? Bo on strasznie chce ze mna isc Dziewczyny ktore juz byly to wchodzilyscie ze swoimi?

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 09:30   #2383
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Wlasnie sie umowilam na jutro na 11! Ale super, myslalam ze dostane na za tydzien albo wiecej. A zwiazku z tym mam do was pytanie moge wejac ze swoim facetem na to usg dopochwowe? Bo on strasznie chce ze mna isc Dziewczyny ktore juz byly to wchodzilyscie ze swoimi?
Mozesz z nim wejsc.
Stary 2014-08-27, 09:31   #2384
malinka1984
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015!:)

Tak, ja byłam na dwóch dopochwowych usg z mężem
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 09:34   #2385
boleczka93
Zakorzenienie

O no to super

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 09:41   #2386
soniuska
Zakorzenienie

Madison odpoczywaj kochana
kup sobie radlera 0%
karmi jednak alkohol ma

Malinko hehe ja kotletow bym nie tknela za to rosol chyba tez bym zjadla..
o to super to bedxiesz miala kojec

Blackberry pamietam i trzymam kciuki

Kordelko dobrze ale oby z nia bylo wszystko okej

Gossip mnie tez z glodu mdli.
mniam zapiekanka -ja taka tez robie a sosij do tego ostry pomidorkowy
alr dzis mi jakos zle na mysl o jedzeniu z tluszczem:/

Pavlinevka ja tez mam w pon usg..jak sie unawialam to 3tyg temu bylo..wiec nie moge sie juz doczekac..
ja z moim psiakuem wychodxe zawsze raniutko jak tylko obudzi-ubieram na pizane dres i hejka;D
a dzis sie zmobilizowalam i juz po 9 mialam mejkap bo wczoraj to dopiero o 15

Boleczko u mnie u gina jest tak ze kobieta sama wchodzi -roxmowa z lekarxem itd i na usg lekarz wola partnera

ja dzis mialam jakiegos nerwa i sie poklocilam z M i poszlam plakac. przyszedl spytac jak ja sie zachowuje :P
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 09:47   #2387
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Mam wyniki. Jest 3038,55. Czyli nie cały jeden raz wzrosło, chociaż nie pomyślałam i miałam dużo wcześniej pobraną krew. Mam nadzieję, że to dobry wynik. Teraz oby do poniedziałku ;>
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 09:48   #2388
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Mam wyniki. Jest 3038,55. Czyli nie cały jeden raz wzrosło, chociaż nie pomyślałam i miałam dużo wcześniej pobraną krew. Mam nadzieję, że to dobry wynik. Teraz oby do poniedziałku ;>
no super wynik
w ciagu 48h musi wzrosnac minimum 66%
Stary 2014-08-27, 09:50   #2389
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

dzien dobry dziewczynki my sie wybieramy z tz na wies, moze pogoda nie za ladna ale chcial sie wybrac na grzybki a ja pooddycham troche swiezym powietrzem. tak wiec milego dnia dla kazdej i do napisania jutro

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 09:50   #2390
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Ja chodze z mezem bo tez sier nie dogadam.
A nie pobrali Ci badan na grupe krwi, morgologie itp?Bo mi juz pobrali przy widocznym pecherzyku i mezowi tez.
Mutterpas nie pamietam kiedy dokladnie dostalam jakos na drugiej wizycie w pierwszej ciazy.Tam jest miejsce na 2 ciaze wiec tewryz nie mam nowego.
A dali ci taka ankiete do wypelnienia?
Nic a nic on o coś tam pytał i koleżanka mi tłumaczyła i on sobie pisał np. o choroby w rodzinie o choroby przeze mnie przebyte, czy leki jakieś biore itd. krwi nic dlatego tez się zdziwiłam... ale mówie koleżanka ma 5.09 do Niego i zapyta ale sama powiedziała że jest zdziwiona ale że dopyta i w razie czego zmienimy go na kogoś innego

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2014-08-27, 10:02   #2391
_Madison_
Zadomowienie

GOSSIP ja wizyte u swojego gina prowadzącego też mam dopiero 30.09 i wtedy w klinice zrobia mi też usg genetyczne, ale że nie podoba mi się ich podjeście do kobiet w ciąży to zapisałam się jeszcze do innej ginki tu wizyta 10.09 i genetyczne 23.09

PAVLINECKA super beta
SONIUSKA to karmi ma alko? Ja je piłam na rozbujanie laktacji przy Marcelu :blink: i środowiskowa nic na to nie mówiła???
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF
_Madison_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 10:03   #2392
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Jej, na pewno czas strasznie wolno płynie... ja do poniedziałku (USG) chyba oszaleję...

mąż mi zapewnia atrakcje zeby mi sie nie nudzilo...

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Madison odpoczywaj kochana
kup sobie radlera 0%
karmi jednak alkohol ma

Malinko hehe ja kotletow bym nie tknela za to rosol chyba tez bym zjadla..
o to super to bedxiesz miala kojec

Blackberry pamietam i trzymam kciuki

Kordelko dobrze ale oby z nia bylo wszystko okej

Gossip mnie tez z glodu mdli.
mniam zapiekanka -ja taka tez robie a sosij do tego ostry pomidorkowy
alr dzis mi jakos zle na mysl o jedzeniu z tluszczem:/

Pavlinevka ja tez mam w pon usg..jak sie unawialam to 3tyg temu bylo..wiec nie moge sie juz doczekac..
ja z moim psiakuem wychodxe zawsze raniutko jak tylko obudzi-ubieram na pizane dres i hejka;D
a dzis sie zmobilizowalam i juz po 9 mialam mejkap bo wczoraj to dopiero o 15

Boleczko u mnie u gina jest tak ze kobieta sama wchodzi -roxmowa z lekarxem itd i na usg lekarz wola partnera

ja dzis mialam jakiegos nerwa i sie poklocilam z M i poszlam plakac. przyszedl spytac jak ja sie zachowuje :P
A mój tz wlasnie tak mnie zdenerwował ze aż mnie brzuch boli. Sprzedaliśmy jego auto i dzis pojechał rowerem do pracy, miał napisac ze dojechał cały i zdrowy (bo sie martwię) ... Smsa nie dostalam. No zapomniał moze nie. Dzwonię punkt 10 i poczta, poczta poczta i nie mogę sie dodzwonić (o tej porze ma przerwe). Nigdy sie tak nie zdarzało, w końcu ogarnelam sie i w samochod na budowę. Mówię wam juz mialam wizję samotnej matki :'( ze gdzieś go jakis tir rozjechal albo spadł z dachu :'( stoję pod budowa nikogo nie widać z ekipy tel wyłączony nadal. Aż w końcu sygnal poszedł i sie go pytam gdzie on mózg zostawił i aż sie poryczalam :'( a on 'nie zauważył ze mu sie telefon wyłączył' myślałam że mu strzele. Ogolnie jestem przewrazliwiona na tym punkcie a teraz to przesadzam troche chyba. Ale to jest silniejsze ode mnie... Nie wiem co bym zrobiła jakby cos mu sie stało.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2014-08-27, 10:06   #2393
Justyna0827
Raczkowanie

GG do Justyna0827

U mnie tez jest inaczej. Jak sie sprawdzasz testem i stwierdzisz ze jestes w ciazy to zapisujesz sie do położnej.
Ona daje tonę materiałów, ksiazke o ciazy, witaminy i umawia sie na spotkanie w 10tc. Przyjdzie do mnie do domu.
Wierzą na słowo do pierwszego USG. Tutaj nie dają zwolnień lekarskich chyba ze umierasz. Nikomu tez sie nie opłaca na nie chodzić bo nie sa płatne albo w jakimś tam małym stopniu.
Wiec tej ciazy do 12 tyg inaczej nie potwierdzają bo nie ma do czego.
W 10 tc z położna wypełniam dokumenty itp, moge juz układać plan porodu...
W międzyczasie dostaje list z kliniki z terminem USG ktore bedzie 11-13 tc.
I tam robią wtedy tonę badań. Wszelakich.
Każde kolejne badania zależą od wyników poprzednich.
Przy zdrowej ciazy sa 2-3 USG tylko i wizyty z położna
USG mozna tez zrobic prywatnie. Pełen pakiet od 3D do 4D.
Szpital wykonuje wszelkie badania za ktore w PL wykłada sie gruba kasę. Wiec wszelkie testy genetyczne mam zagwarantowane.

9/40
Justyna0827 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 10:16   #2394
gossip_girl21
Zakorzenienie

No co kraj to obyczaj ja jak poszłam na drugiej wizycie i dostałam wtedy zwolnienie bo poprosiłam bo nie ma innej pracy dla mnie jedynie usg zrobił wywiad i tyle i za 1,5 miesiąca wizyta... i wtedy dostane ten cały mutterpass czy jakoś tak i pewnie wtedy mnie na badania wyślą...

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2014-08-27, 10:23   #2395
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam wyniki bety 25029,00 !!!! I jakos tak nie moge sie doczytac ktory to tydzien, jakas strasznie wysoka mi ta beta sie wydaje, POMOZECIE?
Jutro dzwonie sie zarejestrowac na usg.

A tym czasem to ja tez mam mdlosci ale na zmiane z takimi napadami glodu ze mnie zasysa. W sumie to nie wiem co jest lepsze :P
ładna beta

Cytat:
GOSSIP ja wizyte u swojego gina prowadzącego też mam dopiero 30.09 i wtedy w klinice zrobia mi też usg genetyczne, ale że nie podoba mi się ich podjeście do kobiet w ciąży to zapisałam się jeszcze do innej ginki tu wizyta 10.09 i genetyczne 23.09

PAVLINECKA super beta
SONIUSKA to karmi ma alko? Ja je piłam na rozbujanie laktacji przy Marcelu :blink: i środowiskowa nic na to nie mówiła???
Karmi ma tylko 0,5 % i nawet lekarze mówią, że jak się wypije od czasu do czasu to nic się nie dzieję

Ja odpoczywam kolejny dzień, w nocy ok. 3 obudziły mnie mdłości
Blackberry za wizytę

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 10:37   #2396
kordelka85
BAN stały

Cytat:
No co kraj to obyczaj ja jak poszłam na drugiej wizycie i dostałam wtedy zwolnienie bo poprosiłam bo nie ma innej pracy dla mnie jedynie usg zrobił wywiad i tyle i za 1,5 miesiąca wizyta... i wtedy dostane ten cały mutterpass czy jakoś tak i pewnie wtedy mnie na badania wyślą...
Dziwne, bo mi od razu po pecherzyku wszystko robili.Krew i mocz to na kazdej wizycie.
Stary 2014-08-27, 10:38   #2397
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
ładna beta

Karmi ma tylko 0,5 % i nawet lekarze mówią, że jak się wypije od czasu do czasu to nic się nie dzieję

Ja odpoczywam kolejny dzień, w nocy ok. 3 obudziły mnie mdłości
Blackberry za wizytę
Dzieki juz coraz bliżej wizyty
Wzięłam sie troche za sprzatanie - odkurzylam i pozmywam podłogi zaraz bo hydraulik ma dzis przyjsc obejrzeć co ma do zrobienia.
Pawcio 13.04.2015

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-27, 10:38   #2398
gossip_girl21
Zakorzenienie

To może faktycznie jakiś dziwny ten gin??? nie wiem okaże się 5go. Jutro się będę widziała z koleżanka obie do Niego chodzimy to sie zastanowimy razem co robic

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2014-08-27, 11:08   #2399
Agnieszakk
Raczkowanie

Cytat:
Trzymam kciuki, odezwij sie po wizycie!

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Pawlinecka - tez mi sie podoba imie Pola, taki słwianskie

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Pawlinecka - tez mi sie podoba imie Pola, taki słwianskie

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Agnieszak u mnie beta 40 byla, wiec sie nie martw. Dobrze, ze taka fajna reakcja w pracy! Dzieki u mnie ok, ale tz sie czepia, ze nic nie robie, ale mdli mnie ciagle.

Pawlinecka kciuku!
Dziekuje Kochana a maz niech sie nie czepia, ma zrozumiec
Agnieszakk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 11:08   #2400
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
dzien dobry dziewczynki my sie wybieramy z tz na wies, moze pogoda nie za ladna ale chcial sie wybrac na grzybki a ja pooddycham troche swiezym powietrzem. tak wiec milego dnia dla kazdej i do napisania jutro
milego <3
Cytat:

PAVLINECKA super beta
ma 0,5%
ja unikam alkoholu - juz przed ciaza nie pilam i jakos wole dalej unikac
Cytat:
mąż mi zapewnia atrakcje zeby mi sie nie nudzilo...

A mój tz wlasnie tak mnie zdenerwował ze aż mnie brzuch boli. Sprzedaliśmy jego auto i dzis pojechał rowerem do pracy, miał napisac ze dojechał cały i zdrowy (bo sie martwię) ... Smsa nie dostalam. No zapomniał moze nie. Dzwonię punkt 10 i poczta, poczta poczta i nie mogę sie dodzwonić (o tej porze ma przerwe). Nigdy sie tak nie zdarzało, w końcu ogarnelam sie i w samochod na budowę. Mówię wam juz mialam wizję samotnej matki :'( ze gdzieś go jakis tir rozjechal albo spadł z dachu :'( stoję pod budowa nikogo nie widać z ekipy tel wyłączony nadal. Aż w końcu sygnal poszedł i sie go pytam gdzie on mózg zostawił i aż sie poryczalam :'( a on 'nie zauważył ze mu sie telefon wyłączył' myślałam że mu strzele. Ogolnie jestem przewrazliwiona na tym punkcie a teraz to przesadzam troche chyba. Ale to jest silniejsze ode mnie... Nie wiem co bym zrobiła jakby cos mu sie stało.
hehe tak to jest z facetami wlasnie, skad ja to znam ;P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości