|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Cytat:
Robaczek Jagodzianka też strasznie marudna dziś/wczoraj była chyba reakcja na pogodę
|
|
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie i ja... moj dziec w ciagu dnia slicznie spal za to wieczorem nie mogl usnac, tz walczyl z nia od 22 do 24 i teraz wstala po 2 ... 4h bez jedzenia ale z czuwaniem... w dzien nie dalo sie zajac ja nawet na godzine bo placz ze zmeczona, ciekawe czy ona nie robi tak ze przebudza sie w nocy i lezy gdy matka spi
!Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#363 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Igor tez był marudny oby to im przeszlo. Zastanawiam sie czy musi byc bite 6 tyg. i zgoda lekarza jesli dobrze sie czuje? Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
|
|
|
#364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:07 ---------- Moja wczoraj zrobiła taką histerię w domu, chyba się wystraszyła bo strasznie się rozgladala, dawno nad w domu nie było. A potem jak zjadła o 20.30 to wstała o 3 w nocy i zjadła a potem leżała do 4 i się rozgladala gdzie jest. Teraz się obudziła znowu i je. Myślicie dziewczyny, że to z wrażenia ta histeria i to rozgladanie? Może się boi bo tyle razy ją kłuli że pamięta? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
|
#365 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Możliwe że sobie przypominała. Ja już wiem czemu Igor marudzi:-( kupa zielona czyli matka cos zjadla:-( z nowosci sernik ruszylam tesciowa piekla...ehh zero przyjemnosci:-( Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
|
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
aga_tka, pozycja przodem do swiata na rekach
![]() Jimmek wczoraj wieczorem był dosłownie nieprzytomny ze zmęczenia, zasnął o 22:00, obudził się o 1:30 i do 3:30 nie spał Teraz obudził się o 6:00 i świruje Cieszy się jak wariat ![]() Wysłane z iPhone
|
|
#367 |
|
Raczkowanie
|
My bylismy u Krzysztofa Krauze z polecenia mojego znajomego ortopedy.
|
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane!
Mała przez 2 dni grzeczna tylko wieczorami brzuszek ją boli. Dzisiaj pogrzeb, trochę dziwne będzie... Nie wiem jak dam radę ![]() Wiecie co, zrozumiałam ostatnio jak nasze maleństwa odczuwają emocje.. W wieczór śmierci teścia Mała strasznie ryczala ze względu na ten brzuszek, nie mogłam jej uspokoić, a gdy nadchodziła już powoli przykra godzina Mała momentalnie się uspokoila i leżała wpatrzona w ścianę przez dobre 30 min. I wtedy w drugim pokoju umarł jej dziadek.. |
|
|
|
#369 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moja siostra tez byla spokojna jak umarl nasz dziadek miala wtedy pol roczku. Dziecka jakby nie bylo, ocknela sie jak go zabrali. Dacie rade to ciezkie chwile ale dziecko pomaga przez nie przejsc. Wiem z doswiadczenia, widzialam jak moja mama to przechodzila. Taka iskierke dziecko zapala mimo ze swiat sie wali. Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
|
|
|
#370 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
Fame,irsin w moich stronach mowilo sie w takich syt jak piszecie ze dusza przyszla sie pozegnac a dziecko to poczulo. Jak zmarla moja babcia to jej corka akurat byla w pokoju na pietrze a uslyszala jakby ktos galazkami uderzal w to okno i po chwili ustalo tylko, ze z tamtej strony domu nie bylo nawet krzakow sama trawa. To ewidentnie byl taki dzwiek jakby galezie.
|
|
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie że ja nie mogę czytać o takich rzeczach bo zaraz mam łzy w oczach... zawsze jak ktoś opowiada o umieraniu i dziwnych rzeczach z tym związanych to łzy same do oczu napływają ... mam tak od podstawówki
|
|
|
|
#373 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w następny piątek mamy wesele, mam odciągnięte prawie 400ml mleka, mam nadzieje że to starczy no i zamówiłam sobie 3 buteleczki tego mleczka co w szpitalu piła oczywiscie wesele u nas w miescie wiec i tak w trakcie będę ściągać mleko i albo je zawioze do domu albo ktoś po nie przyjedzie |
|
|
|
|
#375 |
|
Rozeznanie
|
Malwiska gdzie zamawiałaś to mleczko?
Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
|
|
#376 |
|
Rozeznanie
|
Agatka dzięki za odpowiedz w sprawie maty
A z tym gojeniem macicy, to on mnie oczywiście zbadał "wewnętrznie" i zewnętrznie, i uznał, ze juz jest wszystko ok. Moge żyć jakby ciazy nigdy nie było Także mam nadzieje, ze wie co mówi. W koncu sam mnie ciął i zszywal. Moze u niektórych trzeba poczekać dłużej...nie wiem. W sumie nie pierwszy raz, co lekarz to inna opinia ![]() Narazie i tak nie planuje ale świadomość, ze jakby co to, to nie jest jakies wielkie zagrożenie sprawia, ze jestem spokojniejsza. Te 2 lata w sumie mi pasują...hehhe, bo tak wlasnie mi sie marzy młodsza o 2-3 lata siostra dla Mikosia Jeju ale historie dziewczyny opowiadacie! Gęsiej skorki dostałam normalnie. |
|
|
|
#377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie nad boschem się zastanawiamy, więc chyba nie ma co rozmyślać tylko kupować dzięki za opinięFame strasznie mi przykro trzymajcie sięIza, w kwestii mat - ja mam wesołą farmę z Canpola, ona ma na dole szeleszczące uszka, piszczek do naciskania i przytwierdzoną maskotkę u nas zimno ... ale śmigamy na spacer, nie ma wyjścia miłego dnia Mamuśki
|
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po porodzie byłam juz 4 razy u gina i ani razu nie zapytałam o ćwiczenia
A tak mi sie marzy powrót do pole dance Albo chociaż siłownia ️Eydrith, fajnie Cię widzieć ![]() Zdradzisz imię swojej Córci? ![]() Wysłane z iPhone
|
|
#379 |
|
Raczkowanie
|
My mamy ta http://allegro.pl/bright-starts-mata...298898967.html. poki co Laura tylko lezy i rozglada sie. Ale jak będzie większa to myślę, że się bardziej zainteresuje.
Chyba przechodzimy skok rozwojowy. Zanim wezmie cycka to placze, podczas karmienia placze. Straszna maruda się z niej zrobiła. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#380 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny poradzcie co moge jesc badz pic co wspomoze trawienie u malego. Boli go brzuszek :-( nie moze usnac przez to:-( juz nie wiem jak mu pomoc:-(
|
|
|
#381 |
|
Raczkowanie
|
Ja pije herbate koperkowa. Laurze tez podawalam ale się krzywila i juz dłuższy czas jej nie dawalam. Codziennie tez podaje jej biogaie.
|
|
|
|
#382 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale Młoda poza przejsciowymi problemami ze zrobieniem kupki nie miała żadnych innych. A teraz nic się złego nie dzieje. My podajemy bardziej profilaktycznie Fame, trzymajcie się. Bardzo współczuję straty...
|
|
|
|
|
#383 |
|
Zadomowienie
|
Fame szczere kondolencje kochana 3 majcie się
Asiu super że jesteś w domu a dziecko czuje zmianę otoczenia i dla tego była pewnie marudna |
|
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
Iris, spróbuj soku jabłkowego. Najlepiej wyciskanego własnoręcznie
![]() Herbaty koperkowej po raz setny nie polecam, odradzam wręcz goraco. Jest niebezpieczna dla niemowląt. Wysłane z iPhone
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
ja jem łyżeczkę kminku, ale czasami dziecko nie może zrobić kupki i się pręży, a nie może zrobić bo jak napina mięśnie brzucha to spina też zwieracze, nie zawsze musi go boleć brzuszek
|
|
|
|
#386 |
|
Rozeznanie
|
Kupa jest choc tak jakby na raty. Wysle tż po kminek, nie chce Igora faszerowac specyfikami chce aby cos trafialo do niego z moim mlekiem i delikatnie wspomagalo
|
|
|
#387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z probiotykow wzielam przykład z mamay i lacidofil młody dostaje.. I czasem jak cos zjem nie tak to parze zwykły rumianek i rozrabiam slodze glukoza i daje małemu i mu szybciej przechodzi.. Jak nie ma problemu z kupa to jedź jagody tez SA na problemy brzuszkowe.. U nas z kupa juz jest lepiej ale codziennie staram się zjeść jabłko i sliwke i widzę juz poprawe Jak go boli brzuszek to mam taka duża piłkę do ćwiczeń klasę ręcznik na nią i potem młodego na brzuchu i masujemy brzuch,-krece kuleczka zgodnie z zegarem i pierdy szybciej ida..
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
Iris, jest kilka świetnych ćwiczeń na bole brzuszka/kolki/zaparcia. My z Zawitkowskim przerobilismy je, także kilka „masowań” z masażu Shantala jest na brzuszek, ale to Dziecko musi byc przebadane pod katem obniżonego napięcia mięśniowego. Absolutnie nie moze go byc, nawet a najmniejszym stopniu, bo masaż Shantala powoduje rozluźnienie mięśni
![]() Wysłane z iPhone
|
|
#389 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pani powiedziała, ze maja sie w ogóle wycofać z rynku polskiego. Nie wiem ile w tym prawdy, slyszalyscie cos o tym? Kupiłam cos na F... (Jakoś strasznie tanie to było w porównaniu do innych kropelek) Ale przestałam podawać bo nie podobała mi sie ta zawiesina :/ i chyba juz dam sobie spokój w sumie nie widze żadnej różnicy po odstawieniu.... Mam nadzieje ze ten stan sie nagle nie zmieni Zostałam uziemiona na kanapie. Mikos wziął mnie podstępem i zamiast odbić to zasnął ![]() A i jeszcze mi sie przypomniało: kupiłam ten leżaczek tinylove, chyba masz taki sam malwiska z tego co pamietam, w ciagu dnia Mikołaj w nim śpi. Myślałam ze posłuży nam długo, a tu nasz mały wielki człowiek juz powoli dorasta do brzegów |
|||
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Miałam wczoraj poczytać i wrzucić zdjęciz z chrzcin, ale od rana ciągle coś, a potem byliśmy na szczepieniu i zakupach. Mała załapała się na jakieś lepsze szczeponki i darmowe pneumokoki ![]() Niestety wieczorem biedna mocno płakała, miejca wkłuć napuchły, więc dostała paracetamol. Zasnęła po 21 i spała prawie do 3 (rekord ), potem do 6 i ostatecznie wstalismy wszyscy o 9Wyspałam się pierwszy raz od porodu ![]() Zaraz ponadrabiam jeszcze, chyba, że moi faceci szybciej wrócą. ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Aaa.... Zu waży 4700 mając prawie 2 miesiące lekarka zachwycona przyrostem. A na wizycie patronażowej mówiła oby miała 4 kg![]() No i wczoraj wreszcie wyciągnęłam ubranka na 56, niektóre są jeszcze mocno luźne, inne na styk [COLOR="Silver"]
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.

juz powoli zasypiam a on dalej chetny

!
Teraz obudził się o 6:00 i świruje
Cieszy się jak wariat 

dzięki za opinię
Albo chociaż siłownia
️
ale Młoda poza przejsciowymi problemami ze zrobieniem kupki nie miała żadnych innych. A teraz nic się złego nie dzieje. My podajemy bardziej profilaktycznie