|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
ever sliczne zdjęcia i fajnie Ci się trafiło z tymi ubrankami
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Czyżby coś się szykowalo? Może jeszcze zdazysz mnie wyprzedzić na tą porodowke ![]() Dla mnie dzisiaj ważna data- zaczynamy 36 tydzień i mijają 2 tygodnie od odejścia czopa. Mam nadzieję, że pomine książkowe normy i nie urocze dzisiaj. Torby jeszcze nie spakowalam, więc nie mogę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#602 | ||||
Rozeznanie
|
Dzień Dobry Brzuchatki
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#603 |
Zakorzenienie
|
Tynka wow duzy brzunio.
Farminka ja nie moglam sie powstrzymac. I tak obiad maz/zrobil jak wrocil. Dzis idzie na popoludnie to chociaz jedna rzecz chce zrobic ![]() Od jutra maz wolne, ma pomyc okna, poprac firanki i Majkowe rzeczy. A ja stopniowo bede sobie w miare mozliwosci prasowac, jak nie dam rady ma kolezanka pomóc. ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- A i siku bylam z 10 razy ![]()
#604 |
Rozeznanie
|
Nowa- ja siku też byłam z 10 razy, musimy się przyzwyczajać
![]() ![]()
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#605 |
Zadomowienie
|
mi się udało tylko raz, może ostatnio miej płynów przyjmuje, to jest moja zmora, walcze ze sobą zęby chociaż 1,5 litra dziennie wypijać.
#606 | |
Raczkowanie
|
Witam się dzisiaj, u mnie na razie leje ale około południa ma być już lepiej.
Cytat:
![]() Oooo brzuch już słusznych rozmiarów, b.ładnie wyglądacie. Ile młody już waży wiesz może? Ciekawe jaki ja będę miała brzuch w 36 tygodniu, w sumie to za miesiąc. Lilotka gratuluję wizyty, z tego co piszesz przygotowania do etapu końcowego już mocno zaawansowane. Mój lekarz zarządził GBS'a na kolejnej wizycie, to już będzie w okolicach 35 tygodnia. Niestety na razie muszę trochę się pogimnastykować i gdzieś znaleźć jakiegoś sensownego okulistę, żeby sobie załatwić zaświadczenie do cesarki jakby co.. Kasik Magdzik nie zazdroszczę.... ![]() Co do ZUS to ja mam to szczęście, że mój zakład płaci chorobowe, więc na szczęście wypłata z L4 na czas. Współczuję tych perypetii, bo załatwianie czegokolwiek w ZUS to jakaś paranoja i droga przez mękę.. Dzisiaj ma mi przyjść śpiwór futerkowy z Womaru, nie mogę się doczekać na kuriera.. W niedzielę obskoczyliśmy Ikea'ę i mam już fajne rzeczy do łóżeczka, śpiworek, materacyk na przewijak i tego typu rzeczy. Pozostaje łóżeczko i przewijak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie, czy myślałyscie już może o tym jak ubrac dziecko wychodząc ze szpitala. Wiem, ze to zależy od pogody, ale zastanawiam się jaką czapeczkę kupic... czy kurteczkę czy kombinezon itd.
#608 | |
in the dark of night
|
Cytat:
![]() i dzień dobry ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#609 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#610 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() A ja się obudziłam z mega dołem ![]() ![]() I zmartwiła mnie też waga czy 2100 to nie jest za mało? dzisiaj zaczynam 35 tyg i jak patrzyłam na siatkę centylową to jest w dolnej granicy, a takto zawsze była w 50 centylu ehh i kolejne zmartwienie ![]() Jakaś do dupy dzisiaj jestem, dobra już Wam nie smęcę. Katrina2000 ogólna zasada u noworodków jest taka, że zakładasz jedną warstwę ciuszków więcej niż u siebie. Ja tak myślę, żeby normalnie ubrać i dodatkowo na wyjście jakiś lżejszy kombinezonik założyć. Ever zdjęcia przecudne, do schrupania ![]() Tynka 88 brzusio śliczny, domek pokaźny, a Ty jaka zgrabniutka ![]()
#611 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wczoraj byłam zobaczyć oddział położniczy i nie czuję się spokojniejsza ![]() ![]() Dziewczyny które miały wizyty ostatnio. Czy chodzicie na NFZ do lekarza, że nie za każdym razem macie USG? Ja chodzę prywatnie i lekarz za każdym razem sprawdza wszystko i tak zastanawiam się czy może nie za często? ![]() Coś ostatnio gorzej się czuję, oprócz tego, że plecy zaczynają mnie boleć to przy poruszaniu czuję jakby brzuch tak mocno mi ciążył hmm... nie wiem jak to opisać :/ czuję jakby gniotło mi cały dół, jak myślicie to może być po prostu od wagi dziecka? Wizytę mam w piątek i tak czekam sobie z wątpliwościami czy wszystko jest ok... skurczy raczej nie mam, może czasami jakieś leciutkie twardnienia
![]() |
#612 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#613 |
Rozeznanie
|
tynka88 nie mogę się napatrzeć na to zdjęcie! pięknie wyglądasz!
farminka zaciskamy kciuki żeby jeszcze trochę udało się utrzymać Tomaszka w brzuchu ![]() ![]() ![]() Ol7cia nie martw się, dzieci rosną skokowo, raz mogą być w 10, raz w 50 centylu. Mój był zawsze w 10 (a nawet w 5!), a na ostatnim USG nagle niektóre pomiary nawet w 70!!! Musisz też brać pod uwagę, że lekarz mógł źle zmierzyć po prostu... Ja na przykład jestem pewna, że brzuszek mój Wituś ma źle zmierzony - widziałam jak to lekarka robiła na ekranie i słabo dopasowała ten okrąg pomiarowy... Ja miałam dzisiaj dziwny sen. Że się obudziłam, patrzę, a tu brzuch tak bardzo nisko, aż wisi trochę. Od razu stwierdziłam że rodzę i zaczęłam się trochę stresować. Ale zaczęłam się przyglądać uważniej i zobaczyłam, że cały brzuch jest jakiś dziwny, wiszący, taki że dokładnie widać przez niego kształty dziecka, jakby znajdowało się tylko pod skórą a nie dodatkowo jeszcze w macicy. I wtedy to już całkowicie nie na żarty się przestraszyłam bo stwierdziłam, że nie dość że brzuch bardzo nisko to jeszcze wody zupełnie odeszły i dziecku na pewno jest bardzo niekomfortowo. No i ostatnia scena ze snu, że zaczęłam w panice się szykować do szpitala, bo byłam pewna że dziecku się krzywda dzieje ![]() A wczoraj już prawie ryczałam wieczorem, bo zobaczyłam pierwszy rozstęp. I myślałam jakie to cholernie niesprawiedliwe, przecież smaruję się jak szalona... A dzisiaj akurat założyłam te same spodnie co wczoraj i po godzinie mi się przypomniał ten rozstęp, więc dawaj go oglądać! Patrzę - a to nie rozstęp tylko się szew od spodni odciska!!! ![]() Edytowane przez poczwarkah Czas edycji: 2014-08-27 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#614 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tego co kojarzę na NFZ to rzadko robią USG, bo to dodatkowe koszty natomiast prywatnie, wielu lekarzy chce "zadowolić" pacjentkę i robią co wizytę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#615 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A tą ciężkość w dole brzucha, którą opisujesz miewam już od około miesiąca. Mam wrażenie, że mi malutka bardzo główką tam ciśnie. Nie przejmuję się tym. Myślę, że to normalne.
![]() |
#616 |
Zakorzenienie
|
Olcia waga to indywidualna sprawa do tego usg moze byc mylne +,-
Moja kol donoszoną córcie urodzila 2.5, sama ja wazylam donoszona 2600 albo 2800. A moja Maja juz 2 kg ![]() Pokaze sie a co... ![]()
#617 |
Zakorzenienie
|
Ja usg mam zawsze, teraz/srednio co 3tyg. Niewyobrazam sobie zeby bylo bez
![]()
#618 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ever - zdjęcia cudne! ![]() ![]() ![]() ![]() Tynka - ale brzusio ![]() ![]() Letk_a - ja chodzę prywatnie i moja ginka zawsze robi szybki podgląd maluszka na usg, ale bez fotek i dokładnego mierzenia/oglądania. Sprawdza łożysko, ułożenie dziecka i tyle - trwa to max 2 minuty ![]() ![]() Ol7cia - pamiętaj, że waga mierzona przy usg jest orientacyjna i może się mylić na +/- ![]()
![]() |
#619 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do wagi z USG - zakres błędu może dochodzić nawet do 500 g a to bardzo dużo. Ja ostatnio podejrzałam na ekranie jak Ala była mierzona, że waga wynosi ponad 1900 g zakres błedu +/- 250 g. Nie ma się czym przejmować. Ja bardzo podobnie jak Slomka czyli polarowy kombinezon z kapturkiem, bawełniana czapeczka i ewentualnie kocyk na to
II kreski - 14.02 ![]() pierwsze USG - 5.03 ![]() Alicja jest już z nami - 17.10.2014 15:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#620 |
Raczkowanie
|
Witajcie,
ja po wizycie wczoraj. Malutka waży 2200, spała na usg. Lekarz zmierzył mi ciśnienie i mam 130/90 gdzie zawsze miałam 110/70 Zlecił mi badania w laboratorium - dzisiaj z rana byłam by zobaczyć czy nie mam gastozy. Zwrócił też uwagę na obrzęki na nogach. Ale nie chciałam mu wspominać że te obrzęki mam od zawsze nawet jak ważyłam 50 kg, latem albo po długim siedzeniu miałam łydy spore. Zobaczymy co z tymi wynikami. Obrzękom się nie dziwię bo siedziałam ponad godzinę wczoraj w poczekalni przed wizytą a ciśnienie pewnie skoczyło mi od tego i samej wizyty, liczę na to że wyniki badań wykluczą zatrucie napiszę wam później co to za badania bo zapomniałam. ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Kolejną wizytę mam już za 2 tygodnie, teraz będzie częściej. Będę miała badania na paciorkowce właśnie wtedy.
#621 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny w PEPCO są takie kocyki dla dzieci 75x100
Kolory kremowy i niebieski za 25 zł. Kupiłam jest cudny.
#622 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A co do tego badania na paciorkowca to już sama nie wiem. Poczekam na wasze wizyty co wam mówią lekarze. Zatem dawajcie znać co i jak.
![]() |
#623 | |
in the dark of night
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#624 |
Rozeznanie
|
Slomka ja chce rodzić 6 października
![]() ![]()
II kreski - 14.02 ![]() pierwsze USG - 5.03 ![]() Alicja jest już z nami - 17.10.2014 15:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Raczkowanie
|
Alo Alo ja też mam na 09.10 więc jak coś to do zobaczenia, tylko ja we Wrocławiu.
#626 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewuszki!
Wstyd normalnie, że się melduję na 21 stronie wątku dopiero ![]() ![]() Mąż zrobił mi niespodziewajkę, wziął wolne w piątek i poniedziałek i mnie zabrał na długi weekend do Karpacza ![]() ![]() W niedzielę teściowa się uparła, żeby do nich na obiad podjechać, TŻ zerwał z mamą skrzynkę ( ![]() ![]() W poniedziałek połaziliśmy po sklepach dziecięcych i mniej więcej zrobiliśmy rozeznanie cenowo-wózkowo-fotelikowo-wyprawkowe. Ja jestem z tych co to ścibolą i porównują ceny i kombinują; mąż z kolei woli wszystko na raz, więc mniej więcej ogarneliśmy co trzeba kupić, chcieliśmy jeszcze pare sklepów zaliczyć i sprawdzić czy może inny wózek nam wpadnie w oko, ale złapały mnie jakieś bóle i trzeba było wracać do domu ![]() Postanowilismy z większych zakupów: - fotelik Cybex Aton (nie wiem która wersja) + bazę - wózek najprawdopodobniej Roan Marita (tradycyjny 4kołowiec nieskrętny) - laktator dla mnie LOVI, elektroniczny Prolactis - kołyskę (odpada nam kwestia przemeblowania sypialni dzięki temu), a dopiero koło 5 miesiąca dziecko pójdzie do swojego pokoiku do łóżeczka (założenie optymistyczne oczywiście) Plus wiadomo, rożki, ręczniki, kocyki.....itp itd dużo nie zostało z takich drobiazgów, ale się uzbiera - liczymy, że uda się utargowac koło 10 % rabatu przy większych zakupach. Współczuję wszystkim hospitalizowanym i brawa dla Was, bo widziałam, że wychodzicie ![]() Również wielkie brawa dla małej Rity i dzielnej mamy ![]() ![]() Gratuluję wszystkich tygodni, wizyt...niestety nie jestem w stanie ogarnąć kto miał kiedy, także wybaczcie mi. My dzisiaj 35 tydzień zaczynamy - niesamowite kiedy to zleciało! Chyba pora się zacząć pakować ![]() ![]() Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2014-08-27 o 12:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#627 |
Raczkowanie
|
Alapiotrek fajny ten kocyk, czy to polar minky???
#628 | |
in the dark of night
|
łeeeee
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Te kocyki z PEPCO to minky? Tak wyglądają ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#629 |
Raczkowanie
|
O to ja się przyłączam mój termin też 8 -10.X
![]()
#630 |
in the dark of night
|
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:59.