|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią, cz. 19
Dziwią mnie te kocie dziwadła.
|
|
|
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
Manulek to jest
Wyslane przez tapatalk 2 |
|
|
|
#1023 |
|
Zakorzenienie
|
:d
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2014-08-27 o 11:32 |
|
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
Przygarnelismy kota z ulicy dosyć niedawno.psa mamy od roku i wstęp do sypialni zabroniony,a w załączniku zdjęcie z dzisiaj. Koty naprawdę wiedzą jak postawić na swoim
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#1025 |
|
Żona Gargamel
|
Ale śliczne fotki wrzucacie!!
Ja też najbardziej kocham świnki, chociaż jest mnóstwo słodkich zwierzątek Paczać!
|
|
|
|
#1026 |
|
Konto usunięte
|
Świnki są najpiękniejsze. Troche glupio mi je jeść przez to.
|
|
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1028 |
|
O RLY?
|
Dziwi mnie traktowanie psa jak torebki - miejsce akcji - impreza promująca pomoc zwierzętom w schroniskach.
|
|
|
|
#1029 |
|
Konto usunięte
|
To się trochę minęła z tematyką imprezy. Jakby tego psa chociaż w torbie miala a nie w tym eeee, no właśnie w czym?
|
|
|
|
#1030 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
to tak jakby np. dorosłe dziecko zrobiło rodzicom akcję, żeby nie uprawiali seksu jak owe dziecko jest w domu bo dziecku to przeszkadza (oddechy, odgłosy) albo nie pasuje (mówię o tym, jak dom jest duży i każdy ma swój pokój). Edytowane przez 2016070953 Czas edycji: 2014-08-27 o 12:38 |
|
|
|
|
#1031 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
biedny pudelcio <3
|
|
|
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
aer,omg
Dziwnie to wygląda.
|
|
|
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
Mój na pewno nie miałby nic przeciwko żeby go wsadzić w takie coś, ale jezu, nie miałabym serca
|
|
|
|
#1035 |
|
Zakorzenienie
|
manula bym nosiła w takim nosidełku
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
ej w sumie wiksa mieć takiego manula na chacie, zapraszasz teściów a tu manul na kanapie
![]() Chociaż ja to bym chciała prócz bulteriera, świni, manula i jeża, jeszcze lisa
|
|
|
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
nie moge xD
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
nie wierzę, że go wcześniej nie znałyście. :/
|
|
|
|
#1039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przesadzasz troche ?? Dziecko ma prawo miec wolny wybor. Ma prawo popelniac bledy. I ma prawo miec beznadziejny gust. Rodzice za to nie maja prawa decydowania o calym zyciu dziecka do szantazu czy tez przemocy psychicznej. |
|
|
|
|
#1040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam pozwalane na wszystko i z tego powodu też nie miałam jakichś olbrzymich wyskoków, no bo nie miałam żadnej granicy i mnie nie ciągnęło. Do tego robiłam te rzeczy i później ok 16 roku życia mi się znudziło. A moi rówiesnicy dopiero od 16-17 zaczęli bo wcześniej byli trzymani na smyczy ze wszystkim. Błędy kształtują. |
|
|
|
|
#1041 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszłam do liceum i już nie miałam potrzeby szaleć, po 18-tce to już w ogóle, a moi rówieśnicy non stop chlanie, imprezy, bo się wyrwali spod kontroli rodziców. Smutne to było jak tak na nich patrzyłam.
|
|
#1043 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
Dziwi mnie, że dla ludzi jest smutne to, że ktoś lubi inaczej spędzać czas, niż oni sami. |
|
|
|
|
#1044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1) Pomalowanie pokoju na czarno wiąże się z późniejszymi trudnościami zakrycia tego koloru, więc rozumiem, że rodzice mogą się nie zgodzić. Ale jest różnica między wytłumaczeniem tego dziecku, podyskutowania i zaproponowania innego rodzaju zaznaczenia swojej indywidualności (np. w postaci czarnych dodatków, poduszek, pościeli, zasłon, plakatów itp.), a zdaniem: "nie, będziesz decydować w swoim domu" - i koniec rozmowy". 2) Słuchanie muzyki na full może przeszkadzać innym domownikom i sąsiadom, więc to już nie jest kwestia rządzenia w domu, a wychowania młodego człowieka w szacunku dla innych. 3) Zapraszanie typów spod ciemnej gwiazdy - kto jest dla Ciebie typem spod ciemnej gwiazdy? Jeżeli naprawdę ktoś nieodpowiedni dla dziecka, to jak powyżej - to nie kwestia rządzenia się w domu, a samego zawierania znajomości przez dziecka i to starałabym się rozwiązać. Jeżeli spotykałoby się ze sprzedawcami narkotyków i złodziei, to skupiłabym się na samych kontaktach dziecka, a nie jedynie na zapraszaniu ich do domu. 4) Trzymanie zwierząt - to jest poważna kwestia i jak w punkcie 1.: istnieje różnica między zabronieniem dziecku zwierzęcia, bo to mój dom i ja tu rządzę, a wytłumaczeniem, że to odpowiedzialność i kotem/psem trzeba się opiekować, a to nie tylko zwierzątko do przytulenia. I tu dochodzi kwestia powierzchni mieszkania, alergii itp. Widzisz różnicę? Nie chodzi o ustąpienie dziecku, a traktowaniem go jako członka rodziny, członka domowego ogniska. I o kwestiach, gdzie można dojść do porozumienia, warto rozmawiać, a nie zabraniać i zasłaniać się podejściem, że to mój dom i ja rządzę. Ja podziękowałabym za dom, który nie jest mój. Dom prawnie może być własnością rodziców, ale co to za podejście, że dzieci nie mogą nazwać domem miejsce, gdzie żyją? Jeżeli chodzi o seks rodziców i słyszenie odgłosów - no heloł, hard, byłaby to dla Ciebie komfortowa sytuacja? Tu raczej pojawia się kwestia szacunku dla własnego dziecka, żeby starać się oszczędzić mu krępowania się przebywania we własnym domu i poczucia zawstydzenia. Seks też można uprawiać po cichu i za zamkniętymi drzwiami, jeżeli inni domownicy są w domu. Mam wrażenie, że nie widzisz różnicy między zachowaniem zasad zgodnego życia z innymi ludźmi a traktowaniem dzieci jako mieszkańców gorszego rodzaju. |
|
|
|
|
#1045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiętam jak u mojej przyjaciółki w wieku 18 lat rozpoczął się okres imprezowania. Ja nie imprezowałam. Boże, od razu przestała do mnie dzwonićalbo wszyscy zbierali się wokół mojej ławki i pytali - co ci się stało, że jesteś taka i taka? w sensie spokojna. yy, nic? |
|
|
|
|
#1046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Ogólnie najlepiej zrobić siłą z dziecka małą kopię siebie A potem rodzice dziwią się czemu dzieci ich nie lubią
|
|
#1047 |
|
Konto usunięte
|
pomalowanie ścian na czarno to super pomysł, rodzice nigdy mi nie pozwalali ale ja już dawno postanowiłam ze jak kupie mieszkanie to urządze sypialnie tak
![]() a w kwestii urządzania wnętrz to moi rodzice mimo że ogólnie fajni i mili, są patologiczni. nie pozwolili mi nawet kupić sobie mebli gdy zapracowałam pierwsze pieniądze, bo "te mają tylko 10 lat i masz je od podstawówki, są nowe i niezniszczone a ja nie będę jakiegoś @$#(4 w domu trzymał" dlatego się bardzo szybko wyniosłam. |
|
|
|
#1048 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chciałam też ciemne ściany to matka powiedziała, że nie bo są "jak w kartonie" no i teraz mam różowe. Fajne, ale...
|
|
|
|
#1049 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwią mnie "kfiatki" w artykułach na pewnej stronie
Cytuje: Według wstępnych ustaleń kobieta prawdopodobnie piła na windzie alkohol razem ze znajomymi. Gdy winda ruszyła, 25-latka straciła równowagę i wpadła do szybu. http://www.sfora.pl/polska/25latka-w...miejscu-a71370 oraz:http://www.sfora.pl/swiat/Worek-w-ko...rodziny-a71367 Valdelucio de Oliveira Goncalves trafił do szpitala z powodu nieuleczalnego raka, którego zdiagnozowano u niego kilka miesięcy wcześniej. Lekarze przekazali bliskim, że mężczyzna zmarł z powodu wielonarzą☠do☠wej niewydolności. Dwie godziny później, gdy zdruzgotana rodzina zeszła do kostnicy, aby ubrać Goncalvesa. Teraz przeciwko szpitalowi wszczęto dochodzenie. |
|
|
|
#1050 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
6 lat później się wyprowadziłam a on przeżywał że musi tę czerwień zamalować. olaboga raz na 6 lat malowanie, olaboga, ojciec taki zmęczony
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.

Przecież on wisi w tych szelkach

).