|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 22.
Niby fajnie...
ale tak się boję, że w ogóle odsuwam od siebie te myśli że to już niedługo... ![]() zajęłam się pracami plastycznymi ![]() Od poniedziałku może wychodzić, bo będzie donoszona. W sumie to lepiej wcześniej, będzie mniejsza ![]() Cytat:
![]() Nie wiem czy się śmiać czy płakać ![]() - Jutro mam imprezę, 50-tkę taty ![]() ![]() Mama się śmieje, że muszę zabalować ;P no ale wtedy jej dzień braknie do poniedziałku hehe Wczoraj była akcja. Złapały mnie późnym wieczorem skurcze ud! Co za ból... gorsze niż łydek. Nie mogłam stać ani siedzieć, więc stałam na ugiętych nogach w rozkroku i prawie się poryczałam ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2014-08-22 o 10:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4322 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 22.
Cytat:
![]() szukam fotelika na rower, takiego zeby mozna bylo z przodu zamontowac ale tylem do kierunku jazdy i normalnie nic nie ma,
![]() |
#4323 |
Zakorzenienie
|
Na przod jrst maly wybor
---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Hej. Ja polamana ![]() ![]()
#4324 |
Zakorzenienie
|
Wiem, ze mam zaplon
![]() ![]() ![]() ![]()
#4325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuje jednak skurczy ud
![]() |
#4326 |
Zakorzenienie
|
Metka, Gucia no wesoło :P
- Ale mam stracha. Jedna z wrześniówek napisała, że też ma skoki pulsu i wykryto jej niedomykalność zastawki... boję się... i jeszcze ten durny gbs, najprawdopodobniej mam ;/ pobrany już jest, czekam na wynik... no i lepiej zdążyć w te 4h do szpitala ehhh - Dzisiaj 50-tka tatusia, imprezujemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4327 | |
Zakorzenienie
|
czesc
Cytat:
wspolczuje bolu, Ana udanej imprezki,
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4328 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Przeleciałam Was na szybko żeby nie być za bardzo do tyłu. Niestety ta nowa praca zabiera mi tyle czasu, że nie mam czasu na kompa ![]() Krótko tylko napiszę, że u nas wszystko dobrze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4329 |
Zakorzenienie
|
Onyks dobrze, żę u was wszystko ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4330 |
Zakorzenienie
|
czesc
onyks dobrze, ze u Was dobrze ![]() Szymek dzis w nocy spadl z łozka, normalnie polazl az w nogi, tam nie ma juz barierki i zaliczyl podloge, na szczescie nic sie nie stalo, ale lomot byl niezly
#4331 |
Zakorzenienie
|
Madzia
![]() ![]() Metko ![]() Gocha współczuję!! Jak sobie radzisz przy dzieciakach z tym bólem? A my z Nataszką właśnie upiekłyśmy ciasteczka, ale miała frajdę przy wałkowaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4332 |
Zakorzenienie
|
hej, ONYKS na szczescie bol po dwoch dniach zelzał. no coz - jakos trzeba bylo sobie radzic, ale latwo nie było
![]()
#4333 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Seba tez raz poleciał na podloge, huk byl niezły. Cytat:
![]() Gocha ![]() Seba troche pokasluje ![]() ![]()
![]() |
#4334 |
Zakorzenienie
|
czesc
blonde zdrowka dla Seby, ale zimno dzis, masakra
#4335 |
Zakorzenienie
|
![]() U mnie dzis tez i pada i starsznie wieje, ciemno jest... ![]() ![]()
![]() |
#4336 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4337 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Jak mi się nic nie chce!!! ![]() Nie wyspałam się, a dziś też nie położę się wcześniej, bo mam sporo roboty. Za tydzień Ewa idzie do przedszkola ![]() I rozglądamy się za fotelikiem, z grupy 15-36 kg. Na razie najbardziej mi odpowiada Cybex Solution, ze względu na wyniki w testach i rozsądną cenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4338 |
Zakorzenienie
|
czesc
ja sie chyba tym Szymkowym przedszkolem przejmuje ![]() dzis jade sie czegos dowiedziec bo oni zebranie robia dopiero w pierwszym tygodniu "chodzenia" dziecka
#4339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Seba zaczyna szkołe 4 wrzesnia, narazie luz, ale pierwszy dzien bede osikana ![]()
![]() |
#4340 |
Zakorzenienie
|
Gocha współczuję...
Asiuk dobrze będzie! ![]() Metko a gdzie młody w końcu idzie do przedszkola? przegapiłam coś? Onyks pewnie zabawa była przednia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4341 |
Zakorzenienie
|
Cześć.
Kurcze, ale mi się ciężko zebrać, żeby coś napisać ... Żabciu, czyli Ty też pamiętasz dźwięk nacięcia...już myślałam, że tylko ja ![]() Trzymam kciuki za wszystkie dzieciaczki rozpoczynające edukację ![]() ![]() Madziu, czy dobrze pamiętam, że Ty po powrocie z Holandii miałaś zdiagnozowany zespół cieśni nadgarstka? Jak to się leczy? Strasznie zaczął boleć mnie nadgarstek i zastanawiam się czy to to... ![]() Ana, jak się czujesz? Wszystko gotowe na przyjęcie córeczki? |
![]() ![]() |
![]() |
#4342 |
Zakorzenienie
|
Jejkuuu jak mi dzisiaj ciężko na żołądku to jakaś tragedia...w ogóle ociężała strasznie się czuje a mała wysoko coś siedzi i podbija mi żebra
![]() - Byłam dzisiaj u kardiologa w związku z tymi moimi skokami pulsu. Prawdopodobnie mam częstoskurcz serca ale pewność mogę mieć tylko po tym jak lekarz zobaczy zapis ekg z "ataku" ![]() ![]() Pytała po czym mi przechodzi więc mówiłam że otwarte okna, wiatrak, zimny mokry ręcznik do schłodzenia twarzy, woda gazowana itp. no to powiedziała że organizm wie co robi ![]() Niby nie kazała się przejmować porodem... powiedziała że jakby coś się działo to lekarze są od tego żeby to opanować. Ale wiecie, łatwo się mówi... to pocieszające nie jest ![]() No i muszę zaobserwować co będzie się działo po ciąży. |
![]() ![]() |
![]() |
#4343 |
Zakorzenienie
|
Ana dobrze, że poszłaś.
Butter tak. Tylko u mnie to było bardzo niefajnie. Zaczęło mi się w grudniu.Dostałam stanu zapalnego (od przeciążenia ręki) i taka czerwona krecha mi szła przez rękę w górę (od nadgarstka do łokcia mi doleciała) + mi ręka mega spuchła, była taka jakby podwójna. Ale miałam maść, miałam antybiotyk, po jakimś czasie przeszło. Niestety nie do końca ![]() ![]() ![]() To ja może napiszę, że Maja od wczoraj ma dni otwarte w przedszkolu. Oczywiście ja, nie wiem czemu, wczoraj w nocy spać nie mogłam, myślałam jak to będzie, czy jej się spodoba itp. Taaaaaak cała ja ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś drugi dzień w przedszkolu. Maja już weszła bez stresu i bez wstydziocha ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2014-08-26 o 19:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4344 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Miałam Wam napisać wczoraj co nas spotkało ale tak mi sie ręce trzęsly ze nie byłam w stanie... ![]() Wracamy z dzieciakami z zakupów spozywczych, byliśmy juz dwie ulice od domu jak widzimy chmure dymu. Paweł z tekstem ze chyba dom sie pali podjezdzamy bliżej a tu auto uderzyło w drzewo. Byliśmy pierwsi na miejscu wypadku. Paweł od razu wyskoczył z auta pobiegł zobaczyć co z kierowca a ja dzwonilam po pogotowie. Mówię wam dziewczyny tak sie zestresowalam ze zapomniałam nazwy ulicy. Na szczęście namierzyli moj tel na gps. Paweł w tym czasie dobijal sie do auta drzwie sie zablokowaly dobrze ze kobieta z boku miała trochę otwarta szybę. Kobieta straciła przytomność cały czas naciskala na pedał gazu! W aucie juz było tak nadymione ze nie było czym oddychac. Ona nie przytomna z buzi jej wychodziła piana... Mówię Wam masakra! Pogotowie było dosłownie w 3min. Okazało sie ze kobieta ma cukrzycę i spadł jej cukier. Dobrze ze tak sie skończyło eh, często tamtędy chodzę z dzieciakami , ludzie z wózkami, psami... Mam nadzieje ze czuje sie ona dobrze... Ręce z nerwów to mi sie trzęsly jeszcze jak zasypialam... ![]()
![]() |
#4345 |
Zakorzenienie
|
Madziu, dzięki za odpowiedź. Czyli u Ciebie zaczęło się z grubej rury. Mnie to pobolewa, mam wielką nadzieję, że to nie to, bo wiele czytałam, że zazwyczaj kończy się operacją. Proponowali Ci takie rozwiązanie?
Ale z Mai dzielna dziewczynka ![]() ![]() Żabciu, nie dziwię się, że się tak zestresowałaś ![]() Całe szczęście nikt inny nie ucierpiał ![]() Żabciu, a jak dzieciaki? Olivka grzeczna? Domino pomaga? ![]() Moje dziewczynki dalej zakochane w Hani. Ostatnio była młodsza siostrzenica na dwa dni, taka zaaferowana Hanią, była przy kąpieli, stała na ubikacji i się przyglądała, a jak się któreś z nas przesunęło, to tylko krzyczała, że nic nie widzi... Pomagała, przynosiła różne rzeczy, bardzo grzecznie się zachowywała i mówiła jej, że ją kocha. Generalnie musi być przy każdej czynności: kąpieli, karmieniu, przewijaniu, ubieraniu...A jak Mała zakwiliła, to biegła do niej pierwsza ![]() Byliśmy dziś z Hanią u okulisty, wygląda na to, że wszystko ok, ale sama wizyta to jakiś koszmar, lekarka taka niemiła, że szok. W trakcie wizyty zrypała, że nie mamy smoczka, bo dziecko będzie krzyczeć, że mamy nosić smoczek na wizyty lekarskie, bo potem trzeba wkładać dziecku palec do buzi ![]() Najlepsze jest to,że Mała właściwie nawet nie zapłakała w trakcie badania. Aż jej chciałam powiedzieć 'i co?głupio pani?' ![]() Jutro mamy usg przezciemiączkowe, a w czwartek poradnię neonatologiczną... Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-08-26 o 22:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4346 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Ana, hmm, ja tam nie wiem, pewnie bym się martwiła takim pulsem. A może jeszcze kogoś zapytać? Żabciu, ale przeżycia! Nie dziwię się, że zapomniałaś nazwy ulicy. Butter, co za małpa z tej lekarki! ![]() Madziu, fajnie, że Maja się przełamała ![]() Ja się chyba jednak trochę zaczynam przejmować przedszkolem. Myślę, że raczej będzie ryk, jak się pożegnamy. Jeśli nie pierwszego dnia, to drugiego. No i nie wiem, na ile kobitki pomagają dzieciakom w wc - moja po kupie nie podciera się dokładnie ![]() No i ten jej lęk przed dziećmi... Na szczęście będzie chodzić z kuzynkami, więc będzie może ciut lepiej. Muszę kupić papcie na pewno, bo po domu moje dziecko biega w samych skarpetkach ![]() No i ja, jako wyrodna matka, praktycznie wcale nie prasuję młodej rzeczy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4347 | |
Zakorzenienie
|
czesc
do prywatnego na Armii Krajowej, Ana dobrze, ze bylas u kardiologa, Madzia super, ze Majce tak sie podoba, ja tez przezywam, dzis mi sie przedszkole snilo ![]() zaaaabcia o ludzie, dobrze, ze w nikogo nie wjechala, Butter fajna ta Twoja siostrzenica ![]() dobrze ze z oczkami wszystko ok, trzymam kciuki za kolejne wizyty, Cytat:
![]() po domu tez biega tylko w skarpetach,
![]() |
#4348 |
Zakorzenienie
|
Asiuk, hehe, jednak dopadł Cię stres
![]() Spokojnie, zobaczysz jak Ewa się będzie zachowywać ![]() Mówiłaś jej, że idzie do przedszkola? Metko, dzięki ![]() W przedszkolu chyba panie ogarniają temat ubikacji, prawda? Przecież nie wszystkie dzieci potrafią choćby właśnie wytrzeć sobie pupę... |
![]() ![]() |
![]() |
#4349 |
Zakorzenienie
|
Butter, mówiłam - stwierdziła, że nie chce iść, albo że będzie się bawić tylko z kuzynkami
![]() Dziś wcześnie wstała, więc mam dobrą okazję, żeby przestawić ją powoli na tryb przedszkolny i położyć spać wcześniej. Nie wiem, czy to stres - ostatnio Ewa jest jakaś taka rozhuśtana emocjonalnie, co chwilę wyje bez powodu, więc przewiduję kłopoty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4350 |
Zakorzenienie
|
Madziu no trochę spokojniejsza jestem że nie mam wady serca
![]() żabcia nie dziwię się, że nie mogłaś zasnąć... Butter cieszę się, że z Haniutką w porządku ![]() jejj Ty już ją miałaś kilka dni w moim tygodniu ![]() Pytałaś co u mnie ![]() Ogólnie chyba powoli zaczynam mieć dosyć wszystkiego. Wczoraj się bardzo źle czułam, jakiś twardy brzuch cały czas, nie to że skurcze, tylko jakieś wzdęcia. Żołądek mnie bardzo bolał i serce, nie mogłam oddechu złapać... aż się poryczałam wieczorem, ile można. No i mdłości... ja nie wiem co to za powrót do I trymestru:P Asiuk nie mam kogo więcej zapytać... Poszłam specjalnie na prywatną wizytę do kardiologa, bo inaczej to kolejka kilka miesięcy ![]() Najważniejsze, że wady serca nie mam. Metko no to powodzenia ![]() - Co do przedszkola, kup, podcierania już kiedyś pisałam że to bardzo kontrowersyjny temat ![]() Dziecko idące do p-a powinno być samodzielne w takich kwestiach...
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2014-08-27 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.