Mamusie Marcowe 2015 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-27, 14:58   #2641
olasia
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marcowe 2015

Ja mam nadzerke i to juz od pierwszej ciazy. Lekarze nic z tym nie robia bo za male niby ale mnie juz to denerwuje bo przeciez to jest ciagle jakis stan zapalny. Nawet w niemczech jak bylam rok czasu na prywatne ubezpieczenie lekarz mu przepusal zel dostepny bez recepty... a rachunek na 200 euro
Ale w sumie na ciaze to nie wplywa, dziecku nic nie bedzie.

Dziewczyny co robicie na obiad? My chrupiemy platki kukurydziane i nie mam pomyslu... poszlabym do baru ale boje sie, ze mi smierdziec bedzie i nie wysiedze

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015

Edytowane przez olasia
Czas edycji: 2014-08-27 o 15:01
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 14:59   #2642
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Długo się zastanawiałam ale w końcu zapisałam się na USG 3d - 10 września to będzie 13t2d ale wg usg maluszek jest kilka dni mniejszy... chyba ok prawda?
wiesz co mi mowil lekarz,ze od 20tyg najlepiej zrobic usg. Wted plec mozna lepiej sprawdzic i widac wiecej

ogolnie dalej boli mnie glowa i mam dosc tego bolu i picie-jakbym na kacu byla
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 15:12   #2643
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
Dziewczyny co robicie na obiad? My chrupiemy platki kukurydziane i nie mam pomyslu... poszlabym do baru ale boje sie, ze mi smierdziec bedzie i nie wysiedze
Mielone u mnie, ale nie powiem, żeby to był dla mnie teraz jakiś przysmak
Missandei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 15:33   #2644
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Olasia- nie wiem czy chcesz wiedziec co ja dxidiaj mam na obiad. Przyjechałam do mamy a tu papryka nadziewana mięskiem mielonym, karkówka, skorpiony, bigos, koltlety z fileta. Gości zaprosiła ja zrobię salarkę grecką i z rukoli. Na szczęście mogę wszystko jeść :p
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 15:33   #2645
smv
Zakorzenienie

Tez dziś mielony u mnie. Właśnie gotuje ziemniaki i znów Pawia puscilam ;(
Stary 2014-08-27, 15:56   #2646
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
Oj to musialo byc niemile odebrac taki telefon...
Ale tak mnie tym uspokoilas, dziekuje, ze o tym napisalas

Wiecie co moj synek idzie od poniedzialku do przedszkola i taka jestem dumna a z drugiej strony tak mi zal moj maly chlopulek juz taki dorosly... kiedy to zlecialo? Idziemy do fryzjera.
Milego dnia
To się cieszę
Dużego już masz synka i dla niego

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
ja wyjazd w gory odradzam, a przede wszystkim w Tatry. Pisze to z zakopianskiego szpitala, gdzie trafilam w niedziele w 9 tyg. 0 dni po bardzo obfitym krwawieniu, ktore mnie dopadlo w dniu przyjazdu podczas spaceru po krupowkach. Takiej ilosci krwi nigdy nie widzialam, sala zabiegowa w ktorej mnie badano wygladala jak rzeznia. Bylam pewna, ze jest juz po wszystkim i ogroomhym zaskoczeniem dla mnie bylo jak lekarz zaczal usg i powiedzial ze plod jest na swoim miejscu i serce bije. Ekipa z karetki i ten lekarz mowili mi, ze sie w ciazy w gory nie przyjezedza ze wzgledu na roznice cisnienia.
O kurczę ale musieliście się zestresować, a niestety wiem jak, bo i u mnie było dokładnie tak samo. Strasznie dużo żywej, czerwonej krwi do szpitala pojechałam ze spakowaną torbą z myślą, że czeka mnie kolejny zabieg, a w szpitalu się uspokoiło i na wzierniku już prawie krwi nie było ... lekarz mi nawet nie uwierzył i powiedział, że wszystko jest dobrze i plamieniami mam się nie przejmować i kazał iść do domu U mnie wszystko jest dobrze i u Ciebie też będzie, a na forum okazuje się, że to wcale nie jest jakieś dziwne i czasem tak jest.

Cytat:
Napisane przez Missandei Pokaż wiadomość
A ja smutkam, bo jakoś nie widzę, żeby mi brzuch rósł. Na początku mi się zrobiło lekkie wzdęcie i mam to cały czas, ale myślałam, że przez 3 tyg. coś urośnie nieco a stoi w miejscu chce krągłości!
Jeszcze będziesz się smucić, że nie możesz skarpetek założyć albo, że nie da się ogolić tu i ówdzie

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
cześć, poczytuje Was od jakiegoś czasu i postanowiłam,że dopiero jak przeczytam wszystkie posty to się odezwę. Można jeszcze do Was dołączyć, tworzycie świetną grupę a w takiej najlepiej o wsparcie i poradę. Ja mam termin na 10 marca. Obecnie jestem w 12t2d
Witam i gratuluję Maluszka
Cytat:
Dziewczyny a mamy jakąś wątkową listę kto kiedy rodzi?
Będzie w nowym wątku

Cytat:
ja miałam robione usg 3d w pierwszej ciąży dopiero ok.30 tygodnia, nie wiem dlaczego ale dopiero wtedy lekarz mi zaproponował.
A czemu lekarz nie puszcza Wam obrazu do 3d? Ja mam zawsze

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Wiecie co ja mam wrażenie, że nie dość, że brzuch mi przestał rosnąć to jeszcze maleje...jakoś mi z tym średnio
Mam dokładnie takie samo wrażenie, brzuch zamiast rosnąć to się zmniejszył to chyba kwestia przyzwyczajenia.

To pokażę Wam swoją dzidzię w 3d z usg genetycznego 12t5d, teraz jest 13t5d

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 16:11   #2647
marta24171
Rozeznanie

Ale zazdroszczę ci tych fotek są piękne
Ja z pierwszej ciąży mam też filmik a z tej narazie tylko zwykle zdjęcie z usg z 9 tygodnia
Co do obiadku to miałam dzisiaj pierożki ruskie,sami z mż robilismy
marta24171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 16:18   #2648
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale zazdroszczę ci tych fotek są piękne
Ja z pierwszej ciąży mam też filmik a z tej narazie tylko zwykle zdjęcie z usg z 9 tygodnia
Co do obiadku to miałam dzisiaj pierożki ruskie,sami z mż robilismy
To jest właśnie filmik, zrobiłam prtsc Lekarka powiedziała, że wszystko zapisze mi na płytkę, ale myślałam, że wszystkie zdjęcia, a tam filmik z całego badania genetycznego
Uwielbiam domowe pierogi, a jeszcze bardziej domowe i ruskie

3190g, 55cm
Stary 2014-08-27, 16:22   #2649
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość

Jeszcze będziesz się smucić, że nie możesz skarpetek założyć albo, że nie da się ogolić tu i ówdzie

Haha to wtedy też będę marudzić ciężarnej nie dogodzisz

Zazdroszczę widoku maluszka, to musi być super uczucie ja na razie widziałam tylko mazy ze zwykłego usg :P
Stary 2014-08-27, 16:44   #2650
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Olasia- nie wiem czy chcesz wiedziec co ja dxidiaj mam na obiad. Przyjechałam do mamy a tu papryka nadziewana mięskiem mielonym, karkówka, skorpiony, bigos, koltlety z fileta. Gości zaprosiła ja zrobię salarkę grecką i z rukoli. Na szczęście mogę wszystko jeść :p
Zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Tez dziś mielony u mnie. Właśnie gotuje ziemniaki i znów Pawia puscilam ;(
O kurcze, nie masz lekko.
Dzięki Bogu nie reaguje zle na zapachy kuchenne

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 17:03   #2651
smv
Zakorzenienie

Fajne zdjęcia taki malutki kosmita mi się taki maluch kojarzy z obcym hehe.
A wiesz już może czy facet czy dziewczynka?

Ci do nadzerki-ja tam całe życie mialam i pewnie dalej mam teraz w piątek mam mieć badanie zwykle na fotelu juz bez usg wiec pewnie coś tam się dowiem...
Stary 2014-08-27, 17:08   #2652
marta24171
Rozeznanie

debraM serdecznie zapraszam jeszcze z 40 sztuk zostało,zrobimy ucztę pierogową,może ktoś jeszcze ma ochote?
Ale u mnie dzisiaj paskudna pogoda córcia ciągnie mnie na spacer a mi się tak nie chcę
Stary 2014-08-27, 17:19   #2653
RaDaMa
Raczkowanie

Cytat:
U mnie taka wycieczka by nie przeszła teraz, nie dałabym rady Coś się w ciąży mi robi takiego, że zaraz się męczę i muszę powoli chodzić, bo inaczej sapię jak stara baba Beznadzieja
mam tak samo
Cytat:
jestem zdolowana. Moja mama wypaplala o mojej ciazy bratu ktory do mnie zadzwonil z gratulacjami. Zadzwonikam do mamy podziekoeac jej za dyskrecje i powiedzialam ze nic juz jej nie powiem. Ze to moja sprawa komu powiem i kiedy i jak. Chyba bylam zbyt surowa. Nie krzyczalam ale powiedzialam to takim tonem mocnym i teraz suedze i placze czy nie bylam zbyt wredna(

Mama chce dobrze ale to moja i meza wesola informacja zeby sie nia dzielic..a ja sie po fakcie dowiaduje ze juz ktos wie...
nie dziwię się Twojej reakcji
Cytat:
No chyba faktycznie troszkę mamie przykrości sprawiłaś. Ja bym ją jutro przeprosiła i powiedziała co miałaś na myśli. Wiesz przyszłe babcie naprawdę bardzo się cieszą z wnuków i ciężko im zabronić tej radości. Tym bardziej, że jak już dziecko się urodzi to nie raz będzie się z ich pomocy korzystało, więc trzeba im też trochę dać radości z dzielenia się nowinami.
Ja się nie zgodzę Ja np. nie potrzebuję pomocy teściowej i nie życzyłabym sobie, żeby (zarówno ona jak i moja mama) rozpowiadała całemu światu o mojej ciąży
Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Hej. Moja siostrzenica nadal w szpitalu prześwietlenie głowy raczej nic nie wykazało, badanie moczu też w porządku. Doktor mówi że jak sie takie coś powtórzy to tomografie komputerowa zrobią. Mała cały czas na kroplówkach i jak tylko leki przestaja dzialac wysoka gorączka wraca. Zaaplikowali jej jakiś antybiotyk i szukają co jej może być...
Oby wszystko było ok
Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
witam mogę dołączyć?

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane ,nie pisze bo czuje sie ostatnio zle...

Nudnosci, bole kregoslupa dzisiejszej noc-porazka i paracetamol. Do tego bole glowy dosc mocne,sennosc(potrafie w ciagu dnia spac 3godziny). Okropnie sie czuje. 11 tydzien leci a w piatek mam usg
u mnie to samo.. im dalej tym gorzej zamiast lepiej. Syn nie dał mi tak popalić jak był w brzuchu

Cytat:
Witam witam

U mnie dziś się zaczął 12 tydzień apka na tablecie podpowiada, że dzieciątko może już płakać

Mam pytanie, jak stoicie z wagą? Ja schudłam od początku ciąży niecałe 2 kg i chociaż mdłości mam już bardzo malutkie to dalej chudnę...

I już od 8 tygodnia mam pręgę na brzuchu - z poczatku myślałam, że może mi się spodnie lub majtki odbiły, ale nie - ewidentnie jest bladziutka, ale już zauważalna kreseczka. Czytałam, że wiele ciężarnych jej wyczekuje z niecierpliwością a mnie ta kreska zawsze wydawała się strasznie brzydka

U mnie w 1 ciaży dość późno wyszła linia, też wydaje mi się brzydka, a do tego mam wrażenie, ze do tej pory całkowicie nie zeszła

Cytat:
cześć, poczytuje Was od jakiegoś czasu i postanowiłam,że dopiero jak przeczytam wszystkie posty to się odezwę. Można jeszcze do Was dołączyć, tworzycie świetną grupę a w takiej najlepiej o wsparcie i poradę. Ja mam termin na 10 marca. Obecnie jestem w 12t2d

Cytat:

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Z racji tego, że od rana nadal boli mnie głowa zmierzyłam sobie ciśnienie i wyszło oszałamiające 99/63
Dobrze, że trochę słońca wyszło to po krótkim spacerze jakoś daję radę
Stary 2014-08-27, 17:24   #2654
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
debraM serdecznie zapraszam jeszcze z 40 sztuk zostało,zrobimy ucztę pierogową,może ktoś jeszcze ma ochote?
Ale u mnie dzisiaj paskudna pogoda córcia ciągnie mnie na spacer a mi się tak nie chcę
Ja też pierogami nigdy nie pogardzę

Eh u mnie dziś mdłości plus zgaga

Stary 2014-08-27, 17:39   #2655
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
witam mogę dołączyć?

Cytat:
Hej, można dołączyć?

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Moja ciaza do tej pory zapowiadala sie na nudna, bezobjawowa(poza czestym sikaniem) i nawet tego dnia czulam sie bardzo dobrze. Po rozpakowaniu walizek wyszlismy na spacer i wracajac przez krupowki na obiad do nas poczulam, ze krwawie. Krew pojawila sie nagle i bardzo szybko jej przybywalo, maz wezwal karetke, na szczescie szybko przyjechala, lekarz z pogotowia rozmawiajac z innymi okreslam mnie jako „poronienie w toku”. Podczas badania okazalo sie, ze plod jest, serce bije, dostalam kroplowke i tak lezalam przy pielegniarkach, potem przewieziono mnie do sali. Wtedy juz nie krwawilam, dostalam jakies leki i leze. Juz mnie to wkurza, bo nikt mnie nawet nie bada tylko pytaja jak sie czuje, a ze dobrze i nie krwawie to ida dalej. A trzy razy dziennie wziac magnez i dwa razy dziennie luteine moglabym brac w innym miejscu niz szpital. Udalo mi sie dzisiaj z nich wyciagnac, ze jutro zrobia usg, a na moja uwage ze od niedzieli nie sprawdzali co z dzeckie lekarka powiedziala ze badanie co 3 dni jest bez sensu. Przedziwne jest to dla mnie, ze wszystko bylo prawidlowo, czulam sie super a tu cos takiego i ze tylko zmiana klimatu, cisnienia (przyjazd z nizin w gory) to spowodowaly.
ale przeżycia, cieszę się że wszystko wporządku z maluszkiem i z Toba, ale przeżycia ogromne i stres
Cytat:
Cytat:

Wiecie co ja mam wrażenie, że nie dość, że brzuch mi przestał rosnąć to jeszcze maleje...jakoś mi z tym średnio
ja tez mam takie wrażenie, jeszcze dziś wskakuję na wagę a tam ani gram do przodu, czyli dalej 2 kg na plusie w sobotę mam kontrolę, chyba wezmę TŻ za farki i mu pokażemy z doktorem co zmajstrował
A dziś się czułam fatalnie w głowie mi się kręciło i ogólnie jakoś tak do bani...ale w pracy wysiedziałam do konća
Stary 2014-08-27, 17:41   #2656
ewka5891
Zakorzenienie

Tak sobie pomyślałam, ze jeszcze chwila i pierwsze mamy bedą czuć ruchy maluszkow
W poprzedniej ciazy szybko poczułam młodego, w okolicy 17 tygodnia

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 17:43   #2657
RaDaMa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Tak sobie pomyślałam, ze jeszcze chwila i pierwsze mamy bedą czuć ruchy maluszkow
ja bardzo późno Co wizytę lekarka mówiła, ze niebawem pewnie poczuję bo jestem szczupła, a to dopiero koło 20tc było
Stary 2014-08-27, 17:56   #2658
Missandei
Raczkowanie

Mnie jak się coś po jelitach przewala to sobie wyobrażam, że to może być maluszek

Stary 2014-08-27, 18:01   #2659
niunia_ona
Zakorzenienie

Radama

Ile płaciłas za takie cudo?

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5

Edytowane przez niunia_ona
Czas edycji: 2014-08-27 o 19:50
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 18:10   #2660
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Fajne zdjęcia taki malutki kosmita mi się taki maluch kojarzy z obcym hehe.
A wiesz już może czy facet czy dziewczynka?
Dla mnie też wygląda jak kosmita, wszystko jeszcze takie chudziutkie i cieniutkie, ale i tak trudno uwierzyć, że ten mały człowieczek ma dopiero 68mm. Nie wiem czy chłopak czy dziewczynka jeszcze.

Cytat:
Z chęcią skorzystam z zaproszenia U mnie tak samo brzydko Szkoda, że lato już przeszło.

Jakie miałyście zlecone badania po tej pierwszej długiej liście? Morfologie i mocz tylko się powtarza?

3190g, 55cm
Stary 2014-08-27, 18:36   #2661
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
ja czulam 1 ciaze 19tydz a 2 ciaze 20tydz, nie moge sie doczekac

Poza tym umieram-mdlosci w rozmiarze xxl+ gigantczny bol prawie migrena od 2-3 dni co jestjuz normalnie nie wytrzmuje

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
Stary 2014-08-27, 18:36   #2662
marcia45
Zadomowienie

U nas pada, wczoraj byla na wizycie, ale TZ przez korki nie zdążył na usg.A szkoda bo maluszek do mnie pomachał, słodko wygladał taki maly gumiś. Jutro idziemy na genetyczne, mam nadzieje ze TZ juz zdazy
zarezerwowałam najpóźniejszy termin. Malenstwo teraz ma 4,8 cm.
Wracam z pracy i nic mi sie nie chce nawet obiadu mezowi zrobic

Awogóle zgubili w przychodni część moich badań i dlatego nie miałam toxo w wynikach.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 18:48   #2663
smv
Zakorzenienie

Kobitki ja nie mam odporności na toksoplazmoze co teraz? Musze chyba być bardziej ostrrożna co nie? Właśnie wróciłam ze spaceru ledwo żyję taka jestem do niczego. Dobrze ze od września wracam do pracy do dzieciaków tylko ciekawe jak długo uda mi się nie zachorować bo jednak w szkole odkąd pracuje to bardzo choruje na górne drogi oddechowe. A rok temu ospę wietrzna od dzieci złapałam. Hehe
Stary 2014-08-27, 18:56   #2664
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
U nas pada, wczoraj byla na wizycie, ale TZ przez korki nie zdążył na usg.A szkoda bo maluszek do mnie pomachał, słodko wygladał taki maly gumiś. Jutro idziemy na genetyczne, mam nadzieje ze TZ juz zdazy
mialas usg wczoraj i jutro? cos sie dzieje?

moze zamowcie pizze? czasem mozna a jak sie nie ma ochot gotowac to juz szczegolnie

ja mam ochote na mleczko w tubce takie zielone.

Wzielam ostatni paracetamol juz jak to nic nie da to nie wiem

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
Stary 2014-08-27, 19:07   #2665
debraM
Wtajemniczenie

Mnie też okropnie boli głowa, chyba taka pogoda

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

A żadna z Was nie ma jeszcze wyników testu PAPP-a?

3190g, 55cm
Stary 2014-08-27, 19:31   #2666
mon9
Zakorzenienie

Mamusie Marcowe 2015

Ja juz 3 raz będe robić morfologie i mocz, 22.09 kolejna wizyta i przed wizyta mam zrobić. Moze wtedy płeć podejrzymy juz

Ja po Chorwacji musiałam zrobić toxo jeszcze raz

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Ja w piątek mam mieć wyniki krwi z pappa ale to dopiero na wizycie 22.09 pokaże je

Edytowane przez mon9
Czas edycji: 2014-08-27 o 19:34
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 19:33   #2667
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:

mam w piatek badania musze sie sptac kiedy mi ten test zrobia bo w UK jest to w zakresie standardowch badan

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
Stary 2014-08-27, 19:38   #2668
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Hej ja już po wizycie wszystko ok dzieciątko ma 54 mm NT- 1mm kości nosowe obecne i w ogóle wszystko ok pytałam o tą toxo ale moja gin mnie uspokoiła i powiedziala że wg niej przechodziłam ale jak bede miała awidność w poniedziałek mam się do niej odezwać w razie czego to da mi namiary na najlepszego specjaliste w Poznaniu i wytłumaczyła mi że toxo w ciąży leczone wlace nie oznacza najgorszego więc trochę jestem spokojniejsza pozostałe wyniki mam książkowe . Co do płci to nie poznałam nawet o tym nie myślałam ale za cztery tygodnie jak się dzieciątko ładnie ułoży to poznamy ale po dzisiejszej wizycie widzę że mam bardzo ruchliwe dziecię bo dopiero za piątym razem dało się zmierzyć tak się wierciło.
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 19:53   #2669
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Hej ja już po wizycie wszystko ok dzieciątko ma 54 mm NT- 1mm kości nosowe obecne i w ogóle wszystko ok pytałam o tą toxo ale moja gin mnie uspokoiła i powiedziala że wg niej przechodziłam ale jak bede miała awidność w poniedziałek mam się do niej odezwać w razie czego to da mi namiary na najlepszego specjaliste w Poznaniu i wytłumaczyła mi że toxo w ciąży leczone wlace nie oznacza najgorszego więc trochę jestem spokojniejsza pozostałe wyniki mam książkowe . Co do płci to nie poznałam nawet o tym nie myślałam ale za cztery tygodnie jak się dzieciątko ładnie ułoży to poznamy ale po dzisiejszej wizycie widzę że mam bardzo ruchliwe dziecię bo dopiero za piątym razem dało się zmierzyć tak się wierciło.
super że wyniki ok gratki;D

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Ja juz 3 raz będe robić morfologie i mocz, 22.09 kolejna wizyta i przed wizyta mam zrobić. Moze wtedy płeć podejrzymy juz

Ja po Chorwacji musiałam zrobić toxo jeszcze raz

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Ja w piątek mam mieć wyniki krwi z pappa ale to dopiero na wizycie 22.09 pokaże je

też mam tego dnia wizytę już odliczam dni

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 20:01   #2670
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
mialas usg wczoraj i jutro? cos sie dzieje?

moze zamowcie pizze? czasem mozna a jak sie nie ma ochot gotowac to juz szczegolnie

ja mam ochote na mleczko w tubce takie zielone.

Wzielam ostatni paracetamol juz jak to nic nie da to nie wiem
Wczoraj byłam na zwykłej wizycie i miałam robione usg, a że mamy 12 tydzień gin kazał mi się najpóżniej do połowy przyszłęgo wtygodnia umówić na prenatalne, więc zadzwoniłam i umówiłam się na jutro. To żle? Ja się wcale na tym nie znam

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości