|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Ja to z jednej strony chciałabym już mieć Maluszka obok siebie a z drugiej się boję i cały czas myślę że jeszcze tyle roboty w domu, sprzątania, Małż dizisiaj zagruntuje a jutro pomaluje w przedpokoju ściany bo przydałoby się odświeżyć... Kurcze a dni tak szybko lecą że nie wiem kiedy to wszystko zrobię... Teraz się tak objadłam że się na chwilę polożyłam...
No i obawiam się trochę wizyty położnej bo jednak nie mieszkamy w luksusach, ba! nawet powiem że wszystko mamy stare w domu tylko meble w kuchni i to nie wszystkie i komodę dla Malucha... No i cały czas mam takie przeciucie że Ona każe się oprowadzać po domu... A mamy tak starą łazienkę, no i zawilgocona jest ale już kasy brak na remont a to nie są małe pieniądze... Ehh... Mam nadzieję, że będzie dobrze i się do niczego nie przyczepi... |
|
|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Elfirko
Pytalam mojej teściowej jak to jest, powiedziała, że położną/pielęgniarkę środowiskową co przychodzi po położnej obchodzi tylko pokój, w którym śpi dziecko. Żeby było czysto, maluch zadbany i tyle, guzik ją obchodzi, że jesteście w trakcie remontu na przykład. Nie martw się tym, naprawdę Rozumiem, że chciałabyś być już na gotowo, sama tak mam bo czekam na szafę i czekam i kartony same tylko w pzredpokoju i też się wkurzam, że syf dookoła.No, moja Mała się rozbrykała Tylko teraz chyba znowu za bardzo, ech Nie wiem o co chodzi jej już, zjadłam dwa jabłka i się zaczęło
|
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
Elfirko
Pytalam mojej teściowej jak to jest, powiedziała, że położną/pielęgniarkę środowiskową co przychodzi po położnej obchodzi tylko pokój, w którym śpi dziecko. Żeby było czysto, maluch zadbany i tyle, guzik ją obchodzi, że jesteście w trakcie remontu na przykład. Nie martw się tym, naprawdę Rozumiem, że chciałabyś być już na gotowo, sama tak mam bo czekam na szafę i czekam i kartony same tylko w pzredpokoju i też się wkurzam, że syf dookoła.No, moja Mała się rozbrykała Tylko teraz chyba znowu za bardzo, ech Nie wiem o co chodzi jej już, zjadłam dwa jabłka i się zaczęło![]() Mój gin też tydzień temu mówił przecież, że poród za zakrętem, że do kolejnej wizyty nie ma opcji, bym wytrzymała i już przetrzymałam kolejny tydzień Kto wie, może córa wytrzyma do wtorku i pójdziemy na wizytę, ginek chyba padnie Jestem gotowa do porodu Staram się być dobrej myśli, chociaż strasznie się boję.Tak mi kazałyście girki zaciskać, że chyba mi się tam zakleiło wszystko
Edytowane przez Asia19x Czas edycji: 2014-08-27 o 16:22 |
|
|
|
#4354 |
|
Raczkowanie
|
Witam wrzesniowe mamusie
Ja tez juz czekam z utesknenem na synka i coraz bardziej sie boje... Tyle sie nasluchalam na temat porodu... Mam pytanie do doswiadczonych mam- jak poznac ze to "juz" i w ktorym momencie jechac do szpitala? |
|
|
|
#4355 |
|
Zadomowienie
|
Mój gin nie odbiera, a chcialam zapytac czy jest wszystko ok jak mam taki wzdety brzuch i mnie ciągnie i mniej czuje ruchy znów. Nie wiem co robic ...
|
|
|
|
#4356 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Za to teraz z ostatniego USG wychodził mi termin na 23 sierpnia, z om na 08 września, więc celuję, że koło 5-6 września się rozpakuję. Oby synuś nie zrobił mi psikusa i się nie przeterminował ![]() Tak więc z tymi terminami to bywa różnie ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
1) odejdą wody, ale na spokojnie się wcześniej wykąpać, założyć podpaskę i dopiero wtedy w drogę 2) jak skurcze nie przejdą po dwóch nospach i ciepłej kąpieli, ok. 38 stopni ( w wodzie skurcze lekko ustępują, a po kąpieli wracają do stanu sprzed kąpieli) 3) jak skurcze są co 4-5 minut (dla mnie co 6-7 minut, bo musze dojechać ok. 50 km do szpitala) a same skurcze to ból w dole brzucha bardzo zbliżony do bólu na okres tylko mocniejsze. Przy czym ból przychodzi i odchodzi, nie jest taki ciągły jak przed okresem. Mogą boleć do tego jeszcze plecy w okolicy krzyża. Mnie plecy nie bolały przy pierwszym porodzie, a wody odeszły w wannie jak się kąpałam, więc nawet tego nie zauważyłam. Pojechałam do szpitala, bo bóle nie przeszły po nospach i kąpieli i były co 7-6 minut (wtedy też miałam do przejechania ok. 50 km do szpitala). Edytowane przez humant Czas edycji: 2014-08-27 o 16:54 |
||
|
|
|
#4357 |
|
Konto usunięte
|
Doriss brawa za wizytę
jednak ruszyło
|
|
|
|
#4358 | |
|
Zakorzenienie
|
O Doris, może coś się ruszy
Ej no, chcę rodzić już ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
![]() I to musi mocno boleć? Bo jak skurcze trwają 15minut np. i przejdą to jest okej? Tzn. chodzi mi o to, że to wtedy jeszcze nie to.
|
|
|
#4359 |
|
Raczkowanie
|
Doris, gratuluję wizyty
|
#4360 |
|
Wtajemniczenie
|
Doris
za wizyteDzanet jest teraz na promce za 4,99Asiu w takim razie chyba czas przestac zaciskac nozki hehe ![]() Paulinka ja mam to samo, jak sobie pomysle ze musze isc stanac przy tych garach to ochota na jedzenie mi odchodzi ![]() Wlasnie na obiad zjadlam jakze zdrowa zupke chinska a moj maz upiekl sobie kielbaske, takze obiad full wypas Elfirka wiesz ze tez tak mysle czasami.. ze ona przyjdzie i bedzie patrzec jak mieszkam i oceniac czy moje dziecko ma aby napewno dobre warunki (tzn wiem ze to tez zrobi, ale bardziej mi chodzi o kontekst materialny, ze np stare meble czy cos).
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
Misstic no już wczoraj pisałam, że zaczynam je rozchylać
Dziewczynki kurcze, nie myślcie tak głupio! Czy stare meble świadczą o tym, że dziecko ma źle? Ono teraz oprócz miłości i ciepła nie potrzebuje nowej komody np. Pojadłam barszczyku, teraz wcinam kisielek
|
|
#4362 |
|
Raczkowanie
|
Ja ostatnio zajadam sie sliwkami
Dziekuje za wskazowki dotyczace porodu |
|
|
|
#4363 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dzięki za gratulacje
Dziś mam zaplanowaną randkę z mężem na wieczór Szczególnie że dziś jego urodziny ![]() Cytat:
No dobra umyję dwa duże lustra w szafie z przesuwanymi drzwiami.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Spoko nie przejmuj się, dziecka Ci nie odbiorą My też mamy mieszkanie a'la lata '80 i nikt się nie czepiał. A jeszcze miałam wyciek z kaloryfera jak przyszła położna przy pierwszym dziecku - ja byłąm w pokoju niczego nieświadoma, otwieram położnej i poczułam jakiś niemiły zapach - a to ta woda zatęchła z kaloryfera w kuchni obok wejściowych drzwi... Obciach. Ale to tez nie moja wina że tego dnia odpowietrzali kaloryfery w bloku przygotowując do zimy Nie pamiętam czy zaglądałam do łazienki... ![]() Dziś u mnie 39 tygodni 0 dni... ![]() Przyszła do mnie dziś koleżanka w ciąży w 5 tygodniu Ciąża jeszcze nie potwierdzona przez ginekologa, ale już ma mocne objawy: biuścik na baczność, dwójka zablokowana i Dopiero my zaczynałyśmy
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
Co nie.. Ja się dowiedziałam w 5 tygodniu, masakra, a już 38leci! Pamiętam jak na zdjęciu zobaczyłam małą, taki mini człowieczek mający 4cm, ryczałam w domu jak bóbr. Ach, pomyśleć, że ten maleńki człowieczek waży ponad 4kg i nieźle macha nóżkami
![]() Marzę, by ją już przytulić ![]() Tż przywiezie zaraz paczkę żelek z Lidla Kurde, mam wyrzuty sumienia za te słodkości, bo wiem, ze to nie jest zdrowe, ale nie umiem się opędzić Oho, ojciec wraca Idę go duchowo wspierać przy skręcaniu wózka!
|
|
#4365 |
|
Zadomowienie
|
Asia masz racje szybko zlecialo :P dobrze ze juz niedlugo
ilez mozna czekac na te maluszkiJa siedze i czekam az oddzwoni gin i popytam o to ciagniecie i wzdety brzuch wiem ze paru z was tez to doskwiera wiec bede wiedziec co robic. Mala chodz mniej ale sie rusza wiec nie bede az tak panikowac tylko musze siedziec
|
|
|
|
#4366 |
|
Raczkowanie
|
Kochane a mnie męczy taka zgaga, że zaraz zwariuje...
|
|
|
|
#4367 |
|
Zadomowienie
|
UWAGA!
Witamy na swiecie kolejnego maluszka! Dzis na swiat przyszedl Metkowy Mateuszek, waga 2980 gr i 50 cm ![]() Trzymamy dalej kciuki, maluch na razie podlaczony pod tlen, bo ciezko oddycha, byc moze przez ta infekcje, ktora Metka miala. Takze zaciskamy kciukasy mamuski i brzuszkowe dzieciaczki za Matiego! Po 18 bedzie wiadomo czy Mati bedzie musial zostac przewieziony na OIOM, Meta jest dobrej mysli, ale jest obolala po cc. |
|
|
|
#4368 |
|
Wtajemniczenie
|
dla MateuszkA i dla Meci.
|
|
#4369 |
|
Raczkowanie
|
Ja pamiętam jak odbierałam wyniki krwi
też nie wierzylam a mąż to do czasu zobaczenia kropeczki na usg
|
|
|
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
Mateuszku witamy na świecie
Meta trzymamy za Was kciuki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4371 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Tz jutro podjedzie odebrac
|
|
#4372 |
|
Zadomowienie
|
Super
Gratulacje Ciesze sie ze Mateuszek juz na swiecie oby i Mecia szybko doszla do siebie
|
|
|
|
#4373 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje Meta
buziaki dla maluszka
|
|
|
|
#4374 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje Metka
i dla Mateuszka
|
|
|
|
#4375 |
|
Wtajemniczenie
|
Meta
Dla MateuszkaDoris gratki za wizyte ale ty juz weteranka
|
#4376 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
))) trzymamy kciuki, żeby doszli szybko do siebie i mogli wrócić jak najszybciej do domu * ![]() ![]() |
|
|
|
|
#4377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będę się modlić, by wszystko było dobrze. Witamy Mateuszka Dzielna Metka
|
|
|
#4378 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jesteśmy z Wami!!
|
|
|
#4379 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Jak wiecie pod koniec lipca trafiłam znowu do szpitala i całe szczęście, że tak się stało, bo dzięki temu lekarze w odpowiednim czasie mogli zareagować (miałam stan przedrzucawkowy, łożysko przestawało pracować i jeszcze wystąpiło zagrożenie zamartwicą wewnątrzmaciczną)... tym sposobem 1 sierpnia o 21.35 przyszła na świat Izabela Moja kruszynka ważyła 2050 g i mierzyła 49 cm A co tam u Was? Widzę, że już coraz więcej dziewczyn się zaczyna rozpakowywać
|
|
|
|
#4380 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję dziewczynki za życzenia z okazji jutrzejszej rocznicy. Powiem Wam że zachodziłam w głowę jak by ciekawie, inaczej spędzić ten dzień. Myślałam o teatrze (ale nic ciekawego nie grają) koncercie (ale boję się o brzuszek, wycieczce (ale nie dam rady zbytni, długo chodzić, męczę się)...... I dziś wpadłam na pomysł Kupiłam bilety na niedzielną Świętokrzyską Noc Kabaretową mąż uwielbia kabarety więc mam nadzieję że się ucieszy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.

Pytalam mojej teściowej jak to jest, powiedziała, że położną/pielęgniarkę środowiskową co przychodzi po położnej obchodzi tylko pokój, w którym śpi dziecko. Żeby było czysto, maluch zadbany i tyle, guzik ją obchodzi, że jesteście w trakcie remontu na przykład. Nie martw się tym, naprawdę
Rozumiem, że chciałabyś być już na gotowo, sama tak mam bo czekam na szafę i czekam i kartony same tylko w pzredpokoju i też się wkurzam, że syf dookoła.
Nie wiem o co chodzi jej już, zjadłam dwa jabłka i się zaczęło

Staram się być dobrej myśli, chociaż strasznie się boję.

takze spokojnie 

jednak ruszyło 

Dopiero my zaczynałyśmy
Ślub: 6 września 2008 ___ 
Kurde, mam wyrzuty sumienia za te słodkości, bo wiem, ze to nie jest zdrowe, ale nie umiem się opędzić
dla MateuszkA 
Mam nadzieję, że będzie super, kurcze już nie mogę się doczekać aż go złoży, pewnie nieźle będzie się wkurzał przy tym