|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kieleckie Panny Młode - XI część pogaduszek
Cytat:
![]() jak się wszystko unormuje to z chęcią się z Wami spotkam na winko
|
|
#3752 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny udało sie i wylalam sobie kubeł zimnej wody na glowe!!! Haha nie polecam ale jak cos to dla friends jest na filmik na fb
|
|
|
|
#3753 |
|
Raczkowanie
|
A i jeszcze dzis zakupiłam takie oto 'cos' slubne za £1
Mozna chyba zrobic napis jakis jest możliwość 16liter.ImageUploadedByWizaz Forum1409085173.289628.jpgImageUploadedByWizaz Forum1409085192.834580.jpg |
|
|
|
#3754 |
|
Raczkowanie
|
A i jeszcze dzis zakupiłam takie oto 'cos' slubne za £1
Mozna chyba zrobic napis jakis jest możliwość na 16 liter |
|
|
|
#3755 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
ooo fajne
i jakie tanie
|
#3757 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry wszystkim w ten pochmurny dzien
Ktoras z dziewczyn wspominala o Szafranowym Dworze.Od kilku osob slyszalam ze akustyka tam jest kiepska i jak sie zespol zle ustawi to kiszka. A teraz dobranoc.Trzeba nocke odespac
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
słodkich snów
|
#3759 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3760 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a w Stangrecie sala do tańca jest oddzielnie czy tam gdzie stoły???
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
oddzielnie
ja mam akurat stoły w sali widokowej gdzie są płytki, a tańce w sali złotej z parkietem ![]() no chyba że masz mega małe wesele to możesz sobie połączyć, ale to chyba musiałoby być chyba max 40- 50 osób by nie bylo ścisku
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak czytam te Wasze posty o przygotowaniach to sama chciałabym jeszcze raz wychodzić za mąż ![]() Moi rodzice zdecydowali się na obchody 30-lecia ślubu w Stangrecie we wrześniu, więc będę mieć przynajmniej taką namiastkę
|
|
|
|
|
#3763 |
|
Wtajemniczenie
|
Jezusie.... Mam jeszcze ofertę ze Stodółki http://www.hotelmiedzianagora.pl/ind...miedziana_gora
ORGANIZUJEMY PRZYJĘCIA DO 220 OSÓB APARTAMENTY DLA NOWOŻEŃCÓW I RODZICÓW GRATIS! Pragniemy spełnić Państwa marzenia o wspaniałym i niepowtarzalnym przyjęciu weselnym ,które pozostanie w pamięci jako wyjątkowe i długo wspominane wydarzenie .Każde przyjęcie jest traktowane przez nas indywidualnie tak by móc wyjść naprzeciw oczekiwaniom Gości, z ogromną dbałością o szczegóły, a profesjonalny personel zapewnia doskonałą atmosferę i wysoki standard obsługi. SALA BANKIETOWA: Przyjęcia organizowane są w eleganckiej, klimatyzowanej, przestronnej sali.Proponujemy przyjęcie zasiadane przy okrągłych bądź tradycyjnych stołach. DEKORACJA: Hotel zapewnia standardową dekoracje sali. Jeśli jednak marzą Państwo o specjalnej oprawie wizualnej, współpracujące z nami dekoratorki chętnie wyczarują dla Państwa coś wyjątkowego NOCLEGI: Wszystkim gościom proponujemy specjalne ceny noclegów: 120zł za pokój 2-osobowy. Oddajemy do Państwa dyspozycji 80 miejsc noclegowych w 27 eleganckich pokojach 2-osobowych z możliwością dostawki, z czego 9 to luksusowe apartamenty. Wszystkie pokoje urządzone są z ogromną dbałością o detale, tak by zapewnić Gościom jak największy komfort pobytu. Każdy z nich posiada łazienkę, telewizor, telefon, dostęp do bezprzewodowego Internetu Wi – Fi. MENU WESELNE 190zł/os Dania gorące: 1. Ø Rosół z makaronem Ø Bulion z kołdunami Ø Krem z zielonych warzyw 2. Ø Balotyna z kurczaka faszerowana szynką i kozim serem, puree ziemniaczane z zielonym groszkiem, zestaw surówek Ø Roladka schabowa z boczkiem w sosie z grzybów leśnych, ziemniaki tłuczone ze śmietaną, zestaw surówek 3. Ø Gulasz z szynki Ø Strogonoff ze smietaną 4. Ø Filet z kurczaka z grilla podany z sałatką z dresingiem cezar Ø Medaliony z polędwiczki wieprzowej podane na grzance, świeża sałatka 5. Ø Barszcz czerwony z pasztecikiem w cieście francuskim 6. Ø Micha pierogowa na wiejskim stole (uzupełniana całą noc) Zakąski zimne Roladki z indyka Schab z musem chrzanowym Galantyna z kurczaka z serem owczym i szpinakiem Roladki wieprzowe nadziewane kurkami Terrina z szynki wieprzowej i pietruszki Jajka faszerowane sałatką jarzynową Parfait z wątróbki Sałatka brokułowa Śledź 3 smaki Łosoś z kremowym serkiem z koprem Sałatka ze świeżych warzyw i sera owczego Tymbaliki z warzywami Pikle (ogórek , papryka, pieczarka) Sałatka ziemniaczana Stół Wiejski Szynka z kopytkiem, trzy rodzaje kiełbas, kaszanka, pasztetowa, salceson, żeberka wędzone i golonki, smalec, ogórki małosolne Ciasto / stół słodkości z ciastem, owoce Napoje zimne ,soki, kawa, herbata bez ograniczeń z ceną 170zł/os Jestem najbardziej nieogarniętą Pm świata.... Nawet pierścionka nie mam bo nie potrafiłam się zdecydować Narzeczony mnie chyba zamorduje jak powiem że jeszcze jedna sala do zobaczenia....
15.09.2013 24.09.2014 18.04.2015 Ślub ![]() 06.06.2015 06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała 14.12.2016 16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała Edytowane przez justynka333 Czas edycji: 2014-08-27 o 12:18 |
|
|
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
zależy na ile osób planujesz... jeśli na mniej to po co Ci sala na 220 osób
no chyba, że chcesz okrągłe stoły to wtedy da się tą pustą przestrzeń zatuszować.. my zanim jeździliśmy po salach to zrobiliśmy listę gości, których zapraszamy: wyszło 120, odjęliśmy tych którzy na pewno nie przyjadą, bo" coś tam".. wyszło 90-100... no a mamy 73 (+ 6 dzieci) ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]() fajnie rodzice robią po moim weselu w niedzielę ktoś robi też tam chrzciny..
|
|
#3765 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Faktycznie wybór jest ogromny, ale jak już będziesz jeździła je oglądać to będzie jak z sukienką - po prostu poczujesz, że to właśnie ta sala Ja właśnie tak miałam. Jak tylko weszłam na salę to już wiedziałam, że podpiszę umowę ![]() A jak już serio nie potrafisz wybrać to zrób listę plusów i minusów poszczególnych obiektów (klimatyzacja, cena, parkiet, wystrój, otoczenie, właściciele, menu itp.) |
|
|
|
|
#3766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mieliśmy 3 stron pytań i do każdego odpowiadaliśmy która sala jest na + a która na - polecam takie rozwiązanie, tylko oczywiście później trzeba się trzymać tej decyzji a nie znów wahać na szczęście Mój jest bardziej stanowczy ode mnie
|
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez acidka Czas edycji: 2014-08-27 o 15:12 |
|
|
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
My zrobiliśmy mega wielką tabelę, najpierw w necie oglądaliśmy zdjęcia z wystroju, które na tak i nie, potem dzwoniliśmy i pytaliśmy się wstępnie, zrobiliśmy selekcję, gdzi jedziemy... i tak.. pojechaliśmy tylko do 5 sal
|
#3769 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na większych salach przy mniejszej ilości stawiają właśnie okrągłe stoły i ponoć wygląda ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Obie sale nam się podobają i cenowo są podobne+ mają dobre opinie. Trzymajcie kciuki
|
|
#3770 |
|
Zadomowienie
|
a pewnie że dacie!
![]() czas jest czasem wybawcą, po prostu trzeba się na coś zdecydować i już ![]() coś mi strzyknęło w plecach boooliiii ;(
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
Machon to chyba ye zaproszenia ;p tak cie zalatwily :p
|
|
|
|
#3772 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3773 |
|
Zadomowienie
|
chyba tak.. także strzeż się bo i Ciebie może to czeka
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a może ten szał związany jest z jakąś ważną sprawą do zrobienia? ![]() może Ciebie dopadła prokrastynacja?
|
|
#3776 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
Ja gilotyna wycinac bede :p
|
|
|
|
#3778 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
Jak szukasz czegoś w jakimś fajnym charakterze to może '7 pokus'? Tuż przy skoczni (blisko Stangretu) , jest gdzie wyjść, drewniane wnętrza. Podobno w tym roku zmienili kucharza. A jak szukasz coś naprawdę takiego w zakopiańskim/wiejskim stylu to wiem, że organizowane są wesela w Spichlerzu w Skansenie w Tokarni. Wystrój i otoczenie genialne. Są też pokoje. Jedzenie jest podgrzewane (nie ma prawdziwej kuchni), ale dostarczane są z tego co słyszałam to właśnie z Miedzianej Góry (ale tego nie jestem pewna). A może zamek rycerski w Sobkowie? Tam jest sala właśnie do 100 osób, o jedzeniu to słyszałam pozytywne i negatywne opinie, ale więcej tych pierwszych. Dla gości weselnych są pokazy bitew rycerskich, przejażdżki bryczką. Kelnerki są poubierane w szlacheckie stroje. Tylko rzeczywiście kawałek od Kielc, noi za te wszystkie atrakcje trochę sobie dodatkowo liczą ...
Edytowane przez KasDi Czas edycji: 2014-08-27 o 19:14 |
||
|
|
|
#3779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szybko Ci idzie z zaproszeniami ![]() Cytat:
ale nie wiem nic więcej co i jak - na zdjęciach wygląda całkiem spoko ![]() popijam Cydr Lubelski i niebawem jadę do Skandalu ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- dziś jakiś zastój na wątku, a mamy jeszcze 1200 postów
|
|
#3780 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- A ja piję Wyborową Pepsi I zabieram się do roboty. Nigdy nie piłam Cydr'u Lubelski'ego - co to takiego? W ogóle zauważyłyście, że w tym roku jest fajna data na ślub zaraz po świętach - 27 grudnia sobota. Zwykle za wesele np. w 2 dzień świąt trzeba płacić coś dodatkowo. A tu nadal wolne, ale już nie święta. Wiem, że jeszcze kilka sal ma wolne takie terminy.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.

Zaręczyny 11.10.2013

Ślub