Mamusie Kwietniowe 2015!:) - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytul ma nosic II czesc naszego watku?
o zarciu gadamy, na maluchy czakamy 1 3,13%
rączki, nóżki rozwinięte, a kopniaki są następne, mamusie kwietniowe 2015 0 0%
juz bym chciala byc mamusią a tu dzidziuś kopie w brzusio 0 0%
O wyprawkach rozprawiamy i na kwietniowe maluszki czekamy 0 0%
lipiec i sierpień minął nam I trymestry odchodzą w dal. Kwietniowe mamusie 2015 3 9,38%
Lato, jesień zima i na wiosnę kwietniowy bociek do nas zawita 0 0%
Ogorkowa, potem pawik, w kwietniu z brzucha wyjdzie szkrabik 4 12,50%
paw kolorowy już prawie za nami teraz do kwietnia czekamy 0 0%
ogórkowa, schab, pierogi, w kwietniu dzidzia sie urodzi 2 6,25%
Rosną nam brzusie, to my Kwietniowe mamusie! 10 31,25%
Mamusie Kwietniowe 2015! cz.II 21 65,63%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-27, 17:48   #2491
nancy822
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015!:)

Dziewczyny ale się rozpisujecie
Po pierwsze gratuluję nowym mamom i dziewczynom które były na USG (zdjęcie dzidzi super!)

Powiedziałam w pracy o ciąży i pracodawczyni stwierdziła, że wiedziała Niby było to po mnie widać Cieszy się razem ze mną tylko prosiła, żebym ich z dnia na dzień nie zostawiła. Ja planuję pracować do marca jeśli tylko dzidzia mi na to pozwoli Dodam, że pracuję jako opiekunka a w marcu moja podopieczna ma iść do przedszkola. Mam nadzieję, że mój plan się nie zmieni
nancy822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 17:51   #2492
soniuska
Zakorzenienie

Blackberry to super

hehe Madison to mam nadzijee ze na lodowce zaskutkuje:P

a co do cesarki to nie wiem czy ja z marszu nie bede miala - mam rozmiar spodni xxs ;p
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 17:52   #2493
Jess922
Zakorzenienie

Ja też planuję pracować jak najdłużej, ale myślę, że do marca możesz mieć ciężko, ale nic nie wiadomo
Stary 2014-08-27, 17:52   #2494
Agnieszakk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Ach, te trudne decyzję ciężarnych ;-) tez mam takie dylematy :-D
noo
A tez macie wrazenie, ze jakos tak mozg dziaal na wolńiejszych obrotach? Mi ńormalnie ciezko skoncentrowac sie na tym co ktos mowi, sol wsadzilam pod kosz zamiast do szafki z przyprawami...
Agnieszakk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 17:53   #2495
Jess922
Zakorzenienie

Sonia bardzo szczupłe dziewczyny też rodzą naturalnie

Jeszcze 5 dni a u mnie 7

Edytowane przez Jess922
Czas edycji: 2014-08-27 o 17:54
Jess922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 17:54   #2496
Agnieszakk
Raczkowanie

Cytat:
A i byl hydraulik u nas obejrzeć co ma do roboty i całe szczęście wycenił sie mało, ale zawsze go bierzemy i powiedzieliśmy ze dla dzidzi robimy i to dlatego chyba. Dobry człowiek z niego :-D
fajnie ze tak sie udalo.

A u mnie to pranie jest zawsze i wszedzi, normalnie jakbym 5 dzieci miala a nas sa 2 osoby i pies!
Stary 2014-08-27, 17:58   #2497
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale się rozpisujecie
Po pierwsze gratuluję nowym mamom i dziewczynom które były na USG (zdjęcie dzidzi super!)

Powiedziałam w pracy o ciąży i pracodawczyni stwierdziła, że wiedziała Niby było to po mnie widać Cieszy się razem ze mną tylko prosiła, żebym ich z dnia na dzień nie zostawiła. Ja planuję pracować do marca jeśli tylko dzidzia mi na to pozwoli Dodam, że pracuję jako opiekunka a w marcu moja podopieczna ma iść do przedszkola. Mam nadzieję, że mój plan się nie zmieni
super!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-27, 17:58   #2498
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszakk Pokaż wiadomość
fajnie ze tak sie udalo.

A u mnie to pranie jest zawsze i wszedzi, normalnie jakbym 5 dzieci miala a nas sa 2 osoby i pies!
ha u mnie to samo tylko dwie osoby i dwa koty... ogólnie w tym tygodniu się zapuściłam z sprzątaniem i praniem na dodatek mój tż mi non stop gada, ze ciąża to nie choroba i mogę spokojnie sprzątać, a jak go mdli bo coś zjadł niedobrego to leży pod kołdrą i jęczy... faceci...
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 17:58   #2499
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
fajnie ze tak sie udalo.

skad ja to znam
Stary 2014-08-27, 18:03   #2500
Agnieszakk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
ha u mnie to samo tylko dwie osoby i dwa koty... ogólnie w tym tygodniu się zapuściłam z sprzątaniem i praniem na dodatek mój tż mi non stop gada, ze ciąża to nie choroba i mogę spokojnie sprzątać, a jak go mdli bo coś zjadł niedobrego to leży pod kołdrą i jęczy... faceci...
To ciekawe, ze te poglady, ze ciaza to nie choroba to na ogol maja osoby, ktore w ciazy nigdy noe beda albo byly wieeeki temu ( np. Ginekolog mezczyzna, maz, pracodawca itd). Wkurza mńie to strasznie, bo jak sie przeforsujesz i zaczniesz plamic to te madrale powiedża " po co to robila? Kzal jej ktos? Taka nierozsadna kobieta !" Normalnie hipokryzja.
Tak samo jak sie mowi, ze kobieta siedzi w dom z dzieckiem. Na ja pier... Jasne ze siedzi, ale chyba tylko wtedy, kiedy do kibla idzie, bo jak Boga kocham, pranie, sprzatanie, zakupy, gotowańie i dziecko ktore ciagle cos chce to praca na cala dobe a nie 8 dziennie.
Stary 2014-08-27, 18:09   #2501
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
To ciekawe, ze te poglady, ze ciaza to nie choroba to na ogol maja osoby, ktore w ciazy nigdy noe beda albo byly wieeeki temu ( np. Ginekolog mezczyzna, maz, pracodawca itd). Wkurza mńie to strasznie, bo jak sie przeforsujesz i zaczniesz plamic to te madrale powiedża " po co to robila? Kzal jej ktos? Taka nierozsadna kobieta !" Normalnie hipokryzja.
Tak samo jak sie mowi, ze kobieta siedzi w dom z dzieckiem. Na ja pier... Jasne ze siedzi, ale chyba tylko wtedy, kiedy do kibla idzie, bo jak Boga kocham, pranie, sprzatanie, zakupy, gotowańie i dziecko ktore ciagle cos chce to praca na cala dobe a nie 8 dziennie.
Faceci myślą, że każda ciąża jest taka sama... to że ktoś z rodziny przez całą ciąże czuł się super, biegał latał i w 9 miesiącu jeszcze na kolanach podlogę mył to nie oznacza, że każda kobieta tak będzie się świetnie czuła... Też mnie to wkurza, ale nie chce się denerwować i puszczam to pomimo uszu i jak się źle czuje to się kładę, a jak mu coś nie pasuje niech sam sprzątnie.
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-27, 18:12   #2502
nancy822
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Ja też planuję pracować jak najdłużej, ale myślę, że do marca możesz mieć ciężko, ale nic nie wiadomo
Znam dziewczyny które do 7 miesiąca pracowały i ja też bym chciałą jak najdłużej bo w domu nie wysiedzę :/

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
super!
Też się cieszę
Stary 2014-08-27, 18:42   #2503
Jess922
Zakorzenienie

Nancy- tego ci życzę

Ja nie mam tak, że M mówi mi, że mam coś zrobić, albo, że nie zrobiłam. Bo raczej robię wszystko tak jak przed ciążą. I to ja go bardziej gonię, żeby mi w czymś pomógł jednak ciężko coś z niego wyegzekwować jak wraca po 19 do domu.
Stary 2014-08-27, 18:43   #2504
niezawsze
Zakorzenienie

mnie chyba tez cos lapie, caly dzien mam katar masakra, aerozol dziala chwile tylko :/

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 18:49   #2505
kordelka85
BAN stały

Moj mnie na szczescie do niczego nie goni, jak chce to robie, jak nie to robi on, albo nie jest zrobione.Od kilku dni mieszka u nas taki kolega co przyjechal na sezonowke i w zamian za mieszkanie ma sprzatac, taka umowa.
A maz wie, ze w razie jakichkolwiek komplikacji bedzie ciezko, bo w szpitalu byc nie moge.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 18:49   #2506
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
noo
A tez macie wrazenie, ze jakos tak mozg dziaal na wolńiejszych obrotach? Mi ńormalnie ciezko skoncentrowac sie na tym co ktos mowi, sol wsadzilam pod kosz zamiast do szafki z przyprawami...
haha to ja ostatnio herbate wylalam do smietnika zamiast do zlewu
Cytat:
Sonia bardzo szczupłe dziewczyny też rodzą naturalnie

Jeszcze 5 dni a u mnie 7
tak wiem kochana,zalezy jak duza dzidzia bedzie
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
mnie chyba tez cos lapie, caly dzien mam katar masakra, aerozol dziala chwile tylko :/
kochana na katar w ciazy najlepiej inhalacje z wody z sola nawet
i na noc mleko z maslem, czosnkiem i miodem przed snem - wygrzejesz:P
Stary 2014-08-27, 19:00   #2507
_Madison_
Zadomowienie

Cytat:
O tak zgadzam się z Tobą w 100%
Mój mąż to zachowuje się tak jakby wszystkie rozumy pozjadał i mam wrażenie, że praktycznie ciążą się nie przejmuje. Nie ważne przecież, że tyle czasu się staraliśmy, że jakby nie patrzeć kupa kasy na transfery poszła - chociaż to oczywiście kwestia najmniej ważna. Jakieś takie olewające podejście ma i mówi, że się z sobą pieszczę??? zamiast mu pomóc??? WTF??? No mówie wam tak mnie wkur..., że bym zabiła

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Hehe ja też mam dwa koty a raczej kota i kotkę.

Cytat:
Też bym chciała wrócić po 1trym do pracy i przerobić chociaz do lutego ale zobaczymy co lekarz na to. 30.09 mamy się nad tym zastanowić.
Ciężkiej pracy nie mam to liczę, że dostanę zielone światło bo leżing na kanapie mnie wykończy :P
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF

Edytowane przez _Madison_
Czas edycji: 2014-08-27 o 19:02
_Madison_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 19:17   #2508
soniuska
Zakorzenienie

Madison cos mu odbilo ewidentnie. trzeba mu jakos o ciazy przypomniec! bo chyba nie ogarnia!!!

ja nie chce wracac do pracy
Stary 2014-08-27, 19:29   #2509
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Masz racje, ze to czekanie to taki wiszacy w powietrzu znak zapytania. J w zasadzie objawow ciay ńie mam zadnych, napady glodu prawie minely. I tak czasem mnie nachodza mysli " ja na pewno jestem w ciazy?"

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

A i zapomnialabym. Po co w zasadzie robi sie genetyczne usg, pod katem wad wrodzonych? Zwykle usg tego ńie wykryje? Jest jakis specjalny aparat do usg genetycznego?

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Brzmi jak fajny plan
Aaa, udalo mi sie zacytowac telefonem)) ja tez czesto mysle, ze moze mi sie wydaje, ale beta to co innego juz mowi i wstyd sie przyznac, ale tez nie wiem, do czego jest usg genetyczne... Powiedzielisny dla matki TZeta... Ja sie zastrzele, nerke sprzedam, byleby z nia nie mieszkac ;(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-27, 19:31   #2510
nancy822
Zadomowienie

Cytat:
Nancy- tego ci życzę

Ja nie mam tak, że M mówi mi, że mam coś zrobić, albo, że nie zrobiłam. Bo raczej robię wszystko tak jak przed ciążą. I to ja go bardziej gonię, żeby mi w czymś pomógł jednak ciężko coś z niego wyegzekwować jak wraca po 19 do domu.
Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć

Ja mam dobrą sytuację bo mój Tż pracuje głównie w domu i to on wszystko w nim robi Jestem pewna, że jak zostanę w szpitalu po porodzie to on nie umrze z głodu i pranie też sobie zrobi Już mi zapowiedział, że jeśli będę się źle czuła to nawet palcem nie będę musiała ruszać Oby mu się nie odwidziało
Stary 2014-08-27, 19:38   #2511
Agnieszakk
Raczkowanie

Cytat:
Madison cos mu odbilo ewidentnie. trzeba mu jakos o ciazy przypomniec! bo chyba nie ogarnia!!!

ja nie chce wracac do pracy
Madison, a moze jak on zobaczy wiekszy brzuszek to sie troche ogarnie? Ale tak jak mowia dziewczyny - przypominac mu i wywiesic sobie zwolnenie na lodowke i piescisz sie że soba, bo jetes w ciazy - jak on bedzie to wtedy bedzie mogl skladac zazalenia.

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:

Ja mam dobrą sytuację bo mój Tż pracuje głównie w domu i to on wszystko w nim robi Jestem pewna, że jak zostanę w szpitalu po porodzie to on nie umrze z głodu i pranie też sobie zrobi Już mi zapowiedział, że jeśli będę się źle czuła to nawet palcem nie będę musiała ruszać Oby mu się nie odwidziało
Jezu, gdzie ty takiego meza znalazlas, daj namiary !
Stary 2014-08-27, 19:38   #2512
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
fajnie ze tak sie udalo.

To tak jak u mnie prania tyle... I 2 osoby i pies, to ten pies tak brudzi! :-D
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 19:39   #2513
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Aaa, udalo mi sie zacytowac telefonem)) ja tez czesto mysle, ze moze mi sie wydaje, ale beta to co innego juz mowi i wstyd sie przyznac, ale tez nie wiem, do czego jest usg genetyczne... Powiedzielisny dla matki TZeta... Ja sie zastrzele, nerke sprzedam, byleby z nia nie mieszkac ;(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
hehe 0bys nie musiala;*
Cytat:

o jak Ci dobbrze!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-27, 19:39   #2514
Agnieszakk
Raczkowanie

Cytat:
To tak jak u mnie prania tyle... I 2 osoby i pies, to ten pies tak brudzi! :-D
Tak,tak!
Stary 2014-08-27, 19:51   #2515
mori_lee
Rozeznanie

Hej

Żyję! Nie bede zapeszac ale znalazlam sposob na moje mdlosci.. Kordelka ja tez nie moglam xzytac tych postow o jedzeniu.. co przeczytalam to ... takze wiem co czujesz..
Ale mialam pisac o tym moim genialnym sposobie, otoz OPASKI AKUPRESUROWE na nadgarstek. To jest cos co podnioslo mnie do pionu i pozwolilo wyjsc z domu ))) polecam kazdemu i podaję link http://opaskinanudnosci.pl/ kupiłam je w aptece ..

Edytowane przez mori_lee
Czas edycji: 2014-08-27 o 20:17
mori_lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 19:53   #2516
nancy822
Zadomowienie

Cytat:
Madison, a moze jak on zobaczy wiekszy brzuszek to sie troche ogarnie? Ale tak jak mowia dziewczyny - przypominac mu i wywiesic sobie zwolnenie na lodowke i piescisz sie że soba, bo jetes w ciazy - jak on bedzie to wtedy bedzie mogl skladac zazalenia.

Jezu, gdzie ty takiego meza znalazlas, daj namiary !
Jeszcze nie mąż ale już zaklepany więc namiarów nie dam A dłuuuugo się na wzajem szukaliśmy

Cytat:

o jak Ci dobbrze!
Oj dobrze, dobrze! Przed chwilą powiedział, że za dobrze z nim mam Bo mi do sklepu poleciał po sok i orzeszki Mam nadzieję, że się nie zmieni Trochę przeraża mnie, że już mi mówi, że szybko będę mogła do pracy wrócić bo on sobie z dzieckiem poradzi. On jeszcze nie wie jak to wszystko wygląda...
Stary 2014-08-27, 20:05   #2517
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze nie mąż ale już zaklepany więc namiarów nie dam A dłuuuugo się na wzajem szukaliśmy

Oj dobrze, dobrze! Przed chwilą powiedział, że za dobrze z nim mam Bo mi do sklepu poleciał po sok i orzeszki Mam nadzieję, że się nie zmieni Trochę przeraża mnie, że już mi mówi, że szybko będę mogła do pracy wrócić bo on sobie z dzieckiem poradzi. On jeszcze nie wie jak to wszystko wygląda...
Mysle ze my bezdzietne to tez do końca nie wiemy jak to bedzie ;-) ja mam 11lat młodsza siorke i sporo pamietam ale jednak dużo mama robiła przy niej. Ale ja zdaje sobie sprawę ze musze sie poświęcić całą dla dzidzi po za małymi wyjątkami gdzie dziadkowie sie nią zajmą. wydaje mi sie ze dam rade.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2014-08-27, 20:14   #2518
nancy822
Zadomowienie

Cytat:
Mysle ze my bezdzietne to tez do końca nie wiemy jak to bedzie ;-) ja mam 11lat młodsza siorke i sporo pamietam ale jednak dużo mama robiła przy niej. Ale ja zdaje sobie sprawę ze musze sie poświęcić całą dla dzidzi po za małymi wyjątkami gdzie dziadkowie sie nią zajmą. wydaje mi sie ze dam rade.
Każda z nas da radę Nie raz , nie dwa będzie ciężko ale uśmiech takiej dzidzi wszystko wynagradza Ja bezdzietna ale parę dzieciaków już odchowałam w mojej prawie 7letniej karierze niani Z moją obecną podopieczną jestem odkąd skończyła 6 miesięcy czyli już 2,5 roku razem, po 10 godzin dziennie. Prawie jak moje własne Więc ja wiem jak to wszystko wygląda
Stary 2014-08-27, 20:19   #2519
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Każda z nas da radę Nie raz , nie dwa będzie ciężko ale uśmiech takiej dzidzi wszystko wynagradza Ja bezdzietna ale parę dzieciaków już odchowałam w mojej prawie 7letniej karierze niani Z moją obecną podopieczną jestem odkąd skończyła 6 miesięcy czyli już 2,5 roku razem, po 10 godzin dziennie. Prawie jak moje własne Więc ja wiem jak to wszystko wygląda
A no to tak, wiesz jak to wygląda. :-D
Pawcio 13.04.2015
Stary 2014-08-27, 20:20   #2520
Jess922
Zakorzenienie

Madison potrząśnij porządnie mężem, żeby się opamiętał i powiedz co czujesz, u mnie się to sprawdza.

Wszystkie damy sobie pięknie rade !! Kto jak nie my

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości