|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mężatki, co tam u Was słychać? cz.II
Oj tak Kindzia, tak to czasem bywa.. tylko, ze u nas to nie jest kwestia kasy, bo i tak na część remontu mieliśmy brać kredyt, a część kaski lezy sobie i czeka, ale coś nas wstrzymuje i póki co musimy zacisnąć zęby i czekac..
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Taverney, przepraszam,faktycznie mogłam napisać to w jednym poście
Zuzaneczka,fajnie,że w końcu się odezwałaś Kulbit,gratuluje podwyzki A z tymi wydatkami to sama dobrze wiem,jak to jest. Chcielismy odłozyc parę groszy,a tu nagle wyskoczyły nam chrzciny na których mój mąż ma być chrzestnym i 3 wesela. Na każdej z tych imprez musimy być
|
|
#123 |
|
Raczkowanie
|
a ja z innej beczki
ide pierwszy raz w zyciu robic mezowi pierogi trzymajcie kciuki hihi
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Ewkast12
![]() napewno wyjdą super
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Ewkast12 a z czym te pierogi, jeśli można spytac?
|
|
#126 | |||
|
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Cytat:
|
|
|
#127 |
|
Raczkowanie
|
No musze Wam powiedziec Kochane ze pierogi wyszly suuuuuuuuuuuper Mąz bardzo zadowolony i ja tez
A robilam z nadzieniem serowym mniam mniam!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez jeszcze nie popełniłam pierogów
Ale wczoraj zafundowalam męzowi fryteczki i kurczaka w złocistej panierce. Ucieszył sie jak nie wiem co, bo ja generalnie jestem przeciwnikiem frytek itp. jedzonka, więc było to dla niego zaskoczeniem, a uwielbia takie jedzenie ![]() czy u Was też bez przerwy leje? dobija mnie ta pogoda..... dziś jedziemy oglądać mebelki do łazienki
|
|
#129 |
|
Raczkowanie
|
U mnie w kujawsko-pomorskim ciagle leje, budze sie i leje tragedia nic sie nie chce przez to. Dobrze ze mam w jednej pracy dwa miesiace wolne, ale do drugiej ide na 3 godziny i tak przez ten deszcz mi sie nie chce ze szok.
Powodzenia w wyborze mebelek!!!!!!!!!! My wczoraj zalatwilismy kolejny papier do budowy hip hip hurra
|
|
|
|
#130 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witajcie! dawno tu nie zaglądałam bo własnie jestem w trakcie kursu na prawo jazdy, liczę że uda mi się zdobyć prawko do końca roku, bo od nowego roku pełno zmian i moim zdaniem utrudnień No i w trakcie pisania pracy mgr ![]() pozdrawiam ps. strasznie dużo czytania miałam !!!
|
|
|
#131 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie ta pogoda jest dobijająca ciąąąąąąąąąągle pada i na zmiane przestaje, jest chlodno nawet musialm kurtkę załozyc :/. Przez to nie mogę rano wstać z łóżka, a ok 22 już padam .ALE jest poprawa bo już dziś za oknem widzę słoneczko!! wreszcię bo co to za lato. pozdrawiam
|
|
|
#132 | |||||
|
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Cytat:
Ja też muszę się kiedyś zebrać... ale już chyba w nowym domku ![]() Cytat:
Od czasu do czasu pokaże się promień słońca i znów deszcz Jak na złość, bo akurat dostarczyli nam brakujący kawałek blachy i ci niepozbierani "fachowcy" mają nam dach dokończyć. Ale w tym deszczu nie da rady Koniecznie pochwal się mebelkami Cytat:
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie raz pada, raz nie pada, ale pogoda generalnie taka, ze trudno nazwać ten czas LATEM!
- wiatr, deszcz, brak słońca.. Nie lubię upałów, ale takie lato to ja dziękuję! Wczoraj kupiłam sobie porządną kurtkę przeciwdeszczową z membraną specjalistyczną, na wycieczki górskie i pewnie wykorzystam ją przed wyjazdem w Warszawie, jak tak dalej pójdzie![]() Ewka gratuluje pierogów, ja do takich jedzonek zdolności nie posiadam Raz jak zrobiłam kopytka to gotowałam bardzooooo długo i były nadal twrade, za dużo mąki dodałam![]() Iguana mam nadzieję, że i prawko i praca mgr (obie sprawy mam już całe szczęście za sobą ) pójdą sprawnie i z dobrymi wynikami
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już nie mogę doczekać się własnej kuchni ![]() Ewa, gratuluję pierogów
|
|
|
#135 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kopytka też, mniam, mniam. Sama chętnie bym zrobiła ale wcześniej musze się dorobić stolnicy (która kosztuje, aż 30 zł ![]() Cytat:
|
|
#136 |
|
Raczkowanie
|
no to nie zostaje Wam nic innego Dziewczyny jak same zrobic pierogi
!!!!!!!!w sobote sprobuje zrobic jakis schabik w jablkach musze przez te dwa miesiace pogotowac bo od wrzesnia znowu kuchnia szkolna w pracy
|
|
|
|
#137 | |||
|
Raczkowanie
|
Mężatki, co tam u Was słychać? cz.II
Cytat:
Dziękuję przyda się na pewno ![]() Cytat:
Cytat:
Kulbit i Kindzia dziękuję za wsparcie ![]() A co do pierogów to je poprostu uwieeeeeeeeelbiam szczególnie ruskie no i z kapustą i grzybami, ja niestety samodzielnie ich jeszcze nie robilam, tylko na święta nadziewałam ciasto farszem, ale sama ciasta nie zrobilam ![]() A stolnice mam tylko jakoś chęci brakuje ![]() buziaki dla was no i udal się wreszcie wielocytat! ![]() A pogoda beznadziejna zamiast nosic spódnice na gole nogi i klapki to ja latam w jeansach i kurtce . Moze upały to nie jest to o czym marze ale od tego są wakacje, cały rok będe marzyć o słonku!!!! jeszcze się namarznę i namoknę!!!mimo wszystko dobrego dnia wam życzę
Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-07-16 o 11:12 Powód: trzy posty pod sobą |
|||
|
|
|
#138 | |||
|
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Cytat:
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzis sennie... może też dlatego że jestem po winku musującym?
hihi nie ma to jak okazje w pracy i to zaraz z rana hihiWczoraj szukaliśmy mebli do łazienki. jestem załamana. Wszystko jest właściwie na jedno kopyto (układ i rozmiary) i niestety nie pasuje zupełnie do mojej łazienki i wc W wc mamy taką wnękę, szerokości 44,5 cm, która powstała przez zabudowanie rur. Jest to idealne miejsce na wstawienie szafki, ale wszystkie szafki są na ok 30 cm szerokie. Raz że się do nich niewiele zmieści, a dwa że zostania taka nieoreślona dziura ![]() Chyba trzeba będzie zrobić meble na zamówienie. Ale obawiam się że w aktualnej sytuacji budowlano wykończeniowej trudno nam będzie znaleźć stolarza Nawet na taką szafkę maskującą "dziure" w przedpokoju czekamy juz kilka miesięcy bo nie chcą przyjechać do takiej "pirdółki". Ehhh...Nigdy nie myślałam że będę tak zniechęcona urządzaniem.
|
|
#140 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() schabik...mmm...Cytat:
ale weekend ma być ładny.Iga, a ile trwa kurs na prawko z jazdami? To znaczy jak się zapiszę w sierpniu to zdążę przed końcem roku wszystko zrobić? Cytat:
Dopasujecie na pewno i się uda. U nas też różne takie cyrki były, szczególnie jak lampy nie mogliśmy założyć, ale teraz wisi i jeszcze nie spadła
|
|||
|
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Zuzaneczka, ja tez myslę,że lepiej zrobić pod zamówienie
![]() Cytat:
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
To faktycznie szybciutko, zobaczymy czy zdam za pierwszym razem, bo wiecie jak to jest. Myślałam że trwa to dłuuugo, a jak tak, to może pod koniec roku uda mi się kupić już jakiś mały samochodzik
|
|
|
|
#143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W ogóle ostatnio nic mi się nie chce :/ W naszym nowym mieszkanku panuje chaos totalny - panowie przyszli wymieniać instalacje wszelkiego rodzaju - huk, syf nieprzeciętny i śmierdzi ciętym metalem - sama radość :/ Kiedy to się skończy... A to dopiero początek.
Edytowane przez inka1980 Czas edycji: 2007-07-13 o 10:16 |
|
|
|
|
#144 | |||
|
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Cytat:
Te wszystkie huki i dziwne zapachy przy remoncie/ budowie, to najgorsze co może być ![]() A u nas teraz zacznie się wykończeniówka, czyli taka dłubanina w zasadzie Musimy kupić panele i płytki do kuchni oraz farby. Jak będziemy już mieli podłogi i ściany gotowe, to się okaże, jak bardzo możemy poszaleć w kwestii wyposażenia
|
|
|
#145 |
|
Rozeznanie
|
Ale Wam zazdroszcze, my jeszcze nie mamy zadnergo mieszkanka, bo moj TZ jeszcze nie pracuje-jest młodszy.Ale ja dostalam podwyzke i mam nadzieje, ze juz w grudniu wezme kredyt, jakos trzeba sobie radzic
|
|
|
|
#146 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Radze zacząć teraz bo masz szansę zdążyć no i przed świętami będziesz mogła się pochwalić PRAWKIEM ![]() pozdrawiam Ps. a teoria to 10 godzin, w jednej szkole masz 5 spotakań bo 2h, a w innej cała teorię robisz w weekend, wszystko zależy od danej szkoły
Edytowane przez _Iguana_ Czas edycji: 2007-07-13 o 21:08 Powód: zapomnialam dopisac :) |
|
|
|
|
#147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A twój TŻ jest duzo młodszy od ciebie?
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam juz to w innym moim ulubionym wątku, ale muszę się i z wami podzialić.. bo wciąż jeszcze od soboty jak sobie o tym pomyśle to mnie... echhhh, więc tak:
Zaplanowaliśmy sobie z mężem na dziś zakupy na nasz wyjazd w góry, potrzebujemy dobre buty, moj mąż kurtke i takie tam dodatki do tego. Tak więc rano poszliśmy sobie do garażu po auto i tu zostaliśmy zaskoczeni.. Okazało się ze w nocy włamali się nam do auta zbili szybe i ukradli prawie nowe radio, mielismy je pół roku - wypasiony sprzęt z cd, spory to był dla nas wydatek a ktos przyszedł ot tak zbił szybę i wyjął radio Zaznaczam ze auto trzymamy w garażu w bloku Jestem zła i bezradna.. Pól dnia załatwialiśmy szybe, z zakupów lekkie nici bo za mało czasu nam zostało, do tego mamy w plecy radio i parę stówek na zbitą szybę
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgłosiliście włamanie?
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Kulbit, współczuję
Ktoś miał niezły tupet, cholera... Wiem, że to marna pociecha, ale dobrze, że tylko radio, a nie cały samochód. A co z wyjazdem w góry? Jedziecie? Gdzie? U mnie jak w kalejdoskopie... wyjazd do Rumunii planowany na 26 lipca chyba dojdzie do skutku beze mnie praca mnie dobija, a tu na wolne nie ma szans i mąż będzie musiał pojechać beze mnie. Na szczęście zostanę z psem.A w piątek zrobię pierogi i nic mnie nie powstrzyma
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.

trzymajcie kciuki hihi

No i w trakcie pisania pracy mgr 

Od czasu do czasu pokaże się promień słońca i znów deszcz
Jak na złość, bo akurat dostarczyli nam brakujący kawałek blachy i ci niepozbierani "fachowcy" mają nam dach dokończyć. Ale w tym deszczu nie da rady
- wiatr, deszcz, brak słońca.. Nie lubię upałów, ale takie lato to ja dziękuję! Wczoraj kupiłam sobie porządną kurtkę przeciwdeszczową z membraną specjalistyczną, na wycieczki górskie i pewnie wykorzystam ją przed wyjazdem w Warszawie, jak tak dalej pójdzie