Styczniowe mamusie 2015, cz. III - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-27, 21:49   #3061
Princes 18
Raczkowanie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. III

Cytat:
Napisane przez justyna84x Pokaż wiadomość
Ja nastepna wizyte mam dopiero 7 pazdziernika. Zapomnialam Wam wczoraj napisac ze polozna powiedziala mi ze za duzo przytylam (4 kg w 6 tygodni). Wzielam to sobie do serca i ograniczam teraz slodycze i na kolacje wczoraj i dzisiaj jadlam same owoce. Od poczatku ciazy mam +4 kg.
wedlug mnie Twoja waga jest jak najbardziej w normie chociaz nie chce sie wymadrzac bo nie jestem lekarzem ale zobacz sobie na jakimkolwiek kalkulatorze ciazowym....http://app.mama.kalbi.pl/kalkulator-...g-ciaza-zwykla
http://www.prozdrowie.pl/Aplikacje/K...z-wagi-w-ciazy

ja na przyklad przytylam tylko kilko a moze nawet nie cale bo 800g i jest to zby mala waga ale lekarz nic mi nie mowil..
Princes 18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 21:49   #3062
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

to ja mówię dobranoc
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 21:49   #3063
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
smerfetka czyżby Cię coś zbierało? A potrzebowałam na gwałt dwóch bluz. Jedną kupiłam zwykłą czarną z bawełny za 39zł, a drugą z weluru cienkiego za 34,90zł. Był ogromny wybór kolorów i rozmiarów. Nawet spodnie do kompletu, ale spodnie odpuściłam, bo jeszcze mam. Zastanawiam się czy nie kupić jeszcze jednej welurowej. One są zwykłe bez niczego na zamek.
no wiesz co, tzycków zapomniałaś umyć, brudas
fashion kuraki, ale problem z zębami. Dobrze, że szef sam podjął temat zastępstwa.
Zuzanka ja bym poczekała do wizyty, a powódź w biustonoszu to normalna sprawa, czas na wkładki laktacyjne.
Justyna może materac jest ze złotym wkładem
niunia nie chcę Cię martwić, ale w szpitalach mają w :pupa: mamuśki z niedoczynnością. Sama musisz pilnować wszystkiego.
madzikuu gratulacje dziewczynki
mnie to nie martwi , jak urodzę tak urodzę , żeby tylko zdrowi ja i dziecko.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 21:49   #3064
justynalyp
Zadomowienie

Aniela ładne imię.
Ja miałam dziadka Antoniego, ale już nie żyje i Anteczek mi się podoba, bo kojarzy mi się z dziadkiem, bo był fajny.
A mi cycki z c urosły do g, póki co, albo może to przez tą rozmiarówkę.
Moja koleżanka urodziła córkę dała jej Nina Anna. A miała być Nina Anna Antonina, ale przez papierkologie są tylko dwa imiona, chociaż mówi ciągle do niej Tośka, a prawdziwego imienia nie piamięta, ale zmienić nie chce.
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 21:49   #3065
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Chociaz nie wiem jak ja będę prac..czytalam ,ze i tak dzidz ma kontakt z naszymi ubraniami a co ja będę prac przeciez nasze nie w fairy.
ja chyba tylko miesiąc prałam w dzidziusiowym - jelp chyba nie pamiętam. potem przeszłam na nasz proszek

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
Dziewczynki zapraszam na imieninowego
ooo to najlepszego

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Wreszcie Was dogoniłam Ja wizytę mam 01.09 o godz. 8:00, a jutro jadę zrobić badania i będę robić między innym obciążenie glukozą, już mi się nie chce tam siedzieć tych 2 godzin
ja dziś miałam i dziękuję bogu że już jestem po. drugi raz bym nie zniosła

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
czy wy też macie takie wysoki puls jak ja??
dziś miałam ponad 80ud/min
ja nieraz to i 90-100 mam. albo tak łomocze mi serce że słyszę to aż.

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
ja mam ciśnienie 100 /70 ciekawe czy pozwolą mi normalnie urodzić przy niskim ciśnieniu i niedoczynności tarczycy.
niskie ciśnienie i tarczyca jest wskazaniem do cc?
słyszałam że wysokie ciśnienie ale o niskim nie wiedziałam

Cytat:
Napisane przez madzikuu Pokaż wiadomość
U mnie po polowkowym będzie dziewczyna ;-) zdrowa i śliczna córeczka tatusia...teraz tylko problem z imieniem...hmmm
no i super

Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
a wiecie co jest chamskie, albo przesadzam?! jak ludzie pytają się o moją ciążę, bo już widać i pytają się o płeć, mówię dziewczynka, pytają się o imię, mówię Pola. Na co ludzie się krzywią, marudzą, mówią że brzydkie, że im się nie podoba. Na co wie mnie się gotuję i grzecznie odpowiadam, że nie obchodzi mnie to co oni myślą i czy im się podoba. też tak macie?
nie przesadzasz. mi to wisi że komuś się nie podoba. to nasze dziecko
jakby mi ktoś powiedział że mu się nie podoba to bym odp: na szczęście to nam ma się podobać a nie tobie...

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
hehehehehehe zapomniałam. Żeby ie to forum, to bym nie wiedziała, że można tak nazwać Powiedziałam Tż o tej pipkowej bożenie... i ugryzłam się w język bo jego mama tak się nazywa

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
dużo jest imion fajnych ale kojarzą się nam z nie fajnymi osobami dlatego tak jest
oj tak. jest takie powiedzenie że nie zdajesz sobie sprawy z tego ile osób nienawidzisz dopóki nie wybierasz imienia dla dziecka

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 21:55   #3066
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

oj tak. jest takie powiedzenie że nie zdajesz sobie sprawy z tego ile osób nienawidzisz dopóki nie wybierasz imienia dla dziecka
a tu się zgodzę w 100 %
akrolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 21:57   #3067
Kinqaa
Zakorzenienie

Przepraszam bardzo, a może. Któraś nazwie dzidziulke Kingusia na moją Cześć ?

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 21:58   #3068
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
ja chyba tylko miesiąc prałam w dzidziusiowym - jelp chyba nie pamiętam. potem przeszłam na nasz proszek

ooo to najlepszego

ja dziś miałam i dziękuję bogu że już jestem po. drugi raz bym nie zniosła

ja nieraz to i 90-100 mam. albo tak łomocze mi serce że słyszę to aż.

niskie ciśnienie i tarczyca jest wskazaniem do cc?
słyszałam że wysokie ciśnienie ale o niskim nie wiedziałam

no i super

nie przesadzasz. mi to wisi że komuś się nie podoba. to nasze dziecko
jakby mi ktoś powiedział że mu się nie podoba to bym odp: na szczęście to nam ma się podobać a nie tobie...

tak mi kilka osób mówiło ,ale ja nie wnikam , jak urodzę tak będzie ważne by ok było;D

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Przepraszam bardzo, a może. Któraś nazwie dzidziulke Kingusia na moją Cześć ?
ja chciałam dać drugiemu dziecku no ale wyszło jak wyszło.może kiedyś jeszcze.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-08-27, 22:03   #3069
Zuzanka90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
Ja już wcześniej wspominałam - mam wycieki od 17 tc. Czasem leje się bardzo, czasem tylko kilka kropel. Wg mojej gin to nic niepokojącego, piersi wyglądają dobrze, nie mam żadnego stanu zapalnego. Zakupiłam wkładki laktacyjne i jakoś z tym żyję a ból sutków od początku się u mnie utrzymuje - nawilżam je i noszę sportowe staniki, żeby niepotrzebnie ich nie podrażniać. U mojej siostry też już przed połową zaczęło się sączyć i również nie było to niczym niepokojącym.
No u mnie to samo od 17tc... tylko wczesniej to byly kropelki, a teraz... masakra czasami jak sie obudze to mi az po brzuchu leci:/// a nie chcialabym ich przez noc w staniku gniesc ale pocieszające jest, że nie jestem sama hehe

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
smaruję na mokrą skórę po myciu zwykłą oliwką, i bio oilem 2xdziennie
a i tak mam takie rozstępy że

podobno w ciąży powinno być 135/80 bo jak jest większe to moze być problem z tlenem ...nie przechodzi przez pępowinę czy jakoś tak. Jednym słowem nie jest to bezpieczne dla dziecka

Zuzanka ja sie nie pilnuje z tym co jem, ale nie jesm cały czas ( a i takie przypadki się zdarzają w ciąży) jem rano płatki zaraz po przebudzeniu, później 2 śniadanie, obiad, kolacja no i dużo słodkiego Dobrze że waga nie szaleje bo jakbym przywaliła 20/30 kg to byłaby masakra! Liczę na ok 13 max
Szczerze zazdroszcze... Tez nie jem caly czas, jem tylko pozne sniadanie, obiad, na kolacje staram sie jesc tylko owoce, a jak tylko zaczne cos przegryzac miedzy posilkami (jakies chipsy, słonecznik... czekolady nie jem bo mi masakruje cere) to od razu lece z kg w gore... Ale u mnie to norma, mam tendencje do tycia... a trudno, żeby sobie wszystkiego odmawiać...
Zuzanka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 22:06   #3070
allgoodthings
Zadomowienie

Zuzanka, owoce lepiej zostawić na wcześniejszą porę niż kolacja. Lepiej zjedz warzywka na kolację
Stary 2014-08-27, 22:07   #3071
smerfetka2808
Zakorzenienie

Lilijka, no zbiera mnie ale poluje na jakąś fajną przez glowę z kapturem
a co do tzytzkow to mam kalafiora i zapomniałam żartuję oczywiście

Kinqa, mnie się bardzo podoba Twoje imię ale dla syneczka raczej słabo

a co do imion to mi się podoba Staś, Jaś, Antoś ale teak drobno no ale w dowodzie będzie np Antoni a to już nie

Eirene, no to pewnie kupimy ten dzidziusiowy, a co myślisz o płatkach mydlanych czy jak to się zwie?
Stary 2014-08-27, 22:09   #3072
nuna2
Zakorzenienie

a ja myślę, że o imionach nie powinno się dyskutować, bo jednym się podoba takie innym inne i na szczęście.
Stary 2014-08-27, 22:10   #3073
Zuzanka90
Raczkowanie

Cytat:
Ty lepiej nic nie pokazuj do jedzenia hehehe musiałam dziś tatę wysłać po lejs prosto z pieca. Miał zapisane na kartce i przyniósł dobre

niy nie jest. Ale w sumie po co męczyć skórę dziecka taką silną chemią?

Ładne imię wybrałaś. Ja jakoś jeszcze nie mogę się zdecydować ;/ Chyba do ostatniej chwili nie będzie wiadomo. A może jak zobaczę dzidzię to będzie takie "o ona wygląda na bożenkę" i będzie bożenka a myślałam że INEZ to damskie

Na początku też chciałam Lidię, ale oczywiście rodzina musiała skomentować "ruskie" i brzydkie. Chyba przestaniemy patrzeć jakie im się podobają i będzie tak się nazywać jak chcemy.

Lepiej idź, po co masz się zamartwiać aż do 8.09. Chociaż z drugiej strony to troszkę ponad tydzień...

na wyniki posiewu czekałam trochę dłużej niż na zwykłe wyniki. Chyba tak jak Justyna pisała 3 dni, a może trochę dłużej. Tylko pamiętaj, żeby te siki zanieść jak najszybciej. Raz zaniosłam po 3h i się okazało, że za długo w torebce nosiłam i wynik był zafałszowany. Leukocyty we krwi WBC? miałam w normie 9,2

aż wyciągnęłam swoją kartę i sprawdziłam. Ja od początku czerwca +3kg. Ważę teraz 1 kg więcej niż przed ciążą (na samym początku waga zleciała w dół).

ładnie się trafiło z tym c&a

gratulacje

imiona to rzecz gustu, nie powinno się tego komentować ;/ Ostatnio spotkałam koleżankę i mówi, że jej nowo narodzony syn to Igor. Igor to koszmar mojego dzieciństwa, kojarzy mi się z garbatym i brzydkim Igorem z bajki "Kaczulla" heh Ale oczywiście tak jej nie powiedziałam, tylko że teraz to bardzo popularne imię. No jakoś kłamać, że pięknie nie umiem, ale nie skomentowałam źle. I strasznie mnie denerwują komentarze rodziny jak jakieś imię wybieram ;/

Pisałyście o miejscu łożyska. U mnie w karcie jest napisane "łożysko na ścianie przedniej i w dnie". To źle? Lekarz nic mi nie mówił.

Charliss te usg nerek, żeby sprawdzić, czy czasem Tobie też zastoje się nie robią i dlatego tak boli.

o jezu jakiego długiego posta zrobiłam ;/ sorki
No właśnie... więc chyba przetrzymam nerwy na wodzy, poki nic wielkiego się nie dzieje, nie chcę też Malej meczyc tymi badaniami, dosc ja zmasakrowal na polowkowym ale schiza w głowie siedzi

Zgadzam sie... Wybor imienia to strasznie cięzkie zadanie, tym bardziej wydaje mi sie nie na miejscu komentowanie wyboru innych... Kazdy z nas ma inne skojarzenia i upodobania, nie wszystkim sie musi podobac, ale tez nie widze potrzeby umilania ludziom zycia swoimi pogladami Wydaje mi sie, ze nasza Niunia tez dlugo bedzie bezimienna, podoba mi sie z 5 imion i na zadne sie nie moge zdecydowac:P a juz tym bardziej z Tatusiem dogadac:P
Stary 2014-08-27, 22:14   #3074
smerfetka2808
Zakorzenienie

Zuzanka, oj tak dogadać się z Tatusiem co do imienia to graniczy z cudem
Stary 2014-08-27, 22:16   #3075
Zuzanka90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
smerfetka czyżby Cię coś zbierało? A potrzebowałam na gwałt dwóch bluz. Jedną kupiłam zwykłą czarną z bawełny za 39zł, a drugą z weluru cienkiego za 34,90zł. Był ogromny wybór kolorów i rozmiarów. Nawet spodnie do kompletu, ale spodnie odpuściłam, bo jeszcze mam. Zastanawiam się czy nie kupić jeszcze jednej welurowej. One są zwykłe bez niczego na zamek.
no wiesz co, tzycków zapomniałaś umyć, brudas
fashion kuraki, ale problem z zębami. Dobrze, że szef sam podjął temat zastępstwa.
Zuzanka ja bym poczekała do wizyty, a powódź w biustonoszu to normalna sprawa, czas na wkładki laktacyjne.
Justyna może materac jest ze złotym wkładem
niunia nie chcę Cię martwić, ale w szpitalach mają w :pupa: mamuśki z niedoczynnością. Sama musisz pilnować wszystkiego.
madzikuu gratulacje dziewczynki
kurcze... gdzie Wy wynajdujecie te ciuchy?? w nic sie juz nie mieszcze, a jak mam juz cos kupic wydaje mi sie, że wszystko wygląda na mnie jak namiot i od razu mi sie odechciewa
Juz sie zaprzyjazniłam z wkladkami, ale myslalam poprostu, ze to pozniej nastapi:p

Edytowane przez Zuzanka90
Czas edycji: 2014-08-27 o 22:17
Stary 2014-08-27, 22:23   #3076
dusiolka
Zakorzenienie

Smerfetka po wizycie Mała wazy 435g , a z zaleceń to mam wiecej lezec niz cokolwiek robic (chyba padło podejrzenie o skracanie sie szyjki ale nie chciała wprost powiedziec) ,mam zadzwonić za 2tyg z inf jak sie czuje ;p bo dzidzius bardzo nisko siedzi..jak nie urok to sraczka. No i obowiązkowa pic 2szkl soku z buraka dziennie bleee.. Juz dzisiaj jedna wielka wypilam;/
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 22:26   #3077
smerfetka2808
Zakorzenienie

Dusiolka, oj to teraz nie ma mopowania podłog co drugi dzień
a nie lepiej Ci jesc buraczki? ja lubię sobie ugotować i je jeść nie starte
ojej ale duża ta Twoja pannica już

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

a co do szyjki to może nic nie jest, tylko to są Twoje domysły?
Stary 2014-08-27, 22:28   #3078
niunia_ona
Zakorzenienie

idziemy spać dziewczyny dobrej nocki

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-08-27, 22:30   #3079
Zuzanka90
Raczkowanie

Cytat:
Zuzanka, owoce lepiej zostawić na wcześniejszą porę niż kolacja. Lepiej zjedz warzywka na kolację
Jak mi sie slodkiego chce wieczorem to wybralam mniejsze zło:P

Smerfetka no wlaśnie... koniec swiata, jak sie urodzi, to sie chyba pobijemy strach go bedzie do USC wysłać, bo jeszcze po swojemu zgłosi:P

Dusiolka a ktory u Ciebie tydzień? Duża juz dzidzia To odpoczywaj, leż i pachnij A buraka jednak współczuje:P Nie przepadam za sokami warzywnymi, choc zdrowe...
Stary 2014-08-27, 22:31   #3080
justynalyp
Zadomowienie

moje dziecko ma już chyba ulubioną piosenkę, bo straszliwie kopie jak ją puszczam albo tak jej nienawidzi, że nie chce jej więcej słyszeć i kopie, mówiąc matka wyłącz to.
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 22:33   #3081
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Smerfetka po wizycie Mała wazy 435g , a z zaleceń to mam wiecej lezec niz cokolwiek robic (chyba padło podejrzenie o skracanie sie szyjki ale nie chciała wprost powiedziec) ,mam zadzwonić za 2tyg z inf jak sie czuje ;p bo dzidzius bardzo nisko siedzi..jak nie urok to sraczka. No i obowiązkowa pic 2szkl soku z buraka dziennie bleee.. Juz dzisiaj jedna wielka wypilam;/
dobrze, że dzidziuś zdrowy. Leż i odpoczywaj. Mi buraki śmierdzą taką ziemią i jakoś w ogóle nie podchodzą, no ale jak mus to mus.

dziewczyny a skąd bierzecie sok z żurawin? ze sklepu? apteki?
Stary 2014-08-27, 22:33   #3082
smerfetka2808
Zakorzenienie

Zuzanka, mój powiedział tak: i tak tata idzie zapisać dziecko do USC więc nie zaczynaj tata ma ostatnią wolę i gadaj se z takim
a co do ubrań to dziewczyny mówią że w c&a oraz w h&m są fajne ale nie wiem bo nie byłam

ale nie zgaga pali idę chyba po mleko

Edytowane przez smerfetka2808
Czas edycji: 2014-08-27 o 22:35
smerfetka2808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 22:44   #3083
dusiolka
Zakorzenienie

Smerfetka spytałam sie jej wprost czy chodzi o to ze moze sie szyjka skracać to mówi ze wlasnie chce to sprawdzić..brr

Zuzanka to juz 22t2d dzisiaj wied rozpoczelam 6mies ;p ale dzidz niech sobie jesZCZE tam siedzi;p

Kurczę stałe ma nogi na głowie taka akrobatka;p
Stary 2014-08-27, 22:52   #3084
smerfetka2808
Zakorzenienie

Dusiolka, a no chyba że tak, no to nic innego Ci nie pozostaje jak odpoczywanie wieksze niż dotychczas
ciekawe po kim taka gimnastyczka?

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

popatrzcie jaki super artykuł znalazłam
Dzidziuś
Stary 2014-08-27, 22:52   #3085
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Dusiolka, a no chyba że tak, no to nic innego Ci nie pozostaje jak odpoczywanie wieksze niż dotychczas
ciekawe po kim taka gimnastyczka?

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Dzidziuś

Tez nie wiem po kim takie akrobacje tam robi;p
Stary 2014-08-27, 22:53   #3086
ellyunia
Wtajemniczenie

Styczniowe mamusie 2015, cz. III

Smerfetka rozstępy na cycu to miałam przed mdloscii pierwszymi

Dusiolka w takim razie odpoczywaj

A moje Monika- zawsze lubilam swoje imię ale widzę ze to imię stało się rzadkie

A co do rejestracji imienia w USC przez tatusiów to faktycznie trochę niebezpieczne.. Mój dziadek poszedł do urzędu i miałabym Małgorzata Maria, ale pani w urzędzie powiedziała mu ze lepiej brzmi Maria Małgorzata i tak zostało wpisane. Skutek taki ze wszyscy mówią Gośka i tylko burdel w papierach a o właściwym imieniu niewiele osób wie.
Ps. Nasze dziecko będzie miało jedno Imię jak rodzice

Edytowane przez ellyunia
Czas edycji: 2014-08-27 o 23:08
ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 22:59   #3087
Kinqaa
Zakorzenienie

Smerfetka dopiero od 28 tygodnia dziecko otwiera oczy ?

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 22:59   #3088
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:

Dzidziuś
aaa! Super się to czyta!
akrolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 23:02   #3089
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Dzis dostalam pierwsza paczke w ciuszkami... juz nawet wiem w co ubiore mala jak bedziemy wychodzic ze szpitala

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
olena90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 23:08   #3090
smerfetka2808
Zakorzenienie

Ellyunia, to dziadek Tz poszedł zarejestrować dziecko ale troszkę zapomniał dziecko zostało ochrzczone a później dopiero do USC poszedł bo sobie przypomniał że jeszcze nie był także jak tatuś pójdzie na pępkowe to niewiadomo jak zapisze trzeba na kartce im napisać

Kinqa, no najwidoczniej tak

Akrolowa, dlatego wkleiłam bo piękne to jest, już mówiłam dziś mężowi że dyskotekę będziemy małemu robić

Olena, to super
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości