Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-27, 15:29   #4291
damcilapke
Rozeznanie

Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI

bylam dzis w szpitalu. odrazu badanie ale nic sie nie dzieje w kierunku porodu. dziecko 4211g. glowka wysoko. jutro mnie przyjmuja na oddzial. chcieli dzis ale wole jutro.
kasia, nie , ja nie zmienilam zdania. nagadali mojemu tztowi. jak uslyszal dzis ze mam isc do rejestracji to dostal szalu i wpadl w panike ze mnie chca odrazu ciac czy cos bo nagadali mu roznych glupot. jak ja nie lubie jak ktos kto nie ma zielonego pojecia sie wtraca :-( zrobila sie awantura w szpitalu bez powodu. polozna stwierdzila ze bedzie mi ciezko urodzic i ze jak beda chcieli mi zrobic cesarke to zeby sie nie upierac bo bedzie lepiej. a ja tak nie chce tego cc

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
damcilapke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 15:39   #4292
neska1412
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez damcilapke Pokaż wiadomość
bylam dzis w szpitalu. odrazu badanie ale nic sie nie dzieje w kierunku porodu. dziecko 4211g. glowka wysoko. jutro mnie przyjmuja na oddzial. chcieli dzis ale wole jutro.
kasia, nie , ja nie zmienilam zdania. nagadali mojemu tztowi. jak uslyszal dzis ze mam isc do rejestracji to dostal szalu i wpadl w panike ze mnie chca odrazu ciac czy cos bo nagadali mu roznych glupot. jak ja nie lubie jak ktos kto nie ma zielonego pojecia sie wtraca :-( zrobila sie awantura w szpitalu bez powodu. polozna stwierdzila ze bedzie mi ciezko urodzic i ze jak beda chcieli mi zrobic cesarke to zeby sie nie upierac bo bedzie lepiej. a ja tak nie chce tego cc

Troche cie nie rozumiem. Wiem ze sie boisz bo to zrozumiale ale przewidują ci dużego dzieciaczka. Może widzą, że jesteś za drobna lub masz wąskie biodra i proponuja cc. Wiadomo, że jak sie nie zgodzisz to cie sila nie zmuszą i bedziesz probować sn. Ale... nie dość ze ty sie umeczysz to i dzidzius bedzie zmeczony. Nie wiem jak to jest ale może pojdzie ci szybko sn czego Ci życze ale myśl o dzieciaczku a nie o tym co sie twojemu męzowi podoba.
Ja mam 160 i przed ciąza wazylam 56 kg i urodzilam 3560 czyli dużo. Ale łatwo nie było.
neska1412 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 15:42   #4293
damcilapke
Rozeznanie

nie jestem drobna wlasnie. mam szerokie biodra, ponad 100cm. w dodatku w ciazy przytylam 23kg i waze prawie 96 ale nie wygladam na tyle. wszystko poszlo w brzuch. ja wlasnie chxialam zeby dzidzius przyszedl na swiat naturalnie zeby polozyli mi go takiego brudnego od tego wszystkiego na brzuchu po prpstu tak chce

Stary 2014-08-27, 15:58   #4294
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Gosia ja nie mowie ze cos wymyslilas ale z tego co wiem od mojej pediatry i z artykulow w necie nie ma skoku w 3 tygodniu

Butter ja mysle ze cos jest w tych skokach jednak Poczytaj artykuly i publikacje w necie, ponoc te skoki sa udowodnione
Co prawda uwazam ze duzo rodzicow troche tego naduzywa i kazdy gorszy dzien maluszka przypisuje wlasnie skokom

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
W necie też szukałam i nic nie znalazłam, a do pediatry idziemy dopiero we wtorek. Ale z drugiej strony tak myślę że położna chyba wie co mówi, może miała na myśli jakiś mały 'skoczek' ;-)

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
nie jestem drobna wlasnie. mam szerokie biodra, ponad 100cm. w dodatku w ciazy przytylam 23kg i waze prawie 96 ale nie wygladam na tyle. wszystko poszlo w brzuch. ja wlasnie chxialam zeby dzidzius przyszedl na swiat naturalnie zeby polozyli mi go takiego brudnego od tego wszystkiego na brzuchu po prpstu tak chce

Pamiętaj tylko że tu się nie da nic zaplanować, ja też nie chciałam cewnika, przebicia pęcherza, dolarganu.. ;-)
Stary 2014-08-27, 16:11   #4295
damcilapke
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
W necie też szukałam i nic nie znalazłam, a do pediatry idziemy dopiero we wtorek. Ale z drugiej strony tak myślę że położna chyba wie co mówi, może miała na myśli jakiś mały 'skoczek' ;-)

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Pamiętaj tylko że tu się nie da nic zaplanować, ja też nie chciałam cewnika, przebicia pęcherza, dolarganu.. ;-)

wiem ze sie nie da. a jak cie przyjmowali i wywolywali to glowke mala miala wysoko ?
Stary 2014-08-27, 16:19   #4296
nagiAkt
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
A jak mamuśki wasze powroty do formy ? Mi w końću zeszły obrzeki z nóg, obrączka też mi juz wchodzi ale jeszcze nie tak luźno jak powinna Ciekawa jestem ile warzę....Dzisiaj założyłam moja ulubiona tunikę jeansową i ku zdziwieniu weszłam bez problemu Tylko jeden guzik na biuscie sie nie dopiął Ale to wiadomo dlaczego, w końcu jestem matka karmiaca , he he Wiec chyba wracam do formy
Gosia dzięki za słowa otuchy, bo już sie bałam ze pokarm tracę, ale że go mam to nie mam wątpliwości, mój mały je tak zachłannie że często jest cały biały w mleku he he brudasek kochany
Wazylam sie w sobote, to bylo 3 dni po porodzie i waga pokazala 57, czyli mniej niz przed ciaza. Brzuch mam juz praktycznie plaski, orawie taki jak przed, brakuje mintylko moich miesni, ale to jest domzrobienia dzis jest tydzien po porodzie i gdyby nie fakt, ze boli mnie rana na kroczucpo szyciu to nie czulabym, ze rodzilam

Takmwyglada sytuacja na dzien wczorajszy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140826_104409.jpg (87,1 KB, 88 załadowań)

WIKTORIA

NASZ DZIUBEK
20.08.2014
15:10
nagiAkt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 16:25   #4297
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:

wiem ze sie nie da. a jak cie przyjmowali i wywolywali to glowke mala miala wysoko ?
Główką była nisko, ale szyjka była długa i zamknięta od kręgosłupa ;-)
Stary 2014-08-27, 16:33   #4298
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja Cię akurat rozumiem, bo też bardzo przeżywałam decyzję o cesarce. Nie jeden wieczór przepłakałam przez to. Tylko u mnie nie ma wyjścia, bo dziecko jest ułożone pośladkowo. Ja na Twoim miejscu próbowałabym rodzić sn. Z wagą też się mogli pomylić, bo wiadomo jak to jest z tymi pomiarami usg. Ale pamiętaj, że w razie czego najważniejsze jest dobro Twoje i dziecka, więc jak nie będzie wyjścia to daj się ciachnąć. A czemu dzisiaj nie chciałaś zostać w szpitalu?

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 16:59   #4299
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
A nie zapinasz ich czasem za luźno? Moja czasem się tak wierci i macha nóżkami że muszę trzy razy poprawiać żeby ładnie na plecach przylegało.
Mi tylko raz pociekło bokiem, jak źle wywinęłam te falbanki.
Mamusie, od kiedy nosicie znowu obrączki? Właśnie spróbowałam założyć ale ciągle ciasno mi i nie wiem czy teraz zdejmę :-/
ja miałam nawet do porodu, cały czas noszę i całą ciążę nosiłam

Cytat:
Gosia ale z tego co wiem to pierwszy skok jest w 5 tygodniu nie w 3
Moze to po prostu gorsze dni?

U nas juz druga nocka super pobudka tylko co 3-4 godziny na jedzonko i dalej spanie
Teraz tez spi u taty na kolanach
I juz jest taaakaaa duza!

Kiedy robicie chrzciny? My chyba w polowie pazdziernika dopiero nie wiem w co wtedy ubrac mala mam juz ubranko do chrztu ale musialabym kupic jeszcze cos cieplejszego bo pewnie bedzie juz zimno...

zazdroszczę dobrego snu
chrzest mamy 13 września. Ja chciałam nawet wcześniej bo od pierwszego dnia po porodzie czuje się zaje..fajnie

Cytat:
A jak mamuśki wasze powroty do formy ? Mi w końću zeszły obrzeki z nóg, obrączka też mi juz wchodzi ale jeszcze nie tak luźno jak powinna Ciekawa jestem ile warzę....Dzisiaj założyłam moja ulubiona tunikę jeansową i ku zdziwieniu weszłam bez problemu Tylko jeden guzik na biuscie sie nie dopiął Ale to wiadomo dlaczego, w końcu jestem matka karmiaca , he he Wiec chyba wracam do formy
Gosia dzięki za słowa otuchy, bo już sie bałam ze pokarm tracę, ale że go mam to nie mam wątpliwości, mój mały je tak zachłannie że często jest cały biały w mleku he he brudasek kochany
ja myślę, że u mnie jest ok, waga pomalutku spada w pierwszym tygodniu to kilogram na dzień mi spadała a teraz wydaje mi się, że pomalutku ale w dół. Tylko martwi mnie bo ciągle ejstem mega głodna! ja wiem, że to przez karmienie ale boje się, że nie wróce przez to do swojej wagi

od wczoraj testujemy kołyskę na uspokojenie...nie wiem czy to dobry pomysł ale jak świat światem ludzie kołysali swoje dzieci i był odobrze....czasem nie mamy już sił uspokajać i wtedy taka kołysk a(o ile będzie uspokajać...) będzie zbawieniem.

jutro się ważymy..ciekawe jak idzie tycie mojej Idze...mam nadzieję, że waga jest ok.
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 17:09   #4300
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:

ja też bardzo nie chciałam cc dlatego cie rozumiem. Ale powiem tak, jeśli dziecko jest tak duże to według mnie dla jeego i twojego dobra przemyśl to chociaż...Oczywiście ze dziecko moze mieć nawet ponad 3 kg i bez problemu urodzisz....ale powiem ci szczerze że ja nie byłam nigdy chudziną, mam szerokie biodra(pan doktor powiedział że mam warunki do porodu naturalnego) ale jednak było mi cięzko urodzić 3500 kg dziecko, dopiero poszło jak mnie nacieli....Ale mimo wszystko ciesze sie ze rodziłam siłami natury, ale po paru gdz w bólach prosiłam tż o cesarkę dzieki Bogu nie posłuchał mojego głupiego gadania i nie wybłagał jej od ordynatora, he he

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Gosia ale z tego co wiem to pierwszy skok jest w 5 tygodniu nie w 3
Moze to po prostu gorsze dni?

U nas juz druga nocka super pobudka tylko co 3-4 godziny na jedzonko i dalej spanie
Teraz tez spi u taty na kolanach
I juz jest taaakaaa duza!

Kiedy robicie chrzciny? My chyba w polowie pazdziernika dopiero nie wiem w co wtedy ubrac mala mam juz ubranko do chrztu ale musialabym kupic jeszcze cos cieplejszego bo pewnie bedzie juz zimno...

My też myślimy o październiku lub listopadzie....Ciągle sie zastanawiamy...Musimy zorientować sie też cenowo w restauracjach...Chociaż myślimy też o zrobieniu w domu, mamy duzy salon(a najbliższej rodziny to będzie ok 30 osób)Więc kupe kasy pójdzie na sama restauracje, a gdzie jeszcze siebie i malucha urać i fotografWiec już sama nie wiem...Orientuje sie jedynie że tak w okolicach 90 zł biora od osoby...A jak jest u was? Ale jak sami pojeździmy to może znajdziemy taniej....
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 17:25   #4301
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
kasia, nie , ja nie zmienilam zdania. nagadali mojemu tztowi. jak uslyszal dzis ze mam isc do rejestracji to dostal szalu i wpadl w panike ze mnie chca odrazu ciac czy cos bo nagadali mu roznych glupot. jak ja nie lubie jak ktos kto nie ma zielonego pojecia sie wtraca :-( zrobila sie awantura w szpitalu bez powodu. polozna stwierdzila ze bedzie mi ciezko urodzic i ze jak beda chcieli mi zrobic cesarke to zeby sie nie upierac bo bedzie lepiej. a ja tak nie chce tego cc :(

Jesli chodzi o bole przy porodzie sn a bol po cc, to po cc to po prostu maly pikuś. Tylko ze ja mialam krzyżowe. A czemu tak nie chcesz cc? Spróbować zawsze mozesz.
:
Nadrobilam Was z grubsza. Jakie to macierzynstwo jest absorbuje! A jak maluch za duxo spi to rsz nic nie mogę zrobic bo tylko czekam az się obudzi. Watek jest już typowo mamuskowaty, wiec nie dziwie sie ze ciezarowki sa sfrustrowane. Rowny tydzień temu lezalam na stole operacyjnym a teraz leze z maluszkiem obok:love:
Opis porodu wstawie juz później, bo juz raz napisalam i post mi się nie wstawil i nie mam juz cierpliwości :)
Mikolaj w szpitalu byl bardzo niespokojny, w domu jest duzo lepiej (tfu tfu). Karmie tylko piersia, mam nadzieję ze się najada i przybiera. Teraz będę już się chyba udziela regularnie :)
Oto i moj syneczek.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1409142180813.jpg (87,1 KB, 53 załadowań)
Stary 2014-08-27, 17:35   #4302
niki19
Zadomowienie

Hej
Jestem mniej więcej na bieżąco , ale co się zabiorę za pisanie to mały się budzi ,zresztą on mało śpi w dzień więc mam niewiele czasu dobrze ,że chociaż w nocy ładnie sypia z regularną pobudką co 3h na jedzenie
Postanowiłam zawalczyć o kp i odpukać idzie nam coraz lepiej więc wróciła mi nadzieja , że się uda zobaczymy jak będzie dalej

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o bole przy porodzie sn a bol po cc, to po cc to po prostu maly pikuś. Tylko ze ja mialam krzyżowe. A czemu tak nie chcesz cc? Spróbować zawsze mozesz.
:
Nadrobilam Was z grubsza. Jakie to macierzynstwo jest absorbuje! A jak maluch za duxo spi to rsz nic nie mogę zrobic bo tylko czekam az się obudzi. Watek jest już typowo mamuskowaty, wiec nie dziwie sie ze ciezarowki sa sfrustrowane. Rowny tydzień temu lezalam na stole operacyjnym a teraz leze z maluszkiem obok
Opis porodu wstawie juz później, bo juz raz napisalam i post mi się nie wstawil i nie mam juz cierpliwości
Mikolaj w szpitalu byl bardzo niespokojny, w domu jest duzo lepiej (tfu tfu). Karmie tylko piersia, mam nadzieję ze się najada i przybiera. Teraz będę już się chyba udziela regularnie
Oto i moj syneczek.
to u mnie wprost odwrotnie w szpitalu zapowiadał się na aniołka a w domu daje popalić pierwszy tydzień po wyjściu ze szpitala był delikatni mówiąc ciężki , ale teraz jest coraz lepiej
i małemu chyba dokucza brzuszek mam wrażenie ,że go coś boli dlatego jest taki niespokojny

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 17:47   #4303
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska1412 Pokaż wiadomość
Pisalam wam przed porodem ze boje sie ze tż nie poczuje tego czegoś. Myśle ze powolutku sie zakochuje coraz bardziej. Dba o malutkiego bardzo. Czyści mu oczko bo mu ropieje i daje rade z tymi wielkimi kupami. I tak siedzi i go czyści bo mu zawsze na jajeczkach cięzko wyczyścić. Ech...

Powiem wam, że jak połozyli mi malego na brzuchu to bylam i w szoku ze tak szybko i wzruszona ale nie plakalam. Wielkim wzruszeniem bylo dla mnie to, jak uslyszałam jak TŻ pochlipuje. Ten który kilka dni wcześniej nie czuł tego czegoś

Dzięki dziewczyny za uspokojenie. Wiecie ja już sobie nawymyślalam ze mu to bardzo zaszkodzi. Ale z tego co piszecie to normalne i tak z drugiej strony sobie myślę, że jakby było cos nie tak to by nas nie wypuścili. Szczególnie ze 10 minut przed wyjściem jeszcze mu pobierali krew.
Staramy sie walczyć o kp. W czasie ciąży myślałam, że nie bedzie w tym dla mnie nic milego. I faktycznie mały mi juz troche zmasakrował brodawki i boli jak ssie ale mi tak dobrze jak ssie i zasypia i widze ze jest najedzony. Ech....
Teraz patrze, że zaczyna mi leciec mleko wiec moze nam sie uda...

A to nasz Synuś Natan
słodziak

mój tż też się popłakał

Cytat:
A i jeszcze jedno pytanie do mam chłopcow.
Jak pielęgnujecie siusiaki? Bo u nas w rodzinie same dziewczynki i trochę się czuję nie pewnie.

Przepraszam, że ja tak tylko o sobie i tylko pytam ale mam masę pytań a wiem, że doświadczone mamy powiedzą najlepiej.
nic nie robimy

Cytat:

chyba w listopadzie, chociaż zastanawiamy się tez nad świętami Bożego Narodzenia ze względu na chrzestną, która mieszka w Szwajcarii.

Co do ubrania to ja małego ubiorę w spodenki, koszule, sweterek i na to zimowa kurtka. Nie będę kupowała specjalnie kurtki czy kombinezonu na chrzest, po prostu założę to co będzie miał.

Cytat:

My też myślimy o październiku lub listopadzie....Ciągle sie zastanawiamy...Musimy zorientować sie też cenowo w restauracjach...Chociaż myślimy też o zrobieniu w domu, mamy duzy salon(a najbliższej rodziny to będzie ok 30 osób)Więc kupe kasy pójdzie na sama restauracje, a gdzie jeszcze siebie i malucha urać i fotografWiec już sama nie wiem...Orientuje sie jedynie że tak w okolicach 90 zł biora od osoby...A jak jest u was? Ale jak sami pojeździmy to może znajdziemy taniej....
u nas też ok 90 zł od osoby. Mój chrzestny ma swoją sale weselną więc on nam będzie organizował. Zresztą nasze wesele i Zosi chrzciny też on szykował.

W domu pewnie taniej wyjdzie, ale ile trzeba się naszykować, kupić to wszystko, a przy dziecku jednak nie jest tak łatwo wszystko ogarnąć.

Cytat:
:
Nadrobilam Was z grubsza. Jakie to macierzynstwo jest absorbuje! A jak maluch za duxo spi to rsz nic nie mogę zrobic bo tylko czekam az się obudzi. Watek jest już typowo mamuskowaty, wiec nie dziwie sie ze ciezarowki sa sfrustrowane. Rowny tydzień temu lezalam na stole operacyjnym a teraz leze z maluszkiem obok
Opis porodu wstawie juz później, bo juz raz napisalam i post mi się nie wstawil i nie mam juz cierpliwości
Mikolaj w szpitalu byl bardzo niespokojny, w domu jest duzo lepiej (tfu tfu). Karmie tylko piersia, mam nadzieję ze się najada i przybiera. Teraz będę już się chyba udziela regularnie
Oto i moj syneczek.
słodziak

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 18:17   #4304
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Oto i moj syneczek.
Przystojniaczek

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 18:29   #4305
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Czyli Hania staje się niemowlakiem
To prawda

Cytat:
Gosia ja nie mowie ze cos wymyslilas ale z tego co wiem od mojej pediatry i z artykulow w necie nie ma skoku w 3 tygodniu

Butter ja mysle ze cos jest w tych skokach jednak Poczytaj artykuly i publikacje w necie, ponoc te skoki sa udowodnione
Co prawda uwazam ze duzo rodzicow troche tego naduzywa i kazdy gorszy dzien maluszka przypisuje wlasnie skokom

Ja nie mówię, że to brednie. Gdzieś się spotkałam, że to pic na wodę, ale jak mówię, nie pamiętam gdzie, więc nic nie mówię więcej

Cytat:
Napisane przez nagiAkt Pokaż wiadomość
Wazylam sie w sobote, to bylo 3 dni po porodzie i waga pokazala 57, czyli mniej niz przed ciaza. Brzuch mam juz praktycznie plaski, orawie taki jak przed, brakuje mintylko moich miesni, ale to jest domzrobienia dzis jest tydzien po porodzie i gdyby nie fakt, ze boli mnie rana na kroczucpo szyciu to nie czulabym, ze rodzilam

Takmwyglada sytuacja na dzien wczorajszy
Łożesz, ale brzuszek! Zazdroszczę baaaardzoooo..ja dalej jestem na plusie, 6 kg... i w nic sprzed ciąży się nie mieszczę (spodnie mam na myśli).

White Cafe, ale przystojniaczek z Mikołaja

Byliśmy na usg głowy. Wszystko jest w porządku

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 18:39   #4306
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Moni my bedziemy placic 60 zl od osoby ale bez ciast i alkoholu
W cenie jest obiad dwudaniowy, kawa i garmazerka no i soki i napoje...
Ciasta bedziemy piekli sami, zamowimy tylko tort
No i zostala nam wodka z wesela hihi
Robimy na 40 osob

Co do rodzenia sn to ja sie nie dziwie ze damcilapke sie upierasz ja tez bym na Twoim miejscu probowala sn
I uwierzcie mi ze dziecko 2900 wcale nie jest latwiej urodzic niz to 3,5 kg
Moja polozna mowila ze to zalezy od wieeeeluuu czynnikow a jesli juz o dziecku mowa to ciezszy porod moze byc jak dzidzia ma wyjatkowo duza glowe bo zazwyczaj czy dzieciaczek wazy 3 czy 4 kg to glowka jest taka sama tylko cialka wiecej wiec do bolu porodowego to sie ma nijak
W ksiazeczce zdrowia dziecka jest chyba wpisany obwod glowki

zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 19:11   #4307
damcilapke
Rozeznanie

nie chcialam dzis zostac bo moge ta noc jeszcze spedzoc w domu. bo dzis bym tylko zostala i tyle. nic by nie robili. wzbraniam sie od cc bo marzy mi sie porod sn naprawde.

Stary 2014-08-27, 19:21   #4308
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
słodziak

mój tż też się popłakał

nic nie robimy

chyba w listopadzie, chociaż zastanawiamy się tez nad świętami Bożego Narodzenia ze względu na chrzestną, która mieszka w Szwajcarii.

Co do ubrania to ja małego ubiorę w spodenki, koszule, sweterek i na to zimowa kurtka. Nie będę kupowała specjalnie kurtki czy kombinezonu na chrzest, po prostu założę to co będzie miał.

u nas też ok 90 zł od osoby. Mój chrzestny ma swoją sale weselną więc on nam będzie organizował. Zresztą nasze wesele i Zosi chrzciny też on szykował.

W domu pewnie taniej wyjdzie, ale ile trzeba się naszykować, kupić to wszystko, a przy dziecku jednak nie jest tak łatwo wszystko ogarnąć.

słodziak
jak bym robiła w domu to wiadomo ze bym zapłacxiła kucharce....ale produkty trzeba kupic itp...zobaczymy jeszcze....
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 19:23   #4309
neska1412
Raczkowanie

Chyba zaczyna sie nam nawal. Mam cieplejsze piersi jakby troche twardsze i ciezsze ale nie jest to jakos bardziej uciazliwe. I nie wiem czy juz odciagnac troszke czy przystawiac malego czesciej. Czy co z tym robic....
Ech ile to watpliwoci jak sie dzieciaczek urodzi. I w tym miejscu ciaza kest fajniejsza bo nie ma tylu pytan i watpliwosci.
N
Ten nawal to moze nie fajny ale z drugiej strony bardzo sie ciesze bo jestesmy na dobrej drodze do kp.
neska1412 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 20:16   #4310
Polly_
grozi wypollizowaniem

dziewczyny mające problem z laktacją- musicie duzo pić, ok 3 litry na dobe, u mnie wystarczy ze przez 2 godziny nic nie wypije i w cyckach robi sie pusto , wydaje mi sie ze pije na okrągło, a okazuje sie ze z trudem zmęczam 1,5 butelki wody..wiecej nie daje rady
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 20:25   #4311
zVenus
Zakorzenienie

dostane opieprz pewnie zaraz ale zaryzykuję...
tęskni mi się do ciąży...
do tych naszych opisów z początkowych wątków - przybylo mi 3cm w brzuchu, mały ma już 300g, chyba czuję ruchy bo coś mi bulgocze w brzuchu...jakie to było fajne;(
myślę o tym z takim sentymentem, bo to moje pierwsze dziecko i każda taka sprawa występowała u mnie pierwszy raz i wszystko było takie zaskakujące, nowe...pierwszy ruch dziecka, pierwszy raz kiedy mąż poczuł małą, pierwsze bicie serca i myśl że rośnie we mnie mały człowiek...nawet te dwie kreski na teście chyba łapie doła, bo to już nie wróci a za drugim razem już nie będzie tak cudnie pewnie...
chyba Mała się budzi
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 20:35   #4312
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
do tych naszych opisów z początkowych wątków - przybylo mi 3cm w brzuchu, mały ma już 300g, chyba czuję ruchy bo coś mi bulgocze w brzuchu...jakie to było fajne;(
myślę o tym z takim sentymentem, bo to moje pierwsze dziecko i każda taka sprawa występowała u mnie pierwszy raz i wszystko było takie zaskakujące, nowe...pierwszy ruch dziecka, pierwszy raz kiedy mąż poczuł małą, pierwsze bicie serca i myśl że rośnie we mnie mały człowiek...nawet te dwie kreski na teście chyba łapie doła, bo to już nie wróci a za drugim razem już nie będzie tak cudnie pewnie...
chyba Mała się budzi

myśle ze ci to przejdzie,
ja na samym początku miałam dołą ze mała rośnie i juz nigdy nie bedzie taka maleńka ,
i tez ze sie to nie wróci i nie potwtórzy bo to raczej moje ostatnie dziecko...

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2014-08-27 o 20:36
Stary 2014-08-27, 20:37   #4313
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
dziewczyny mające problem z laktacją- musicie duzo pić, ok 3 litry na dobe, u mnie wystarczy ze przez 2 godziny nic nie wypije i w cyckach robi sie pusto , wydaje mi sie ze pije na okrągło, a okazuje sie ze z trudem zmęczam 1,5 butelki wody..wiecej nie daje rady
Też mam problem z piciem, podejrzewam, że nawet tego 1,5 nie wypijam. Po prostu nie daję rady, nigdy nie piłam dużo i nie umiem tyle pić. Zainwestowałam w herbatki laktacyjne i piję od wczoraj, zobaczymy, czy to coś pomoże.

No i tak jak mówiłam, u mnie systematycznie spada z cycków i młody wieczorami nie dojada. Rano bez problemu w 15 minut ściągam 120 albo 130 a już po południu tylko 90, wieczorem ledwo 60 i trwa to już nawet do pół godziny, mimo, że mam elektryczny laktator.

Byliśmy dzisiaj u pediatry. Tymek waży już 3720. Mój pulpet I obwód głowy powiększył się o centymetr, z 36 na 37. Zero zastrzeżeń, okaz zdrowia, i pani doktor powiedziała, że ma męską buzię i od razu widać, że to chłopak, no i że przystojny.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 20:38   #4314
damcilapke
Rozeznanie

nam to nikt nie dogodzi jestesmy w ciazy chcemy jak najszybciej urodzic. rodzimy dzieci chcemy byc w ciazy kobiety...

Stary 2014-08-27, 21:17   #4315
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
I uwierzcie mi ze dziecko 2900 wcale nie jest latwiej urodzic niz to 3,5 kg
Moja polozna mowila ze to zalezy od wieeeeluuu czynnikow a jesli juz o dziecku mowa to ciezszy porod moze byc jak dzidzia ma wyjatkowo duza glowe bo zazwyczaj czy dzieciaczek wazy 3 czy 4 kg to glowka jest taka sama tylko cialka wiecej wiec do bolu porodowego to sie ma nijak
W ksiazeczce zdrowia dziecka jest chyba wpisany obwod glowki
Urodziłam syna 2780g i córkę 3290g. Obydwoje mieli identyczny obwód główki (34cm). Hanię, która ważyła 500g więcej, zdecydowanie trudniej się rodziło więc wg mnie nie tylko obwód główki ma znaczenie.

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
chyba Mała się budzi
też tak miałam po pierwszym porodzie

Cytat:
myśle ze ci to przejdzie,
ja na samym początku miałam dołą ze mała rośnie i juz nigdy nie bedzie taka maleńka ,
i tez ze sie to nie wróci i nie potwtórzy bo to raczej moje ostatnie dziecko...
teraz z kolei myślę, że Hania urośnie tak szybko jak Szymcio i już nigdy więcej nie będę miała w domu takiej słodkiej kruszynki
Stary 2014-08-27, 22:13   #4316
UmiZumi
Rozeznanie

hallo
my po pierwszej wizycie u pediatry Ania jest zdrowa jak ryba Waży 3280 g! Lekarka mówiła, że bardzo ładnie przybiera (urodzona z wagą 2800, spadła do 2570g, przez parę dni nie przybierała przez problemy z moim pokarmem, a teraz rośnie jak na drożdżach) Jutro mamy usg bioderek.

wcale się nie dziwię dziewczynom w ciąży. Przecież każda z nas chciała już rodzić, tulić Maluszka. Faktycznie po porodzie życie zmienia się radykalnie, ale warto było
Stary 2014-08-27, 22:27   #4317
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba zaczyna sie nam nawal. Mam cieplejsze piersi jakby troche twardsze i ciezsze ale nie jest to jakos bardziej uciazliwe. I nie wiem czy juz odciagnac troszke czy przystawiac malego czesciej. Czy co z tym robic....
Ech ile to watpliwoci jak sie dzieciaczek urodzi. I w tym miejscu ciaza kest fajniejsza bo nie ma tylu pytan i watpliwosci.
N
Ten nawal to moze nie fajny ale z drugiej strony bardzo sie ciesze bo jestesmy na dobrej drodze do kp.
Przystawiaj, jak Mały chce jeść.
Jak nie chce, to odciągnij troszeczkę do ulgi.

Cytat:
A nie chce Ci się pić?
Bo mi się potwornie chce pić cały czas...wypijam i 3, 4 litry dziennie...

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Też mam problem z piciem, podejrzewam, że nawet tego 1,5 nie wypijam. Po prostu nie daję rady, nigdy nie piłam dużo i nie umiem tyle pić. Zainwestowałam w herbatki laktacyjne i piję od wczoraj, zobaczymy, czy to coś pomoże.

No i tak jak mówiłam, u mnie systematycznie spada z cycków i młody wieczorami nie dojada. Rano bez problemu w 15 minut ściągam 120 albo 130 a już po południu tylko 90, wieczorem ledwo 60 i trwa to już nawet do pół godziny, mimo, że mam elektryczny laktator.

Byliśmy dzisiaj u pediatry. Tymek waży już 3720. Mój pulpet I obwód głowy powiększył się o centymetr, z 36 na 37. Zero zastrzeżeń, okaz zdrowia, i pani doktor powiedziała, że ma męską buzię i od razu widać, że to chłopak, no i że przystojny.
Super, brawo dla małego przystojniaka zdrowego!!

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
hallo
my po pierwszej wizycie u pediatry Ania jest zdrowa jak ryba Waży 3280 g! Lekarka mówiła, że bardzo ładnie przybiera (urodzona z wagą 2800, spadła do 2570g, przez parę dni nie przybierała przez problemy z moim pokarmem, a teraz rośnie jak na drożdżach) Jutro mamy usg bioderek.

wcale się nie dziwię dziewczynom w ciąży. Przecież każda z nas chciała już rodzić, tulić Maluszka. Faktycznie po porodzie życie zmienia się radykalnie, ale warto było
Super, że zdrowa jak ryba!

My byliśmy na usg główki i też wszystko w porządku

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 22:59   #4318
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Mi jest strasznie przykro ze Mela rosnie i juz niegdy nie bedzie taka malenka
A z drugiej strony tak sie ciesze ze rosnie nabiera nowych umiejetnosci
Chore to troche

Co do picia to dziwie sie Wam bo ja jak karmilam piersia to mialam straszne pragnienie, do karmienia nawet nie siadalam bez szklanki wody tak strasznie mi sie chcialo pic jak mala sie przyssala
Teraz dajemy mm a mi nadal zostal taki nawyk haha

Dziewczyny po sn jak mialyscie naciecia to jak tam Wasze rany? Ja jutro dzwonie do gina si umowic jak najszybciej bo zauwazylam ze mi sie w jednym miejcu to szycie rozchodzi i jest taka pol centymetrowa ranka... Nawet krew mi przed chwila z niej poleciala
Poza tym krycha wyglada dziwnie

zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 22:59   #4319
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
P

A nie chce Ci się pić?
Bo mi się potwornie chce pić cały czas...wypijam i 3, 4 litry dziennie...

chce mi se pic...i piję, ale wystarcza mi jakies 1,5 litra zeby ugasic pragnienie, reszte wtłaczam na siłe i mam problem..normalnie dnia mi nie starcza zeby wypic 3 litry
Stary 2014-08-27, 23:50   #4320
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
dziewczyny urodzilam! dzisiaj wieczorem po wielu godzinach meczarni przyszla na swiat Ninka. 3700g ale dluga, nie wiem dokladnie ile cm, bo nie mierza :-P Komplikacji bylo duzo, skurcze 2 doby... ledwo zyje :-P

Wysyłane z mojego GT-S5300 za pomocą Tapatalk 2
Brawo kobietko!!! Gratulacje!!!

Dziewczyny mam okropna cere, tak jakby byla bez zycia i wody... luszczy mi sie calymi platami, jest mega wysuszona, jakbym ja potraktowala papierem sciernym! Skora na ciele tez odwodniona... stosuje kremy, maseczki ale nic nie pomaga! Czy ktoras z Was ma rowniez taki problem??? Nie wystawiam swojego brzucha, bo nie chce sie dolowac.... w sumie nie powinnam porownywac sie z kims, kto jest mlodszy ode mnie o 17 lat.... Wiek robi swoje i ja tak szybko nie wroce do formy.... jak walczyc z mega apetytem???
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości