|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
bylam dzis w szpitalu. odrazu badanie ale nic sie nie dzieje w kierunku porodu. dziecko 4211g. glowka wysoko. jutro mnie przyjmuja na oddzial. chcieli dzis ale wole jutro.
kasia, nie , ja nie zmienilam zdania. nagadali mojemu tztowi. jak uslyszal dzis ze mam isc do rejestracji to dostal szalu i wpadl w panike ze mnie chca odrazu ciac czy cos bo nagadali mu roznych glupot. jak ja nie lubie jak ktos kto nie ma zielonego pojecia sie wtraca :-( zrobila sie awantura w szpitalu bez powodu. polozna stwierdzila ze bedzie mi ciezko urodzic i ze jak beda chcieli mi zrobic cesarke to zeby sie nie upierac bo bedzie lepiej. a ja tak nie chce tego cc ![]() Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
|
#4292 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam 160 i przed ciąza wazylam 56 kg i urodzilam 3560 czyli dużo. Ale łatwo nie było.
|
|
#4293 |
|
Rozeznanie
|
nie jestem drobna wlasnie. mam szerokie biodra, ponad 100cm. w dodatku w ciazy przytylam 23kg i waze prawie 96 ale nie wygladam na tyle.
wszystko poszlo w brzuch. ja wlasnie chxialam zeby dzidzius przyszedl na swiat naturalnie zeby polozyli mi go takiego brudnego od tego wszystkiego na brzuchu po prpstu tak chce ![]() Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
|
#4294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
|
|
#4295 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2 wiem ze sie nie da. a jak cie przyjmowali i wywolywali to glowke mala miala wysoko ?
|
|
#4296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzis jest tydzien po porodzie i gdyby nie fakt, ze boli mnie rana na kroczucpo szyciu to nie czulabym, ze rodzilam Takmwyglada sytuacja na dzien wczorajszy
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
Główką była nisko, ale szyjka była długa i zamknięta od kręgosłupa ;-)
|
#4298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4299 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() chrzest mamy 13 września. Ja chciałam nawet wcześniej bo od pierwszego dnia po porodzie czuje się zaje..fajnie ![]() Cytat:
![]() od wczoraj testujemy kołyskę na uspokojenie...nie wiem czy to dobry pomysł ale jak świat światem ludzie kołysali swoje dzieci i był odobrze....czasem nie mamy już sił uspokajać i wtedy taka kołysk a(o ile będzie uspokajać...) będzie zbawieniem. jutro się ważymy..ciekawe jak idzie tycie mojej Idze...mam nadzieję, że waga jest ok. |
|||
|
|
|
#4300 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też bardzo nie chciałam cc dlatego cie rozumiem. Ale powiem tak, jeśli dziecko jest tak duże to według mnie dla jeego i twojego dobra przemyśl to chociaż...Oczywiście ze dziecko moze mieć nawet ponad 3 kg i bez problemu urodzisz....ale powiem ci szczerze że ja nie byłam nigdy chudziną, mam szerokie biodra(pan doktor powiedział że mam warunki do porodu naturalnego) ale jednak było mi cięzko urodzić 3500 kg dziecko, dopiero poszło jak mnie nacieli....Ale mimo wszystko ciesze sie ze rodziłam siłami natury, ale po paru gdz w bólach prosiłam tż o cesarkę dzieki Bogu nie posłuchał mojego głupiego gadania i nie wybłagał jej od ordynatora, he he![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4301 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
: Nadrobilam Was z grubsza. Jakie to macierzynstwo jest absorbuje! A jak maluch za duxo spi to rsz nic nie mogę zrobic bo tylko czekam az się obudzi. Watek jest już typowo mamuskowaty, wiec nie dziwie sie ze ciezarowki sa sfrustrowane. Rowny tydzień temu lezalam na stole operacyjnym a teraz leze z maluszkiem obok:love: Opis porodu wstawie juz później, bo juz raz napisalam i post mi się nie wstawil i nie mam juz cierpliwości :) Mikolaj w szpitalu byl bardzo niespokojny, w domu jest duzo lepiej (tfu tfu). Karmie tylko piersia, mam nadzieję ze się najada i przybiera. Teraz będę już się chyba udziela regularnie :) Oto i moj syneczek.
|
|
#4302 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Jestem mniej więcej na bieżąco , ale co się zabiorę za pisanie to mały się budzi ,zresztą on mało śpi w dzień więc mam niewiele czasu dobrze ,że chociaż w nocy ładnie sypia z regularną pobudką co 3h na jedzenie Postanowiłam zawalczyć o kp i odpukać idzie nam coraz lepiej więc wróciła mi nadzieja , że się uda zobaczymy jak będzie dalej Cytat:
pierwszy tydzień po wyjściu ze szpitala był delikatni mówiąc ciężki , ale teraz jest coraz lepiej i małemu chyba dokucza brzuszek mam wrażenie ,że go coś boli dlatego jest taki niespokojny
|
|
|
|
|
#4303 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój tż też się popłakał Cytat:
Cytat:
Co do ubrania to ja małego ubiorę w spodenki, koszule, sweterek i na to zimowa kurtka. Nie będę kupowała specjalnie kurtki czy kombinezonu na chrzest, po prostu założę to co będzie miał. Cytat:
![]() W domu pewnie taniej wyjdzie, ale ile trzeba się naszykować, kupić to wszystko, a przy dziecku jednak nie jest tak łatwo wszystko ogarnąć. Cytat:
|
|
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4305 | ||
|
Zakorzenienie
|
To prawda
![]() Cytat:
![]() Cytat:
White Cafe, ale przystojniaczek z Mikołaja ![]() Byliśmy na usg głowy. Wszystko jest w porządku |
||
|
|
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
Moni my bedziemy placic 60 zl od osoby ale bez ciast i alkoholu
W cenie jest obiad dwudaniowy, kawa i garmazerka no i soki i napoje... Ciasta bedziemy piekli sami, zamowimy tylko tort No i zostala nam wodka z wesela hihi ![]() Robimy na 40 osob ![]() Co do rodzenia sn to ja sie nie dziwie ze damcilapke sie upierasz ja tez bym na Twoim miejscu probowala snI uwierzcie mi ze dziecko 2900 wcale nie jest latwiej urodzic niz to 3,5 kg ![]() Moja polozna mowila ze to zalezy od wieeeeluuu czynnikow a jesli juz o dziecku mowa to ciezszy porod moze byc jak dzidzia ma wyjatkowo duza glowe bo zazwyczaj czy dzieciaczek wazy 3 czy 4 kg to glowka jest taka sama tylko cialka wiecej wiec do bolu porodowego to sie ma nijak![]() W ksiazeczce zdrowia dziecka jest chyba wpisany obwod glowki Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4307 |
|
Rozeznanie
|
nie chcialam dzis zostac bo moge ta noc jeszcze spedzoc w domu. bo dzis bym tylko zostala i tyle. nic by nie robili. wzbraniam sie od cc bo marzy mi sie porod sn
naprawde.![]() Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
|
#4308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4309 |
|
Raczkowanie
|
Chyba zaczyna sie nam nawal. Mam cieplejsze piersi jakby troche twardsze i ciezsze ale nie jest to jakos bardziej uciazliwe. I nie wiem czy juz odciagnac troszke czy przystawiac malego czesciej. Czy co z tym robic....
Ech ile to watpliwoci jak sie dzieciaczek urodzi. I w tym miejscu ciaza kest fajniejsza bo nie ma tylu pytan i watpliwosci. N Ten nawal to moze nie fajny ale z drugiej strony bardzo sie ciesze bo jestesmy na dobrej drodze do kp.
|
#4310 |
|
grozi wypollizowaniem
|
dziewczyny mające problem z laktacją- musicie duzo pić, ok 3 litry na dobe, u mnie wystarczy ze przez 2 godziny nic nie wypije i w cyckach robi sie pusto
, wydaje mi sie ze pije na okrągło, a okazuje sie ze z trudem zmęczam 1,5 butelki wody..wiecej nie daje rady
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
dostane opieprz pewnie zaraz ale zaryzykuję...
tęskni mi się do ciąży... ![]() do tych naszych opisów z początkowych wątków - przybylo mi 3cm w brzuchu, mały ma już 300g, chyba czuję ruchy bo coś mi bulgocze w brzuchu...jakie to było fajne;( myślę o tym z takim sentymentem, bo to moje pierwsze dziecko i każda taka sprawa występowała u mnie pierwszy raz i wszystko było takie zaskakujące, nowe...pierwszy ruch dziecka, pierwszy raz kiedy mąż poczuł małą, pierwsze bicie serca i myśl że rośnie we mnie mały człowiek...nawet te dwie kreski na teście chyba Mała się budzi
|
|
|
|
#4312 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
myśle ze ci to przejdzie, ja na samym początku miałam dołą ze mała rośnie i juz nigdy nie bedzie taka maleńka i tez ze sie to nie wróci i nie potwtórzy bo to raczej moje ostatnie dziecko...
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2014-08-27 o 20:36 |
|
|
|
|
#4313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i tak jak mówiłam, u mnie systematycznie spada z cycków i młody wieczorami nie dojada. Rano bez problemu w 15 minut ściągam 120 albo 130 a już po południu tylko 90, wieczorem ledwo 60 i trwa to już nawet do pół godziny, mimo, że mam elektryczny laktator. ![]() Byliśmy dzisiaj u pediatry. Tymek waży już 3720. Mój pulpet I obwód głowy powiększył się o centymetr, z 36 na 37. Zero zastrzeżeń, okaz zdrowia, i pani doktor powiedziała, że ma męską buzię i od razu widać, że to chłopak, no i że przystojny.
|
|
|
|
|
#4314 |
|
Rozeznanie
|
nam to nikt nie dogodzi
jestesmy w ciazy chcemy jak najszybciej urodzic. rodzimy dzieci chcemy byc w ciazy kobiety... ![]() Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
|
#4315 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4316 |
|
Rozeznanie
|
hallo
![]() my po pierwszej wizycie u pediatry Ania jest zdrowa jak ryba Waży 3280 g! Lekarka mówiła, że bardzo ładnie przybiera (urodzona z wagą 2800, spadła do 2570g, przez parę dni nie przybierała przez problemy z moim pokarmem, a teraz rośnie jak na drożdżach) Jutro mamy usg bioderek.wcale się nie dziwię dziewczynom w ciąży. Przecież każda z nas chciała już rodzić, tulić Maluszka. Faktycznie po porodzie życie zmienia się radykalnie, ale warto było
|
#4317 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie chce, to odciągnij troszeczkę do ulgi. Cytat:
Bo mi się potwornie chce pić cały czas...wypijam i 3, 4 litry dziennie... Cytat:
![]() Cytat:
![]() My byliśmy na usg główki i też wszystko w porządku
|
||||
|
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
Mi jest strasznie przykro ze Mela rosnie i juz niegdy nie bedzie taka malenka
A z drugiej strony tak sie ciesze ze rosnie nabiera nowych umiejetnosci Chore to troche ![]() Co do picia to dziwie sie Wam bo ja jak karmilam piersia to mialam straszne pragnienie, do karmienia nawet nie siadalam bez szklanki wody ![]() Teraz dajemy mm a mi nadal zostal taki nawyk haha ![]() Dziewczyny po sn jak mialyscie naciecia to jak tam Wasze rany? Ja jutro dzwonie do gina si umowic jak najszybciej bo zauwazylam ze mi sie w jednym miejcu to szycie rozchodzi Poza tym krycha wyglada dziwnie Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4319 |
|
grozi wypollizowaniem
|
chce mi se pic...i piję, ale wystarcza mi jakies 1,5 litra zeby ugasic pragnienie, reszte wtłaczam na siłe i mam problem..normalnie dnia mi nie starcza zeby wypic 3 litry
|
|
#4320 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny mam okropna cere, tak jakby byla bez zycia i wody... luszczy mi sie calymi platami, jest mega wysuszona, jakbym ja potraktowala papierem sciernym! Skora na ciele tez odwodniona... stosuje kremy, maseczki ale nic nie pomaga! Czy ktoras z Was ma rowniez taki problem??? Nie wystawiam swojego brzucha, bo nie chce sie dolowac.... w sumie nie powinnam porownywac sie z kims, kto jest mlodszy ode mnie o 17 lat.... Wiek robi swoje i ja tak szybko nie wroce do formy.... jak walczyc z mega apetytem???
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.

wszystko poszlo w brzuch. ja wlasnie chxialam zeby dzidzius przyszedl na swiat naturalnie zeby polozyli mi go takiego brudnego od tego wszystkiego na brzuchu 
brudasek kochany
28.06