|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Madziuszka- trzymam mocno kciuki: ** bądź dzielna i silna!!
Już niedługo kolejny sliczny chlopiec: )
|
#4502 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Paulina Darek dziękuję bardzo :-D
Madziuszka ale miałaś szczęście że już byłaś w Lublinie:-D termin masz dzień przede mną a u mnie ani widu, boli, kłucia brak. Też bym mogła dziś jechać na porodowke, córcia by nam piękny prezent zrobiła. Ale póki co to trzymam mocno kciuki za Was.No i widzisz mąż szybko dojedzie do Ciebie:-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4503 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
O kurcze...dzidzia posłusznie czekała do wyjazdu i wiedziała kiedy ruszyc trzymamy kciuki Cytat:
Asiu ja ogolnie czuje sie dobrze ale to kłucie miałam ostatnio takie mocne i kość ogonowa czułam i ogolnie w Bożenie to tak jakby mała juz wychodziła ale przeszło u Ciebie to moze sie zaraz zaczac bo przecież malutka bardzo nisko...moja tydzień temu jeszcze sobie siedziała wyżej a jak pytałam o te klucia lekarza to podobno jest obniżanie maluszka...ale kto tam wie w końcu nasze dzieci maja swoje charakterki i nikt nie jest w stanie przewidzieć co tam sobie w główkach ubzdurały ![]() Tak w ogole to Witam sie ![]() W nocy myślałam, ze urodze dzisiaj po 24 złapał mnie taki mega bol jak na okres, ze leżałam i zachowując spokój analizowalam czy boli cos jeszcze, ile boli i jak boli...bolał tylko brzuch bardzo mocno (ale dobrze bo ćwiczyłam oddechy i te sprawy ) i co? I ![]() Za dzisiejsze wizyty trzymam kciuki i moze sie dowiemy, która następna ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4504 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby było już bliżej niż dalej u mnie ![]() I wszystkiego dobrego z okazji waszej rocznicy ślubu [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47894903]zień dobry dziołchy ![]() Melduję się z rana w dwupaku Spałam do 7:20, bajkaaaa!!! Simran też miałam mysz ostatnio w domu. Pocieszę Cię, żę ona się boi bardziej niż Ty. Trzymam kciuki żeby kot się wziął do roboty, u moich rodziców kot tyko z nudów na mysz spoglądał... Carolciusia, Misstic i inne wizytujące za dobre wieści Faktycznie niezła stópka! Bierzcie się do roboty Na pewno sobie poradzisz, ale myślę, że mąż też chciałby być przy narodzinach dlatego trzymam mocno kciuki żeby coś na dniach ruszyło! Która dzisiaj? Wątek powoli nam się kończy dziołchy, do roboty! Ja rodzę w następnym zaklepane [/QUOTE]Dziękuję No to ładnie pospałaś ![]() Zaklepujesz miejsce na początku wątku czy pod koniec? ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47895250]No kolej na dziewczynkę i liczę na Ciebie kochana GBS ujemny Super, że nie ma tego paciorkowca Cytat:
Aż mam ciary jak czytam o każdym nowym porodzie hihi ![]() Madziuszka kciuki za szybką akcje ![]() Ale miała nosa No i rzeczywiście nie ma co się dziwić, że sie bala, że w pociągu jej mogą wody odejść hehe ![]() Cytat:
chociaż myszki mi szkoda ![]() Ja to bym pewnie złapała w coś i na pole wyniosła hihi ![]() Pamietam jak jeszcze byłam nastolatką i miałam może ze 12 lat. Idę do toalety w nocy i nagle coś mi przebiega. Ale, że ja taka zaspana to myśle sobie, ze cos mi się przewidziało. Za chwile znowu. Mówie no nie... Pewnie mysz i już lekka panika co tu robić. Ja patrze a to chomik dżungalski mojej koleżanki która mieszała na drugim piętrze a ja na parterze Więc wzięłam garnek, złapałam intruza, siup do garnka i tak sobie szorował cała noc ścianki Dostał nawet jedzonko w razie gdyby był głodny Na następny dzień idę do tej koleżanki i pytam czy jej czasem chomik nie zwiał Na co ona, że wlasnie go szuka, to mówie chodź do mnie Do dzisiaj nie mam pojęcia jak on się znalazł u mnie, na parterze w łazience. No ale w nocy to też myślałam, ze lekkiego zawału dostane ![]() Asiu szczerze to nie mam pojęcia który ten kocyk bym wzięła. Na tym drugim linku widać, że jest taki fajny grubszy bo na tym pierwszym pokazali tylko z wierzchu te kocyki i nie widać jaki on tam jest.. Ja tu gadu gadu a muszę uciekać. Za 20 min ruszam a jeszcze głowa nie wysuszona i ja nie ubrana ![]() Dobra uciekam i trzymam kciuki za wszystkie mamusie
|
|
#4505 |
|
Konto usunięte
|
Misstic ja tak raczej z początku poproszę
już ponad tydzień chodzę z malutkim rozwarciem, kolejna wizyta za tydzień, też jestem ciekawa co tam się dzieje
|
|
|
|
#4506 |
|
Konto usunięte
|
Dostanę szału jak jeszcze raz zobaczę na fb filmik z oblaniem sie woda
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4507 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=aisa84;47896187]
Asiu ja ogolnie czuje sie dobrze ale to kłucie miałam ostatnio takie mocne i kość ogonowa czułam i ogolnie w Bożenie to tak jakby mała juz wychodziła ale przeszło u Ciebie to moze sie zaraz zaczac bo przecież malutka bardzo nisko...moja tydzień temu jeszcze sobie siedziała wyżej a jak pytałam o te klucia lekarza to podobno jest obniżanie maluszka...ale kto tam wie w końcu nasze dzieci maja swoje charakterki i nikt nie jest w stanie przewidzieć co tam sobie w główkach ubzdurały ![]() Tak w ogole to Witam sie ![]() W nocy myślałam, ze urodze dzisiaj po 24 złapał mnie taki mega bol jak na okres, ze leżałam i zachowując spokój analizowalam czy boli cos jeszcze, ile boli i jak boli...bolał tylko brzuch bardzo mocno (ale dobrze bo ćwiczyłam oddechy i te sprawy ) i co? I ![]() Za dzisiejsze wizyty trzymam kciuki i moze sie dowiemy, która następna ![]() .[/QUOTE/] Serio kłuje gdy dzidzia się obniża? Żeby zaraz nie wyszła, skoro moja tak nisko Strasznie niemiłe uczucie gdy tak kłuje i to w jednym miejscu, z boku Bożeny Nasze dzieciaczki są udane, nigdy nie wiadomo na co im przyjdzie ochota Moja tak straszy tyle czasu, rozwarcie, główka nisko i od wizyty już 9 dzień mija, a gin mówił, że do 14 dni nie wytrzymam. Może mnie złapie we wtorek jak będę chciała do niego na wizytę pójśćTo czekanie naprawdę jest okropne. Patrzę na wózek, na inne rzeczy dla małej i mnie skręca aż! To miałaś akcję nocną Asiu! Może dziś się powtórzy i już nie przejdzie? ![]() Stasiu Magdy grzecznie poczekał aż dojedzie i ruszył z kopyta Jejku, jak dobrze, że szczęśliwie dojechała do rodziców.Mistic dziękuję, zamawiam ten drugi, bo widać, że grubszy Wypiłam koktajl z bananka, ale dobry
Edytowane przez Asia19x Czas edycji: 2014-08-28 o 10:12 |
|
|
|
#4508 |
|
Konto usunięte
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47896464]Misstic ja tak raczej z początku poproszę
już ponad tydzień chodzę z malutkim rozwarciem, kolejna wizyta za tydzień, też jestem ciekawa co tam się dzieje [/QUOTE]Ja to sobie w akcie rozpaczy chyba sama zacznę sprawdzać to rozwarcie czy jest czy nie ale wizyta jutro to sie powstrzymam :pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4509 |
|
Zadomowienie
|
anesh_ To szybko metoda 3xS i może Maluszek wyjdzie przed wyjazdem Tatusia. Trzymam kciuki
etusiaaa jaka duża stópka ![]() I waga też już słuszna DorissiriD dziękujemy za informacje Mały grzeczny chłopczyk i poczekał ładnie do wyjazdu ![]() Simran86 dobrze, że kotek rozprawił się z intruzem Tylko myszki mi szkoda, bo to takie słodkie futrzaki Jak mamy mysz w domu, to Tż musi je łapać do kartonu i wypuszczać na dwór ![]() Asia19x to czekam cierpliwie na zdjęcia ![]() A kocyk bardziej podoba mi się ten pierwszy choć oba są piękne. Mam coś takiego jak ten cieńszy i powiem Ci, że wcale taki cienki on nie jest, a do tego jest strasznie milusi w dotyku ![]() Carolcia dżordż busz, na to bym nie wpadła Natalka świetna cena i jaki piękny kombinezonik ![]() Aliszcze Córa dba, żeby Mamuśka się wprawiała w bojach Sama jestem ciekawa jak to będzie z nocnym wstawaniem... Witamy się z rana Tż wrócił ze służby i pojechał do drugiej pracy, a mi jakiś facet zaczął chodzić pod oknem Ale dzielny psiak ciotki sąsiadki przegonił intruza ![]() U mnie pogoda piękna dzisiaj, jedno pranie już wstawione, za chwilę wystawię materacyk Leny na dwór żeby się wywietrzył i wkład do pościeli chyba też wystawię. Jeszcze kocyk chcę w rękach przeprać i przepakować torbę do szpitala.
|
|
#4510 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zaraz powstanie nowy wątek bo wlasnoe sie za niego biorę bo coś sie kiepsko czuje, prosilabym aby nie pisac w nim dopóki tutaj noe stuknie 5000
Dziękuję
|
|
#4511 | |
|
Konto usunięte
|
[QUOTE=Asia19x;47896479]
Cytat:
No pamietam jak biedna sie martwiłaś leżeniem a teraz wyganiac trzeba no a z tym kluciem to tak mi ten lekarz mówił i ja zauwazylam, ze takie mocne miałam wlasnie jak pochodzilam po mieście albo po wejściu do teściów po schodach wiec moze cos sie tam działo Ale juz by sie mogło rozkręcić u mnie nic mi nie dokucza ale kurcze nie lubię siedzenia jak na bombie strach po sklepie dłużej chodzić zeby mi wody nie odeszły ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4512 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje dziewczynki
obawiam sie ze urodze dosc duza Paulinke bo skoro na swiat sie nie wybiera a najwiczesniej porob bede miec wywolany 16 wrzesnia to jesczze urosnie![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My grzecznie poczekamy, aż skończy się ten wątek i wtedy przeniesiemy się na nowy
|
|
|
#4514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Martyna zobaczysz co sie bedzie dzialo jak malutka bedzie juz z wami. Moj maz niby chcial strasznie chlopca a teraz tylko sie kreci zeby wziac mala na rece, albo gapi sie na nia caly czas i robi zdjecia
|
|
|
|
|
#4515 |
|
Zakorzenienie
|
Martynko mnie też pierwszy bardziej się podoba, ale kupiłam ten drugi, wydaje się cieplejszy
Mam nadzieję, że im się spodoba Asia no właśnie widzisz, stracha nam takiego napędziła, a tu teraz cisza... Ech, też nie lubię siedzieć jak na bombie i ciągle mam wrażenie, że zaraz mi odejdą wody, normalnie mania, w nocy za każdym razem jak wstaję sprawdzam majtusie ![]() Kurcze, widzę, że każda inaczej to cc przechodzi. Jedna lepiej, druga nie, aż mi się odechciało tej cesarki i wolę jednak sn Agnes Tż pewnie zakochany w malutkiej, nie ma co się dziwić
|
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
agness to też swoje przeżyliście... pewnie strachu się najadłaś. Dobrze, że wszystko się ułożyło
Dzanet drogo wynosi takie sterylizator i podgrzewacz? carola dzięki za odpowiedź ja się skłaniam ku kombinezonowi i do tego koc akrylowy w razie co :Pallckarola dobrze, że lepiej ja jak coś zjem lub wypiję (z wyjątkiem wody) to jest tragedia... wzdyma mnie okropnie ;/anesh o kurczaki! to trzymam kciuki aby coś się ruszyło! Madziuszkaa!!! kciuki!!! |
|
|
|
#4517 |
|
Zakorzenienie
|
mam dokładnie to samo! masakra...
|
|
|
|
#4518 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
porodówka na całego ![]() Dzień dobry wszystkim ale miałam noc dziewczyny...... praktycznie nieprzespaną ) potem od 6 do 7 no i dokad wstałam czyli tak 9.20 do teraz, mam co jakies 7-8 minut. zgadza sie z tymi przedporodowymi ze szkoly rodzenia tylko polozna mowila ze do szpitala jak sa co 5 minut min 45 s i coraz bardziej bolesne, a u mnie sa na jednym poziomie poki co, da sie wytrzymac. chyba zaraz wykonam probe wodna....nie wiem sama. jak myslicie jak beda coraz bardziej bolesne do kiedy sie zbierac sie na ip? bo narazie są, ale da sie wytrzymac, nie wiem ile moge z nimi w domu siedziec, tz opiero za 3 h bedzie mogł przyjechac boje sie
|
|
#4519 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zrób ta kąpiel i na wszelki wypadek sie przygotuj na ip ja to bym pewnie pojechała nawet gdyby nie były mega bolesne ale regularne i by nie przeszły po cieplej kąpieli ale ja to jestem przewrażliwiona po tym jak mama łagodnie rodziła no i wizyta na ip Cię uspokoi moje nocne chyba skurcze puściły i nie wracają...dlaczego ja sie pytam? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4520 |
|
Wtajemniczenie
|
ok watek skonczony... msze przyznac ze dzisiaj wyjatkowo szybko mi to wyszlo... traz moge rodzic ihihi
|
|
#4521 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4522 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki, żeby wszystko szło po Twojej myśli ![]() Cytat:
Tytuł, jak zawsze, genialny To teraz Justek na spokojnie może wychodzić z brzuszka ![]() Właśnie kończę jeść tabliczkę Milky
|
|
|
#4523 |
|
Zadomowienie
|
Przyjechałam od lekarza dostałam zwolnienie na dwa tyg jeszcze mam nadzieję ze do tego czasu urodze ;-) a teraz robię zupę jarzynowa. Dzisiaj mam nagły przypływ energii to dziwne bo ostatnio okropnie sie czuje. Rano jeszcze ledwo chodziłam a teraz juz dużo lepiej chodz ciezko ;-) mała szaleje w brzuszku pewnie po obiedzie sie zdrzemne.
Widzę ze ładnie sie porodowka nam sie tu rozkręca oby tak dalej ;-) Niestabilna brawo za nowy wątek ;-) wejdziemy jak juz sie tutaj skończy |
|
|
|
#4524 |
|
Zakorzenienie
|
Kachna ja bym pojechała na ip, nie wytrzymałabym
|
|
#4525 | |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczatki
![]() Od rana jakaś wypompowana jestem i nic mi się nie chce a tu jeszcze po południu goście wpadają na imieniny ![]() Cytat:
Może dziś dwa szkraby powitamy trzymam kciuki za mamusie. |
|
|
|
|
#4526 |
|
Zakorzenienie
|
Ania ja myślę, że to z jednej strony dobrze, kobiety czują się pewniej, że nie są same ze swoim problemem i może łatwiej będzie im pokonać kompleksy
Rozstępy to nic pięknego, ale zaakceptowanie ich na pewno pomoże w życiu. Ja jak patrzę na swoje to cieszę się, ze tylko tyle ich mam ile mam, tfu tfu, odpukać.
|
|
#4527 |
|
Zadomowienie
|
Czytałam właśnie o tych zdjęciach i rozstepach ;-) hym fajnie ze ktoś ma dystans do siebie i lubi swoje rozstepy ale pewnie ja bym swoich nie zaakceptowała. Mam na piersiach malo widoczne. Ale pewnie gdybym miała na brzuszku to bym chciała z nimi coś po porodzie zrobić. Póki co nie mam oby tak dalej ;-)
Podziwiam te kobiety ;-) |
|
|
|
#4528 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zaraz sie zdziwisz jak sie okaże, ze Justek faktycznie czekał az mamusia zrobi wszystko co ma do zrobienia i teraz wyskoczy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4530 |
|
Zadomowienie
|
Zupa zjedzona aż Maja szaleje z zachwytu ze w końcu zjadła heh ;-) Kurde nagły napływ energii mam ;-)
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.

Rozkręcamy się na maksa
u Ciebie to moze sie zaraz zaczac bo przecież malutka bardzo nisko...moja tydzień temu jeszcze sobie siedziała wyżej a jak pytałam o te klucia lekarza to podobno jest obniżanie maluszka...ale kto tam wie
po 24 złapał mnie taki mega bol jak na okres, ze leżałam i zachowując spokój analizowalam czy boli cos jeszcze, ile boli i jak boli...bolał tylko brzuch bardzo mocno (ale dobrze bo ćwiczyłam oddechy i te sprawy
za dobre wieści 

a najwiczesniej porob bede miec wywolany 16 wrzesnia to jesczze urosnie

boje sie