![]() |
#181 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Zamieszkanie z tżtami :)
Cytat:
![]() A najlepsze jest to ze moja mama po smierci taty poznala ojczyma i tez najpierw wprowadzil sie do nas a po 2latach dopiero cywilny wzieli ![]() Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane przez Czekoladowe_Serce Czas edycji: 2014-08-28 o 09:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja nigdy nie marzyłam o wielkim weselu (przeraża mnie ta mnogość detali i dwuletnie przygotowania...) ale ja policzyliśmy tak tylko wstępnie najblizszą rodzine i najlepszych przyjaciół to wyszło przynajmniej 30 osób z każdej strony. Nie wiem jak to rozwiążemy.
![]() Edytowane przez tutaj Czas edycji: 2014-08-28 o 10:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na weselu nam nie zalezy. Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o pytania znajomych to totalnie nie rozumiem. To że mieszkamy razem to jeszcze w sumie nic nie oznacza. Jak dla mnie to najważniejsze żebyśmy mieli pewną i stabilną sytuacje finansową i wtedy można myśleć o założeniu rodziny ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno nie pozapraszam jakiś wujków i ciotków, którzy nawet nie wiedzą, jak mój przyszły mąż ma na imię. A sama ostatnio dostałam zaproszenie na ślub od jakiejś kuzynki, której nie znam, nie wiem jak ma na imię (!!), a ona mnie na wesele zaprasza. ![]()
![]() |
![]() |
#188 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Razem z zalatwieniem wszystkiego w kosciele ![]() A wesele podobno bylo bardzo fajne, podobno bo ja tylko z tz i malym bylam na nim do 21 (maly byl wymeczony a nikogo nie mialam zeby popilnowal go w domu). Cytat:
Moja kuzynka jak zapraszala gosci z naszej strony to zaprosila tylko 4rodzenstwa jej taty a juz jego siostry z mezem nie, ale znajomych ktorzy rodzina nie sa to juz zaprosila ![]() Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
Ale ta kuzynka nie zaprosila ich ze wzgledu na to ze ma slaby kontakt, bo z ciotka widuje sie jak przyjezdzaja na wies do babci, a to ze nie zaprosila to poprostu ciecie kosztow za miejsca..
Ja byn tak nie postapila, cioci na pewno bylo przykro i byl jakis tam zal. Ja jak bym zapraszala gosci a miala ograniczony budzet to bym zapraszala tylko najblizsza rodzine. O znajomych nawet bym nie myslala zeby prosic. Mi wystarczy cywilny i obiad, a pozniej bym chciala zeby tz przysposobil do siebie malego ![]() Tak zeby byl dla niego prawnym ojcem i mial tak jak ja pelne prawa rodzicielskie ![]() Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane przez Czekoladowe_Serce Czas edycji: 2014-08-28 o 10:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale rodzice TŻ to czuję, że będzie tyle gadania co z naszą przeprowadzką do Wrocławia. Mieszkamy tutaj od lutego, a ile już się nasłuchałam się (bo zazwyczaj mama TŻ to do mnie mówi, nie wiem dlaczego), że TŻ zrobił wielką głupote, że się przeprowadził, że przecież mógł zime przeczekać i na pewno dostałby prace, żę mógłby mieszkać z nimi i tyle pieniedzy by zaoszczędził - bo oni nie orientują się w cenach za pokój/mieszkanie w dużym mieście i oni uważają, że to 900 zł za pokój 2 osobowy w świetnej lokalizacji to jest o jakieś 300-400 zł za dużo ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
Ale u mnie w rodzinie takie same dziwne rzeczy. Córka brata mamy robiła komunię córki i zaprosiła wszystkich dosłownie, łącznie z dużą ilością gości, a tylko mojej mamy nie zaprosiła i strasznie było przykro mamie. A jej wytłumacznie: zapraszałam tylko najbliższą rodzine.. Tylko mama była jako jedyna nie zaproszona, a prawdopodobnie ze względu, że wiedzieli, że nie mogą liczyć na jakiś super mega wypasiony prezent ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
No widzisz, a dla mnie znajomi będą obowiązkowo. Bo np. zapraszam chrzestego z żoną i córką, mamy jakiś tam kontakt, spotykamy się u babci. Ale tak naprawdę o moich sprawach wiedzą tyle, co nic. To już moje przyjaciółki lepiej mnie znają, znają naszą hisotrię i mojego faceta. A chciałabym być w tym dniu otoczona faktycznie najbliższymi osobami, bez znaczenia jest dla mnie stopień pokrewieństwa.
A tak z innej beczki, jak się zabrałyście do rpzeprowadzki? Co najpierw zawiozłyście do mieszkania, czy wszystko od razu? (czy np. letnie ciuchy zostały u rodziców?), czy robiłyście zakupy wyposażeniowe? Ja mam o tyle łatwiej, że tam wszystko jest. Inna sprawa, że chętnie bym pewne drobiazgi wymieniła na samym początku, bo po prostu mi się nie podobają.
![]() Edytowane przez tutaj Czas edycji: 2014-08-28 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie za tyle juz masz cale mieszkanie 2-3 pokojowe. Moja siostra 800zl placi za 3 pokoje, ale my mieszkamy w mniejszym miescie. Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o przeprowadzkę.. No to my przeprowadzaliśmy się 300 km dalej i wiedzieliśmy, że nie przyjedziemy jakoś szybko, więc musieliśmy zabrać jak najwięcej. Luty to w sumie był koniec zimy i niedługo miał być początek wiosny - więc zabraliśmy się z ubraniami wszystkimi. Jakieś dokumenty, kosmetyki, kołdre, poduszki, koce, ręczniki, tv, laptop i inne takie rzeczy też musieliśmy zabrać. No a jeśli chodzi o wyposażenie kuchni to wstępnie zabralismy po 2 talerze, miseczki, pare kubków, sztućce, 2 garnki, 2 patelnie - generalnie podstawowe rzeczy żeby dało się cokolwiek ugotować. No ale z czasem dokupujemy sobie różne rzeczy. No my musieliśmy zabrać dużo rzeczy i zmieścić się do samochodu i ciężko nam było ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
Ale też widzę, że jest mu przykro jak nieraz cos powiedzą. Jak mieliśmy się przeprowadzić, to sami nam dali troche pieniędzy i jak chcieliśmy część oddać, to powiedzieli, że oni ani grosza nie przyjmą, bo się obrażą i że tamte pieniądze dali, a nie pożyczyli. A teraz jak byliśmy to ojciec TŻ powiedział "Miałem sobie kupić nowe auto w tym roku to kupiłem sobie Wrocław". Widziałam jak strasznie przykro było TŻ i jak wróciliśmy do domu to powiedziałam, że oddamy im te pieniądze żeby takiego wypominania nie było, bo aż mnie nosi jak coś takiego słyszę. Noo a jeśli chodzi o ceny mieszkan to szukalismy ostatnio kawalerki i widziałam chyba ceny mniej więcej 1300-1400. No ale wiadomo - duże miasto to wysokie ceny. My akurat nie marudzimy, bo byliśmy świadomi cen |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mam też wiano w postaci róznych kuchennych rzeczy, ale razie muszą poczekać ![]()
![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
No ale skoro takie ceny są u was to może dlatego uważa, że można by było znaleźć coś taniej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Moj zjedzie tylko z ciuchami i kosmetykami. Zajmiemy pokoj brata i tan szafki beda wolne wiec sobie zajmie ktore bedzie chcial
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Teraz tak dużo jest takich fajnych rzeczy do kuchni, że niewiadomo na co patrzeć. Z takich większych rzeczy chcemy kupić blender, sokowirówke, mikser i grill elektryczny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale moim priorytetem jest EKSPRES DO KAWY ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
A co do tematu kosmetycznego - u mnie Bloker się nie sprawdzil, ale to było w okresie, kiedy generalnie miałam jakiś problem z potliwoscią. Teraz w pełni radzą sobie wszelkie Garniery.
![]() |
#208 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dopóki mam pracę muszę sobie kupić koniecznie płaskie skórzane botki i płaszcz porządny na zimę. Ale gdzie? ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Ja miałam raz z NIvea bardzo fajny, z Niemiec. Nie widziałam póżniej tej wersji w PL, a inne nie spełniały swojej funkcji
![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Moze sh?
Ja w tamtym roku w sh parke oliwkowa z New Yorkera za tylek za grosze dorwalam, szczegol ze rozmiar jest podany na 13latke ![]() Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:51.