Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz. 7 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-28, 17:18   #4651
Joasiakr
Rozeznanie

Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Przykro mi, że poroniłaś, nie wiem nigdy co napisać w takim przypadku..
Mam nadzieję, że Mieszko wynagrodzi wszystkie smutne chwile
Jeszzce raz witam moją Imienniczkę

Golgie gratki za wizytę
Asia rozumiem i nic nie trzeba pisać . W naszym wypadku to chyba psychika podziałała . Za bardzo chcieliśmy drugiego dziecka,a jak juz postanowiliśmy ze pas- Maja zostanie jedynaczką - to tadam

Golgie i ja gratuluje udanej wizyty

Kasia jak Cię to pocieszy to tu ktg tylko w razie powikłań robione, wiec tez nie miałam.Rozwarcia tez nid sprawdzają :/ A najbliższa wizyta 01.09 wtedy tez poznam wymiary mojego maleństwa, choć po wiecznych komentarzach znajomych typu " jeszcze chodzisz?!" Lub " ty to chyba słonia urodzisz" - domyślam sid ze mały nie jest
Joasiakr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 17:19   #4652
DorissiriD
Rozeznanie

Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz

Cytat:
Napisane przez kasienka2723 Pokaż wiadomość
Ja tez podzytuje ale dopiero niedawno napisalam i tez przepraszam za pisanie w inym watku

Czekamy z tz na stasia wg usg 10.09 ale gin mowi ze na pewno urodze szybciej
Cześć!
Ja juz nie wierzę w przekonania ginekologów, że wcześniej urodzę! W pierwszej ciazy miesiąc chodziłam z rozwarciem na 3cm, do końca sierpnia miało być po wszystkim, a donosiłam do terminu, czyli 8 września. Teraz też gin zdziwił się, że dotarłam wczoraj na wizytę i zapowiada rychły poród. Prócz bezbolesnych skurczy i bólu w okolicy miednicy nic się nie dzieje.

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
U mnie z kolei odwrotnie z tym personelem. Po jednym dniu na patologi mialam takigo dola ze ryczalam non stop.polozne tak mi pozakladaly wenflony ze kolezanki z lozek obok musialy mi pomagac jesc i podnosic sie na lozku bo sam nie bylam w stanie. Do lzienki umyc sie tez pomagl mi maz jak sie udalo ktoras uprosic zeby odlaczyla pompe z fenoterolem. Co zdarzalo sie rzadko.w takie upaly pozwalali mi isc pod prysznic raz na 2 czasem 3 dni. Koszmar po prostu.tutaj to co innego, kazdy pyta jak sie czujemy, kibicuje zeby szybko wypuscili. Przymykaja oko na to ze maz caly czas siedzi u mnie, a nie w godzinach odwiedzin.
Wychodzimy jutrolenka ma juz 2.5 kg. I tez woli jesc z butli. Umie ladnie ssac cyca, ale meczy sie szybko, usypi po 10 minutach i troche mi brak do tego cierpliwosci.

A no i zapomnialam o najwazniejszym madziuszka gratulacje. Kawal chlopa ze stasia, na pewno wszystko bedzie ok, trzymam mocno kciuki.
Biedactwo! To już za Wami! I wychodzicie! Hurra!

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Miałam dziś pierwsze ktg-wyszło super, maluch dobrze dotleniony, skurczów nie ma, zmierzono mi biodra i ,,na 100% zdolna do porodu"
Paciorkowca nie mam
Badałam dziś wr,alat i ogólny mocz, 2 września mam mieć usg z dokładnymi pomiarami synka
super!
Stary 2014-08-28, 17:20   #4653
Asia19x
Zakorzenienie

Agnes cudownie, że wychodzicie

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 17:20   #4654
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratuluję Będzie parka, mąż dumny nie ma się co dziwić

Napisz coś więcej o sobie, ile masz lat np

Potańczę trochę, może ruszy się moja dziecina
Jezu, z tych nudów na głowę mi pada. I ciągle jem
ja tancze i to nic nie daje ale mi to pomaga bo jak sie nie ruszam to mi brzuch ciąży za bardzo ech

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
a kiedy ja mam jechać jak mam 60km?:P
ty to już jedź wynajmij moze jakis pokoj pod szpitalem czy cos

kasienka2723 i Joasiakr witajcie

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 17:23   #4655
DorissiriD
Rozeznanie

A właśnie! Przecież mam tą dużą piłkę, pobujam się, poskaczę
Stary 2014-08-28, 17:23   #4656
Niestabilna
Wtajemniczenie

Wsio gotowe...
Młody dalej swoje :p chyba pójdę zebrać jeżyny i może dżemik zrobię
Stary 2014-08-28, 17:25   #4657
slodziatek
Rozeznanie

88madziuszka88 gratulacje!! masz dziewczyno wyczucie nie ma co!!
Agnes 20 - super, że już wychodzicie
JoasiaKr witaj super imię dla syna - mam kumpla Mieszka - strasznie pozytywna osoba

a ja się objadłam jak bąk - koleciki cielęce w marynacie z szałwii i chillii -padnę zaraz
zbieram się do gina - trzymajcie kciukasy
Stary 2014-08-28, 17:30   #4658
allckarola
Zadomowienie

Witam nowe dziewczyny ;-) fajnie ze nas coraz więcej ;-)
Kurcze posprzątalam a teraz mnie kuje tak w bozence ze masakra ale to nic da sie żyć.
Zaraz maz przyjedzie to odpoczne z nim ;-)
Agnes super ze wychodzicie ;-)
Madziu gratulacje ;-) synek duży może troszkie sie pospieszył ale niedługo i Ty wyjdziesz
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 17:31   #4659
carolciuska
Zadomowienie

WRRRR... poznikaly mi wszystkie cytaty :< nie mam sily leciec od poczatku, wybaczcie ...
Co do wagi to macie racje, moze sie mylic ok 500 gram nawet, ale moze byc na plus jak i na minus ... No coz zobaczymy, podobno jak roznica miedzy brzuszkiem a głowka wychodzi 4 cm , to jest jakies wskazanie do cc, dziecko moze sie zaklinowac itd, na razie nie chce o tym myslec, na IP przed porodem robią usg , wtedy sie okaze
U mojego prowadzacego gina wizyta jak zawsze, no Pani Karolina główka bardzo nisko, mocno przyparta itd. Szyjka jeszcze jest. Pytalałam czy obstawia cos to powiedział, ze na w kazdej chwili sie moze zacxac, ale ciezko stwierdzic, bo zdarza sie , że jakis lekarz mowi: brak oznak porodu, a kobieta tego samego dnia rodzi, odwrotnie tez bywa. Także on nic konkretnego mi nie powie. Natomiast wystawil mi zwolnienie do dnia porodu 5.9 i mowi, ze pozniej juz maciezynski, " ale spokojnie do tego czasu juz bedzie wszystko jasne..." hmm...

Witam dwie nowe mamusie
A Madziuszka faktycznie miała nosa żeby jechac do Lublina, BRAWO dla niej i Stasieńka

Dzis będzie na bank S z moim S, nie ma lipy!!!!
Tańczymy mamuski, Asia z małaPauliną rozkrecaja FITNES !! Delej dalej foczki
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 17:36   #4660
kasienka2723
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Joasiakr Pokaż wiadomość

Kasia jak Cię to pocieszy to tu ktg tylko w razie powikłań robione, wiec tez nie miałam.Rozwarcia tez nid sprawdzają :/ A najbliższa wizyta 01.09 wtedy tez poznam wymiary mojego maleństwa, choć po wiecznych komentarzach znajomych typu " jeszcze chodzisz?!" Lub " ty to chyba słonia urodzisz" - domyślam sid ze mały nie jest
To juz jestem spokojniejsza...
U mnie jest odwrotnie- w calej ciazy przytylam 12 kg..
Niektorzy jak mnie widzieli w 8 miesiacu to sie dziwili ze jestem w ciazy dopiero jakies 2 tyg temu pojawil sie wyrazny ciazowy brzuszek (i pelno rozstepow
kasienka2723 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 17:38   #4661
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez slodziatek Pokaż wiadomość
zbieram się do gina - trzymajcie kciukasy

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
WRRRR... poznikaly mi wszystkie cytaty :< nie mam sily leciec od poczatku, wybaczcie ...
Co do wagi to macie racje, moze sie mylic ok 500 gram nawet, ale moze byc na plus jak i na minus ... No coz zobaczymy, podobno jak roznica miedzy brzuszkiem a głowka wychodzi 4 cm , to jest jakies wskazanie do cc, dziecko moze sie zaklinowac itd, na razie nie chce o tym myslec, na IP przed porodem robią usg , wtedy sie okaze
U mojego prowadzacego gina wizyta jak zawsze, no Pani Karolina główka bardzo nisko, mocno przyparta itd. Szyjka jeszcze jest. Pytalałam czy obstawia cos to powiedział, ze na w kazdej chwili sie moze zacxac, ale ciezko stwierdzic, bo zdarza sie , że jakis lekarz mowi: brak oznak porodu, a kobieta tego samego dnia rodzi, odwrotnie tez bywa. Także on nic konkretnego mi nie powie. Natomiast wystawil mi zwolnienie do dnia porodu 5.9 i mowi, ze pozniej juz maciezynski, " ale spokojnie do tego czasu juz bedzie wszystko jasne..." hmm...

Witam dwie nowe mamusie
A Madziuszka faktycznie miała nosa żeby jechac do Lublina, BRAWO dla niej i Stasieńka

Dzis będzie na bank S z moim S, nie ma lipy!!!!
Tańczymy mamuski, Asia z małaPauliną rozkrecaja FITNES !! Delej dalej foczki
Ta bezradność, jak cytaty znikną.... a raczej wściekłość

Na mnie te wszystkie S nie działają... Nie czas, to nic z tego, przy prawidłowo przebiegającej ciązy, chyba wysiłek, seks nie ma znaczenia w przyspieszaniu

Ja dostałam zwolnienie aż do 12 września! Więc do dnia porodu na pewno będę na L4 i potem spokojnie macierzyński. Biorę roczny. A co!

Ja miałam usg już kilka tygodni temu i mała ważyła 3200g. Ostatnio nie ośmieliłam się upomnieć o usg, bo trochę nie chciałam się straszyć wagą mojej dziweuszki. DOwiem się przed samym porodem w szpitalu na usg a najpewniej jak już mała wyskoczy
Z Martą mówili, że 4200g, ale na szczęscie miała3700g. Błąd wynikał z tego, że miała sporą główkę.
Stary 2014-08-28, 17:39   #4662
Antananariwa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
a ja dziś miałam w nocy trening przed wstawaniem nocnym. Młoda w nocy się wybudziła, coś jej się śniło, musiałam z nią być w pokoju, trzymałam za rączkę, byłą to jakaś 3 w nocy nie ma to jak leżeć w poprzek łóżka z nogami położonymi na foteliku z motywem kucyków i przykryć się dziecięcym kocykiem, a przy tym to wszystko z 9-miesięcznym brzuchem
To miałaś przebojową noc, ale mamy takie są, silne

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Czytałam właśnie o tych zdjęciach i rozstepach ;-) hym fajnie ze ktoś ma dystans do siebie i lubi swoje rozstepy ale pewnie ja bym swoich nie zaakceptowała. Mam na piersiach malo widoczne. Ale pewnie gdybym miała na brzuszku to bym chciała z nimi coś po porodzie zrobić. Póki co nie mam oby tak dalej ;-)
Podziwiam te kobiety ;-)
Jakby się pojawiły musiałabyś zaakceptować Ja popieram dbanie o siebie i walczenie z niedoskonałościami, ale jeśli czegoś nie można uniknąć i się pozbyć to trzeba to zaakceptować i pokochać siebie No i ja jestem za tym aby pokazywać jak wyglądają normalne kobiety, a nie wyfotoszopowane, wychudzone do granic możliwości modelki

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem przerazona !!! Juz po USG, moja "mala" wazy 3700 gr!!!!!!
Luzik, usg często zawyża wagę oby i w waszym przypadku

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
ale zmierzylam sie i przed zajsciem w ciaze biodra-92 cm
teraz-105 cm takze wybaczcie ale nie zakladam spodni sprzed ciazy nie ma mowy
Haha mamy podobnie. Ale nie martwi się, gdzieś czytałam że karmienie piersią dla gruszek i klepsydr to jedyny czas, kiedy bez problemu chudną także w biodrach i udach I potwierdzam, takiej małej dupki i szczupłych ud jak przy karmieniu nie miałam nawet w liceum Aż sama chciałam przytyć bo czułam się mało kobieca z taką małą dupinką

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Ja proponuje zaczac dopiero za dłuższy czas jak sie rozpakujemy i kazda troche dojdzie do siebie
Popieram, nie ma się co nakręcać zawczasu Mówią żeby dać ciału tyle samo czasu na powrót do normalnego wyglądu czyli ok 9 m-cy.

Cytat:
Martynka speszyl for jół
Ale cudny

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
U nas na szczęście czyściutko, wypucowałam dom na maksa!
Ja z pucowaniem czekam na koszule do szpitala (mają być we wtorek) i spakowanie walizi, na razie jest wyciągnięta i czeka na zapakowanie

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Dzien dobry...
W końcu ustawiliśmy kołyskę... Z baldachimem był ogromny poroblem... Nie można go było wyprasować, w końcu Małż trzymal w powietrzu a ja samą parą prasowałam no i zjarałam w końcu... Zrobiłam się dziura, ja od razu łzy w oczach ale jest na dole i z tyłu to nie widać, więc Małż mnie uspokoił... Pochwalę się i idę nadrabiać, bo jestem do tyłu a widzę że coś się u Madziuszki dzieje...
Ale cudna

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
88madziuszka88 napisała o 15:14 smsa do nas! Cytuję:

Stasiunio urodził się trochę po 13 sn, ma 3 kg, był owinięty 2 razy pępowiną z rączką przy buzi, zabrali go do badań na dwie godziny, bo mimo wagi ma podejrzenie wcześniactwa z racji że pierwszy termin usg był na 27 września, więc to byłby 37 tydzień, ale jeszcze go badają. Był w maziach płodowych trochę siny, ale ile punktów to jeszcze się dowiem jak go przyniosą. Jest cudny, a ja jestem szczęśliwą mamą poród bardzo szybko postępował, o 6:30 wody odeszły, a mały po 13 na świecie najgorsze były bóle rozwierające szyjkę, parte już do zniesienia dziękuję Wam za wsparcie!
super, wielkie gratulacje dla Madziuszki, żeby szybko doszła do siebie, a Staś nie miał oznak wcześniactwa i był grzecznym maluchem

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tez czujecie po każdym porodzie jakis taki zawód, ze to nie Wy? Kurde ja odczuwam jakas presję co jest ze mną, ze mi porod nie rusza? Głupio...wiem no i boje sie, ze lekarz mi jutro powie, ze to jeszcze daleko tzn ja moge czekac ale mama ma urlop juz od poniedziałku dwa tyg i musi tu przyjechać w tym czasie wiec wnusia tez juz byc musi za półtora tyg najpóźniej...mama miała mieć urlop za tydzień to wczoraj jej kazali juz bo pózniej nie moze chyba, ze cos tam pójdzie inaczej w pracy to bedzie mogła dobrać jeszcze tydz...
aisa wyluzuj, to nie wyścig na każdego przyjdzie pora Choć rozumiem że się stresujesz tym wolnym mamy.

Dziewczyny dziękuję wam za życzenia zdrowia, dziś jest ciut lepiej, choć wciąż nie tak jak być powinno. O 3 w nocy obudziłam się nagle i czułam okropny kwas w gardle na szczęście nie wymiotowałam,
choć może jakbym to zrobiła to dziś byłoby już bez tych mdłości. Na szczęście mniejsze niż wczoraj ale wciąż są No i ból głowy - ale chyba wiem skąd - od kilku dni ograniczyłam się do jednej kawy dziennie i chyba brakuje mi tej drugiej. Kawę zaczęłam pić w pierwszej ciąży właśnie ze względu na częste bóle głowy bo tabletek nie mogłam (apap nie pomagał) a kawa tak. To chyba przez to niskie ciśnienie
Antananariwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 17:43   #4663
allckarola
Zadomowienie

Chyba mam skurcze hmm chyba nie znam sie na tym kompletnie ale strasznie boli położyłam sie to troche lepiej. Nie ma co panikowac ;-)
Stary 2014-08-28, 17:45   #4664
201605041146
Konto usunięte

halo dziewczyny

można też dołączyć?
201605041146 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 17:46   #4665
allckarola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anettka Pokaż wiadomość
halo dziewczyny

można też dołączyć?
Oczywiście ;-) napisz coś o sobie ;-)
Stary 2014-08-28, 17:48   #4666
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:

Ta bezradność, jak cytaty znikną.... a raczej wściekłość

Na mnie te wszystkie S nie działają... Nie czas, to nic z tego, przy prawidłowo przebiegającej ciązy, chyba wysiłek, seks nie ma znaczenia w przyspieszaniu

Ja dostałam zwolnienie aż do 12 września! Więc do dnia porodu na pewno będę na L4 i potem spokojnie macierzyński. Biorę roczny. A co!

Ja miałam usg już kilka tygodni temu i mała ważyła 3200g. Ostatnio nie ośmieliłam się upomnieć o usg, bo trochę nie chciałam się straszyć wagą mojej dziweuszki. DOwiem się przed samym porodem w szpitalu na usg a najpewniej jak już mała wyskoczy
Z Martą mówili, że 4200g, ale na szczęscie miała3700g. Błąd wynikał z tego, że miała sporą główkę.
Doris, nasza ma spory brzuszek, a te S chyba nie dzialaja, ile te biedne laski na patologii chodzily po schodach i korytarzach i nic, nawet oxy i nic...
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 17:48   #4667
Niestabilna
Wtajemniczenie

Czyżby Aneta??? Tez juz na porodówce ?? Wcziraj w nocy posala ostatni raz o ile się nie mylę.
Stary 2014-08-28, 17:50   #4668
allckarola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Czyżby Aneta??? Tez juz na porodówce ?? Wcziraj w nocy posala ostatni raz o ile się nie mylę.
Możliwe mam nadzieję ze sie odezwie nie długo i ze wszystko w porządku
A ja idę do wanny troszkę lepiej może mi bedzie ;-)
Stary 2014-08-28, 17:50   #4669
201605041146
Konto usunięte

już was tak chwilke podczytuję i tak:

imię takie jak w nicku lat 26, mężatka, spodziewam się Małego Mężczyzny, a termin porodu przewidziany mam na 12 września, ale od dwóch tygodni mam nakaz leżenia od lekarza z tego względu, że zrobiło mi sie rozwarcie na 1 palec i jeszcze do 4 wrzesnia mam poczekać z zasadą 3xS

dziś byłam na ktg, skurczy brak i z serduszkiem małego wszystko ok

Edytowane przez 201605041146
Czas edycji: 2014-08-28 o 17:54
Stary 2014-08-28, 17:53   #4670
nmartyna
Zadomowienie

Asia19x śliczny ten wózek i powtórzę to, co dziewczyny już pisały - bardzo do Ciebie pasuje

elffirka piękna kołyska

Niestabilna chyba chcesz być następna

88madziuszka88 ogromne gratulacje!!!
I witamy Stasia na świecie

aisa84 Na każdą z nas przyjdzie pora... Ja się nie spieszę

golgie gratuluję wizyty

Wszystkim innym dzisiaj wizytującym również gratuluję i trzymam kciuki

Wszystkie wasze ślubne zdjęcia są piękne!!!!

Dziewczyny zachciało mi się robić pierogów na jutro dla całej familii (7 osób) i szczerze powiedziawszy mam już dość... a tak na dobrą sprawę, to nawet nie zaczęłam...

Oddajcie mi trochę swojej energii!!!!!
08.09.2014 Lenka jest już z nami
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 17:54   #4671
Joasiakr
Rozeznanie

"No i ból głowy - ale chyba wiem skąd - od kilku dni ograniczyłam się do jednej kawy dziennie i chyba brakuje mi tej drugiej. Kawę zaczęłam pić w pierwszej ciąży właśnie ze względu na częste bóle głowy bo tabletek nie mogłam (apap nie pomagał) a kawa tak. To chyba przez to niskie ciśnienie "

Wyczytałam w książce " woda -zródło życia", ze większość bólów głowy wywołana jest właśnie przez odwodnienie i muszę się przyznać ze sid sprawdza. Jak tylko boli mnie głowa -wypijam 1-2 szkl wody i po ok 30 min prZechodzi

Dorrissi widzę ze wszystkie ważne wydarzenia u Ciebie maja miejsce we wrześniu fajnie
Stary 2014-08-28, 17:54   #4672
kasienka2723
Raczkowanie

Cytat:
Chyba mam skurcze hmm chyba nie znam sie na tym kompletnie ale strasznie boli położyłam sie to troche lepiej. Nie ma co panikowac ;-)
Ja od tygodia mam "jakies" skurze na boku i w dole brzucha.. Chwile sa i znikaja

Nie pisalam o sobie- kasia 24 lata pierwsza ciaza ;-) trmin wg usg 10.09 a wg miesiaczki 01.09
Ciaza na podtrzymaniu od polowy 6 miesiaca do poczatku 9

Ostatnio gin sie smiala ze tak sie balysmy ze za wczesnie urodzimy to teraz pewnie bedziemy wywolywac
kasienka2723 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 17:56   #4673
Joasiakr
Rozeznanie

Cytat:
halo dziewczyny

można też dołączyć?
Witaj) imponująca ilośc postów w stosunku do mojej ^^
Stary 2014-08-28, 17:57   #4674
201605041146
Konto usunięte

Cytat:
"No i ból głowy - ale chyba wiem skąd - od kilku dni ograniczyłam się do jednej kawy dziennie i chyba brakuje mi tej drugiej. Kawę zaczęłam pić w pierwszej ciąży właśnie ze względu na częste bóle głowy bo tabletek nie mogłam (apap nie pomagał) a kawa tak. To chyba przez to niskie ciśnienie "

Wyczytałam w książce " woda -zródło życia", ze większość bólów głowy wywołana jest właśnie przez odwodnienie i muszę się przyznać ze sid sprawdza. Jak tylko boli mnie głowa -wypijam 1-2 szkl wody i po ok 30 min prZechodzi
ooo widzisz Joasia, cierpię na migreny i coś w tym jest bo jak zawczasu wypije prawie naraz całą butelke wody to przechodzi szybciej

nie tak dużo postów, licząc że już 8 lat na wizażu inne mają więcej zwłaszcza te na wyliczankach

Czas edycji: 2014-08-28 o 17:59
Stary 2014-08-28, 17:57   #4675
nmartyna
Zadomowienie

Aaa! I witam nowe Mamusie
08.09.2014 Lenka jest już z nami
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 18:06   #4676
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Oddychaj spokojnie! Oddychaj!

Cytat:
już was tak chwilke podczytuję i tak:

imię takie jak w nicku lat 26, mężatka, spodziewam się Małego Mężczyzny, a termin porodu przewidziany mam na 12 września, ale od dwóch tygodni mam nakaz leżenia od lekarza z tego względu, że zrobiło mi sie rozwarcie na 1 palec i jeszcze do 4 wrzesnia mam poczekać z zasadą 3xS

dziś byłam na ktg, skurczy brak i z serduszkiem małego wszystko ok
witaj!
Jakieś jeszcze objawy, czy tylko rozwarcie? Ja mam w tej chwili 1,5 palca i lekarz kazał "iść na randkę z mężem". Ale w sumie ja mam termin 3 września.
A w pierwszej ciąży chodziłam z rozwarciem na 3 przez miesiąc i gin (zaufany, naprawdę rewelacyjny, tyle co dzieci i kobiet uratował!!!) nie robił z tego paniki, funkcjonowałam normalnie. Dlatego pytam o inne objawy...

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:

Dorrissi widzę ze wszystkie ważne wydarzenia u Ciebie maja miejsce we wrześniu fajnie
Ano tak. Daltego już mi się tak nie spieszy do porodu Ale urodziny męża 27 sierpnia, moje w maju. Imieniny oboje obchodzimy w czerwcu, a nasze córki pewnie też w czerwcu - chociaż Marta mogłaby w lipcu. Ale zauważyliśmy, że Mary i Alicji jest 21 czerwca
Stary 2014-08-28, 18:06   #4677
allckarola
Zadomowienie

Cytat:
Oddychaj spokojnie! Oddychaj!

witaj!
Jakieś jeszcze objawy, czy tylko rozwarcie? Ja mam w tej chwili 1,5 palca i lekarz kazał "iść na randkę z mężem". Ale w sumie ja mam termin 3 września.
A w pierwszej ciąży chodziłam z rozwarciem na 3 przez miesiąc i gin (zaufany, naprawdę rewelacyjny, tyle co dzieci i kobiet uratował!!!) nie robił z tego paniki, funkcjonowałam normalnie. Dlatego pytam o inne objawy...
Przejdzie to tylko tak mnie pokuje i pewnie przejdzie a kąpiel wiem ze pomaga jak mi odejdą wody to pewnie bede śmiać ;-) dopiero jak bedzie bardzo boleć to nie bedzie mi do smiechu. No nic po prysznicu nie przeszło ale idę jakaś herbatke wypić i bede czekac na męża

Edytowane przez allckarola
Czas edycji: 2014-08-28 o 18:08
Stary 2014-08-28, 18:11   #4678
Joasiakr
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Aaa! I witam nowe Mamusie
Witam co do pierogów to mi ostatnio tez sąsiadka na ruskie smaku narobiła. Pojechałam do sklepu , kupiłam wszystko i wzięłam się do pracy. Patrzę - mam 4 kg cukru a myślałam ze to mąka :/ polecialan pożyczyć kg do tej właśnie sąsiadki . Ale nagle goście wpadli wiec odwleczone w czasie były. Wieczorem zabieram się za nie, otwieram mąkę a tam mnóstwo moli spożywczych :/ i skubanie zdarzyły juz się roznieśc na inne sypkie produkty.. Koniec końców nie dość ze nie zrobiłam ruskich to musiałam opróżnić cała szafkę .Juz takie moje szczęściechoć ochota na ruskie została
Stary 2014-08-28, 18:14   #4679
allckarola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasienka2723 Pokaż wiadomość
Ja od tygodia mam "jakies" skurze na boku i w dole brzucha.. Chwile sa i znikaja

Nie pisalam o sobie- kasia 24 lata pierwsza ciaza ;-) trmin wg usg 10.09 a wg miesiaczki 01.09
Ciaza na podtrzymaniu od polowy 6 miesiaca do poczatku 9

Ostatnio gin sie smiala ze tak sie balysmy ze za wczesnie urodzimy to teraz pewnie bedziemy wywolywac
Kasia ja takimi sie nie orzejmuje teraz i też nie wpadam w panikę. Bedziemy wiedzieć ze to juz na pewno ;-) póki co to pewnie przepowuadajace

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

A ja jutro z mama zrobię pierogi ;-) akurat ma wolne
Ale mi mała po kąpieli szaleje Hehe chyba jej sie spodobało albo i nie ze tak lalam po brzuszku ciepła woda
Stary 2014-08-28, 18:15   #4680
201605041146
Konto usunięte

Cytat:

witaj!
to musiałabym zacząć od tego, że rok temu w czerwcu wyszło w badaniach pcos i zaczęlismy starania, łykałam klomifen i w końcu po pół roku się udało, ale od początku ciąży byłam na duphastonie (do 23 tc) i luteine(do 33tc), niestety przy pcos jest wyższe ryzyko poronienia Ale na szczęście wszystko jest ok i już jestem na finiszu do tego rozwarcia dochodzą mi też skurcze przepowiadające, trwają po 70sekund i potrafią sie powtarzać równo po 3 minuty, więc jak w trakcie badania wyszło rozwarcie to lekarz kazał ścisnąć nogi i leżeć i przetrzymać a lekarz też zaufany, jeden z najlepszych w moim regionie, i gdyby nie jego pomoc to nie wiem czy miałabym tego małego babelka pod serduszkiem, a chodziłam wcześniej do innych lekarzy i dopytywałam się i żaden nigdy nie zauważył moich perełkowych jajników...

Czas edycji: 2014-08-28 o 18:19
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości