|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Cytat:
![]() Golgie i ja gratuluje udanej wizyty ![]() Kasia jak Cię to pocieszy to tu ktg tylko w razie powikłań robione, wiec tez nie miałam.Rozwarcia tez nid sprawdzają :/ A najbliższa wizyta 01.09 wtedy tez poznam wymiary mojego maleństwa, choć po wiecznych komentarzach znajomych typu " jeszcze chodzisz?!" Lub " ty to chyba słonia urodzisz" - domyślam sid ze mały nie jest
|
|
|
|
|
#4652 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Cytat:
Ja juz nie wierzę w przekonania ginekologów, że wcześniej urodzę! W pierwszej ciazy miesiąc chodziłam z rozwarciem na 3cm, do końca sierpnia miało być po wszystkim, a donosiłam do terminu, czyli 8 września. Teraz też gin zdziwił się, że dotarłam wczoraj na wizytę i zapowiada rychły poród. Prócz bezbolesnych skurczy i bólu w okolicy miednicy nic się nie dzieje. ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
Agnes cudownie, że wychodzicie
|
|
#4654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ty to już jedź ![]() kasienka2723 i Joasiakr witajcie
|
|
#4655 |
|
Rozeznanie
|
A właśnie! Przecież mam tą dużą piłkę, pobujam się, poskaczę
|
#4656 |
|
Wtajemniczenie
|
Wsio gotowe...
Młody dalej swoje :p chyba pójdę zebrać jeżyny i może dżemik zrobię
|
|
#4657 |
|
Rozeznanie
|
88madziuszka88 gratulacje!! masz dziewczyno wyczucie nie ma co!!
Agnes 20 - super, że już wychodzicie JoasiaKr witaj super imię dla syna - mam kumpla Mieszka - strasznie pozytywna osoba a ja się objadłam jak bąk - koleciki cielęce w marynacie z szałwii i chillii -padnę zaraz zbieram się do gina - trzymajcie kciukasy
|
#4658 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe dziewczyny ;-) fajnie ze nas coraz więcej ;-)
Kurcze posprzątalam a teraz mnie kuje tak w bozence ze masakra ale to nic da sie żyć. Zaraz maz przyjedzie to odpoczne z nim ;-) Agnes super ze wychodzicie ;-) Madziu gratulacje ;-) synek duży może troszkie sie pospieszył ale niedługo i Ty wyjdziesz |
|
|
|
#4659 |
|
Zadomowienie
|
WRRRR... poznikaly mi wszystkie cytaty :< nie mam sily leciec od poczatku, wybaczcie ...
Co do wagi to macie racje, moze sie mylic ok 500 gram nawet, ale moze byc na plus jak i na minus ... No coz zobaczymy, podobno jak roznica miedzy brzuszkiem a głowka wychodzi 4 cm , to jest jakies wskazanie do cc, dziecko moze sie zaklinowac itd, na razie nie chce o tym myslec, na IP przed porodem robią usg , wtedy sie okaze U mojego prowadzacego gina wizyta jak zawsze, no Pani Karolina główka bardzo nisko, mocno przyparta itd. Szyjka jeszcze jest. Pytalałam czy obstawia cos to powiedział, ze na w kazdej chwili sie moze zacxac, ale ciezko stwierdzic, bo zdarza sie , że jakis lekarz mowi: brak oznak porodu, a kobieta tego samego dnia rodzi, odwrotnie tez bywa. Także on nic konkretnego mi nie powie. Natomiast wystawil mi zwolnienie do dnia porodu 5.9 i mowi, ze pozniej juz maciezynski, " ale spokojnie do tego czasu juz bedzie wszystko jasne..." hmm... Witam dwie nowe mamusie A Madziuszka faktycznie miała nosa żeby jechac do Lublina, BRAWO dla niej i Stasieńka ![]() ![]() Dzis będzie na bank S z moim S, nie ma lipy!!!! Tańczymy mamuski, Asia z małaPauliną rozkrecaja FITNES !! Delej dalej foczki
|
|
|
|
#4660 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie jest odwrotnie- w calej ciazy przytylam 12 kg.. Niektorzy jak mnie widzieli w 8 miesiacu to sie dziwili ze jestem w ciazy dopiero jakies 2 tyg temu pojawil sie wyrazny ciazowy brzuszek (i pelno rozstepow |
|
|
|
|
#4661 | |
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Na mnie te wszystkie S nie działają... Nie czas, to nic z tego, przy prawidłowo przebiegającej ciązy, chyba wysiłek, seks nie ma znaczenia w przyspieszaniu ![]() Ja dostałam zwolnienie aż do 12 września! Więc do dnia porodu na pewno będę na L4 i potem spokojnie macierzyński. Biorę roczny. A co! ![]() Ja miałam usg już kilka tygodni temu i mała ważyła 3200g. Ostatnio nie ośmieliłam się upomnieć o usg, bo trochę nie chciałam się straszyć wagą mojej dziweuszki. DOwiem się przed samym porodem w szpitalu na usg a najpewniej jak już mała wyskoczy ![]() Z Martą mówili, że 4200g, ale na szczęscie miała3700g. Błąd wynikał z tego, że miała sporą główkę.
|
|
#4662 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja popieram dbanie o siebie i walczenie z niedoskonałościami, ale jeśli czegoś nie można uniknąć i się pozbyć to trzeba to zaakceptować i pokochać siebie Cytat:
oby i w waszym przypadku Cytat:
Cytat:
Mówią żeby dać ciału tyle samo czasu na powrót do normalnego wyglądu czyli ok 9 m-cy. Ale cudny Ja z pucowaniem czekam na koszule do szpitala (mają być we wtorek) i spakowanie walizi, na razie jest wyciągnięta i czeka na zapakowanie ![]() Cytat:
Cytat:
super, wielkie gratulacje dla Madziuszki, żeby szybko doszła do siebie, a Staś nie miał oznak wcześniactwa i był grzecznym maluchem Cytat:
na każdego przyjdzie pora Dziewczyny dziękuję wam za życzenia zdrowia, dziś jest ciut lepiej, choć wciąż nie tak jak być powinno. O 3 w nocy obudziłam się nagle i czułam okropny kwas w gardle choć może jakbym to zrobiła to dziś byłoby już bez tych mdłości. Na szczęście mniejsze niż wczoraj ale wciąż są
|
||||||||
|
|
|
#4663 |
|
Zadomowienie
|
Chyba mam skurcze hmm chyba nie znam sie na tym kompletnie ale strasznie boli położyłam sie to troche lepiej. Nie ma co panikowac ;-)
|
|
|
|
#4664 |
|
Konto usunięte
|
halo dziewczyny
![]() można też dołączyć?
|
|
|
|
#4665 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4666 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4667 |
|
Wtajemniczenie
|
Czyżby Aneta??? Tez juz na porodówce ?? Wcziraj w nocy posala ostatni raz o ile się nie mylę.
|
|
#4668 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4669 |
|
Konto usunięte
|
już was tak chwilke podczytuję i tak:
imię takie jak w nicku lat 26, mężatka, spodziewam się Małego Mężczyzny, a termin porodu przewidziany mam na 12 września, ale od dwóch tygodni mam nakaz leżenia od lekarza z tego względu, że zrobiło mi sie rozwarcie na 1 palec i jeszcze do 4 wrzesnia mam poczekać z zasadą 3xS ![]() dziś byłam na ktg, skurczy brak i z serduszkiem małego wszystko ok
Edytowane przez 201605041146 Czas edycji: 2014-08-28 o 17:54 |
|
|
|
#4670 |
|
Zadomowienie
|
Asia19x śliczny ten wózek
elffirka piękna kołyska ![]() Niestabilna chyba chcesz być następna ![]() 88madziuszka88 ogromne gratulacje!!! I witamy Stasia na świecie aisa84 Na każdą z nas przyjdzie pora... Ja się nie spieszę ![]() golgie gratuluję wizyty Wszystkim innym dzisiaj wizytującym również gratuluję i trzymam kciuki ![]() Wszystkie wasze ślubne zdjęcia są piękne!!!! ![]() Dziewczyny zachciało mi się robić pierogów na jutro dla całej familii (7 osób) i szczerze powiedziawszy mam już dość... a tak na dobrą sprawę, to nawet nie zaczęłam... Oddajcie mi trochę swojej energii!!!!!
|
|
#4671 |
|
Rozeznanie
|
"No i ból głowy - ale chyba wiem skąd - od kilku dni ograniczyłam się do jednej kawy dziennie i chyba brakuje mi tej drugiej. Kawę zaczęłam pić w pierwszej ciąży właśnie ze względu na częste bóle głowy bo tabletek nie mogłam (apap nie pomagał) a kawa tak. To chyba przez to niskie ciśnienie "
Wyczytałam w książce " woda -zródło życia", ze większość bólów głowy wywołana jest właśnie przez odwodnienie i muszę się przyznać ze sid sprawdza. Jak tylko boli mnie głowa -wypijam 1-2 szkl wody i po ok 30 min prZechodzi ![]() Dorrissi widzę ze wszystkie ważne wydarzenia u Ciebie maja miejsce we wrześniu fajnie
|
|
|
|
#4672 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie pisalam o sobie- kasia 24 lata pierwsza ciaza ;-) trmin wg usg 10.09 a wg miesiaczki 01.09 Ciaza na podtrzymaniu od polowy 6 miesiaca do poczatku 9 Ostatnio gin sie smiala ze tak sie balysmy ze za wczesnie urodzimy to teraz pewnie bedziemy wywolywac |
|
|
|
|
#4673 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4674 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() nie tak dużo postów, licząc że już 8 lat na wizażu inne mają więcej zwłaszcza te na wyliczankach
Edytowane przez 201605041146 Czas edycji: 2014-08-28 o 17:59 |
|
|
|
|
#4675 |
|
Zadomowienie
|
Aaa! I witam nowe Mamusie
|
|
#4676 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jakieś jeszcze objawy, czy tylko rozwarcie? Ja mam w tej chwili 1,5 palca i lekarz kazał "iść na randkę z mężem". Ale w sumie ja mam termin 3 września. A w pierwszej ciąży chodziłam z rozwarciem na 3 przez miesiąc i gin (zaufany, naprawdę rewelacyjny, tyle co dzieci i kobiet uratował!!!) nie robił z tego paniki, funkcjonowałam normalnie. Dlatego pytam o inne objawy... ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
Ale urodziny męża 27 sierpnia, moje w maju. Imieniny oboje obchodzimy w czerwcu, a nasze córki pewnie też w czerwcu - chociaż Marta mogłaby w lipcu. Ale zauważyliśmy, że Mary i Alicji jest 21 czerwca
|
|
#4677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez allckarola Czas edycji: 2014-08-28 o 18:08 |
|
|
|
|
#4678 |
|
Rozeznanie
|
Witam
co do pierogów to mi ostatnio tez sąsiadka na ruskie smaku narobiła. Pojechałam do sklepu , kupiłam wszystko i wzięłam się do pracy. Patrzę - mam 4 kg cukru a myślałam ze to mąka :/ polecialan pożyczyć kg do tej właśnie sąsiadki . Ale nagle goście wpadli wiec odwleczone w czasie były. Wieczorem zabieram się za nie, otwieram mąkę a tam mnóstwo moli spożywczych :/ i skubanie zdarzyły juz się roznieśc na inne sypkie produkty.. Koniec końców nie dość ze nie zrobiłam ruskich to musiałam opróżnić cała szafkę .Juz takie moje szczęście choć ochota na ruskie została
|
|
|
|
#4679 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- A ja jutro z mama zrobię pierogi ;-) akurat ma wolne Ale mi mała po kąpieli szaleje Hehe chyba jej sie spodobało albo i nie ze tak lalam po brzuszku ciepła woda
|
|
|
|
|
#4680 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale na szczęście wszystko jest ok i już jestem na finiszu do tego rozwarcia dochodzą mi też skurcze przepowiadające, trwają po 70sekund i potrafią sie powtarzać równo po 3 minuty, więc jak w trakcie badania wyszło rozwarcie to lekarz kazał ścisnąć nogi i leżeć i przetrzymać a lekarz też zaufany, jeden z najlepszych w moim regionie, i gdyby nie jego pomoc to nie wiem czy miałabym tego małego babelka pod serduszkiem, a chodziłam wcześniej do innych lekarzy i dopytywałam się i żaden nigdy nie zauważył moich perełkowych jajników...
Edytowane przez 201605041146 Czas edycji: 2014-08-28 o 18:19 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:30.

Ślub: 6 września 2008 ___ 

... No coz zobaczymy, podobno jak roznica miedzy brzuszkiem a głowka wychodzi 4 cm , to jest jakies wskazanie do cc, dziecko moze sie zaklinowac itd, na razie nie chce o tym myslec, na IP przed porodem robią usg , wtedy sie okaze 

27.07.2013 Ślub